aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Fossingveien 18!

Helle Fossingveien 18

Helle-Kragerø Fin enebolig attraktivt beliggende med flott sjøutsikt.

 • BRA 197 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER97 122
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 587 122
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR-
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 173 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT940 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 3 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  83 750,- (Dokumentavgift)
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  97 122,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 587 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje: Vindfang, hall, 2 boder, verksted, vedbod, kjølerom, bad og soverom.
2. etasje: Stue, vinterhage, spisestue, kjøkken, gang, toalettrom, bad og 3 soverom.
Carport.
Vindfang og hall med oppgang til 2. etasje.

Fossingveien 18, Vestfold og telemark

 • Innholdsrik enebolig med carport.
  Vinterhagen er ikke omsøkt etter at den er innredet for ca 5 år siden.
  Det foreligger tegninger fra kommunen på boligen vedr. bygging av carport datert 06.03.1978 og tegninger for tilbygg av karnappvindu i stue/ veranda/ tilbygg soverom/ forlengelse av tak datert 02.05.1992.
  Ihht til tegninger datert 01.08.1972 er det bl. a hobbyrom og carport i 1 etasje og som i dag er rom for varig opphold. Dette er ikke omsøkt/ godkjent.

  Hyggelig overbygd inngangsparti.

  1. etasje:

  Vindfang.
  Laminat på gulv, malt panel på vegger og i himling.

  Hall.
  Laminat på gulv, malt panel på vegger og i himling.

  Bod.
  Hyller. Her er det mulighet til å lage et ekstra soverom.
  Laminat på gulv, panel på vegger og i himling.

  Soverom.
  Mulighet for vedovn. Dette rommet er omgjort fra hobbyrom til soverom. Rom er godkjent som sekundærrom. For at dagens bruk skal være godkjent, kreves bruksendring.
  Laminat med varmekabler på gulv, liggende panel på vegger og panel i himling.

  Bad.
  Disse rom er godkjent som sekundærrom. For at dagens bruk skal være godkjent, kreves bruksendring.
  Vegghengt wc, dusjkabinett, håndvask med tilpasset skal og speil. Automatisk avtrekk. Opplegg for vaskemaskin.
  Flislagt gulv med varmekabler, malt panel på vegger og takess i himling.

  Bod.
  Hyller.
  Tregulv, malt panel på vegger og panel i himling.

  Kjølerom.
  Tregulv, malt panel på vegger og panel i himling.

  Verksted.
  Belegg på gulv, panel på vegger og i himling.

  Vedbod.
  Steingulv, mur og panel i himling.

  2. etasje.

  Stue.
  Peis med innsats. Utgang til delvis overbygd terrasse mot syd.
  Nyslipt parkett på gulv, malt panel på vegger og takess i himling.

  Vinterhage.
  Bygget for 5 år siden. Store vinduer og skyvedører som gir godt med lys.
  Flislagt gulv med varmekabler, tapet og malte plater på vegger, mdf i himling.

  Spisestue.
  Nyslipt parkett på gulv, malt panel på vegger og takess i himling.

  Kjøkken.
  Innredning fra Ikea. Integrert steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ny stekeovn. Kjøkkenøy.
  Flis mellom kjøkkenbenk og overskap.
  Nyslipt parkett på gulv, malt panel på vegger og takess med spotter i himling.

  Gang.
  Oppgang til loft. via loftstrapp.
  Parkett på gulv, tapet på vegger og takess i himling.

  Toalettrom.
  Vegghengt wc og håndvask med skap.
  Laminat på gulv, tapet på vegger og takess i himling.

  Bad.
  Badekar, dusjkabinett, dobbel håndvask med skap og speil.
  Flislagt gulv med varmekabler, respateks på vegger og takess i himling.

  Soverom.
  Garderobeskap.
  Laminat på gulv, malt panel og tapet på vegger, takess i himling.

  Soverom.
  Familiekøyeseng og skap.
  Laminat på gulv, tapet på vegger og malt panel i himling.

  Soverom.
  Skap.
  Laminat på gulv, malt panel på vegger og beiset panel i himling.

  Carport.
  Bod innforbi carporten.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenner og nedløp med aldersslitasje. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Takrenner og nedløp bør skiftes. Det vil være naturlig å gjøre dette i forbindelse med skifte av taktekkingen.
  - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Tiltak: Råteskadet trekledning må skiftes ut.
  - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er fuktskjolder på undertaket, der luftingen til avløpet er avsluttet på loft. Se punktet «Avløpsrør». Tiltak: Tiltak er beskrevet under punktet «Avløpsrør».
  - Eldre karmer og rammer er værslitte. Eldre isolerglass har begrenset gjenværende levetid. Tiltak: På eldre vinduer må det påregnes vedlikehold, samt at enkelte kanskje må skiftes.
  - På eldre dører er det redusert/dårlig tetting mellom dørblad og karmer. Tiltak: Det må påregnes vedlikehold og ev. utskiftninger av enkelte dører.
  - Bodvegg: Tidligere var ventilen en del av et kjølerom som nå er fjernet. Svertesoppen kom i forbindelse med kondens fra det gamle kjølerommet. Det ble ikke målt fukt i dette området på befaringsdagen. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak.
  - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  - Innvendig trapp: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens
  forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
  - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Tiltak: Enkelte dører må justeres.
  - Bad/vaskerom u.etg: Panelplater er ikke godkjent i våtsoner (området bak dusjkabinett og ved servant er våtsoner). Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
  - Bad/vaskerom u.etg: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
  - Bad/vaskerom u.etg: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Sluk under dusjkabinett er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tiltak: Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring.
  - Bad/vaskerom u.etg: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
  - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: For å lukke avviket må det monteres lekkasjestopper eller lignende.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder eldre kobberrør. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Gjelder eldre avløpsrør. Luftingen til avløpet er avsluttet på loftet. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Normalt skal lufting til avløp føres over tak, ev. kan man montere en membranventil (Durgo).
  - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.
  - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
  - Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Normalt vil setninger ha stabilisert seg etter 15 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.
  - Grunnmuren har sprekkdannelser. Tiltak: Riss og sprekker utbedres med murpuss.
  - Støttemurer av betong/mur og naturstein: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Tiltak: Skjevheter og sprekker krever ingen umiddelbare tiltak. Ved en eventuell forverring kan det bli nødvendig med tiltak.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige
  vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Forhold som har fått TG3:
  - Bad 1. etg: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Selv om forventet levetid er overskredet, fungerer rommet med dagens bruk. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Sør Takst AS ved Thomas Kildahl, datert 08.09.22.
 • Eiendommen ligger i et rolig og naturskjønt boligområde på Helle. Her har det bodd folk siden vikingtida. Det kan funn av gjenstander bekrefte. Den første bosettinga kom naturlig nok langs Hellefjorden.

  Fra boligen er det kort gangvei til Helle sentrum. Her er det dagligvare med post i butikk og en Kro.

  Her er busstopp hvor du kan ta buss til Kragerø sentrum eller til Tangen i Sannidal hvor bussene korresponderer med busser til Kristiansand/ Oslo.

  I sentrum finner man et variert utvalg av butikker, kafeer, restauranter etc. Der er også fergekaia som gir enkel adgang til hele Kragerøs fantastiske skjærgård.

  Gangavstand til barnehage og barneskole.

  På Helle er det fantastiske turområder. Her kan du ta lange turer i skog og mark, eller du kan utforske vannet Hull med kano. I Hull er det også mulighet for å bade. Om du liker bedre å bade i sjøen finnes det fine strender i nærheten som for eksempel Terjesen eller Slerva.

  Ca 1 km unna ligger Helle Småbåthavn.
 • Område består hovedsakelig av eneboliger.
 • Se vedlagt kartskisse.
 • Enebolig oppført i 1974 i trekonstruksjon over grunnmur av betongblokker og leca.
 • U. etg: Bra/p-rom: 75/51 kvm.
  1. etg: Bra/p-rom: 122/122 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  U. etg: Vindfang, kjellerstue/trapperom, bad/vaskerom, soverom.
  1. etg: Trapperom, stue/spisestue, gang, wc, bad, soverom, soverom 2, kjøkken/spisestue, soverom 3.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk, varmekabler, vedfyring og varmepumpe.
 • Eiet tomt på ca 940 kvm.
  Tomten er solrik og med kveldssol til ca kl 20.00.
  Store fine uteområder i form av plattinger og verandaer.
  Asfaltert adkomstvei og tun. Beplantet med blomster/ busker og plen. Dels naturtomt.
 • Parkering i carport + flere biloppstillingsplasser på egen tun.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 663 463 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 388 467 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør va kr. 18 228 pr år/2022.
  Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt.
 • Strøm, kommunale avgifter og forsikringer.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse som gjeder nybygg boligbygg datert 09.08.1974. Påpekte mangler som oppretting/ pussing av lettvegger i kjeller, innsetting av vinduer/ dører i kjeller, trapp til terreng og at kloakkledning skal isoleres og tildekkes, skal være utført innen oktober 1974.
  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ ferdigattest på utbygging av karnappvindu i stue 2 etg./ veranda/ soverom og takutbygg som er søkt om 02.05 1992 og ikke for carport med datert tegning fra 06.03.1978.

  Det foreligger ikke ferdigattest, eller midlertidig brukstillatelse, for nevnte tiltak. Søknadspliktige tiltak skal avsluttes med ferdigattest, jf pbl. § 21-10, 1. ledd. Ferdigattest er en bekreftelse på at byggearbeidene er ferdige, og at de er utført i tråd med tillatelse. Dersom det er gjennomført flere søknadspliktige tiltak på eiendommen skal det foreligge ferdigattest for hvert av tiltakene. Tiltak kan ikke tas i bruk før det foreligger ferdigattest, eller eventuelt midlertidig brukstillatelse.

  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen, og kostnader forbundet med dette.
 • Selger står fritt til å leie ut.
 • Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.
  Følgende er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:
  Tinglyst 25.07.1973, dagboknr:1709. Veirett til tomten.
 • Eiendommen i ligger i uregulert område, men er i kommuneplanens arealdel for Kragerø 2018-2030, oppført som bolig.
  Naboeiendommen G.nr:70, b.nr:456 som ligger nord for denne eiendommen har arealformål; forretninger.
 • Gnr. 70 Bnr. 294 i Kragerø kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Eier har energimerket boligen og komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
  Skagerrak Sparebank kan tilby lån til konkurransedyktige vilkår. Vi formidler gjerne kontakt med kundebehandler.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Oppdragsgiver betaler oppgjørsgebyr kr: 3800,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke et markedsføringsgebyr på totalt kr. 19800,- som omfatter bl.a 3 annonser i Kragerø Blad, fotograf, utstillinger og prospekter. dette gebyret inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr. 37500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket et vederlag på kr. 1500,- pr. time, oppad til kr. 19800,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Karin Schulze
Torunn Bakke

Megler

Torunn Bakke

95 14 23 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev