aktiv-eiendomsmegling
Stor enebolig med utleie, dobbel garasje og laftet tømmerstue.

Hernes Nistilvegen 33

Stort familiehus med dobbelgarasje og laftet tømmerstue. Utleie.Tomt på ca 2,5 mål. Nær barnehage og skole.

 • 4 500 000
 • BRA 303 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING4 500 000
 • OMKOSTNINGER128 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 628 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 951
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 281 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 449 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 4 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  128 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 628 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Pen, tidsriktig og innholdsrik enebolig på tre etasjer, beliggende i Hernes, ca. 6 km fra Elverum sentrum. Her bor du med skogen og store friområder som nærmeste nabo, samtidig som det er kort avstand til skole, barnehage og idrettshall i Hernes. Boligen har utleiedel på ca. 80 kvm i kjelleren med eget inngangsparti. Den romslige tomten har godt med boltreplass, og her står det en romslig dobbelgarasje med bod, samt ei laftet tømmerkoie.

Merk deg dette:
Stort hus med utleiedel
Luftige og fine dagligrom
Fint uteområde
Dobbelgarasje med bod og laftet tømmerkoie
Ca. 1,3 km til barneskole og idrettshall, 500m til barnehage
Nært skogen og fine turområder

Boligen inneholder:
1.etg: Gang med omkledning, toalettrom, stue, soverom, bad/vaskerom, todelt stue, kjøkken med spiseplass og gang/trapperom.
2.etg: Gang, 3 soverom og bad.
Kjeller tilhørende hoveddel: Trappegang, toalettrom, 3 boder for oppbevaring.
Leilighet i kjeller: Gang, soverom, stue, bod, bad/vaskerom, kjøkken, bod. Utvendig bod.

Nistilvegen 33, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har en trivelig adkomst med gruset innkjøring og parkering. Boligen har overbygd inngangsparti med plass for utemøbler. Romslig entré med gulvbelegg og panelvegger. Rommet har god plass til garderobemøbler. Herfra er det adkomst til trappegang, toalettrom og stue.

  STUER
  Fra entréen kommer du inn til hall/stue med pent parkettgulv og malte panelvegger. Her er det også en vedovn for ekstra varme. Herfra er det åpen løsning mot stue og spisestue, samt adkomst til soverom/oppholdsrom og kjøkken med spiseplass.

  Stua har lystmalte vegger og store vindusflater som gir godt med innlys. Peisen er en fin detalj i rommet, og gir fra seg ekstra varme når det trengs. Stua er innredet med sofakrok foran tv'n. Det er store skyvedører ut til terrassen.

  Spisestua har mørke vegger og fin plass til spisegruppe. Delvis åpen løsning inn mot kjøkkenet.

  KJØKKEN
  Lyst, pent og klassisk kjøkken med sporfreste fronter på over- og underskap, laminert benkeplate og fliser i benkerygg med spotter under overskap. Deler av overskap med glassdører og belysning inni. Innredningen har integrerte hvitevarer i form av stekeovn og koketopp med ventilator over, samt nisje for oppvaskmaskin og kjøleskap. Plass for spisestue i rommet.

  BAD OG TOALETTROM
  Badet i 1. etasje har flislagte overflater og varmekabler i gulvet. Baderomsinnredning med dobbel servant og speil over. God oppbevaringsplass i skap og skuffer. Dusjnisje med mosaikkfliser på gulv, fossefall-dusj og glassdør. Ellers installasjoner med toalett, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje. Separat toalettrom med adkomst fra entré.

  Boligen har også et bad i 2. etasje med våtromsbelegg på gulv og baderomsplater på veggene. Badet har servant på underskap med speil og belysning over og dusjhjørne.

  Toalettrom i kjelleretasjen tilhørende hoveddel. Her er det wc og servant.

  SOVEROM
  Boligen har tre romslige og behagelige soverom i 2. etasje. Alle rommene har god plass til stor seng og garderobeløsning.

  KJELLERLEILIGHET
  Leilighet i kjelleretasjen med eget inngangsparti. Fra entré er det adkomst til gang som forbinder alle rom i leiligheten. Kjøkkenet har flislagt gulv og malte panelvegger. Malt kjøkkeninnredning med sporfreste fronter på over- og underskap, laminert benkeplate og laminat i benkerygg. Innredningen har nisje for komfyr og oppvaskmaskin. Det er også plass til kjøleskap i rommet. Hyggelig stue med malte veggplater og et pent laminatgulv. Store vindusflater som gir godt med innlys. Det er også dør ut til uteområde. Bad med vinylbelegg på gulv og baderomsplater på vegger. Romslig baderomsinnredning med nedfelt servant med speil og belysning over. Installasjoner med dusjkabinett, toalett, vaskekum og opplegg for vaskemaskin. Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsninger.
 • Eiendommen ligger landlig og fint til i et barnevennlig boligfelt i Hernes. Her bor du med skogen rett i nærheten, noe som gir deg muligheten til et rikt friluftsliv gjennom hele året. Fra eiendommen er det ca. 1,3 km til Hernes barneskole og til Herneshallen hvor det arrangeres en rekke aktiviteter og arrangementer, samt kun ca. 500m til barnehage. Det er også et treningssenter i gamle butikken, som ligger ca. 550 m unna. Her er det et godt idrettsmiljø for barn og ungdom i alle aldre. I Hernes finner man også en flott skistadion på Varden med et variert løypenett på vinterstid. Her er det lysløype og mange fine traseer for både tur og trening. På sommerstid er det fine gang- og sykkelstier i området og fra eiendommen er det kort veg til Sagtjernet, med badestrand og fine turområder. Elverum sentrum ligger ca. 6 km fra boligen og her finner du et bredt utvalg av butikker, cafeer, restauranter, bibliotek, bowlinghall, apotek, parker, lekeplasser m.m. Det er etablert gang/sykkelvei til Elverum sentrum fra barneskolen.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av sparesteinsbetong, isolert med treullsementplater. Kjelleryttervegg antatt av murte lettklinkerblokker i tilbygget del. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull og flis. Gulvflater med vinylbelegg og laminatgulv. Boligyttervegger i bindingsverk, antatt isolert med flis -og/eller mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel og lektepanel. Innvendige vegger med malt panel, malt strietapet, malte plater og malte MDF-veggplater. Himlinger med folierte takessplater, malte plater, malt panel og panel. Himling av eternittplater i ett kjellerrom. Sperretakkonstruksjon. Saltakkonstruksjon.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Takkonstruksjon/Loft - 2: Eldre fuktskjolder i undertak ved gradrenne. Eier opplyser: Tidligere fuktinnsig i overgang eldre del/tilbygget del. Utført reparasjoner av gradrenne og undertak. Lagt varmekabel ved gradrenne.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Overflater: Eternitt er asbestholdig, sanering er regulert i egen forskrift.
  Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
  Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Steder med saltutslag på kjelleryttervegger, etter fuktgjennomgang i veggene. Saltutslag dannes når fuktighet trenger gjennom murkonstruksjoner og transporterer saltmineraler ut til overflaten. Når vannet fordamper blir det krystalliserte saltet liggende igjen på overflaten av murverket eller betongen. Det er foretatt fuktsøk med fuktindikator i kjeller. Ved bruk av fuktindikator ble det målt fuktvariasjoner.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  Veggkonstruksjon: Svertesopp på utvendig panel. Behov for vedlikehold.
  Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
  Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.
  Andre innvendige forhold: Påvist fuktmerker i undertak. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
  Overflater gulv på bad: Del med manglende fliser i dusjsonen.
  Sluk, membran og tettesjikt på bad: Metallplate til slukrist er ikke festet. Sluk må rengjøres for inspeksjon. Anbefaler ytterligere undersøkelser etter sluk er rengjort.
  Ventilasjon på bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Overflater og konstruksjon på wc: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Overflater og konstruksjon på wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist tydelige trykkslag i anlegget. Det er irr på kobberrør.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  Drenering: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Generell på bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Montasjemerker i våtsonen. Belegget på bad er misfarget, pga for mye varme stedvis i gulv. Sprekk i sveiseskjøt.
  Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er påvist sprekk i servant.
  Generelt på bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Bad fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg. Tett sokkel rundt dusjsone hindrer avrenning mot sluk fra baderommets restarealer, skal være et åpent felt. Eventuelt lekkasjevann utenfor sluksonen vil ikke renne fritt til sluk. Sluket var skrudd fast ved befaring. Ikke besiktiget.
  Generelt på vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom er bygget etter byggeforskrifter gjeldende før 1997. Vaskerom fra før 1997 gis i denne rapport automatisk TG 3 da det ut fra alder må forventes at behov for oppgraderinger nærmer seg.
  Forstøtningsmurer: Enkelte riss i forstøtningsmur. Noe mosegroing. Mangler del med rekkverk.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 125/P-rom 125 kvm
  2.etg: Bra 52/P-rom 52 kvm
  Kjeller: Bra 40/P-rom 30 kvm
  Kjellerleilighet: Bra 81/P-rom 74 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Entré, wc, stue, spisestue, kjøkken, peisstue, soverom, bad.
  2.etg: Gang, bad, 3 soverom.
  Kjeller: Trapperom/gang, ec og vaskerom.
  Kjellerleilighet: Vindfang, soverom, kjøkken, bad/vaskerom og stue.

  Garasjeuthus på ca. 56 kvm med garasje, vedskjul og lagerbod.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Integrerte hvitevarer på kjøkken.
  -Påkoblet fibernett.
  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med varmepumpe, klebersteinsovn og åpen peis. Varmekabler i gulv på bad i 1 etasje. Øvrige panelovner.
 • Eiertomt på ca. 2 449 m². Eiendommen har gruset innkjøring og parkering. Stor, solrik hage med plen og diverse beplantning. Gjerde rundt deler av tomten.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er tinglyst avtale om veirett.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 971 667 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 497 999 per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 17 028,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Vann og avløp faktureres etter målt forbruk til satser fastsatt av Elverum kommune. Renovasjon utgjør kr 6 134,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 1 300,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Denne boligen har to pipeløp. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, tv/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for tilbygg i 1992. Det er i denne anmerket mangler i forhold til:
  Mangler håndslokningsapparat, mangler røykvarsler, feieluke mangler på røkrørskne på ovn i sokkeletasje.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Leiligheten er for tiden leid ut for kr. 7.000 pr mnd + strøm og internett. Videre leieforhold må avklares med dagens eier.
  Byggetegninger av etasjen viser at leiligheten er tegnet inn og byggemeldt, men at det ikke er søkt om bruksendring for egen boenhet.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2016, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2036.

  Feiing ble utført siste gang i 2020. Tilsyn ble sist gang utført i 2010, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) på naboeiendom (3420-90/2):
  Dagboknr. 1265-2/15, tinglyst den 22.05.1950. Gjelder "Bestemmelse om veg".
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Grindakrysset-Nistilen i Hernes, fra 1983. Reguleringsformål for eiendommen er byggeområder for boliger, frittliggende småhus, byggeområde for forretning, fareområde (høgspentlinje) og fellesbestemmelser. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Elverum kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligområde.

  Det gjøres oppmerksom på at store deler av skogen bak huset er regulert til boligbebyggelse, samt at området rett bak huset er avsatt til felles lekeareal og felles grøntareal. Kontakt megler for yttligere informasjon.
 • Gnr. 90 Bnr. 52 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Noen av mosaikkflisene rundt sluket har falt av. Ikke sprekker eller lekkasje.
  -Rasch rørlegger har byttet dusj og Investbygge AS har montert ny vifte på bad i hovedetasje ila de siste tre år. I følge tidligere eier ble badet renovert i 2008 av vikingbygg.
  -Tidligere eier oppdaget noe innsig av vann. Ble gravd opp og lagt på ny grunnmursplast og drenert med pukk. Ikkegjort noe eller vært noe problem mens vi har eid.
  -Har vært utett gradrenne over stue, det har derfor vært noe lekkasje gjennom tak for lenge siden. Dette skjedde med tidligere eier, og ble utbedret før vi tok over huset. Ingen lekkasje eller fukt oppdaget ved takst i senere tid.
  -Mus oppdaget av tidligere eier, satt ut musefeller og ikke sett igjen etter det.
  -I følge tidligere eier ble det gjennomført kontroll 30.11.2016 av elsikkerhet norge.
  -Tidligere eier bygde ny terrasse på nedre plan i 2012.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Lise Berglund Evensen
  Ole Magnus Nyborg
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev