aktiv-eiendomsmegling
Lekker, ny sjøhytte beliggende idyllisk til i vannkanten med solrik terrasse på bakkeplan, og takterrasse med fantastisk sjøutsikt utover Hellefjorden.

HELLE Hellesundodden 10, fritidsbolig 6

Moderne, nyoppført fritidsbolig i vannkanten med båtplass, kjørevei helt frem og egen takterrasse!

 • kr 11 500 000
 • BRA 106 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 11 500 000
 • Omkostningerkr 61 342
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 11 561 342
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 023
 • Soverom4
 • ArealP-rom 101 m²
 • Tomt349 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for hver enkelt hytte. P.t. er tomteverdiene antatt å utgjøre kr. 2.400.000,-. Dette vil gi dokumentavgift på kr. 60.000,-. Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,- Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,- Gebyr for pantattest kr. 172,- Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Justering av dokumentavgiften kan således forekomme og det er kjøper som er ev. ansvarlig for mellomværende.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hellesundodden 10 har spektakulær beliggenhet i Kragerø. Fritidsboligen ligger helt i vannkanten ved Hellefjorden med egen båtplass, kjørevei til døra og uteplasser de fleste bare kan drømme om. Disse kvalitetene kombinert med gode solforhold fra morgen til kveld gjør at du med glede tilbringer hele dagen på hytta. I tillegg til å ligge «på bryggekanten», ligger fritidsboligen svært sentralt både med tanke på adkomstvei til hytta og nærhet til dagligvareforretning og Kragerø sentrum. Kragerø sentrum ligger kun 10 minutter unna, uavhengig om du ønsker å benytte båten eller bilen. Fritidsboligen inneholder: 1. etasje: gang, bad, bod/teknisk rom, stue/kjøkken og to soverom. 2. etasje: loftstue, to soverom og bad og stor takterrasse Egen carport og sportsbod i tilknytning til carport.

Hellesundodden 10, fritidsbolig 6, Vestfold og telemark

 • Arealbeskrivelse
  Fritidsboligen
  Bruksareal
  1. etasje: 73 kvm 1. etasje: gang, bad, bod/teknisk rom, stue/kjøkken og to soverom.
  2. etasje: 33 kvm 2. etasje: loftstue, 2 soverom og bad.
  Primærrom
  1. etasje: 68 kvm 1. etasje: gang, bad, stue/kjøkken og to soverom.
  2. etasje: 33 kvm 2. etasje: loftstue, 2 soverom og bad.  Tomt
  349m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt på 349 kvm. Tomten er opparbeidet med uteplass på sjøsiden i form av terrasse og plen (det legges ferdigplen). Langs sjøen er det etablert allment tilgjengelige gangbrygger og det etableres i tillegg en barnevennlig sandstrand i nord-østenden. I nordøstenden er det også regulert et større bygg som erstatning for tidligere båthus/sjøbod. Fellesområdet opparbeides med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, båtplasser, fellesstrand, parkeringsplasser og grøntareal. Utomhusarealer: Utomhusarealer vil hovedsakelig være ferdigstilt ved overtagelse. Dersom utomhusarealer ikke er ferdigstilt ved overtagelse, så vil kjøper kunne holde tilbake et forholdsmessig beløp inntil utomhusarealene er ferdigstilt som avtalt. Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt. Utomhusarealene leveres med hellelagt adkomst, plattinger (ref. tegninger) og gressplen samt hekker i front og rundt fritidsboligene der det er tegnet inn på utomhusplan. Fellesarealer som gjesteparkering, fellesstrand og strandpromenader vil bli ferdigstilt etter overtagelse.

  Beliggenhet
  Hellesundodden 10 har en spektakulær beliggenhet i Kragerø. Fritidsboligen ligger helt i vannkanten ved Hellefjorden med egen båtplass, kjørevei til døra og uteplasser de fleste bare kan drømme om. Disse kvalitetene kombinert med gode solforhold fra morgen til kveld gjør at du med glede tilbringer hele dagen på hytta. I tillegg til å ligge tett på sjøen, ligger fritidsboligen svært sentralt både med tanke på adkomstvei til hytta og nærhet til dagligvareforretning og Kragerø sentrum. Kragerø sentrum ligger kun 10-12 minutter unna, uavhengig om du ønsker å benytte båten eller bilen. Hellesund vil bli et populært feriested for hele familien. Om du liker vannsport som dykking og vannski, fiske eller rett og slett trives best med en pose ferske reker og et glass hvitvin på takterrassen, så er Hellesund stedet for nettopp dette. På Hellesund kan du nyte late sommerdager eller legge ut på en båttur og utforske Kragerøs varierte og spennende skjærgård. Kajakk egner seg også svært godt i Kragerøs skjærgård. Her vil du komme tett på fugle-og dyrelivet i fjæra. Området rundt blant annet Langøy, Skåtøy og Gumøy byr på lune viker og grunne sandbanker som kan oppleves fra kajakken. Nærmest rett utenfor døren finner du et variert og "uendelig" turterreng, og noen hundre meter fra eiendommen kan du komme inn på Kyststien. Kyststien er over 40 km lang, og er delt i 3 distanser. Stien strekker seg fra Bamblegrensen i nord-øst, helt til Risørgrensen i sør. Fra eiendommen kan man i tillegg følge en sti opp til Svarttjenn, og herfra videre til utsiktspunktet Leiken. Skarbo Vel har laget en flott tur- og grillplass som er åpent for alle. Rundt Hellesund er det flere offentlige badestrender som eksempel Terjesen og Slerva. Ønsker du å bade i ferskvann er det kun 10 minutter i bil til Hullvann, som er et populært padlevann. Fra hytta er det kun 3 minutter i bil til Helle sentrum med dagligvareforretningen Coop, bussforbindelse og kiosk/spisested. Fra Helle kan du ta bussen til Kragerø sentrum eller til Tangen. I sentrum finner man et variert utvalg av butikker, kafeer, restauranter etc. Der er også fergekaia som gir enkel adgang til hele Kragerøs fantastiske skjærgård. Fra Tangen i Sannidal kan du ta buss videre mot Oslo og Kristiansand. Kragerø er på sommeren er et yrende ferieparadis. Her arrangeres sommershow, konserter, utstillinger og teaterforestillinger. Kragerø har i tillegg en rekke anerkjente spisesteder. I sentrum finner du trange smug med sjarmerende, lokale forretninger og Bondens marked som arrangeres annen hver lørdag.

  Adkomst
  Det er god adkomst til hyttene med både bil og båt, og du kan kjøre helt til døra. Fra Oslo / Kristiansand tar det kun i overkant av 2 timer i bil. Ta av E-18 og kjør mot Kragerø. Følg deretter skilter mot Helle. Fra Helle tar man veien til høyre mot Fossing og kjører 1,6km. Hellesund ligger på høyre side av veien, det er skiltet ved veien.

  Bebyggelse
  Området består av fritidsboliger og eneboliger. Det er regulert inn flere byggetrinn, se mer informasjon under regulering.

  Byggemåte
  Fritidsboligen fremstår moderne og lekker, hvor store vinduer, praktiske løsninger og materialvalg i høy kvalitet er vektlagt. Hytta har 4 soverom og 2 bad, teknisk rom samt stue og loftstue. Hytta har carport og sportsbod.

  Innhold
  Fritidsboligen går over to plan og inneholder: 1. etasje: gang, bad, bod/teknisk rom, stue/kjøkken og to soverom. 2. etasje: loftstue, to soverom og bad. Egen carport, samt sportsbod i tilknytning til carport. Uteplasser i form av støpte terrasser på bakkeplan og takterrasse på hele 43kvm. Fantastisk utsikt!

  Standard
  Hellesund er definisjonen på et norsk sommerparadis! Lekker, ny sjøhytte beliggende idyllisk til i vannkanten med solrik terrasse på bakkeplan, og takterrasse med fantastisk sjøutsikt utover Hellefjorden. Hytta har tilhørende båtplass i felles bryggeanlegg. Båtplassen er på 3,5 m (CC) bredde. Overflater har eikegulv og malte gipsplater på vegger og himlinger. Bad/wc og teknisk rom har flislagt gulv. Det er et lekkert kjøkken med integrerte hvitevarer. Leveranser utføres i henhold til gjeldende forskrifter. Teknisk forskrift TEK'17 er gjeldende for dette prosjektet. Der ikke annet fremgår av kontrakt, beskrivelser eller tegninger, gjelder Norsk Standard NS 3420 normalkrav til toleranser for ferdige overflater i bygninger, ref. fellesbestemmelser del 1. Leveransebeskrivelse ligger vedlagt i prospekt.

  Hvitevarer
  Integrerte hvitevarer.

  TV/Internett/bredbånd
  Det ligger fiber i området levert av Kragerø Bredbånd AS. Gå inn på https://www.kragerobredband.no/hellesund/ for bestilling og priser. Det leveres anlegg med tomrør for tilkobling av TV i stue 1. etasje og loftstue.

  Parkering
  Det medfølger en båtplass på ca. 3,5 meter bredde CC (lysåpning = ca 3,2 meter) i felles anlegg. Fritidsboligen har egen carport. Carport har støpt dekke, og det er forberedt for el-billader med trekkerør og ledig plass i El. Tavle (inntil 16 A). Sikring/ lader/kursopplegg er ikke medtatt i levering. Det vil ellers bli opparbeidet gjesteparkeringsplass på området.

  Diverse
  Fritidsboligene er fullverdiforsikret frem til overtakelse. Kjøper er forpliktet til å tegne egen husforsikring og innboforsikring fra overtagelse.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for hver enkelt hytte. P.t. er tomteverdiene antatt å utgjøre kr. 2.400.000,-. Dette vil gi dokumentavgift på kr. 60.000,-. Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,- Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,- Gebyr for pantattest kr. 172,- Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Justering av dokumentavgiften kan således forekomme og det er kjøper som er ev. ansvarlig for mellomværende.

 • Oppvarming
  Oppvarming med varmekabler i gulv i gang, bad, teknisk rom/innvendig bod og oppholds rom. Ingen varmekilder i soverom. Hytta leveres med luft til luft varmepumpe med kjøling.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  35000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er ikke fastsatt, men stipuleres til ca kr 35 000,- pr. år. Disse vil inkludere vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feieavgift fritid. Det gjøres oppmerksom at det kan forekomme endringer i regelverket i forhold til feks. beregning av eiendomsskatt.

  Info formuesverdi
  Likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Likningsverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. For mer informasjon se www.skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Stipulert felleskostnader knyttet til bryggeanlegget anslås til årlig kr 500,- pr breddemeter (3,5m x 500 = kr 1750,- for denne båtplassen). Slik avgift er ment å dekke drift og vedlikehold av bryggeanlegget inkl. kostnader til strøm og vann, forsikring av anlegget, samt opparbeidelse av en liten buffer for fremtidige utbedringer. Det er pliktig medlemskap i bryggeforening, som skal etableres for å eie og drifte anlegget, evt. medlemskap i velforening dersom det er velforeningen som skal eie og drifte bryggeanlegget.

  Velforening
  Det må etableres sameie og velforening som skal eie og drifte fellesområdene innenfor reg.området Hellesund. Dette gjelder interne veier, med vedlikehold og brøyting, drift og vedlikehold av grøntområder, strandområde, badebrygger, gangbrygger med mer. Stipulerte kostnader i denne forbindelse utgjør kr 1 500,- pr. mnd pr. fritidsbolig.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Offentligrettslige pålegg
  Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

  Tinglyste heftelser og rettigheter
  Boligen leveres fri for pengeheftelser. Det er tinglyst fire dokumenter under "heftelse". Kjøpers bank vil få prioritet bak disse. Utskrift av tinglyste servitutter kan fås ved henvendelse til megler. I tillegg aksepter kjøper at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, drift og vedlikehold av energi nettverk m.m. På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver. Erklæring/avtale - dok.nr 901574 Overført fra: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:24 Gjelder denne registerenheten med flere Dette er en ikke spesifisert heftelse. Den henspeiler seg til hovedbølet, gnr. 16, bnr. 1 (eiendommen bnr. 24 er skilt ut i fra), og utgjør en "samlepost" med de tinglyste bestemmelsene på bnr. 1. Disse tinglyste bestemmelsene er ikke innhentet eller vurdert. Mest sannsynlig har disse ingen relevans for denne eiendom. Erklæring/avtale - dok.nr. 1846 - tinglyst 12.12.1963 Vegvesenets betingelser vedtatt Overført fra: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:24 Gjelder denne registerenheten med flere Erklæring/avtale - dok.nr. 168 - tinglyst 21.04.1982 Vegvesenets betingelser vedtatt Overført fra: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:24 Gjelder denne registerenheten med flere VEGVESENTES BETINGELSER: Dette utgjør to dokumenter som er 40 og 60 år gamle. Det er vilkår som den gang ble gitt fra vegvesenet. Det antas at disse ikke har noen betydning for fritidsboligene. Dokumentene kan uansett fås ved henvendelse megler. Erklæring/avtale - dok.nr 670331 - tinglyst 21.06.2022 Overført fra: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:24 Gjelder denne registerenheten med flere Eierne av gnr 16, bnr 24 og gnr 16, bnr 43 i Kragerø kommune plikter å sørge for sikkerhet og vedvarende drift og vedlikehold av allment tilgjengelige arealer Gjelder også for senere fradelte parseller Registering av grunn - Dok.nr. 744832 - tinglyst 06.07.2022 Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:24 Dette er dokumentet fra når eiendommen ble fradelt hovedbølet i 2022. Bestemmelse om adkomstrett - dok.nr 744854 - tinglyst 06.07.2022 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:24 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:179 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:180 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:181 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:182 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:183 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:184 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:185 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:186 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:187 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:188 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:189 Bestemmelse om vedlikehold Gjelder denne registerenheten med flere Dokumentet gir gnr. 16, bnr. 24 og 179 - 181 og 183-187 i Kragerø, og alle eiendommer utskilt fra disse, gjensidig rett til adkomst over hverandres eiendommer i forbindelse med bygge- og vedlikeholdsarbeider på egen eiendom. Bestemmelse om veg - dok.nr. 744896 - tinglyst 06.07.2022 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:24 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:182 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:188 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:189 Gjelder denne registerenheten med flere Eiendommen har tinglyst veirett over gnr. 16, bnr. 24 i Kragerø kommune. Bestemmelse om vann/kloakk - dok.nr 744896 - tinglyst 06.07.2022 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:24 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:182 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:188 Rettighet hefter i: Knr:3814 Gnr:16 Bnr:189 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Gjelder denne registerenheten med flere Eiendommen har rett til å ha og vedlikeholde private vann- og avløpsledninger over gnr. 16, bnr. 24 i Kragerø kommune.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Selger har ansvaret for at det foreligger ferdigattest på hytta senest ved kjøpers overtagelse. Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtagelse vil det bli tilbakeholdt kr 100 000,- inntil denne foreligger.

  Vei, vann og avløp
  Fritidsboligen vil være tilknyttet vann og avløp via offentlige ledninger fra Kragerø kommune. Det er privat tilførselsvei fra kommunal vei. Alle arbeider og kostnader inkl kommunale tilkoblingsgebyrer er inkludert i kjøpesummen.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse (feltbetegnelse BFR4). I tillegg ligger eiendommen innenfor skravert område med hensynssone "H320 faresone flom" og "H390 Annen fare". I reguleringsbestemmelsene står det at området skal på det lavtliggende areal, slik det fremgår av plankartet skal tas hensyn til potensiell flomfare. Sistnevnte faresone "H390" gjelder for areal hvor det er gjort funn av forurenset grunn. «H390» antas å ha sammenheng med at dette er en gammel sagbrukstomt. Ved opparbeidelse er områdene masseutskiftet og alle forurensede masser er fjernet fra området. Området vest og nord for fritidsboligene er regulert til bolig, her vil det bli satt opp nye boliger/leiligheter/flermannsboliger, evt. fritidsboliger ved omregulering. Eiendommen er en del av "detaljregulering for Hellesund gnr. 16, bnr. 24 M. FL (planid. 2020162, sist revidert 13.02.2020) og reguleringsplan for "Hellesund" rev. 22.11.2018 (PlanID 162). I området hvor denne fritidsboligen ligger er det regulert til fritidsformål, og har fått plankoder BFR1, BFR3 og BFR4. På BFR1 kan det oppføres 4 nye frittliggende fritidsboliger, på BFR3 kan det oppføres 2 nye frittliggende fritidsboliger og på BFR4 5 nye frittliggende fritidsboliger. Felles for områdene er blant annet følgende: Fritidsboligene kan oppføres med BYA 85m2. Mønehøyde/gesims er 6,0 m over GPT. Carport/garasje kan inneholde sportsbod min BRA 5m2. Det er regulert for sjøbod med BYA inntil 8 m2, men dette arealet er allerede innlemmet i carport. I tillegg til disse 11 fritidsboligene, er tilgrensede areal vest og nord regulert til bolig. Her vil det bli oppført ene-, og flermannsboliger. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i reguleringskart, detaljregulering og reguleringsplan. Detaljregulering og reguleringskart ligger i prospekt. Reguleringsplan kan fåes ved henvendelse megler. Enkelte av boligene kan bli fratatt fra boplikt, eller omregulert til fritidsboliger. I kommuneplanen er området regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. I kommuneplanens side 103, står det at reguleringsplan skal gjelde foran kommuneplan.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men kjøper må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til fritidsformål.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk; jf. avhendingsloven § 1-2 (2). Boligen ble ifølge selger ferdigstilt 25.05.2023. Garanti etter buofl. §12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16 jf. bustadoppføringsloven § 37. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen som den er, og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 1. ledd, 2. punktum. Avhl. § 3-3, 2. ledd fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for hver enkelt hytte. P.t. er tomteverdiene antatt å utgjøre kr. 2.400.000,-. Dette vil gi dokumentavgift på kr. 60.000,-. Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,- Tinglysingsgebyr og attestgebyr for hvert pantedokument kr. 585,- Gebyr for pantattest kr. 172,- Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Justering av dokumentavgiften kan således forekomme og det er kjøper som er ev. ansvarlig for mellomværende.

  Omk. kjøper beløp
  61342

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Garanti etter bustadoppføringslova §12 skal uansett være stilt før innbetaling og overtagelse finner sted. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Meglers vederlag utgjør 1% + mva. Det er egne satser dersom selger kommer med kjøper, samt i tilfeller hvor selger kommer med kjøper og megler skal håndtere avtaleinngåelse. Utlegg faktureres selger direkte.

Dokumenter

Nora Eikeland

Megler

Nora Eikeland

46 42 09 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev