aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Haldenveien 2569.

Liten enebolig med beliggenhet rett ved Hemnessjøen. Stor "mekke"-garasje med innlagt strøm og v.kabler i gulv!

 • 2 200 000
 • BRA 86 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 200 000
 • OMKOSTNINGER71 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 271 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 936
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 77 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 068 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 200 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  55 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 200 000,-))
  --------------------------------------------------------
  71 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 271 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Haldenveien 2569 er en trivelig liten enebolig med beliggenhet rett ved Hemnessjøen og kort vei til marka. Tomten er på over ett mål, og er opparbeidet med plen, trær og beplantning. I tillegg er det en innbygd terrasse utenfor stuen. Parkering er på egen gårdsplass og i en stor garasje på 52 kvm. Garasjen har motorisert leddport, eget sikringsskap og varmekabler i gulv, og egner seg godt for å "mekke" i.

Eneboligen har fått flere oppgraderinger de siste år med alle vinduer skiftet utenom ett, tre yttervegger etterisolert, samt skiftet kledning. Innvendig er det lagt flere nye gulv og skiftet det meste av el-anlegget. I første etasje har boligen en pen stue med varmepumpe fra 2018 og vedovn. Videre er det et eldre kjøkken, lyst vindfang med tilknyttet trapperom, samt et bad modent for renovering. Andre etasjen har trapperom og to soverom.

Planløsning:
1. etasje: Vindfang, trapperom, bad, stue og kjøkken.
2. etasje: Trapperom og 2 soverom.
Kjelleretasje: Teknisk rom og bod.
Boligen er over to etasjer.

Haldenveien 2569, Viken

 • Kort fortalt
  - Liten enebolig over to etasjer.
  - Parkering i stor dobbelgarasje.
  - Varmekabler og eget sikringsskap i garasje.
  - Stor tomt med plen og trær.
  - Flott utsikt til Hemnessjøen.
  - Innbygd terrasse utenfor stue.
  - Vindfang har åpen garderobe.
  - Pent trapperom, nyere trapp.
  - Kjøkken har eldre innredning.
  - Ny kjøkkenventilator i 2022.
  - Tiltalende stue med vedovn.
  - Luft-til-luft varmepumpe i stue.
  - Bad er modent for renovering.
  - Vaskemaskinopplegg i kjeller.
  - To fine soverom i andre etasje.
  - Lagringsplass i bod i kjeller.
  - Drenering ble utført i 2005.
  - Mye av elanlegg skiftet i 2019.
  - Renseanlegg plassert i kjeller.
  - Privat grunnboret brønn.

  Vindfang
  Eneboligen har inngang til et vindfang med hvitmalt veggpanel, mørke fliser på gulv og vindu for lysinnslipp. Rett innenfor døren er det montert en åpen garderobeløsning med hylle og knagger. Fra vindfanget er det videre adkomst til et pent trapperom. Trappen opp til andre etasje har hvitmalte vanger og rekkverk, samt heltre eik i trinn.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i eget rom med vinduer på to sider og det meste av innredningen på en side av rommet. Innredningen er av eldre dato med hvite, profilerte fronter, laminatbenkeplate og nedfelt dobbel oppvaskkum i stål. Kjøkkenet har plass til kjøleskap og nisje for komfyr. I 2022 ble det montert ny ventilator med luftutkast over kokesonen. Hvitevarer medfølger.

  Stue
  I første etasje ligger stuen - et lyst og trivelig rom med hvitmalte vegger, nyere gulv og to vinduer med sprosser på langveggen. Stuen har vedovn og i 2018 ble det montert en luft-til-luft varmepumpe. Fra stuen er det også utgang til en innbygd terrasse.

  Bad/wc/vaskerom
  I første etasje har boligen er bad som er modent for oppgradering. Badet er utstyrt med toalett, veggmontert servant og dusjgarnityr på vegg med stang til forheng. Opplegg for vaskemaskin er plassert i kjeller ved renseanlegg med utvendig adkomst.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har to fine soverom i andre etasje med lysmalte vegger og noe skråhimlinger. Ved trapperom i andre etasje er det rom for oppbevaringsløsninger eller en kontorløsning hvis ønskelig. Lagringsplass er i en bod i kjeller med utvendig adkomst.
 • Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde, ca. 7 km vest for Hemnes i Aurskog-Høland kommune. Fra eiendommen er det kort vei til naturskjønne turområder, samt deilige badeplasser og fiskemuligheter ved Hemnessjøen.

  Sjøen har flere fascinerende våtmarksreservater med et rikt fugleliv, og det er forekomster av gjedde, abbor og mort slik at man også kan prøve fiskelykken. Flott kulturlandskap omkranser sjøen, noe som gir idylliske tur- og rekreasjonsområder på helårsbasis.

  Ved Hemnes sentrum ligger ferdig preparerte skiløyper som er belyst i vinterkveldene. Søndre-Høland Idretts- og ungdomslag har idrettshus med fritidsklubb og diverse aktiviteter, samt kunstgressbane med mange aldersbestemte lag. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Aurskog-Høland Bygdetun i sentrum av Hemnes anbefales.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix Hemnes og Rema Løken. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Hemnes butikksenter et fint og variert utvalg. Det er også kort vei til Amfi Bjørkelangen torg, et moderne kjøpesenter som byr på trivelige konsepter i en hyggelig atmosfære. Töcksfors i Sverige ligger i underkant av 40 min unna og byr på hyggelig grensehandel i innholdsrike kjøpesentre.

  Eneboligen ligger ca. 7 km fra Hemnes hvor du finner buss 485 som går til Løken. Med bil fra Hemnes tar det ca. 20 min til Bjørkelangen, 40 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det skolebussordning til Bråte barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
 • Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av fjell. Betonggrunmur satt til hovedskakelig fjell.
  Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon fra byggeår, med lite kaltloft. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater.
  Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Veggen ved overbygget terrasse har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, yttervegg kledd
  Etasjeskiller: Etasjeskiller i 1.etg. med trebjelkelag. Bjelkelag lagt nytt i trapperom og stue i ca. 2018. iht. eier.Etasjeskiller til 2.etg. med trebjelkelag fra byggeår.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Sort stål takrenner og nedløp. Takstige og plattform til feier. Takstige, pipebeslag og plattform montert i ca. 2021. iht. eier.
  Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke montert snøfangere på noen del av tak. Ved omlegging av tak var det krav til snøfangere.
  Tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. Snøfangere må monteres med hensyn til krav og sikkerhet.

  Utvendig > Utvendige trapper: Trapp ved entre/hovedinngang: Enkel tretrapp uten repos eller rekkverk.
  Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det er påvist andre avvik: Trapp fremstår som lite egnet som trapp for adkomst til boligen.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør bygges ny trapp med godkjent rekkverk.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller til 2.etg. med trebjelkelag fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ble målt 35mm planavvik gjennom hele rommet i soverom 2.etg.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Ingen umiddelbar kostnad.

  Innvendig > Innvendige dør, bad: En heltre 3-speil dør til bad.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Enkelte av innvendige dører har betydelige skader. Dårlige hengsler (dør kan falle av) og skade på overflater, antatt etter fuktighet fra bad. Hjørnet på dør er skåret av på grunn av dørblad tar i
  trappevange.
  Tiltak: Det er påregnelig med utskiftning av flere innvendige dører. Det må påregnes utskifting av dør.

  Våtrom > Generell > Bad: Bad bygget etter byggeforskrifter fra før 1997. Foreligger ingen dokumentasjon. Bad med dusjgarnityr på vegg med forheng. Vegghengt servant og gulvstående wc. Bad må renoveres.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad må oppgraderes for å tåle normal bruk. Rust på skruer til blandebatteri, misfarget plater på vegger og svertesopp på fleste overflater i rommet.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
  Vurdering av avvik: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Store rustskader rundt skruer på dusjarmatur. Mye svertesopp på alle overflater. Misfarging på plater i rommet.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Bad må totalrenoveres. Oppbygning/renovering av bad må dokumenteres.

  Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Støttemur mot gårdsplass og garasje oppført i betongstein.
  Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Manglende rekkverk på støttemur. Støttemur mot gårdsplass delvis fullført.
  Tiltak: Andre tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Støttemur må gjøres ferdig og rekkverk/annen sikring må etableres.

  Tomteforhold > Terrengforhold: Synlig fjell bak boligen. Noe fall mot boligen på bakside av boligen.
  Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Flassing på takplater mot vest.
  Tiltak: Andre tiltak: Det bør vurderes tiltak, maling/overflatebehandling av takplater.

  Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning.
  Vurdering av avvik: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Manglende musebånd på vegg mot entre.
  Tiltak: Musebånd/lusing må etableres. Det må etableres musebånd/tetting på denne vegg.

  Utvendig > Veggkonstruksjon fremvegg: Veggen har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, yttervegg kledd med liggende og stående bordkledning.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Fremvegg under overbygget terrasse, antatt fra byggeår. Stående kledning. Kledning står ned mot gulv. Begrenset lufting bak kledning. Vegg med ukjent isolering. Tidligere vindu i vegg er midlertidig tettet med plate.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det bør påregnes utbedring/omkledning av vegg.

  Utvendig > Vinduer kjøkken: Ett vindu i kjøkken med koblet glass. Antatt fra byggeår.
  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Noe slitasje på utvendige overflater på vindu. Noe manglende/løst kitt rundt glass.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det bør påregnes utskifting av vindu.

  Utvendig > Dører: Bygningen har malt hovedytterdør, med sporfrest inn/utside og glassfelt på, fra 2007, iht dato på glass. Terrassedør med lav brystning og glassfelt fra 2016. Satt i ca. 2018. iht. eier.
  Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Terrassedør tar i terskel. Terrassedør med manglende beslag/tetting under dør.
  Tiltak: Dører må justeres. Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Dør bør justeres. Og det må monteres beslag/tetting under dør.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Overbygget/innbygget terrasse med tilgang fra stue. Gulv/dekke i lettklinkerelementer. Vegger i trebindingsverk. Noen vinduer i en del med enkelt glass. Åpne "vinduer" i en del. Deler av overbygg med oppforet uisolert gulv.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpne "vinduer" med for lav høyde iht. dagens krav til rekkverk.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.

  Innvendig > Overflater: Gulv: Vinylklikk, laminat og flis. Vegger: Smartpanel og malt trepanel. Himling: MDF smarttak.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe gjenstående listing i flere rom.
  Tiltak: Det bør kompletteres med listverk i flere rom.

  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av.: Folierte skrog med profilerte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt
  dobbel kum i stål. Plass til komfyr og kjøleskap. Ventilator for avtrekk.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler
  bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken. Kjøkken med bruksslitasje. Kjøkken mangler bruksløsninger som er forventet av kjøkken i dag.
  Tiltak: Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Kjøkken må påregnes renovert.

  Tomteforhold > Drenering: Drenering fra ca. 2005. Synlig grunnmurplast på utvendig grunnmur.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Grunnmursplast er ikke festet til grunnmur og mangler topplist.
  Tiltak: Det bør monteres topplist på grunnmurplast.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Bygningen har utvendig vannledning av plast (PEL) slamavskiller med overløp til grøft og privat grunnboret brønn. Avløpsrør er kun innvendig i boligen da renseanlegg er plassert i kjeller. Ukjent alder på vannledning ut til brønn og innvendige avløpsrør.
  Vurdering av avvik: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Det foreligger ikke dokumentasjon på vann.
  Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig. Foreta kontroll av brønnvann. Det bør foretas kontroll av vannkvalitet på brønnvann.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn 1.etg.: Etasjeskiller i 1.etg.med trebjelkelag. Bjelkelag lagt nytt i trapperom og stue i ca. 2018. iht. eier.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ble målt ca. 10mm planavvik i trapperom 1.etg. på 1,2m. Her er bjelkelag skiftet ut i ca. 2018. Ukjent årsak.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Bjelkelag skiftet i 2018 i rommet. Ukjent årsak til svanke/skjevhet i gulvet. Det anses som ingen umiddelbar kostnad da bjelkelag er fra 2018.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Åpen rørføring i kjeller og opp til kjøkken og bad i 1.etg.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ved renovering av kjøkken og bad vil det være påregnelig med utskifting av vannrør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Åpen rørføring i kjellerrom og opp til kjøkken og bad 1.etg. Ukjent alder på røropplegg.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstank plasser i kjellerrom på ca. 200 liter fra 1997.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.06.22 av Kåre Anders F. Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Følgende kommentarer er hentet fra selgers egenerklæring:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Noen svarte prikker på fuger og rundt lister.
  3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja. Beskrivelse: Sluk i gulv renner noen ganger tregt og har blitt staket opp /hatt avløpsmiddel i det.
  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Noe fuktig innvendig i kort vegg på tilbygg under veranda.
  6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Lekkasje rundt pipe, blikkenslager satt på beslag rundt pipe.
  7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Sprekk i pipe på loft, reparert av eier.
  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Mur er gammel og har noen sprekker.
  9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Det kommer mus inn på loft og i kjeller. I takbjelker har insekter spist på barken på de gamle takstolene, eier har skrapt bort bark og hatt på insektmiddel.
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Mesteparten av el. anlegget er nytt, noen av rørene til kabler er montert av eier. Arbeid utført av Hemnes El. inst.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: El. inspeksjon 8.6.22.
  14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: Gulv og gulvbjelker utført av snekkere fra Litauen, utvendig kledning og innvendig panel og vinduer gjort av eier.
  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Terrasse og tak gjort av tidligere eier. Nåverende eier har satt opp/ murt garasje selv.
  23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Beskrivelse: Takstrapport 22.6.22.

  Diverse:
  Iht. opplysninger mottatt fra El-verket Høland skal det elektriske anlegget i Haldenveien 2569 kontrolleres i nær framtid, følgelig foreligger det ingen pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Iht. opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen ble følgende avvik funnet under tilsyn i 2014:
  G1: Alle nye og omlagte tak skal ha fastmontert takstige og plattform.

  Det opplyses om at eventuelle avvik kan være utbedret, men de er ikke blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  1. et.: 44 kvm Bra
  2. et.: 33 kvm Bra
  Kjeller: 9 kvm
  Av dette er 9 kvm i kjeller sekundærareal - bod og teknisk rom.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.et.: Vindfang, trapperom, kjøkken, stue, bad.
  2.et.: Trapperom, 2 soverom.

  Iht. til tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Det forekommer ofte at det ikke foreligger tegninger for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg.
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Det er utført til dels mye arbeid på boligen i senere år. Meste er gjort av eier selv, og dugnadsjobb.

  Garasje:
  1. et.: 52 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Ukjent årsak. Det foreligger ikke tegninger på garasje.
 • Ventilasjonen er naturlig via veggventiler. Kjøkkenet fikk ny ventilator med luftutkast i 2022. For det meste skjult elanlegg, skiftet ut i forbindelse med renovering i 2019. El-inspeksjon utført 8.6.22. Eget elskap i garasjen.

  Varmtvannsbereder fra 1997 på 200 liter er plassert i kjellerrom. Drenering er fra 2005. Takstige, pipebeslag og plattform montert i ca. 2021. Boligen har utvendig vannledning av plast (PEL) slamavskiller med overløp til grøft og privat grunnboret brønn. Renseanlegg er plassert i kjeller.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen er elektrisk oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe fra 2018 i stue.
 • Eiendommen har en romslig tomt på 1068 kvm med normalt gode solforhold. Tomten består av store gressarealer, trær og diverse beplantning, samt noe synlig fjell i bakkant av boligen. Støttemuren mot gårdsplass og garasje er oppført i betongstein.

  Fra stuen i første etasje er det utgang til en innbygd terrasse med nydelig utsikt til Hemnessjøen. Terrassen er noe uferdig, men har dekke i lettklinkerelementer, vegger i trebindingsverk og noen vinduer med enkelt glass. Den ene delen av terrassen har vindusåpninger uten glass.
 • Parkering er i en frittstående dobbelgarasje på 52 kvm som ble oppført i 2009. Garasjen har innlagt strøm, elektriske varmekabler i gulv, eget sikringsskap, sidedør og en stor motorisert leddport i front. I tillegg er det gode parkeringsmuligheter på gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Adkomst direkte fra Haldenveien, FV 115.
  Tilknytning vann: Eiendommen har vannforsyning fra grunnboret brønn.
  Tilknytning avløp: Eiendommen har avløp via biovac renseanlegg, plassert i kjeller.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 581 973 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 095 104 per 31.12.21
 • Kr. 6 681 pr. år
  Av dette utgjør kr. 1 416 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Etter søk i kommunens tilgjengelige arkiver har de ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på.

  Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for støy i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 96 Bnr. 16 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast pris pålydende kr. 52 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 18 900,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 520,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Arvid Huse
Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev