aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hagaringen 7B! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Eiendomsmegling

Hønefoss Hagaringen 7B

En nydelig villa med stor usjenert hage, solrike uteplasser og praktfull utsikt. Gangavstand til skoler og barnehager.

 • 4 500 000
 • BRA 196 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING4 500 000
 • OMKOSTNINGER128 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 628 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 920
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 138 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT715 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGG
 • 4 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  128 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 628 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Enebolig med følgende romfordeling:

1. etasje:
Entré/hall, bad/wc/vaskerom, soverom 8 m² med direkte adkomst til bod/walk-in garderobe på 3 m², stue, kjøkken/spisestue med utgang til terrasseplatting på ca 34 m² - hvorav ca 20 m² er takoverbygget med veranda.

Loftsetasje:
Trappegang, 3 soverom hvorav det ene med tilgang til en bod/garderobe på 7 kvm, gang og bad.

Kjeller på 48 m² med utvendig adkomst.

Utebod 10 m²
Uthus 5 m²
Lekestue 4 m²
- Et nydelig hjem -

Hagaringen 7B, Viken

 • En sjarmerende hvitmalt villa fra 1920 med sjel og mer enn hundre år med historie i veggene! Vestvendt beliggenhet med lang kveldssol, solrike uteplasser og veranda med praktfull utsikt mot Tyrifjorden, Norefjell - og blåner av Blefjell og Gaustatoppen. Familievennlig opparbeidet tomt med stor usjenert hage med peoner, allium, tulipaner, roser, lavendel, hosta, jordbær, bringebær, solbær, et plommetre - og viltvoksende markjordbær rundt om i hagen. Et lekehus, type "Rødhette" ble satt opp og malt sommer 2016 - i tillegg til to redskapsboder på tomta.

  Nåværende eiere har i sin eiertid gjort store oppgraderinger - der bevaring av husets opprinnelige karakter og sjarm har vært helt essensielt. I 2016 ble huset bygd på/tilbygd med tilpasset vinklet bygg i 1½ etasje - utført i sin helhet av fagfolk v/ L-Eiendomsservice AS, Brødrene Helgesen og Comfort Hønefoss VVS AS. Overbygd veranda ble satt opp sommeren 2020, og utvendig ble huset nymalt sommeren 2017. I den opprinnelige delen ble det ifølge forrige takst - i 2000 sprøytet inn cellulosefiber på loftet. Yttertak er rettet opp, ny papp, ny takstein, takrenner og snøfangere i 2007. Nytt tak, takstein, takrenner, snøfangere på nybygget del i 2016. Det elektriske anlegget ble oppgradert i 2009, endret og kontrollert igjen i 2016 i forbindelse med påbygging av huset.

  Den gode planløsningen med alle nødvendigheter inkludert et av soverommene på boligens hovedplan - tilrettelegger for livsvarig bruk.

  Svært innbydende inngangsparti med fin morgensol og overbygd del på ca 3 m².

  Entré/hall
  Stor, lys hall med god plass til sko og yttertøy. Flislagt gulv med gulvvarme og downlightsbelysning i himling. Ny ytterdør i 2007. Den originale trappen opp til boligens loftsetasje er beholdt og var nymalt i 2011.

  Stue
  Sjarmerende stue med god plass til både sittegruppe, lesekrok og tv-løsning. Peisovn i stue som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager - i tillegg til varmepumpe som bidrar til jevn innetemperatur.

  Spisestue i tilknytning til kjøkkenet med direkte adkomst til hagen og stor terrasseplatting med svært gode solforhold. Ny verandadør satt inn i 2007.

  Kjøkken
  Kjøkkenet og spisestua er samlet i en åpen løsning med god plass til spisebord for hele familien. Kjøkkeninnredning fra Ikea i en seksjon med mørk eik fra 2009, og en ny seksjon med hvite fronter i 2017. Innredningen har malte slette fronter med bøylehåndtak og dempere. Heltre benkeplate med flislagt bakvegg over nedfelt oppvaskkum med høy kran. Kobber vanntilførsler og avløp i plast. Innbygd oppvaskmaskin, frittstående komfyr og mekanisk avtrekkshette med utkast på vegg. Plass for frittstående kjøleskap. Oppvaskmaskin og komfyr medfølger. Øvrige hvitevarer på kjøkken medfølger ikke i handelen. Nedsenket himling med downlightsbelysning utført i 2009.

  Bad 1. etasje
  Stort helfliset bad som var helt nytt i 2016. Badet er innredet med vegghengt toalett, speilskap med belysning og hvit baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant. Stort dusjhjørne med glassdører. Praktisk arbeidsbenk med skuffeseksjon og utslagsvask med høy kran. Badet har opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk på vegg. Vanntilførsler er lagt skjult med rør i rør plast og avløp i PVC. Downlightsbelysning i himling. Varmekabler. I tillegg til opplegg for vaskemaskin på badet i 1. etasje er det mulighet for å ha vaskemaskin/tørketrommel på badet i loftsetasjen om ønskelig.

  Toalettrom
  Separat gjestetoalett under trappen til loftsetasjen med originale tømmervegger. Toalettrommet var oppusset i 2009 med nye fliser på gulv og ny innredning. Gulvmontert toalett og baderomsinnredning med heldekkende servant, speil og belysning. Ifølge eier kan det tidvis avgi noe lukt fra toalettet.

  Boligens 2. etasje er innredet med 3 romslige soverom, bad (med utsikt!) og opplegg for vaskemaskin.

  Bad i loftsetasjen med utsikt!
  Badet i loftsetasjen har flislagt gulv med sokkelflis og gulvvarme. Malte panelplater på vegg og malt trepanel i tak. Badet har skråhimling og innredet med flislagt baderomsinnredning. Ny servant og elektrisk avtrekksvifte i 2012. Nytt badekar i 2016. Tidligere varmtvannsbereder er flyttet til kjeller - noe røropplegg fortsatt intakt. Plassbygget flislagt benk med hyller og opplegg for vaskemaskin. Åpent røropplegg i kobber, plast sluk og avløp. Mekanisk luftavtrekk. Det må påregnes oppgradering av badet for å møte dagens krav til standard.

  Soverom
  Boligen har 4 soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har direkte adkomst til badet og en bod/walk-in garderobe med fastmontert garderobeinnredning som medfølger i handelen. Alle garderobeskap medfølger.

  Kjeller på 48 m²
  Stor kjeller med god oppbevaringsplass med utvendig adkomst via takoverbygget trapp. Kjelleren består av ett rom med variert lav takhøyde hvor noen bjelker stikker ned. Det er jordgulv med noe fjellnabber. Delvis malte murvegger og stubbloft i tak. Vinduer fra byggeår og noe ventiler på vegg. Pipestokk med feieluke, hoved vanninntak og avløp. Åpent røropplegg festet til himling. Det er lite dagslys i rommet. Det ble registrert noe opptrekk av fukt i gulv og litt fuktutslag i grunnmur. Eldre/stabile råteskader i synlige deler av trebjelkelag.

  Vesentlige endringer etter byggeår (opplysninger gitt av dagens eiere og tidligere takstrapport fra 2012):
  År 1990 Byttet vinduer unntatt kjeller.
  År 2000 Sprøytet cellulosefiber på loft.
  År 2000 Rehabilitert pipe over tak og montert vedovn.
  År 2007 Yttertak rettet opp og lagt ny taktekking komplett inkl. pipebeslag.
  År 2007 Utforet og isolert vegger 5 cm, ny liggende trepanel.
  År 2007 Byttet ytterdør og balkongdør.
  År 2008 Lagt terrasse utenfor spisekjøkken.
  År 2009 Montert kjøkkeninnredning. Utvidet i 2016.
  År 2012 Oppgradert på bad i loftsetasje med gulvflis, baderomsinnredning. og mek. avtrekk.
  År 2014 Installert varmepumpe luft til luft.
  År 2016 Oppført tilbygg/påbygg.
  År 2020 Oppført veranda i 2. etasje over eksisterende terrasse på mark.

  Boligens innvendige overflater består av:
  Gulv:
  Kjeller: Jordgulv/fjell.
  1. etasje: Laminat, fliser i entré og bad.
  Loftsetasje: Tregulv, laminat og fliser på bad.

  Vegger:
  Kjeller: Delvis malte murvegger.
  1. etasje: MDF-panel, trepanel, laft, fliser på bad.
  Loftsetasje: Trepanel og MDF panel.

  Tak/himling:
  Kjeller: Stubbloft med trebjelker og bordstubb.
  1. etasje: Trepanel, MDF-panel, takess.
  Loftsetasje: Trepanel, MDF-panel i tilbygg

  EL-anlegg
  El-tilførsel via jordkabel til sikringsskap i trapp. Skapet inneholder kurser med automatsikringer, 63 AMP hovedsikring, digitalmåler, kursfortegnelser på dør. Boligen har skjult og åpent elektrisk opplegg. El anlegg oppgradert i 2009 og 2016. Samsvarserklæring for el- arbeider 30.06.2017. Brødrene Helgesen A/S. Elektrisk anlegg er forøvrig eget autorisasjonsområde. Det anbefales på generelt grunnlag å få en autorisert elektriker til å utføre en grundig gjennomgang av det elektriske anlegget ved eierskifte.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 (TG2) avvik som kan kreve tiltak og tilstandsgrad 3 (store, eller alvorlige avvik).

  1.1 Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet
  Tilstandsgrad er satt med bakgrunn i alder og generelle levetidsbetraktninger. Normal tid før utskifting av drenssystem med drensledninger er 20 - 60 år. Normal tid før vedlikehold av drenssystem med drensledninger er 1 - 5 år. Eier opplyser at drenering mot kjeller er blitt forbedret etter oppføring av tilbygg. På bakgrunn av påvist fukt i kjeller må det påregnes ytterligere tiltak for å begrense tilførsel av fukt.

  1.2 Krypekjeller
  For at tilstanden i kjeller skal være stabil må det begrenses tilførsel av fukt og opprettholdes tørt klima. Ytterligere
  undersøkelse anbefales.

  1.3 Terrengforhold
  Vegg mot Nord har stort negativt fall inn mot grunnmur. Utbedring anbefales. Det er viktig at terrenget har hellingsgrad ut fra grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødige fuktbelastninger på konstruksjonen.

  3.1 Vinduer og ytterdører
  Vinduene fremstår i normalt god stand. Det ble registrert stedvis noe avflassing i maling som må påregnes flekkes/utbedres. Tidvis justering på dører kan påregnes. Ytterligere vurdering av ytterdør, om den trekker anbefales. Forventet levetid for vinduer og ytterdører med glass er 40 år.

  7.2.1 Bad/wc loftsetasje. Overflate vegger og himling
  Tg 2 grunnet alder. Oppgradering må påregnes.

  7.2.2 Bad/wc loftsetasje. Overflate gulv
  På grunn av alder på membran må det påregnes å bytte fliser sammen med ny membran.

  7.2.3 Bad/wc loftsetasje. Membran, tettesjiktet og sluk
  Membran tg 2 ved 10 år. Levetid 20-30 år. Oppgradering av membran og fuktsikring anbefales.

  8.1 Kjøkken
  Ok vanntrykk og avrenning, ingen tegn til kondens eller drypp fra koblinger/utstyr. Det registreres skade på sokkel og sokkel som mangler for den nyeste delen. Oppgradering kan påregnes. Vannvakt anbefales i rom med vanninstallasjoner uten sluk.

  10.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
  Tg 2 på grunn av røropplegg til bad i loftsetasje. Utbedring kan påregnes.

  10.2 Varmtvannsbereder
  Lekkasjesikring, eller en form for vannvakt anbefales.

  Tilleggsopplysninger:
  Det er ikke fremlagt godkjente tegninger og ferdigattest på boligen. Boligen er opprinnelig fra år 1920. Tegninger/ferdigattest fra den tiden var ikke vanlig. Det er dermed fremlagt oppdaterte tegninger og ferdigattest ifm. tilbygg oppført i 2016. Det fremgår av tegningene at innredet hobbyrom i Loftsetasje er tatt i bruk som soverom. Bruksendringen er omsøkt og godkjent som soverom av kommunen. Viser til reviderte tegninger 12.10.2022. Planløsningen forøvrig samsvarer med de godkjente tegningene. Innvendig tretrapp mellom etasjer fra byggeår, oppført etter eldre forskrifter. Rekkverk/gelender mot trapp har høyde 90 cm og tilfredsstiller dagens krav. Avstand/lysåpning i balustere/spiler overstiger 10 cm som er maks tillatt lysåpning. Rekkverk på begge sider anbefales.

  Anbefalte ytterligere undersøkelser:
  Fukt i kjellergulv og noe påvist i grunnmur. Tiltak/drenering må påregnes. Råteskader i deler trebjekelag mot kjeller (opprinnelig del). Ytterligere vurdering/tiltak anbefales. Toalett under trapp kan tidvis avgi noe lukt ifølge eier.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i Haugsbygd, ca 6,5 kilometer fra Hønefoss. Stor usjenert hage og store, fine uteplasser med sol fra morgen til kveld. Fra verandaen oppe er det utsikt mot Tyrifjorden, Norefjell - og blåner av Blefjell og Gaustatoppen.

  Meget barnevennlig nabolag med kort avstand til skoler og barnehager. Fra boligen er det et kvarters gangavstand til Vang barneskole, Haugsbygd ungdomsskole og fotballbane. Nærmeste barnehager er Smeden barnehage, Haug barnehage og Nedre Auren gårdsbarnehage. Det pågår bygging av Haugsbygd arena - en stor ny flerbrukshall nede ved skolen som er planlagt ferdigstilt neste år!

  Dagligvarehandelen kan du gjøre på Haug Nærsenter med Coop Extra som dessuten også har post i butikk, apotek og legesenter, eller Kiwi, Coop og Rema1000 på Jevnaker. Det er kort avstand til Kistefos-muséet med skulpturpark og Hadeland Glassverk som også har kveldsåpen pizzarestaurant. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det kun ti minutters kjøring. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med bussholdeplass i umiddelbar nærhet og under en times kjøring Gardermoen lufthavn.

  Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i marka - til Ringkollen og Nordmarka, Gullerudtjern/Gullerudmarka, Ørenmarka, Moesmoen og på Eggemoen - sommer som vinter. På Ringkollen som ligger kun et kvarters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke og hoppbakke. Derfra kommer du inn på det enorme løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. Det er fint å gå tur oppover "Gamle Ringkollbakken" og opp til Ringkolltoppen. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området.

  Sommerstid er det fint å ta seg en dukkert i Røstjern, eller på Øyangen. Randsfjorden med sine mange badestrender, yrende båtliv, kajakkpadling og Randsfjorden badepark som er Norges største utendørs badepark ligger under et kvarters kjøring unna. I Randselva er det fiskemuligheter, og på andre siden av Randsfjorden går det bomvei opp til Tversjøen i Nordmarka for den som liker fiske, kajakk, telting, langrenn og sykkel! Om du liker vinterbading anbefales en frisk dukkert i Randsfjorden avsluttet med badstue i Flyt Fjordsauna!

  Velkommen til Haugsbygd! Sentralt, men likevel landlig med umiddelbar nærhet til naturen og rikt dyreliv.
 • Eiendommen ligger i et område som hovedsakelig består av eneboligbebyggelse.
 • Fra Hønefoss sentrum kjører man Klekkenveien i retning Klekken Hotell. Ta av til venstre mot Jevnaker og kjør til venstre inn Bølgenveien ved Smeden. Følg veien ned Harehaugveien og ta av til venstre inn Hagaringen. Huset befinner seg på høyre hånd ca 260 meter inn denne veien.

  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.
 • Enebolig
  Frittliggende enebolig fra 1920 tallet oppført i 1½ etasje over murkjeller. Fundament/grunnmur på fjellgrunn, støpt med antatt noe sparestein. Kjeller med lav takhøyde og noen kjellervinduer over terreng. Trebjelkelag i etasjeskillet med tregulv og stubbloft, isolert med leire i bunn. Laftekasse i yttervegger senere påforet, isolert og kledd med trepanel. A-takstoler i tre med innredet loftsetasje, blåseisolert kaldtloft over flat himling. Yttertaket er rettet opp og tekket med ny opplektet takstein i 2007. Det er innvendig åpen tretrapp mellom etasjer, utvendig trapp ned til kjeller. Vinduer av tidstypiske flaggvinduer/krysspost, 2 rams med 2 lag glass. I 2016 ble boligen tilbygget og påbygget med tilpasset vinklet bygg i 1½ etasje. Tilbygget er oppført med ringmur og støpt dekke. Bindingsverksvegger utvendig kledd med trepanel som hovedbygg. A-takstoler i tre med innredet loftsetasje. Utvendig taktekking som hovedbygg. Det er en liten trapping i gulv ved påskjøting til eksisterende bygning.

  Uthus ca 5 m²
  Oppført på trebjelkelag mot grunn, malt trepanel på vegger og pappshingel tekket saltak. Panelt dør med hengelås og stabelhengsler (her står skråstiver feil vei).

  Lekestue ca 4 m²
  Byggesett lekestue type Rødhette oppført på trebjelkelag mot grunn. Asymmetrisk bygget med panelte vegger og pappshingel tekket saltak. Innredet med 1. etasje og hems. Vinduer med enkle glass, sprosser og pynteskodder. Panelt dør med bladhengsler.

  Utebod ca 10 m²
  Byggesett av lafteplank oppført med trebjelkelag mot grunn. Malte laftebord og pappshingel tekket saltak. Panelt tofløyet dør med pinnehengsler. Felles for disse byggene er at de står tett på terreng som gjør det ekstra viktig med vedlikehold nedre del. Det er ukjent fundamentering og fuktsikring mot grunn. Uthus/lekestue/utebod har en enkel utførelse og er lite/begrenset kontrollert og vurdert.

  For nærmere beskrivelse av byggemåte og byggeteknisk tilstand henvises til vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann.
 • Primærrom: 138 m², Bruksareal: 196 m², Bruttoareal: 231 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré m/trapp, bad/wc/vaskerom, soverom, stue, kjøkken og spisestue. Loftsetasje:
  Trappegang, 3 soverom, gang og bad. Sekundærrom (s-rom) 1. etasje: bod. Loftsetasje: bod.

  Romhøyde
  Kjeller: 1,85 til 2 meter
  1. etasje: 2,53 m og 2,41 m i kjøkken. 2,40 m på bad.
  Loftsetasje: 2,62 m i soverom. 2,38 m i soverom påbygg. Loftsetasje har flat himling og skråhimlinger. Planhet på gulv ble målt på tilgjengelige overflater med laser: Gulv og tak har skjevheter.
 • Fibernett fra Altibox
  Automatsikringer
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk og fast brensel. Peisovn i stue. Varmepumpe i stue. Gulvvarme på bad og i entré/gang i 1. etasje. For øvrig oppvarming med panelovner.

  Varmtvannsbereder fra 2016 som er plassert i kjelleren.

  Siste kontroll av pipe/ildsted: 14.09.2016
  Dato for siste feiing: 01.04.2020.
 • Tomten flott opparbeidet med singlet gårdsplass, noe steinsetting, beplantninger og plen.

  Ifølge selger:
  Gjerde mot nabo i syd tilhører nabo.
  Granhekk mot nabo i vest tilhører nabo.
  Tujahekk mot nabo i nord er felles for de to naboene 7A og B.
 • Det er god plass til parkering for flere biler på tomten.
 • Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 660 822 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 378 959 per 31.12.20
 • Eiendomsskatt kr 2 565 årlig.

  Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 3 874 per år.

  Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 469 inkl mva. pr. skorstein/skorsteinsløp.

  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 90 inkl mva for 2022.
 • I tillegg til kommunale avgifter påløper kostnader til bl.a. strøm, forsikringer, TV/internett mm.

  Boligens strømforbruk utgjør ca 700 kWh/mnd sommerstid og ca 2000 kWh vinterstid ifølge selger.
 • Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår på eiendommen da det ikke var et krav om dette på bygninger oppført før 1965. Byggeår er hentet fra forrige salgsoppgave. Ringerike kommune har utstedt ferdigattest for tilbygg datert 24.01.2017, samt ferdigattest for rehabilitering og montering av ny vedovn datert 07.01.2002 og vedtak med godkjent bruksendring for soverom i loftsetasje og oppføring av veranda på 14,7 m2 datert 10.11.2022. Det fremgår av arealoppmålingen at verandaen er ca 20 m² og dermed har et større areal enn det som fremgår av vedtaket.

  Det er oppført to uteboder og en lekestue på eiendommen. Tiltaket er meldepliktig til kommunen. Selger har sendt inn byggemelding for uthus/utebod/lekestue til kommunen.
 • Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon. Det er ingen tinglyste heftelser, eller rettigheter på eiendommen.
 • Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til planid 300799-10 Hagaringen 7 m.m. vedtatt 02.05.2006. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
 • Gnr. 132 Bnr. 423 i Ringerike kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger. Vennligst presiser ønsket overtagelse ved bud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Oppvarmingskarakter gul - Energikarakter G.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvitevarer medfølger ikke i handelen.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 67 500. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke
  Tilretteleggingsgebyr kr 13 900
  Markedsføringspakke kr 19 900
  Meglerpakke kr 6 400
  Oppgjørshonorar kr 5 500
  Visninger kr 2 900 pr stk
  Sikkerhetsstillelse kr 2 900
  Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500
  Grunnboksutskrift pr stk kr 350
  Servitutter pr stk kr 350
  Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585

  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Frida Olsen Jernslett
  Jostein Jernslett
Marthe Nickoline Grini Brenden

Megler

Marthe Nickoline Grini Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev