aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bånntjernveien 5A! Presentert av Kari-Beate Myhre for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Bånntjernveien 5A! Presentert av Kari-Beate Myhre for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Bånntjernveien 5A

Innbydende, påkostet kjedet enebolig fra 2017 med attraktiv endeplassering. Store solrike uteplasser, hage og carport.

 • kr 4 650 000
 • BRA 119 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 650 000
 • Omkostningerkr 129 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 779 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2017
 • Soverom3
 • ArealP-rom 111 m²
 • Tomt296.5 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 116 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 650 000,00))   129 292,- (Omkostninger totalt)   4 779 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning 1. etasje -
Kjedet enebolig fra 2017 med attraktiv endeplassering og meget familievennlig beliggenhet. Vestvendt veranda og pent opparbeidet hage med overbygd terrasseplatting, og trapp ned til hagen. Enkel adkomst, stor gårdplass med god plass til parkering - og carport med praktisk sportsbod i bakkant. Boligen er svært påkostet fra standard leveranse med velvalgte løsninger som gir et svært gjennomført og delikat uttrykk. - Kjøkken fra JKE design med integerte hvitevarer - Ildsted i stue - Varmepumpe - 2 delikate bad - Svært god bodplass - Balansert ventilasjon Svært familievennlig nabolag med gode oppvekstsvilkår, lekeplass og fotballmål på feltet. Trygg skolevei på gangvei til Vang barneskole, Haugsbygd ungdomsskole og flere barnehager. En lys, lettstelt bolig med god bomkomfort!
- Stor gårdplass med god plass til parkering - i tillegg til carport med praktisk sportsbod i bakkant -

Bånntjernveien 5A, Buskerud

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 59 kvm
  1. etasje: 60 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 54 kvm Gang m/trapp, bad/vaskerom, soverom, soverom 2, stue (potensielt soverom).
  1. etasje: 57 kvm Entré, bad, kjøkken m/spiseplass, stue m/spiseplass og trapp.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 5 kvm Bod.
  1. etasje: 3 kvm Bod.  Tomt
  296.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten tilhørende denne seksjonen utgjør ca 296,50 kvm i henhold til matrikkelkart/seksjonering. Tomta rundt seksjonen er flott opparbeidet med gruslagt gårdsplass, hage med hekkebeplantning og utvendig trapp ned til hagen som kun hører til dette huset.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på Nerbytunet i Haugsbygd. Boligen har en fin endeplassering i feltet med flott opparbeidet hage med overbygd terrasseplatting og stor vestvendt veranda på hele 26 kvm med svært gode solforhold. Boligen har enkel adkomst, stor gruset gårdplass med god plass til parkering - i tillegg til carport med praktisk sportsbod i bakkant. Her bor du i et svært familievennlig nabolag med gode oppvekstsvilkår, lekeplass og fotballmål på feltet. Det er trygg skolevei med rundt en halvtimes gangavstand på gangvei til Vang barneskole, Haugsbygd ungdomsskole og fotballbane. Nærmeste barnehager er Smeden barnehage, Haug barnehage, Nedre Auren gårdsbarnehage og Skogstjernen barnehage. Det pågår bygging av Haugsbygd arena - en stor ny flerbrukshall nede ved skolen som er planlagt ferdigstilt i år! Dagligvarehandelen kan du gjøre på Haug Nærsenter med Coop Extra som dessuten også har post i butikk, apotek og legesenter. Det er kort avstand til Kistefos-muséet med skulpturpark og Hadeland Glassverk med kveldsåpen pizzarestaurant. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det rundt ti minutters kjøring. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med bussholdeplass i umiddelbar nærhet og under en times kjøring Gardermoen lufthavn. Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i marka - til Ringkollen og Nordmarka, Gullerudtjern/Gullerudmarka, Ørenmarka, Øyangen, Røsstjern, Moesmoen og på Eggemoen - sommer som vinter. På Ringkollen som ligger kun ti minutters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke og akebakke for de minste. Derfra kommer du inn på det enorme løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. Det er fint å gå tur oppover "Gamle Ringkollbakken" og opp til Ringkolltoppen. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt 20 minutter å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området. Sommerstid er det fint å ta seg en dukkert i Røstjern, eller på Øyangen. Randsfjorden med sine mange badestrender, yrende båtliv, kajakkpadling og Randsfjorden badepark som er Norges største utendørs badepark ligger under et kvarters kjøring unna. I Randselva er det fiskemuligheter, og på andre siden av Randsfjorden går det bomvei opp til Tversjøen i Nordmarka for den som liker fiske, kajakk, telting, langrenn og sykkel! Om du liker vinterbading anbefales en frisk dukkert i Randsfjorden avsluttet med badstue i Flyt Fjordsauna! Velkommen til Haugsbygd! Sentralt, men likevel landlig med umiddelbar nærhet til naturen og rikt dyreliv.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med enebolig, tomannsbolig og leilighetsbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Vang skole (1-7 kl.) 4 min kjøreavstand Haugsbygd ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 10 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 12 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Smeden barnehage (0-5 år) 20 min gangavstand Haug barnehage (1-5 år) 4 min kjøreavstand Nedre Auren gårdsbarnehage (1-5 år) 6 min kjøreavstand

  Skolekrets
  Vang skolekrets

  Offentlig kommunikasjon
  Øvre Berg bussholdeplass 1 min gangavstand (linje 221, 223) Hønefoss togstasjon 10 min kjøreavstand Oslo Gardermoen 56 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Enebolig Kjedet enebolig fra med 1. etasje og underetasje oppført med støpt gulv på grunn og grunnmur som sprøytemurskonstruksjon. Yttervegger over grunnmur som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledningsbord i beiset utførelse. Tak som saltakkonstruksjon i tre, tekket med dobbelkrum betong takstein. Carport Felles carportbygg sammen med nabo der denne seksjonen disponerer oppstillingsplass til bil i carport, bod for 1. etasje, samt bod for underetasje. Oppført med antatt sprøytemur av betong for bod i underetasje og støpt gulv på grunn. Støpt plate for carport. Etasjeskiller i tre mellom boder. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledningsbord. I yttervegg er det to stk boddører og vinduer med 3-lags isolerglass. Tak som pulttakkonstruksjon i tre, tekket med takpapp og stål takrenne med nedløp og beslag. Innlagt strøm. Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset og det er ikke satt tilstandsgrad. For ytterligere informasjon, se vedlagt tilstandsrapport avholdt 14.08.2023 av takstmann Petter Kristoffersen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Boligen har en gjennomgående god planløsning med følgende romfordeling: Østvendt overbygd inngangsparti på ca 4 kvm. 1. etasje: Entré, bad, innvendig bod på 3 kvm, kjøkken og stue med utgang til vestvendt veranda på ca 26 kvm. Underetasje: Gang, bad/vaskerom, innvendig bod på 5 kvm, 2 soverom og soverom/tv-stue med utgang til terrasseplatting på ca 26,5 kvm hvorav hoveddelen av terrassen er overbygd med overliggende veranda. Bod i bakkant av carport på 5 kvm og bod under på 5 kvm. Carport med en biloppstillingsplass.

  Standard
  En meget innbydende kjedet enebolig fra 2017 med svært attraktiv endeplassering og familievennlig beliggenhet. Store solrike uteplasser, og egen trapp på siden av huset ned til den store, lettstelte hagen. Stor gårdplass med god plass til parkering - i tillegg til carport med praktisk sportsbod i bakkant. Boligen har en gjennomgående god planløsning og fremstår som svært innbydende med delikate fargevalg og tidsriktig innredning som gir et helhetlig uttrykk. Boligen er påkostet med blant annet varmepumpe, terrassemarkise, skyvedørsgarderober, flislagt inngangsparti, fliser over kjøkkebenk, badekar, undertak i bjelkelag for veranda, skyvedører på bad/vaskerom og plisségardiner i stue og på hovedsoverommet. I ettertid er det blitt plantet hekker og utført beising av kledning (bolig ble ved overlevering levert med ett-strøks overflatebehandling). Alt i alt - en lys, lettstelt bolig med god bokomfort. Boligen har balansert ventilasjon og varmepumpe som bidrar til jevn innetemperatur og godt inneklima året rundt. Entré/gang Lys og innbydende entré med flislagt gulv og varmekabler. Stor skyvedørsgarderobe med god plass til sko og yttertøy. Bad 1. etasje Delikat helfliset bad med varmekabler. Badet er innredet med hvit baderomsinnredning med heldekkende servant, speil med belysning, vegghengt toalett med innebygd sisterne og nedsenket dusjnisje med innfellbare dører i glassutførelse. Downlightsbelysning i himling og balansert ventilasjon. Stue Stua og kjøkkenet er samlet i en delvis åpen løsning som gir en god flyt mellom rommene. Gjennomgående lys, høy himling og store vindusflater gjør at rommet oppleves som svært lyst og innbydende. Det er god plass til både sittegruppe, tv-løsning og spisebord i stua - i tillegg til spiseplass på kjøkkenet. En flott rentbrennende peisovn gir ikke bare varme, men skaper også en god atmosfære som inviterer til hygge på kjølige høst- og vinterdager. Fra stua er det utgang til en stor vestvendt veranda på hele 26 kvm med meget gode solforhold og motorisert terrassemarkise. Kjøkken Flott tidsriktig kjøkken med god skapplass. Kjøkkeninnredningen fra JKE Design har elegante glatte fronter og en laminat benkeplate med underlimt komposittkum og flislagt bakevegg over benkeplaten. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens inkludert induksjonstopp, stekeovn med pyrolysefunksjon, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Kjøkkenventilator med utkast på yttervegg. Soverom Boligen har tre soverom malt i delikate lyse farger. Hovedsoverommet er svært romslig og har en stor skyvedørsgarderobe. Alle garderobeskap medfølger i handelen. Et av boligens tre soverom benyttes i dag til tv-stue og har utgang til den overbygde terrasseplattingen. Bad/vaskerom i underetasjen Pent helfliset bad med varmekabler og downlightsbelysning i himling. Badet er innredet med flott baderomsinnredning med heldekkende servant, speil med integert belysning, vegghengt toalett og innfliset badekar med dusjopplegg på vegg og svingbart glassfelt. I tillegg til baderomsfasilitetene har badet en praktisk vaskeromsnisje med en utslagsvask, og det er opplegg for en vaskemaskin bak en elegant skyvedør. Balansert ventilasjon. Lagringsplass Boligen har svært god lagringsplass med to utvendige boder på til sammen 10 kvm og to innvendige boder på hhv 3 kvm og 5 kvm med god oppbevaringsplass - i tillegg til loft med god oppbevaringsplass. Boligen har installert sentralstøvsuger. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Parkett. Fliser. Vegger: Malte glatte flater. Panelplater. Himlinger: Malte glatte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: Enebolig Utvendig Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger i trekonstruksjoner. Stående utvendig trekledning. Behandlet utvendig med ett strøk i 2020. Vurdering av avvik: Det er avvik: Lav høyde mellom grunnen og kledning, økt risiko for skader grunnet fuktsprut fra terreng.. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Noen småsprekker nederst på kledning enkelte steder. Malingsflass på vannbrett. Tiltak: Forhold vedrørende avstand fra kledning til grunn krever skjerpet grad av vedlikehold/tilsyn. Det er behov for overflatebehandling av vannbrett. Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser, TG2 Inntrukket inngangsparti med støpt plate på mark og flislagte dekke. Takoverbygg som del av takkonstruksjon for bolig. Veranda med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag er innfestet i yttervegg og fundamentert på bæredragere med tresøyler til fundamenter i grunn. Under bjelkelag er det montert dryppstopp-plater med fall til takrenne m/nedløp og utkast til terreng. Rekkverk med liggende spiler og topprekke. Terrasseplatting utenfor underetasje med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, delvis fundamentert på grunn og med støpte fundamenter i grunn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er noe malingssøl på terrasseplatting og veranda. Behov for beising/overflatebehandling av terrassebord/rekkverk. Tiltak: Vedlikehold må påregnes. Innvendig Rom Under Terreng, TG2 Innvendige utforede vegger på grunnmur. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det ble på 1. befaring registrert grenseverdier for skadelig fukt ved hulltaking i utforet vegg mot terreng fra bod i underetasjen. Det ble tatt kontakt med utbygger, der det ble konkludert med at vegg mot terreng i bod ikke var bygd opp på forskriftsmessig måte. Dette gjaldt kun på boden. Det ble foretatt hulltaking i utforet vegg mot terreng fra soverom som hadde annen oppbygning enn utforet vegg i bod, her ble det målt tørre og normale verdier. Dette tyder på at problem var lokalt. Etter befaring har utbygger gjort følgende: (kopiert fra mail oversendt av utbygger) "Åpnet og fjernet nedre del av osb samt fjernet plasten som er brettet opp 20 cm på vegg. Fjernet nedre del med isolasjon for bedre uttørking tilnærmet dagens detalj for sprøytemur. -Sjekket at det er friskt treverk under misfarging av svill (se bilde under) -Nederste del av plate monteres tilbake med lister for enkel inspeksjon. Vi anser de lokale forhøyede fuktverdiene som utbedret og løst." Bilde det henvises til ovenfor er vedlagt. Det er også vedlagt bilde av fuktmåling foretatt av utbygger etter utbedring. Tiltak: Ingen utbedringstiltak nødvendig. Våtrom Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mindre riss og saltutslag for én fuge inn mot vegg i dusj. Noen mindre misfarginger for fuger i dusjhjørne, normalt ved dusjing direkte på overflatee. Tiltak: Ingen strakstiltak nødvendig. Tomteforhold Takvann, TG2 Takvann ført ut på terreng. Vurdering av avvik: Det er avvik: Takvann fra taknedløp på baksiden av bolig er ikke ført bort fra grunnmurskonstruksjon og vil gi ekstra belastning på drenering. Tiltak: Det anbafales å lage system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Forstøtningsmurer, TG2 Forstøtningsmur av sprøytebetong mot terreng mellom plan for underetasje og 1. etasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte riss i forstøtningsmur registrert. Dette må normalt påregnes ved forstøtningsmur av sprøytebetong. Tiltak: Ingen strakstiltak nødvendig. Følg med på eventuell utvikling. Enebolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Felles carportbygg m/boder Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja Det er satt inn ventil i boder. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Enebolig Standard: Normal god standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Felles carportbygg m/boder Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  År: 2018 Montert luft-til-luft varmepumpe. Uført av firma. År: 2018 Montert motorisert terrassemarkise. År: 2018 Montert skyvedørsgarderober. År: 2018 Flislagt inngangsparti. År: 2018 Beiset bolig med ett strøk utvendig (bolig ble overlevert med ett-strøks overflatebehandling). År: 2018 Montert fliser over kjøkkenbenk. År: 2018 Bygd inn badekar med fliser. År: 2018 Etablert undertak i bjelkelag for veranda. År: 2018 Montert skyvedører på bad/vaskerom. År: 2018 Montert plissegardiner i stue oppe og på det store soverommet nede. År: 2020 Nybeiset kledning År: 2023 Ny tofløyet glassdør i underetasjen montert av fagfolk v/Immer Det har også blitt plantet hekker og satt opp utvendig veggmontert vannslagetrommel.

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox fibernett fra Viken Fiber.

  Parkering
  Parkering for en bil i carport, samt god plass til parkering på gruset gårdsplass ved boligen.

  Radonmåling
  Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre. Boligen ligger i område med usikre radonforekomster iht. NGU sitt aktsomhetskart for radon

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 116 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 650 000,00))   129 292,- (Omkostninger totalt)   4 779 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Gulvvarme på bad/vaskerom, gang, tv-stue i underetasje og i alle rom i 1. etasje med unntak av boden. Luft-til-luft varmepumpe fra 2018. Peisovn i stue. Panelovner på soverommene. Boligen har balansert ventilasjon. Varmtvannsbereder på ca 200 liter er plassert på bad/vaskerom i underetasjen. Dato for siste kontroll av pipe/ildsted: 09.01.2023.

  Info strømforbruk
  Boligens årlige strømforbruk utgjør rundt 9000 kWh ifølge selger.

  Energiklasse
  B

 • Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 747,68 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 inkl mva pr skorstein/skorsteinsløp. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  1103444

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3972397

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel velforeningskontingent, strøm, hus- og innboforsikring, vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Årlig velavgift
  1390

  Velforening
  Pliktig medlemsskap i Veilaget Bånntjernveien og Veien Nedre Berg-Nordhagen.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 05.12.2017 - Dokumentnr: 1360834 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 1. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn Sameiebrøk: 1/6 Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser. Ingen tinglyste rettigheter registrert på eiendommen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ringerike kommune har utstedt ferdigattest på eiendommen datert 01.09.2023.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 3007 378 Nerbytunet vedtatt 10.12.2015. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Planid 493 Ringkollveien 78 er igangsatt i nærområdet. Hensikten med planen er å legge til rette for frittliggende småhusbebyggelse, eventuelt noe konsentrert småhusbebyggelse. Forslagsstiller J.K. Utvikling AS varsler oppstart av planarbeid for 493 Detaljregulering Ringkollveien 78, i Haugsbygd. Planområdet består hovedsaklig av eiendommen 103/102, som er 3,9 daa i tillegg er det tatt med areal for å legge tilrette for fortau til eiendommen langs Ringkollveien. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for fortetting av eiendommen gnr/bnr 103/102 (Ringkollveien 78) med frittliggende småhusbebyggelse og eventuelt noe konsentrert småhusbebyggelse. I tillegg planlegges det for felles lekeareal, intern fellesvei, parkering m.m. Eksisterende bebyggelse på eiendommen skal fjernes. Planarbeidet er i tråd med formålet i arealdelen i gjeldende kommuneplan, og reguleringsplanen utløser ikke krav til konsekvensutredning etter forskrift. Varsel om oppstart skjer i henhold til plan- og bygningsloven § 12-8. Det skal oppføres en enebolig i Bånntjernveien 1, nærmeste nabo til Bånntjernveien 5A. Grunnarbeidene er så vidt i gang.

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut til boligformål.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 116 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 650 000,00))   129 292,- (Omkostninger totalt)   4 779 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  129292

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 68 600. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Kari-Beate Myhre

Megler

Kari-Beate Myhre

91 62 43 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev