aktiv-eiendomsmegling
Boligen har pent inngangsparti og direkte adkomst til terrassen.

Hernes Bergeberget 160

Innholdsrik eiendom med stor tomt og trippel garasje.

 • 2 600 000
 • BRA 194 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 600 000
 • OMKOSTNINGER81 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 681 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 956
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 161 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT5 570 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 2 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  81 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 681 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en innholdsrik og koselig eiendom i landlige omgivelser med naturen tett innpå. Eiendommen ligger fint til og har en stor tomt bestående av enebolig på tre etasjer, stor trippelgarasje, en pent opparbeidet hage og naturtomt. Boligen har en fin planløsning som gir sosiale dagligrom i hovedetasjen og tilbaketrukne soverom i 2. etasjen, samt godt med oppbevaringsplass i underetasjen.
Her bor du i et rolig og trivelig nabolag, ca. 2 mil fra Elverum sentrum.

Merk deg dette:
Tomt på over 5,5 mål
Hyggelige dagligrom
Overbygd terrasse med utepeis
Trippelgarasje og carport
Landlig og rolig område

Boligen inneholder:
1.etg: Gang med garderobe, bad, gang/trapperom, kjøkken, todelt stue med utgang til stor, overbygd terrasse.
2.etg: Gang, kott, soverom, soverom med stor garderobe og kott bak, soverom med utgang til balkong.
Underetasje: Gang, bod, vaskerom/teknisk, bod, todelt stue, stort bodrom med utgang.
Trippelgarasje med inntilbygget carport.
Heltre kjøkkeninnredning som er malt av dagens eier.

Bergeberget 160, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har en trivelig adkomst med gruset innkjøring og gårdsplass. Beleggningstein foran hovedinngang. Boligen har både inngang i underetasjen og i hovedetasjen. Hovedetasjen har et overbygd inngangsparti som tar deg inn i en lys gang med garderobe. Herfra er det adkomst til bad, samt åpen løsning til kjøkken og stue.

  BAD
  Boligens bad har belegg på gulv og baderomsplater på vegger. Stor baderomsinnredning med servant på underskap, romslige sideskap og speil med belysning over. Det er ellers installasjoner med wc og dusjkabinett. Rommet varmes opp med stråleovn.

  KJØKKEN
  Romslig kjøkkeninnredning med malte, heltre fronter, laminert benkeplate og fliser i deler av benkerygg. Godt med oppbevaringsplass i skap og skuffer. Innredningen har dobbel kjøkkenkum, integrerte hvitevarer i form av stekeovn og koketopp med ventilator over, samt nisje for oppvaskmaskin og kjøleskap. Rommet har laminatgulv og malte panelvegger, samt godt med innlys fra vinduer. Kjøkkenøy med plass til barstoler.

  STUE
  Den lyse, todelte stua har en trivelig atmosfære der store vinduer på flere sider gir godt med innlys. Stua er møbleringsvennlig med god plass til både sofakrok og spisegruppe. Vedovnen med stein bak er en fin detalj i rommet og gir fra seg ekstra varme når det trengs. Overflater med malte panelvegger og laminatgulv.

  SOVEROM
  Følger du trappa opp kommer du til boligens to soverom. Hovedsoverommet har utgang til balkong.

  KJELLERETASJE
  I kjelleretasjen finner du ei trivelig kjellerstue med vedovn, samt flere rom for oppbevaring. Kjelleren har også et eget vaskerom med opplegg for vaskemaskin. Her er det også god plass til tørk av klær. Egen utgang fra stort kjellerrom. Dette rommet kan brukes til mange ulike formål.
 • Eiendommen ligger landlig til i et trivelig nabolag i Bergeberget. Området ligger midt i Innlandets naturområder med skog og utmark rett utenfor døra. Her er det et rikholdig dyreliv med både rev, rådyr, elg og fuglekvitter som kan høres og ses fra boligen. Fra boligen er det ca. 13 km til Hernes barneskole og barnehage, samt ca 20 km til sentrum i Elverum med byfasiliteter og alle servicetilbud. Her finnes også ungdomskole og videregående skole. Området rundt boligen har flere fiskevann og bekker, samt ypperlige muligheter for tradisjonelt friluftsliv. Bergesjøen med badeplass og turområder ligger i kort avstand fra boligen og det er lysløype med skiløyper i Hernes. Fra boligen er det kun ca. 13 km til Flishøgda med supre skiløyper og friluftsområder. Med andre ord bor du her i landlige omgivelser med gode muligheter for både tur, jakt, fiske og friluftsliv.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker og sparesteinsbetong. Trebjelkelag og støpt dekke i etasjeskillere, antatt isolert med flis. Gulvflater med vinylbelegg, teppe, malt tregulv og laminatgulv. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med flis. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Innvendige overflater med malt panel, malte plater, malt murpuss og malte MDF-veggplater. Himlinger med folierte takessplater, malte plater, malt MDF-takpanel og panel. Saltakkonstruksjon. Tretakkonstruksjoner. Takflatene er tekket med takpanner.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Svertesopp på panel. Behov for vedlikehold.
  Overflater: Knirk i gulv på soverom i 2.etasje.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 25 mm i stue i 1.etasje. Målt høydeforskjell på ca. 15 mm i 2.etasje.
  Rom under terreng: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Steder med saltutslag på kjelleryttervegger, etter fuktgjennomgang i veggene. Saltutslag dannes når fuktighet trenger gjennom murkonstruksjoner og transporterer saltmineraler ut til overflaten. Når vannet fordamper blir det krystalliserte saltet liggende igjen på overflaten av murverket eller betongen. Det er foretatt fuktsøk med fuktindikator i kjeller. Ved bruk av fuktindikator ble det målt fuktvariasjoner. Tettet med byggskum ved vanninntak.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Overflater gulv på bad: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
  Sluk, membran og tettesjikt på bad: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
  Sanitærutstyr og innredning på bad: Krakkeleringer i servant.
  Overflater og innredning på stue/kjøkken: Behov for justering av skapdører.
  Vannledninger: Det er irr på rør.
  Utvendige vann- og avløpsledninger: Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.
  Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank. Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Synlige spiker i undertak. Påvist vepsebol på loft.
  Vinduer: Påvist sprekk i vindusglass i underetasje.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasser, balkonger og plattinger med terrenghøyde 50 cm eller mer, skal sikres med rekkverk med en høyde på minst 90 cm. Målt rekkverkshøyde: Ca. 91 cm.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
  Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Rennemerker etter sotvann på pipe på loft. Ikke påvist sotluke. Tidligere røykehullgjennomføring er tettet med blikkbokser.
  Andre innvendige forhold: Eternitt er asbestholdig.
  Overflater vegger og himling på bad: Vindu i våtsonen, dusjkabinett hindrer direkte vannsprut på vindu.
  Ventilasjon på bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Drenering: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Grunnmursplast er stedvis ikke festet i topplist. Innvendige merker i kjelleryttervegg etter fuktopptrekk og kalkutslag, som tilsier at det er noe fuktgjennomgang/ opptrekk gjennom vegger/ gulv.
  Grunnmur og fundamenter: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Avskalinger i utvendig kjellervegg. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Generell på vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke fuktsikre gulvflater. Rommet er ikke bygget som ett komplett våtrom. Vaskerom er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Vaskerom fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG 3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg.
  Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
  Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Kjeller: Bra 80/P-rom 47 kvm
  1.etg: Bra 65/P-rom 65 kvm
  Loftetasje: Bra 49/P-rom 49 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Trapperom/gang, vaskerom, kjellerstue, gang.
  1.etg: Vindfang, gang/entré, bad, stue/kjøkken, stue/spisestue.
  Loftsetasje: Stue, 2 soverom.

  Garasje: Bra 88 kvm

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.
 • -Påkoblet fiber
  -Hvitevarer på kjøkken

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med panelovner og vedfyring. Stråleovn på bad.
 • Eiertomt på ca. 5 570 m². Eiendommen har gruset gårdsplass og en pent opparbeidet hage med plen og diverse beplantning. Tuijahekk mot nabo, samt to blomsterbed oppmurt med stein. Deler av tomten er naturtomt.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje med tre oppstillingsplasser, carport eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei.

  Eiendommen har privat vannforsyning fra brønn på nabotomt, som deles med denne naboen. Gnr. 105 Bnr. 31 har rett til å ta husholdingsvann til sitt bolighus fra brønn på Gnr. 113 Bnr. 60. Dette er tinglyst i jordskifte, sak nr. 10/2003, tinglyst den 22.10.2004.

  Kjøper må påregne kostnader knyttet til drift og vedlikehold av brønn og vannledning i fellesskap med nabo.
  Privat avløpsanlegg med slamavskiller. Slamavskilleren tømmes hvert annet år og ble sist tømt 01.07.2020.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 456.689,-
  Som sekundærbolig: kr 1.644.081,-
 • Kommunale avgifter utgjør ca. kr 4 959,- for eiendomsskatt. Renovasjon og slamtømming utgjør ca kr 4 730,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen.
  Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Slamtømming hvert andre år. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, tv/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2012, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2032.

  Feiing ble utført siste gang i mai 2020. Tilsyn ble sist gang utført i 2015. Ved tilsyn ble det anmerket følgende: "Utett rundt røykrøret" (ildsted) og "På stuen i 1 etg. er det en jøtul brannpanel som det er limt på tegl utenpå igjen. Dette er i hennhold godkjentom det er brannmur bak. Er det brennbart materiale på baksiden skal det være 10 cm utsparing påbrannpanelen ut fra veggen og tegl som er limt på skal fjernes i henhold til regelverket." (skorstein). Følgende ildsteder er registrert på eiendommen: ett ildsted i stue, kjeller og på veranda. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det gjøres oppmerksom på at det tidligere har skjedd en tragisk hendelse i garasjen på eiendommen. Kontakt megler for nærmere opplysninger.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 6779-1/15, tinglyst den 22.10.2004. Gjelder jordskifte.

  Følgende dokument er tinglyst på gnr 113 bnr 60:
  Dagboknr. 6779-2/15, tinglyst den 22.10.2004. Gjelder bestemmelse om vannrett.
  Rettighetshaver: Gnr: 105 Bnr: 31.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2011-2022, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF), nærmere bestemt LNF-område med spredt boligbygging og LNF-område hvor landbruk dominerer, samt annen restriksjon. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNF-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 105 Bnr. 31 i Elverum kommune.
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Sprekk i mur.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Merethe M Hagland
  Øyvind Østnes
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev