aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kroksundveien 1014 - en koselig enebolig i solrike omgivelser.

Hemnes/ Ydersbotn - Enebolig med 3 soverom i landlige omgivelser. Solrik hageareal, terrasse og garasje.

 • 1 750 000
 • BRA 112 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 750 000
 • OMKOSTNINGER59 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 809 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 950
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 84 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT467 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  43 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 750 000,-))
  --------------------------------------------------------
  59 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 809 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kroksundveien 1014 er en koselig enebolig i solrike omgivelser, med fin utsikt mot vakkert kulturlandskap og skogkledde åskammer. Rundt huset er det gressplen, gruslagt gårdsplass, en frittstående garasje og utebod. I tillegg er det en sørvendt terrasse med enkel tilgang fra stuen.

Eneboligen ble bygget rundt 1950/55 og tilbygget mot øst med entré, bad og boder på 1970- tallet. Rundt 1997 ble yttertak byttet, samt sør- og vestvegg etterisolert og kledd på nytt. Enkelte vinduer ble byttet samme år, og i 2015 ble det montert minirenseanlegg.

Inne har boligen en fin planløsning med behov for noe modernisering. Her er det et nyere spisekjøkken, dels med integrerte hvitevarer, og en trivelig vinkelstue med peisovn. Videre er det et bad, vaskerom med badekar, tre soverom, entré og boder.

Kort fortalt
- Enebolig i landlige omgivelser.
- Fin planløsning over tre etasjer.
- Kjelleren har noe lav takhøyde.
- Noe moderniseringsbehov.
- Parkering i frittstående garasje.
- Hage med plenareal og beplantning.
- Sørvendt terrasse rett utenfor stuen.
- Tomten har gode lys- og solforhold.
- Entré med åpen garderobeløsning.
- Kjøkkeninnredning fra ca. 2012.
- Koselig vinkelstue med nydelig utsikt.
- Eldre bad med toalett og dusjhjørne.
- Vaskerom med toalett og badekar.
- Tre gode soverom, to med garderobe.
- To boder, kneloft og to kjellerboder.
- Luft-til-luft varmepumpe er installert.
- Flere peisovner og kombiovner.
- 200 l varmtvannsbereder ny i 2020.
- Minirenseanlegg ble etablert i 2015.
- Yttertaket ble tekket om rundt 1997.
- Sør og vestvegg isolert/kledd i 1997.
- Enkelte vinduer ble byttet i ca. 1997.

Planløsning
Kjeller: Vaskerom og 2 boder (foruten én bod har kjeller noe lav takhøyde).
1. etasje: Entré, trapperom, bad/wc, kjøkken, stue, soverom og 2 boder.
Loft: Trapperom og 2 soverom.

Annet: Utebod og pumpehus.
Rundt 1997 ble sør- og vestveggen etterisolert og kledd på nytt.

Kroksundveien 1014, Viken

 • Entré
  Ved inngangspartiet er det en liten trapp, utelys og ytterdør i teak fra ca. 1998 med glassfelt. I entreen er det rustrødt gulvbelegg og hvitmalte panelvegger. Rett ved ytterdøren er det plass til yttertøy på en veggmontert hattehylle. Entreen er også tilknyttet to boder for mer oppbevaringsplass av sesongtøy og annet som er kjekt å ha for hånden.

  Kjøkken
  Fra entreen er det inngang til et koselig kjøkken med spiseplass under vindu. Rommet har rødt gulvbelegg og delvis panelkledde vegger. Tre av veggene er malt i en varm gråblå farge, mens den fjerde er malt hvit.

  Kjøkkeninnredningen er fra ca. 2012, med takhøye skap, mørkegrå laminatbenkeplater og nedfelt dobbel oppvaskkum. Frontene er i to utførelser; noen med profilerte fronter i heltre eik, og noen med glatte bøkefargede fronter. Mellom benk og overskap er det belysning og grå flisplater på veggene i bakkant. Hvitevarer som koketopp og stekeovn er integrert. Over koketoppen er det avtrekk fra ventilator og det er opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenken.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Stue
  Innenfor kjøkkenet er det en koselig vinkelstue med plass for sofa, tv-løsning og spisebord. Én vegg er kledd med nøttefarget tynnpanel, mens øvrige vegger har ubehandlet panel. På gulvet er det jordfarget belegg og i det ene hjørnet er det montert en liten peisovn med stort flammebilde. Små og store vinduer sørger for dagslys og nydelig utsikt mot langstrakte jorder, og en glassdør gir enkel tilgang til den solrike terrassen utenfor.

  Bad/wc/vaskerom
  Boligen har ett bad i første etasje og et separat vaskerom i kjelleren. Badet har inngang fra entreen og har en standard fra ca. 1972-75. Rommet har marmorerte baderomsplater på veggene og jordfarget gulvbelegg med oppkant. Videre er det åpent dusjhjørne med dusjforheng, gulvmontert toalett og urinal.

  Baderomsinnredningen har heldekkende servant på benkeskap med jordfargede profilfronter og et matchende speilskap. Et vindu og en elektrisk vifte sørger for dagslys og god ventilasjon.

  Vaskerom
  Vaskerommet er ikke arealberegnet da takhøyden er under 190 cm. Her er det hvitmalte, pussede murvegger og støpt gulv med avslitt grønnmaling. Det er videre innredet med toalett, et frittstående badekar med dusjmuligheter og opplegg for vaskemaskin. Et overskap og et benkeskap bidrar til noe oppbevaringsplass.

  Soverom og garderobe
  Det er tre gode soverom i boligen, hvor to ligger i loftetasjen. Soverommene i loftetasjen har delvis skråhimling og vinduer som var nye i 1997. Soverommet i første etasje har kombinert ved-/parafinkamin. Av oppbevarings-/lagringsplass finnes det garderobeskap på to av soverommene, kneloft, to boder i første etasje og to kjellerboder. I tillegg er det et uthus i bakkant av garasjen.
 • Eneboligen ligger i et landlig og barnevennlig boligområde, ca. 12,5 km syd for Hemnes i Aurskog-Høland kommune. Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til naturskjønne turområder, og kort vei til Hemnessjøen ned muligheter for bading, båtliv og fisking. Her ligger blant annet Langestranda som innbyr til avslappende rekreasjon.

  Sjøen har flere fascinerende våtmarksreservater med et rikt fugleliv, og det er forekomster av gjedde, abbor og mort slik at man også kan prøve fiskelykken. Flott kulturlandskap omkranser sjøen, noe som gir idylliske tur- og rekreasjonsområder på helårsbasis.

  Ved Hemnes sentrum ligger ferdig preparerte skiløyper som er belyst i vinterkveldene. Søndre-Høland Idretts- og ungdomslag har idrettshus med fritidsklubb og diverse aktiviteter, samt kunstgressbane med mange aldersbestemte lag. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Aurskog-Høland Bygdetun i sentrum av Hemnes anbefales.

  Servicetilbud
  Nærmeste dagligvarebutikk er Coop Prix Hemnes med post i butikk. Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris ligger i Trøgstad. I tillegg til matbutikk har Hemnes bensinstasjon, kafé og byggevarebutikk. For et større utvalg butikker og servicefunksjoner kan turen tas til Bjørkelangen som er kommunesenter.

  Her finner du blant annet Amfi Bjørkelangen torg, et moderne kjøpesenter som byr på trivelige konsepter i en hyggelig atmosfære. Töcksfors i Sverige ligger i underkant av 40 min unna og byr på hyggelig grensehandel i innholdsrike kjøpesentre.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Ydersbotn og ligger ca. 130 meter fra boligen. Med bil fra Hemnes tar det ca. 24 min til Bjørkelangen, 41 min til Lillestrøm, 55 min til Oslo S og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eiendommen er det skolebussordning til Bråte barne- og ungdomsskole som ligger på Hemnes. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, hvor Bråtebakken er den nærmeste.
 • Området består av landbrukseiendommer og spredt boligbebyggelse. Naboeiendom på oversiden er en tidligere skole som idag er et grendehus.
 • Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved fellesvisninger.
 • Iflg. tilstandsrapport foretatt 06.04.22 av Kåre Anders Fossum Orderud: Betonggrunnmur fra byggeår. Trebjelkelag mellom 1.etg. og loft.
  Støpt betongdekke mellom kjeller og 1.etg.. Yttervegger i bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, utvendig kledd liggende bordkledning. Yttertak er tekket med sort betongtakstein. Se forøvrig tilstandsrapport for mer informasjon. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i denne samt selgers egenerklæring før visning og gjør oppmerksom på anmerkninger fra takstmann med tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og TG3).

  I tilstandsrapporten er følgende bemerket med tilstandsgrad 2 og 3:
  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) iht. tilstandsrapporten:
  Innvendig - Rom Under Terreng:
  Betonggulv Betong/mur og Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er synlig saltutslag merker etter fuktgjennomtrengning i kjellergulv og vegger.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Det er i dag montert vifter i flere rom for god ventilasjon av kjellerrom. Det må opprettholdes god ventilasjon av kjeller.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 2 (avvik som kan kreve tiltak) iht. tilstandsrapporten:
  Utvendig - Taktekking:
  Yttertak er tekket med sort betongtakstein, besiktiget fra bakkenivå. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde (1997).
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Rens/vask av yttertak bør påregnes.

  Utvendig - Nedløp og beslag:
  Sort stål takrenner og nedløp på fremside av boligen. Eldre malte sinkrenner på bakside av boligen. Sort takfotbeslag på pipe. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenner på bakside av boligen i malt sink. Antatt fra byggeår.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det bør påregnes utskifting av takrenner bak på boligen. Takvann bør ledes vekk fra boligen.

  Utvendig - Veggkonstruksjon:
  Yttervegger i bindingsverkskonstruksjon fra byggeår, utvendig kledd liggende bordkledning. Kledning fra byggeår på gavl mot nord, kledning fra ca. 1997 på syd og vestvegg. Kledning fra byggeår på østvegg/tilbygg fra 1970 tallet. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det ble ikke funnet luftespalte i nedre kant på kledning. Vegger med kledning fra byggeårene med til del stor værslitasje og flass i overflater. "hull"/merker i kledning på sydvegg etter tidligere blåseisolering/etterisolering av vegg.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det anbefales opprettelse av luftespalte bak kledning. Det må påregnes utskifting av noe kledning og overflatebehandling av alle utvendige overflater.

  Utvendig - Takkonstruksjon/Loft:
  Sperrekonstruksjon fra byggeår. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Ukjent lufteløsning av skrå himlinger i loftetasje. Manglende ventiler i gavler for lufting av kaltloft. Fuktskader i himling i soverom i loft. Denne skade fra før 1997 ved
  omlegging av yttertak iht. eier.
  Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det anbefales nærmere undersøkelser/tiltak av lufteløsning på kaltloft. Fuktskadet himling i soverom må skiftes ut.

  Utvendig - Vinduer:
  Malte trevinduer med dobble glass. Fra byggeår. Noen vinduer med isolerglass i stue og i soverom loft. Fra ca. 1997.
  Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vinduer fra byggeår med stor værslitasje utvendig. Isolerglassvindu i soverom loft med noe kondensmerker innvendig i
  karm/ramme.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet.
  Vinduer fra byggeår må påregenes skiftet. Isolerglass med kondensskade må overflatebehandles.

  Utvendig - Dører:
  Teak hovedytterdør med lite glassfelt, fra ca. 1998. Malt balkongdør i tre med høy brystning, fra ca. 1980, montert i 1997 informasjon iht. eier. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Værslitte utvendige overflater på begge dører.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes overflatebehandling av dører.

  Innvendig - Overflater:
  Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Stedvis stor slitasje på overflater. Belegg med sprekker i flere rom. Overflater på malt trepanel med stor slitasje/skjolder på vegger og himling.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Må beregnes utbedring/utskifting av flere overflater, gulv, vegger og himling.

  Innvendig - Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Det bør utføres radonmåling.

  Innvendig - Innvendige trapper:
  Lakkert rett tretrapp til loft. Håndrekke på vegg en side. Trapp fra byggeår. Rett trapp til kjeller. Bratt trapp. Det er ikke krav til kjellertrapp, da trapp går til rom med ikke målbart areal. Trapp til loft. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper mangler på en side i trappeløp.
  Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Håndløper bør monteres.

  Innvendig - Innvendige dører:
  Boligen har finèrdører som innvendige dører. Dører fra byggeår. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Enkelte dører med til del stor bruksslitasje.
  Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Det bør påregnes overflatebehandling av innvendige dører.

  Tekniske installasjoner - Vannledninger:
  Forkrommet kobberrør åpen rørføring i bad. Kobberrør i kjeller med åpen rørføring. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Noe ufagmessig utførelse på røropplegg til installasjoner i kjeller.
  Tiltak: Anlegget bør sjekkes av fagperson. Det anbefales sjekk av anlegg av fagperson.

  Tekniske installasjoner - Varmtvannstank:
  Oppvarming av tappevann med ca. 200 liters varmtvannstank, plassert i kjeller fra ca. 2020. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht.
  gjeldende forskrift. Bereder er tilkoblet i vanlig stikk.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres el-tilkobling iht. gjeldene forskrift til bereder.

  Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger:
  Avløpsrør av plast Vannledning av plast (PEL). Slamavskiller/minirensanlegg med overløp til grøft. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Det er ikke foretatt vannprøver av drikkevann.
  Tiltak: Vannkvalitet må dokumenteres. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det anbefales kontroll/sjekk av vannkvalitet.

  Følgende punkter har tilstandsgrad 3 (store eller alvorlige avvik) iht. tilstandsrapporten:
  Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
  Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Støpt gulv/dekke har ikke tettesjikt.
  Tiltak: Ny tekking må legges. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Tettesjikt på gulv må legges om.

  Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn:
  Etasjeskille. Trebjelkelag mellom 1.etg. og loft. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 25mm planavvik gjennom soverom mot syd i loftetasje.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Det er ingen umiddelbar kostnad. Men ved eventuell renovering av boligen bør det vurderes tiltak for oppretting av gulv.

  Våtrom - Generell - Bad:
  Bad fra ca. 1972-75. Belegg på gulv, baderomsplater på vegger. Gulvstående servantskap med heldekkende servant. Gulvstående wc, urinal og dusjforheng.
  Svelleskader i nedre kant av baderomsplater i dusjsone. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bad står foran full renovering.

  Våtrom - Fukt i tilliggende konstruksjoner - Bad:
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Kjøkkeninnredning og yttervegg mot våtsone i bad. Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Svelleskader i baderomsplater i dusjsone.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Bad står foran full renovering.

  Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold:
  Røykvarsler i 1.etg. og i trapperom loft. Brannslukningsapparat i 1.etg. og loft. Ukjent alder på brannslukningsapparater. Anbefaler kontroll av disse. Evt. anskaffelse av nye. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja Brannslukningsapparat eldre enn 10 år.

  Tomteforhold - Drenering:
  Drenering antatt fra byggår. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er utifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har
  funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Synlige fuktutslag i kjeller.
  Tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det må foretas utskiftning av drenering/tettesjikt. Redrenering av boligen må påregnes.
 • Enebolig: 1.etg.: Bra.: 63 kvm. - P-rom: 58 kvm..
  Loftsetasje: Bra.: 26 kvm. - P-rom: 26 kvm..
  Kjeller: Bra.: 23 kvm.

  Totalt: Bra.: 112 kvm. - P-rom: 84 kvm..

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg.: Vindfang, Bad, Trapperom, Kjøkken, Soverom, Stue.
  2.etg.: Trapperom , Soverom , Soverom 2.

  Det gjøres oppmerksom på at takhøyde i loftetasje er kun ca. 202cm. I kjeller er det kun stor bod som er målbar iht. måleregler, ca. 199cm takhøyde. Øvrige deler av kjeller, vaskerom og bod, under 190cm takhøyde og derfor ikke medtatt i arealberegning.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Av oppvarming har boligen varmepumpe på kjøkkenet og flere panelovner. I tillegg er det peisovn i stuen, parafinkamin på kjøkkenet, en kombinert ved-/parafinkamin på et soverom og en eldre vedovn i kjelleren.
 • Boligen ligger i landlige og naturskjønne omgivelser på en skrånende tomt som har et areal på 467,7 kvm. Rundt huset er det en koselig hage med gressplen, vintergrønne busker og trær. Gårdsplassen er gruslagt og i tilknytning til denne er det en frittstående garasje. Bak garasjen er det et uthus og det er også et pumpehus på tomten. Sørsiden av tomten grenser til et lite skogholt og det er ellers normalt gode lys- og solforhold.

  Fra stuen er det utgang til en sørvendt terrasse med nydelig utsikt utover vakkert kulturlandskap og skogkledde åskammer. Terrassen har støpt gulv og tett rekkverk med liggende panel. På den ene siden av terrassen er det montert en uttrekkbar levegg og på motsatt side er det port ut til hagen.
 • Det er parkering i frittstående garasje og på gruslagt gårdsplass. Garasjen ble oppført i 1981.
 • Vei: Via liten del av privat vei fra offentlig vei.
  Vann: Eiendommen har vannforsyning fra egen brønn/ile på eiendommen. Det er iflg. eier mulig med offentlig tilknytning til vann, da offentlig vannledning er beliggende ved vei til boligen.
  Avløp: Det er et minirenseanlegg for avløpsvann på eiendommen. Dette har en årlig tømmeavtale med kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 615 086,- pr. 31.12.21.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 214 311,- pr. 31.12.21.
  Opplysninger iflg. Skatteetatens boligkalkulator.
 • Kommunale avgifter kr. 10 460,- pr. år. Av dette utgjør kr. 1 300,- i eiendomsskatt. Opplysninger iflg. Aurskog-Høland kommune.
 • Kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring, strøm, m.m..
 • Det foreligger ikke brukstillatelse på eiendommen.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Det er mekanisk avtrekk på kjøkken og bad. De øvrige rommene har naturlig ventilasjon i form av vegg- og vindusventiler.

  Sikringsskapet er plassert i entreen, utstyrt med porselenssikringer og noen automatsikringer. Eiendommen har vannforsyning fra egen brønn/ile, hvor pumpehuset er plassert på hjørnet av tomten. Innvendige rør er fra ca. 2012/15 og en 200 liters varmtvannsbereder er fra 2020. Det er også mulighet for tilknytning til offentlig vann. For øvrig ble det montert minirenseanlegg for avløp i ca. 2015.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
  Dagboknr.: 1969/329-1/9 tinglyst 23.01.1969 - Bestemmelse om adkomstrett: Rettighetshaver Kristian Ydersbond.
  Dagboknr.: 2000/1471-1/9 tinglyst 25.02.2000 - Erklæring/avtale: Rettighetshaver: Knr. 3026, Gnr. 105, bnr. 13. Bestemmelse om felles vannkilde. Med flere bestemmelser.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for flom i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone for støy i kommuneplanen. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 105 Bnr. 25 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastprisbasert vederlag tilsvarende kr. 49 500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 18 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 250,- med representant fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 28 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 15 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • John Øwre
Gisle Spidsberg

Megler

Gisle Spidsberg

90 29 55 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev