aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Stue

HAMAR Storhamargata 23B

Lekker 2-roms leilighet i 5.etasje med nyere bad og pent kjøkken. Balkong - Heis - Mjøsutsikt.

 • kr 2 250 000
 • BRA 45 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 250 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 641 967
 • EierformAndel
 • Byggeår1 959
 • Soverom1
 • ArealP-rom 42 m²
 • Andel fellesgjeldkr 382 135
 • Felleskostnaderkr 5 156
 • Tomt1 508 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 250 000 (Prisantydning) 382 135 (Andel av fellesgjeld)   2 632 135 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 641 967 (Totalpris inkl. omkostninger)
Velkommen til Storhamar gata 23 B og denne hyggelige og praktiske 2-roms leiligheten midt i Hamar sentrum. Leiligheten kan by på et flislagt nyere bad, nyere parkettgulv, pent kjøkken samt stue og soverom. Soverommet er romslig og har egen walk-in garderobe. Fin balkong med nydelig utsikt mot Mjøsa og Hamar sentrum. Velkommen til visning! Merk deg dette: - Stor balkong - Praktisk og fin planløsning - Heis - Nyere flislagt bad - Sentrumsnært

Storhamargata 23B, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  5. etasje: 45 kvm
  Primærrom
  5. etasje: 42 kvm Entré , Stue , Kjøkken , Bad , Soverom
  Sekundærrom
  5. etasje: 3 kvm Garderobe  Tomt
  1508m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget. Fellesarealet er opparbeidet med bl.a plen, beplantning, asfalterte indre gårdsrom, fortau mot gata mm.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i Hamar Sentrum, og det er gangavstand til alle servicetilbud. Hamar sentrum har et rikt tilbud av koselige kaféer og restauranter som Café Valuta, Larsen Kafé, Royal India og Nagomi. Rema 1000 Basarene er ca. 1 minutts spasertur fra leiligheten. Gåavstand til Koigen og Mjøsa. I nærområdet finner du også flere frisører, butikker, apotek mm. Hamar kulturhus med kino, bibliotek og forestillinger er rett rundt hjørnet for leiligheten. Det er kort veg til CC Hamar og Maxi Storsenter som tilbyr et rikholdig utvalg av butikker og spisesteder. Mjøsa og Koigen er i umiddelbar nærhet. Her er det blant annet laget en sandstrand, skateanlegg og volleyballbaner. Langs Mjøsa er det gangsti som fører deg til Domkirkeodden, videre mot Jessnes og helt til Brumunddal. Det er ca. 650 meter til Hamar Jernbanestasjon med hyppige avganger mot Oslo og Trondheim. Ca. 100 meter til bussholdeplass (med avganger hvert 15 minutt på hverdager) som tar deg videre til Hamar skysstasjon, med gode bussforbindelser videre i Hedmark.

  Byggemåte
  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Rune Juvet Kirkerud. Bygning med betongkonstruksjoner med støpt etasjeskiller mot etasjen over for leiligheten. Leiligheten har malte trevinduer med 3-lags glass fra 1985 og finert hovedytterdør fra 2006. Terrassedør med 3-lagsglass fra 1986. Utgang fra stue til overbygget balkong med matallkonsstruksjoner og impregnert tregolv. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Utvendige vinduer: Vinduer har slitasje utvendig pga. alder. Utvendige dører: Døren har tørre overflater utvendig pga. alder. Treghet i lås og håndtak. Kjøkken: Avtrekk mangler ett glass og lys. Avtrekk med dårlig sug. Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Innvendige overflater: Hakk/skade i gulv ved kjøkkeninnredning. Våtrom: Ventilasjon på bad. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Vannledninger: Det er påvist eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Ventilasjon: Kun naturlig ventilasjon. Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Pkt 2.Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Utført i 2018 av AF Gruppen Norge AS. Pkt. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Lagt nytt gulv med underliggende membran og påstøp med varmekabler og fliser lagt diagonalt. Pkt 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Ja. Byggemeldt Hamar kommune 05.02.2018. Igangsettingstillatelse forelå 27.02.2018. Pkt. 4. Kjenner du til feil eller om det har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Installert nye vann- og avløpsrør på kjøkken og bad. Arbeid utført av Af Gruppen. Pkt. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Inspeksjon av bygningens fasade ble igangsatt i 2020. Det ble avdekket enkelte løse beslag, murstein over vinduer mot bakgården. Disse ble festet med skruer i regi av TH. Johnsen i 2021. Balkonger/rømningsveier i 5-8.etg. mot bakgården ble rehabilitert i 2022. Pkt. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner? Ja, Installert fjernmåler for varmtvann og radiatorer av Ista i 2020. Kontroll av elektrisk anlegg 25.11.2022. Registrerte avvik: to stikkontakter i stue og soverom manglet jordforbindelse. Utbedret 20.03.2023 i reg av Bravida Norge AS. Pkt.16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Rehabilitering av balkonger/rømningsveier i 5-8. etg. mot bakgården i 2022. Utført av Th. Johansen. Pkt 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vadtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Planlagt innglassing av 13 balkonger.

  Innhold
  Leiligheten inneholder: Endre, stue, kjøkken, bad og soverom. Bod.

  Standard
  Velkommen Leiligheten ligger i 5. etasje og hit kommer du via heis eller innvendige trapper. Lys gang med plass til å henge opp yttertøy. Kjøkkenet Kjøkken med bjørk-profilerte fronter, takhøye skap og laminerte benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og platetopp. Flislagt benkerygg. Ved vindu er det plass til spisebord. Stuen Leiligheten har en hyggelig stue med lyse overflater i tak og på vegger. Stuen har plass til sofakrok og oppbevaringsmøbler. Via stuen tar du deg ut på leilighetens lune og koselige balkong hvor det er god plass til utemøbler. Her kan man nyte den flotte utsikten. Soverommene Et stort soverom med plass til dobbeltseng. Eget walk-in rom med praktisk hylleplass. Baderom Nyere bad med flislagte vegger og flislagte gulv med varmekabler. Baderomsinnredning med heldekkende servant, vaggmontert toalett og dusjvegger. Overskap med speildører.Det er plass og opplegg for vaskemaskin. Praktisk bod i gangen i 5 etasjen og en stor bod i kjeller.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  - 2000 Balkonger - 2006 Ytterdører. Etablert hyller og oppheng i garderobe (tidligere bod) - 2009 Porttelefon - 2008 Kjøkkeninnredning og integrerte hvitevarer - 2018 Baderom ble oppgradert i i fm felles oppgradering av badene i borettslaget. Alle rør i bygget ble oppgradert/nytt høsten i 2018. Etablert varmtvann fra fjernvarmeanlegg.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv- internett er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Det medfølger ikke parkeringsplass. Parkering i gata og området etter gjeldende bestemmelser. Det er venteliste for garasjeplass i borettslaget.

  Diverse
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 250 000 (Prisantydning) 382 135 (Andel av fellesgjeld)   2 632 135 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 641 967 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  - Vannbårne radiatorer fra fjernvarmeanlegg. - Varmekabler på bad

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  502724

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1809806

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andelsnummer
  23252

  Part.obl.nr.
  964342377

  Felleskostnader pr. mnd.
  5156

  Andel fellesgjeld
  382135

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-28T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  3994

  Andel fellesformue per dato
  2023-03-28T22:00:00Z

  Borettslaget
  Storhamarg 23 A/l

  Borettslagets org.nr
  964342377

  Om borettslaget
  Andelen er en del av AL Storhamargaten 23 Borettslag (org.nr. 964 342 377), et frittstående borettslag bestående av totalt 68 andeler/leiligheter. Borettslaget hadde vedlikeholdsutgifter i 2021 på kr 377 358,-. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Forkjøpsrett
  Da andelen tilhører ett frittstående borettslag, er det kun de øvrige andelseierne i borettslaget som har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept. Det er ikke opplyst om eventuelt forkjøpsrettsgebyr, men dette må påregnes

  Styregodkjennelse
  Kun fysiske personer (ikke selskap) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men boligen/andelen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånets løpetid: år mnd. Långiver: Rentebetingelser:

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Fremtind forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler.

  Dyrehold
  Det er generelt forbud mot å holde hund og katt. Søknad må eventuelt sendes borettslagets styre.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen: Dagboknr. 101049, tinglyst den 06.04.1960. Gjelder bestemmelser om tilfluktsrom med rettighetshaver i Hamar kommune. Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest for balkonger i 2004. Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for heis i 1997. Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for andre bygningsdeler

  Vei, vann og avløp
  Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig veg. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Borettslagets eiendom omfattes av kommuneplanens arealdel Hamar 2018-2030. Området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til sentrumsformål. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for sentrum, hvor området eiendommen ligger i er avsatt og/eller utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan (kulturminneplan) for kulturminner og kulturmiljøer innenfor byvekstgrensen.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av andelen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 250 000 (Prisantydning) 382 135 (Andel av fellesgjeld)   2 632 135 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 0 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   9 832 (Omkostninger totalt)   2 641 967 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev