aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bergvassvegen 79!

HEDALEN Bergvassvegen 79

Koselig hytte med usjenert beliggenhet og fin utsikt, ca 970 moh. Umiddelbar nærhet til turterreng, sommer som vinter.

 • kr 790 000
 • BRA 54 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 790 000
 • Omkostningerkr 35 892
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 825 892
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 970
 • Soverom3
 • ArealP-rom 52 m²
 • Tomt1 000 m²
 • Eierform tomt -
 • 790 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  19 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000))

  35 892 (Omkostninger totalt)

  825 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Med sin fine beliggenhet ca. 970 moh. er denne eiendommen et godt sted å komme til. Her kan en nyte naturen, roen og stillheten, og ikke minst en vakker stjernehimmel på klare vinterkvelder. Fra hytta har en fin utsikt ned til fjellvannet Bergevatnet og opp til Høgdefjell (1055 moh.) Det er gode turmuligheter i området sommer som vinter, flere spennende fiskevann og kort vei inn til Vassfaret med sin vakre natur og rike dyreliv. - Feste tomt - Solcelleanlegg - Overbygd inngangsparti med liten terrasse - Åpen stue- kjøkkenløsning med mønet himling - Vedovn - Enkel kjøkkeninnredning med propan kokeapparat - Bod med propankjøleskap - Tre soverom - Uthus med utedo og bod Velkommen på visning!

Bergvassvegen 79, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsbolig
  Bruksareal
  1. etasje: 54 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 52 kvm Følgende rom inngår i primærareal: Vindfang, stue/kjøkken og tre soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 2 kvm Bod

  Bod
  Bruksareal
  1. etasje: 5 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 5 kvm Bod og utedo  Tomt
  1000m²

  Beskrivelse av tomt
  Punktfestetomt. Et punktfeste er festeavtale hvor arealet som festeavtalen gjelder ikke er målt opp, men angitt som et punkt i kartet på bortfesterens eiendom. I henhold til tomtefesteloven disponerer fester et areal på 1 dekar (1.000 kvm) naturlig avgrenset rundt bygget. Grensenes plassering er ikke påvist. Avvik på arealets størrelse er sannsynlig. Bortfester er Anne Britt Waagaard. Tomta ligger inn mot hytteveien i området og har helning mot tjern/ myrområde på nedsiden av tomta. Terreng på tomta har naturlig vegetasjon og noe fjellskog med bjørk og gran.

  Beliggenhet
  Med sin fine beliggenhet ca. 970 moh. er denne eiendommen et godt sted å komme til. Her kan en nyte naturen, roen og stillheten, og ikke minst en vakker stjernehimmel på klare vinterkvelder. Eiendommen ligger solrikt til på Teinvassåsen, et populært hytteområde på fjellet mellom Hedalen og Nesbyen. Fra hytta har en fin utsikt ned til fjellvannet Bergevatnet og opp til Høgdefjell (1055 moh.) Det er gode turmuligheter i området sommer som vinter, og kort vei inn til Vassfaret med sin vakre natur og rike dyreliv. I sommerhalvåret er det de nære fjellområdene Høgdefjell, Klypa og Slaseter som er mest benyttet, samt området rundt Strøen som er det øverste vannet i sagnomsuste Vassfaret. Hedalsfjella byr også på flotte høyfjellsturer. For sykkelentusiastene er mulighetene mange, spesielt nedover Vassfaret. Har en lyst til å prøve fiskelykken er det svært gode fiskemuligheter i så godt som alle vann i Hedalen, Hedalsfjellet og Vassfaret, alle med ett felles fiskekort. Det er også mulighet for å søke om jaktkort for rype i området. Vinterstid ligger hytta i nærheten av løypenettet til Hedalen Løypelag. Løypenettet har mer enn 120 km oppkjørte skiløyper i både høyfjellsterreng med flott utsikt i alle himmelretninger, over store myrer og gjennom lunt skogsterreng. Gode turtips er blant annet Høgdefjell, Hedalsfjella og Muggedalsrunden. Om en ønsker alpint er skisenteret i Nesbyen eller Valdres alpinanlegg et fint alternativ. Nesbyen alpinanlegg er ca. 43 km unna og Aurdal alpinanlegg ligger ca. 65 km unna. Hytta ligger omlag 14 minutters kjøring fra Hedalen Stavkirke. Den stammer trolig fra år 1163, og er med det den eldste stav­kirken i Valdres. Eiendommen har sommervei, men med mulighet for å avtale vinterbrøyting, og det er kun i overkant av to timers kjøring fra Oslo. Til Hedalen med Joker dagligvarebutikk er det ca.17 km. Til familievennlige Nesbyen med historiske opplevelser, mangfold av sommer- og vinteraktiviteter, spisesteder og butikksenter er det ca. 32 km. I Bergvassvegen 79 kan en nyte utsikten mot fjellene, og ta en pause fra hverdagen!

  Adkomst
  Fra Oslo: Kjør til Sandvika og ta av mot E16 i retning Hønefoss, Fagernes og Bergen. Følg veien til Begnadalen og ta til venstre inn på Hedalslinna. Etter ca. 6,2 km sving til høyre inn på 243/Hedalsvegen og kjør 15,5 km. Ta så til venstre inn på Bergvassvegen og følg denne i ca. 820 m. Eiendommen ligger på høyre side av vegen, merket med "til salgs" skilt. God tur!

  Bebyggelse
  Hytte og bod.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport. Hytte: UTVENDIG: Taktekking består av asfaltpapp. Takrenner av plast med nedløp ned mot terreng og plastrør for bortleding av takvann fra bygget. Yttervegger av bindingsverk fra byggeår og tilbyggingsår. Det er antatt isolering med mineralull. Utvendig kledning med tømmermannspanel rett på vindsperre med treklosser som lusinger/ musestopper. Takkonstruksjon med sperrer anlagt på vegger og møneås. Antatt isolering av mineralull. Det forutsettes at dimensjon sperrer og ås er i henhold til gjeldene krav ved oppføring. Røstet innvendig himling. Bygget har vinduer med trekarmer, sidehengsling på yttervindu og varevindu 1 pluss 1 lags glass. Ytterdør med trepanel på utsiden. Malte overflater. Terrasse med trebjelkelag og beisede/ antatt impregnerte terrassebord. Rekkverk med liggende rekkverkbord og topprekke. Trapp av tre fra terrasse ved inngang og ned på terreng. Enkel trapp anlagt med treverk i kontakt med terreng. INNVENDIG: Overflater innvendige gulv betsår av heltregulv med lakkert overflate. Himlinger og vegger er kledd med trepanel. Bygget har etasjeskiller mot kryprom av trebjelkelag anlagt på ringmur og midtmur. Bjelkelaget er antatt isolert med mineralull. Stubbloft mot kryprom med trepanel anlagt på kledningsbord festet til underkant bjelker. Bygget har mursteinspipe murt sammen med brannmur. Innvendig er det pussede og malte overflater. Over tak er pipe malt, det er topphelle i topp av pipa. I stue er det tilkoblet vedovn til pipe. Feieluke er montert på kjøkkensiden av pipe. Kryprom inne i ringmur under bjelkelag mot terreng. Lav høyde. Kun deler av kryprommet er inspisert grunnet vanskelig tilgang. Kryprom under hoveddel av bygget er ikke inspisert. Finerte dørblad og trekarmer. TOMTEFORHOLD: Byggegrunn består av stedlige masser med humuslag i toppsjikt. Byggets fundament er bygd rett på stedlige masser uten utskifting masser eller isolering. Bygget har antatt drenering med naturlig avrenning på terreng. Ringmur under bygget med betong og blokker. Sannsynligvis frittstående pipefundament og antatt punkter for midtdragere. Fundament etablert rett på terreng. Terreng rundt bygget har i hovedsak naturlig gressdekke. Det meste av terreng har helning bort fra mur. Bod: Fundamentering består av ringmur med 3 sider på terreng under bygget. Over fundament er det bjelkelag av tre, bindingsverk og pulttak med sperrer. Utvendige overflater av stående trepanel. Taktekking av papp på taktro. Ytterdører av lemmedør med hengelåsbeslag. Innvendig er det tregulv og delevegg mot utedo med trekledning. Enkelt uisolert uthusbygg med utedo rom og lager/ bod. Råteskader på isbord, vindskier og taktro.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har ingen kommentarer i egenerklæring, men opplyser følgende i et vedlegg: Dette er blitt gjort på hytta etter at selger tok over i 2004 fra sine foreldre: - 2006 Kjøpt gass kjøpeskap - 2006 Kjøpt ny bilradio, ikke DAB - 2006 Ny parkeringsplass, det var Hedalen hytteservice v/ H. Sukke som ordnet den. - 2008 Gassvarsler ved gulvet på kjøkkenet og ved kjøleskapet - 2012 Nytt batteri til solcellepanelet og ny strømregulator - 2013 Fikk veinr. på hytteveggen - 2018 Vi feide pipa - 2018 Beiset innvendige vegger, slik at det ble lysere - 2018 Slammet pipa med "Heidi" Se også vedlagte egenerklæringsskjema og vedlegg for utfyllende informasjon.

  Innhold
  Hytte: Vindfang, stue/kjøkken og tre soverom. Bod. Overbygd inngangsparti med liten terrasse. Bod: Bodplass og utedo.

  Standard
  Denne koselige eiendommen ligger åpent og usjenert til på en festet naturtomt omgitt av vakkert turterreng. Her er det mulighet for flere solrike uteplasser, og foran inngangen er det en overbygd terrasse hvor en kan sitte å se ned på Bergevatn og opp på Høgdefjell og høre på fuglekvitter. Hytta har en god tradisjonell hyttestandard på overflater og utstyr. Det er ikke innlagt strøm, vann eller avløp, men den er koblet til solcelleanlegg. Bygget har noe vedlikeholdsbehov. Inne i hytta er det lys og luftig stue med mønet himling som gir et fint hyttepreg. Her er det flere store vinduer som gir gode lysforhold og fint utsyn, og en vedovn sørger for god varme og en hyggelig stemning i rommet. Stua har god plass til å innrede med både sofagruppe, spisebord og andre sittegrupper. Den åpne kjøkkenløsningen har enkel innredning med glatte fronter med malt overflate, laminerte benkeplater og kokeapparat med propandrift. Propanbeholderen er lagret under kjøkkenbenken. I en liten bod er det plassert et propandrevet kjøleskap. Hytta har tre gode soverom. Hovedsoverommet har plass til to enkeltsenger og kommode for oppbevaring. De to andre soverommene har begge plassbygde køyesenger og kommode med vaskevannsfat, slik at morgenstellet kan tas på rommet. Fra det overbygde inngangspartiet kommer en inn i et lite vindfang. Innvendige overflater består av lakkert heltregulv og himlinger og vegger kledd med trepanel. På tunet står det et enkelt uisolert uthusbygg med utedo og praktisk bod med plass til ved og utstyr. Med hytte på Teinvassåsen kan en se frem til varme sommerdager, klare høstdager med vakre farger på trær og lyng, samt synet av hvite vidder en frisk vinterdag. ___________ Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert. Fra tilstandsrapport: Fordeling av tilstandsgrader: TG0: Ingen avvik og TG1: Mindre eller moderate avvik = 3 TG2: Avvik som ikke krever tiltak og TG2: Avvik som kan kreve tiltak = 18 TG3: Store eller alvorlige avvik = 2 Hytte: Byggeår: 1970 Tilbygg: 1975. Tilbygd del stue og soverom, tidspunkt hentet fra stemplede tegninger. Standard: Enkel hyttestandard. Vedlikehold: Bygget har noe vedlikeholdsbehov. UTVENDIG: Taktekking: TG 2 Taktekking består av asfaltpapp. Vurdering av avvik: o Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det er registrert noe sår i papptekking. Pipebeslag er montert med noe synlige spikre, må sjekkes. Tendenser til værslitasje og begynnende råte i isbord/ vindskier. Tiltak: o Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Utskifting taktekking og vindskier må påregnes. Nedløp og beslag: TG 2 Takrenner av plast med nedløp ned mot terreng og plastrør for bortleding av takvann fra bygget. Vurdering av avvik: o Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Deler av takrenner har motfall. Behov for rensk av renner. Tiltak: o Stigetrinn for feier må monteres. Normalt sett vil feier kunne gå på tak uten stige, stigetrinn er likevel et krav. Takrenner vurderes byttet sammen med tak, eventuelt bør fall rettes opp som eget tiltak. Veggkonstruksjon: TG 2 Yttervegger av bindingsverk fra byggeår og tilbyggingsår. Det er antatt isolering med mineralull. Utvendig kledning med tømmermannspanel rett på vindsperre med treklosser som lusinger/ musestopper. Vurdering av avvik: o Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Noe kledningsbord med oppsprekking. Noe kledning er delvis i kontakt med vegetasjon. Tiltak: o Det er ikke behov for utbedringstiltak. o Lokal utbedring må utføres. o Andre tiltak: o Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Utskifting av enkelt bord må påregnes. Tiltak med fjerning av vegetasjon bør gjøres fortløpende. Ved omlegging av kledning anbefales det å etablere lufting. Takkonstruksjon/Loft: TG 3 Takkonstruksjon med sperrer anlagt på vegger og møneås. Antatt isolering av mineralull. Det forutsettes at dimensjon sperrer og ås er i henhold til gjeldene krav ved oppføring. Røstet innvendig himling. Vurdering av avvik: o Det er ingen lufting i konstruksjonen. Det er registrert noe symptomer på fuktinnsig langs pipe. Tiltak: o Lufting/ventilering må etableres. Tiltak vurderes ved omlegging tak. Tiltak vurderes sammen med omlegging taktekking. Vinduer: TG 2 Bygget har vinduer med trekarmer, sidehengsling på yttervindu og varevindu 1 pluss 1 lags glass. Vurdering av avvik: o Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. o Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. o Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Enkel utvendig løsning med trevannbrett. Tiltak: o Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. o Vinduer må justeres. o Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Dører: TG 2 Ytterdør med trepanel på utsiden. Malte overflater. Vurdering av avvik: o Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Tiltak: o Dører må justeres. Balkonger, terrasser og rom under balkonger: TG 2 Terrasse med trebjelkelag og beisede/ antatt impregnerte terrassebord. Rekkverk med liggende rekkverkbord og topprekke. Vurdering av avvik: o Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. o Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: o Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. o Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Utvendige trapper: TG 2 Trapp av tre fra terrasse ved inngang og ned på terreng. Enkel trapp anlagt med treverk i kontakt med terreng. Vurdering av avvik: o Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Tiltak: o Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. INNVENDIG: Etasjeskille/gulv mot grunn: TG 3 Bygget har etasjeskiller mot kryprom av trebjelkelag anlagt på ringmur og midtmur. Bjelkelaget er antatt isolert med mineralull. Stubbloft mot kryprom med trepanel anlagt på kledningsbord festet til underkant bjelker. Vurdering av avvik: o Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på gulv fra peisovn mot dør vindfang er 38 mm ved befaringen. Det er registrert fuktverdier opp mot faresone ved fuktsøk på innvendige gulv ved befaringen. Tiltak: o For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Forhold med fukt fra kryprom/ grunn må holdes under oppsikt og evenetuelle tiltak vurderes ved behov. Radon: TG 2 Det er ikke gitt opplysninger om eller fremlagt dokumentasjon på gjennomført radonmåling. Det er ikke dokumentert eller registrert at det er etablert radonsperre på terreng under bygget. Vurdering av avvik: o Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: o Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted: TG 2 Bygget har mursteinspipe murt sammen med brannmur. Innvendig er det pussede og malte overflater. Over tak er pipe malt, det er topphelle i topp av pipa. I stue er det tilkoblet vedovn til pipe. Feieluke er montert på kjøkkensiden av pipe. Vurdering av avvik: o Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. o Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: o Det må foretas tiltak for å lukke avviket. o Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Krypkjeller: TG 2 Kryprom inne i ringmur under bjelkelag mot terreng. Lav høyde. Kun deler av kryprommet er inspisert grunnet vanskelig tilgang. Kryprom under hoveddel av bygget er ikke inspisert. Vurdering av avvik: o Det er stedvist påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. o Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. o Det er manglende fuktsperre på bakken. Tiltak: o Overvåk konstruksjonen jevnlig. Avviket kan medføre behov for tiltak, men bør observeres over tid. o Ut ifra tilstanden i de besiktigede områdene er det ikke påvist unormale forhold, men det vil være usikkerhet rundt de mindre tilgjengelige områdene. o Fuktsperre på bakken bør etableres. Innvendige dører: TG 2 Finerte dørblad og trekarmer. Vurdering av avvik: o Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: o Enkelte dører må justeres. KJØKKEN: Avtrekk: TG 2 Det er ikke etablert mekanisk/ forsert avtrekk over kokesone. Ventil i yttervegg. Vurdering av avvik: o Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Tiltak: o Mekanisk avtrekk bør etableres. TEKNISKE INSTALLASJONER: Ventilasjon: TG 2 Bygget har naturlig ventilering med ventil i yttervegg og luftevinduer. Vurdering av avvik: o Det er avvik: Det er registrert kondensering på vinduer. Dette indikerer at ventilering ikke er tilstrekkelig. Tiltak: Forbedring av ventilering anbefales. Elektrisk anlegg: TG 2 Solcelleanlegg med utvendig panel fra 2000, batteri og regulator er fra 2012. Ledninger og punkter er montert utenpå vegger. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2000. Informasjon skrevet opp i batterikasse i hytta. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. Ingen opplysninger om montering av 12v anlegg. Antatt eget arbeid. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja. Ingen opplysninger om montering av 12v anlegg. Antatt eget arbeid. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 12v anlegg med solcelle kontrolleres normalt sett ikke av offentlig myndigheter eller andre instanser. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. Det er ikke gitt opplysninger om problemer med at sikringer løses ut. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. Det er ikke opplysnger om branntilløp. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei. 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ukjent. Det gjennomføres normalt ikke elkontroller på 12v anlegg. Ved usikkerhet om utførelse vil dette likevel være en god forsikring å gjennomføre. TOMTEFORHOLD: Byggegrunn: TG 2 Byggegrunn består av stedlige masser med humuslag i toppsjikt. Byggets fundament er bygd rett på stedlige masser uten utskifting masser eller isolering. Vurdering av avvik: o Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Tiltak: o Påviste skader må utbedres. o Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Drenering: TG 2 Bygget har antatt drenering med naturlig avrenning på terreng. Vurdering av avvik: o Det er avvik: Noe terreng med helning mot bygget hindrer naturlig avrenning Tiltak: o Tiltak: Tiltak med terrengjustering anbefales, sees i sammenheng med andre terrengforhold. Grunnmur og fundamenter: TG 2 Ringmur under bygget med betong og blokker. Sannsynligvis frittstående pipefundament og antatt punkter for midtdragere. Fundament etablert rett på terreng. Vurdering av avvik: o Grunnmuren har sprekkdannelser. Noe setninger er registrert. Dette er blant annet synlig med retningsavvik på konstruksjoner over mur. Tiltak: o Påviste skader må utbedres. o Lokal utbedring må utføres. Terrengforhold: TG 2 Terreng rundt bygget har i hovedsak naturlig gressdekke. Det meste av terreng har helning bort fra mur. Vurdering av avvik: o Det er avvik: Noen områder har delper mot mur. På oversiden av bygget heller terreng i retning mur. Tiltak: Tiltak med justering av terrengoverflate som heller mot bygget anbefales. Bod: Byggeår: 1970 Standard: Enkel standard. Vedlikehold: Bygget har vesentlig vedlikeholdsbehov med tanke på tak. Det er registrert råte og fuktgjennom trengning. Noe treverk står ned i terreng og trekker fukt. Vi viser til vedlagt tilstandsrapport for utfyllende informasjon.

  Innbo og løsøre
  Hytta selges delvis umøblert. Det som følger med i salget er følgende: - To bluss gasskokeplater med gass beholder - Kjøleskap med gassbeholder - Utegrill med gassbeholder - Kjøpmannsbenk - Spisebord med 5 stoler - Salong som består av en tre seters sofa, to stoler og et salongbord - To kommoder som står på soverommene - Bilradio (ikke DAB radio) med høytalere - Gardiner til alle vinduene - Brødboksen - Nattbords lampene ved sengene. Det som blir fjernet i forbindelse med salget er følgende: - Et hjørneskap - To lenestoler + et lite bord - To trestoler + krakkene som står på soverommene - To taklamper og alle lampettene - Broderte bilder som henger på veggene - Ellers alt som er løst på veggene - Alt av sengetøy, dyner og puter Brunevarer (tv, musikkanlegg, tv-antenner, parabolantenner, tuner, dekoder osv,) følger kun med i handelen dersom dette er angitt spesielt i salgsoppgaven. Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Tilbygd del stue og soverom, tidspunkt hentet fra stemplede tegninger.

  Parkering
  Parkering på egen tomt på sommeren. Eier opplyser at de har benyttet parkering langs med hytteveien ca. 700 m fra hytta på vinterstid, men at det er mulig å gjøre en avtale om vinterbrøytet vei frem til eiendommen.

  Radonmåling
  Det er ikke gitt opplysninger om eller fremlagt dokumentasjon på gjennomført radonmåling. Det er ikke dokumentert eller registrert at det er etablert radonsperre på terreng under bygget. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Oppgitt areal er samlet areal for hytte og bod. Les festekontrakten på side 70-72 i prospektet for informasjon om renovasjon, adkomst, hogst, vannkilder, jakt, fiske, beite mm. Se vedtekter for Bergevatn Vel på side 104-105 i prospektet. Takstmann opplyser følgende: Ved søk på Sør-Aurdals Kommune sine aktomhetskart for skred og flomfare er det ingen avmerkinger på kartet i forbindelse med bebyggelse på denne eiendommen. Søk på Kommunes kartsider viser at eiendommen ligger i område med antatt usikker forekomst av radon. Det foreligger ikke pålegg vedrørende pipe og ildsteder. Fritidsboliger er innlemmet i ny forskrift som vi skal utføre feiing og boligtilsyn med. Dette innebærer at for eksempel hytter og setre ikke lenger er unntatt. Valdres Brann- og Redning IKS vurderer behovet for hyppighet og utførelse knyttet til fritidsboliger, og selve utførelsen av tilsyn og feiing med fritidsboliger er i gang med oppstart i 2019. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter. Vedr. budgivning: Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde. Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  790 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  19 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000))

  35 892 (Omkostninger totalt)

  825 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedfyring. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF's normgivende liste over løsøre og tilbehør.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  1797

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Offentlige avgifter pr. 2022: Renovasjon: kr. 1.475,-. Feiing: kr. 322,-.

  Formuesverdi sekundær
  159671

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andre utgifter
  Faste, løpende kostnader pr. 2022: Bomavgift: kr. 85,- pr. passering. Festeavgift kr. 5.500,- Vedlikehold av vei gjøres på dugnad. Styreleder i Bergevatn Vel opplyser: Dersom man benytter eiendommen i vinterhalvåret, er man pliktig til å ta del i brøytetjenesten inkl. kostnader forbundet med denne tjenesten. Vel- og brøyteavgift for kommende sesong blir kr. 3.700,- per hytte. Frivillig løypeavgift. Selger betalte kr. 1.000,- Vi oppfordrer alle til å betale løypeavgift for å sikre gode, oppkjørte skiløyper i området. I tillegg kommer kostnader til forsikring.

  Årlig velavgift
  1070

  Velforening
  Bergevatn Vel

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3449/90/29/17: 27.11.1984 - Dokumentnr: 5255 - Urådighet Gjelder feste FESTERETTEN KAN IKKE OVERDRAS / FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA GRUNNEIER 27.11.1984 - Dokumentnr: 5255 - Bestemmelse om veg Gjelder feste Forbud mot næringsvirksomhet 27.11.1984 - Dokumentnr: 5255 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste ÅRLIG AVGIFT NOK 400 BEST. OM VARIGHET LEIEN KAN REGULERES PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT Gjelder denne registerenheten med flere 27.09.2022 - Dokumentnr: 1080483 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Gjelder feste Rettighetshaver: Valdres Eiendomskontor AS Org.nr: 979 870 167 12.11.1984 - Dokumentnr: 4970 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3449 Gnr:90 Bnr:29 01.01.2020 - Dokumentnr: 900287 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0540 Gnr:90 Bnr:29 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det er kommet søknad. Kommentar fra kommunen: Hytte og uthus fra 1970 og tilbygg hytte fra 1975. Lovlighet: Fritidsbolig: - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Innhentede tegninger stemplet av kommunen stemmer godt med dagens bruk og planløsning. Bod: - Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Innhentede tegninger stemmer godt med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Sommervei frem til eiendommen. Avstand fra vintervei ca. 700 m., men det er mulig å avtale vinterbrøytet vei helt frem til hytteveggen. Eiendommen har adkomst på privat hyttevei med bom fra Teinvassåsvegen. Teinvassåsvegen er også privat vei med bomavgift. Styreleder i Bergvass Vel opplyser følgende i e-post til megler: Det er etablert brøytetjeneste der alle som benytter sin hytte i vinterhalvåret er pliktig til å ta del i brøytetjenesten inkludert kostnader forbundet med denne tjenesten. Dagens eier har ikke benyttet sin hytte i vinterhalvåret. Borehullsbrønn med håndpumpe som er felles for flere eiendommer. Ingen skriftlig avtale på borehullsbrønnen. Ingen avløpstilknytning, vann som bæres inn i bygget slippes ut til terreng. Utedo. Det foreligger ikke pålegg om endring av tilknytningsforhold.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommunedelplan for Teinvassåsen - Søbekkseter, vedtatt 17.12.2015. Se vedlegg i salgsoppgave. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift), jfr. plan- og bygningslovens § 11-7,a) areal for nødvendig tiltak for landbruk og gårdstilknyttet næringsvirksomhet, b) areal for spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse. Området kan som hovedregel ikke utvikles med tanke på bygging av bolig/ fritidsbolig eller annet bebyggelse, fordi det skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger/ fritidsboliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Interessenter som vurderes utvidellse/ endring av bebyggelsen på eiendommen oppfordres til å kontakte kommunen for informasjon om muligheter og søkeprosess. Ta evt også kontakt med megler for nærmere informasjon.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke egen utleiedel.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  790 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  19 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000))

  35 892 (Omkostninger totalt)

  825 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  35892

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.900,- oppgjør og tinglysing kr. 6.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.636,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 18.900,- samt provisjon 3,50 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Fredric Bachér

Megler

Fredric Bachér

47 81 49 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev