aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til denne flotte og unike boligen i Gammelvegen 114!
Velkommen til denne flotte og unike boligen i Gammelvegen 114!

HERNES Gammelvegen 114

Unik, herskapelig og gjennomgående ivaretatt sveitservilla fra tidlig 1900-tall. Flott eiendom som må oppleves- og sees!

 • kr 4 470 000
 • BRA-i 182 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 470 000
 • Omkostningerkr 130 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 600 890
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1900
 • Soverom4
 • Tomt1 425 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 470 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 470 000,00))   130 890,- (Omkostninger totalt)   4 600 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning, første etasje.
Velkommen til denne unike og flotte boligen i Gammelvegen 114! En særegen, herskapelig, flott og gjennomgående ivaretatt sveitservilla fra tidlig 1900-tall med frittstående dobbelgarasje. Oppgraderingene i boligen er fra senere tid, og er virkelig er i tråd med boligens sjel, stil og sjarm! Eiendommen har en pent opparbeidet tomt med plen, beplantninger og et åpent lysthus, samt dels inngjerding med en fin skigard. Fra eiendommen er det kun ca. 1,8 km til skole, og kun 1,3 km til barnehage. Ydalir med dagligvare- og andre forretninger ligger kun ca. 3 km fra eiendommen. Fra Hernes er det gang- og sykkelvei ned til Elverum sentrum. Ønsker du å bo landlig med kort vei ned til sentrum, er dette eiendommen for deg! Velkommen til visning - dette er en eiendom som må oppleves- og sees!
Eldre, vedfyrt komfyr som kler plassen sin godt.

Gammelvegen 114, Innlandet

 • Tomt
  1425m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiertomt på ca. 1 425 kvm. Tomtetunet er pent opparbeidet med plen og beplantninger, og eiendommen er dels inngjerdet med skigard. Innkjøring på gruset areal, parkering i frittliggende dobbelgarasje. Flaggstang på gårdsplassen. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en fin og åpen beliggenhet i nedre Hernes ca. 5,5 km nordøst for Elverum sentrum. Nærområdet er omkranset av spredt boligbebyggelse og landbrukseiendommer. Fra eiendommen er det ca. 1,9 km til Hernes skole og Herneshallen hvor det er et godt idrettsmiljø for både barn og ungdom. Hernes Idrettslag har aktive lag innen fotball, håndball, langrenn og skiskyting. I Hernes er det i tillegg mye aktivitet for de yngste på Varden på vinterstid med skikarusell og trening. Varden har et variert løypenett både sommer og vinter. Det er etablert gang/sykkelvei til Elverum sentrum fra barneskolen i Hernes. En fin familietur på sommerstid er å ta med seg badeutstyr og piknik-kurv til Stavåsdammen hvor du kan bade og kose deg i en av grillbuene på området. Fra eiendommen er det også kort veg til Bergesjøen, med badestrand, turområder og fine forhold for fiske og kanopadling. For deg som er jeger er det muligheter for småvilt- og rådyrjakt i området så fremt det kan løses kort.

  Byggemåte
  Bygningen er oppført i ca. 1900 i tømmer, utvendig kledd med stående panel. Taktekkingen er av stålplater av type Plannja Combipanner. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner med forkantbeslag. Heldekkende pipebeslag på begge piper. Vindskibeslag og gradrenner. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med kneveggsbæring og hanebjelker. Overbygget inngangsparti i 1. etasje. Overbygget altan i 2. etasje. Begge på ca. 7 kvm. I tillegg balkong i 2. etasje på ca. 2,5 kvm. Hovedinngang med platting. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstrådet Harald Juliussen AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 16.02.2024 av Takstrådet Harald Juliussen AS for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: 10.1. Har det vært utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag? Hvis ja; beskriv hvilke tiltak som er utført. Svar: Ja. Beskrivelse: Rep. takrenne nord-vest 06.23. Arbeid utført av: Elverum Blikkenslagerverksted. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja Beskrivelse: Elsikkerhet Øst OK. 18.2. Er det foretatt radonmåling? Hvis ja, hva er radonverdien? Svar: Ja Beskrivelse: Resultater foreligger ikke. Kommer. 21. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandsrapporter eller utførte målinger? Svar: Ja Beskrivelse: Takstrådet Juliussen 06.23. Tilleggskommentar: Boligen er fra 1900 og er normalt slitt og godt vedlikeholdt ihht. alder.

  Innhold
  Eiendommen er bebygd med en enebolig, samt en frittstående dobbelgarasje. 1. etasje: Entré, kjøkken, stue, stuerom 2 og soverom. 2. etasje: Gang, to soverom, bad og et disponibelt rom tilknyttet bodrom. Kjeller: Et kjellerrom.

  Standard
  Velkommen til Gammelvegen 114! En unik, herskapelig, flott og gjennomgående ivaretatt sveitservilla fra tidlig 1900-tall med frittstående dobbelgarasje fra 2018. Boligen har et pent og overbygd inngangsparti, og består av gang, kjøkken, stue og "fin-stue", tre soverom, baderom og flere rom for lagring. Kjøkken, flere innvendige overflater- og oppgraderinger fra senere tid. Overbygd veranda med utsyn mot tunet, samt luftebalkong på boligens sør-østlige side - begge med adkomst fra gangen i 2.etg. Eiendommen har en pent opparbeidet tomt med plen, beplantninger og et åpent lysthus, samt at eiendommen er dels inngjerdet med en fin skigard. Boligen fremstår godt ivaretatt, og har en gjennomgående og fin standard med tanke på bevaring av materialer og farger, i tillegg til det som er tilført i senere tid.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr og koketopp, samt frittstående oppvaskmaskin som medfølger.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen har blitt jevnlig påkostet og vedlikeholdt gjennom årenes løp, samt at det ble i 2018 oppført en frittstående dobbelgarasje.

  TV/Internett/bredbånd
  Det ligger fiber i området som man ved egen bekostning kan koble seg på, i følge Eidsivas' nettsider.

  Parkering
  To biloppstillingsplasser i dobbelgarasje, forøvrig god plass til parkering på gruset gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Diverse
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert den 13.02.2019, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 13.02.2039. Feiing ble utført siste gang den 29.06.2015. Tilsyn ble sist gang utført den 03.02.2016, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 470 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 470 000,00))   130 890,- (Omkostninger totalt)   4 600 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med ved og panelovner. Etasjeovn på stue. Vedfyrt komfyr på kjøkken. Jøtul vedovn på rom i andre etasje. Forøvrig panelovner på flere rom.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  13485

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 13 485,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og feievesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Følgende satser for kommunale avgifter ble fakturert i 2022 (inkl. mva.): * Vann, etter måler: Kr 1 801,80,- * Kloakk, etter måler: Kr 2 571,80,- * Eiendomsskatt: Kr 4 473,- * Grunngebyr renovasjon: Kr 1 799,- * Restbeholder 190 L: Kr 2 715,- * Papirbeholder: Kr 0,- * Glass/metallemballasje: Kr 0,- * Feie- og tilsynsgebyr: Kr 1 300,- (2 pipeløp) Det er registrert vannmåler på adressen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Info formuesverdi
  Man har per salgsoppgavedato ikke klart å finne en registrert formuesverdi på eiendommen. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Info kommunale avgifter», påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Eiendommen selges fri for heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av Kommuneplanens Arealdel 2011 - 2022, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligformål i et LNF-område hvor landbruk dominerer.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 470 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 470 000,00))   130 890,- (Omkostninger totalt)   4 600 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  130890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr 44 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 8 000,-, oppgjørshonorar kr 6 900,-, markedspakke (kr 18.000,-) samt tinglysing av sikringsobligasjon (kr 585,-). Alle beløp er inklusive mva.

Åste Christine Gjermunds

Megler

Åste Christine Gjermunds

94 17 84 82

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev