aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Måneliveien 17!

Helle Måneliveien 17

Enebolig med garasje. Svært barnevennlig, solrikt og fantastisk flott sjøutsikt.

 • BRA 133 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER98 372
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 748 372
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 967
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 84 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 021 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 2 650 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  85 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  98 372,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 748 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etg: Vindfang, gang, bad, 2 soverom, 1 oppholdsrom (tidligere soverom), kjøkken og stue/spisestue.
U.etg kjellerrom/trapperom/ vaskekjeller, matbod og potetkjeller.

Garasje med manuell port.

Måneliveien 17, Vestfold og telemark

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
  Enebolig med garasje inkludert. Behov for rehabilitering, da mye er fra byggeår 1967.
  Svært attraktiv tomt med fantastisk flott sjøutsikt!

  Iht til tegninger datert 28.09.1967 er det ene soverommet gjort om til et oppholdsrom med større åpning inn til rommet.
  Tegninger korrigert sept-1967 omsøkt til garasje. Tidligere tegnet inn som hobbyrom/oppbevaring brensel.

  1. etasje:

  Vindfang.
  Flislagt gulv, tapet på vegger og malte plater i himling.
  Nedgang til kjeller.

  Gang.
  Oppgang til loft via loftstrapp.
  Plassbygd skap.
  Parkett på gulv, beiset panel på vegger og takess i himling.

  Stue/spisestue.
  Ved/parafinovn og varmepumpe. Utgang til delvis overbygd sydvendt veranda.
  Parkett på gulv, tapet på vegger og takess i himling.

  Kjøkken.
  Eldre innredning. Spiseplass. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/fryseskap kan medfølge.
  Belegg på gulv, tapet på vegger og malte plater i himling.

  Soverom.
  Plassbygd skap.
  Vegg til vegg teppe på gulv, tapet på vegger og malte plater i himling.

  Soverom.
  Plassbygd skap.
  Vegg til vegg teppe på gulv, tapet på vegger og malte plater i himling.

  Oppholdsrom/ soverom.
  Dette rommet har tidligere vært et soverom. Fjernet dør og laget større åpning. Vært benyttet til oppholdsrom i senere år.
  Vegg til vegg teppe på gulv, tapet på vegger og takess i himling.

  Bad.
  Wc, badekar og håndvask med speil.
  Varmelampe på vegg.
  Belegg på gulv, våtromstapet på vegger og malt plater i himling.

  Underetasje:

  Kjellerrom/trapperom/ vaskerom.
  Opplegg for vaskemaskin. Godt med lagringsplass.
  Utgang til hage.
  Mur på gulv med sluk, mur på vegger og panel i himling.

  Matbod.
  Hyller.
  Mur på gulv, mur og panel på vegger og panel i himling.

  Potetkjeller.
  Hyller.
  Mur på gulv og vegger.

  Krypkjeller.

  Garasje.
  Enkel garasje i tilknytning til huset. Manuell port. Gruset underlag.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG2:
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke
  krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Tiltak: Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
  - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Deler av kledningen er malingsslitt og har tørkesprekker. Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak, utover normalt, løpende vedlikehold.
  - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det ble ikke målt unormale verdier i fuktskjoldene på befaringsdagen. Tiltak: Det er ikke behov for tiltak. Skjoldene har sannsynligvis oppstått før tekkingen/takbeslag ble skiftet.
  - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Tettheten rundt vinduene er avhengig av at sekundærtettingen er utført korrekt. Dette kan ikke avdekkes uten destruktivt inngrep. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.
  - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. På eldre dører er det redusert/dårlig tetting mellom dørblad og karmer. Tiltak: Det må påregnes vedlikehold og ev. utskiftninger av enkelte dører.
  - Terrasse: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens
  forskriftskrav.
  - Utvendig trapp: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens
  krav.
  - Etasjeskiller: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I stuen heller gulvet ca. 25 mm fra bakveggen mot veggen ved terrassen. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Tiltak: Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg.
  - Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det ble målt fukt i treverket i krypkjelleren på 20 %. Verdier over 18 % kan gi forhold der mugg/sopp kan utvikle seg. Tiltak: Bedre ventilering må etableres.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
  - Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. På innvendige flater kan det sees tegn til utskillingsprodukter som saltutslag og kalkutslag. Dreneringens slitasjegrad begynner å få tegn til svekkelser. Dette baseres både på visuelle observasjoner og det faktum at tidsaspektet på dreneringen etter hvert begynner å gjøre seg gjeldene. Alt slites, og dette gjelder selvfølgelig drenssystemet også. Dette er forøvrig helt vanlig og ikke noe spesielt for dette huset. Innvendige arealer som ikke har kontakt med organiske materialer kan med enkelte forutsetninger fortsatt ha en tilfredsstillende bruksfunksjon, men lagring av fuktømfindtlige varer frarådes. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.
  - Grunnmuren har sprekkdannelser. Normalt vil setninger i grunnen opphøre etter ca. 15. år, med mindre det foretas endringer eller tiltak som påvirker grunnforholdene. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Riss og sprekker utbedres med murpuss.
  - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige
  vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Forhold som har fått TG3:
  - Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er råte i kjellerdøren. Tiltak: Døren(e) står foran utskiftning. Kjellerdøren må skiftes.
  - Trapp til kjeller: Trappen er ikke egnet som trapp i en bolig. Den er for bratt, har for store åpninger og mangler rekkverk. Tiltak: Det må monteres ny trapp for å lukke avviket.
  - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone,
  sluk m.m. må dokumenteres.
 • Omtrent 6 km fra Kragerø sentrum på stedet Helle, ligger det attraktive boligområde Måneliheia. Måneliheia er delt opp i ulike boligfelt/områder oppkalt etter planeter som bla. Marstoppen, Saturnveien, Neptunveien etc. Så og si midt på Måneliheia, i et svært ettertraktet og fredelig område, hvor folk i alle aldre, og spesielt barnefamilier stortrives finner du eneboligen Måneliveien 17!

  Fra boligen er det ca. 15-20 min gange til barneskole, og ca 10 min til barnehage. Nesten hele skoleveien er på bilfri sti. I tilknytning til skolen ligger idrettsanlegget på Helle med bl.a. klubbhus og kunstgressbane. Det er også kort vei til dagligvareforretningen Coop Extra, herfra er det også bussforbindelser til både Kragerø sentrum og Tangen i Sannidal hvor det er hyppige avganger til Kristiansand/ Oslo.
  Fra boligen er det i tillegg kun 3 minutter ned til Helle Småbåthavn.

  Det er flotte naturområder i umiddelbar nærhet. Du kan blant annet komme inn på "Kyststien" som ligger rett ved boligen. Kyststien som strekker seg fra Bamble til Aust Agder grense og følger i all hovedsak skog og svaberg.
 • Området består hovedsakelig av eneboliger oppført på 60-70-tallet.
 • Se kartutsnitt eller kontakt megler for kjørebeskrivelse til eiendommen
 • Enebolig oppført i 1967 i trekonstruksjon.
  Taket er tekket med betongstein. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Det er saltak i trekonstruksjon.
 • 1. etg: Bra/p-rom: 86/84 kvm.
  U. etg: Bra: 47 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg: vindfang, gang, bad, soverom , soverom 2, stue , spisestue/stue, kjøkken.

  Arealene er oppgitt i tillstandsrapport datert 10.01.2023 av takstmann Thomas Kildahl/ Sør-Takst.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedovn/ parafinovn, varmepumpe og elektrisk.
  Til orientering så er det ikke nedgrav parafintank.
 • Svært solrik og fin tomt med nydelig sjøutsikt utover Hellefjorden!
  Tomten er opparbeidet med gruset adkomst/ tun.
  Plener og beplantet med hekk, blomster og busker. Tomten er delvis inngjerdet.
  Koselig usjenert sydvendt platå, passende for hagemøbler. Herfra kan man nyte stillheten og den flotte utsikten.
  Sol fra tidlig morgen til ca kl 20.00.
  Skylddelingsforretningen inneholder i tillegg et kart som sier at det er avsatt 117 kvm av veigrunn og at selve byggetomten er på 1023 kvm. Målene i skylddelingsforretningen er kontrollert mot kart på kommunens hjemmesider. Grensene angitt i sistnevnte kart stemmer, og nøyaktig tomteareal er beregnet til 1021 kvm.

  Grunneier er Elisabeth Strand, og framfester er Kragerø kommune. Festekontrakten er evigvarende og konsumprisindeksreguleres hvert 10. år, neste gang i 2026. Festeavgifter utgjør kr. 882,- pr. 2022 og er inkludert i de kommunale avgiftene. Grunneier har forkjøpsrett.
  Fremfestekontrakt og festekontrakt fåes ved henvendelse megler.
 • Parkering i garasje + flere biloppstillingsplasser på eget tomt.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 463 523 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 668 684 per 31.12.21
 • Kommunale avgifter utgjør kr 19 443 pr år/2023.
  Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieavgift, eiendomsskatt og grunnleie.
 • Strøm, forsikring og kommunale avgifter.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 06.09.1967. Ferdigattest er gitt med følgende forbehold: Tak i garasje skal kles med brannherdig kledning, gulv i garasje ikke ferdig og kjellertrapp ikke oppsatt. Det er montert gipsplater som brannhemmende materiale i himling i garasjen. Det er ikke videre undersøkt om det er dobbel gips eller hvorvidt dette oppfyller krav til brannmotstand i himling. Gulvet i garasjen er det kun småstein og usikkert om dette er tilfredsstillende iht til krav den gang. Kjellertrapp er montert.
  Ihht til tegninger datert 28.09.1967 er det ene soverommet gjort om til et oppholdsrom med større åpning inn til rommet.
  Tegninger korrigert sept-1967 omsøkt til garasje. Tidligere tegnet inn som hobbyrom/oppbevaring brensel. Noe endring i planløsning i underetasjen.Det er vaskerom og 2 boder i kjeller som er tegnet inn på motsatt side ihht til tegningene datert 14.09.1967.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Dette er et dødsbo og ingen av arvingene har bebodd eiendommen og har dermed ingen kunnskap om eiendommen.
  Det oppfordres til at alle interessenter bør derfor gjennomgå eiendommen svært nøye, gjerne sammen med fagkyndig.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.
  Festekontrakt - vilkår - dok.nr. 1876 - tinglyst 28.12.1959
  Dette dokumentet er festeavtalen mellom grunneier (Strand) og fremfester (Kragerø kommune). Avtalen er uoppsigelig.

  Festekontrakt - vilkår - dok.nr. 1743 - tinglyst 28.10.1961
  Dette dokumentet er en påtegning til festekontrakten mellom kommunen og Strand, hvor det fremgår at festekontrakten skal være evigvarende og kan konsumprisindeksreguleres hvert 10.år.

  Grunnseddel - tinglyst 13.09.1966, dagboknr:1316.
  Inngått festeforhold hvor årlig grunnleien er oppgitt til kr 228,-, første gang 1967 og regnes fra 1 mai 1966.

  **Nye vilkår - feste - dok.nr. 1099 - tinglyst 11.08.1962
  Festekontrakt for denne tomten datert 18.12.1961, dagboknr:2012, med nye vilkår - feste datert 11.08.1962.
  Dette dokumentet er fremfestekontrakten mellom Kragerø Kommune og Måneliveien 17. Se mer informasjon under tomt.

  Kart -og oppmåling, samt skylddelingsforretning. Tinglyst 13.09.1966, dagboknr:1315. Beskrivelse av tomteareal.
 • Eiendommen ligger i et uregulert område, og er en del av kommuneplanen. Den ligger i et område utnyttet/ avsatt til boligbebyggelse og LNF. Største delen av tomten ligger i et område for bolig, og kun den sørligste delen (et lite parti) ligger i LNF område.
  Det foregår arbeid på kommunedelplan, byggegrenser langs sjøen, samt rullering av kommuneplan.
  Det er et høyspenningsanlegg sør for denne tomta, mot sjøen.
 • Gnr. 70 Bnr. 144 i Kragerø kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Boligselgerforsikring dødsbo: Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Eier har energimerket boligen og komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
  Skagerrak Sparebank kan tilby lån til konkurransedyktige vilkår. Vi formidler gjerne kontakt med kundebehandler.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. Oppdragsgiver betaler oppgjørsgebyr kr: 3800,-. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke et markedsføringsgebyr på totalt kr. 19800,- som omfatter bl.a 2 annonser i Kragerø Blad, fotograf, utstillinger og prospekter. dette gebyret inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr. 34750,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket et vederlag på kr. 1500,- pr. time, oppad til kr. 19800,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Per Sandland's Dødsbo
  Trine Sandland Hagrupsen
  Wenche Sandland Stavseth
Torunn Bakke

Megler

Torunn Bakke

95 14 23 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev