aktiv-eiendomsmegling
Velholdt og koselig 80-tallshus!

Hernes Sagene Ring 178

Velholdt enebolig med stor garasje. Boligen inneholder bl.a 4 soverom, flere oppholdsrom og 3 våtrom.

 • 3 300 000
 • BRA 230 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING3 300 000
 • OMKOSTNINGER98 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 398 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 985
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 173 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 799 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 3 300 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-))
  --------------------------------------------------------
  98 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 398 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere dette koselige og velholdte huset som er bygd på midten av 80-tallet. Huset har en veldisponert planløsning på to etasjer, samt lyse og luftige dagligrom. Gode lagringsmuligheter i kjeller, samt inntilbygget garasje og godt med boltreplass på tomten. Her bor du i et trivelig nabolag med kort avstand til barneskole, barnehage og Herneshallen som har et godt idrettsmiljø for barn og unge. Elverum sentrum ligger ca. 7 km fra boligen med de fleste byfasiliteter.

Merk deg dette:
God plass i huset
Stor, solrik terrasse med markise
Stille og rolig
Garasje med aut. portåpner
1,5 km til barnehage og barneskole
Nærhet til flotte friluftsmuligheter

Boligen inneholder:
1.etg: Vindfang, vaskerom, gang, kjøkken med spiseplass, stor stue med utgang til terrasse og hage, kontor/bod, bad, 2 soverom - ett med utgang til balkong.
Kjeller: Gang, kjellerstue med adkomst til bod, 2 soverom, wc, bod/teknisk, matbod, bod med adkomst til garasje.
Garasje med automatisk portåpner og dør på siden.
Plass til spisegruppe i rommet.

Sagene Ring 178, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen ligger skjermet til i et trivleig nabolag, og har gruset innkjøring og parkering. Overbygd inngangsparti tilknyttet veranda med plass til sittegruppe. Innenfor døra kommer du til entréen med laminatgulv og lysmalte panelvegger, samt plass til oppbevaring av jakker og sko. Herfra er det adkomst til vaskerom og gang med åpen løsning mot stue og kjøkken.

  KJØKKEN
  Lys, romslig Sigdal kjøkkeninnredning med sporfreste fronter på over- og underskap, laminert benkeplate og fliser i benkerygg. Innredningen har nisje for komfyr og oppvaskmaskin, samt plass til kjøleskap. Rommet har gulv med alloc/laminat, malt tapet og panel på vegger og godt med lys fra vinduer. Plass til spisegruppe i rommet.

  STUE
  Lys og møbleringsvennlig stue med store vindusflater på flere sider. Stua har laminatgulv og vegger med malte plater og panel, samt vedovn med fliser under og malt murvegg bak. Fra stua er det utgang til delvis overbygd terrasse med markise. Her ute er det god plass til flere sittegrupper både lunt under tak og i solveggen.

  BAD OG VASKEROM
  Baderom med flislagte overflater. Stor baderomsinnredning med god skapplass. Servant på underskap med speil og belysning over. Installasjoner med vegghengt toalett og dusjkabinett.

  Separat vaskerom med praktisk adkomst fra entré. Vaskerommet har våtromsbelegg på gulv og malte plater på vegger. Vaskerommet har innredning med god lagringsplass og nedfelt vaskekum i benkeplaten, samt opplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel.

  SOVEROM
  Boligen har to soverom i 1. etasje, samt to i kjelleren. Hovedsoverommet i 1. etasje har utgang til balkong.

  KJELLER
  Det er trapp ned til kjelleretasjen fra gangen. I kjelleren er det i tillegg til 2 soverom flere boder for oppbevaring, samt ei trivelig kjellerstue og toalettrom. Toalettrommet har flislagt gulv med varmekabler og malte mdf-veggplater. Servant på underskap og speil med belysning over, samt vegghengt toalett.
  Kjellerstua er romslig og har god plass til å innrede etter eget ønske og behov. Her er det flislagt gulv og panelvegger, samt vinduer som gir godt med innlys.
 • Eiendommen ligger i hyggelige og familievennlige omgivelser i Hernes, ca. 7 km fra Elverum sentrum. Her har du flott natur og fine turmuligheter, samtidig som det er kort vei til det meste du trenger av fasiliteter og servicetilbud. Fra boligen er det ca. 1,5 km til Hernes skole, barnehage og Herneshallen hvor det er et godt idrettsmiljø for både barn og ungdom. Hernes Idrettslag har aktive lag innen fotball, håndball, langrenn og skiskyting. I Hernes er det i tillegg mye aktivitet for de yngste på Varden på vinterstid med skikarusell og trening. Varden har et variert løypenett både sommer og vinter. Både tur- og langrennsløyper fører deg forbi Stavåsdammen og i et utstrakt løypenett. Det er kort avstand til Bergesjøen og Lisjøen, med badestrand og fine forhold for kanoturer, friluftsliv og fiskemuligheter. I Elverum sentrum finner du by fasiliteter med bl.a. et bredt utvalg av butikker, cafeer, restauranter, bibliotek, bowlinghall, apotek, parker, lekeplasser m.m. Skolebussen stopper ved Trysilvegen og i Sagene Ring.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Gulvflater med vinylbelegg, klikkvinyl, høytrykkslaminat, laminatgulv, teppe, fliser og tregulv. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Innvendige overflater med malt panel, malt tapet, brystningspanel, panel, malte plater og malte MDF-veggplater. Himlinger med malt panel, panel og folierte takessplater. Saltakkonstruksjon.
  Plassbygget takkonstruksjon. Takflatene er tekket med pappshingel.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrasser, balkonger og plattinger med terrenghøyde 50 cm eller mer, skal sikres med rekkverk med en høyde på minst 90 cm. Målt rekkverkshøyde: Ca. 84 cm. Synlig armering i støpt pilar under terrasse.
  Overflater: Knirk i gulv i gang og soverom. Glippe mellom gulvlist/gulv i stue. Laminatgulv er ikke ført under gulvlist.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 15 mm i kjellerstue.
  Rom under terreng: Ved bruk fuktmåler ble det registrert noe fuktighet nederst på kjelleryttervegg.
  Gulv på vaskerom: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall).
  Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Sluk er feilplassert i forhold til slukrist.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Gjelder kjelleryttervegger med eldre grunnmursplast.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Enkelte løse lepper på taktekking.
  Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Takkonstruksjon/loft: Påvist svertesopp i undertak. Kondensproblematikk.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Andre innvendige forhold: Tørkesprekker i gulv. Noe fuktopptrekk i overgang gulv/vegg ved trapp. Mangler rekkverk/håndløper til trapp.
  Ventilasjon på vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Overflater vegger og himling på bad: Vindu i våtsonen, dusjkabinett hindrer direkte vannsprut på vindu.
  Overflater gulv på bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Ikke etablert lokalt fall rundt sluk.
  Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Ventilasjon på bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Overflater og konstruksjon på wc: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Grunnmur og fundamenter: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendige trapper: Gjelder tretrapp til veranda.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Kjeller: Bra 97/P-rom 68 kvm
  1.etg: Bra 105/P-rom 105 kvm
  Garasjerom: Bra 28 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Trapperom/gang, 2 soverom, kjellerstue, gang, wc.
  1.etg: Vindfang, vaskerom, stue/spisestue, kjøkken, kontor, gang, bad og 2 soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Hvitevarer medfølger ikke.
  -Robotgressklipper medfølger ikke, men kan kjøpes av selger.
  -Innlagt fiber.
  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med luft-luft varmepumpe, vedfyring og elvarme.
 • Eiertomt på ca. 1 799 m². Eiendommen har gruset innkjøring og parkering. Skjermet hagedel med gressplen og variert beplantning. Delvis gjerdet inn.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra felles privat vei med gnr. 111 bnr. 67. Det er tinglyst avtale om veirett.
  Denne eiendommen og gnr. 111 bnr. 67 har felles ansvar for drift og vedlikehold av veien.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via felles private stikkledninger over naboeiendom til kum på denne eiendom. Stikkledninger og kum deles med gnr. 111 bnr. 67, samtidig har gnr. 111 bnr. 67 rett til å ha liggende vann og avløpsledninger fra kum. Denne eiendommen og gnr. 111 bnr. 67 har i fellesskap ansvar for de private stikkledningene. I tillegg har denne eindommen rett til å ha liggende fiberkabel over gnr. 111 bnr. 67. Gnr. 111 bnr. 5 har dreneringsrettigheter over denne eiendommen, samtidig som denne eiendommen har dreneringsrettigheter over gnr. 111 bnr. 5. Kontakt megler for yttligere informasjon.

  Boligen er påkoblet vannmåler. Service på vannmåler skal utføres hvert 5. år. Kommunen har ingen dokumentasjon på at dette er utført.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 655 478 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 359 719 per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 11 942,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Vann og avløp faktureres etter målt forbruk til satser fastsatt av Elverum kommune. Renovasjon utgjør kr 4 558,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, tv/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det ble utstedt ferdigattest for bruksendring av kjelleren i 2020.
  Det er ikke mottatt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for øvrige bygningsdeler, da dette ikke var normalt på den tiden boligen ble bygd.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger av 1. etasje er kontor definert som wc. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte rom. Deler av spisestue er definert som soverom. Byggetegninger av kjeller er i samsvar med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2042.

  Feiing og tilsyn ble utført siste gang i april 2022, uten pålegg om utbedringer. Det er anmerkning på at slukkeutstyr ikke er kontrollert og vedlikeholdt ihht. intervall. Skum-service hvert 5 år. Pulver-service hvert 10 år. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Det er ingen kjente heftelser rundt dette.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) på gnr. 111 bnr. 5:
  Dagboknr. 3470-1/15, tinglyst den 05.06.1985. Gjelder "Bestemmelse om veg".
  Dagboknr. 3749-2/15, tinglyst den 14.06.1985. Gjelder "Rettigheter iflg. skjøte".

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) på gnr. 111 bnr. 5 og gnr. 111 bnr. 67:
  Dagboknr. 1076881, tinglyst den 27.09.2022. Gjelder:
  -Bestemmelse om veg.
  -Bestemmelse om vann/kloakk.
  -Bestemmelse om elektriske ledninger/kabel.
  -Bestemmelse om fiber-, data- og telekabel.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Elverum kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNF-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 111 Bnr. 95 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Lekkasje pga. av vaskemaskin på vaskerommet. Forsikringssak og skade ble utbedret.
  -Totaloppussing av badet i 2008. Alt rørleggerarbeidet er utført av Nordbrenden AS. Flislegging av fagfolk i familien og elektrikerarbeid av El-montasje.
  -2019 fikk vi feil på drenering. Dette ble utbedret gjennom forsikring og utført av fagfolk.
  -Vannlekkasje i gradrenner ca 2010. Forsikringssak som ble utbedret av fagfolk. I den forbindelse har vi lagt nytt shingeltak oppå det gamle shingeltaket.
  -Det er sprekk i kjellermur i ytre kjeller. Kan nevne at vi har lagt ny markisolasjon rundt garasjen og inngangspartiet.
  -Oppdaget maur. Utbedret av Pelias i 2019/20. Har ikke observert maur innendørs siden det. Det er observert flaggermus utendørs bak takrenna. Vi har sjekket loftet og har ingen indikasjoner på at den har vært innendørs pr. dags dato.
  -Diverse utbedringer av det elektriske anlegget i forbindelse med oppussing og generelt vedlikehold. Nytt sikringsskap.
  -I forbindelse med oppussing av kjeller har vi fått godkjent bruksendring med utskifting av 3 større vinduer. Det vil si rømningsvei i 3 rom.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Aud Gunvor Rusten
  Åge Rusten
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev