aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Grorudfjellet 5! Eiendommen er på hele 2837 kvm, og inneholder bla. en romslig gruset gårdsplass og hage opparbeidet med plen og beplantning.
Velkommen til Grorudfjellet 5! Eiendommen er på hele 2837 kvm, og inneholder bla. en romslig gruset gårdsplass og hage opparbeidet med plen og beplantning.

HEMNES Grorudfjellet 5

Romslig enebolig med utleiedel, sydvestvendt terrasse, frodig hage og dobbelgarasje. Stor tomt, landlig og idyllisk.

  • kr 3 900 000
  • BRA-i 235 m²
  • 5 soverom
  • Prisantydningkr 3 900 000
  • Omkostningerkr 98 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 998 740
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1935
  • Soverom5
  • Tomt2 837 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 3 900 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 97 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 98 740 Omkostninger totalt 113 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 116 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 998 740 Totalpris. inkl. omkostninger 4 013 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 016 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Grorudfjellet 5 er en romslig og sjarmerende enebolig over to etasjer, og kjeller med lagringsplass. Tomten er på hele 2 838 kvm, med en pen og frodig hage og landlig utsyn i alle retninger. Boligen er familievennlig og smart utformet, med 3-roms leilighet i andre etasje, og sydvestvendt terrasse på ca. 85 kvm utenfor første etasje. Leiligheten i andre etasje består av trapperom, gang, stue, spisestue, tilbaketrukket kjøkken, to soverom, og et pent bad med innredning fra 2015. Dette kan by på gode leieinntekter eller fungere som en smart generasjonsdel. Hoveddelen består av tre gode soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og et eldre, men romslig bad. Det er parkering på stor gårdsplass og i tilhørende dobbeltgarasje på eiendommen. Velkommen til visning!
Det er utgang fra stuen i 1. etasje til en stor terrasse som strekker seg rundt to sider av huset.

Grorudfjellet 5, Akershus

  • Tomt
    2837m²

    Beskrivelse av tomt
    En spesielt attraktiv kvalitet ved denne eiendommen, er det store uteområdet som inkluderer terrasse, gårdsplass og hage. Tomten måler ca. 2 837 kvm, noe som gir mye boltreplass for store og små. Det er gode sol- og lysforhold, og boligens idylliske beliggenhet sørger for et hyggelig utsyn i alle retninger. Terrassen har adkomst fra stuen i første etasje, og måler ca. 85 kvm - et herlig uterom, perfekt for solbading, avslapning og sosiale sammenkomster utendørs. Terrassen er opparbeidet med dekke av terrassebord, hvitmalt rekkverk og markise. Gårdsplassen er pent utformet og har flere lyktestolper som gir godt med belysning. Hagen er frodig og grønn, hvor den flate demografien gjør den til et utmerket sted for ballspill, lek og moro. Det er flaggstang på tomten og noe hekk langs hagegrensen, samt flere trær, frukttrær, prydbusker, staudebed og vintergrønt som bidrar til trivsel. Kommunen opplyser at eiendommen har ukjent grenseforløp. Eiendommens størrelse og eiendomsgrenser er derfor matrikkelfestet med lav nøyaktighet.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde på Solum, ca. 3,6 km vest for Hemnes i Aurskog-Høland kommune. Fra eiendommen er det kort vei til naturskjønne turområder, samt deilige badeplasser og fiskemuligheter ved Hemnessjøen. Sjøen har flere fascinerende våtmarksreservater med et rikt fugleliv, samt forekomster av gjedde, abbor og mort slik at man også kan prøve fiskelykken. Det er flott kulturlandskap som omkranser sjøen, noe som gir idylliske tur- og rekreasjonsområder på helårsbasis. Ved Hemnes sentrum ligger ferdig preparerte skiløyper som er belyst i vinterkveldene. Søndre-Høland Idretts- og ungdomslag har idrettshus med fritidsklubb og diverse aktiviteter, samt kunstgressbane med mange aldersbestemte lag. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Aurskog-Høland Bygdetun i sentrum av Hemnes anbefales. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Bunnpris Båstad og Coop Prix Hemnes. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Hemnes butikksenter et fint og variert utvalg. Det er også kort vei til Amfi Bjørkelangen torg, et moderne kjøpesenter. Töcksfors i Sverige ligger i underkant av 40 min unna og byr på grensehandel i innholdsrike kjøpesentre.

    Adkomst
    Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

    Bebyggelse
    Området består av boligbebyggelse og landbruksområder.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra eiendommen er det skolebussordning til Bråte barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

    Skolekrets
    Bråte skolekrets.

    Offentlig kommunikasjon
    Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Sollum og ligger ca. 370 meter fra boligen. Med bil tar det ca. 5 min til Hemnes, 28 min til Bjørkelangen, 42 min til Lillestrøm, 60 min til Oslo S og rett over en time til Oslo Lufthavn.

    Byggemåte
    Bolighus: Boligens hoveddel er opprinnelig fra 1935, og senere tilbygg og konstruksjoner fra 1988. Bygningen har betonggrunnmur. Tilbygget deler i 1.etg. med støpt såle og lettklinker grunnmur, fra 1988. Det er byggegrunn av leirholdige masser. Drenering er, antatt, fra ca. 1935. Det er ikke synlig utvendig tetting av grunnmur. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeårene.1935 og 1988. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon, fra byggeår med kaltloft. Konstruksjon rettet opp og lagt nytt undertak i ca. 1988. Taktekkingen er av betongtakstein. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Alle vinduer fra ca. 1988. Terrasse mot syd-vest med tilgang fra stue/kjøkken. Fundamentert på jordskruer/krinner, antatt satt til fast grunn. Bjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Trapp til leilighet i treverk med manglende rekkverk en side. Frittstående dobbel garasje: Bygningen er fundamentert med betongdekke til antatt faste grunn. Vegger i uisolert trebindingsverk på støpt petring/ringmur. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning. Forskjøvet saltak- konstruksjon i tre. Yttertak er tekket grå eternittplater. Takrenner og nedløpsrør i hvit plast utførelse. 2 leddporter i tre. Enkel sidedør i panel. Vinduer i trerammer med enkelt glass. Innlagt strøm. Åpent El-anlegg i garasjen. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2 Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: lekkasje i rør fra kjøkken 2.etg nye rør lagt opp av høland rør Arbeid utført av: Høland rør, 1970 hemnes 4 Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: nye rør fra kjøkken 2 etg, nytt opplegg til bad første etg. nytt bad 2etg. i 2011/2012. fa fra halden. Arbeid utført av: høland rør 1970 hemnes. fa fra halden, nedlagt for flere år siden 11 Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: sikringsskap nye kurser 1etg Arbeid utført av: bolig&bygg elektro a/s 1454 fagerstrand 11.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Svar: Ja 16 Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad Beskrivelse: nye terrasser 17 Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Svar: Ja Beskrivelse: 2 etg. er utleiedel. 17.1 Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Svar: Ja Beskrivelse: garasje, dobbel

    Innhold
    Planløsning 1. etasje: Vindfang, 2 ganger, 3 soverom, trapperom, bad/vaskerom og stue/kjøkken. 2. etasje: Trapperom, stue, kjøkken, bad, gang og 2 soverom. Entré Entréen er lys og innbydende med videre adkomst til en romslig gang. Rommene er innredet med laminatgulv, lysmalte panelvegger og hvitmalt himling. Det er god plass til garderobe, kommode og hyller, og arealet gir bra med armslag for av- og påkledning. Kjøkken Kjøkkenet er romslig utformet med egen spiseplass, ligger åpent mot stuen og har gode lysforhold. Innredningen har profilerte heltrefronter, mørk laminatbenkeplate og nedfelt, dobbel vaskekum. Her er det rikelig med skap- og skuffeplass, og brede arbeidsflater for matlaging. Stekeovn, platetopp og kjøl/frys er integrert i innredningen, og det er opplegg for oppvaskmaskin i benken. Kjøkkenventilator med avtrekk er montert over kokesonen, og det er fliser, belysning og vindu over benk. Det er varmepumpe i rommet som sørger for jevn innetemperatur. Stue Stuen er hyggelig og romslig, delt i to soner av en bueåpning, og med åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har den ypperlige fordelen av direkte adkomst til terrassen, og i sommerhalvåret kan man enkelt åpne opp døren ut hit, og på den måten skape en luftig «utefølelse» inne. Stuen har godt med plass for sofagruppe, stuebord og annen innredning, og vil være en hyggelig samlingsplass for familie og venner. Lysforholdene er særdeles gode, og rommet er pent innredet med laminatgulv og lysmalte vegg- og himlingsflater. Bad/vaskerom Bad/vaskerommet har eldre standard, men er romslig utformet. Her er det god plass for alle dagligdagse gjøremål, og godt med naturlig dagslys fra vinduet. Rommet er innredet med toalett, servant nedfelt i benk, flere underskap, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Gulvet har belegg, veggflatene har våtromstapet og himlingen har nyere smartpanel med innfelt belysning. Soverom og garderobe Hoveddelen har tre soverom som legger godt til rette for en familie. Alle soverommene er praktisk utformet med god plass til seng, nattbord og annen innredning, og byr på idyllisk utsyn og gode lysforhold. Samtlige er også innredet med garderobeskap. Ytterligere med lagringsplass finner man i kjelleretasjen, som inneholder hele fire lagringsboder - en praktisk løsning som bidrar til å oppretteholde et ryddig hjem. Utleiedel Utleiedelen er plassert i andre etasje, og utformet som en 3-roms leilighet med trapperom, gang, stue, spisestue, kjøkken, to soverom, garderobe og bad. Dette er en smart del av hjemmet som enkelt kan leies ut etter behov - eller fungere som gjesteavdeling eller generasjonsavdeling alt etter behov. Utleiedelen har gode oppholdsrom med mye plass til møblering, som byr på de samme fine lysforholdene og idylliske utsynet som hoveddelen. Baderommet ble sist oppusset 2015, og har en velholdt standard fra dette året. Badet er innredet med naturfargede gulvfliser, hvite veggfliser og hvitmalt himling, og inkluderer toalett, servant med underskap og dusj. Det er også garderobeskap på begge soverom. Kort fortalt - Idyllisk beliggende eiendom - Innholdsrik enebolig over to etasjer - Familievennlig planløsning - 3-roms utleiedel i andre etasje - Sydvestvendt terrasse og hage - Gode solforhold og frodig utsyn - Gårdsplass med dobbelgarasje - Lys og romslig hovedentré - Stue med adkomst til terrasse - Kjøkken med spiseplass - Totalt to bad og fem soverom - Kjellerboder med lagringsplass - Attraktiv, landlig beliggenhet

    Standard
    Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper - Våtrom > 2.Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. - Våtrom > 1.Etasje > Bad/vaskerom > Generell: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Det er deler av el-anlegg som er provisorisk lagt opp og deler av anlegg er lagt opp av eier selv. El-anlegg er kun inspisert overfladisk, da dette ikke er takstmannens kompetanseområde. Det er ikke utført funksjonstesting av utstyr. Ved eventuell nærmere undersøkelser av dette, anbefales det og kontakte El -takstmann. Det må påregnes utbedring av el-anlegg. - Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Det mangler brannslukkingsutstyr/apparat er eldre enn 10 år. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er takstige/plattform for feier til kun en pipe. Om andre pipe tas i bruk, må det etableres adkomst for feier til denne pipe. Takrenner har noe flassing i overflater. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er liten lufting i nedre kant av kledning. Dette var normal byggemetode ved oppføring/renovering av boligen i ca. 1988. Det er noe oppsprukket/værslitt kledning. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det ble observert noe sot-renner ved piper. - Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. - Utvendig > Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk er 95cm høyt. Krav til rekkverk ved oppføring var 100cm. Det er manglende håndrekke på rekkverk. Noe slitasje, grønske på overflater gulv terrasse. - Innvendig > Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe "topping"/svelleskader i gulv på kjøkken/stue 1.etg. Overflater i leilighet 2.etg.: Belegg med en god del skader og bruksmerker. Furu gulv med store sprekker mellom bord. Noe slitasje/bruksmerker på vegger og tak - Innvendig > Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. - Innvendig > Pipe og ildsted: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Plate under vedovn i 2.etg. er for liten iht. krav. - Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er påvist andre avvik: Det er gjenstående overflatebehandlig av trappevanger og rekkverk. Til del stor slitasje på trinn, antatt grunnet alder på trapp. Trappen mangler håndløper på vegg. - Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Noe dører med slitasje/skader i overflater. Heltre dør i 2.etg. med skjevheter, dør tar i karm. - Våtrom > 2.Etasje > Bad > Overflater vegger og himling: Fuger på vegger i dusjsone er delvis fuget med silikon. Utførelse av flisarbeid fremstår som noe ufagmessig utført. Det er svelle/fuktskader i tak over dusjsone. Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. - Våtrom > 2.Etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er bom/løse fliser i største del av bad. Det er kun 10mm fall på gulv. Krav ved renovering av bad var 25mm fra topp membran ved terskel til sluk. Fliser i dusjsone er fuget med silikon. Ukjent årsak. Flislegging fremstår som noe ufagmessig utført. - Våtrom > 2.Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er, antatt, ikke brukt slukmansjett i sluk. Membran er kun smurt på kant/over sluket. - Våtrom > 2.Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning: Noe "flassing" i overflate på speilskap. Antatt etter fuktighet. Det er brukt treverk på hjørnet inn mot dusjsone i bad. Maling har sprukket opp. Påvist skader på innredningen. - Våtrom > 2.Etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. - Kjøkken > 2.Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. - Kjøkken > 1.Etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning: Noe skader/slitasje på fronter. - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - 2.etg.: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Bereder er plassert i rom uten sluk, mulighet for sikker avrenning. Det er ikke montert annen kompenserende løsning. - Tomteforhold > Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Tomteforhold > Terrengforhold: Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Noe flatt terreng inn mot grunnmur ved terrasse/gårdsplass mot vest. - Tomteforhold > Oljetank: Det er ikke krav om sanering av tank, da den er plassert innvendig i kjeller. Det bør dog vurderes fjerning av tank som ikke er i bruk. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Utvendig > Taktekking: Taktekking/takstein og undertakstekking har passert mer enn halvparten av forventet brukstid. Taktekking fra 1988. (36år) Det er slitasje og noe mose på grunn av alder på taktekking. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 15mm planavvik på 2m i stue/kjøkken. 1.etg. Det ble målt 15mm gjennom hele rommet i stor gang 1.etg. Målt ca. 14mm planavvik på 2m i spisestue 2.etg. - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kobberrør har passert med enn halvparten av forventet brukstid. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Deler av avløpsrør anlegg har passert forventet brukstid. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann - og avløpsledninger. Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt: Våtrom > 1.Etasje > Bad/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Garasjen: Garasje med behov for vedlikehold/renovering. Råteskader i kledning på hele garasje. Panel står ned i grunn. Bemerkes at eternittplater på tak kan inneholde asbest. Det anbefales og sette seg inn i krav til håndtering av asbest avfall før renovering av tak. Lovlighet: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger. Tegninger er datert 12.03.1988 ifm. tilbygget. Det bemerkes at det kun er plantegning av 1.etg, og disse stemmer med dagens planløsning. Det mangler tegninger for 2. etasje, og bruken av rommene i denne etasjen kan derfor ikke garanteres. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, datert 26.08.24 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Det er lagt opp nytt VVS- opplegg til 2.etg. sommer 2024. Kvitteringer foreligger.

    TV/Internett/bredbånd
    Eier tegner eget abonnement for tv og bredbånd på eiendommen.

    Parkering
    Det er parkering i frittstående dobbelgarasje og for øvrig gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass.

    Forsikringsselskap
    Storebrand

    Radonmåling
    Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

    Diverse
    Eier av boligen har fritak for feie- og tilsynsavgift. Ny eier må gi beskjed til brannvesenet når ildsted(ene) igjen skal benyttes. Dette skal gjøres til: post@nrbr.no. Det er oljetank i stål. Oljetank er, antatt, fra 1988. Tank er plassert i trapperom ned i kjeller. Tank er i dag ikke i bruk. Det er ikke krav om sanering av tank, da den er plassert innvendig i kjeller. Det bør dog vurderes fjerning av tank som ikke er i bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    3 900 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 97 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 98 740 Omkostninger totalt 113 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 116 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 998 740 Totalpris. inkl. omkostninger 4 013 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 016 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

  • Oppvarming
    Boligen er elektrisk oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe fra 2014/2015 i 1. etasje og har varmekabler på bad i 2. etasje. I tillegg er det vedkamin i 2. etasje. Boligen har naturlig ventilasjon.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    23253

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Kommunale avgifter vil variere årlig og etter forbruk. Kommunale avgifter inkl.: vann, avløp, renovasjon og feie/tilsynsgebyr.

    Info om eiendomsskatt
    Det er eiendomsskatt i Aurskog Høland kommune, pt. på 3 promille.

    Formuesverdi primær
    1175189

    Formuesverdi primær år
    2023

    Formuesverdi sekundær
    4700754

    Formuesverdi sekundær år
    2023

    Info formuesverdi
    Formuesverdien er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

    Andre utgifter
    Eier står selv ansvarlig for kostander tilknyttet kommunale avgifter, strøm, vedlikehold, tv/internett, forsikringer, m.m.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3226/92/23: 22.10.1919 - Dokumentnr: 900128 - Erklæring/avtale FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS. 07.09.1973 - Dokumentnr: 5575 - Bestemmelse om vannledn. Vegvesenets betingelser vedtatt 06.07.1935 - Dokumentnr: 900069 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3226 Gnr:92 Bnr:10 22.07.1955 - Dokumentnr: 1937 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3226 Gnr:92 Bnr:29 01.01.2020 - Dokumentnr: 1533941 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:92 Bnr:23 01.01.2024 - Dokumentnr: 123330 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3026 Gnr:92 Bnr:23 Heftelsene omhandler forbud mot å drive næringsvirksomhet på eiendommen, bestemmelse om vannledning over eiendommen som føres gjennom vegen og opprettelse av eiendommen.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Kommunen opplyser at det verken finnes midlertidig brukstillatelse etter ferdigattest for boligen i deres arkiv. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Byggetegninger: Det foreligger byggetegning hos kommunen ifm. tilbygg til eneboligen, datert 12.03.1988. Det foreligger godkjent byggetegning for enkelgarasje, datert 20.06.1973. 

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst fra fylkesvei 1284. Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er i kommuneplanens arealdel avsatt til nåværende LFNR område for spredt boligbebyggelse. Eiendommen ligger i hensynssone for flomfare, støysone og båndlegging etter lov om naturvern. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

    Adgang til utleie
    Det er en godkjent utleiedel i boligen. Eiendommen er registret med to godkjente boenheter i kommunens matrikkel.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    3 900 000 Prisantydning -------------------------------------------------------- Omkostninger 15 100 Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt) 2 800 Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt) 97 500 Dokumentavgift 240 Panteattest kjøper 500 Tinglysningsgebyr pantedokument 500 Tinglysningsgebyr skjøte -------------------------------------------------------- 98 740 Omkostninger totalt 113 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 116 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 3 998 740 Totalpris. inkl. omkostninger 4 013 840 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 4 016 640 Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)

    Omk. kjøper beløp
    98740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.500,- oppgjørshonorar kr 7.000,- og visninger kr 3.000,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 9.000,-. Utleggene omfatter foto og kommunal info. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr  20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev