aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Amboltveien 56!

Hommersåk Amboltveien 56

Hommersåk - Tiltalende og innholdsrik enebolig over 3 plan i barnevennlig område med nydelig utsikt og flotte solforhold

 • BRA 242 m²
 • 5 soverom
 • OMKOSTNINGER165 842
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 855 842
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 002
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 224 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT478 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 690 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  152 500,- (Dokumentavgift)
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  165 842,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 855 842,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etg p-rom: Entre/gang, vaskerom/bi-inngang, gjestetoalett, stue og kjøkken med utgang til terrasse.
2. etg p-rom: 4 romslige soverom og bad
2. etg s-rom: Bod
U.etg (ikke godkjent): Gang, trapperom, kjøkken/stue, soverom og bad.

Amboltveien 56, Rogaland

 • Vi har gleden av å presentere en stilfull bolig som går over tre plan. Amboltveien 56 har en familievennlig planløsning med mye boltreplass og mange rom til å trives i. Innholdsrik med mange gode løsninger som bidrar til en praktisk hverdag - mulighet for to stuer, flere romslige soverom, vedovn, gjennomgående bruk av laminat på gulv, stor hage med gode solforhold og nærhet til skole, barnehage, dagligvare og idrettslag. Når boligen i tillegg ligger på et høydedrag med nydelig utsikt inn til Vågen på Hommersåk, så fremstår denne familievennlige boligen nærmest som perfekt!

  1. etasje:
  Romslig entré med god plass til oppbevaring og oppheng av sko og yttertøy. Entréen oppleves som svært innbydende og gir boligen et godt førsteinntrykk. En legger raskt merke til hvor stor og lys boligen er, dette takket være masse naturlig lys og en bra planløsning som bruker værelsene optimalt.

  Stuen er boligens midtpunkt og sosiale arena. De store vindusflatene gir masse naturlig lys og skaper god romfølelse. Veggene er malt i sort og utgjør en luksuriøs ramme for kontrast og nøytral innredning. Med friske blomster, noen lyse elementer og godt med naturlig lys fremstår sorte vegger som fresht og delikat. Stuen er i sin egen klasse når det kommer til planløsning. Stuen kan deles inn i flere soner, noe som gir opplevelsen av å ha flere stuer. Her kan en enkelt skape gode samlingsrom for små og store. Sentralt i stuen finner du en god klebersteinsovn som sørger for knitrende stemning og behagelig varme året rundt. Alt i alt en stue som innbyr til sosiale sammenkomster, avslapping og peiskos.

  Kjøkkenet ligger i en delvis åpen løsning med stuen. Her kan du i enkelt skjerme arbeidsfunksjonene fra stuen når en har gjester på besøk. Kjøkkenet ligger i en praktisk U-form, og har hvite slette fronter og mørk benkeplate. Et lyst kjøkken gir deg muligheten til å benytte det naturlige lyset optimalt. Videre byr kjøkkenet på mye skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging, samt overflater som er enkle å holde rene. Sentralt på kjøkkenet finner du barløsning som kan brukes brukes til matlaging, spiseplass, leksepult eller til servering. Her slår også gjester seg ned eller hjelper til med matlagingen før de setter seg til bords i allrommet som ligger i forlengelsen av kjøkkenet. Allrommet er romslig med god plass til å dekke opp til langbord. Et godt samlingssted for hele familien etter en travel dag, samtidig som det er et brukervennlig kjøkken for deg som liker å lage mat. Her kan en underholde gjestene samtidig som en kokkelerer - hygge og gode matopplevelser hører sammen. På sommerstid når sola skinner og det frister lite å spise innendørs er det svært praktisk at det er utgang til terrassen fra kjøkkenet. Rett og slett et kjøkken som fungerer like godt til hverdagen som til fest.

  Fliselagt gjestetoalett innredet med vegghengt toalett og vask. Vegghengt toalett sparer plass og gjør rengjøringen enklere. Sofistikert og stilig med sorte vegger og gulv som tilfører en varme og lunhet i rommet.

  2. etasje:
  4 romslige soverom med god garderobeplass og flere møbleringsmuligheter er å finne i denne etasjen. Soverommene er malt i hvitt og bærer med seg en dempet og rolig atmosfære. Her kan du trekke deg tilbake på kvelden, finne fram en god bok fra nattbordet og få en rolig og hyggelig avslutning på dagen. Et sted for ro og rekreasjon. Hovedsoverommet har utgang til balkong med fantastisk sjøutsikt. En herlig plass å våkne!

  Romslig bad med fliser på gulv og vegger. Badet er innredet med dobbel vask i servantskap, dusj og vegghengt toalett. Gulvvarmen sørger for en behagelig start på dagen, og er godt for morgentrøtte føtter. Et sted å begynne dagen, et sted å avslutte dagen, et sted for den beste velvære!

  Underetasje:
  Underetasjen er i dag utleid for kr. 8 500,-, og består av stue, kjøkken, soverom og bad. Denne etasjen er ikke søkt om og godkjent som rom for varig opphold, ei heller som egen boenhet.

  Trivelig stue med store vindusflater som sørger for masse lysinnslipp. Et kjekt rom som kan brukes til så mangt. Kanskje kjellerstue, lekerom til barna, tidenes hengeplass for tenåringene, tv-rom eller et kjekt hobbyrom for hele familien. Her er det bare kreativiteten som begrenser. Mulighetene er i hvert fall gitt! Fra stuen er det også utgang til terrasse og hage.

  Åpen løsning mellom kjøkken og stue. L-formet kjøkken i en hvit utførelse med svart benkeplate. Kjøkkenet er innredet med integrerte hvitevarer som kjøleskap, koketopp og stekeovn. Spisbordet får sin naturlige plassering sentralt i rommet.

  Lyst soverom som kan tilpasses deg og din søvn. Hvitmalte vegger gir et rent uttrykk som er enkelt å like og blande sammen med andre stiler. Her kan du enkelt sette ditt eget preg på rommet.

  Romslig bad med belegg på gulv. Badet er innredet med vask i servantskap, dusjkabinett og toalett.

  Uteområde:
  Uteområdet er gjennomført til fingerspissene. Flotte solforhold, nydelig utsikt, romslig hage, trær og prydbusker er bare noen av de tingene vi kan nevne. Vår og sommer er synonymt med lange dager utendørs, og terrassekosen vil kunne vare utover de sene nattetimer. Det er flere møbleringsmuligheter, og god plass til å invitere familie og venner. Her er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene. Hagen, terrassen og gårdsrommet har gjennomtenkte og gode løsninger som gjør at du får optimale solforhold godt skjermet fra naboer. Alt fremstår som godt behandlet og tilpasset hverandre i nydelig harmoni.

  Dette er virkelig en flott eiendom som har det meste!

  Vi ønsker deg velkommen til en hyggelig visning!

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Ingen forhold har fått TG3.

  Forhold som har fått TG2:
  Drenering:
  Totalvurdering:
  Antatt normal slitasje på drens fra byggeåret, bør spyles/vedlikeholdes med jevne mellomrom (ca hvert 10 år). Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Grunnmursplast mangler topplist.
  Anbefalte tiltak:
  Topplist anbefales etablert for optimal fuktsikring

  Grunn/fundament:
  Totalvurdering:
  Stedvis sprekk i plater grunnmur underetasje, i følge eier kan disse tilbakeføres til ved sprenging av side liggende byggetomt. Riss i puss sålebenk underetasjen. Korrodering i ventil deksler yttervegg.
  Anbefalte tiltak:
  Utbedre overflater på sikt.

  Forstøtningsmur:
  Totalvurdering:
  Stedvis noe uryddig topp stein, ingen tegn til skader/setninger. Manglende rekkverk på mur ved terrasse dør.
  Anbefalte tiltak:
  Justere stein. Montere rekkverk på deler av mur ved bolig.

  Balkong/terrasse:
  Totalvurdering:
  Avskalling i beslag i overgang gulv/vegg balkong. Mangelfull forankring/avstiving av rekkverk/levegg terrasse. Understøtting/søyle for
  terrasse står i terreng, dette gir økt fukt belastning på treverket.
  Anbefalte tiltak:
  Overflatebehandling må påregnes.

  Vinduer/dører:
  Totalvurdering:
  Vinduer og dører fra byggeåret. Det ble registrert noe nedbrytning i enkelte karmer/glasslister/brystning som er mye utsatt for sol og
  fuktighet, normal slitasje i pakninger og beslag. Tegn til kondensering i enkelte vinduskarmer, dette skyldes normalt for liten utskiftning av inneluften. Manglende beslag i overgang mur/terrasse dør underetasje. Normal tid før utskifting av vinduer/ aluminiums vinduer er 30 - 50 år. Normal tid før kontroll og justering av vinduer, hengslede er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av trevindu er 20 - 60 år. Normal tid før kontroll og justering av tredører er 2 - 8 år. Normal tid før utskifting av tredører og aluminiumsdører er 20 - 40 år.
  Anbefalte tiltak:
  Enkelte vinduer og dører har behov for justering. Vedlikehold/ overflatebehandling må påregnes.

  Etasjeskille:
  Totalvurdering:
  Stedvis bom, samt løs flis ved trapp i entre/gang 2. etasje. Toppdekker med varierende alder, hovedsaklig skiftet i forbindelse med
  renovering/ombygging av underetasjen i 2019. Registrert noe spenninger i toppdekke loftstue. Det er ikke registrert forhold som tyder på svekkelser i konstruksjonen.
  Anbefalte tiltak:
  Utbedre bom i flis ved bi-imp.

  Ildsted:
  Totalvurdering:
  Det registreres kort avstand mellom sotluke og brennbart materiale. Saltutslag på pipe 2. etasje. Ildsted 1. etasje montert i 2014.
  Anbefalte tiltak:
  På generelt grunnlag anbefales det at piper og ildsteder kontrolleres av brann- og feiervesen for å vurdere tilstand og eventuelle behov for tiltak. Anbefaler montering av heldekkende pipebeslag over tak.

  Kjøkken underetasje - 2019:
  Totalvurdering:
  Kjøkkeninnredning med hvit slett høyglans overflater og svart stenplate, overflater generelt i normal stand iht alder. Registrert svelling i bunnplate ved kjøleskap.
  Anbefalte tiltak:
  Kontrollere/skifte pakninger, justere innredning.

  Toalettrom:
  Totalvurdering:
  Toalett rom Flis på gulv og malt strie på vegg. Utstyr: Vegg hengt toalett og servant. - Riss i en flis, bom i fliser på gulv. - Ikke synlig drens for innebygget sisternen, ikke normals praksis ved oppførings tidspunktet.
  Anbefalte tiltak:
  Utbedre bom i fliser, ingen umiddelbar behov. Inspeksjonsluke for sisterne er monter.

  Varmtvannsbereder:
  Totalvurdering:
  Bereder fra byggeåret. Normal levetid for v.v beredere elektrisk er 15 til 25 år. Normal levetid for blande ventil for beredere er 10 til 25 år. Lekkasje fra blandebatteri bereder. Tg:3 Reparasjonskostnad estimert til 5000,-
  Anbefalte tiltak:
  Utbedre kobling blandebatteri.

  2. Etasje- bad/vaskerom
  Totalvurdering overflater:
  Flislagte overflater fremstår i normal stand iht. alder, stedvis noe ujevn montert. Riss/løs sillikonfuge i overgang gulv/vegg i dusjnisje. Mangelfull lokalt fall til sluk i dusj, noe vannansamling omliggende slukrist ved spyling. Maglende fall fra gulv ved dør til topp hjelpesluk. ca 70 mm flislagt dørterskel/sokkel. Anbefaling:1:50 lokal fall 0,8 m rundt hovedsluk, eller fall 1:100 fall på hele gulvet. Funksjon ivaretatt med tett dusj nisje. Normal tid før utskifting av våtrom, keramiske fliser på membran, lettvegg er 10 - 20 år. Normal tid før reparasjon av keramiske fliser er 5 - 15 år. Normal tid før utskifting av keramiske fliser er 10 - 30 år.
  Anbefalte tiltak overflater:
  Utbedre sillikonfuge.
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk:
  Ingen skade registrer på synlig sluk, membran/tettesjikt. Tilstandsgrad 2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid på tettesjiktet.
  Totalvurdering av sanitær og ventilasjon:
  Lekkasje i overgang dusjhode/slange. Sanitær og ventilasjon forøvrig i normal stand iht. aler.
 • Amboltveien 56 ligger på et høydedrag, noe som gir luftige omgivelser, flotte solforhold og nydelig utsikt inn til Vågen på Hommersåk. Boligen ligger innerst i en blindgate som gjør den fri for trafikk og svært barnevennlig. Nærområdet er preget av rolige og etablerte omgivelser, og boligen grenser mot friområde. For de minste er det kort vei til lekeplasser. Boligen har en plassering som gjør hverdagslogistikken enkel og overkommelig. Her er det kort vei til dagligvare, skole, barnehager og Riska idrettsanlegg md svømmehall og fotballbane. Dette gir igjen mer tid på ettermiddag og kveld, noe som kommer godt med.

  På Hommersåk er det aldri lang vei å gå enten du skal på handletur, oppleve naturen eller nyte en soldag langs brygga. Området byr på et rikt friluftstilbud med maritime muligheter og skog- og fjellområder. Samtidig har man enkel tilgang til de fasiliteter og servicetilbud man har bruk for i hverdagen. Her er det ingen mangler, blant annet med Hommersåk brygge hvor det er et yrende båtliv, sosiale arrangement, pizzarestaurant, bakeri og gode dagligvarebutikk. Stavanger sentrum ligger kun en svipptur unna med hurtigbåten, for dagpendlere er dette et ypperlig alternativ. Ellers når du Sandnes på ca. 20 min. i bil og enkelt via hyppige bussavganger.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Enebolig oppført med grunnmur (antatt isofix isolert) og plate i betong. Yttervegger i lett bindingsverk som utvendig er kledd med stående trepaneler. Etasjeskillet i tre bjelkelag. Saltak i tre som er antatt tekket med betongtakstein. Takrenner/nedløp i aluminium.
  Vinduer og dører med isolerglass.
 • 1.etg: 87 Bra
  2.etg: 75 Bra
  Kjeller: 80 Bra
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedovn i stuen, ellers vanlig elektrisk oppvarming.
 • Pent opparbeidet og beplantet eiertomt. Eiendommen grenser mot friområde og har nydelig utsikt over Vågen i Hommersåk. Plasseringen av terrassen er svært gjennomtenkt med tanke på solforhold og privatliv. Hagen fremstår som et frodig og lunt sted for kvalitetstid og avslapning.
 • Parkering i garasje, samt eget gårdsrom.
 • Offentlig. Separate stikkledninger.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 771 581 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 6 377 693 per 31.12.21
  Opplysningene om ligningsverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede ligningsverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte ligningsverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.
 • Kr. 17 281 pr. år
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 31.01.2003.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at underetasjen ikke er søkt om eller godkjent som rom for varig opphold/boligformål. Utleiedelen er heller ikke godkjent som egen bruksenhet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Dagboknr: 2001/2172-3/43 Rettigheter iflg. skjøte, 28.02.2001
  Bestemmelse om bebyggelse for Fjogstad Hus AS

  Dagboknr: 2001/2172-4/43 Rettigheter iflg. skjøte, 28.02.2001
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser.

  Ovennevnte avtaler kan fås ved henvendelse megler.
 • Eiendommen er regulert til boligformål, jf. Endret reguleringsplan nordøst for Riska pleie- og servicesenter med planID 96119-02. Vedtatt dato: 08.02.2000. Naboeiendommene mot nord og nordvest, gnr. 101 og bnr. 179 og 396 er regulert til bolig (rekkehus på bnr. 396) / lavblokk på bnr. 179) og bebyggelse må påregnes oppført i nærmeste fremtid. Tiltak som oppføres på gnr. 101 bnr. 396 vil kunne begrense utsiktsforholdene mot nordvest for eiendom som selges (Amboltveien 56). Nærmere detaljer om hvilke tiltak som er byggemeldt på eiendommene kan ses på Sandnes Kommune sine internettsider for innsyn i den enkelte byggesak: https://opengov.360online.com/Cases/sandnes?q=101%2F396 / https://opengov.360online.com/Cases/sandnes?q=101%2F179
 • Gnr. 101 Bnr. 792 i Sandnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr. 35 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 19 900,- og oppgjørshonorar kr. 5 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Hilde Berge
Emilie Frafjord

Megler

Emilie Frafjord

95 46 95 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev