aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til småbruket "Røste" som ligger i fantastiske omgivelser, ca. 10 minutter fra Hønefoss sentrum.
Velkommen til småbruket "Røste" som ligger i fantastiske omgivelser, ca. 10 minutter fra Hønefoss sentrum.

HØNEFOSS Bjørkenga 4

Gjør drømmen om småbruk til virkelighet! To eneboliger - innholdsrik garasje/uthus - stabbur. Ca.10min. til sentrum.

 • kr 5 950 000
 • BRA 194 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 950 000
 • Omkostningerkr 165 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 115 792
 • ObjektstypeLandbruk
 • EierformSelveier
 • Byggeår1993
 • Soverom3
 • ArealP-rom 177 m²
 • Tomt20 493 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   165 792,- (Omkostninger totalt)   6 115 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
3D-tegning 1.etasje hovedhus.
Velkommen til småbruket "Røste" - en idyllisk og unik eiendom med fantastisk og attraktiv beliggenhet! Eiendommen består av to eneboliger (arealer oppgitt i annonsen gjelder hovedhuset), garasje/uthus m/ carport og flere isolerte rom, og naturlig nok et sjarmerende lite stabbur. Tomten er fordelt på bl.a. 11,7 dekar fulldyrka jord, 1,5 dekar innmarksbeite, et mindre areal produktiv skog og solrike grøntarealer med plen/hage rundt bebyggelsen. Småbruket passer ypperlig for dyrehold og/eller dyrking i småskala innenfor ulike kategorier av f.eks. spiselige vekster. Her finnes det mange muligheter! Eiendommen er pent plassert langs elva Sogna som munner ut i Nordfjorden/Tyrifjorden og det betyr at du har både bade- og båtmuligheter. Meld deg på visning og opplev en eiendom av de sjeldne!
Rundt store deler av boligen er det bygget terrasseplattinger så du kan følge solen fra morgen til kveld.

Bjørkenga 4, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 119 kvm Hall m/trapp, Gang, Toalettrom, Vaskerom m/dusj, Kjøkken, Stue, Bod, Kjølerom, Utvendig bod.
  2. etasje: 75 kvm Loftstue m/trapp, Toalettrom, Bad, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Gang med garderobe.
  Primærrom
  1. etasje: 102 kvm Hall m/trapp, Gang, Toalettrom, Vaskerom m/dusj, Kjøkken, Stue.
  2. etasje: 75 kvm Loftstue m/trapp, Toalettrom, Bad, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Gang med garderobe.
  Sekundærrom
  1. etasje: 17 kvm Bod, Kjølerom, Utvendig bod.  Tomt
  20493m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten består av stort gårdstun med gruset gårdsplass, store grøntarealer med hage, et mindre areal med innmarksbeite på ca.1,5daa og 1,6daa produktiv skog. Tomten ligger fint til langs elva Sogna hvor det er bade, båt- og fiskemuligheter. Det er også muligheter for krepsing etter gjeldende regelverk. For mer informasjon se https://lovdata.no/dokument/LF/forskrift/2018-12-10-1893. Eiendommen ligger optimalt til med tanke på sol og du kan nyte godværsdagene omtrent fra sola står opp til den går ned. På den delen av tomten (11,7 daa) hvor det er fulldyrka jord, er det driveplikt. Dette betyr at man enten selv, eller ved å leie bort den aktuelle delen av tomten, må opprettholde den fulldyrkede jorda. Driveplikten kan oppfylles ved å drive jorden selv eller opprette en jordleieavtale med en lokal bonde. For mer informasjon rundt driveplikten oppfordrer vi til å ta kontakt med Landbrukskontoret i Hole og Ringerike kommune. Arealet har vært benyttet til kornproduksjon og drives frem til ca.september 2023. Dersom man vil omdisponere tomten til plen/hage, vil dette være søknadspliktig til kommunen. Kjøper må selv ta kontakt med kommunen for omdisponering og selger fraskriver seg ansvar dersom dette ikke lar seg gjennomføre. For nærmere informasjon vedrørende driveplikt se https://www.landbruksdirektoratet.no/nb/eiendom/driveplikt   Arealer er hentet fra vedlagte gårdskart. Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Småbruket Røste ligger idyllisk til på Ask i Ringerike kommune, ca. 50 minutter fra Oslo, ca. 55 minutter fra Drammen og ca.10 minutter unna Hønefoss sentrum som nærmeste by. Hønefoss byr på det meste av hva et sentrum bør inneha, med diverse forretninger og servicetilbud på Søndre Torv, Kuben kjøpesenter med hele 60 butikker. Et rikt utvalg av restauranter hvor de mest kjente og populære er Brasserie Fengselet, Salt & Pepper og Eger. Hønefoss har i tillegg et yrende kulturliv med et rikt utvalg av forestillinger, revy og konserter som fortrinnvis foregår på Byscenen og Gledeshuset, men også på de nevnte restaurantene som arrangerer alt fra intimkonserter til quiz. Opplev også utelivet på en av byens barer og uteserveringer som tilbyr lokale mat- og drikkevarer. I 2023 feirer Universitetet i Sørøst-Norge femårsjubileum og det attraktive universitetet kan skilte med mange utdanningsretninger som også legger et godt grunnlag for en karriere lokalt i Ringerike. Distriktet er velkjent for fantastiske turopplevelser året rundt med bl.a. Ringkollen som strekker seg ut i natur-eldroradoet i Nordmarka og Vikerfjell som er Oslos nærmeste høyfjell. Og kanskje aller viktigst er det uante turmuligheter i nærheten av eiendommen med Aklangen som er et glimrende utgansgpunkt for deg som vil traske rundt i skog og mark. Ellers er det gode muligheter for å komme seg til Tyrifjorden med båt fra egen strandlinje.  Pendler du i retning storbyen er det kort kjøreavstand til busstasjonen i sentrum, og like ved ligger også togstasjonen. Ringerike kommune grenser i nord til Sør-Aurdal og Søndre Land, i øst til Gran, Jevnaker, Lunner og Oslo, i sør til Bærum og Hole, og i vest til Modum, Krødsherad og Flå. Det er ikke uten grunn at kommunens slagord lyder: "Nærmest det meste". Visjonen til kommunen beskriver godt hva man kan forvente dersom man bosetter seg her: "Ringerike skal være det mest spennende vekstområdet på Østlandet".

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligene. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Området består i hovedsak av spredt bebyggelse med småbruk og eneboliger.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er flere barnehager i kort kjøreavstand fra Ask. For nærmere informasjon se https://www.ringerike.kommune.no/innhold/barn-og-unge/barnehager/ Nærmeste skole er Ringerike Montessori med barne- og ungdomsskole. For nærmere informasjon se https://www.ringerikemontessori.no/ Tyristrand barne- og ungdomsskole ligger ca. 10 minutter fra eiendommen. For nærmere informasjon se https://www.ringerike.kommune.no/innhold/skole/skoler/tyristrand-skole/

  Skolekrets
  Tyristrand.

  Offentlig kommunikasjon
  For rutetider se https://www.brakar.no/server/pub/timetables/line_108_pending.pdf?1691063251 og https://www.brakar.no/server/pub/timetables/line_251_pending.pdf?1691063251.

  Byggemåte
  Enebolig fra 1993. Boligen er oppført på Leca ringmur med støpt plate på grunn. Veggene har bindingsverkskonstruksjon med stående bordkledning. Bygningen har malte trevinduer og terrassedører med 2-lags isolerglass og utvendig sprosseramme. Ytterdører i teak med vindusfelt med 3-lags glass. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre med ark på begge sider av tak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner med nedløp eller utkast og beslag i metall. Terrasseplattinger med terrassebord på bjelker lagt på grunn. Deler av plattinger har takoverbygg og deler av terrasse ligger under veranda for 2.etasje som har tett gulv. Veranda på utsiden av arker for loftsstue og hovedsoverom har utførelse med undergulv med papptekking lagt med slakt fall til takrenne. Over papptekking er det spaltegulv av terrassebord og beiset/malt rekkverk med profilert rekkverksbord. Enebolig (kårbolig) fra 1997. Boligen er oppført på Leca ringmur med støpt plate på grunn. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår med stående bordkledning. Bygningen har malte trevinduer og terrassedører med 2-lags isolerglass og utvendig sprosseramme. Ytterdører i teak med vindusfelt med 3-lags glass. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Luke i himling på terrasse for adkomst til loft. Takrenner med nedløp eller utkast og beslag i metall. Terrasseplattinger med terrassebord på bjelker (antatt trykkimpregnert) lagt på grunn. Carport/uthus fra 1995. Bygning har utgangspunkt i 2 stk isolerte bygg med carport mot vest og øst. Carport mot øst har i tillegg bod mot nord. Mellom isolerte bygg er det carport. I bakkant av carport er det boder, bak boder er det overbygget lagerplass og brakke lengst mot nord. Boder i bakkant av stor carport har tregulv, overbygget lagerplass og carport mot elven har jordgulv og brakke mot nord har originalt tregulv med belegg, for øvrig bygg er det støpt plate på grunn. Isolerte bygg har isolerte bindingsverksvegger oppført direkte på støpt plate og øvrige rom er det uisolerte vegger satt direkte på støpt plate. Alle yttervegger er kledd med liggende dobbeltfalset kledning. Utførelse for isolering av støpt plate er ikke kjent, men det kan se ut som det betonggulv helt ut under isolert yttervegger. Brakke mot nord er oppført på punktfundamenter, antatt satt direkte på grunn. Det er takkonstruksjon i tre tekket med profilerte metall takplater. Isolert hobbyrom med tilhørende bodrom, isolert lagerrom og kontor har kledning innvendig med plater eller panel. Isolert lagerrom er det nye overflater nå i senere år med type teppe på gulv, mdf panelplater på vegger og takplater. Innlagt strøm fra hovedskap i våningshus til sikringstavle i hobbyrom. Div. opplegg med kontakter og belysning. Brakke mot nord er original med unntak av at det er laget nytt takoverbygg. Stabbur fra 1969. Stabbur oppført med gulvkonstruksjon i tre på punktfundamenter i hovedsak med Lecablokker lagt på grunn. Yttervegger i bindingsverk med impregnert bordkledning. Saltakkonstruksjon i tre tekket med takstein. I bakkant av stabbur er det bygget til enkel redskapsbod. For nærmere teknisk beskrivelse se vedlagte tilstandsrapport datert 22.08.23, utført av Rune Kristoffersen. Interessenter bes sette seg nøye inn i vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

  Innhold
  Enebolig: 1.etasje: Hall m/trapp, Gang, Toalettrom, Vaskerom m/dusj, Kjøkken, Stue, Bod, Kjølerom, Utvendig bod. Loftsetasje: Loftstue m/trapp, Toalettrom, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Gang med garderobe. Enebolig (kårbolig): Hall, Toalettrom, Bad/vaskerom, Soverom 1, Soverom 2, Kjøkken, Stue m/spiseplass. Uthus/carport: Isolert verkstedrom med tilhørende bodrom, Isolert lagerrom, Isolert rom/kontor, Div boder. Stabbur: Bod, Utvendig bod.

  Standard
  Eneboligen (hovedhuset) ble oppført i 1993 og har i all hovedsak standard fra byggeår både utvendig og innvendig. Det er utført normalt og jevnlig vedlikehold gjennom årenes løp, men det må påregnes oppgraderinger med hensyn til dagens standard og forventet levetid på overflater, innredninger og tekniske installasjoner. Boligen er svært romslig med en planløsning som gir god plass til barnefamilien som kan boltre seg på halvannen etasje på totalt 177m². Hallen er en drøm for de som har alt av klær, sko og utstyr som barnevogner, sekker og annet som naturlig vil ha en plass i garderobesonen. Fra hallen er det inngang til det store kjøkkenet med mye innredning, plass for spisebord i midten og den sjarmerende peisen som hører hjemme på ethvert kjøkken på et småbruk. I bakkant av kjøkkenet finnes det både en gang med lagringsplass, kjølerom, wc, vaskerom (med utgang) og bod. Fra hallen er det også inngang til den store stuen som rommer en stor salong og et langt spisebord for festligheter og familiemiddager. Sett stemningen med fyr i den robuste og solide peisen som innbyr til hjemmekos! I loftsetasjen finner du loftstuen som er et yndet sted for barna og ungdommene i familien. Trekk litt frisk luft fra balkongen utenfor loftstuen eller på balkongen på hovedsoverommet. I tillegg til hovedsoverommet er det to soverom som egner seg som barne/ungdomsrom. For øvrig er det bad/wc med inngang fra både hovedsoverommet og loftsstuen. Utvendig er det nok av terrasser å boltre seg på, både med og uten overbygg. Kårboligen ble oppført i 1997 og har, som hovedhuset, standard fra byggeår både utvendig og innvendig. Det er utført normalt og jevnlig vedlikehold gjennom årenes løp, men det må påregnes oppgraderinger med hensyn til dagens standard og forventet levetid på overflater, innredninger og tekniske installasjoner. En praktisk bolig med alt på en flate med koselig stue hvor det er tilsvarende peis som i hovedhuset og utgang til terrasse, separat kjøkken, to soverom, kombinert bad/vaskerom og separat wc. Interessenter bes sette seg nøye inn i vedlagte tilstandsrapport for en mer utfyllende standardbeskrivelse og tilstand på bygningene. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Taktekking,TG2 Taket er tekket med betongtakstein. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Generelt er det slitasje på takstein og stedvis mose/groe. - Tiltak: - Det må påregnes å se over taktekking og foreta nødvendig vedlikehold. Nedløp og beslag,TG2 Takrenner med nedløp eller utkast og beslag i metall. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Generelt er det noe slitasje på beslag og takrenner, bla flasser det av overflatebelegg på kilrenner. - Tiltak: - Vedlikehold Veggkonstruksjon,TG2 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår med stående bordkledning. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Veggkonstruksjon har noe høydeforskjeller som følgefeil pga av tilstvarende avvik på fundamentering. - Tiltak: - Det vurderes å ikke være aktuelt med tiltak for vegger. Takkonstruksjon/Loft,TG2 Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre med ark på begge sider av tak. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Det opplyses at det etter byggeår var problemer med kondens fra loft og at det i den forbindelse ble gjort forbedringer på lufting av tak og møneloft etter oppføring av bygg, bla ble det boret hull i gesimser og etablert store ventiler i gavler. Det ble også satt inn ventilasjonsvifte på møneloft. - Tiltak: - Det har ikke vært problemer med kondens etter at det ble gjort utbedringer. Vinduer,TG2 Bygningen har malte trevinduer og terrassedører med 2-lags isolerglass og utvendig sprosseramme. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Stedvis slitasje må påregnes. Isolerglass har alder som tilsier at punktering av glass kan oppstå. - Tiltak: - Vedlikehold som maling osv. Dører,TG2 Ytterdører i teak med vindusfelt med 3-lags glass. Dør fra byggeår. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Noe slitasje må påregnes. - Tiltak: - Vanlig vedlikehold Katteluke i yttervegg,TG2 I bod i 1. etasje er det katteluke i yttervegg Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Luke har dårlig tetting. - Tiltak: - Må påregne å utbedre vegg, eller montere inn ny luke. Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2 Terrasseplattinger med terrassebord på bjelker lagt på grunn. Deler av plattinger har takoverbygg og deler av terrasse ligger under veranda for 2. etasje som har tett gulv. Veranda på utsiden av arker for loftsstue og hovedsoverom har utførelse med undergulv med papptekking lagt med slakt fall til takrenne. Over papptekking er det spaltegulv av terrassebord og beiset/malt rekkverk med profilert rekkverksbord. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Terrasser og verandaer er i hovedsak fra byggeår. Gulvbord har naturlig slitasje med noe sprekker etc. Tekking med beslag og takrenner på verandaer må påregnes å ha slitasje og alder som tilsier at det kan oppstå behov for utbedring. - Tiltak: - Det er ikke registrert forhold som krever utbedring utover normalt vedlikehold. Tekking med beslag og takrenner på verandaer må påregnes å ha slitasje og alder som tilsier at det kan oppstå behov for utbedring. Innvendig Overflater,TG2 Overflater i boligrom med unntak av våtrom og sanitærrom (egen beskrivelse). Gulv: Fliser i hall og baderom. Laminat i stue og vinylbelegg i øvrige rom. Vegger: Flis og trepanel i baderom med massasjekar og trepanel i øvrige rom. Himling: Strukturplater i hall og trepanel i øvrige rom. Røstet tak i arker loftsetasje. I stue er det synlige påsatte bjelker i himling. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Overflater er i hovedsak fra overflater og stedvis noe slitasje etc. må påregnes. - Tiltak: - Avhengig av krav til standard osv. kan det være behov for oppussing. Etasjeskille/gulv mot grunn,TG3 1. etasje er det støpt gulv på grunn. Etasjeskiller i tre med bjelkelag. Utførelse for isolering ikke kjent. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Gulv i 1. etasje har betydelig høydeavvik målt til 5 cm gjennom stue mot hall. Det opplyses at bygning ble oppført vinterstid og at det ikke var gjort tilstrekkelig isolering og tilbakefylling rundt ringmur. Dette i kombinasjon med lengre kuldeperiode førte til tele i grunn og telehiv på fundamentering og støpt gulv. - Tiltak: - Eventuell oppretting av konstruksjon medfører store bygningsmessige inngrep og det antas derfor at eventuell oppretting av gulv må sees i sammenheng med oppussing/oppgradering av bolig. Innvendige trapper,TG2 Lakkert furutrapp mellom 1- og loftsetasje. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Trinn er grunnere enn normal standard og åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke håndløper på vegg i trappeløpet. - Tiltak: - Håndløper og barnesikring under trinn må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Grunne inntrinn må aksepteres, eventuelt må det settes inn ny trapp. Innvendige dører,TG2 Innvendig har boligen furu fyllingsdører Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Noen dørblad tar inn i karm - Tiltak: - Justere noen dører Våtrom Overflater Gulv,TG2 Gulvet har vinylbelegg og oppvarming med elektriske varmekabler. Sluk i gulv under dusjkabinett. Vurdering av avvik: - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Gulv er i hovedsak flatt og det er ikke vanntett sokkel på vegger (gulvlist i overgang gulv-vegg). Tiltak - Våtrommet fungerer med dette avviket. - Vaskerom har alder som tilsier at det ikke er aktuelt med utbedring av fallforhold, før det tas en renovering av gulv. For å ivareta lekkasjesikring av våtrom kan det monteres automatisk vannstopp på vanntilførsel til vaskerom eller på vanntilførsel til bolig med trådløs føler plassert ved gulv på vaskerom. Vanntilførsel vil da stenges, om føler kommer i kontakt med vann. Tiltak med montering av automatisk vannstopp vil normalt ha en kostnad i området kr 10 - 15 000. Sluk, membran og tettesjikt,TG2 Det er plastsluk og vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Gulvbelegg har ikke oppkant og det er ikke tett i overgang mot vegger. - Tiltak: - Se tiltak under gulv. Overflater Gulv,TG2 Flislagt gulv. Under badekar er det støpt gulv med sluk. Betongramme ned på gulv rundt badekar, flislagt i fremkant. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Gulv under badekar syntes å være innsatt med fuktsperre av ukjent type og øvrig gulv antas å ha membransjikt under fliser. I bunn av vegg er det betongoppkant. Det er ikke synlig membran på betongoppkant, eventuelt en type fuktsperre, som var vanlig å benytte som membran ved byggeår. - Tiltak: - Våtrommet fungerer med dagens utførelse. Sluk, membran og tettesjikt,TG2 Det er ukjent utførelse for membran. Under badegulv antas det å være påført en type fuktsperre. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Ukjent tettesjikt på gulv og oppkant mot vegger. - Tiltak: - Det må påregnes å utbedre gulv og membransjikt ved oppussing/omgjøring av bad. Sanitærutstyr og innredning,TG3 Bad er utstyrt med innfliset eldre hjørnebadekar, type massasjebad. Takstmann har ikke sjekket tilstand på funkjson for massasjebad. Eier opplyser at badekar er lite brukt i senere år. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Motor til massasjebadekar sluttet å virke i vinter. Inspeksjonsluke til motor boblebad mangler. - Tiltak: - Utbedre motor til massasjebadekar. Massasjebad kan fortsatt benyttes som vanlig badekar. Ventilasjon,TG2 Naturlig avtrekksventilasjon med ventil i himling med slange til takhatt. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. - Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. - Behov for ventilering vil avhenge av bruk. Rommet er i dag i lite bruk og ved eventuell økt fuktbelastning må det påregnes at det kan være behov for å montere mekanisk avtrekksventilasjon. Tilluft kan etableres ved å lage spalter eller ventil i dør fra gang. Kjøkken 1. etasje > Kjøkken Overflater og innredning,TG2 Kjøkkeninnredning fra byggeår med lakkerte furufronter, heltre benkeplate (foliert med plastfolie) med stål benkebeslag med vask og oppvaskkum. Opplegg for oppvaskmaskin. Fliser på vegg ved oppvaskkum og komfyr. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Generell bruksslitasje Spesialrom Ventilasjon toalettrom,TG2 Avtrekksvifte i yttervegg på toalettrom. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Avtrekksvifte i toalettrom har ikke fast el. tilkobling og det benyttes stikkontakt. Avtrekksvifte fungerer ikke. - Tiltak: - Utbedre med fast el. tilkobling. 1. etasje > Kjølerom Overflater og konstruksjon,TG2 Kjølerom med vinyl gulvbelegg, trepanel på vegger og i himling. Hyller i lakkert stål. KJøleromsdør. Kjøleromsaggregat i vegg med varm del inn mot bod. Kjølerom er nå brukt som bod. Aggregatet fungerer, men eier opplyser at det rant litt kondensvann fra aggregat i kjølerommet. Siden eier ikke hadde behov for å bruke kjølerommet ble det derfor ikke tatt service på aggregat og aggregat ble slått av. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Det er ikke kjent om det er etablert luftespalte mot yttervegg og mot etasjeskiller iht normal utførelse for kjølerom (skal bygges som rom i rommet). - Tiltak: - Eventuelt åpne konstruksjon og undersøke utførelse og tilstand. Tekniske installasjoner Vannledninger,TG2 Innvendige vannledninger er av kobber. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ventilasjon,TG2 Naturlig ventilasjon med spalteventiler i vinduer, eventuelt lufting med vinduer. Naturlig avtrekksventilasjon med ventil i himling med slange til takhatt for toalett og bad i loftsetasje. Toalettrom i 1. etasje med el. avtrekksvifte. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Tiltak: - Ventilasjon må tilpasses bruk av bolig, slik at det ikke oppstår fare for fukt-, muggskader og dårlig inneklima. Varmtvannstank,TG2 300 liter varmtvannsbereder fra 1994. Vurdering av avvik: - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Elektrisk anlegg,TG2 Inntaksboks med 3x125 A kortslutningsvern og overspenningsvern plassert i utvendig bod. Sikringsskap med 60 overbelastningsvern og automatsikringer. El. tilførsel til kårbolig med egen internmåler. I hovedsak skjult el. opplegg i bolig. El. anlegg har utførelse fra byggeår, utført av tidligere eier som er elektriker. 16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Kommentar:Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig. Tomteforhold Grunnmur og fundamenter,TG3 Bygning oppført på Leca ringmur med støpt plate på grunn. Utførelse for isolering og type såle under ringmur er ikke kjent. For utvendig bæresøyler er det punktfundamenter på grunn. Vurdering av avvik: - Grunnmuren har setningsskader. - Det er setninger på ringmur som følge av tele i byggegrunn. Utvendig er det lite av ringmur som er synlig pga av terrassegulv som dekker mur. Det er derfor ikke undersøkt om det er sprekker eller skader på ringmur. - Andre tiltak: - Setninger skjedde under oppføring av bolig og det må påregnes at bygning står stabilt, men at det har oppstått høydeforskjeller på ringmur, som videreføres i bygningskonstruksjon. Det er ikke tatt med kostnader til utbedring av ringmur, utover eventuell utbedring av overflater. Kostnader med eventuell utbedring av bygningskonstruksjon er tatt med under Etasjeskille/gulv på grunn. KÅRBOLIG (enebolig) Utvendig Taktekking,TG2 Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. - Det er avvik: - Takstein har stedvis slitasje og mose/groe - Tiltak: - Vedlikehold som fjerne mose etc. Nedløp og beslag,TG2 Takrenner med utkast og kilrennebeslag i sortlakkert metall. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Takrenner har ikke nedløp, men utkast. Stedvis noe slitasje på takrenner og beslag. - Tiltak: - Det er ikke registrert avvik som krever utbedring, eventuelt montere nedløpsrør. Våtrom Overflater vegger og himling,TG2 Trepanel på vegger og i himling. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Våtsoner ved servant og dusj har ikke vanntett sjikt. - Tiltak: - Ved bruk av dusjkabinett er det ikke behov for utbedring. Ved renovering av bad må våtsoner utføres iht til forskriftskrav. Overflater Gulv,TG2 Flislagt gulv med varmekabler Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Det er ikke tilfredstillende tetting rundt røroppstikk ved gulv i servantinnredning. - Tiltak: - Ved bruk av dusjkabinett utsettes ikke gulv for direkte vannbelastning og således fungerer bad med dagens utførelse. Våtsone for gulv skal være utført slik at vann går til sluk og ikke fører til skade på tilliggende konstruksjon. For å sikre at kravet blir oppfylt anbefales det å etableres automatisk vannstopp på vanntilførsel til bolig. Tiltak med montering av automatisk vannstopp for bad vil normalt ha en kostnad i området kr 10 - 15 000. Sluk, membran og tettesjikt,TG2 Det er plastsluk og membran med ukjent utførelse for gulv. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Ukjent tettesjikt. - Tiltak: - Ved bruk av dusjkabinett og etablering av automatisk vannstopp for bad er det ikke behov for utbedring. Ved renovering av bad må det etableres ny membran for våtsoner. Sanitærutstyr og innredning,TG2 Baderomsinnredning med servant, benkeinnredning med vask + div. skap på vegg. All innredning i lakkert furu. Dusjkabinett. Utstyr med normal slitasje fra byggeår. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Bunn i benkeskap ved siden av vaskemaskin har fuktskader - Tiltak: - Utbedring av bunn i benkeskap Ventilasjon,TG2 Naturlig ventilering med spalteventil i vindu Vurdering av avvik: - Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak - Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kjøkken Etasje > Kjøkken Overflater og innredning,TG2 Kjøkkeninnredning med lakkerte furufronter og heltre benkeplate med benkebeslag i rustfritt stål. Opplegg for oppvaskmaskin. Innredning fra byggeår med normal slitasje. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Innredning har noe mangelfull utførelse, bla med tilpasning av benkebeslag til innredning. Stedvis noe slitasje. - Tiltak: - Mindre utbedringer må påregnes. Tekniske installasjoner Vannledninger,TG2 Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe fra åpen fordeling i servantskap på bad. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ventilasjon,TG2 Naturlig ventilasjon med ventiler i yttervegg og lufting med vinduer. El. avtrekksvifte i yttervegg på toalettrom. Kjøkkenventilator med avkast ut gjennom yttervegg. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Det er krav om avtrekksventilasjon fra bad og vaskerom. Bad og vaskerom har kun ventiler i vinduer og ingen avtrekksventilasjon. Bad og toalettrom har ikke tilluftventilasjon med f. eks spalte i dør. El. avtrekksvifte på toalettrom har tilkobling med stikkontakt og ikke fast installasjon av strøm. - Tiltak: - Det må etableres avtrekksventilasjon fra bad/vaskerom og det bør etableres tilluftventilasjon til toalettrom og bad, med f.eks. ventil i dør. Varmtvannstank,TG2 200 litert bereder fra byggeår, plassert på bad Vurdering av avvik: - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tomteforhold Grunnmur og fundamenter,TG2 Bygning oppført på Leca ringmur med støpt plate på grunn. Utførelse for isolering og type såle under ringmur er ikke kjent. For utvendig bæresøyler er det punktfundamenter på grunn. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - På synlig mur er det tynt lag av slemming. - Tiltak: - Det anbefales å slemme utvendig ringmur, slik at den blir motstandsdyktig mot fukt. Det gjøres oppmerksom på at bygningsmassen ikke blir ytterligere rengjort eller ryddet før overtagelse.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TV: Allente. Internett: Fiber fra Global Connect.

  Parkering
  I garasje eller carport. Bra med biloppstillingsplasser på tunet.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Polisenummer
  5067360

  Radonmåling
  Det er ikke utført radonmålinger.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   165 792,- (Omkostninger totalt)   6 115 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Enebolig (hovedhus): Luft-til-luft varmepumpe fra 2016 i stue, vedfyring med vedovn i hall og peis med peisinnsats i stue og kjøkken. Varmekabler i hall, stue, wcrom 1. etasje, vaskerom og felles varmekabel for wc-rom og bad i loftsetasje. Videre er det panelovner i noen rom. Wc-rom i 1. etasje har panelovn i tillegg til varmekabel. Siste dato for kontroll av pipe/ildsted: 09.12.2021 Siste dato for feiing: 05.10.2022 Enebolig (kårbolig): Utover peis i stue er det luft-til-luft varmepumpe i stue (eksakt alder ikke kjent) varmekabler i hall, wc, kjøkken og bad, samt noen panelovner. Siste dato for kontroll av pipe/ildsted: 09.12.2021 Siste dato for feiing: 05.10.2022

  Info strømforbruk
  Samlet strømforbruk for begge boligene: Pr. 1/7-2023: 8403kWh. 2022: 11642kWh. 2021: 27888kWh. 2020: 25982kWh. I 2022 og 2023 har kårboligen ikke vært i bruk.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Hovedhuset og kårboligen har fått energikarakter D (gul).

 • Info kommunale avgifter
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130,- inkl mva for 2023. Eiendomsskatt kr.3.504,- pr. år. Renovasjon kr.4.692,- pr. år. Feiing kr.558,- pr. pipeløp. Transport septik inntil 3 m3 kr.1.034,-. Septik / gråvann rensekostnad per m3 kr. 295,-.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  820138

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2952495

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien er oppgitt av Skatteetaten.

  Andre utgifter
  TV/Internett ca.kr.647,- pr. mnd. Bygningsforsikring alle bygg ca. kr.20.000,- pr. år. Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel fyring/brensel, forsikring og innvendig/utvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/1/27: 16.04.1910 - Dokumentnr: 900309 - Bestemmelse om gjerde - eiendommen har gjerdeplikt mot gnr.1 bnr.3. 15.12.1914 - Dokumentnr: 900140 - Skjønn (Takst) BEST. OM REGULERING AV INNSJØ/VANN/ELV Gjelder denne registerenheten med flere - ikke funnet. 08.08.1961 - Dokumentnr: 2418 - Skjønn Kloakkutslipp Sak 28/60 B Gjelder denne registerenheten med flere - ikke funnet. 18.06.1970 - Dokumentnr: 2651 - Erklæring/avtale Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv Gjelder denne registerenheten med flere - kopi av tinglyst erklæring kan fås ved henvendelse til megler. 19.03.1971 - Dokumentnr: 1109 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:1 Bnr:63 Bestemmelse om kloakkledning 16.04.1910 - Dokumentnr: 900047 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0605 Gnr:1 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 280581 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0605 Gnr:1 Bnr:27 16.04.1910 - Dokumentnr: 900301 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:1 Bnr:1 Overført fra gnr 1 bnr 3 Eiendommen har veirett over gnr.1, bnr.3.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er søkt om byggetillatelse for kårbolig, garasje, uthus og erstatningsbolig 18.08.1993. I følge opplysninger fra Ringerike kommune gjelder ferdigattest datert 31.03.1998 for hovedhuset, kårbolig og garasje. Det foreligger godkjente bygningstegninger av stabbur. Ferdigattest foreligger ikke. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Det gjøres oppmerksom på følgende: Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er noe mindre endringer på planløsning for loftsetasje.   Kårbolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Garasje/uthus: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er bygget en bod i hjørne mot nordøst, takoverbygg og tilbygg med brakke mot nord, som ikke er vist på byggemeldt tegning. Stabbur: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Bod i bakkant av stabbur er ikke med på tegning

  Vei, vann og avløp
  Privat vei. Offentlig vann, via private stikkledninger. Privat avløpsanlegg med slamavskiller felles for begge boliger. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: - Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone - Nåværende - LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende - Ras- og skredfare Plan: Kommuneplan, vedtatt 05.09.2019.

  Adgang til utleie
  Hele eiendommen kan leies ut. Kårboligen var utleid en kortere periode. For eventuelle skattemessige konsekvenser knyttet til utleie, ta kontakt med Skatteetaten.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   165 792,- (Omkostninger totalt)   6 115 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  165792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto 3 dager før overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål.

  Boligkjøperforsikring
  Ved kjøp av landbrukseiendom, herunder småbruk, er det kun forhold vedrørende våningshuset som omfattes av forsikringen. Ved kjøp av kombinasjonseiendom svarer HELP Forsikring bare for skader ved den delen av boligen som er regulert til boligformål.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,17 % av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 24 900 Innhenting av info fra kommune kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Camilla Frog

Megler

Camilla Frog

90 88 49 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev