aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bloms gate 30! En vakker villaeiendom i Hønefoss presentert av Marthe Brenden for Aktiv

HØNEFOSS Bloms gate 30

En praktfull villaeiendom med svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Stor solrik hage. Garasje. 2 hybler.

 • kr 10 900 000
 • BRA 289 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 10 900 000
 • Omkostningerkr 288 642
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 11 188 642
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 919
 • Soverom5
 • ArealP-rom 272 m²
 • Tomt1 176.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 10 900 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  272 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 900 000))

  288 642 (Omkostninger totalt)

  11 188 642 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
En praktfull eiendom med attraktiv beliggenhet i et av byens flotteste villastrøk. Villaen er omkranset av en stor vakker hage som er flott opparbeidet med både drivhus, lysthus, utestue og store solrike uteplasser med sol fra morgen til kveld. Stor tomt og gårdsplass med rikelig plass til parkering - i tillegg til garasje fra 2007 med bod i bakkant. Nåværende eiere har i sin eiertid gjort omfattende oppgraderinger - der bevaring av husets opprinnelige karakter og sjarm har vært helt essensielt. ? 2 hybler ? Elbil-lader ? 4 lekre bad ? Vannbåren varme Sentral beliggenhet og gangavstand skoler, barnehager og byens fasiliteter. Det er tegnet dobbeltboligforsikring som dekker inntil kr 15.000/mnd av kjøpers bokostnader i inntil 9 måneder om kjøper ikke får solgt sin bolig før overtakelse.

Bloms gate 30, Viken

 • Tomt
  1176.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er pent opparbeidet med asfaltert og gruslagt gårdsplass, samt gruset bed med hekkbeplantning, utelamper og søppelskur. Stor hage med plen, blomsterbed og diverse beplantninger, samt hekk rundt deler av tomta. Smijernsgjerde mot nord.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv og sentral beliggenhet - i attraktivt og veletablert villastrøk i Hønefoss. Villaen er omkranset av en stor vakker hage som er flott opparbeidet med både drivhus, utestue og store solrike uteplasser med sol fra morgen til kveld. Stor gårdsplass med god plass til parkering - i tillegg til garasje med elbil-lader og bod i bakkant. Barnevennlig nabolag i enveiskjørt gate uten gjennomgangstrafikk - og gangavstand til den populære Fosseparken med skatepark - til glede for barn og ungdom i alle aldre! Til nye Benterud barneskole er det rundt tjue minutters gangavstand. Nærmeste barnehager er Hønefoss barnehage, Eikli barnehage og Blåbærskogen barnehage. Her kan du leve det enkle og gode liv med alle daglige servicetilbud i umiddelbar nærhet. Dagligvarehandelen kan du gjøre i på Kuben kjøpesenter som ligger kun fem minutters gangavstand unna - som dessuten tilbyr alt av daglige servicetilbud, spisesteder, apotek og vinmonopol. Nærmeste dagligvarebutikker er Meny på Kuben med ferskvaredisk og Rema1000 i Sentrumskvartalet. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med fem minutters gangavstand til rutebilstasjonen med avganger for hele 29 linjer i alle retninger. I tillegg er det rundt et kvarters gange til Hønefoss stasjon for Bergensbanen. Byen byr på flotte turmuligheter til Schjongslunden, i Søndre Park - til Petersøya, eller den nye naturstien Elvelangs som går helt fra Hovsenga på Nordsida langs Storelva og ned rundt Sjongslunden. Her er flotte friluftsområder med Bystranda som er byens offentlige badestrand. Ønsker du å holde deg i form er ligger EVO treningssenter på Kuben. Vinterstid er det oppkjørte lysløyper i Hovsmarka. På Ringkollen som ligger rundt 20 minutters kjøring unna - er det både lysløyper, alpinbakke, hoppbakke og akebakke for de minste. Derfra kommer du inn på det løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue. Der er det også en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området, og skiforeningens løypenett i Nordmarka.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et villastrøk med tilsvarende bebyggelse.

  Byggemåte
  Enebolig Enebolig fra 1919, tilbygget i 2007 og 2012. Oppført på støpt og murt grunnmur, samt ringmur med støpte plater på mark. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledningsbord. Tak som saltakkonstruksjon i tre, tekket med metall takplater m/taksteinimitasjoner og betong takstein, samt stål takrenner med nedløp og beslag. Uthus Uthus som enkel trekonstruksjon med yttervegger av lafteplank. Selve uthuset er plassert på platting fundamentert på grunn. I yttervegg er det 2-fløyede labankdører m/ett-lags glass. Tak som saltakkonstruksjon i tre, tekket med antatt asfaltpapp m/overliggende bordtak. Lysthus Lysthus flyttet til eiendommen i 2019 fra en annen eiendom. Oppført på ny støpt plate på mark. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med liggende kledningsbord. I yttervegg er det kobla vinduer og 2-fløyede terrassedører. Takkonstruksjon med fall til takfot og kuppel m/glass, tekket med asfaltpapp/shingel og bordtak. Innlagt strøm med belysning. Garasje, byggeår 2007. Garasje med støpt plate på mark og murt Leca sokkelmur for yttervegg. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledningsbord. I yttervegg er det vinduer med 2-lags isolerglass og malt heltre leddport m/el portåpner. Tak som saltakkonstruksjon i tre med takstoler og taktro. Tak tekket med betong takstein og stål takrenner og beslag. Bod innerst i garasje med isolerte vegger og tak, kledd med trepanel. Isolert dør til garasje og ytterdør med kodelås. Plater for lagring lagt ut på del av takstol med adkomst fra luke i gavlvegg. Innlagt strøm/lys i garasje og bod. Utelamper i smijern på yttervegger. Garasje, uthus, o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset og det er ikke satt tilstandsgrad. Uthus er ikke besiktiget innvendig. For nærmere beskrivelse av byggemåte og byggeteknisk tilstand henvises til vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann.

  Innhold
  Meget innbydende overbygd inngangsparti på ca 20,5 m². Boligen har en innholdsrik planløsning og følgende romfordeling: 1. etasje Entré, hall, toalettrom, hovedsoverom med adkomst til eget bad og walk-in garderobe, separat kjøkken, stue og spisestue med utgang til overbygd terrasse på ca 45 m² med trapp ned til hagen. Det er også adkomst til terrassen fra soverommet. 2. etasje Gang med trapp, bod, gang, bad/vaskerom, soverom/stue med utgang til vestvendt altan på ca 19 m², 2 soverom - og hybeldel med sovealkove, bad/vaskerom og stue/kjøkken med utgang til altan og trapp ned. Lagringsplass under veranda for hybel på ca 7 m². Loftsetasje Gang med trapp og adkomst til kott/lagringsplass og arbeidsrom/stue. Kjeller Kjellerdel tilhørende hoveddelen har et stort trapperom og en bod. Hybeldelen er innredet med kjøkken med dør ut, stue/soverom (ikke målbart) og bad/vaskerom og et teknisk rom. Lysthus. Utestue på ca 15,5 m². Drivhus av typen "Grip" fra NordvestBad. Overbygget platting med "huskebenk" i hage på ca 5 m². Overbygget søppelskur ved innkjøring i gårdsplass. Garasje med bod i bakkant.

  Standard
  En praktfull eiendom med attraktiv beliggenhet i et av byens flotteste villastrøk. En helt spesiell eiendom med mye sjel og mer enn hundre år med historie i veggene! Eiendommen har med sin sentrale beliggenhet - gangavstand skoler, barnehager og alle byens fasiliteter. Villaen er omkranset av en stor vakker hage som er flott opparbeidet med både drivhus, lysthus, utestue og store solrike uteplasser med sol fra morgen til kveld. Stor gårdsplass med rikelig plass til parkering - i tillegg til garasje fra 2007 med bod i bakkant. Boligen fremstår som svært innbydende med velvalgte fargevalg og klassisk innredning - helt i tråd med husets opprinnelse. Nåværende eiere har i sin eiertid gjort omfattende oppgraderinger av bygningsmassen - der bevaring av husets opprinnelige karakter og sjarm har vært helt essensielt. Boligen er ombygd og innredet med to hybeldeler som gir gode leieinntekter. Villaen som opprinnelig ble oppført i 1919 er tilbygget i 2007 med entré, deler av gang, bad, soverom og garderobe/walk-in garderobe, samt overliggende del med hybel. I 2012 ble spisestue og overliggende altan bygd på, samt deler av 2. etasje og kjeller omgjort til hybler i 2019/2020. Garasjen var ny i 2007. Fasaden og garasjen var nymalt med to strøk Drygolin Extreme i 2021. Meget innbydende overbygd inngangsparti som vender mot øst med plass til utemøblement. Overbygget gjør uteplassen svært anvendelig. Vindfang og hall Stor hall og innbydende entré/vindfang med hyller og knagger til sko og yttertøy. Stue Stor herskapelig stue med egen spisestue og plass til ulik møblering. Den generøse takhøyden og de store vindusflatene gjør at rommene oppleves som svært innbydende. I stua er en flott peis som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager. Glasset i peisen ble skiftet i 2021. Downlightsbelysning i himling - i tillegg til punkter for takbelysning. Fra spisestua er det utgang til en stor overbygd terrasse på hele 45 kvm med jacuzzi og trapp ned til hagen med skjermet utestue på 15,5 kvm, drivhus, lysthus og overbygd huskebenk. Kjøkken Stort, innbydende kjøkken med god skap- og benkeplass og plass til spisebord. Flott kjøkkeninnredning fra Trebo som ble utvidet/ombygget i 2020. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt stålkum. Det er fliser på bakvegg over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap og kjøleskap. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Svært romslig hovedsoverom med adkomst til walk-in garderobe og direkte tilknytning til eget bad. Hovedsoverommet har også utgang til den overbygde terrassen med jacuzzi - der alt ligger til rette for å nyte tilværelsen i en hektisk hverdag. Den gode planløsningen med alle nødvendigheter inkludert et av soverommene og bad/wc på boligens hovedplan - tilrettelegger for livsvarig bruk. Alle soverommene er av god størrelse og garderobeskap medfølger. Bad i tilknytning til hovedsoverommet i 1. etasje Flott helfliset bad som var nyoppusset i 2007, ingen dokumentasjon er fremvist. Badet er innredet med hvit baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, overskap med speil og belysning, vegghengt toalett, innfliset massasjekar og dusjnisje med dør i glassutførelse. Nye taklister og nytt blandebatteri for dusj med rainshower i 2022. Downlightsbelysning i himling. Varmekabler. Balansert ventilasjon med avtrekksventil i himling og tilluft under dør. Toalettrom Separat toalettrom som var nyoppusset i 2021 med parkettgulv og ny tapet på vegger. Malt glatt himling. Rommet er innredet med servant, speil, plassbygget skap for oppbevaring og gulvtoalett. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Ventilasjon med elektrisk avtrekksvifte med utkast på yttervegg og tilluft under dør. Boligens 2. etasje er innredet med en hoveddel - og en hybeldel. Hoveddelen er innredet med bad, en bod og to soverom - i tillegg til stue med utgang til stor vestvendt altan på 19 kvm med svært gode solforhold. Loftsetasjen er innredet med et romslig arbeidsrom/stue og kott med lagringsplass/teknisk for balansert ventilasjon. Bad/vaskerom i 2. etasje. Flott helfliset bad/vaskerom som var nyoppusset i 2012, dokumentasjon er ikke fremvist. Badet er innredet med toppmontert servant på vegghengt benkeplate i laminat, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare dører i glassutførelse. Badet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannbåren gulvvarme. Balansert ventilasjon. Hybeldelen har adkomst både fra hoveddelen og egen utvendig inngang med trapp på siden av huset. Stua og kjøkkenet i hybeldel i 2. etasje Stua og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning. Overflatene er malt i tidsriktige fargetoner som gir en fin kontrast til det lyse kjøkkenet. Epoq kjøkkeninnredning med glatte høyglans fronter og laminat benkeplate med nedfelt kompositum og fliser på bakvegg over benkeplate. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som induksonstopp og stekeovn. Sensor for automatisk av vannstoppsystem er montert i skrog under kjøkkenkum. Kjøkkenventilator med kullfilter. Alle hvitevarer på kjøkkenet i hybelen medfølger. Downlightsbelysning i himling. Sovealkove med plass til dobbeltseng. Bad/vaskerom i hybeldel i 2. etasje Lekkert helfliset bad/vaskerom som var nyoppusset i 2020, ingen dokumentasjon er fremvist. Badet er utstyrt med porselensservant, gulvtoalett og dusjkabinett med fast bunn. Badet har opplegg for vaskemaskin. Det er ikke sluk på våtrommet, men montert sensor for automatisk vannstoppsystem på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler og vannbåren gulvvarme. Downlightsbelysning i himling. Ventilasjon med elektrisk avtrekksventil med utkast ut og tilluft under dør. Underetasjen har et kjellerrom og en bod tilhørende hoveddelen. Øvrig del av underetasjen er innredet med hybel med egen inngang fra siden av huset. Kjøkken i hybel i kjeller Kjøkkeninnredning med hvite høyglans fronter og åpne overskap. Laminat benkeplate med nedfelt stål kum og fliser på bakvegg over benkeplate. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer. Kjøkkenventilator med kullfilter. Alle hvitevarer på kjøkkenet i hybelen medfølger. Bad/vaskerom - hybel i kjeller Helfliset bad som var nyoppusset i 2020, ingen dokumentasjon er fremvist. Badet er innredet med laminat benkeplate med toppmontert servant, speil, toalett og dusjkabinett. Badet har opplegg for vaskemaskin. Vannbåren gulvvarme. Balansert ventilasjon. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Fliser, parkett og teppegulv. Vegger: Malte glatte flater og tapet. Himlinger: Malte glatte flater for himlinger. Vedlikehold/påkostninger utført i perioden 2019-2022 (opplyst av eier) Loftsetasje ? Bygget opp nytt fra bunn av med nye overflater og elektrisk anlegg. ? Kledd inn ventilasjonslegg i isolert knekott. ? Montert kottdører og ny nye dører. ? Kledd pipe med fliser ? Lagt teppe i trapp 2. etasje ? Fjernet pipe på ett soverom. ? Opplegg til vaskemaskin/tørketrommel på bad (hoveddel) og ny vask m/ blandebatteri. ? Laget hybel ut av et opprinnelig større rom (sal) inkl. bad og kjøkkeninnredning. ? Nye vinduer, ny ytterdør og ny veranda m/trapp til hybel. ? Lagt teppefliser over opprinnelig parkett. ? Isolert én yttervegg for hybel. ? Lagt varmekabler for vannledning til bad/kjøkken i hybel. ? Lagt teppe i trapp 1. etasje ? Satt inn tofløyet dør til soverom. ? Nye dørhåndtak for alle dører. ? Bygget om et rom til garderobe/walk-in-closet, der vinduer ble fjernet. ? Tapetsert og malt overflater. ? Nye taklister på soverom. ? Nye brede taklister og nytt blandebatteri på bad. ? Malt overflater i stue ? Ny glassdør til peis. ? Slipt gulv, malt overflater og satt på noen nye lister i hall. Kjøkken 1. etasje ? Utvidet opprinnelig kjøkkeninnredning. ? Fjernet peis. ? Satt inn et nytt integrert kjøleskap. ? Slipt parkett. ? Malt tak og tapetsert vegger. ? Nye fliser over benkeplate. Toalettrom ? Fjernet skyvedørsgarderobe og etablert toalett med vindu, innredning og frittstående vask. ? Slipt gulv. ? Ny dør. Underetasje ? Etablert hybel med kjøkken, bad, stue/soverom og bod. ? Isolert utforede vegger. ? Malt/tapetsert overflater. ? Nytt elektrisk anlegg for hybel. Det er også utført diverse elektriske arbeider i boligen, blant annet med overnevnte forhold, samt nye kurser ift. mer kapasitet i hybel, lader til el-bil og jacuzzi. Det har også blitt byttet diverse kontakter. Utvendige oppgraderinger: ? Ny overbygget terrasse ved inngangsparti. ? Utvidet og fornyet overbygget terrasse mot hage. ? Montert platting som det er plassert drivhus på. Utført med egeninnsats. ? Etablert hagestue. ? Etablert overbygget platting m/huskestativ. ? Nye kantstein rundt blomsterbed i hage. ? Utvidet gårdsplass for parkering til flere biler. ? Etablert gjerde mot gate. ? Etablert gjerde mot nabo mot nord. ? Etablert hekk mot rødt hus. ? Montert 4 stk spir på hustak og to spir for garasje. ? Etablert støpt plate og flyttet lysthus til nåværende posisjon. ? Montert uthus (kjøpt fra Martinsen på Jevnaker). ? Elektriske arbeider for drivhus og lysthus. ? Montert 4 stk utelamper i støpejern og 11 andre typer utelamper. ? Montert sprosser på de vinduer som manglet dette. ? Nye terrassebord for altan. ? Fjernet én pipe over tak. ? Etablert søppelhus. ? Montert ny frittstående utelampe m/to kupler. ? Lagd tørkestativ av tre i hage. ? Behandlet kledning for bolig og garasje med 2 strøk Drygolin Extreme i 2021 Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 (TG2) avvik som kan kreve tiltak, eller tilstandsgrad 3 (TG3) store, eller alvorlige avvik som trenger strakutbedring/eller innen kort tid. Enebolig - Utvendig Nedløp og beslag, TG2 Renner, nedløp og beslag i metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er avvik: Frostsprengt taknedløp registrert. Det mangler beslag nederst på ett isbord mot takoverbygg for terrasse. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det bør monteres isobord på nedre del av isbord mot som mangler dette. Takkonstruksjon/loft, TG2 Tak som saltakkonstruksjon i tre, med innredet loft for opprinnelig del. Tilbygg fra 2007 med A-takstoler og knekott uten adkomst. Her ble loft innredet i 2012 med gulvvarme og 20 cm isolasjon i gulv, vegger og tak. Kompakt tak med overliggende altan over tilbygg med spisestue. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ingen adkomst til kalde knekott eller kaldt møneloft for tilbygget del m/hybel. Tiltak: Adkomst til kalde konstruksjoner bør etableres. Vinduer, TG2 Vinduer med 2-lags isolerglass i tilbygg fra 2004 og trapperom i 2. etasje. Vinduer i øvrig bolig fra 2011-12 i hvitmalt utførelse med 3-lags isolerglass. Velux takvindu i hvit utførelse for bad i 2. etasje, montert i 2007. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Deler av vinduer er plassert direkte ned på vannbrett/omramming, dette gir økt fare for fuktopptrekk. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Forhold krever skjerpet grad av tilsyn/vedlikehold. Dører, TG2 Ytterdør til entré i hvit utførelse med 2-lags isolerglass fra 2012. Digital dørlås. Ytterdør til hybel i 2. etasje i profilert utførelse med 2-lags isolerglass fra 2008. Terrassedør på hovedsoverom med 2-lags isolerglass fra 2005. Terrassedør i spisestue med 2-lags isolerglass fra ca 2007. Terrassedør for stue/soverom i 2. etasje med 2-lags isolerglass fra 2007. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrassedør på hovedsoverom subber i terskel. Tiltak: Terrassedør bør justeres. Balkonger, terrasser og rom under balkonger,TG2 Altan med spaltegulv av terrassebord fra 2022 på lekter, der lekter er plassert på tett dekke m/asfaltpapp som tekking. Tett rekkverk i malt utførelse. Overbygget inngangsparti fra 2019/2020 med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag er innfestet i yttervegg og fundamentert til støpte fundamenter i grunn. I ytterkant av terrasse er det plassbygde blomsterkasser som rekkverk. Takoverbygg med énsidig fall, tekket med klare plast takplater med metall takrenner m/nedløp og beslag. Profilerte søyler ned til terrasse/fundamenter i grunn. Veranda m/trapp til terreng utenfor hybel i 1. etasje fra 2019/2020 med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag er innfestet i yttervegg og fundamentert på tresøyler til fundamenter i grunn. Rekkverk i malt utførelse med topprekke. Tretrapp til terreng med rekkverk på én side. Under bjelkelag er det lagt profilerte metall takplater for å kunne benytte underliggende areal til lagring. Underliggende areal har to vegger mot det fri med liggende spiler. Overbygget terrasse utenfor stue med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag er innfestet i yttervegg og fundamentert til støpte fundamenter i grunn. Mot nord er det tet levegg med glassfelt. Stor trapp med dype inntrinn til terreng med rekkverk/levegg på sider i trappeløp. Deler av terrasse er opprinnelig fra 2007 og 2012, men hele terrassen ble utvidet/delvis fornyet i 2022, der det også ble etablert nytt takoverbygg og trapp til terreng. Innerst i hjørne av terrasse er det nedfelt Jacuzzi med utvendig bryter for strøm. Det ble også etablert utvendig krav på terrasse som er bygget inn m/oppbevaring for hageslanger. Terrasseplattinger for drivhus og overbygget huskestativ fra 2021 med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag har ukjent fundamentering. Drivhus er av typen "Grip" fra NordvestBad. Hagestue fra 2021 med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag har ukjent fundamentering. Tre tette bakvegg med liggende kledningsbord og to vegger med liggende spiler og glassfelt. Takoverbygg med énsidig fall, tekket med profilerte plast takplater. Tak er fundamentert på bæredrager med tresøyler til antatt støpte fundamenter i grunn. Blomsterkasse på to side av hagestue, plassert på bakkeplan. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Altan 2. etasje hoveddel: Rekkverk er målt til 0,89 meter. Dagens krav er 1 meter. Råte i topprekke i hjørne av veranda. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Utvendige trapper, TG2 Støpt utvendig trapp til ytterdør for kjeller med mur/betong støttemur mot terreng. På toppen av støttemur er det rekkverk i tre i malt utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke montert håndløper i trappeløp. Tiltak: Håndløper må monteres for å fjerne avviket. Enebolig - Innvendig Overflater, TG2 Overflater hovedsakelig med: Fliser, parkett og teppegulv for gulvflater. Malte glatte flater, tapet. Malte glatte flater for himlinger med stukkaturer. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Enkelte skader i parkett på kjøkken etter at pipe som var i dette rommet ble fjernet. To hull i parkett er tettet igjen. Skjøt for flere parkettbord på samme sted på kjøkken, antatt etter utbedring/skade. Enkelte slitasjemerker for parkett i soverom/stue. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG3 Etasjeskillere i tre. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. På kjøkken i 1. etasje ble det målt 33 mm gjennom rommet og 22 mm over to meter. For stue/soverom i 2. etasje ble det mål 24 mm over to meter. På ett soverom for 2. etasje ble det målt 40 mm over to meter. Skjevheter er ikke unormale alder på bygningsmasse tatt i betraktning. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Ved legging av nye gulvflater må det påregnes mindre opprettinger. Kostnadsestimat for mindre opprettinger vil trolig ikke føre til at bygningsdel får TG1, da dette vil være mer omfattende. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Rom under Terreng, TG3 Utforede trevegger og malte pussede flater for grunnmur mot terreng. Fliser og teppegulv på gulv mot grunn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Fuktsperre ble ikke brukt under fundamenter for grunnmur og støpt gulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Malingsflass og enkelte avskallinger for pusset mur registrert. Ved enkle fuktsøk ble det registrert forhøyede verdier for nedre del av grunnmur. Det ble utført hulltaking i utforet vegg for stue/soverom for hybel i kjeller. Det ble her målt skadelige fuktverdier i bunnsvill med fuktkvote på 23,2% i trevirke. Det ble ikke registrert synlige skader, men det må påregnes å kunne være fukt/råteskader i utforet vegg. Det kom etter befaring grunnvann opp i kjelleren. Det er ikke undersøkt om dette kan ha forårsaket skader for bygningsdeler i rom under terreng. Tiltak: Fuktopptrekk må påregnes og det anbefales på et generelt grunnlag å benytte uorganisk materiale for bygningsdeler mot terreng. Videre undersøkelser og eventuell utbedring/riving må påregnes vedrørende utforet vegg. Innvendige trapper, TG2 Malte trapper mellom alle etasjer med tette opptrinn og rekkverk på en side. Trapper pusset opp 2012 med sliping og maling. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Innvendige dører, TG2 Malte fyllingsdører og formpressede dører med lett og massiv kjerne. 2-fløyede dører m/glassfelt mellom stue og kjøkken. 2-fløyede dører til hovedsoverom. Smårutet glassfelt mellom entré og gang, samt mellom gang og stue. Brann- og lyddør i glatt utførelse mellom gang m/trapp og hybel i 2. etasje (Ei30,dB35). Vurdering av avvik: Det er avvik: Fuktsvellinger for nedre del av dørblad til bad/vaskerom i 2. etasje. Enkelte dører subber i karm. Tiltak: Justering av enkelte dører må påregnes. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og panelt himling. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Noe ufagmessig utførelse for flisarbeider. Vindu er per definisjon i våtsone til dusj. Vurderes ikke som et problem i praksis. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble målt 15 mm fra ferdig gulv ved terskel til topp slukrist. Deler av gulv er tilnærmet flatt. Saltutslag for enkelte fuger. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Sluk, membran og tettesjikt, TG3 Plastsluk i gulv. Membran: Ukjent membran/tettesjikt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er antatt synlig smøremembran under fliser sett fra sluk, men eventuell membran er ikke ført ned under klemring i sluk. Rommet har derfor ikke vanntett utførelse. Forhold gis TG3. Tiltak: Lokal utbedring med ny membran og mansjett m/klemming rundt sluk må påregnes for å lukke avviket. Det gjøres allikevel oppmerksom på at skadepotensiale er begrenset ved dagens bruk grunnet bruk av dusjkabinett og beliggenhet i kjeller. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med laminat benkeplate m/toppmontert servant, klosett og dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe slitasje for ende av benkeplate og moe fuktavellinger i underkant av benkeplate mot dusjkabinett. Toppmontert servant er ikke tilstrekkelig festet. Tiltak: Servanttopp må festes bedre. Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og malt glatt himling m/downlights. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Noe ufagmessig utførelse for flislegging. Dør er per definisjon i våtsone for kabinett, vurderes ikke som et problem i praksis. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler og vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulvet er tilnærmet flatt. Ufagmessig utførelse for flislegging. Fuger har saltutslag og diverse avskallinger. Det var ikke mulig å kontrollere gulv under kabinett. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Sluk, membran og tettesjikt, TG3 Det er ikke sluk på våtrom. Membran: Ukjent type membran/tettesjikt. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelse for membran er ikke kjent/dokumentert. Det er ikke sluk i våtrom. Forhold gis tilstandsgrad 3. Tiltak: Det er montert sensor for automatisk vannstoppsystem grunnet mangel av sluk på bad. Det er derfor ingen behov for umiddelbare tiltak. For å fjerne avviket må det etableres sluk i gulv. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med servant, klosett, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett m/fast bunn. Det er montert sensor for automatisk vannstoppsystem på gulv. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mindre avskalling i emalje for servant. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og malt glatt himling m/downlights. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Noe misfarginger for fuger nederst på vegg i dusjnisje, normalt ved dusjing direkte på overflater. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Plastsluk i gulv. Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Utførelse for membran er ikke kjent/dokumentert. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med servantinnredning m/heldekkende servanttopp, speilskap m/belysning, vegghengt klosett, innfliset massasjekar og dusjnisje m/nyere dusjopplegg på vegg. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og malt glatt himling. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Enkelte misfarginger for nedre del av fuger på vegg i dusjhjørne, normalt ved dusjing direkte på overflater. Dør til bad er per definisjon i våtsonen til dusjhjørne. Vil normalt ikke være et problem hvis flislim er dratt vertikalt med tannsparkel. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble målt 8 mm fra flislagt gulv ved terskel til topp slukrist. Dårlig fall på gulv for deler av gulv i dusjnisje. Det må påregnes å kunne komme noe vann ut på gulv mot dør ved større vannmengder. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Plastsluk i gulv. Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelse for membran er ikke kjent/dokumentert. Det er utett rørgjennomføring for avløpsrør i vegg under servantinnredning. Dette er per definisjon en våtsone. Tiltak: Det bør tettes rundt avløpsrør til servant i vegg. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med toppmontert servant på vegghengt benkeplate i laminat, opplegg/plass for vaskemaskin og tørketrommel, vegghengt klosett og dusjhjørne m/dusjopplegg på vegg. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Servanttopp og avløp til servant var ikke tilstrekkelig festet. Tiltak: Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Servanttopp og avløp til servant må festes med permanent løsning. Eventuelt bør det monteres ny servant hvis ikke dette lar seg gjøre. Kjøkken Kjøkken i 1. etasje Overflater og innredning, TG2 Trebo kjøkkeninnredning, utvidet/ombygget i 2020. Innredningen har profilerte fronter, laminat benkeplate, nedfelt stål 1 1/2 kum og nye fliser på bakvegg over benkeplate. Utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjon platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap og kjøleskap. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Noen mindre fuktsvellinger for bunnplater til skrog for kjøl/fryseskap og kjøleskap. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Kjøkken hybel i kjeller Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning for hybel med glatte fronter i høyglans, overskap uten fronter, laminat benkeplate, nedfelt stål kum og fliser på bakvegg over benkeplate. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Avskallinger for ender av benkeplate. Fuktsvellinger for bunnplate i skrog under kum. Enkelte slitasjemerker. Noe skjevheter for hjørnefronter. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Avtrekk, TG2 Kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Stue/kjøkken hybel 2. etasje Overflater og innredning,TG2 Epoq kjøkkeninnredning for hybel i 2. etasje med glatte fronter i høyglans, laminat benkeplate, nedfelt kompositt 1 1/2 kum og fliser på bakvegg over benkeplate. Utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjon platetopp og stekeovn. Sensor for automatisk av vannstoppsystem i skrog under kum. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Fuktsvellinger for sideplater og bunnplate for skrog under kum Det er lagt ny hylleplate oppå opprinnelig bunnplate. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Avtrekk, TG2 Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Tekniske installasjoner Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder integrert i system med væske-til-vann varmepumpe. Det er i tillegg varmtvannsbereder på ca 150 liter i skap på bad/vaskerom i kjeller fra 2015. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke et krav om utbedring av el-tilkobling. Elektrisk anlegg, TG2 Sikringsskap med 3-fas 63 ampere hovedsikringer. Automatsikringer og jordfeilautomater for kurser. Sikringsskap for 1. etasje med jordfeilautomater for kurser. Strømmåler med fjernavlesning. Skjult og åpent elektrisk anlegg. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: ? 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. Kommentar: Alle arbeider utført i regi av dagens eier er utført av firma. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I så fall etterspør samsvarserklæring. Ja. Kommentar: Samsvarserklæringer er ikke fremvist. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el.fagmann teknisk vurdering er begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig. Det er ikke fremvist samsvarserklæringer. Tomteforhold Byggegrunn, TG2 Byggegrunn er ikke undersøkt, men antas å være leirholdige masser. For tilbygg er det bearbeidet byggegrunn med oppfylling av egnet masser og isolering. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Skjevheter for etasjeskillere tilsier at det har vært bevegelser/setninger i grunn siden byggeår. Dette er ikke unormalt, hensyntatt byggeår. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Drenering, TG2 Utførelse og alder for drenering er ikke kjent. Etter befaringen har det kommet grunnvann opp fra grunn i kjelleren, der det ble montert grunnvannspumpe for å hindre at dette skjer igjen. Rørlegger fra Rustad Rørskriver følgende om forholdet: "Vi monterte grunnvannspumpe i kjellergulv grunnet grunnvann kom opp igjennom kjeller gulv, Gulvet ble pigget opp rett innenfor dør til teknisk rom. Stigerør ble satt ned. I stigerør ble det boret flere hull for og ta inn vann fra siden. Pumpen som ble levert av kunde ble satt ned og koblet til avløp. Avløp ble lagt over tak i gang og koblet innpå avløp på andre siden av gangen for teknisk rom. Pumpen ble montert ca 50-60 cm ned i gulv. Over pumpen ble det lagt en rist av strekkmetall. Anbefales å prøve pumpen min 2 ganger i året, eller før spådd større mengder nedbør. Pumpen testes ved å fjerne rist, løfte opp flottør og se at pumpen suger ut vann og at flottør har full bevegelse. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Da det ikke ble benyttet kapillærbrytende sjikt under fundamenter og støpte gulv fra byggeår må det påregnes fuktopptrekk selv om drenering fornyes. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det anbefales å benytte uorganiske overflater for bygningsdeler mot terreng Grunnmur og fundamenter, TG2 I tidligere takst ble det opplyst at nedre del av grunnmur for opprinnelig del er støpt og øvre del er teglsteinsmur. Tilbygg fra 2007 og 2012 oppført på støpt isolert plate på mark med isolert ringmur. Vurdering av avvik: Det er avvik: Skjevheter for etasjeskillere tilsier at det har vært bevegelser/setninger for grunnmur siden byggeår. Dette er ikke unormalt, hensyntatt byggeår. Tiltak: Følg med på eventuell utvikling. Terrengforhold, TG2 Flat tomt. Vurdering av avvik: Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Utvendig hovedvannledning med ukjent utførelse (antatt plast), tilkoblet offentlig nett via private stikkledninger. Utvendige avløpsrør med ukjent utførelse, tilkoblet offentlig nett via private stikkledninger. Alder på utvendige- vann og avløpsledninger er ikke kjent. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Det må antas at utvendige vann- og avløpsnett er over 25 år gammelt da annet ikke er opplyst. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Enebolig med to hybler. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger ikke tegninger. Byggegodkjente tegninger er ikke fremvist, det skal foreligge tegninger/skisser hos kommunen. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling uti fra dagens byggeteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Begge hybler er godkjente hos kommunen, men hybel i kjeller tilfredsstiller ikke lovlighetskrav for rom til varig opphold. Takhøyder i innredet kjeller er under krav på to meter. Det er ikke godkjente rømningsvinduer i kjeller og det er derfor heller ikke godkjent dagslysflate. Det er ikke godkjent rømning fra loftsetasje grunnet høyde til terreng på ca 7,3 meter. Det er krav til fast brannstige med ryggbøyle og brannsikring mot vinduer i underliggende etasjer for rom til varig opphold med høyder til terreng fra vindu på mellom 5 og 7,5 meter. Garasje. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger ikke tegninger. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling uti fra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Lysekroner følger ikke med, men noen kan kjøpes utenom etter nærmere avtale direkte med selger. Vannfontene i hagen medfølger ikke.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Fibernett

  Parkering
  Garasje med bod i bakkant - i tillegg til stor gårdsplass med rikelig plass til parkering. Det er lagringsplass på loft over garasjerom med adkomst via luke i gavlvegg. Elbillader.

  Forsikringsselskap
  IF

  Polisenummer
  3140720

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Diverse
  Selger har tegnet Dobbeltboligforsikring fra Söderberg & Partners. Det er kjøper av denne boligen som blir dekket av forsikringen. Den dekker faste bokostnader med inntil kr. 15.000,- pr. mnd. i inntil 9 måneder dersom kjøper ikke får solgt sin gamle bolig før overtakelse av ny bolig. Se forsikringsvilkår for mer informasjon.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  10 900 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  272 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 900 000))

  288 642 (Omkostninger totalt)

  11 188 642 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vannbåren varme, sentralvarmeanlegg med energibrønn og væske til-vann varmepumpe, elektrisk og fast brensel. Elementpeis med peisinnsats i stue. Glass i peisovn ble skiftet i 2021. Ett-løps teglsteinspipe. Pipe er renovert med nye piperør i 2012 og har nyere utførelse over tak. Nye pipebeslag fra 2007. Sentralvarmeanlegg med energibrønn og væske til-vann varmepumpe. Varmepumpe er plassert i teknisk rom i kjeller. Anlegget var nytt i 2012. Varmtvannsbereder integrert i system med væske -til-vann varmepumpe. Det er i tillegg varmtvannsbereder på ca 150 liter i skap på bad/vaskerom i kjeller fra 2015. Vannbåren varme med plastrør fra åpen fordeling på teknisk rom m/shuntautomatikk for hoveddel av kurser. Anlegg for vannbåren varme ble etablert i 2012. Balansert ventilasjon, samt noe mekanisk/naturlig ventilasjon. Motor for balansert ventilasjon er plassert på isolert knekott. Dato for siste tilsyn av ildsted: 08.02.2022. Dato for siste feiing: 21.04.2017.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 6 198,40 per år. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 557,50 inkl mva. pr. skorstein/skorsteinsløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  890971

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  3207494

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andre utgifter
  I tillegg til kommunale avgifter påløper kostnader til bl.a. strøm, forsikringer, TV/internett mm.

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/45/94: 01.07.1919 - Dokumentnr: 900060 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:45 Bnr:86 01.01.2020 - Dokumentnr: 1094131 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0605 Gnr:45 Bnr:94

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest, eller bygningstegninger fra byggeår på eiendommen da det ikke var et krav om dette på bygninger oppført før 1965. Ringerike kommune har utstedt ferdigattest for tilbygg til bolig og ny garasje datert 29.05.2007, ferdigattest for fasadeendring og tilbygg datert 09.12.2022, samt ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel datert 21.10.2022. Ifølge takstmann er begge hybler er godkjente hos kommunen, men hybel i kjeller tilfredsstiller ikke lovlighetskrav for rom til varig opphold. Takhøyder i innredet kjeller er under krav på to meter. Det er ikke godkjente rømningsvinduer i kjeller og det er derfor heller ikke godkjent dagslysflate. Det er oppført utestue, lysthus, drivhus, utebod, søppelskur og overbygd platting med huske på eiendommen. Oppføring av byggene er meldepliktig til kommunen, men ikke byggemeldt. Innsetting av vindu på toalettrom og fjerning av vindu i walk-in garderobe er ikke byggemeldt. Tiltak som krever godkjenning, og som ikke er søkt om, er ulovlige. Kommunen kan etter plan- og bygningsloven kapittel 32 forfølge overtredelser og pålegge deg å avslutte den ulovlige bruken, samt eventuelt å rette eller fjerne bygningene.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse og kjørevei i henhold til reguleringsplan 3007281 Helgesbråten vedtatt 26.09.2002. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, bevaring kulturmiljø, ras- og skredfare med krav vedrørende infrastruktur.

  Adgang til utleie
  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål. Deler av boligen kan leies ut, forutsatt at det er en del av boligens godkjente hoveddel med rom godkjent for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  10 900 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  272 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 900 000))

  288 642 (Omkostninger totalt)

  11 188 642 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  288642

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,0 % av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 115 000. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 15 900 Markedsføringspakke kr 34 600 Meglerpakke kr 6 400 Oppgjørshonorar kr 5 500 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000.Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev