aktiv-eiendomsmegling
Bråtehøgda 36 er en stor, pen og velholdt enebolig fra 2002 over tre plan med god planløsning.

Stor, pen og velholdt enebolig i sentralt område. Velstelt tomt, solrike uteplasser, vidstrakt utsikt og dobbelgarasje.

 • 5 500 000
 • BRA 298 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 500 000
 • OMKOSTNINGER153 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 653 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 002
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 203 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 046 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  153 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 653 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Bråtehøgda 36 er en stor, pen og velholdt enebolig fra 2002 over tre plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig område ved Hemnes sentrum, med kort gangavstand til barnehage, grunnskole og dagligvarebutikk. Boligen har en pent opparbeidet tomt på 1046 kvm, som sammen med uteplasser kan by på vidstrakt utsikt og gode solforhold. Det er parkering i dobbelgarasje og på stor, steinlagt gårdsplass.

Innvendig har eneboligen en stor og elegant stue med gode vindusflater, et pent kjøkken med integrerte hvitevarer og en innredet loftsetasje. Videre er det stort bad med hjørneboblekar og dusjnisje, separat vaskerom og to romslige soverom. Boligen har også en innredet underetasjen med blant annet lagringsmuligheter i seks boder.

Kort fortalt
- Stor, pen og velholdt enebolig.
- Bolig over tre plan fra 2002.
- Med bruksareal på 298 kvm.
- Sentralt, barnevennlig område.
- Kort vei til skole og barnehage.
- Dobbelgarasje, motorisert port.
- Solrik og pen tomt på 1046 kvm.
- Stor veranda og vidstrakt utsikt.
- Pent kjøkken med spiseplass.
- Integrerte hvitevarer i kjøkken.
- Stor stue med gode vindusflater.
- Innredet loftsetasje.
- Pent bad med hjørneboblekar.
- Det er også separat vaskerom.
- To soverom, mulighet for tre.
- Meget gode lagringsmuligheter.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Lagt nytt parkettlaminat i 2021.

Planløsning
Underetasje: Trapperom, kontor, bod/entré, teknisk rom og 6 boder.
1. etasje: Entré, gang/trapperom, stue, kjøkken, bad, vaskerom og 2 soverom.
Loftsetasje: Trapperom, loftstue, soverom og bod.

Entré
Det er adkomst via overbygd inngangsparti i første etasje, samt separat adkomst via bod i underetasjen. Entreen i første etasje gir et godt førsteinntrykk av eneboligen, og har blant annet mørkt laminat på gulv med varme ved hvit ytterdør, nyere parkettlaminat på gulv ellers, downlights i himling og en smakfull tapet på vegg.

Kjøkken
Boligen har et romslig, pent og velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer. I rommet er det plass til spisebord ved karnappvindu, downlights i himling, parkettlaminat fra 2021 på gulv og lyse veggflater.

Innredningen er takhøy og har beisede, profilerte fronter, vitrineskap, fliser over benk, lys under overskap og laminert benkeplate med nedfelt komposittkum. Av hvitevarer er det induksjonstopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap. Over kokesone er det ventilator.

Stue
Eneboligen har en stor og elegant stue i første etasje. Rommet har gode vindusflater i tre retninger, deriblant karnappvindu, som sammen med stedvis downlights i himling gjør det lyst og koselig. Sentralt i stuen er det montert peisovn for ekstra varme og hygge, og i gulvet er det gulvvarme. Videre har rommet god plass til spisebord og flere sofaløsninger, pen tapet på vegg, nyere laminat på gulv og utgang til veranda.

Innredet loftsetasje
I tillegg har boligen en innredet loftsetasjen som i dag er tatt i bruk som loftstue og soverom. Loftstuen har hvitmalte veggflater, pent gulv og god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. Etasjen er imidlertid ikke godkjent for varig opphold da det mangler godkjente rømningsveier.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen et pent bad og separat vaskerom som begge ligger i første etasje. Det store badet er utstyrt med både hjørneboblekar og dusjnisje. Rommet har downlights i himling, sandfargede fliser på gulv med varme og beige fliser på vegg. Innredning består av bred servant, grønt servantskap, matchende høyskap, to veggskap og speil med lys. Badet har også veggmontert toalett, skyvedør til dusjnisje og balansert ventilasjon.

Vaskerommet har blått belegg på gulv og lysere våtromstapet på vegg. Her er det bred arbeidsbenk, nedfelt utslagsvask, hvite benke- og overskap, opplegg for vaskemaskin og balansert ventilasjon.

Soverom, kontor og garderobe
Eneboligen har to romslige og fine soverom i første etasje. Det er montert garderobeskap på begge soverommene som også har gode vindusflater, og fra hovedsoverommet i første etasje er det utgang til balkong. Det ene soverommet i etasjen er opprinnelig to rom på godkjente byggetegninger.

Videre har boligen et hyggelig kontor i underetasjen. Rommet har lysmalte vegger, pent gulv og sprossevindu med fin utsikt. Eneboligen har også meget gode lagringsmuligheter i blant annet seks boder i underetasjen.

Bråtehøgda 36, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 09.06.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Veggkonstruksjon:
  Vegger er oppført med trebindingsverkskonstruksjon. Vegger er utvendig kledd med liggende trebordkledning. Konstruksjoner fra byggeåret med normalt godt vedlikehold. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
  Valmet takkonstruksjon av tre. Del av loftet er innredet. Forøvrig blindloft/kaldloft uten tilgang. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er ingen enkel tilgang til kryploft/blindloft. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør etableres inspeksjonsluker til kryploft

  Utvendig > Balkongdør i 1. etg.:
  Malt balkongdør i trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2001. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke Døren subber i terskel. Låsmekanisme er delvis defekt/løs. Tiltak: Dører må justeres. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Utvendig > Dører - U. etg.:
  Entredører i U. etg. i formpresset hvitmalt utførelse hvorav 1 dør med glassfelt. Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist andre avvik: En tredør til sportsbod har skade/slitasje. Dørene mangler utvendig terskelbeslag/tetting. Dørene subber i terskel. Tiltak: Dører må justeres. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Entredør til sportsbod bør skiftes. Dørene bør justeres og beslag/tetting bør utføres.

  Innvendig > Overflater - 2:
  Gulv: Laminat. Vegger: Tapet. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Laminatgulv i entre har svelling/svellskade i skjøter. Tapet har stedvis pløser i vegghjørner. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

  Innvendig > Etasjeskille:
  Etasjeskillere er konstruert med trebjelkelag. Konstruksjoner fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen og det ble ikke påvist vesentlige skjevheter/svikt. Det ble stedvis målt planavvik med ca. 5 mm. på 2 meters lengde. Enkelte steder i stue 1. etg og i loftsetasje ble det målt planavvik på mellom 10-20mm. på 2 meters lengde. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Det er stedvis gulvknirk. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Tiltak mot gulvknirk bør vurderes nærmere og utbedres (er utbedret av eier i gang, kjøkken og stue i 1. etg.)

  Innvendig > Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom:
  Gulv: Vinylbelegg. Vaskerommet har ingen varmekilde. Gulvet har fall med totalt ca. 20 mm. fra gulv ved dør til topp slukrist. I tillegg har gulvbelegget oppkant med ca. 25 mm. ved dørterskel. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Sprekk i gulvbelegg ved oppkant terskel. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Sprekk bør utbedres/tettes.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom:
  Vaskerommet har plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Vaskerom:
  Vaskerommet består av: Benkeskap med vaskekum av metall. Overskap. Opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Tiltak: Skadede deler av innredning/utstyr må skiftes ut/utbedres.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc:
  Vegger: Keramiske fliser. Himling: Trepanel med downlights. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet Det er riss i flisfuger i dusjnisje. Vindu er ved våtsone til badekar. Tiltak: Fuger bør skiftes ut. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc:
  Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall med totalt ca. 15 mm. fra gulv ved dør til topp slukrist ved badekar. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Gulvet har marginalt fall til sluk. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket. Overflater må utbedres eller skiftes. Gjennomføre ytterligere undersøkelser og foreta utbedring av skade. Fliser må skiftes. Ved evt. rehabilitering av baderommet bør fallforholdet utbedres.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc:
  Plastsluk. Underliggende banemembran som er synlig i sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse rundt sluk. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Manglende klemring i sluk under servant. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Lokal utbedring må utføres. Badet/våtrommet må utbedres for å oppnå tilfredsstillende tettesjikt/membranløsning. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc:
  Baderommet består av: Veggmont. wc. Dusjnisje med skyvedør og fast dusjvegg. Hjørneboblekar. Baderomsinnredning med servantskap, veggskap, speil og overskap. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger:
  Vannrør er plastrør (rør i rør). med rørskap plassert i teknisk rom som har sluk i gulv. Vannrør er fra byggeåret. Vurdering av avvik: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system. Det mangler tettemuffer på varerør/vannrør i kjøkkenbenk. Tiltak: Det må monteres tettemuffer i enden av varerørene.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
  Varmtvannstanken er på ca. 300 liter og er plassert i teknisk rom som har sluk i gulv. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tomteforhold > Drenering:
  Det antas å være drenering med drensrør av plast rundt grunnmur. Bygningen er fundamentert på sprengstein/steinfylling som er naturlig drenerende masser. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Grunnmursplate/drensplate mangler stedvis topplist/klemlist og må beskjæres mot terrenget.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Avslutning av grunnmursplate/drensplate bør utbedres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Balkong i frittbærende trekonstruksjon med spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon (rekkverkshøyde 90 cm.) Veranda i trekonstruksjon på punktfundamentering med betongsøyler. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Del av veranda er takoverbygd. Motorisert markise på veranda. Konstruksjoner fra byggeåret med normalt god standard og normal aldersslitasje. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Sprekk i flis på badet.

  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Nei.

  4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Byttet vannkran på vasken på badet.

  6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Garasje.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Utdannet elektrikker. Arbeid utført: Huseier.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei.

  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. 18 år siden kontroll av E-verket.

  18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Innredet 1 rom i kjeller og 2 rom i loftsetasjen.
  18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.

  22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Foreligger kun midlertidig brukstillatelse.
 • Eneboligen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde ved Hemnes sentrum i Aurskog-Høland kommune. I nærområdet er det kort gangavstand til servicetilbud og fasiliteter, samtidig som det er gode turmuligheter i nærliggende skog og mark. Fra boligen er det ca. 400 meter til barnehage, 600 meter til skole, 700 meter til dagligvarebutikk og også kort vei til flere forretninger.

  Ved skolen er det idrettsplass med fotballbaner, sykkelbane, ballbinge og skøyteis på vinteren. I tillegg er det lysløype og gode rekreasjonsmuligheter i området. Søndre-Høland Idretts- og Ungdomslag har idrettshus med fritidsklubb og diverse aktiviteter, samt kunstgressbane med mange aldersbestemte lag.

  Det er kort vei til Hemnessjøen med gode bade- og fiskemuligheter. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Aurskog-Høland Bygdetun anbefales. Bygdetunet ligger i sentrum av Hemnes og byr blant annet på tradisjonell mat, konserter og populære litteratur- og vaffelkvelder.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Amfi Bjørkelangen torg, et moderne kjøpesenter som byr på trivelige konsepter i en hyggelig atmosfære.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Bråte som ligger ca. 600 meter fra boligen. Med bil fra Hemnes tar det ca. 26 min til Bjørkelangen, 31 min til Mysen, 45 min til Lillestrøm, 65 min til Oslo S og 67 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det kort gangavstand til Bråte barne- og ungdomsskole. Det finnes videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage er Bråtebakken Barnehage.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 09.06.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:
  Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling iht. eier. Bygningen har grunnmur av murte lettklinkerblokker antas på betongsåle.
  Takkonstruksjon/taktekking: Valmet takkonstruksjon av tre. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med trebindingsverkskonstruksjon. Vegger er utvendig kledd med liggende trebordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskillere er konstruert med trebjelkelag.
 • Bolig:
  1.etasje: 128 kvm Bra
  Loftsetasje: 48 kvm Bra
  Underetasje: 122 kvm Bra

  Av dette utgjør 95 kvm sekundærareal - fordelt på underetasje 93 kvm og loftsetasje 2 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et.: Entré, gang/trapperom, kjøkken, stue, bad/wc, vaskerom, 2 soverom.
  Loftset.: Trapperom, loftstuen, soverom.
  Kjeller: Trapperom, kontor.

  Garasje:
  1. etasje: 48 kvm Bra

  Lovlighet
  Enebolig
  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Rom i loftsetg. er ikke godkjent for varig opphold/beboelse. Rom i loftsetg. har ikke godkjent rømningsvei. Boligen har avvik med dagens bruk i forhold til tegning. 1 soverom i 1. etg. og 1 rom i U. etg. har i dag inntrukket yttervegg i forhold til øvrig yttervegg og dette er ikke iht. tegning. Loft og kjeller er ikke innredet iht. tegning. Ett soverom i 1. etasje er opprinnelig 2 soverom.

  Garasje
  Det foreligger ikke tegninger. I følge situasjonskart mottatt fra kommunen ligger garasjen noe utenfor tomtegrense.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2007, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen en ca. 300 liters varmtvannsbereder, sentralstøvsuger, motorisert markise og utelys m.m.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i entré, gang, kjøkken, stue og på bad i første etasje, samt i trapperom, teknisk rom og kontor i underetasje. I tillegg er det peisovn i første etasje og luft-til-luft varmepumpe i underetasje.

  Følgende er registrert hos Nedre Romerike Brann og Redningsvesen
  Skorsteinsløp: 1 løp. 19.01.2017: Ikke feiet. Siste tilsyn: 29.05.2013.
  Ildsted: Jøtul F370 Advance. Monteringsår 2021. Stue. Siste tilsyn: 19.01.2017 (utført med avvik).

  19.01.2017 Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt:
  Under tilsynet ble det konstatert at bunnen i skorsteinen ikke er fylt med mørtel og støp med fall fra åpningen mot bakkant av sotlukeelementet, dette medfører at oppstillingsvilkårene for fyringsanlegget ikke er fulgt. I bunnen av skorsteinen må det være muligheter for å ta ut sot. Bunnen i sotluka bør pusses og glattes med skråning innover for å hindre at sotvann renner ut av luka. Høyde over gulvet må være 300 mm.
 • Eiendommen har en pent opparbeidet tomt på 1046 kvm, som sammen med uteplasser kan by på vidstrakt utsikt og gode solforhold. Tomten er delvis skrånende og har fine plenareal, trapp i terrenget, prydbusker og blomsterbed. På oversiden er det en stor, steinlagt gårdsplass med i forkant av garasje og huset.

  Fra stuen i første etasje er det adkomst til en romslig veranda mot nordvest, som har rikelig av plass til hagemøbler på terrassebord. Uteplassen er delvis overbygd ved den tofløyede terrassedøren, og kan også skjermes med motorisert markise ved behov. Fra hovedsoverommet i første etasje er det adkomst til egen balkong i trekonstruksjon.
 • Det er parkering i dobbelgarasje fra 2004 med motorisert port, samt flere biloppstillingsplasser på steinlagt gårdsplass.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning.
  Tilknytning vann: Offentli tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 204 960 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 337 857 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 18 921 pr. år
  Av dette utgjør kr. 3 072 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse for oppføring av bolig datert 25.06.2002. Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for 1. etasje. Det er ikke mottatt noen opplysninger vedrørende garasjen.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  2000/5389-2/9 Bestemmelse iflg. skjøte. 03.07.2000. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Rettighetshaver: Kommunen, tele- og el.verket.
 • Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 120 Bnr. 252 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,0% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- (1 inkl. fra megler). Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 310,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,- Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Frode Rudsmoen
  Monica Rudsmoen
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev