aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Storheia 28.

HAUGLANDSHELLA Storheia 28

Tveit | Moderne tomannsbolig over 2 plan med solrik beliggenhet. Garasje. Familievennlig med kort vei til skole og bhg.

 • kr 5 490 000
 • BRA 167 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 5 490 000
 • Omkostningerkr 153 892
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 667 892
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 019
 • Soverom4
 • ArealP-rom 162 m²
 • Tomt11 515 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 892,- (Omkostninger totalt) 5 667 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.
Aktiv eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Storheia 28. Dette er en moderne tomannsbolig med svært god planløsning og kvaliteter. Feltet er veletablert og er perfekt for barnefamilier. ?Solrik beliggenhet ?Bygg fra 2019 ?Garasje med elbil-lader ?2 stuer og 4 soverom ?Barnevennlig område ?Kort vei til skoler og barnehager Boligen går går over 2 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1. Etg: Entré, gang, bad, vaskerom, 3 soverom og kjellerstue. 2.etg: Stue, kjøkken, soverom, walk-in og bad. Velkommen til visning - husk å melde deg på!

Storheia 28, Vestland

 • Tomt
  11515m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er felles for sameiet og er pent opparbeidet med asfaltert vei, garasje og terrasser.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Tveit. Nærområdet byr på fine turterreng og flotte badeplasser. På sommerstid har du sol på tomten fra morgen til kveld. Her bor man landlig, men samtidig sentralt i et trygt nabolag. Det er flere barnehager og skoler i nærområdet. Tveit skole (1-7 klasse) og Ravnanger ungdomsskole er i umiddelbar nærhet. Tveit skole ligger en kort spasertur på ca. 5 minutter unna med trygg skolevei. Tveit barnehage og Lykketrollet FUS barnehage er en spasertur unna boligen. Fra Kleppestø er det gode kollektivmuligheter med bussforbindelser til Sotra og Bergen Sentrum. Forøvrig havn for hurtigbåten som trafikkerer båtruten Askøy-Bergen. For de turglade er det mange fine turmuligheter i nærområdet samt kort vei til Kollevåg badeplass. Fra eiendommen er det en kort kjøretur til Ravnanger senter hvor du finner Meny, apotek, frisør og plantasjen m.m. Det tar ca.10 minutter å kjøre til AMFI Askøy hvor det er et stort utvalg av butikker.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan Eirik Bjordal: Yttervegger: Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning og fasadeplater Takkonstruksjoner: Lukket Etasjeskiller: Tre bjelkelag Vinduer: Malte trevinduer med 3-lags glass Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav. Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer Tilstandsgrad 1: Svake symptomer Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt) Følgende er beskrevet av takstmann: Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2: Innvendig overflater Avvik: Noe hakk i gulv, samt noe bom i flis og dårlig fuge flis gang. Det er også registret litt merker på vegg og lister. Innvendig - etasjeskille / gulv mot grunn Avvik: Det er registrert noe knirk i gulv på soverommet mot walk-in. Innvendige trapper Avvik: Hakk i trapp og håndløper. Våtrom overflater gulv - bad 1.etg Avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Våtrom overflater gulv - bad 2.etg Avvik: Det er påvist at noen av flisene har bom (hulrom under). Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1. For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven

  Innhold
  Areal og fordeling pr etasje 1.etg: 83 kvm BRA / 78 kvm P-rom 2.etg: 84 kvm BRA / 84 kvm P-rom I tillegg medfølger 1 stk innvendig bod på ca. 5 kvm og en garasje på 21 kvm.

  Standard
  Storheia 28 fremstår som en svært innbydende tomannsbolig med moderne standard. Boligen har en praktisk planløsning fordelt over 2 etasjer med solrik beliggenhet. Boligen er malt i tidsriktige farger og store vindusflater som gir rikelig med lys inn. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Innvendig gulv: Fliser og parkettgulv Vegger: Malte plater Tak: Malte plater Entré: Lys og trivelig entré med god oppbevaringsplass. Stue/kjøkken: Åpen løsning mellom stue og kjøkken. Her er det også store vindusoverflater som gir rikelig med naturlig lys inn, og ikke minst en flott utsikt. Stuen fremstår som meget pen med behagelige farger. Stilren kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Integrerte hvitevarer er kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn og vannstoppsystem. Det er vedovn i stuen. Soverom: Boligen har fire gode soverom. Soverommene er alle delikate med god plass til evt. garderobeskap og kontorpult. Soverommet i 2.etasje har walk-in garderobe og utgang til terrasse. Bad: Tidløst og innbydende bad med elektriske varmekabler i gulv. Badene inneholder nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Andre opplysninger: - Avløpsrør av plast - Balansert ventilasjon - Sentralstøvsuger - Varmtvannstank på ca. 200 liter - Rør-i-rør

  Innbo og løsøre
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Enkel garasje.

  Forsikringsselskap
  Tryg forsikring

  Polisenummer
  7578925

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen. I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk. Følgende varer medfølger ikke handelen: - Lampe over spisebord og lampe på soverom i 2.etasje - Lamper begge barnerom - Hyller begge barnerom - Hyller kjøkken og spisestue - Små hyller + knagger i gang - Speil i stue - Hyller i stuen og nattbord på soverom

  Prisantydning inkl. omkostninger
  Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 892,- (Omkostninger totalt) 5 667 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

 • Oppvarming
  - Elektriske varmekabler - Varmepumper - Vedovn

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  16898

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, tilsynsgebyr avløp og feiing. Forfall medio april/juni/september/desember. Renovasjon blir fakturert via BIR. Prognosen for 2023 er kr 21 798.

  Formuesverdi primær
  1313629

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4729064

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, innboforsikring etc.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4627/17/242/22: 28.01.1985 - Dokumentnr: 1283 - Jordskifte Rettighetshaver: Knr:4627 Gnr:17 Bnr:11
  Overført fra: Knr:4627 Gnr:17 Bnr:242
  Gjelder denne registerenheten med flere
  26.11.2012 - Dokumentnr: 1001547 - Kjøpekontrakt Rettighetshaver: Dolvik Ståle
  Fnr: 220682 44777
  Kjøpesum kr. 450 000,-.
  Gjelder en parsell av eiendommen.
  Overført fra: Knr:4627 Gnr:17 Bnr:242
  Gjelder denne registerenheten med flere
  31.01.2018 - Dokumentnr: 382931 - Bestemmelse om nettstasjon Rettighetshaver: Norgesnett AS
  Org.nr: 980 234 088
  Bestemmelse om bygging, drift, vedlikehold og fornying av nettstasjon
  Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
  Overført fra: Knr:4627 Gnr:17 Bnr:242
  Gjelder denne registerenheten med flere
  31.01.2018 - Dokumentnr: 382931 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Norgesnett AS
  Org.nr: 980 234 088
  Overført fra: Knr:4627 Gnr:17 Bnr:242
  Gjelder denne registerenheten med flere
  31.01.2018 - Dokumentnr: 382931 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Norgesnett AS
  Org.nr: 980 234 088
  Overført fra: Knr:4627 Gnr:17 Bnr:242
  Gjelder denne registerenheten med flere
  14.02.2019 - Dokumentnr: 191548 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 22
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 168/3721
  04.05.2020 - Dokumentnr: 2405312 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4627 Gnr:17 Bnr:243


  Ferdigattest/brukstillatelse
  For aktuell bolig vil dette blant annet være strøm etter forbruk, innboforsikring etc.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig/privat vei, vann og avløp ifølge Askøy kommune. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Området er regulert til boligbebyggelse ifølge Askøy kommune. Kommuneplaner Id: 9001 Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2013 Kommuneplaner under arbeid ID: 9002 Navn: Nordre Kleiven, gnr 17, bnr 7, m.fl. ID: 86 Navn: Plan 86-00 Gnr. 17 bnr. 243 m.fl., Storheia, Kollevåg Reguleringsplaner under bakken ID: 354 Navn: Nordre Kleiven, gnr. 17, bnr. 7 m.fl. Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (50 meter) ID: 521 Navn: Hundetjørna gbnr 17/175 m.fl. Kopi av basiskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret. Korttidsutleie: Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Ikke interessert

  Omk. Kjøper beskrivelse
  Omkostninger 12 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 153 892,- (Omkostninger totalt) 5 667 892,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtakelse.

  Omk. kjøper beløp
  153892

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Tarek André Bergfjord

Megler

Tarek André Bergfjord

46 63 62 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev