aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Litleskoglia 35 presenteres av Aktiv eiendomsmegling v/Fabian Haukedal og Tarek Bergfjord.
Litleskoglia 35 presenteres av Aktiv eiendomsmegling v/Fabian Haukedal og Tarek Bergfjord.

HAUGLANDSHELLA Litleskoglia 35

Askøy | Stor enebolig med garasje, utehus og trivelig hage! Solrik beliggenhet i naturskjønne omgivelser.

 • kr 4 490 000
 • BRA 119 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 490 000
 • Omkostningerkr 128 392
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 618 392
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 001
 • Soverom4
 • ArealP-rom 114 m²
 • Tomt708.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  112 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000))

  128 392 (Omkostninger totalt)

  4 618 392 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Aktiv eiendomsmegling v/Fabian Haukedal og Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Litleskoglia 35. Flott enebolig med god standard og en praktisk planløsning. Meget gode solforhold! ?Godkjent garasje oppført i 2018 ?Praktisk og god planløsning ?Boligens soverom ble pusset opp i 2016 ?Baderomsinnredning fra 2023 ?Kjøkkeninnredning fra 2014 ?Stor og solrik terrasseplatting ?Sol hele dagen om sommeren ?Utehus og utekjøkken ?Bademuligheter i gå avstand ?Flat tomt - alt på ett plan Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig nabolag med kort vei til skoler, barnehager, dagligvarebutikker og populære turstier. Her bor du landlig, men samtidig sentralt! Velkommen til hyggelig visning - husk å melde deg på!

Litleskoglia 35, Vestland

 • Tomt
  708.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med asfaltert innkjørsel og biloppstillingsplass.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Tveit. Nærområdet byr på fine turterreng og flotte badeplasser. På sommerstid har du sol på tomten fra morgen til kveld. Her bor man landlig, men samtidig sentralt i et trygt nabolag. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet. Tveit skole (1-7 klasse) og Ravnanger ungdomsskole er i umiddelbar nærhet. Tveit skole igger en kort spasertur på 5-10 minutter unna med trygg skolevei. Tveit barnehage og Lykketrollet FUS barnehage er en spasertur på 15 minutter unna boligen. Fra Kleppestø er det gode kollektivmuligheter med bussforbindelser til Sotra og Bergen Sentrum. Forøvrig havn for hurtigbåten som trafikkerer båtruten Askøy-Bergen. For de turglade er det mange fine turmuligheter i nærområdet samt kort vei til Kollevåg badeplass. Fra eiendommen er det en kort kjøretur til Ravnanger senter hvor du finner Meny, apotek, frisør og plantasjen m.m. Det tar ca.10 minutter å kjøre til AMFI Askøy hvor det er et stort utvalg av butikker.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Mats Hansen. Eneboligen: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene vindtettet, lektet og kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Garasje/uthus: Garasjen er oppført med støpt gulv mot grunn med flislagt overflategulv. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med trekledning. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med takstein. Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: - Undertak, lekter og yttertekking - Overflate vegger og himling - Overflate gulv - Membran, tetsjiktet og sluk - WC og innvendige vann- og avløpsrør - Varmtvannsbereder Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven

  Innhold
  Boligen går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1.etg: entré, gang, vaskerom, bad, 4 soverom, stue og kjøkken. I tillegg medfølger 1stk utvendig bod på ca. 5 kvm, 1 stk uthus på ca. 13 kvm og garasje på ca. 38 kvm.

  Standard
  Velkommen til en flott enebolig med solrik beliggenhet. Boligen går over ett plan og har en arealeffektiv planløsning. Boligen er malt i tidsriktige farger og har en gjennomgående god standard. Uteområdene på tomten er pent opparbeidet med stor terrasseplatting, utekjøkken og utehus. Gulv: Entré, gang, vaskerommet og badet har flislagte gulv. Resterende rom har laminatgulv. Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater. Tak: Malte flater og tak-ess plater. Entré: Romslig entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i stor skyvedørsgarderobe m/speilfronter. Entréen har flotte fliser på gulv, med varmekabler. Stue: Store vindusoverflater som gir rikelig med naturlig lys inn i stuen. En flott stue med behagelige farger, som enkelt kan deles inn i flere brukssoner. Ny himling i stuen med spotter fra 2016. Sparklet og malt veggflatene i stuen samtidig. Det er vedovn i stuen. Kjøkken: Stilren kjøkkeninnredning fra 2014 utført med hvite profilerte fronter og flott benkeplater med fliser på vegg over. Integrerte hvitevarer er stekeovn, induksjonplatetopp, oppvaskmaskin, kjøl- og frys. Kjøkkenet har rikelig med skap-og benkeplass. Fra kjøkkenet er det utgang til hagen via stor skyvedør i glass som også sørger for rikelig med lysinnslipp. Det er også en flott peis på kjøkkenet. Soverom: Boligens 4 soverom ble pusset opp i 2016. Alle soverommene er av god størrelse og plass til ønsket møblement. Bad/vaskerom: Baderomsinnredning og innredning fra vaskerommet er fra 2023. Flislagt gulv og vegger på bad. Baderommsinnredningen er fra MegaFlis. El.anlegg: Sikringsskapet er montert i gangen og inneholder automatsikringer. VVS: Boligen har sluk og avløpsrør av plast. Det er benyttet rør-i-rør, plastrør til vannforsyningsrør. Ventilasjonssystem fra Flexit. Annen informasjon: Uthus oppført i 2017. Garasjen oppført i 2018.

  Innbo og løsøre
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasje på tomten. Det er klargjort for ladeboks i garasje.

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Man er pliktig til å være med i velforening, kostnadene går til brøyting. Følgende hvitevarer medfølger i handelen: Hvitevarer på kjøkken. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gis opplysninger om at det er et lite fall ved garasjeportåpningen. Selger opplyser om at det har blitt observert noen få skjeggkre i boligen de siste årene. Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente tegninger fra Askøy kommune. Deler av det minste soverommet er opprinnelig tegnet inn som en bod, og er ikke godkjent for varig opphold. Bruksendring av rom er søknadspliktg, og det er i dette tilfelle ikke omsøkt. En eventuell søknad for godkjenning vil stå for kjøpers regning og risiko. Selger opplyser om at de ikke har søkt om å sette inn vindu i bod og skyvedør på kjøkkenet. En eventuell godkjenning vil stå for kjøpers regning og risiko. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  112 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000))

  128 392 (Omkostninger totalt)

  4 618 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  - Varmekabler i alle rom utenom på soverom og vaskerom. - Vedovn.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  22347

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, tilsynsgebyr avløp og feiing. Forfall medio april/juni/september/desember. Renovasjon blir fakturert via BIR. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  983071

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3539055

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

  Andre utgifter
  For aktuell enebolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, kommunale avgifter og eiendomsskatt, forsikringer etc.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4627/17/406: 04.12.2000 - Dokumentnr: 14237 - Bestemmelse om gjerde Med flere bestemmelser
  13.11.2000 - Dokumentnr: 13219 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4627 Gnr:17 Bnr:129
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1164096 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1247 Gnr:17 Bnr:406
  04.12.2000 - Dokumentnr: 14237 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4627 Gnr:17 Bnr:129
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Med flere bestemmelser


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest om enebolig datert 11.12.2001.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig til privat vei, offentlig vann og avløp ifølge Askøy kommune. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  REGULERINGSPLAN: Området er regulert til boligområde ifølge Askøy kommune. Kommuneplaner PlanID: 9001 Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2012- 2023 Kommuneplaner under arbeid PlanID: 9002 Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030 Reguleringsplaner PlanID: 54 Plannavn: Plan 54-00 - Boligområde Tveit Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  112 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000))

  128 392 (Omkostninger totalt)

  4 618 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  128392

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Fabian Haukedal

Megler

Fabian Haukedal

90 63 57 28

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev