aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Solfrid Engravslia har gleden av å presentere Toppenvegen 20 i flotte Hjartdal
Aktiv Eiendomsmegling v/ Solfrid Engravslia har gleden av å presentere Toppenvegen 20 i flotte Hjartdal

HJARTDAL Toppenvegen 20

Usjenert og pent beliggende familievennlig fjellhytte med utsikt og gode solforhold

 • kr 950 000
 • BRA 70 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 950 000
 • Omkostningerkr 40 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 990 792
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1969
 • Soverom3
 • ArealP-rom 67 m²
 • Tomt1 000 m²
 • Eierform tomt -
 • 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,00))   40 792,- (Omkostninger totalt)   990 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Toppenvegen 20 - 2D
Familievennlig fjellhytte med usjenert beliggenhet i Hjartdal ved Toppen. Fra hytta og eiendommen er det utsikt til blant annet Mælefjell og fjellene omkring. Gode solforhold og enkel adkomst med parkering ca. 300 m unna hytta. Hytta har innlagt strøm. Vann hentes fra bekk. Hytta er opprinnelig fra 1969 med påbygg fra 1990/92. Hytta er praktisk inndelt med god plass. Det er tre soverom med til sammen sengeplasser til 7. Eget vaskerom/bad med snurredo, fritidsdusj og servant med utslag til gråvann. Hyggelig stue med plass til spisebord og hyggelig utsikt over Mælefjell. Det er åpen løsning mellom stue og kjøkkenet. Kjøkkenet har også godt med skap og benkeplass. Koselig familiehytte med flotte turmuligheter. Vi ønsker med dette velkommen til visning i Toppenvegen 20!
Hyggelig uteplass på framsiden av hytta

Toppenvegen 20, Vestfold og telemark

 • Tomt
  1000m²

  Beskrivelse av tomt
  Naturtomt med hovedsakelig flatt tomteareal omkring hytta. Parkering ca 300 m unna hytta. Det går traktorvei ca 250 m og sti siste 50 m frem til hytta. Arealet på tomten er referert fra grunnbrev datert 11.03.1969 dagboknr 433.

  Beliggenhet
  Usjenert beliggende i naturskjønne omgivelser i Hjartdal ved Toppen. Hytta ligger i et etablert hyttefelt på ca. 800 moh. Eiendommen har flott utsikt og gode solforhold. Området byr på en rekke turmuligheter hele året. Tilgang på flotte langrennsløyper for lange skiturer. Eller gåturer når det ikke er snø. Enkel adkomst med parkering ca. 300m unna hytta.

  Adkomst
  Fra Notodden sentrum kjører man E-134 retning Haugesund. Når man kommer til Hjartdal tar man til høyre inn Hjartdalsvegen. Følg veien ca 400m og ta til høyre inn Opsalvegen. Følg veien videre oppover til fjellet. Her er det bomvei. Betales via Norgesbom. Kr 80,- for personbil. Følg veien til toppen og hold til høyre inn Toppenvegen. Ta her første avkjørsel til venstre etter 150m. Her er det parkering. Følg stien til venstre ca 300m til hytta. Hytta merkes med Til Salgs plakat.

  Bebyggelse
  Området har spredt fritidsbebyggelse.

  Byggemåte
  Fritidsbolig 1 etg opprinnelig bygget i 1969, tilbygget i 1990/92. Fundamentert på stedlig grunn. Myrjord og stein. Uisolerte pilarer av lettklinker. Konstruksjon av lett bindingsverk. Ytterkledning av tømmermannspanel. Saltakkonstruksjon av plassbygget sperretak med ås. Taktro av trebord, tekket med shingel. For nærmere teknisk beskrivelse, se vedlagt tilstandsrapport.

  Lånetakst
  760000

  Innhold
  Hytta inneholder gang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom og utvendig bod.

  Standard
  Koselig familiehytte med pen beliggenhet i Hjartdal. Hytta er praktisk innredet og har 3 soverom og innlagt strøm. Innvendig har hytta hovedsakelig trepanel på veggene og i himling. Gulvene lagt med tregulv i alle rom. Hytta har en koselig og pen stue med oppgradert peisovn. I 2021 ble det satt inn ny peisinnsats, ny stålpipe og ny pipehatt. Muren ble også pusset og malt. Stua har god plass til både salong og spisestue. Åpen løsning mellom stue og kjøkken. Kjøkkeninnredning med profilerte furufronter i lyslasert trehvit utførelse. Heltre benkeplate med servant. Utslipp direkte til gråvann. Kjøkkeninnredningen er fra 1990-tallet. Kjøkkenvifte med utkast ut. Hvitevarer som komfyr og kjøleskap følger salget. WC-rom/vaskerom med tregulv og panel på vegger og i himling. Det opplyses om varmefolie i gulv. Varmeovn også på vegg. Rommet er innredet med snurredass og servant med skap og utslipp til gråvann. Det vil også følge med en "Fritids-dusj" med elektrisk pumpe. Hytta har totalt 3 soverom med til sammen 7 sengeplasser. Overbygd inngangsparti med plass for utemøbler. Inngang også til utvendig bod slik at man kan gå tørrskodd inn og ut til boden fra hytta. I 2021 ble taket renovert med nytt undertak av trebord/rupanel og taktekking av shingel. Luftespalte etablert. Ny stålpipe, pipehatt og takrenner med beslag. Inngangsdør også ny 2021. Utvendig strømkabelen ble lagt ned i bakken i 2021. Tidligere eier la inn strøm inne i hytta. Hytta selges med møbler og inventar. Eldre radio følger ikke salget. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2. Ingen TG 3.   Forhold som har fått TG2: Pilarer av lettklinker har skjevheter. Pilarer av lettklinker i myrjord kan forvitre. Forvitring har startet. Sprekkdannelser på ytterkledning og søyler. Noe etterslep på utvendig vedlikehold av ytterkledning. Overflatebehandling flasser i gesimser. Boddør med bruksmerker, løs klinke og værbitt overflate utvendig. Vinduer, værbitte overflater utvendig. Kondensmerker mellom glass. Synlige svanker i tak og mønet. Eldre fuktskjolder, synlig innvendig i hytte fra før ny tekking. Utvendig gulvbord er værbitte og har sprekkdannelser. Tretrapp er værbitt og har sprekkdannelser. Noe råte. Ingen rekkverk. Mer enn 50 cm fra gulv til bakkenivå. Noe svanker og skjevheter i bjelkelag. Noe svak statikk ved hard gange. Knirk i gulv. Skjevheter i fundamentering/pilarer. Sprekkdannelse i benkeplate kjøkken. Bruksmerker på kjøkkeninnredningen. Løs sokkel under kum. Noe svak statikk og knirk i kjøkkengulv. Kjøkkeninnredningen har sin funksjon. WC-rom/vaskerom, noe lukt i rommet på befaring. Det settes inn elektrisk vifte i avtrekket hver gang hytta brukes. Byttes ut med "lokk" når det ikke er folk på hytta i tilfelle strømstans. For nærmere beskrivelser, se vedlagt takstrapport.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Biloppstillingsplass for en bil på felles parkeringsplass.

  Diverse
  Bomvei - avtale via youpark. Det er flere alternativer for årsabonnement i forhold totalt antall biler. For årsabonnement for 1 bil, koster det kr 1450,- Kostnad for brøyting av parkeringsplass kommer i tillegg. Opplyst ca. kr 1100,- pr. hytte for 2022/23.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,00))   40 792,- (Omkostninger totalt)   990 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Hovedoppvarming med strøm og vedfyr.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  4680

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er opplyst inkludert eiendomsskatt. De omfatter også renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  210372

  Formuesverdi primær år
  2021

  Velforening
  Hjartdal IL kjører opp skiløyper i området. De sender ut giro til hyttebeboerne. Det er frivillig om man ønsker å støtte.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3819/37/1/21: 11.03.1969 - Dokumentnr: 433 - Festekontrakt - vilkår Gjelder feste
  Festetid: 99 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 200
  Gjelder denne registerenheten med flere
  01.01.2020 - Dokumentnr: 595515 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0827 Gnr:37 Bnr:1
  Gjelder denne registerenheten med flere
  11.03.1969 - Dokumentnr: 433 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3819 Gnr:37 Bnr:1
  Rettighet hefter i: Knr:3819 Gnr:37 Bnr:18
  Bestemmelse om vannrett
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiv.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei med bom. Vann hentes fra bekk. Ikke avløp, men utløp til kun gråvann/terreng. Snurredo med fire kammer.

  Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen følger kommuneplan med formål fritidsbebyggelse. 

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen fortsatt skal benyttes som fritidsbolig.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,00))   40 792,- (Omkostninger totalt)   990 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  40792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr 45 000 ,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4 900,- oppgjørshonorar kr 3 000,- og markedsføringspakke kr 12 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 8 701,-. Utleggene omfatter kjøp av opplysninger og fotograf. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr  1 750,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20 000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Solfrid Helene Søyland Engravslia

Megler

Solfrid Helene Søyland Engravslia

95 96 32 11

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev