aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Torpesvingen 8!

HELGEROA Torpesvingen 8

VISNING 1/6. Nyere (2008) halvpart av velholdt, tomannsbolig! Garasje, solrike terrasser/uteplasser. Sjø og havutsikt !

 • kr 3 990 000
 • BRA 172 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostningerkr 116 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 106 792
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 008
 • Soverom3
 • ArealP-rom 126 m²
 • Tomt284.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 792,- (Omkostninger totalt)   4 106 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
En nyere (2008) halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med innholdsrik planløsning over to etasjer, solrike uteplasser med hage og terrasse. Sjønær beliggenhet i Helgeroa med flotte turområder, badeplasser mm. i umiddelbar nærhet. Kort vei til både barnehage, skole, dagligvare og ikke minst brygga med marina, restauranter, iskiosker mm. Første etasje: Entré/hall med skyvedørsgarderobe, stue, to soverom og bad/vaskerom Andre etasje: Stue med vedfyring, kjøkken med spiseplass og utg. til terrasse, soverom med dør inn til bad Garasje Tomten er pent opparbeidet, solrik og usjenert. I all hovedsak inngjerdet med hekk og beplantning, med uteplasser/hage på begge sider og en stor terrasse i 2. etg. med markise. Her kan dy nyte gode solforhold i usjenerte omgivelser.

Torpesvingen 8, Vestfold og telemark

 • Tomt
  284.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på ca. 285 kvm. Tomten fremstår som meget pent opparbeidet, solrik og usjenert. I all hovedsak inngjerdet med hekk og beplantning, med uteplasser/hage på begge sider av boligen og en stor terrasse med utg. fra spiseplass i 2. etg. Her kan du nyte gode solforhold i usjenerte omgivelser. Terrasse i 2. etg. har markise som skaper en lun krok for de mer værfylte dagene. Fra terrasse er det havutsikt mot Jomfruland.

  Beliggenhet
  Boligen ligger barnevennlig og fint til i et populært og barnevennlig boligfelt. Hvor du med kort vei til brygga i Helgeroa med båthavn, restauranter og et yrende liv på sommerstid og til flotte tur- og bademuligheter. I nærområdet ligger både barnehage, barneskole, idrettsanlegg og butikksenter med legekontor på Søndersrød. Eiendommen har gode solforhold i både hage og på terrasse.

  Adkomst
  Se kartskisse. Boligen er merket med vår "Aktiv til salgs" plakat og det vil bli satt opp visningsskilt på fellesvisning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager: Torpeløkka barnehage (0-6 år) Helgeroa barnehage (1-5 år) Vårtun barnehage (0-6 år) Skoler: Berg skole (1-7 kl.) Ra ungomsskole (8-10 kl.) Hedrum ungdomsskole (8-10 kl.) Thor Heyerdal videregående skole Porsgrunn videregående skole Sør

  Byggemåte
  Beskrevne bolig er oppført i 2008 med areal over to plan. Boligen er en tradisjonelt bygget bolig med støpt isolert ringmur på grunn. Grunnforholdene består av oppfylte steinmasser på løsmasser. Yttervegger er oppført i tradisjonelt bygget bindingsverk i 150 mm tykkelse som er isolert i hulrom. Yttervegger er utvendig tekket med liggende trepanel (dobbeltfalspanel). Bolgiens takkonstruksjon består av sadlet takverk med fabrikkfremstilt W-takstoler. Takverk er tekket med betongtakstein. Takrenner og beslag består av plastbelagt stålrenner fra byggeåret. Etasjeskille er i trebjelkelag med sponplater som bærende gulv. Boligens vinduer består av 2-lags isoleringsvinduer. Vinduer er i tre og er fra byggeår. Boligen fremstår uten noen vesentlig merknader. Bygningsdeler med rød TG3 (store eller alvorlige avvik): Ingen. Bygningsdeler med mørk oransje TG2 (avvik som kan kreve tiltak): Ingen. Bygningsdeler med lys oransje TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): Radon: Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Bad/vaskerom 1. etg. - Sluk, membran og tettesjikt:Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bad 2. etg. - Overflater gulv:Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Bad 2. etg. - Sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Eiendommens tilstand er vurdert av takstmann Jan Tore Eriksrød og rapporten datert 20.01.2023 ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Standardkrav vil være subjektivt fra interessent til interessent og tilstandsrapporten gir tilstandsgrad (TG) fra 0-3, hvor TG0 sjeldent vil forekomme og i den andre enden av skalaen er TG3 som indikerer kraftige symptomer/funksjonssvikt (eller f. eks. utgått levetid). TG2 nyanseres også med lys og mørk oransje, hvor lys oransje er merknader uten behov for umiddelbare tiltak og mørk oransje som kan kreve tiltak. Forøvrig vil megler ta for gitt at tilstandsrapport er lest og forstått innen evnt. budgivning.

  Innhold
  Boligen har en praktisk planløsning over to etasjer som inneholder: Første etasje: Entré/hall med skyvedørsgarderobe, stue, to soverom og bad/vaskerom Andre etasje: Stue med vedfyring, kjøkken med spiseplass og utg. til terrasse, soverom med dør inn til bad Garasje i første etasje

  Standard
  Velkommen til Torpesvingen 8! En nyere (2008) halvpart av vertikaldelt tomannsbolig med innholdsrik planløsning over to etasjer, solrike uteplasser med hage og terrasse. Sjønær beliggenhet i Helgeroa med flotte turområder, badeplasser mm. i umiddelbar nærhet. Kort vei til både barnehage, skole, dagligvare og ikke minst brygga med marina, restauranter, iskiosker mm. Første etasje: Fra garasje og gårdsplass er det etablert enkelt adkomst med belegningsstein til inngangsparti mot nordøst, i tilknytning til solrik og meget usjenert hage. Inn kommer man inn til en romslig entré/hall med skyvedørsgarderobe og god plass til sko- og klesoppbevaring. God standard med varmekabler i det flislagte gulvet og panel med spotter i himling. Videre inn til trappehall med åpen løsning mot stue i etasje. Stuen er et meget praktisk tilleggsareal til f. eks. ekstra tv-stue, hobby- eller ungdomsrom. Fra stue er det utg. til vestvendt hagedel med gode solforhold. Fra stue er det dør til et soverom som nåværende eier har brukt til hobby/kontor. Soverommet har skyvedørsgarderobe med god oppbevaringsplass. Soverom nr. 2 i etasjen har adkomst fra entré som også er brukt til hobby/kontor. Begge soverom med funksjonell størrelse og lysmalte flater. Pent bad/vaskerom med flislagte flater og varmekabler i gulv. Innredet med badekar, servant, toalett og praktisk nisje med opplegg til vaskemaskin/tørketrommel. Andre etasje: Opp i etasjen kommer man til stuen som ligger i delvis åpen løsning mot kjøkken. Her er det enkelt å innrede en koselig tv-del med varm farge på to kontrastvegger og ildsted. Store vinduer slipper inn godt med lys og havutsikt. Både stue og terrasse har man utsikt til Jomfruland og fyret som blinker om kvelden! Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stue med plass til spisestue/kjøkkenbord. Her er det utg. til den vestvendte og solrike terrassen. Profilert innredning fra IKEA med integrerte hvitevarer som medfølger. Nedfelt platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kombiskap. En praktisk "voksenavdeling" med soverom med dør videre inn til bad. Soverom med delikat farge på vegger samt. tapet på kontrastvegg. Her er det plass til både dobbeltseng og garderobeskap. Loftsluke opp til lagringsloft. Badet har flislagt gulv med varmekabler og panel på vegg samt. i himling med spotter. Innredet med tett dusjkabinett, servant og toalett. Garasjen ligger i boligens første etasje.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  God plass til parkering i egen garasje som ligger i tilknytning til boligens 1. etg. Forøvrig romslig gårdsplass med belegningsstein samt. noe plass til opplag/lagring på siden av garasje.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 792,- (Omkostninger totalt)   4 106 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedovn i stue 2. etg. Det er ikke registrert fyringsanlegg på eiendommen.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  11583

  Kommunale avgifter år
  2022

  Formuesverdi primær
  817280

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2942208

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3805/4094/123: 28.06.2005 - Dokumentnr: 4495 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3805 Gnr:4094 Bnr:53 03.12.2007 - Dokumentnr: 991555 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2018 - Dokumentnr: 210576 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0709 Gnr:4094 Bnr:123 01.01.2020 - Dokumentnr: 1442568 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0712 Gnr:4094 Bnr:123

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 16.08.2007. Ferdigattesten ligger som vedlegg i salgsoppgaven.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. Private stikkledninger frem til kommunal tilknytning.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   116 792,- (Omkostninger totalt)   4 106 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  116792

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast vederlag på 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 13 900-, oppgjørshonorar kr. 5900,- og visningshonorar kr. 3500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Utleggene omfatter annonsering, internett, innhenting av lovpålagt informasjon, fotograf, tinglysing av sikringsobligasjon mv. Alle beløp er inkl. mva.

Jørn Amlie

Megler

Jørn Amlie

96 50 05 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev