aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Langstranda 632.

Hemnes Langstranda 632

Landlig, påkostet enebolig med fin utsikt mot Hemnessjøen. Stor tomt og gode solforhold. Ca. 6 km fra Hemnes sentrum.

 • BRA 194 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER108 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 008 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 945
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 144 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 904 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGB
 • 3 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  92 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  108 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 008 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Langstranda 632 er en nydelig enebolig enebolig over tre plan, som er vesentlig påkostet fra 2016 og frem til i dag. Boligen ligger landlig til, ca. 8 km syd for Hemnes sentrum, med kort vei til skog og mark, og idylliske Hemnessjøen. Boligen omgis av en solrik tomt på 2,9 mål, pent opparbeidet med romslig gårdsplass, en herlig hage og et uthus. Boligen har også to uteplasser med fin utsikt over sjøen.

I første etasje har boligen en flislagt entré, et stort bad, kjøkken, spisestue og stue. Badet er kombinert som vaskerom og har både regnfallsdusj og hjørneboblebadekar. Kjøkkenet har en landlig stil med delvis integrerte hvitevarer, samt god skap- og benkeplass. I spisestuen er det varmepumpe og peis. Andre etasje består av fire gode soverom, hvor ett har god takhøyde og utgang til balkong.

Planløsning
Kjeller: Trapperom og 4 boder.
1. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, trapperom/gang, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje: Trapperom og 4 soverom.

Annet: Uthus på 57 kvm.

Langstranda 632, Viken

 • Kort fortalt
  - Tiltalende enebolig over tre plan.
  - Rundt 8 km fra Hemnes sentrum.
  - Betydelig påkostet fra 2016.
  - Stor solrik tomt med to gnr/bnr.
  - Nydelig utsikt over Hemnessjøen.
  - Tomten har et samlet areal på 2,9 mål.
  - Parkering på stor, gruset gårdsplass.
  - Koselig hage med plen og trær.
  - Overbygget terrasse ved inngangen.
  - Balkong utenfor soverom i 2. etasje.
  - Entré med gulvvarme og skapplass.
  - Landlig kjøkkeninnredning fra 2016.
  - Stue med tilliggende spisestue.
  - Spisestue med varmepumpe og peis.
  - Stort familiebad som var nytt i 2016.
  - Badet har dusj og boblebadekar.
  - Opplegg for vaskemaskin på badet.
  - Fire gode soverom, ett med skap.
  - Fire kjellerboder og et eldre uthus.

  Entré
  Fra den lune, overbygde terrassen er det inngang til entré via en ytterdør fra 2015. Ytterdøren er hvitmalt og har pent glassfelt. Entreen gir et godt førsteinntrykk av boligen og er som de fleste andre rom oppgradert i 2016/17. Her er veggene er kledd med gråmalt panel og på gulvet er det store, mørkegrå fliser med gulvvarme. Himling er pent lyssatt med downlights. For øvrig har entreen en fin størrelse med plass til både klesskap og skjenk.

  Kjøkken
  Innenfor entreen har boligen et koselig kjøkken i landlig stil fra 2016. Innredningen har takoppforede skap, hvite profilfronter, vitrineskap og heltre benkeplater, praktisk plassert på fire sider av rommet, noe som gir god skap- og benkeplass. Nedfelt i benkeplaten er det dobbel oppvaskkum av porselen med togreps armatur i nostalgisk stil.

  Over benken er det to vinduer med nydelig utsikt mot buktende åkerlapper og Hemnessjøen. Koketopp og stekeovn er integrert og det er opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenet er også utstyrt med ventilator, komfyrvakt og lekkasjevarsler.

  Stue og spisestue
  I første etasje har boligen også en hyggelig stue med tilliggende spisestue, kun adskilt av en pipevegg og en halv vegg kledd med panel. Pipeveggen er malt i en mørk gråfarge på siden ved spisestuen, mens flaten ut mot stuen er forblendet med grå fliser.

  Begge stuene har laminatgulv og panel på veggene malt i en lysegrå farge. Spisestuen har i tillegg varmepumpe og en hjørnepeis som gir ekstra god stemning rundt måltidene.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har et stort og familievennlig bad kombinert som vaskerom. Badet ligger i første etasje og har standard fra 2016. Vegg- og gulvflater er kledd med grå fliser i ulike sjatteringer og størrelser som gir en spennende effekt. Dette kombineres med kalkfargede mosaikkfliser på gulvet i dusjhjørnet som også er utstyrt med rette innfellbare glassdører, samt dusjgarnityr med både hånddusj og regnfallsdusj.

  I tillegg har badet et hjørneboblebadekar hvor man kan slappe av og nyte egentid. Videre er det velplasserte downlights i himlingen, gulvvarme og et vegghengt toalett. Baderomsinnredningen består av en vegghengt skuffeseksjon med hvite høyglansfronter, heldekkende servant og et speil med integrert belysning. Ved vaskeromsdelen er det benkeskap med hvite, glatte fronter, nedfelt vaskekum og opplegg for vaskesøyle.

  Soverom og garderobe
  I andre etasje har boligen fire, fine soverom, hvor ett har gjennomgang. På hovedsoverommet er det god takhøyde under mønet himling, utgang til balkong og herlig utsikt mot Hemnessjøen via store vinduer. For øvrig er det vedovn på ett soverom og garderobeskap på et annet. Av lagringsplass har boligen fire kjellerboder og et uthus på 57 kvm med tre boder/lagerrom.
 • Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde, ca. 8 km syd for Hemnes i Aurskog-Høland kommune. Fra eiendommen er det kort vei til naturskjønne turområder, samt deilige badeplasser og fiskemuligheter ved idylliske Hemnessjøen. Her ligger Langestranda som innbyr til avslappende rekreasjon.

  Hemnessjøen har flere fascinerende våtmarksreservater med et rikt fugleliv, og det er forekomster av gjedde, abbor og mort slik at man også kan prøve fiskelykken. Flott kulturlandskap omkranser sjøen, noe som gir gode tur- og rekreasjonsområder på helårsbasis.

  Ved Hemnes sentrum ligger ferdig preparerte skiløyper som er belyst i vinterkveldene. Søndre-Høland Idretts- og ungdomslag har idrettshus med fritidsklubb og diverse aktiviteter, samt kunstgressbane med mange aldersbestemte lag. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Aurskog-Høland Bygdetun i sentrum av Hemnes anbefales.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix Hemnes. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Hemnes butikksenter et fint og variert utvalg. Det er også kort vei til Amfi Bjørkelangen torg, et moderne kjøpesenter som byr på trivelige konsepter i en hyggelig atmosfære. Töcksfors i Sverige ligger i underkant av 40 min unna og byr på hyggelig grensehandel i innholdsrike kjøpesentre.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Kragtorp og ligger ca. 500 meter fra boligen. Med bil fra Hemnes tar det ca. 25 min til Bjørkelangen, 40 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det skolebussordning til Bråte barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvor Bråtebakken og Plommehagen er de nærmeste.
 • Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Antas leirgrunn/fast grunn. Grunnmur av betong/sparesteinsmur i opprinnelig del. Tilbygd del har ringmur av murte lettklinkerblokker og støpt betongdekke.
  Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjoner av tre. Yttertaket er tekket med betongtakstein.
  Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med reisverk og trebindingsverk. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning.
  Etasjeskiller: Gulv/etasjeskiller er konstruert med trebjelkelag. Gulv i entre og bad er konstruert med betong.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall.
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler feierplattform.
  Tiltak: Plattform for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Gulv/etasjeskiller er konstruert med trebjelkelag. Gulv i entre og bad er konstruert med betong. Gulvkonstruksjoner dels fra byggeåret og dels fra 2016. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter.
  Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare skjevheter/planavvik i opprinnelig del av boligen.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Veggkonstruksjon: Vegger er oppført med reisverk og trebindingsverk fra respektive byggeåret. Reisverk i opprinnelig del er vesentlig skiftet ut i forbindelse med rehabiliteringen i 2016. Vegger er utvendig kledd med stående trekledning fra 2016.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er stedvis behov for fasadevask og overflatebehandling med maling/beis.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjoner av tre fra respektive byggeår. Besiktiget på kneloft i 2. etg. og besiktiget på loft over takoverbygd
  inngangsparti. Det er ingen tilgang til møneloft.
  Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Isolasjon er lagt tett mot undertaket/rupanelen uten luftespalte. Det er ingen lufting i gesimskasser. Det ble påvist misfarging/soppdannelse ett sted i undertaket/takkonstruksjonen på loft over inngangspartiet, årsak er ikke kjent og bør undersøkes nærmere.
  Tiltak: Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Ytterligere undersøkelser anbefales og det må påregnes behov for utbedringer. Innhent dokumentasjon på arbeidet om mulig.

  Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass prod. 2016.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vinduene har ikke beslag. Vannbrett av tre over vinduer er montert utenpå kledningen (ufagmessig utførelse).
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Utvendig > Dører: Entredør i malt formpresset utførelse med glassfelt med 2-lags glass prod. 2015. Balkongdør i malt trekonstruksjon med glassfelt med 2-lags glass prod. 2016.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Entredør mangler utvendig terskelbeslag.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Terskelbeslag bør monteres.

  Utvendig > Takoverbygd inngangsparti/veranda: Takoverbygd inngangsparti/veranda er oppført i trekonstruksjon på punktfundamentering av betong. Gulv av trebjelkelag. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet.

  Innvendig > Radon: Det er iht. eier utført radonmåling og målinger ligger under grenseverdier.
  Vurdering av avvik: Eier opplyser om at det har vært avholdt en radonmåling, men det foreligger ingen dokumentasjon på målingen.
  Tiltak: Andre tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig.

  Innvendig > Pipe og ildsted: Mursteinspipe tilkoblet elementpeis i stue og vedovn på 1 soverom. Pipe og ildsteder ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester.
  Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. Det mangler ildfast plate på gulv foran peis.
  Tiltak: Det bør monteres ildfast plate under ildsted.

  Innvendig > Rom Under Terreng: Kjellerrom med gulv av betong og vegger av betong/mur. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig.
  Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur og stedvis i betonggulv i kjelleretg. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Ingen umiddelbare behov for tiltak. Bruken av kjeller vil være avgjørende for evt. tiltak.

  Innvendig > Innvendige trapper: Tretrapper mellom 3 etasjer.
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

  Innvendig > Kjelleretasje: Kjelleretasje er uinnredet og har betonggulv og betongvegger. Vinduer og dører er av eldre, enkel standard og med bruksslitasje.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Etasjen har enkel standard med moderniseringsbehov. Etasjen mangler lys og elektrisk anlegg.
  Tiltak: Tiltak bør vurderes nærmere. Krav til standard og bruk av etasjen vil være avgjørende for evt. tiltak.

  Innvendig > Andre innvendige forhold: Det ble observert muselort i kjøkkenbenk.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Det ble observert muselort i kjøkkenbenk.
  Tiltak: Det bør gjøres tiltak mot mus.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc/vaskerom: Gulv: Fliser. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har fall til sluk med totalt ca. 20mm. fra gulv ved dør til topp slukrist under badekar. Gulv i dusjnisje har fall til sluk.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist andre avvik:
  Dørterskel har oppkant som antas å ha membran, dog er dette ikke dokumentert. Det er avskaling i enkelte gulvfliser.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Andre tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Innhent dokumentasjon om mulig.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc/vaskerom: Bad/wc/vaskerom består av: Veggmont. wc. Dusjnisje med dusjdører. Servantskap. Speil med lys. Hjørneboblekar. Benkeskap med nedfelt vaskekum. Opplegg for vaskemaskin.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Iht. eier har innebygget sisterne på wc lekkasjesikring med "safetybag" rundt sisternen, dog er dette ikke dokumentert.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Innhent dokumentasjon om mulig.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av plast (rør i rør). Fra 2016. De er besiktiget i rørskap. Deler av vannrør i kjeller er av kobber (eldre dato).
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder kobberrør i kjeller.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Mekanisk avtrekk fra vifte på bad. Mekanisk avtrekk fra ventilator på kjøkken. Forøvrig tilluft/naturlig ventilasjon med veggventiler.
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Tomteforhold > Drenering: Det er drenering med drensrør av plast fra 2016 iht. eier.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Grunnmursplate på utvendig grunnmur har gjenstående arbeider.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Grunnmursplate må kappes til riktig lengde og det må monteres klemlist.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmur av betong/sparesteinsmur i opprinnelig del. Tilbygd del har ringmur av murte lettklinkerblokker og støpt
  betongdekke.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Manglende murpuss på tilbygd del. Murvanger til kjellernedgang har sprekker.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør gjøres lokal utbedring.

  Tomteforhold > Terrengforhold: Flat tomt hovedsaklig rundt boligen.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrenget har dårlig fall fra grunnmur (relativt flat tomt).
  Tiltak: Det bør etableres fall på terrenget fra grunnmur.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Innvendig > Overflater: Gulv: Fliser, vinylbelegg, laminat og heltregulv. Vegger: Panelplater, trepanel og fliser. Himling: Himlingspanel, malte slette flater, trepanel.
  Gulv og overflater fra 2016-2017 hovedsaklig med normalt god standard. 2 soverom har heltregulv og trepanel av eldre dato.
  Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er bom (hulrom) i enkelte gulvfliser i entre/gang.
  Tiltak: Andre tiltak: Det er ingen kjente riss/sprekker i fuger og ingen kjente løse fliser. Dersom det oppstår riss/sprekker er det fare for at flisene løsner og det må da gjøres tiltak.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc/vaskerom: Vegger: Fliser. Himling: Malte slette flater/plater.
  Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må opprettholdes bruk av dusjvegger.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - ikke undersøkt:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 17.10.22 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Kommentarer hentet fra selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Påbygd nytt bad. Arbeid utført av Tømrer Lars og Kai buer.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: I 2017.
  2.2. Er arbeidet byggemeldt? Ja. Beskrivelse: Alt er byggemeldt.
  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Skjevt i stua som er fra 1944, noen få millimeter.
  9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Mus i veggen.
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Siste gjennomgang i august 2022. Arbeid utført av: Hemnes El-installasjon as.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: August 2022.
  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Rivde huset utenom gulvet i begge etasjer og bygd på huset. Arbeid utført av: Tømrer Lars og Kai Buer.

  Tilleggskommentar fra selger: Ble tatt radonmålinger i 2018 eller 2019, men husker ikke firma og verdiene.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022, hvor det ble funnet avvik. El-verket har mottatt tilbakemelding om at påpekte feil og mangler har blitt rettet opp 13.09.22. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  Kjeller: 50 kvm Bra
  1.et.: 80 kvm Bra
  2.et.: 64 kvm Bra
  Av dette utgjør 50 kvm sekundærareal - trapperom, boder.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et. Entré/gang, gang/trapperom, kjøkken, spisestue, stue, bad/wc/vaskerom.
  2. et.: Trapperom, 4 soverom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
  1 soverom i 2. etg. er på tegning beskrevet som/godkjent som stue og er åpent mot trapperom/gang. Tilbygd del med bad er bygget større enn hva det er beskrevet som på tegning. Dør mellom gang og stue på tegning eksisterer ikke i dag (tett vegg). Eneboligen har ikke brukstillatelse/ferdigattest, men tilbygget har ferdigattest fra 1983.
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Enkelte rom har for lite lysforhold/vindusflate iht. dagens krav.

  Uthus:
  1. et.: 57 kvm Bra
 • Ventilasjonen er basert på mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, og tilluft via veggventiler.

  Det elektriske anlegget er hovedsakelig fra 2016 og sikringsskapet er utstyrt med jordfeilautomater. Innvendige vann- og avløpsrør, samt varmtvannsbereder er også fra 2016. Berederen er på ca. 200 liter, plassert i rom uten sluk men tilkoblet waterguard.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes med elektrisitet og vedfyring. Det er panelovn i trapperommet og gulvvarme i entré og på bad. I stuen er det varmepumpe og en lukket elementpeis. I tillegg har ett soverom en liten vedovn.
 • Boligen ligger idyllisk og landlig til på en stor solrik tomt med fin utsikt mot Hemnessjøen. Tomten er fordelt på to gnr/bnr som har et samlet areal på hele 2904,3 kvm. Innkjøringen fra hovedveien er gruslagt og ender opp i en romslig gårdsplass som også er gruslagt. I forbindelse med gårdsplassen er det et eldre uthus på 57 kvm med rehabiliteringsbehov.

  Resten av tomten er opparbeidet med en stor hage med plen, prydbusker og variert beplantning. I hagen kan barna leke fritt og det kan etableres fine uteplasser til soling, grilling og bål. En hengekøye på en skyggefull plass er det også rom for. Den store tomten er ellers ypperlig om man ønsker å ha husdyr eller noen høner trippende rundt.

  For late dager har boligen en terrasse og en balkong som begge vender mot idylliske Hemnessjøen. Terrassen ligger i forbindelse med inngangspartiet. Her er det lunt overbygg med downlights og vegger på to sider. Den ene veggen har store vinduer som sørger for dagslys og uhindret utsikt. I front er det tett rekkverk og trapp ned til gårdsplassen.

  Balkongen har utgang fra hovedsoverommet i andre etasje - en perfekt plass hvor man kan nyte stille morgener, eller som en fin og rolig avslutning på dagen før man går til sengs.

  Da eiendommen ikke er oppmålt i senere tid er eiendomsgrenser og areal usikre. Det anbefales å gjennomføre oppmålingsforretning for å fastsette grenser og tomteareal. Arealavvik kan forekomme ved oppmåling, noe hverken selger eller megler er ansvarlige for.
 • Det er riktig så gode parkeringsmuligheter på stor, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning.
  Tilknytning vann: Tilknyttet privat lokalt vannverk.
  Tilknytning avløp: Privat avløpsanelgg med minirenseanlegg på eiendommen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 866 581 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 119 693 per 31.12.21
 • Kr. 8 319 pr. år
  Av dette utgjør kr. 1 650 eiendomsskatten i 2022.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Etter søk i tilgjengelige arkiver har vi ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen.
  Ut i fra matrikkelrapport er det gitt IG på påbygget i 2015, men det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på påbygget.

  Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Gnr. 110 bnr. 18:
  1940/772-2/9 Bestemmelse om veg
  04.06.1940
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:110 Bnr:18
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Bestemmelse om vannledning
  Bestemmelse om vannrett
  Bestemmelse om fiskerett
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3026-110/3
  Rettigheter i eiendomsrett
  1940/772-2/9 Bestemmelse om veg
  04.06.1940
  rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:110 Bnr:18
  Bestemmelse om båt/bryggeplass
  Bestemmelse om vannledning
  Bestemmelse om vannrett
  Bestemmelse om fiskerett
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen.
  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikkog- planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 110 Bnr. 18 og Gnr. 110 Bnr. 27 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 30 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Eirik Pedersen
Camilla Haugerudbråten

Megler

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev