aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Ringveien 14.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Ringveien 14.

HEMNES Ringveien 14

Innholdsrik enebolig m/integrert garasje, dobbelgarasje, solrike uteplasser, 4 soverom, gulvvarme, peisovn og varmepumpe

 • kr 3 100 000
 • BRA 243 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 100 000
 • Omkostningerkr 94 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 194 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1974
 • Soverom4
 • ArealP-rom 166 m²
 • Tomt1 461.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,00))   94 542,- (Omkostninger totalt)   3 194 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning underetasje.
Dette er en innholdsrik enebolig i et naturskjønt og barnevennlig boligområde. Eiendommen er 1 461 kvm stor og har sol fra morgen til kveld, som kan nytes fra en veranda og terrasse. Her er det også en hage som innbyr til lek og moro blant de minste. Boligen har integrert garasje og i 2017 ble det oppført en dobbelgarasje. Det er også plass til biler på gårdsplassen. Boligen er over to plan og ble oppgradert i 2012 med ny taktekking. I samme tidsrom fikk den ny drenering og enkelte, innvendige oppgraderinger. Det er gulvvarme i hele underetasjen, med unntak av begge bodene, og i stuen i første etasje er det både varmepumpe og peisovn. Kjøkkenet ligger i eget rom og har velutstyrt innredning med integrerte hvitevarer. Videre er det fire gode soverom, to bad/wc og et praktisk vaskerom.
Entréen har fine kontraster i hvitt og sort , og gulvet har varmekabler.

Ringveien 14, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 84 kvm
  Kjeller: 21 kvm Garasje
  1. etasje: 93 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 73 kvm Entré/gang/trapperom, gang, bad/wc, vaskerom, 2 soverom/stuer.
  1. etasje: 93 kvm Trapperom/gang, kjøkken, stue, bad/wc, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 11 kvm Boder.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 45 kvm  Tomt
  1461.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er 1 461 kvm stor og ligger i et naturskjønt, samt barnevennlig område med gangavstand til flere servicetilbud og flotte rekreasjonsområder. Tomten er opparbeidet med gruset gårdsplass, steinlagt inngangsparti og stor hage. Hagen har trær og fjell i dagen, og innbyr til lek og moro blant de minste. Mens ungene leker kan de voksne slappe av på to uteplasser; en terrasse og veranda. Sistnevnte vender mot nordøst, mens terrassen strekker seg langs husveggene mot sørøst og sørvest. Her er det med andre ord enkelt å flytte seg etter solen eller finne en sval plass i skyggen. Terrassen er stor, noe som gir plass til både sittegrupper, grill og middagsgjester. Den har også overbygg, samt belysning som setter stemningen langt inn i sene kveldstimer. Boligen fikk ny taktekking i 2012 og året etter fikk den ny drenering. I tillegg til å ha integrert garasje i boligen, ble det oppført en frittstående dobbelgarasje i 2017.

  Beliggenhet
  Eneboligen ligger i et landlig, barnevennlig og sentralt boligområde på Hemnes i Aurskog-Høland kommune, med umiddelbar nærhet til turområder. Det er også kort avstand til skole, barnehage, bensinstasjon og daglige servicetilbud. Det er idrettsplass på Bråte med fotballbaner, sykkelbane, ballbinge og skøyteis på vinteren m.m. I tillegg er det lysløype og gode rekreasjonsmuligheter i nærliggende skog og mark. Søndre-Høland Idretts- og Ungdomslag har idrettshus med fritidsklubb og diverse aktiviteter, samt kunstgressbane med mange aldersbestemte lag. Det er kort vei til Hemnessjøen som byr på gode bade- og fiskemuligheter. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Aurskog-Høland Bygdetun i sentrum av Hemnes anbefales. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Marked. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Hemnes butikksenter et fint og variert utvalg. Det er også kort vei til Amfi Bjørkelangen torg, et moderne kjøpesenter som byr på trivelige konsepter i en hyggelig atmosfære. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Hemnes som ligger ca. 10 min fra eneboligen. Med bil fra Hemnes tar det ca. 25 min til Bjørkelangen, 40 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eneboligen er det kort gangavstand til Bråte barne- og ungdomsskole. Det finnes videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage er Bråtebakken Barnehage.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Hemnes som ligger ca. 10 min fra eneboligen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker antas på betongsåle eller såleblokk. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Taktekkingen er av taksteinsformede metall takplater. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har liggende trebordkledning. Etasjeskiller: Gulv i U. etasje er av betongdekke. Etasjeskiller/gulv i 1. etasje er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Forrige eier og faglærte(usikker på hvem) har utført arbeid på bad. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Har vært en liten lekkasje ved ventil fra bad og over tak. Dette er tettet. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Er noen sprekker i grunnmur men de har vært der i mitt eie. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet til nytt sikringsskap i 2016. Arbeid utført av Høland og setskog elverk. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Lars Vegard Tangberg utførte el kontroll februar 2021. Utbedret og godkjent august 2021. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Forrige eier la nytt tak. Usikker på årstall. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Garasje under stuedel ble gjort om til soverom/kjellerstue i 2015. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.

  Innhold
  Dette er en innholdsrik enebolig i et naturskjønt og barnevennlig boligområde. Eiendommen er 1 461 kvm stor og har sol fra morgen til kveld, som kan nytes fra en veranda og terrasse. Her er det også en hage som innbyr til lek og moro blant de minste. Boligen har integrert garasje og i 2017 ble det oppført en dobbelgarasje. Det er også plass til biler på gårdsplassen. Boligen er over to plan og ble oppgradert i 2012 med ny taktekking. I samme tidsrom fikk den ny drenering og enkelte, innvendige oppgraderinger. Det er gulvvarme i hele underetasjen, med unntak av begge bodene, og i stuen i første etasje er det både varmepumpe og peisovn. Kjøkkenet ligger i eget rom og har velutstyrt innredning med integrerte hvitevarer. Videre er det fire gode soverom, to bad/wc og et praktisk vaskerom. Kort fortalt - Innholdsrik enebolig. - Solrik tomt på 1 461 kvm. - Stor hage og to uteplasser. - Integrert garasje i boligen. - Frittstående dobbelgarasje. - Gulvvarme i underetasjen. - Peisovn og varmepumpe. - Innbydende stue m/karnapp. - Kjøkken m/innredning fra 2011. - Integrerte hvitevarer. - To bad, ett oppgradert i 2012. - Praktisk vaskerom i u. etasjen. - Hele fire gode soverom. - Lagringsplass i to boder. - Elskap med automatsikringer. - Taktekking fra 2012. - Ny drenering i 2013. Planløsning U. etasje: Entré, bad/wc, vaskerom, 2 soverom og 2 boder. 1. etasje: Gang, kjøkken, stue, bad/wc og 3 soverom. Entré Boligen har et pent, steinlagt inngangsparti, hvor det er hyggelig å ønske gjester velkommen. Inngangspartiet har overbygg og belysning, samt en hvit ytterdør med glassfelt og kodelås. Inne venter en stor entré med mørke gulvfliser og hvitmalte vegger. Entreen har god plass til flere ulike garderobeløsninger, og det er verdt å merke seg at det er gulvvarme som tørker raskt opp etter våte klær og sko. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom og har velutstyrt innredning fra 2011. Innredningen er montert langs to parallelle vegger og har klassisk utførelse med hvite profilfronter, sorte håndtak og enkelte overskap med vitrinedører. Benkeplatene er i mørk laminat og har nedfelt oppvaskkum, samt integrert koketopp med kullfilterventilator over. Innredningen har også integrerte hvitevarer i form av stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Bak vasken er det flisimiterte plater og øvrige vegger er lysmalte, med unntak av én vegg som har mørk krittmaling. Gulvet har belegg. Fra kjøkkenet er det adkomst til stuen og gangen. Stue Boligen har en koselig stue med gjennomgående lys fra store vinduer og et karnapp. I karnappet er det stemningsfulle downlights. Stuen har en peisovn som varmer godt på kjølige dager og i 2018 ble det installert varmepumpe for ekstra komfort i sommerhalvåret. Rommet har for øvrig laminatgulv, lyse vegger, dør ut til terrassen og en utforming som danner to naturlige møbleringssoner. Bad/wc/vaskerom Boligen har bad i begge etasjer, samt vaskerom i underetasjen. Badet i første etasje ble pusset opp i 2012 og har flislagte overflater. Innerst i rommet er det et stort vindu og dusjkabinett, og badet er ellers utstyrt med gulvmontert toalett og hvit innredning. Innredningen består av et skapmøblement med heldekkende servant og over er det speilskap. Oppvarming er med panelovn. Bad 2 Det andre badet har god størrelse og er utstyrt med dusjkabinett, toalett og innredning med mye skap- og skuffeplass. Innredningen har hvite profilfronter og heldekkende servant i sort utførelse. Bak servanten er det speil. Overflatene består av gråmalt belegg på gulvet og hvite vegger, og det er varme i gulvet. Vaskerom Vaskerommet har også hvite vegger, gulv med varme og belegg. Varmtvannsberederen er plassert i det ene hjørnet og det er opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. I tillegg er det utslagsvask og plass til annet. Soverom og garderobe Boligen har hele fire soverom; tre i første etasje og ett i underetasjen. I tillegg er det i underetasjen et innredet rom - i dag i bruk som kombinert soverom/stue. Alle soverommene har ulike overflater og de i underetasjen har gulvvarme. Rommene i underetasjen er også svært romslige, slik at de kan benyttes som stuer om ønskelig. Det er lagringsplass i to boder.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Utvendig > Veranda: Veranda i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre. Trapp i metallkonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Konstruksjonene har skjevheter. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Bad/wc: Bad/wc består av: Gulvmont. wc. Dusjnisje. Baderomsinnredning med servantskap, veggskap, speil og lysarmatur. Gulv: Malt gulvbelegg. Vegger: Malt tapet. Oppvarming: El-gulvvarme. Ventilasjon: Elektrisk vifte i yttervegg. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Baderommet er fra byggeåret. Baderommet har slitasje, skader og rehabiliteringsbehov. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av taksteinsformede metall takplater og er fra 2012 iht. tidligere takst. Det antas å være pappshingel fra byggeår på undertaket. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Ingen tiltak anses som nødvendig i nær fremtid. Konstruksjonen bør kontrolleres jevnlig fra loftet. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende trebordkledning fra byggeår. Veggene ble besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte vegger/trekledning har noe slitasje og behov for overflatebehandling. Det ble påvist små skader på trekledning i hjørnekasse og på vindski. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør gjøres lokal utbedring. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Undertak av trepanel. Vurdering av avvik: Undertaket er misfarget. Undertaket er misfarget etter tidligere lekkasje fra takgjennomføring (utlufting). Ved misfarget undertak ble det målt med fuktmåler og stikkelektroder i treverk og det ble ikke påvist fuktighet i undertaket på befaringen. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Utvendig > Vinduer: Malte trevinduer med 2-lags glass. Det ble påvist vinduer med produksjonsår prod. 1974, 1986 og 2015. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte vinduer subber i karm. Enkelte vinduer har en del slitasje og begrenset gjenværende brukstid. Det ble ikke påvist noen punktert vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utbedring og/eller utskifting av enkelte vinduer må påregnes i nær fremtid. Utvendig > Dører: Entredør i U. etasje i formpresset utførelse med glassfelt - døren er skiftet i senere tid. Balkongdør i 1. etasje i malt trekonstruksjon med sideglassfelt - fra byggeåret. Verandadør i malt trekonstruksjon med 2-lags glass prod. 1974. Vurdering av avvik: Det er avvik: Entredør i U. etasje subber i terskel karm og har enkel, ufagmessig omramming og mangler terskelbeslag. Balkongdør mangler nøkkel. Balkongdør og verandadør er fra byggeåret, har slitasje og begrenset gjenværende brukstid. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utbedring/utskifting bør vurderes. Utvendig > Balkong: Balkong i trekonstruksjon fundamentert på stolper. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Konstruksjon fra byggeåret. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er noe bevegelse/svikt i rekkverk. Konsekvens/tiltak Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Rekkverk bør utbedres. Utvendig > Takoverbygd veranda med garasje under: Takoverbygd veranda. Gulv av trebjelkelag med gulvbord av trebord som er tekket med asfaltpapp. Spaltegulv av tre og rekkverk i trekonstruksjon. Konstruksjon og takmembran/takpapp er fra hhv. 1994 og 1986. Takoverbygg med saltak tekket med taksteinsformede metall takplater. Taktekkingen er fra 2012. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Takpapp har synlig slitasje i ytterkant. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Utbedring/utskifting av takpapp bør gjøres i nær fremtid. Innvendig > Overflater: Gulv: Fliser, gulvbelegg, laminat og betong. Vegger: Malte flater/strie, malte plater, trepanel, panelplater og fliser. Himling: Trepanel, himlingsplater og himlingspanel/mdf. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte rom har enkel standard og moderniseringsbehov med bla.: Fliser har stedvis sprang (ujevne overganger) og bom (hulrom under). Flisarbeidet fremstår som ufagmessig. Det er stedvis svelling i laminatskjøter. Det er stedvis gliper i laminatskjøter. Det er svelling i himlingspanel i trapperom/gang i 1. etasje. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Utbedringer bør vurderes nærmere og krav til standard vil være avgjørende for eventuelle tiltak. Innvendig > Etasjeskille - gulv i 1. etasje: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Gulvkonstruksjon fra byggeåret. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen og det ble ikke påvist vesentlige skjevheter/planavvik. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble stedvis målt planavvik på ca. 5-15mm. på 2 meters lengde. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Bod har gulv med vinylfliser og veggene er kledd med malte plater. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er montert dampsperre/plast bak plater på utforet grunnmur og dette er ikke anbefalt løsning, da eventuell kondens/fuktighet blir stengt inne i konstruksjonen. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Innvendige trapper: 90 graders malt tretrapp. Vurdering av avvik: Trappen har en del slitasjegrad utover det som er normalt ut ifra alder. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak: Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører: Malte slette finerte dører og 3-speils formpressede dører. Vurdering av avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Det mangler omramming/belistning på dør til 1 rom i U. etasje. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/wc: Vegger: Fliser. Himling: Himlingspanel (mdf). Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Overflaten har fuktskade.? Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Himlingspanel har svelleskade rundt ventilasjonsrør antas pga. tidligere lekkasje og/eller kondens fra ventilasjonsrør. Det er bom i flis og riss i fuger ved fliser rundt dør. Det må opprettholdes bruk av dusjkabinett. Konsekvens/tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/wc: Gulv: Fliser. Gulvet er relativt flatt/har marginalt fall mot sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 5mm. Oppvarming med elektrisk panelovn på vegg. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Konsekvens/tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrommet har god funksjonalitet med dusjkabinett. Fallforholdet bør utbedres eller det bør lages oppkant ved dørterskel for lekkasjesikring ved eventuelle lekkasjer. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Det er plastsluk fra byggeåret og det antas å være smøremembran fra 2012 (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon.) Det er synlig slukmansjett/membran i sluket. Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Membranen/slukmansjetten er ikke klemt fast i sluket (kun lagt over). Konsekvens/tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad/wc: Bad/wc i 1. etasje består av: Gulvmont. wc. Dusjkabinett. Servantskap og speilskap. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på innredning. Det er svelleskade på servantskapet. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Våtrom > Ventilasjon > Bad/wc: Naturlig avtrekk via himlingsventil. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Vegger: Malt tapet. Himling: Malt trepanel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vegger har enkel standard med bla. løse tapetskjøter. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Det bør gjøres modernisering. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Gulv: Malt vinylbelegg. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet har godt lokalt fall rundt sluket. Vurdering av avvik: Det er avvik: Gulvet har slitasje og slitasjemerker. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Gulvbelegget bør skiftes ut. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Gulvbelegget er utett rundt sluket. Konsekvens/tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Gulvbelegget må tettes rundt slukes (klemmes under evt. klemring i sluket). Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Det er naturlig ventilering med avtrekk over tak og veggventil. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Konsekvens/tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vaskerommet har vegger av murte lettklinkerblokker og hulltaking er dermed ikke mulig. Det ble gjort enkle fuktsøk med overflateinstrument Protimeter MMS på baderommet. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis i gulvet. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Ved eventuell rehabilitering av rommet bør det fuktsikres mot grunn. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad/wc: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Baderommet har vegger av murte lettklinkerblokker og hulltaking er dermed ikke mulig. Det ble gjort enkle fuktsøk med overflateinstrument Protimeter MMS på baderommet. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist forhøyede fuktverdier stedvis i gulvet. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Ved eventuell rehabilitering av rommet bør det fuktsikres mot grunn. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap og overskap med folierte skrog og 1-speils hvite fronter. Laminat benkeplate med nedfelt vaskekum av metall. Ventilatorhette. Integrert platetopp, stekeovn, mikroovn, kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin. Innredningen er fra ca. 2011 og har normal bruksslitasje. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik:Sokkelen på innredning har slitasje og svelling. Det er slitasjemerker antas etter damp på front på oppvaskmaskin. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er kjøkkenventilator med kullfilter og veggventil. Vurdering av avvik: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Konsekvens/tiltak: Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Innvendige avløpsrør er av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca. 300 liter, er plassert på vaskerom og er fra 2014 iht. eier. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Iht. dagens forskrift skal varmtvannsbereder direktekobles (ikke med stikkontakt). Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - enebolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: 1. etasje stemmer med dagens bruk. U. etasje har avvik iht. tegningen med bla. soverom/stue som er garasje på tegningen. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Kommentar: Soverom/stue i U. etasje tilfredsstiller ikke krav til dagslysflate. (arealet av dagslysflate/vindusglass er mindre enn 10% av bruksarealet). For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 25.08.23 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Vi har rekvirert, men ikke mottatt opplysninger om det elektriske anlegget, følgelig er ukjent om det foreligger pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Stuen har varmepumpe fra 2018 og peisovn. Varmtvann er fra en 300 liters bereder som var ny i 2014. Boligen har naturlig ventilasjon og sikringsskap med automatsikringer. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Boligen har en integrert garasje, frittstående dobbelgarasje fra 2017 og god plass til kjøretøy på gårdsplassen. Øvrig parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser. Dobbelgarasjen er ca. 45 kvm stor og har elektrisk port.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,00))   94 542,- (Omkostninger totalt)   3 194 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming er hovedsakelig elektrisk, supplert med vedfyring. Det er panelovner i flere rom og gulvvarme i hele underetasjen, med unntak av bodene.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  21074

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr 3 456 eiendomsskatten inneværende år.

  Info formuesverdi
  Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 923 388. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 3 508 873.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3026/120/187: 25.10.1974 - Dokumentnr: 6694 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for Tele- og elverket 26.11.1973 - Dokumentnr: 7548 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3026 Gnr:120 Bnr:133 01.01.2020 - Dokumentnr: 787901 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:120 Bnr:187

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse, datert 13.02.75.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Offentlig tilknytning. Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 100 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,00))   94 542,- (Omkostninger totalt)   3 194 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  94542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,6% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 31 600,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 25 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev