aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Hengsleveien 56! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Hengsleveien 56! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Hengsleveien 56

En stor, lys terrasseleilighet med stor vestvendt terrasse og garasje. Sentral og familievennlig beliggenhet.

 • kr 3 200 000
 • BRA 120 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 200 000
 • Omkostningerkr 93 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 293 042
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformSelveier
 • Byggeår1977
 • Soverom2
 • ArealP-rom 112 m²
 • Tomt79.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,00))   93 042,- (Omkostninger totalt)   3 293 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)
- Plantegning -
En lys og innbydende terrasseleilighet med attraktiv beliggenhet og stor vestvendt terrasse med svært gode solforhold. Med boligen følger en garasje i felles garasjerekke. Boligen har en flott plassering i byggets 2. etasje med egen inngang. Terrasseblokken har gjennomgått en omfattende utvendig renovering i perioden 2017-2018. I samme prosess ble det byttet ut tre vinduer, ytterdør og verandadør i denne boligen. Terrassen ble også oppgradert i 2018, med ny membran, nytt gulv og panelvegger. Taket over deler av terrassen ble bygd på nytt og forlenget. - Nytt sikringsskap i 2010 - Nytt kjøkken i 2010 med integrerte hvitevarer som medfølger - Separat vaskerom Familievennlig nabolag med lekeplasser, ballbane, sykkelveier og umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter! Velkommen!
- Opprinnelig var boligen innredet med et ekstra soverom i deler av stua -

Hengsleveien 56, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Terrasseleilighet
  Bruksareal
  -1. underetasje: 71 kvm
  1. etasje: 49 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 63 kvm Entré, gang, kontor, soverom, soverom, bad, toalettrom, vaskerom.
  1. etasje: 49 kvm Stue/kjøkken.
  Sekundærrom
  1. etasje: 8 kvm Bod, bod.  Tomt
  79.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt som går på nedsiden av inngangspartiet mot nedenforliggende nabo i flatt og skrånet terreng. Tomta tilhørende boligen er opparbeidet med asfalt, platting og beplantninger. Se vedlagt kart.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral beliggenhet på Hengsle, under 10 minutter fra Hønefoss sentrum. Leiligheten har en flott plasering i byggets 2. etasje med stor vestvendt terrasse på hele 36 kvm med meget gode solforhold. Flotte fellesarealer som er opparbeidet med grøntanlegg, lekeplasser, ballbane og asfalterte gang- og sykkelveier - velegnet for både voksne og barn. Felles garasjerekke med en garasje tilhørende denne boligen. Familievennlig nabolag med lekeplasser, ballbane og asfalterte gang og sykkelveier. Det er gangavstand til Ullerål barneskole, Hov ungdomsskole og flere barnehager i nærområdet. Nærmeste barnehager er Ullerål barnehage, Espira Hovsmarka barnehage, Hønefoss barnehage og Hov barnehage. Aktivt nabolag med kort avstand til idrettsbane og Ringerikshallen med Norges første tennishall med takbaner, plexipave-baner og en minitennisbane. Nærmeste dagligvarebutikker er Kiwi, Rema1000 og Coop Mega i Hønengata. Til Hønefoss sentrum med videregående skoler og alle handels- og servicetilbud er det under ti minutters kjøring. Området byr på fine turmuligheter elvelangs, på Hvalsmoen, i Livmarka med Gampefossen, Hovsmarka og Tyrimyra - eller til Ringkollen og Øyangen. På Holttangen er det badeplass og vinterstid er det oppkjørte lysløyper i Hovsmarka. På Ringkollen som ligger kun et kvarters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke og hoppbakke. Derfra kommer du inn på det enorme løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. Det er fint å gå tur oppover "Gamle Ringkollbakken" og opp til Ringkolltoppen. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området. Gode kollektivforbindelser under ti minutters gangavstand til nærmeste bussholdeplass i Haldenveien - og fem minutters kjøring til Hønefoss togstasjon med avgang for Bergensbanen. Boligen har også en sentral beliggenhet for pendlere i retning Oslo-området og rundt en times kjøring til Gardermoen.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Ullerål skole (1-7 kl.) 20 min gangavstand Benterud skole (1-7 kl.) 8 min kjøreavstand Hov ungdomsskole (8-10 kl.) 21 min gangavstand Ringerike videregående skole 20 min gangavstand Hønefoss videregående skole 7 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Ullerål barnehage (1-5 år) 15 min gangavstand Hønefoss barnehage (0-5 år) 20 min gangavstand Espira Hovsmarka barnehage (1-5 år) 21 min gangavstand

  Skolekrets
  Ullerål

  Offentlig kommunikasjon
  Haldenveien 6 10 min (linje 228) Hønefoss togstasjon 4 min kjøreavstand Oslo Gardermoen 1 t kjøreavstand

  Byggemåte
  Terrasseblokk i skrånet terreng over fem plan. Det er totalt åtte leiligheter i hver bygning. Bygningen er vertikaldelt og har adkomst til fire leiligheter på hver side via utvendige trapper til gjeldende etasje. Hver leilighet går over to etasjer, her definert som underetasje og 1. etasje. På nedsiden av bygningen er det garasjer tilhørende leilighetene. Oppført som betong-/porebetong- og bindingsverkskonstruksjon. Taktekking for stue som membransjikt for terrassen i etasjen over. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Yttervegger som trekonstruksjoner, utvendig kledd med fasadeplater av metall. Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2017 og 2008, som fastkarm og toppsving. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2017. Terrassedør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2017. Takterrasse mot vest som trekonstruksjon, rehabilitert i 2018, med nytt sluk og nytt membrantettesjikt mot underliggende leilighet. Gulv av impregnerte terrassebord på tilfarere, med inspeksjonsluke for sluk. Vegger er kledd med liggende bordkledning. Blomsterkasse som rekkverk mot vest, kledd med stående bordkledning. Parapet som rekkverk mot nord, kledd med liggende bordkledning. Panelert levegg mot nabo. Takoverbygg over deler av terrassen som trekonstruksjon med takplater av plast. Utvendige beslag av metall. For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport avholdt 22.08.2023 av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Lagt fliser på bad, do og vaskerom av forrige eier. Arbeid utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Membran ble fornyet på bad og vaskerom. Sluk ble ikke fornyet. Brudd i hovedvannledning, desember 2013. Forsikringssak. Arbeid utført kun av faglært v/Varme og Sanitær. Det er satt opp en stikkontakt ute. Denne er ikke jordet. I 2017/2018 ble det byttet plater på fasaden. Det ble i tillegg byttet 3 vinduer, en ytterdør og en verandadør. Våren 2018 ble det lagt ny membran på terrasse, lagt nytt gulv, erstattet eternittplater med panel og bygd nytt tak over deler av terrassen. Arbeid utført kun av faglært v/E.Brørby og Sønn AS og Bergs Byggtjenester AS. Utvendig trapp opp til leiligheten består av en hovedtrapp og en "vogntrapp". "Vogntrappen" har sunket med et trappetrinn. Området på oversiden av trappen er noe ujevn. Trapp og område over trapp er Hengsle vel sin eiendom. Garasjen er en enkel garasje med portåpner. Ingen lekkasje oppdaget, men det er litt rått.

  Innhold
  Boligen har en flott plassering i byggets 2. etasje med følgende romfordeling: Overbygget inngangsparti på 5 kvm. Underetasje: Entré, bod, gang, kontor, bod, soverom, soverom, bad, toalettrom, vaskerom. 1. etasje: Kjøkken og stue med utgang til delvis overbygd terrasse på 36 kvm, hvorav 13 kvm er overbygd. Krypkjeller med adkomst fra utvendig luke i grunnmur. En enkel garasje på 17 kvm i rekke tilhørende leiligheten,

  Standard
  En lys og innbydende terrasseleilighet med attraktiv beliggenhet og stor vestvendt terrasse med svært gode solforhold. Med boligen følger en garasje i felles garasjerekke. Boligen har en flott plassering i byggets 2. etasje med egen inngang. Innbydende overbygd inngangsparti med terrasseplatting og plass til utemøblement. Terrasseblokken har gjennomgått en omfattende utvendig renovering i perioden 2017-2018. I samme prosess ble det byttet ut tre vinduer, ytterdør og verandadør i denne boligen. Terrassen ble også oppgradert i 2018, med ny membran, nytt gulv og panelvegger. Taket over deler av terrassen ble bygd på nytt og forlenget. Sikringsskapet var nytt i 2010. Stue Meget romslig stue med god plass til både sittegruppe, spisebord og tv-løsning og med vinduer fra to sider som gjør at rommet oppleves som svært lyst og innbydende. Opprinnelig var boligen innredet med et ekstra soverom i deler av stua. Fra stua er det dør ut til den imponerende, store vestvendte terrassen som strekker seg over hele 36 kvadratmeter. Deler av terrassen er overbygd - noe som gjør den til et svært allsidig uterom Stua og kjøkkenet er samlet i en delvis åpen løsning som gir en fin flyt mellom rommene - der spisestua får sin naturlige plassering ved kjøkkenet. Kjøkken Kjøkkenet var nyoppusset i 2010 med praktisk innredning og takhøy innredning som gir optimal plassutnyttelse. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og har laminerte skrog, hvite profilerte fronter og laminert benkeplate med enkel kjøkkenkum av stål. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som mikrobølgeovn, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator montert over platetopp med avtrekk ført over bygning gjennom ventilasjonskanal. Alle hvitevarer medfølger i handelen. Bad Pent bad med flislagt gulv, panel på vegger, malte glatte flater i himling. Badet er innredet med servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil, dusjkabinett og vegghengte skap. Det er naturlig avtrekk gjennom naturlig oppdrift i luftekanal og tilluft under dør. Badet har varmekabler. Vaskerom Romslig vaskerom med varmekabler og flislagt gulv med sokkelflis på vegg. Vaskerommet er innredet med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt lokasjon for varmtvannsbereder. Vaskerommet har naturlig avtrekk gjennom naturlig oppdrift i luftekanal og tilluft under dør. Toalettrom Vegg i vegg med badet finner du et separat toalettrom som er innredet med toalett og servant. Toalettrommet har veggoverflater av malte glatte flater og tapet, malt glatt himling og flislagt gulv med varmekabler. Avtrekk i himling som naturlig oppdrift. Soverom Boligen har to soverom av god størrelse malt i tidsriktige farger. I tillegg er det innredet et kontor i underetasjen. Det er panelovner på soverommene og alle garderobeskap medfølger i handelen. Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat, parkett og gulvbelegg. Vegger: Malte glatte flater og panel. Himlinger: Malte glatte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig Vinduer, TG2 Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2017 og 2008, som fastkarm og toppsving. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ved stikkprøve registreres det at ett vindu av nyere dato er tungt å betjene. Tiltak: Justering av vindu må påregnes. Terrasse, TG2 Takterrasse mot vest som trekonstruksjon, rehabilitert i 2018, med nytt sluk og nytt membrantettesjikt mot underliggende leilighet. Gulv av impregnerte terrassebord på tilfarere, med inspeksjonsluke for sluk. Vegger er kledd med liggende bordkledning. Blomsterkasse som rekkverk mot vest, kledd med stående bordkledning. Parapet som rekkverk mot nord, kledd med liggende bordkledning. Panelert levegg mot nabo. Takoverbygg over deler av terrassen som trekonstruksjon med takplater av plast. Utvendige beslag av metall. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat, parkett og gulvbelegg. Vegger: Malte glatte flater og panel. Himlinger: Malte glatte flater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte bruksmerker og normal slitasje må påregnes, særlig for gulvoverflater. Det registreres noe knirk i parkettgulv for 1. etasje. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Gulvkonstruksjon for sokkeletasje av porebetongelementer på opplagret på betongkonstruksjoner. Etasjeskiller som trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt i stue. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikkert aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper, TG2 Innvendig trapp som 180° plassbygget svingtrapp i malt utførelse. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det registreres knirk i trapp. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Panel på vegger og malte glatte flater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres uegnet materialer av treverk i våtsonen for servant. Tiltak: Vær varsom med vannsøl på materialer som ikke er fuktbestandige. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv med sokkelflis på vegg. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Slakt fall til sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Plastsluk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelse for membran ikke kjent/dokumentert. Det er ikke synlig membran på innsiden av klemring i sluk. Dette betyr ikke at membran mangler tett utførelse under klemring, men utførelse kan ikke kontrolleres ved enkel besiktigelse. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil, dusjkabinett og vegghengte skap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe misfarging i dusjkabinett. Påregnelig ved normal bruk. Tiltak: Forsøk å rengjøre misfarging med egnede rengjøringsmidler. Ventilasjon, TG2 Det er naturlig avtrekk gjennom naturlig oppdrift i luftekanal. Tilluft under dør. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv med sokkelflis på vegg. Oppvarming med elektriske varmekabler. Gulvet er tilnærmet flatt og har begrenset med fall til sluk. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Vær oppmerksom på at det ved begrenset fall til sluk og manglende oppkant ved terskel kan være fare for at lekkasjevann kan renne ut av rommet. Som et forbyggende tiltak bør det etableres et vannstoppsystem med magnetventil som stenger vannet ved lekkasje. Ved rehabilitering av rommet bør det etableres tilstrekkelig høydeforskjell fra sluk til terskel. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Plastsluk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelse for membran ikke kjent/dokumentert. Det er ikke synlig membran på innsiden av klemring i sluk. Dette betyr ikke at membran mangler tett utførelse under klemring, men utførelse kan ikke kontrolleres ved enkel besiktigelse. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Ventilasjon, TG2 Det er naturlig avtrekk gjennom naturlig oppdrift i luftekanal. Tilluft under dør. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning fra IKEA montert i 2010. Laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med enkel kjøkkenkum av stål. Takhøye overskap og to høyskap. Glass i dører for enkelte fronter. Integrerte hvitevarer som mikrobølgeovn, platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Enkelte bruksmerker og normal slitasje må påregnes. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler enkelte utforinger/avslutninger mot vegg for innredningen. Tiltak: Utforinger må monteres for lukke avviket. Toalettrom Overflater og konstruksjon, TG2 Toalettrom innredet med toalett og servant. Veggoverflater av malte glatte flater og tapet. Malt glatt himling. Flislagt gulv med elektriske varmekabler. Avtrekk i himling som naturlig oppdrift. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Silikonfuge bak servant har sluppet fra underlaget. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Vannledninger, TG2 Synlig metall hovedvannledning med stoppekran, reduksjonsventil og vannmåler, lokalisert på vaskerom. Synlige vannføringer i: Kobber/metall. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsrør, TG2 Synlige avløpsrør i: Plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det registreres motfall for avløpsrør fra vaskemaskin. Avløpsrøret er ikke tilstrekkelig klamret. Tiltak: Andre tiltak: Det må etableres fall på avløpsrøret fra vaskemaskinen. Ventilasjon, TG2 Boligen har naturlig ventilasjon med enkelte veggventiler og ventiler i vinduer. For bad, vaskerom og toalettrom er det avtrekk via naturlig oppdrift i luftekanal ført over bygningen. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det mangler tilluft til soverom. Luftsirkulasjonen i rommet kan bli utilfredsstillende. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2009, lokalisert på vaskerommet. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør gjøres lokale tiltak for å synliggjøre lekkasjevannet. Elektrisk anlegg, TG2 El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskap lokalisert i gang. 21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Nytt sikringsskap i 2010. 2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. Kommentar: Vik Elektriske As. 3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Kommentar: Det foreligger samsvarserklæring. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: El-anlegg er utenfor takstmannens fagområde og teknisk vurdering er derfor begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig, tross at det foreligger samsvarserklæring. Alder på det elektriske anlegget er utslagsgivende for tilstandsgraden. Tomteforhold Drenering, TG2 Utførelse for drenering er ukjent. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via privat vann- og avløpsledninger. Utvendig vann- og avløpsledninger for boligen av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Forhold som har fått TG3: Forstøtningsmurer, TG3 Forstøtningsmur av betong ved nedenforliggende nabos inngangsparti. Forsøtningsmur ved inngangspartiet for gjeldende leilighet tilhører ovenforliggende nabo. Vurdering av avvik: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Manglende rekkverk over støttemur er gjeldende for begge eiendommene. Forstøtningsmuren ved inngangspartiet til gjeldende leilighet har blitt presset ut i toppen og har loddavvik. Denne muren tilhører ikke gjeldende leilighet. Tiltak: Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres. Det er ikke eiers økonomiske ansvar å rette opp støttemuren ved inngangspartiet, tilhørende ovenforliggende nabo. Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000.Terrasseleilighet Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Med unntak av soverom i 1. etasje som er fjernet og omgjort til en del av stuen. Tiltaket er ikke søknadspliktig. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei For utfyllende opplysninger vedrørende håndverkertjenester - se opplysninger under Beskrivelse av eiendommen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Vinduer på soverommene av typen toppsving har ikke tilstrekkelig fri høyde og er dermed ikke å anse som en godkjent rømningsvei, jf. byggteknisk forskrift §11-13. Terrasseleilighet Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har passert mer enn halvparten av forventet levetid. Fasaden på bygget ble rehabilitert i 2018.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  År 2018 Rehabilitert terrassen med ny membran, nye overflater og nytt takoverbygg. Arbeid utført av Bergs Byggtjenester AS. År 2018 Etterisolert og rehabilitert fasaden på bygningen. Arbeid utført av E.Brørby og sønn AS. År 2018 Monter tre nye vinduer, terrassedør og ytterdør. År 2010 Montert nytt kjøkken. År 2010 Ny innmat i sikringsskap. År 2009 Byttet glass I fastkarmvinduer i stue

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox fibernett fra Viken Fiber.

  Parkering
  Enkel garasje i rekke med elektrisk portåpner. Takhøyde innenfor porten er målt til 1,99 m. Vippeport av treverk med portmål 2,55 m x 1,80 m.

  Forsikringsselskap
  If

  Polisenummer
  SP760221

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikkert aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,00))   93 042,- (Omkostninger totalt)   3 293 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk. Varmekabler på toalettrom, vaskerom og bad. For øvrig oppvarming med panelovner på soverommene, i gangen og stua. Varmtvannsbereder på ca 200 liter fra 2009 er plassert på vaskerommet.

  Info strømforbruk
  Boligens årlige strømforbruk har vært mellom 11000 og 13000 kWh ifølge selger. Boligen har automatsikringer og sikringsskapet ble byttet i 2010.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr kr 4 747,64 for 2023.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  759200

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2733121

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og velforeningskontingent påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikringer, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett mv.

  Årlig velavgift
  3500

  Velforening
  Det er pliktig medlemsskap i Hengsle Vel. Kontingenten dekker snømåking, plenklipping, strøing, og andre felleskostnader for velforeningen. Kontingenten er oppgitt å skulle øke til kr 4000 i 2024. Trappa og repoet mellom trappene ligger på Hengsle vel sin eiendom og det er de som er ansvarlig for utskifting og veldlikehold av dem. Ønsker beboere å fikse på repoene dekker velforeningen kostnader til impregnerte materialer.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/86/604: 06.02.1978 - Dokumentnr: 770 - Best. om vann/kloakkledn. Med flere bestemmelser. Dokumentnr: 903238 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:86 Bnr:52 01.01.2020 - Dokumentnr: 1040797 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0605 Gnr:86 Bnr:604. Det er ingen tinglyste rettigheter i eiendommen. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår, men brukstillatelse for 8 leiligheter (gruppe C) gitt 21.09.1977. Ringerike kommune har utstedt ferdigattest for fasadeendring datert 13.09.2018. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk med unntak av et soverom i 1. etasje som er fjernet og omgjort til en del av stua. Tiltaket er ikke søknadspliktig.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 3007 89 Hengsle datert 04.07.1974. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende med krav vedrørende infrastruktur.

  Adgang til utleie
  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 200 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,00))   93 042,- (Omkostninger totalt)   3 293 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  93042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 50.000. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev