aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Eigesvingen 19 - Enebolig med idyllisk beliggenhet ved Nidelva, i etablert boligområde på Tangen, Hisøy.
Velkommen til Eigesvingen 19 - Enebolig med idyllisk beliggenhet ved Nidelva, i etablert boligområde på Tangen, Hisøy.

HIS Eigesvingen 19

Bud mottatt: Tangen, Hisøy - Innholdsrik enebolig ved Nidelva - Stor tomt - Utsikt og sol

 • kr 6 450 000
 • BRA 182 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 6 450 000
 • Omkostningerkr 178 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 628 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1963
 • Soverom5
 • ArealP-rom 178 m²
 • Tomt1 810 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 161 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 450 000,00))   178 292,- (Omkostninger totalt)   6 628 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plan 1 etasje
Eiendommen har en idyllisk beliggenhet ved Nidelva, i etablert boligområde på Tangen, Hisøy og ligger på en stor, vestvendt tomt med flott hage og uteplasser med utsikt og sol fra tidlig til sen kveld. Innholdsrik, tilbygget og betydelig oppgradert enebolig med flott beliggenhet og praktisk planløsning for storfamilien. Boligen har hele 5 soverom, 2 bad fordelt på husets 2 etasjer. I tillegg er det et praktisk oppholdsrom over garasjen. Eiendommen har generelt god standard med tiltalende og tidsrikte løsninger etter betydelige oppgraderinger senere år. Stor tomt som ligger langstrakt ned mot Nidelva med flott opparbeidet hage med plen, prydbusker, flere solrike uteplasser og naturtomt. Her er god plass for rekreasjon og lek og nydelig utsikt mot elva og områdene rundt.
Tomten består av 2 parseller, hvorav parsell nærmest elva er ubebygget.

Eigesvingen 19, Agder

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 76 kvm
  2. etasje: 106 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 72 kvm Gang, 3 soverom, bad, yttergang.
  2. etasje: 106 kvm Gang, bad, 2 soverom, kjøkken, stuer.  Tomt
  1810m²

  Beskrivelse av tomt
  Stor tomt som ligger langstrakt ned mot Nidelva med flott opparbeidet hage med plen, prydbusker og naturtomt. Her er god plass for rekreasjon og lek og nydelig utsikt mot elva og områdene rundt. I hagen er det en hyggelig Pergola med usjenert uteplass samt medfølgende soloppvarmet utedusj og oppvarmet hottub med renseanlegg. Rundt bebyggelsen er det terrasse på 3 sider, med rekkverk i stål og glass, trapp til hagen og platting mellom garasjeloft med innredet oppholdsrom og hovedhuset. Det er god og tett lagringsplass under terrassen med belgningsstein på grunn. Ved inngangsparti og garasje er det asfaltert gårdstun med biloppstillingsplasser. Tomten består av 2 parseller, hvorav parsell nærmest elva er ubebygget. Eiendommen har disponerer brygge nede ved elva, med plass til 2 båter. Bryggen er ikke tinglyst men bestrides ikke i følge eier.

  Beliggenhet
  Enebolig med idyllisk beliggenhet ved Nidelva, i etablert boligområde på Tangen, Hisøy. Eiendommen har en stor, vestvendt tomt med flott hage og uteplasser med utsikt og sol fra tidlig til sen kveld. I umiddelbar nærhet og like ned for eiendommen finner man flotte badeplasser og friområde. Fra tomt, terrasse og boligens hovedetasje er det flott utsikt over elva og områdene rundt. Forøvrig stille og rolig område uten gjennomgangstrafikk for andre enn beboere. Det er god bussforbindelse, nærhet til butikk og bl.a. Arendal internasjonale skole på Fagerheim. Tangen er et veletablert boligområde på Hisøy, omkranset av Nidelva som har videre forbindelse til byfjorden og skjærgården forøvrig. Her er det båthavn, badeplass, volleyballbane og flott, barnevennlig sandstrand på EB stranda. Området er et populært friområde for store og små. Eiendommen disponerer pr. idag brygge med plass til 2 båter like ned for boligen. Bryggen er en enkel trekonstruksjon og retten er ikke tinglyst.

  Adkomst
  Fra Arendal til Hisøy, videre retning Nedenes til avkjørsel Tangen ved Esso/Pizzabakeren. Følg Tangen Allè til Eigesvingen (ca. 300 m). Eiendommen ligger som nr. 3 på høyre hånd.

  Bebyggelse
  Frittliggende enebolig over 2 etasjer samt frittliggende garasje med innredet loft.

  Skolekrets
  Nedenes barne- og ungdomsskole.

  Offentlig kommunikasjon
  God bussforbindelse både i retning Arendal og Grimstad ved RV 420.

  Byggemåte
  Enebolig, opprinnelig oppført på 60 tallet, men renovert og påbygget senere år. Oppført på grunnmur av sementblokker på ukjent byggegrunn. Yttervegger i isolert bindingsverk med liggende og stående kledning. Vinduer og ytterdører med isolerglass. Tak av typen saltak, tekket med betongtakstein. Drenering, vinduer og dører, tak, deler av kledning og utvendig/innvendig etterisolering i underetasjen er foretatt i 2015. 200 l vvs bereder fra 2015. El-tavle med automatsikringer. Alt av elektrisk og rør ble skiftet i 2015. Garasjen ble oppført (tilbygg) i 2020 av mur med sementblokker. Yttervegger over grunnmur i tre med stående kledning. Tak av typen saltak, tekket med betongtakstein. Se tilstandsrapport ved Erik Sørensen AS datert 17.08.2023 for ytterligere detaljer og tilstandsvurderinger.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Observert maur i stue for 3 - 4 år siden. Dette ble sanert av profesjonell aktør. Bryggen er ikke tinglyst.

  Innhold
  1. etasje (underetasje): Vindfang med gang, 3 soverom, vaskerom, 2 boder, hvorav èn med utgang tomten. 2. etasje: Gang, 2 soverom, bad/wc. Kjøkken med spisestue / allromsløsning og 2 stuer med utsikt veranda og hage. Garasje med innredet loftsrom. Pergola i hagen.

  Standard
  Innholdsrik, tilbygget og betydelig oppgradert enebolig med flott beliggenhet og praktisk planløsning for storfamilien. Boligen har hele 5 soverom, 2 bad fordelt på husets 2 etasjer. I tillegg er det et praktisk oppholdsrom over garasjen. Eiendommen har generelt god standard med tiltalende og tidsrikte løsninger etter betydelige oppgraderinger senere år. Hovedetasjen har en stor, lys og luftig stue, spisestue og kjøkkendel med tilliggende stue i tilbygget del. Her er utgang direkte til stor terrasse og hage mot vest samt store vindusflater med nydelig utsikt over hagen og ned mot Nidelva. Gulvene har fiskebensparkett, kork/laminat, parkettgulv og tregulv. Innvendige vegger er tapetsert eller har malte flater. Innvendige tak har plater med downlights i flere rom. Etasjen har også 2 soverom, hvorav hovedsoverom har utgang veranda, samt huset hovedbad. Badet er fliselagt på gulv med plater på vegg, har badekar, dusjnisje, vegghengt toalett og dobbel servantinnredning. Kjøkkenet er av nyere dato med fronter i hvit, profilert utførelse, heltre benkeplate og fliser over kjøkkenbenk. Alt av hvitevarer er integrert, herav induksjonstopp, komfyr, kaffemaskin, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Underetasjen består av en romslig gang, 3 soverom, bad/vaskerom og 2 boder. Innvendige overflater har fliser og høytrykkslaminat på gulv, malte veggflater, dels med malt panel samt malte plater i tak. Det er varmekabler i flere gulv. Bad/vaskerom har dusjkabinett, wc og servantinnredning. Badet har belegg på gulv, malte veggflater og malte plater i tak. Det er fast belysning i flere rom. Boligen har innlagt sentralstøvsuger. Innredet loft over garasje har laminatgulv, tapetserte vegger og malte plater i tak. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Terrenget er flatt rundt boligen. Må etableres fall ut i fra mur. - Deler av platene ved dusj i 1. etasje trenger utbedringer. - Høydeavvik i etasjeskillere 15 - 25 mm i hovedetasjen. - Innvendig trapp mangler håndløper. - Radonmåling er ikke utført. - Garasjen trenger noe vedlikehold på utvendig fuktsikring side nord. Forhold som har fått TG3: Ingen forhold. Se tilstandsrapport ved Erik Sørensen AS datert 17.08.2023 for ytterligere detaljer og tilstandsvurderinger.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen er omfattende renovert, tilbygget og modernisert i perioden 2016 til 2023. Arbeidene har bl.a. bestått av: - Drenert rundt bolig, og drenert tomten. - Nytt tak med tekking og isolasjon (25 cm). - Alt av elektrisk og røropplegg er byttet. - Vinduer er skiftet. - Etterisolering av underetasjen. - Tilbygg (stue) - Tilbygg garasje (loft). - Generell overflatebehandling samt nyere bad og kjøkken på hovedplan.

  Parkering
  Garasje (grunnflate 27 m2) med portåpner og innredet loft (tilbygg 2020). Forøvrig god parkering på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Storebrand

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 161 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 450 000,00))   178 292,- (Omkostninger totalt)   6 628 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Varmekabler i vindfang/gang, 2 soverom og vaskerom i underetasjen samt på hovedbad. Peisovn i stuen. Forøvrig elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

 • Kommunale avgifter
  18934

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Inkl. renovasjon, vann og avløp.

  Formuesverdi primær
  652507

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2349025

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info vannavgift
  Eiendommen har ikke innstallert vannmåler og betaler standard avgift for vann (inkl. i kommunale avgifter).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/303/22: 05.11.1963 - Dokumentnr: 3639 - Best. om vann/kloakkledn. Elektriske kraftlinjer
  Bestemmelse om gjerde
  11.03.1963 - Dokumentnr: 751 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4203 Gnr:303 Bnr:1
  01.01.2020 - Dokumentnr: 228597 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:303 Bnr:22


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ifølge Arendal kommune er det ikke utferdiget ferdigattest. Det er gitt tillatelse til tiltak (2016) for tilbygget, og dagens bruk samsvarer med søknad.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig tilknyttet. Eiendommen kan risikere pålegg om å innstallere vannmåler.

  Regulerings- og arealplanner
  Uregulert område. Plan for bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse i.h.t. gjeldende kommuneplan.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Deler av tomten (1 parsell) er ubebygd, mindre enn 2 dekar og er godkjent fradelt etter plan- og bygningsloven og jordloven. Kjøper er kjent med at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 161 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 450 000,00))   178 292,- (Omkostninger totalt)   6 628 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  178292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Meglerprovisjon: 1,2% Grunnpakke: kr. 11.950,- Digital markedspakke: kr. 9.400,- Tilrettelegging: kr. 9.900,- Oppgjør: kr. 4.250,- Garantipremie: kr. 3.800,- Grunnbok m.v. kr. 949,-

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev