aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Harehaugveien 98! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Harehaugveien 98

Helt ny enebolig med dobbel garasje i naturskjønne omgivelser på stor solrik tomt med praktfull utsikt. Barnevennlig.

 • kr 7 500 000
 • BRA 137 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 7 500 000
 • Omkostningerkr 79 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 579 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 023
 • Soverom3
 • ArealP-rom 130 m²
 • Tomt1 133.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 500 000,-)) 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 79 542,- (Omkostninger totalt) 7 579 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte seksjon. P.t. er tomteverdien antatt å være ca. NOK 2 500 000. Dette gir en dokumentavgift på kr 62 500 for denne enheten. Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Sønnavin! En nyoppført enebolig av Tyri Hus AS med spennende arkitektur og flott beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Dobbel garasje med praktisk adkomst direkte inn i huset. Eiendommen ligger høyt og fritt med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. Stor tomt på rett i overkant av 1 mål og solrike uteplasser. Boligen har 3 romslige soverom. Om det er ønskelig med et ekstra soverom - kan det settes opp en lettvegg med dør der stua i underetasjen er i dag. Boligen fremstår som svært innbydende med velvalgte farge- og materialvalg som gir et helhetlig og moderne uttrykk. ? Nybo kjøkkeninnredning ? 2 helflisede bad med wc og dusj ? Separat vaskerom Familievennlig nabolag med kort avstand til skoler, barnehager og flotte tur- og rekreasjonsmuligheter - sommer som vinter. Velkommen

Harehaugveien 98, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 47 kvm
  1. etasje: 90 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 40 kvm
  1. etasje: 90 kvm

  Garasje
  Bruksareal
  -1. underetasje: 42 kvm
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 42 kvm  Tomt
  1133.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Grovplanert naturtomt. Vei og gårdsplass er gruset. Det gjøres oppmerksom på at det vil bli utført arbeider i løpet av våren med oppsetting av trapp med rekkverk, samt arbeider på tomta i henhold til bilde- og kartbeskrivelse som følger vedlagt salgsoppgaven. Felles søppelstativ og elskap vil bli satt opp i tomtens sørøstlige hjørne, delvis inne på denne tomten i henhold til vedlagt situasjonsplan og bilde med forklaring.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en svært attraktiv beliggenhet i Haugsbygd, ca 7,5 kilometer fra Hønefoss. Boligen ligger høyt og fritt med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. Stor naturtomt på rett i overkant av 1 mål. Dobbel garasje. Barnevennlig beliggenhet med kort avstand til skoler og barnehager. Fra boligen er det gangavstand til Vang barneskole, Haugsbygd ungdomsskole og flere barnehager i området. Nærmeste barnehager er Smeden barnehage, Haug barnehage og Nedre Auren Gårdsbarnehage. Dagligvarehandelen kan du gjøre på Haug Nærsenter med Coop Extra som dessuten også har post i butikk, apotek og legesenter. Det er kort avstand til Kistefos-muséet med skulpturpark og Hadeland Glassverk som også har kveldsåpen pizzarestaurant. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det rundt et kvarters kjøring. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere i retning Oslo - og under en times kjøring Gardermoen lufthavn. Nærmeste bussholdeplass i Harehaugveien kun fem minutters gangavstand unna. Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i marka - sommer som vinter. På Ringkollen som ligger et kvarters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke og hoppbakke. Med bil tar det rundt 20 minutter å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området - og skiforeningens løypenett i Nordmarka. Randsfjorden med sine mange badestrender, yrende båtliv, kajakkpadling og Randsfjorden badepark som er Norges største utendørs badepark ligger kun ti minutters kjøring unna. I Randselva er det fiskemuligheter, og på andre siden av Randsfjorden går det bomvei opp til Tversjøen i Nordmarka for den som liker fiske, kajakk, telting, langrenn og sykkel! Om du liker vinterbading anbefales en frisk dukkert i Randsfjorden avsluttet med badstue i Flyt Fjordsauna! Velkommen til Haugsbygd! Sentralt, men likevel landlig med umiddelbar nærhet til natur og rikt dyreliv.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med hovedsakelig enebolig og tomannsboligbebyggelse.

  Byggemåte
  Enebolig over to plan med integrert dobbel garasje, og sluse inn til boligen direkte fra dobbel garasje. Grunn: Støpt plate på mark med radonsperre. Yttervegger: Liggende, brunbeiset panel med hvite vinduer og hvit ytterdør. Garasjen har sorte leddporter med garasjeportåpnere. Yttertak: Taket er tekket med sort takstein. Sorte takrenner og nedløp.

  Innhold
  Boligen har en innholdsrik planløsning med følgende romfordeling: Innbydende overbygd inngangsparti med terrasseplatting. Underetasje: Hall/stue, gang med adkomst til bod/garderoberom, bad/wc, soverom, teknisk rom/bod og sluse med direkte adkomst til garasjen. Dobbel garasje. 1. etasje (hovedplan): Gang, delvis åpen kjøkkenløsning mot spisestue og stue med utgang til delvis overbygd veranda på ca 15 kvm, bad/wc med adkomst til vaskerom, og 2 soverom.

  Standard
  Sønnavin! En nyoppført enebolig av Tyri Hus AS med spennende arkitektur og flott beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Stor tomt på rett i overkant av 1 mål og solrike uteplasser. Eiendommen ligger høyt og fritt med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. Dobbel garasje med adkomst direkte inn i boligen. Entré/hall/stue Lys og innbydende entré/hall med flislagt gulv og god plass til sko og yttertøy. Det er varmekabler på den flislagte delen i entréen. Stuedel med plass til sittegruppe, eller hjemmekontor! Om det er ønskelig med et ekstra soverom - kan det settes opp en lettvegg med dør der stua i underetasjen er i dag. Fra hallen er det adkomst til en bod som egner seg godt som eget garderoberom - i tillegg til egen bod/teknisk rom. En svært innholdsrik planløsning og dobbel garasje med dirkete adkomst inn i huset. Boligen fremstår som svært innbydende med velvalgte farge- og materialvalg som gir et helhetlig og moderne uttrykk. Stue Stua og kjøkkenet er samlet i en delvis åpen løsning mot spisestue med god plass til spisebord. Rommet har god takhøyde og store vindusflater som gir gode lysforhold. Flott vedovn med stålpipe i stue. Det er utgang til romslig terrasse på ca 15 kvm med svært gode solforhold og praktfull utsikt. Terrassen er delvis overbygd - noe som gjør den svært anvendelig. Kjøkken Flott kjøkken fra den lokale kjøkkenprodusenten NYBO. Hvit kjøkkeninnredning med hvite matte fronter, laminat benkeplate, sort oppvaskkum og takhøye overskap som gir optimal plassutnyttelse. Gorenje veggmontert kjøkkenvifte. Bad Boligen har to lekre bad i delikat utførelse - ett i hver etasje, samt eget vaskerom med dør fra hovedbadet. Begge bad er helfliset med varmekabler og er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dører i glassutførelse og hvit baderomsinnredning fra Vikingbad med heldekkende servant, speil og belysning. Soverom Boligen har 3 romslige soverom. Det er god plass for garderobeskap på alle soverom. Om det er ønskelig med et ekstra soverom - kan det settes opp en lettvegg med dør der stua er i dag. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Fliser og herdet, enstavs eikeparkett. Vegger: Fliser og slettpanel beiset i fargen myk eleganse. Himling: Hvit MDF-panel, skygge skrå, i alle rom. Beiset furu listverk, med synlig innfesting og synlige hjørneskjøter. Vinduer og terrassedører fra Skallevold. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er strekt fiber tilknyttet Viken fiber til inntaksskap for el. Avtale kan om aktuelt opprettes av kjøper

  Parkering
  Dobbel garasje - i tillegg til god plass til parkering på tomta. Garasjen har sorte leddporter med garasjeportåpnere.

  Diverse
  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er utført tilstandsrapport, kun arealoppmåling på eiendommen da boligen som selges er nyoppført. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 500 000,-)) 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 79 542,- (Omkostninger totalt) 7 579 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte seksjon. P.t. er tomteverdien antatt å være ca. NOK 2 500 000. Dette gir en dokumentavgift på kr 62 500 for denne enheten. Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Elektrisk og fast brensel. Varmekabler på flislagt del i entré/hall, sluse, begge bad og vaskerom. Jøtul peisovn med stålpipe i stue. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. 300 liters varmtvannsbereder som er plassert på vaskerom.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Eiendommer som selges/leies ut, skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er selgers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med energiklassifisering på en skala fra A til G. Dersom selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen.

 • Info kommunale avgifter
  Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 557,50 inkl mva. pr. skorstein/skorsteinsløp. Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 748 per år og fordeles på 2 terminer. Det tas forbehold om endringer i overnevnte avgifter.

  Info om eiendomsskatt
  Det er fritak for eiendomsskatt 2 år fra midlertidig brukstillatelse/ferdigattest er gitt. Det gjøres oppmerksom på at det deretter vil bli innført eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Beregnet markedsverdi reduseres med en såkalt obligatorisk reduksjonsfaktor, for å forhindre at noen boliger får for høyt eiendomsskattegrunnlag. Reduksjonen innebærer at eiendomsskattegrunnlaget ikke skal være høyere enn 70 prosent av den beregnede markedsverdien det aktuelle året. Kommunen har i tillegg vedtatt at for boligeiendommer skal eiendomsskattegrunnlaget reduseres ved et årlig bunnfradrag på 1,1 million. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille.

  Info formuesverdi
  Likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Likningsverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. For mer informasjon se www.skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  I tillegg til kommunale avgifter påløper kostnader til bl.a. vei, strøm, forsikring, vedlikehold, TV/internett, brøyting og vedlikehold av felles privat vei mm.

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/130/67: 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031274 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:37 Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:40 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031274 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:37 Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:40 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031274 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:37 Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:40 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031274 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:37 Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:40 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031322 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:38 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031322 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:38 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031322 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:38 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031350 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:51 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031350 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:51 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031350 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:51 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031367 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:42 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031367 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:42 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031367 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:42 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031420 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:76 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031420 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:76 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031420 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:76 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031438 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:12 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031438 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:12 Gjelder denne registerenheten med flere 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031438 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:12 Gjelder denne registerenheten med flere 14.10.2022 - Dokumentnr: 1164634 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:68 Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:69 Gjelder denne registerenheten med flere 14.10.2022 - Dokumentnr: 1164634 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:68 Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:69 Gjelder også fiberkabel Gjelder denne registerenheten med flere 30.06.2021 - Dokumentnr: 793618 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:130 Bnr:40 Elektronisk innsendt 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031139 - Bestemmelse om vann/kloakk Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:57 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031139 - Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:57 15.09.2022 - Dokumentnr: 1031139 - Bestemmelse om fiber-/data-/telekabel Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:131 Bnr:57 Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ringerike kommune har utstedt ferdigattest på eiendommen datert 08.03.2023.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei. Det må påregnes en årlig avgift ca kr 2 000,- til brøyting av den private veien, samt utgifter til felles vedlikehold av veien. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

  Adgang til utleie
  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk; jf. avhendingsloven § 1-2 (2). Boligen ble ifølge selger ferdigstilt 08.03.2023. Garanti etter buofl. §12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse. Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16 jf. bustadoppføringsloven § 37. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, arealoppmåling og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen som den er, og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 1. ledd, 2. punktum. Avhl. § 3-3, 2. ledd fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Panteattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 500,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 2 500 000,-)) 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 79 542,- (Omkostninger totalt) 7 579 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer. Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte seksjon. P.t. er tomteverdien antatt å være ca. NOK 2 500 000. Dette gir en dokumentavgift på kr 62 500 for denne enheten. Det tas forbehold om endring i gebyrer, tomteverdien og dokumentavgift på tinglysingstidspunktet. Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  79542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende kr 65 000 for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 10 000 Markedsføringspakke kr 19 900 Meglerpakke kr 2 000 Oppgjørshonorar kr 5 500 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000.Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev