aktiv-eiendomsmegling
Velkommen på visning i Fjellveien 25! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen på visning i Fjellveien 25! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Fjellveien 25

Familievennlig del av tomannsbolig med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. Elbillader. Garasjeplass medfølger.

 • kr 3 600 000
 • BRA 151 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 600 000
 • Omkostningerkr 107 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 707 042
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1983
 • Soverom4
 • ArealP-rom 136 m²
 • Tomt371.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   107 042,- (Omkostninger totalt)   3 707 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
- Planetgning underetasje -
Del av tommannsbolig med store solrike uteplasser med lang kveldssol og praktfull utsikt. Boligen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Stor hellebelagt gårdsplass med god plass til parkering og elbillader fra 2022. I tillegg medfølger en garasjeplass, samt en gjesteparkering i felles garasjeanlegget ved siden av. Nåværende eiere har gjort store oppgraderinger i sin eiertid med blant annet totaloppussing av bad i 2015 og nytt kjøkken i 2018, og nytt rekkverk og dekke på veranda i 2019. Nytt sikringsskap med nye sikringer, overspenningsvern og sentral for komfyrvakt i 2018. Mye av det elektriske anlegget ble også skiftet i forbindelse med renovering av badet og kjøkkenet. Nytt tak på tilbyd del i 2004. Velkommen på visning!
- Stor sørvestvendt veranda på hele 45 kvm med overbygd utestue -

Fjellveien 25, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Del av tomannsbolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 74 kvm
  1. etasje: 77 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 64 kvm Stue/kjøkken, toalettrom.
  1. etasje: 72 kvm Entré, gang, soverom, soverom, soverom, soverom, bad.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 10 kvm Bod/teknisk rom, matbod, kjølerom.
  1. etasje: 5 kvm Garderobe.  Tomt
  371.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt i skrånende terreng. Tomta er opparbeidet med brosteinsbelagt gårdsplass på boligens overside. Opparbeidet med noe blomsterbed og beplantning i skråning, samt egen veranda som lokasjon for drivhus på nedsiden av boligen.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et veletablert boligfelt i Oppenåsen i Heradsbygda, Hønefoss. Boligen ligger høyt og fritt med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold med lang kveldssol midtsommers. Stor sørvestvendt veranda på hele 45 kvm med overbygd utestue, i tillegg terrasseplatting på 17 kvm med drivshus med mulighet for dyrking av både urter og grønnsaker - til glede for hele familien! Boligen har enkel adkomst og stor hellebelagt gårdplass med ellbillader og god plass til parkering. I tillegg medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg ved siden av, samt rett til en gjesteparkering utenfor. Meget barnevennlig beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Familievennlig nabolag med barn og ungdom i alle aldre, gode oppvekstsvilkår, lekeplasser i nærheten og trygg skolevei til Helgerud barneskole. Nærmeste barnehage er Heradsbygda barnehage og ungdommene i området går på Veienmarka ungdomsskole. Dagligvarehandelen kan du gjøre på Coop Extra i Heradsbygda, kun 15 minutters gangavstand unna. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det under ti minutters kjøring Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med umiddelbar nærhet til nydelig turterreng og merkede turstier innover skogen. For den turglade kan man gå gjennom skogen helt til Ådalen og finne mangt en rasteplass med muligheter for både bålhygge og fiskemuligheter. På Ringkollen som ligger kun et kvarters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke og hoppbakke. Derfra kommer du inn på det enorme løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. Det er fint å gå tur oppover "Gamle Ringkollbakken" og opp til Ringkolltoppen. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med Oppenåsen bussholdeplass kun fem minutter fra inngangsdøra - med avganger for linje 222, 241 og 242 og pendlerbuss til Oslo. Til Hønefoss rutebilstasjon med avgang for Oslobussen og Hønefoss togstasjon for Bergensbanen er det under ti minutters kjøring. Til Gardermoen lufthavn er det rundt en times kjøring.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med enebolig, tomannsbolig og leilighetsbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Helgerud skole (1-7 kl.) 13 min gangavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 9 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 12 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Heradsbygda barnehage 11 min gangavstand Veien barnehage 5 min kjøreavstand Hønefoss barnehage 10 min kjøreavstand

  Skolekrets
  Helgerud

  Offentlig kommunikasjon
  Oppenåsen bussholdeplass 5 min gangavstand (linje 222, 241, 242) Hønefoss togstasjon 7 min kjøreavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 1 t 5 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Tomannsbolig i skrånet terreng med sokkeletasje og 1. etasje. Gulv i sokkeletasje som bjelkelagskonstruksjon av tre, opplagt på betongdragere på betongfundamenter som åpen konstruksjon. Ringmur med krypkjeller for halvdel mot terreng. Tilbygget del som støpt plate på mark med ringmur av lettklinkerblokker. Opprinnelig yttervegg mot terreng som multimur. Etasjeskiller av trebjelkelag. Yttervegger over terreng av bindingsverk. Takkonstruksjon som saltak av prefabrikerte takstoler. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 15.05.2023 av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Badet er totalrenovert i 2015. Tømrer Geir Rovelstad Hønefoss Vvs AS, Hetland Elektro AS, Murmester Torkild Erlandsen AS, Villavent skiftet samtidig av Bratvold Boligventilasjon AS. Tømrer Geir Rovelstad. Arbeid utført kun av faglært. Våtromsplater og smøremembran på vegger. Hel membranduk (toppmembran) på gulv. Ny sluk. Nytt avløp fra bad og nytt rør-i-rør opplegg til bad i 2015. Nytt rør-i-rør opplegg til kjøkken og toalett i 2018. Arbeid utført kun av faglært v/Hønefoss Vvs og Hagelsten Vvs. Det har tidligere vært mus på loftet, men det er nå montert nye musesperrer. Strøm til bad og kjøkken/spisestue. Elbillader. Arbeid utført kun av faglært v/Hetland Elektro AS og Nesberget AS. Elbillader montert i 2022 av Nesberget AS. Kontroll av el-anlegget. Mener det var i 2019. Korrigert tilleggsopplysning (var etter at vi pusset opp badet i 2015). Rehabilitert terrasse i 2019. Utvidet og byttet dekke og rekkverk. Satt opp paviljong. Drivhus med platting satt opp i 2021. Drivhuset og tilhørende platting er ikke byggemeldt. Arbeid utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Huset er bygget ut i 2004. Jobben utført av Byggmesteren Hønefoss AS. Tilbygget ferdigmeldt 2023. Godkjent av kommunen. Eiendommen er tinglyst med pliktig medlemskap i velforening. Gjeldende velforening er Fjellveien velforening. Eiendommen har tinglyst fast parkeringsplass i garasjeanlegg. I tillegg disponeres en gjesteparkering på oppstillingsplasser mellom terrasseblokkene. Det er opprettet et nytt garasjeutvalg som administrerer parkeringsanlegget. Det betales en årlig avgift for parkering som dekker lys og brøyting/strøing. Dette gebyret var 1300,- for 2022.

  Innhold
  Innholdsrik del av tomannsbolig med følgende romfordeling: 1. etasje: Entré, gang, bad og 4 soverom - hvorav det ene med adkomst til garderoberom/walk-in. Sokkeletasje: Stue/kjøkken med utgang til veranda på 45 kvm hvorav 10 kvm er overbygd som utestue med teltduk på skinner som levegger, toalettrom, bod/teknisk rom, matbod og kjølerom. Veranda på 17 kvm med drivhus. To boder med utvendig adkomst på henholdsvis 4 kvm og 5 kvm. Trapp/platting som inngangsparti på 3 kvm.

  Standard
  Del av tommannsbolig med store solrike uteplasser med lang kveldssol og praktfull utsikt mot Tyrifjorden og til blåner av Norefjell i det fjerne! Boligen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Boligen ble oppført av Block Watne i 1983, og ble tilbygd i 2004 med utvidet stue og to soverom. Stor hellebelagt gårdsplass med god plass til parkering og elbillader fra 2022. I tillegg medfølger en garasjeplass, samt en gjesteparkering i felles garasjeanlegg ved siden av. Boligen har en innholdsrik planløsning og fremstår som svært innbydende med velvalgte fargevalg som gir boligen et helhetlig og moderne uttrykk. Nåværende eiere har gjort store oppgraderinger i sin eiertid med blant annet totaloppussing av bad i 2015 og nytt kjøkken i 2018, og nytt rekkverk og dekke på veranda i 2019. Nytt sikringsskap med nye sikringer, overspenningsvern og sentral for komfyrvakt i 2018. Mye av det elektriske anlegget ble også skiftet i forbindelse med renovering av badet og kjøkkenet. Nytt tak på tilbyd del i 2004. Innbydende østvendt inngangsparti med nydelig morgensol og god plass til utemøblement. Entré/gang Lysmalt vindfang og gang med garderobeplass med god plass til sko og yttertøy. Sikringsskap med automatsikringer. Stue Meget romslig stue/kjøkken som er malt i moderne farger og med store vindusflater som gjør at rommet oppleves som svært innbydende. Stua og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning - helt i tråd med dagens interiørtrend. Det er god plass til både spisebord, sittegruppe og tv-løsning. I stue/kjøkken er det gulvvarme med smartstyring, Mitsubishi kaiteki 6600 varmepumpe med smart-kontroll, og en flott rentbrennende vedovn som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager. Moderne downlightsbelysning i himlig. Fra stua er det skyvedør fra 2018 med utgang til en stor veranda på hele 45 kvm med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. På terrassen er det laget en flott overbygd utestue med telttuk på skinner som skjerming. Nedenfor terrassen er det satt opp en egen veranda på 17 kvm med drivhus - der alt ligger til rette for å dyrke både urter og grønnsaker - til glede for hele familien! Nytt kjøkken 2018 Påkostet kjøkken som var nytt i 2018. Kjøkkeninnredning fra Nybo med laminerte skrog, hvite profilerte fronter og takhøye overskap med belysning under. Praktisk kjøkkenøy med god oppbevaringsplass med skuffer/skap på to sider og nedfelt stikkontakt i benkeplaten. Laminert benkeplate med kjøkkenkum av kompositt og blandebatteri med knapp i front og kitchenboards på bakvegg over benkeplate. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som mikrobølgeovn, stekeovn, oppvaskmaskin og induksjonstopp. Stekeovn, mikrobølgeovn og induksjonstopp fra Bosch series 8. Kjøkkenventilator fra Røroshetta med avtrekk ut. Stekeovn med pyriolyse, mikrobølgefunksjon og dampfunksjon. Oppmaskinen var ny i 2023. Kjøkkenet har avsatt plass for frittstående kjøleskap. Komfyrvakt tilkoblet i egen kurs i sikringsskap. Alt av rør byttet til rør-i-rør i 2015 og 2018. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Kjølerom Kjølerom med panel på vegg og i himling, og gulvbord av tre. Kjøleaggregat og kjøleromsdør. Toalettrom Separat toalettrom som var nyoppusset i 2018. Det er panelplater på vegger, formpresset panel i himling og laminat på gulv, og innebygd sisterne kledd med laminatgulv. Rommet har vegghengt toalett, servant og speil. Mekanisk avtrekk. Nytt bad 2015 Meget pent helfliset bad som var totalrehabilitert i i 2015 utført i sin helhet av fagfolk. I forbindelse med oppussing av badet ble det lagt rør-i-rør system. Badet er innredet med brunsort servantinnredning med veggskap, skuffeservant med heldekkende servanttopp og speil med tilhørende belysning, vegghengt skap, vegghengt toalett, og dusjhjørne med dusjopplegg på vegg og innfellbare dører i glassutførelse. Badet har opplegg for vaskemaskin. Downlightsbelysning i himling. Varmekabler. Mekanisk avtrekk. Soverom Boligen har fire soverom av god størrelse. Hovedsoverommet er nymalt i 2023 i en behagelig blåtone og har skyvedør med speilfront til walk-in garderobe. Lagringsplass Boligen har god lagringsplass med en innvendig bod, samt to utvendige boder på henholdsvis 4 kvm og 5 kvm. Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Tregulv, laminat, fliser og gulvbelegg. Vegger: Malte glatte flater, malt tapet, panelplater og panel. Himlinger: Malte glatte flater, formpresset panel og himlingsplater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig Taktekking, TG2 Taket er tekket med betongtakstein. Undertak som sutak. Hovedsaklig fra byggeår. Taktekking på tilbygget del fra 2004. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger over terreng som isolert og vindtettet bindingsverkskonstruksjon, kledd med liggende bordkledning. Downligths i gesims mot biloppstillingsplass. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Sjelden et problem ved tørt østlandsklima. Solvegg mot vest har noe værslitt kledning med kuvede og enkelte oppsprukkede kledningsbord. Tiltak: Andre tiltak: Overflatebehandling og enkelte lokale utbedringer må påregnes. Vinduer, TG2 Vinduer med 2- og 3- lags isolerglass fra 1983, 2004 og 2018 som toppsving, fastkarm og 2-veis innadslående. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Bruksmerker og normal slitasje er påregnelig. Noe værslitte karmer på enkelte vinduer. Eldre innadslående vinduer kan være tunge å betjene. Skader på enkelte karmer. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Veranda mot vest på om lag 45 m2 med adkomst fra stue/kjøkken, av impregnert trebjelkelag og terrassebord, fundamentert på betongsøyler. Takoverbygg på om lag 10 m2 med takplater av plast. Vegger som duk opphengt i skinner og solskjerming under takplater. Utestikk og utebelysning. Uttrekkbar levegg. Malt rekkverk av stående spiler håndløper av impregnert treverk. Takoverbygget er ikke byggemeldt. Nedre veranda på 17 m2 i tilsvarende utførelse, men med rekkverk av liggende bord. Drivhus med innlagt sommervann. Verandaen er ikke omsøkt. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Åpninger i rekkverk gjelder rekkverk med liggende bord. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Tregulv, laminat, fliser og gulvbelegg. Vegger: Malte glatte flater, malt tapet, panelplater og panel. Himlinger: Malte glatte flater, formpresset panel og himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte bruksmerker og normal slitasje må påregnes. Enkelte ufagmessige avslutninger for gulvoverflater i 1. etasje. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG2 Pipe i lettklinkerblokker. Det er montert vedovn i stue i sokkeletasje. Vurdering av avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Rom under terreng, TG2 Vegger mot grunn som multimur på opprinnelig del. Utforet og kledd betongvegg for tilbygg. Vurdering av avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendige trapper, TG2 Rettløpstrapp med repos og 180° sving. Malt rekkverk, vanger og opptrinn. Inntrinn og repos med laminatgulv. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Toalettrom Overflater og konstruksjon, TG2 Panelplater på vegger, formpresset panel i himling og laminat på gulv. Kasse for innbygningssisterne kledd med laminatgulv. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er tatt hull i nedre del av kasse for å synliggjøre lekkasjevann. Det er ingen tettesjikt i kassen. Det skal relativt store mengder med lekkasjevann til før det blir synlig i åpningen som er laget. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Lekkasjesikring bør etableres. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG2 Synlig metall hovedvannledning med stoppekran, reduksjonsventil og digital vannmåler lokalisert på bod. Plast rør-i-rør med åpen forgrening. Synlige vannføringer i: Kobber/metall. Vurdering av avvik: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Ventilasjon, TG2 Boligen har naturlig ventilasjon gjennom ventiler i vinduer. Mekanisk avtrekk fra bod, kjøkken og toalettrom. Vifte fra 2015. Styring utenfor badet med av/på-bryter og tre effektnivåer. Vurdering av avvik: Det er avvik: På befaring oppleves luftkvaliteten som utilfredsstillende på enkelte rom. Tiltak: Vurder oppgradering av ventilasjonen ved for eksempel innsetting av veggventiler. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2011 lokalisert på bod. Vurdering av avvik: Det er avvik: Lekkasjevann fra bereder er lagt i rør og synliggjøres dermed ikke. Dette kan føre til økt vannforbruk/strømforbruk ved feil på bereder. Bereder er plassert oppå slukrist. Sluket er derfor ikke tilgjengelig for rengjøring og inspeksjon.Tiltak: Sluk bør gjøres tilgjengelig for inspeksjon og rengjøring. Lekkasjevann bør synliggjøres. Forhold som har fått TG3: Utvendige trapper, TG3 Utvendige trapper av impregnert treverk fra gårdsplass til øvre veranda og videre ned til nedre veranda. To-tinns trapp av impregnert treverk som adkomst til ytterdør. Eldre trapp av impregnert treverk som adkomst til bed i skråning. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det er påvist rottent trinn i eldre trapp. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Lokale utbedringer må påregnes. Kostnadsestimat: Under kr 10 000 Etasjeskille/gulv mot grunn, TG3 Etasjeskiller og gulv i sokkeletasje på opprinnelig del av trebjelkelag. Støpt gulv på grunn med ringmur av lettklinkerblokker og varmekabler i sokkeletasje for tilbygg. Varmefolie for øvrige deler av stue/kjøkken i sokkeletasje. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Branntekniske forhold, TG3 Av utstyr for sikkerhet ved brann er det: Røykvarsler på batteri og brannslukningsapparat. 17. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. 19.Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri. Det er ikke krav til utbedring. Boligen har seriekoblede røykvarslere. 20. Er det skader på røykvarslere? Nei. Halvpart av tomannsbolig. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Oppdaterte plantegner er oversendt kommunen i 2023 i forbindelse med søknad om ferdigattest for tilbygget del. Ferdigattest er innvilget. Andre forhold: Takoverbygg på terrasse er ikke byggemeldt. Nedre veranda på 17 m² er ikke omsøkt. Bod og søppeldunkskur mot kommunal vei er ikke byggemeldt. Deler av denne boden, samt søppeldunkskuret står utenfor eiendomsgrensen. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja For utfyllende opplysninger vedrørende håndverkertjenester - se opplysninger under Beskrivelse av eiendommen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Det er gjennomført større oppgraderinger/vedlikehold av boligen i løpet av de siste 10 årene. Tinglyste/andre forhold Etter opplysning fra eier er det tinglyst parkeringsplass i felles garasjeanlegg, samt en gjesteparkering utenfor garasjeanlegget.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Lampe over spisebordet medfølger ikke i handelen.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  År 2019 Nytt dekke og nytt rekkverk på veranda 2018 Renovert kjøkken/stue 2015 Renovering av bad 2004 Tilbygg med stue og to soverom

  TV/Internett/bredbånd
  Fibernett fra Altibox, samt parabol.

  Parkering
  Hellebelagt gårdplass med god plass til parkering, i tillegg til tinglyst parkeringsplass nr 25 i felles garasjeanlegg, samt en gjesteparkering utenfor garasjeanlegget.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Polisenummer
  6683189

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   107 042,- (Omkostninger totalt)   3 707 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Oppvarming med vedfyring, gulvvarme, panelovner og varmepumpe. Gulvvarme i stue/kjøkken, bad og vindfang. Panelovn på to soverom. Dato for siste kontroll av pipe/ildsted: 28.01.2019 Dato for siste feiing: 23.03.2020 Varmtvannsberederen er plassert i boden i underetasjen og ble installert i 2011.

  Info strømforbruk
  Boligens strømforbruk utgjorde 12727kWt i 2022 med 869 kWt på den laveste måneden og 1290 kWt på den høyeste.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr kr 4 747,64 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 inkl. mva. pr. skorstein/skorsteinsløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  838068

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3017045

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og garasjelag, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Årlig velavgift
  1500

  Velforening
  Garasjeutvalget er nyetablert i år. Det er startet opp for å administrere det som er felles for eierne av tomannsboligene og terrasseblokkene. Vi tilhører nå forskjellige velforeninger, men har tinglyst parkeringsplass i felles garasje, pluss en gjesteparkering utendørs. Kostnaden for dette er budsjettert til 1 500,- pr boenhet for 2023. I tillegg er det en årlig dugnad i parkeringsanlegget. Dugnaden består vanligvis av kosting og spyling av bakken, pluss evt maling når det er behov for det. Velforeningen for tomannsboligene er Fjellveien velforening. Det er ingen kostnader for dette medlemsskapet.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/56/183: 03.01.1985 - Dokumentnr: 25 - Erklæring/avtale. Det fremgår av den tinglyste avtalen at det er pliktog medlemsskap i områdets velforening med de til enhver tid løående utgifter samt rette seg etter de bestemmelser som velforeningen vedtar. Eier har disposisjonsrett og tilhørende vedlikeholdsplikt til 1 biloppstillingsplass under tak, samt en forholdsmessig andel av gjesteparkeringsplassen i parkeringsanlegg tilhørende sameiet gnr 56 bnr 207 i Ringerike kommune. Hvilken biloppstillingsplass eier har rett til fremgår av parkeringsplan datert 26.09.1080. 03.01.1985 - Dokumentnr: 25 - Best. om vann/kloakkledn. Elektriske kraftlinjer. Med flere bestemmelser. Det fremgår av den tinglyste avtale at eieren må tåle ar der uten vederlag anleges og vedlikeholdes vann-, veiskråninger, sluk, elektriske kabler og gatelysmaster etc inn på tomten i den utstrekning dette finnes nødvendig. Boligfeltets hovedvann-, kloakk og overvannsledninger samt de interne hovedveiene blir overtatt for kommunalt vedlikehold. Boligfeltets interne gangveier, lekeplasser, parkeringsplasser, felles og/eller friarealer blir ikke overtatt av kommunen. Kjøper er pliktig til å bære sin økonomiske andel for å få et forsvarlig vedlikehold gjennomført. Stikkledninger for vann og overvann til, under og fra boligen, samt privare adkomstveier omfattes ikke av kommunal vedlikeholdsplikt. Vedlikeholdet på disse anleggene besørges utført og bekostet av d boliger som benytter anleggene. Utgiftene fordeles likt pr bolig, uavhengig av størrelse. Kommunen i forbindelse med reparasjoner eller generelt vedlikehold av tekniske anlegg, snøryddig etc har rett til adkomst over fellesarealer og privat grunn. Kommunen er ikke ansvarlig for skader i forbindelse med nødvendige arbeider med mindre dette følger av alminnelige erstatningsregler. Det er felles stikkledninger for vann, kloakk og overvann under boligene. Eier godtar å dekke en 8. del av nødvendige reparasjons- og vedlikeholdsutgifter vedrørende anlegget fram til det offentlige ledningsnettet. 04.05.1982 - Dokumentnr: 2654 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:56 Bnr:9 01.01.2020 - Dokumentnr: 1628659 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0605 Gnr:56 Bnr:183 Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser. Det er ingen tinglyste rettigheter på eiendommen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår, men brukstillatelse for hus er gitt 23.11.1983. Det er godkjent søknad om mindre fasadeendring vindu den 07.10.1987, ferdigattest for fasadeendring foreligger ikke. Det er gitt igangsettingstillatelse for tilbygg på ca 49 kvm med ferdigattest datert 04.05.2023. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Oppdaterte plantegner er oversendt kommunen i 2023 i forbindelse med søknad om ferdigattest for tilbygget del. Det gjøres oppmerksom på at takoverbygg på terrasse ikke er byggemeldt. Nedre veranda på 17 kvm er ikke omsøkt. Bod og søppeldunkskur mot kommunal vei er ikke byggemeldt. Deler av denne boden, samt søppeldunkskuret står utenfor eiendomsgrensen.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 3007 282-01 Bålerudmarka vedtatt 14.06.2010. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Ifølge selger har det kommet varsel om oppstart av regulering av området mellom Fjellveien og Kremleveien. Etter samtale med grunneier Michael Andreas Oppen ønsker de å ta over kommunens tomt nedenfor planlagt område. Der vil de felle trærne, og lage grøntområde, noe som vil gi enda bedre utsikt fra eiendommen. Det er planlagt at Fjellveien skal fremdeles være blindvei slik den er i dag.

  Adgang til utleie
  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 600 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,00))   107 042,- (Omkostninger totalt)   3 707 042,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  107042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 67 500 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av kommunale opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev