aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Trinbergveien 19.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Trinbergveien 19.

HEMNES Trinbergveien 19

Familievennlig og velholdt enebolig - stor, solrik terrasse med utsikt - vakker hage - dobbelgarasje - bergvarme.

  • kr 4 690 000
  • BRA-i 245 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 4 690 000
  • Omkostningerkr 136 390
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 826 390
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1980
  • Soverom3
  • Tomt876.2 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 4 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,00))   136 390,- (Omkostninger totalt)   4 826 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning underetasje.
Velkommen til Trinbergveien 19 ? en velholdt, innholdsrik og pen enebolig over to plan. Beliggenheten er rolig, landlig og barnevennlig, med nærhet til busstopp og idylliske turområder, samt kort vei til barnehager, barne- og ungdomsskole, butikk og idrettsanlegg. Videre kan eiendommen skilte med parkmessige utearealer, drivhus, dobbelgarasje og en stor, solrik terrasse med langstrakt, nydelig utsikt. Boligen fremstår med stilrene farge- og materialvalg og familievennlig planløsning. Her er det en stor stue med peisovn, en lun kjellerstue med peis, en romslig og pen spisestue og et funksjonelt kjøkken fra 2012. Videre er det to bad/wc, et wc-rom, vaskerom, et stort «filmrom» og tre gode soverom. Boligen har bergvarmeanlegg fra 2017, og varmes opp via radiatorer og gulvvarme.
Entréen har gråmalte veggflater og matchende flislagt gulv med vannbåren varme.

Trinbergveien 19, Akershus

  • Tomt
    876.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiendommen ligger rolig, landlig og barnevennlig til, med nærhet til busstopp og idylliske turområder, samt kort vei til barnehager, barne- og ungdomsskole, butikk og idrettsanlegg. Tomten på 876,2 kvm er meget pent opparbeidet med store plenarealer, vakre blomsterbed, støttemurer og gruset gårdsplass, og mellom nivåene i hagen er det steintrapp. Det er rikelig med boltreplass på nedre og øvre nivå av hagen, og ved terrassetrappen, mot syd, er det et stort, flott drivhus, grønnsakshage og skiferlagte stier. Terrassen er på ca. 60 kvm, og strekker seg langs tre sider av huset. Den er dels overbygd, og har adkomst fra stue, spisestue og hovedsoverom. Terrassen har dekke i tre og beiset rekkverk, og på husveggen og i overbygget er det montert markiser og utebelysning. Det gjøres oppmerksom på at støttemur på over 1 meter ikke er omsøkt/godkjent. Nabo bygger, etter tillatelse fra Trinberveien 19, carport med bærestolpe ca 1 meter unna tomtegrensen.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger i et sentralt, barnevennlig nabolag, på Hemnes i Aurskog-Høland kommune. Det er ca. 1 km til sentrum, hvor det er skole, barnehage, bensinstasjon og daglige servicetilbud. Nabolaget grenser til skogsområder som gir gode rekreasjonsmuligheter. Det er også lysløype i nærheten. Ved skolen ligger det en idrettsplass med fotballbaner, sykkelbane, ballbinge og skøyteis på vinteren m.m. Søndre-Høland Idretts- og Ungdomslag har idrettshus med fritidsklubb og diverse aktiviteter, samt kunstgressbane med mange aldersbestemte lag. Det er ca. 3 min med bil til Hemnessjøen, som byr på gode bade- og fiskemuligheter. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Aurskog-Høland Bygdetun anbefales. Bygdetunet ligger i sentrum av Hemnes. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Prix Hemnes som har post i butikk. På Hemnes finnes det også bensinstasjon og byggevarehandel. For et bredere servicetilbud er det kort vei til Amfi Bjørkelangen torg - et moderne kjøpesenter som byr på trivelige konsepter i en hyggelig atmosfære samt Løken og Mysen. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Hemnes, som ligger ca. 10 minutters gange fra boligen. Med bil fra eiendommen tar det ca. 2 min inn til sentrum, 25 min til Bjørkelangen, 45 min til Lillestrøm, samt 1 time til Oslo S og Oslo Lufthavn. Fra eiendommen er det 1,2 km til Bråte barne- og ungdomsskole. Det finnes videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage er Bråtebakken Barnehage.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    I sentrum ligger det skoler og barnehage. I tillegg har kommunen to videregående skoler som ligger på Bjørkelangen.

    Offentlig kommunikasjon
    Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Hemnes, som ligger ca. 10 minutters gange fra boligen.

    Byggemåte
    Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av fjell og steinmasser. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Forstøtningsmurer er av betongstein. Takkonstruksjon/taktekking: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft/kryploft. Undertak av trebord. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon. Fasade/kledning har stående trebordkledning. Etasjeskiller: Gulv i U. etasje er av betongdekke mot grunn. Etasjeskiller/gulv i 1. etasje er av trebjelkelag.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Beskrivelse: Liten sprekk i en fuge på badet i 1. etg. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Det er installert vannmåler. Kontrollert og plombert av Aurskog-Høland kommune. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Noe fukt, ved mye regn, der fjellet kommer til syne i underetg Noe saltutslag på fyrrom. 6. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Beskrivelse: Noe rundt pipe. Er utbedret ved takbytte/pipebeslag i 2022. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Noe rundt pipe. Er utbedret ved takbytte/pipebeslag i 2022. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Noe sprekker i murpuss. Noe skjeve gulv i stue 1 etg og i gangen i underetg. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet ut innmaten i sikringsskapet i 2021 Installert elbillader i 2022. Arbeid utført av Elektrotjenesten AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: El-kontroll i 2018. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: En ladestasjon i garasjen. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: Flislagt fyrrom nede i 2021 Oppført ny støttemur i hagen i 2019 Etterisolert loft i 2022. 15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja. 15.1. Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Nei. 15.2. Er tanken plombert? Ja. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Skiftet takstein, papp, lekter, og noe rupanel, sydvendte vindskier og pipehatter + kun takstein på garasjen i 2022. Arbeid utført av Tømrer Lars Henrik Moe AS. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Beskrivelse: Brenselstank fra oljefyranlegg er ifølge forrige eier renset og fylt i henhold til krav fra offentlige myndigheter (ref punkt angående plombering). Er gjort klart til en eventuell kjøkkenløsning i underetg. av forrige eier.

    Innhold
    Velkommen til Trinbergveien 19 ? en velholdt, innholdsrik og pen enebolig over to plan. Beliggenheten er rolig, landlig og barnevennlig, med nærhet til busstopp og idylliske turområder, samt kort vei til barnehager, barne- og ungdomsskole, butikk og idrettsanlegg. Videre kan eiendommen skilte med parkmessige utearealer, drivhus, dobbelgarasje og en stor, solrik terrasse med langstrakt, nydelig utsikt. Boligen fremstår med stilrene farge- og materialvalg og familievennlig planløsning. Her er det en stor stue med peisovn, en lun kjellerstue med ildsted, en romslig og pen spisestue og et funksjonelt kjøkken fra 2012. Videre er det to bad/wc, et wc-rom, vaskerom, et stort «filmrom» og tre gode soverom. Boligen har bergvarmeanlegg fra 2017, og varmes opp via radiatorer og gulvvarme. Kort fortalt - Velholdt og innbydende enebolig - Dobbelgarasje og gruset plass - Parkmessig opparbeidet hage - Gode solforhold - Nydelig utsikt mot Hemnessjøen - Terrasse på ca. 60 kvm i 1. etasje - Overbygget inngangsparti med belegningsstein. - Pen entré med varme i flislagt gulv - Stor og luftig stue med peisovn - Kjøkken med tilliggende spisestue - Romslig og fin kjellerstue med ildsted - Utstyr i «Filmrom» i u.etg kan medfølge etter nærmere avtale - 3 gode soverom, ett med garderobe - Lagringsplass på loft og i inneboder - Vannbåren varme fra bergvarmeanegg - Sikringsskap med automatsikringer Planløsning Underetasje: Entré, vaskerom, trapperom, wc-rom, bad/wc, 2 boder, teknisk rom, «filmrom», stue og soverom. 1. etasje: Entré, trapperom, gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken, kjølerom, spisestue og stue. Entré Eneboligen har et pent, overbygd inngangsparti med steinbelagt adkomst og veggmontert utebelysning. Vel inne er det en fin entré med lysegrå vegger og matchende fliser på gulv med vannbåren gulvvarme. Det er fin plass til knaggrekker og skohyller, og entreen ligger i hendig tilknytning til boligens vaskerom. Kjøkken, kjølerom og spisestue Kjøkkenet, som var nytt i 2012, har et design med særpreg, gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvitmalte, profilerte fronter, vitrinedører, takoppforede skap og mørk laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjølerom, ventilator, benkestikk og benkebelysning, samt opplegg for oppvaskmaskin og nisje for frittstående komfyr. I tilknytning til kjøkkenet er det en romslig og pen spisestue med god plass til å samle familie og gjester til hyggelige måltider rundt et langbord. Stue Stuen oppleves som stor, luftig og innbydende, og planløsningen gir fine, definerte soner for møblering. Her er det en egen sone for sofagruppe og tv-/mediastasjon, og i en egen del er det plass til å innrede til en sosial kosekrok med godstoler, bord og bokhylle. Mellom sonene er det en god peisovn, og stuen har stemningsfulle downlights i himlingen. Utsikten via de store stuevinduene er langstrakt og naturskjønn, og stuen har utgang til en stor terrasse hvor både gode solforhold og den fine utsikten virkelig kommer til sin rett. Kjellerstue I underetasjen er det en romslig og pen stue med god møbleringsfrihet ? et kjærkomment element for storfamilien. Kjellerstuen har gråmalte vegger og belegg i parkettimitasjon på gulvet, og langs én av veggene er det en stor, oppmurt peis med innsats. Store, vestvendte vinduer sørger for unik, naturlig lyssetting og langstrakt, fin utsikt. Bad/wc 1 Eneboligen inneholder to bad/wc, et wc-rom og et vaskerom. Badet i underetasjen ble pusset opp i 2016, og har hvite våtromsplater i flisimitasjon på veggene og jordfargede fliser på gulv med vannbåren gulvvarme. Baderomsinnredningen har lyse, finerte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon og et dobbelt speilskap med belysning. Videre har badet et toalett, mekanisk avtrekk og et dusjkabinett. Bad/wc 2 Badet i første etasje ligger fint plassert ved soverommene, og ble pusset opp i 2012. Her er det beige fliser på veggene, downlights i himlingen og grå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite, profilerte fronter og består av en heldekkende servant på en skapseksjon, to veggskap og et stort speil med belysning. Videre har badet et toalett og et dusjkabinett. Wc-rom og vaskerom Wc-rommet og vaskerommet ligger vegg-i-vegg i underetasjen, og førstnevnte har gråmalte vegger og matchende gulv. I tillegg til et toalett har wc-rommet en hvit servantseksjon og god belysning. Vaskerommet har hvite våtromsplater i flisimitasjon på veggene og belegg på gulv med vannbåren varme. Av innredning er det vegghengte hyller og tørkeløsninger, og rommet er videre utstyrt med to skyllekummer i stål, samt opplegg for vaskesøyle. Soverom, "filmrom" og garderobe Det er i eneboligen tre gode soverom og et romslig «filmrom». Soverommene i første etasje har lysmalte vegger mot gylne gulv, og begge rommene har fin plass til både dobbeltseng og tilhørende møblement. Store vinduer på alle rommene sørger for rikt, naturlig lysinnslipp, og ett av soverommene i første etasje har egen utgang til hagen. «Filmrommet» ligger vegg-i-vegg med soverommet i underetasjen, og er utstyrt med en projektor og lerret som kan medfølge etter nærmere avtale. Det er skyvedørsgarderobe på ett av soverommene i første etasje, og boligen har for øvrig oppbevaring- og lagringsplass på loft og i tre boder i underetasjen.

    Standard
    Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 3 ? store eller alvorlige avvik: Utvendig > Veranda: Verandaer i trekonstruksjon på punktfundamentering. Spaltegulv av tre, rekkverk i trekonstruksjon og levegger i trekonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyde er ca. 95 cm. og tilfredsstilte byggeårets krav (dagens krav er 100 cm). Det er råteskader i enkelte rekkverksstolper på verandaene. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har 2 elementer hvor av pipe 1 har 2 pipeløp og pipe 2 har 1 pipeløp. Det er tilkoblet murt peis med innsats i stue U. etasje. Det er tilkoblet peisovn i stue 1. etasje. Pipe og ildsted ble ikke funksjonstestet. For vurdering av tilstand på pipe og ildsted bør dette undersøkes av lokal brann-/feiermester. Vurdering av avvik: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Sotluker i stue U. etasje er plassert for nær brennbart materiale. Ildfast plate under ovn er for kort (skal normalt være 30cm. foran ildstedet). Følgende punkter et i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 2 ? avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags og 3-lags glass. Vinduene er hovedsaklig fra byggeåret. Vindu på bad i 1. etasje har produksjonsår 2010. 2 vinduer på 1 soverom i 1. etasje har produksjonsår 2015. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Vindusglass på teknisk rom er punktert. Det ble ikke avdekket øvrige punkterte vindusglass, dog kan dette ikke utelukkes på vinduer av denne alder. Enkelte vannbrett har feil helning/fall slik at det er fare for at regnvann belaster vinduet. Innvendig > Etasjeskille/gulv i 1. etasje: Etasjeskiller/gulv i 1. etasje er av trebjelkelag. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble stedvis målt planavvik på mellom 10-20mm på gulv i 1. etasje. Innvendig > Gulv mot grunn/gulv i U. etasje: Gulv i U. etasje er av betongdekke mot grunn. Det ble gjort stikkprøvekontroll med nivellering av gulv i boligen. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er merkbare skjevheter/planavvik på gulv i U. etasje. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Rom Under Terreng: Punktet må sees i sammenheng med ?Drenering?. Deler av underetasje har rom under terreng. Stue i U. etasje har laminatgulv og panel på veggene. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale fuktforhold. På generelt grunnlag bemerkes det at innredning av rom under terreng er risikokonstruksjon med tanke på fuktskader. Vurdering av avvik: Det er plastisolasjon som ikke er dekket av brannhemmende materialei henhold til krav. Grunnmuren er innvendig isolert med isopor og er ikke tildekket av brannhemmende materiale. Innvendig > Rom Under Terreng - 2: Punktet må sees i sammenheng med ?Drenering?. Teknisk rom er uinnredet og har murpuss på vegger. Tilstøtende rom til teknisk rom har fjell i dagen. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rom med fjell i dagen: Ved denne type konstruksjonen er det naturlig at fuktighet følger fjellet og det vil her naturlig være fuktighet tidvis. Teknisk rom: Det forekommer saltutslag på innvendig grunnmur iht. eier og dette indikerer noe fuktighet i grunnmuren. Med overflatesøk med fuktindikator Protimeter MMS ble det påvist marginalt forhøyede fuktverdier stedvis nederst på grunnmur i teknisk rom. Grunnmur og betonggulv mot grunn på bygninger fra denne byggetiden er normalt ikke fuktsikret og kapilærsug av fukt kan forekomme. Innvendig > Innvendige trapper: Rett tretrapp mellom U. og 1. etasje. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Våtrom > 1. etasje > Bad/wc > Overflater Gulv: Gulv: Fliser. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Gulvet har fall til sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 35mm. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er avvik: Det er bom i gulvflis i 1 hjørne og det er riss i fuger her. Det er stedvis dårlig fall lokalt rundt sluket (derfor ble dusjkabinett installert av forrige eier). Våtrom > 1. etasje > Bad/wc > Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk fra byggeåret og det antas å være smøremembran fra 2012 (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er avvik: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførelse av membran. Type klemming/tetting av membranen i sluket er ukjent. Våtrom > U. etasje > Bad/wc > Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk fra byggeåret og det antas å være smøremembran fra 2016 (ukjent utførelse - ikke fremlagt dokumentasjon). Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er avvik: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførelse av membran. Type klemming/tetting av membranen i sluket er ukjent. Våtrom > U. etasje > Vaskerom > Overflater Gulv: Gulv: Vinylbelegg. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Gulvet har fall til sluk. Totalt fall/høydeforskjell fra gulv ved dør til topp slukrist er ca. 35mm. Vurdering av avvik: Det er avvik: Gulvbelegget er stedvis misfarget. Våtrom > U. etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Våtrom > U. etasje > Vaskerom > Ventilasjon: Det er naturlig ventilering med veggventil. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning: Kjøkkeninnredning består av: Benkeskap, overskap og kjøkkenøy med folierte skrog og 1-speils hvite fronter. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum av komposittmateriale. Ventilator med avtrekk. Oppvaskmaskin og komfyr. Innredningen er fra 2012 og frontene er malt i senere tid. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er en liten svelleskade i benkeplate ved oppvaskkum. Det er riss/krakkelering i kompositt oppvaskkum. Det er stedvis noe slitasjemerker på innredningen. Benkehøyde er 86cm. (normal benkehøyde er 90cm). Spesialrom > U. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Toalettrom består av: Gulvmont. wc, servantskap og speil. Oppvarming: Ingen varmekilde. Ventilasjon: Naturlig ventilasjon med veggventil. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannrør er av kobber. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Fra byggeåret. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tekniske installasjoner > Vannbåren varme: Varmepumpeanlegg/bergvarmeanlegg som forsyner boligen med varmt tappevann og vannbåren varme. Vannbåren varme med radiatorer spredt i boligen. Vannbåren gulvvarme i entre, vaskerom og bad i U. etasje. Vannbåren gulvvarme på bad i 1. etasje. Varmepumpeanlegg/bergvarmeanlegg er fra 2017. Vannrør og radiatoranlegg er hovedsaklig fra byggeåret dog er det nyere røropplegg til enkelte radiatorer. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Gjelder vannrør og radiatorer fra byggeåret. Tomteforhold > Drenering: Punktet må sees i sammenheng ?Rom under terreng?. Det antas å være drenering med drensrør av plast rundt grunnmur. Drenering under terreng er ikke mulig å kontrollere og tilstandsgrad er gitt på bakgrunn av alder. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Forstøtningsmurer er av betongstein. Vurdering av avvik: Det er avvik: Støttemur på over 1 meter er normalt søknadspliktig tiltak og det er ikke kjent om støttemuren er omsøkt. Støttemuren har manglende fallsikring (hekkeplantene er små og ikke tette). Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendig vannledning er av jern/kobber, fra byggeåret. Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 2 ? avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - bolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Stue/kinorom i U. etasje er godkjent som hobbyrom iht. tegningen. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Kommentar: Ny taktekking i 2022 iht. fremvist faktura fra Tømrer Lars Henrik Moe AS datert 31.10.2022. Arbeid på det elektriske anlegget i 2021 og 2022 og dokumentasjon er fremvist i form av samsvarserklæringer. Lovlighet - garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Garasjen er bygget større enn på tegninger. Garasjen er dermed ikke godkjent slik den fremstår i dag. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, datert 07.08.24 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Iht. opplysninger mottatt fra el-verket foreligger det ingen pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Iht. opplysninger mottatt fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen ble det ved tilsyn i 2016 rapportert om følgende avvik: Avvik 1: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt. Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6. Kommentar: Under tilsynet ble det observert at fyrrommet ikke tilfredsstiller kravet til brannmotstand, dette medfører at oppstillingsvilkårene for fyringsanlegget ikke er fulgt. Dette for å forhindre unormal rask spredning av røyk- og branngasser til tilstøtende branncelle i en eventuell brannsituasjon. Avvik 2: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt. Avvik fra: Forskrift om brannforebygging § 6. Kommentar: Under tilsynet ble det observert at dør med røyk- og branncellebegrensende funksjon som skiller mellom fyrrom og boligdelen ikke virker som forutsatt, dette medfører at oppstillingsvilkårene for fyringsanlegget ikke er fulgt. En branndør skal under normaltilstand være lukket til karm og være utstyrt med selvlukkermekanisme, slik at man unngår unormal rask spredning av røyk- og branngasser til tilstøtende branncelle i en eventull brannsituasjon. NRBR opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men at dette ikke har blitt verifisert på nytt tilsyn av NRBR. Jfr. bekreftelse fra NRBR er det gitt gebyrfritak for ett av to pipeløp som ikke er i bruk. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. El-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

    Innbo og løsøre
    Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkkenet og begge badene. Sikringsskapet har automatsikringer fra 2021. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er parkering i en frittliggende garasje på ca. 42 kvm ( bygget større enn på tegninger og dermed ikke godkjent slik den fremstår i dag) og på egen, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Forsikringsselskap
    Fremtind Forsikring AS

    Polisenummer
    25793130

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    4 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,00))   136 390,- (Omkostninger totalt)   4 826 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Eneboligen varmes opp med vannbåren gulvvarme og radiatorer tilkoblet eget bergvarmeanlegg fra 2017. (Det er gulvvarme i entreen, vaskerommet og begge badene.) Anlegget forsyner også boligen med varmt forbruksvann. I tillegg er det vedfyring i en peis med innsats i kjellerstue og i en peisovn i stuen. Iht. opplysninger mottatt fra kommunen - er det godkjent at toppen av den ene pipa som ikke lenger er i bruk er tatt ned.

    Info strømforbruk
    Eier opplyser et forbruk på ca 18900 kWh pr år

    Energiklasse
    D

  • Kommunale avgifter
    19911

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Av dette utgjør kr 4 256 eiendomsskatten inneværende år.

    Info formuesverdi
    Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2023: kr. 1 061 912. Formuesverdi sekundærbolig 2023: kr. 4 247 648.

    Andre utgifter
    Strøm, forsikring, tv/internett, mm.

    Info vannavgift
    Det er etablert vannmåler på eiendommen.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3226/118/45: 23.05.1979 - Dokumentnr: 3602 - Rettigheter iflg. skjøte Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v. for Tele- og elverket 30.04.1979 - Dokumentnr: 2995 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3226 Gnr:118 Bnr:35 01.01.2020 - Dokumentnr: 1189383 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0221 Gnr:118 Bnr:45 01.01.2024 - Dokumentnr: 128598 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3026 Gnr:118 Bnr:45

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig, datert 30.09.1980.

    Vei, vann og avløp
    Adkomstvei: Offentlig tilknytning. Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    4 690 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,00))   136 390,- (Omkostninger totalt)   4 826 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    136390

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 23 500,- samt visninger pr. stk. kr 3 000,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 50 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 38 600,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Camilla Haugerudbråten

Eiendomsmegler MNEF/Fagansvarlig

Camilla Haugerudbråten

93 02 28 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev