aktiv-eiendomsmegling

HARESTUA Moreneveien 55

Enebolig på stor og solrik tomt med utsikt - Inneholdsrik planløsning med stort potensiale - Renoveringsobjekt - Garasje

 • kr 3 990 000
 • BRA 186 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostningerkr 123 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 113 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1969
 • Soverom3
 • ArealP-rom 153 m²
 • Tomt1 496.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 542,- (Omkostninger totalt)   4 106 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning underetasje.
Moreneveien 55 er enebolig over to plan med stort areal og sentrumsnær beliggenhet. Eiendommen ligger i et svært barnevennlig boligområde med kort avstand til både barneskole og ungdomsskole. Tomten er på 1,4 mål skrånende tomt, så her er det rikelig med boltreplass for både liten og stor. Hovedetasjen innholder vindfang, et nyere kjøkken med innredning fra Drømmekjøkkenet, en romslig stue med utgang til veranda, 3 soverom og et bad med fliser på gulv. Underetasjen har potensiale og er i dag innredet med bad, vaskerom, kjellerstue og et innredet rom. Boligen har et moderniseringsbehov. Området byr videre på gode turmuligheter og det er kort vei til Harestuvannet. På vinteren kjøres det opp skiløyper, skøytetraseé og gangtraseé på vannet og det er et myldrende liv på godværsdagene.
Plantegning 1.etasje.

Moreneveien 55, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  -1. underetasje: 89 kvm
  1. etasje: 97 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 56 kvm Entré, stue, soverom, bad
  1. etasje: 97 kvm Entré, kjøkken/stue, 3 soverom  Tomt
  1496.8m²

  Beliggenhet
  Boligen har fin beliggenhet på gamlefeltet på Harestua. Solrik utsiktstomt med flott utsikt ned over Harestuvannet. Området fremstår veletablert og oppleves som et attraktivt sted å bo, både for store og små. Her er det naturskjønne omgivelser og nærhet til det du trenger i hverdagen. Med kun ca. 35-40 minutter til Oslo er det mulig å kombinere det landlige med nærheten til byen. Harestua er under stor utvikling og er et satsingsområde i kommunen. Harestuvannet er smykke i området. Her er det yrende liv sommer som vinter og en flott samlingsplass for nærområdet. Vannet er et godt fiskevann hele året. Gode bademuligheter på Bøhrentangen om sommeren og om vinteren er det ildsjeler som sørger for skiløyper, brøyta gang/sparketraseer og for lengdeskøyter. Herlige naturopplevelser i nypreparerte langrennsspor, milevis med grusveier/sykkelstier som starter et steinkast fra utgangsdøra. Mulighet for fine toppturer til f.eks. Paradiskollen som med sine 670 moh. er Romeriksåsenes høyeste punkt. Det går blåmerket sti rett sør for togstasjonen opp til toppen. Her har man fantastisk utsikt mot vest der man bl.a ser Bislingen, Gjerdingen, Harestuvannet og Skillingen. Idrettsplass med kunstgress/løpebane. Meget aktivt idrettslag og sykkelklubb. Er du glad i å stå på slalåm ligger Varingskollen Skianlegg kun ca. 15-20 min unna med bil. Gangavstand til barne/ungdomsskole og barnehager eller ca. 4-5 minutter med bil. Det er flere barnehager i området. I nærområdet finner du bla. lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, idrettshall, treningssenter m.m. Ta del i et variert kulturtilbud og finn spennende alternativer innen arbeids- og næringsliv. Kort avstand til nærmeste dagligvareforretning som er Kiwi. Større handelssenter finnes i Gran og på Mosenteret med et godt utvalg av forskjellige forretninger. Fra eiendommen er det gangavstand til bussholdeplass og det er ca. 5 min med bil til togstasjonen. Det er kun 5 stopp med toget til Oslo S, ca 45 min. På Harestua pendler nesten 70 prosent av de yrkesaktive til og fra jobb hver dag. Togstasjonen er nylig oppgradert med flere gratis parkeringsplasser. Det er ca. 40-45 min med bil til Oslo og ca. 30 min til Gardermoen.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Utvendig: Enebolig bygget i ca. 1970. Bygningen antas fundamentert med betong til stedlige masser. Betonggrunnmur. Etasjeskille av trebjelkelag. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk av tre, utvendig kledd med stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, salltak takform, tekket med stål/aluminiumsplater (besiktiget fra bakkenivå). Innvendig: 1. etasje: Himling med himlingsplater. Vegger med trepanel. Gulv med parkett og laminat. U. etasje: Himling med trepanel og himlingsplater. Vegger med trepanel og betong. Gulv med parkett, laminat, belegg og betong.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? - Viser til takstrapport. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Melding om jordfeil. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? - Leietaker utført overflate arbeid.

  Innhold
  1.etasje: Entré, kjøkken, stue, 3 soverom, bad Underetasje: Entré, soverom, bad, stue, boder, vaskekjeller, teknisk rom/verksted. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det er avvik fra orginale byggetegninger: Soverom og kjellerstue i underetasje er registrert som "alt mulig bod" og "hobby". Bad i underetasje har blitt til i det som er tegnet inn som vaskerom.

  Standard
  Tg3 - Store eller alvorlige avvik Innvendig > Overflater Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Våtrom > Generell > Vaskekjeller Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom > Generell > Bad Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrom > Generell > Bad Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tekniske installasjoner > Varmesentral Det er avvik: Miljødirektoratet har vedtatt et generelt forbud mot oljefyring i boliger fra 2020. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold Tg2 - Avvik som kan kreve tiltak Utvendig > Taktekking Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Vinduer Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Overflater - 1. etasje Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Rom Under Terreng Innvendig > Innvendige trapper Innvendig > Innvendige dører - 1. etasje. Innvendig > Innvendige dører - 2. etasje. Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Ventilasjon Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasje på ca 32 kvm. Parkering på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer
  0449205

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 542,- (Omkostninger totalt)   4 106 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Vedovn i 1.etasje. Peisinnsats i kjellerstue.

  Energiklasse
  F

 • Kommunale avgifter
  15015

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr. 5 356,40. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  954330

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3435587

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet kommunale avgifter og eiendomsskatt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3054/173/261: 13.03.1963 - Dokumentnr: 1020 - Erklæring/avtale BESTEMMELSER OM UTSKILLING AV TOMT(ER)
  Gjelder denne registerenheten med flere
  13.03.1963 - Dokumentnr: 1020 - Erklæring/avtale BESTEMMELSER OM AT DELER AV EIENDOMMEN / PÅSTÅENDE
  BYGNINGER / TILBEHØR / RETTIGHETER, ER UNNTATT
  Gjelder denne registerenheten med flere
  13.03.1963 - Dokumentnr: 1020 - Erklæring/avtale Bestemmelse om bebyggelse
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.01.1964 - Dokumentnr: 172 - Erklæring/avtale BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
  FORBUD MOT GENERENDE VIRKSOMHET
  MED FLERE BESTEMMELSER
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.01.1964 - Dokumentnr: 172 - Erklæring/avtale BESTEMMELSER OM VEG/VANN/KLOAKK/ELEKTRISKE LEDNINGER M.V.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.01.1964 - Dokumentnr: 172 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Lunner Kommune
  Løpenr: 8586170
  Bestemmelse om gjenkjøpsrett
  Gjelder denne registerenheten med flere
  19.11.1968 - Dokumentnr: 5770 - Forbud mot næringsvirks. Bestemmelse om generende virksomhet
  19.11.1968 - Dokumentnr: 5770 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Bestemmelse om veg
  Elektriske kraftlinjer
  Med flere bestemmelser
  23.10.1968 - Dokumentnr: 5239 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3054 Gnr:173 Bnr:118
  10.10.1985 - Dokumentnr: 7863 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet:
  Knr:3054 Gnr:173 Bnr:467
  18.02.1998 - Dokumentnr: 946 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1678571 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0533 Gnr:173 Bnr:261


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse av bolig på eiendommen datert 18.03.1970.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har privat avkjørsel fra Moreneveien. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at utleid leilighet ikke er godkjent som egen bruksenhet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.   

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 542,- (Omkostninger totalt)   4 106 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  123292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 000,- oppgjørshonorar kr.6 500,- og visninger kr. 3 000 ,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 540,-. Utleggene omfatter sikringsobligasjon. Alle beløp er inkl. mva. 

Iris Therese Asak

Megler

Iris Therese Asak

97 59 80 15

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev