aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Jens Lange Lyches vei 19! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Jens Lange Lyches vei 19! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Jens Lange Lyches vei 19

Familievennlig enebolig m/hybel på stor solrik tomt i enden av blindvei. Dobbel garasje fra 2018. Gangavstand til skoler

 • kr 4 300 000
 • BRA 163 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 300 000
 • Omkostningerkr 124 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 424 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1976
 • Soverom3
 • ArealP-rom 156 m²
 • Tomt988.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 424 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning sokkeletasje -
En svært innbydende enebolig med store solrike uteplasser og familievennlig beliggenhet. Tomta som utgjør rett i underkant av et mål er pent opparbeidet med gressplen og store solrike uteplasser med vestvendt terrasse som strekker seg over hele 27 kvadratmeter og en stor terrasseplatting på 47 kvm i hagen. Boligen har enkel adkomst med stor gårdsplass og dobbel garasje som var ny i 2018. Sokkeletasjen som har egen inngang, samt trapp fra hoveddelen er tilrettelagt for utleie. - Nytt kjøkken i 2019 fra Epoq - To nyoppussede bad fra 2018 - 3 soverom og et kontor - Separat vaskerom - Automatsikringer - Fibernett Sentral og familievennlig beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk med trygg skolevei på gangvei til Veien barneskole og Veienmarka ungdomsskole. Velkommen på visning!
- Innbydende inngangsparti med tram på 6 kvm -

Jens Lange Lyches vei 19, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 77 kvm
  1. etasje: 86 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 72 kvm Entré, kontor, soverom, gang, bad, vaskerom, trapperom, stue/kjøkken.
  1. etasje: 84 kvm Entré, stue/kjøkken, gang, bad, soverom, soverom.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 5 kvm Bod
  1. etasje: 2 kvm Bod  Tomt
  988.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt som er pent opparbeidet med gressplen, dobbel garasje og gruset gårdsplass.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral beliggenhet i et veletablert boligområde på Follumjordet, nordvest for Hønefoss. Boligen har en familievennlig plassering i enden av blindvei uten gjennomgangstrafikk. Tomta som utgjør rett i underkant av et mål er pent opparbeidet med gressplen og store solrike uteplasser - med vestvendt terrasse som strekker seg over hele 27 kvadratmeter og en stor terrasseplatting på 47 kvm i hagen. Boligen har enkel adkomst, dobbel garasje som var ny i 2018 og gruset gårdsplass med god plass til parkering. Aktivt og familievennlig nabolag med mange barnefamilier, voksne og barn i alle aldre. Barna og ungdommene i nabolaget går på Veien barneskole og Veienmarka ungdomsskole med trygg skolevei på gangvei. Nærmeste barnehager er Veien barnehage Blåbærskogen barnehage og Heradsbygda barnehage. Nærmeste dagligvarebutikker er Rema 1000 i Sentrumskvartalet og Meny på Kuben. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det under ti minutters kjøring. Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med turstier til Hen og Kilemoen - forbi kalkbekken og videre innover. Nærmeste treningssentre Sporty24 og EVO ligger begge under ti minutters kjøring unna. På Ringkollen som ligger rundt tjue minutters kjøring fra boligen - er det både lysløyper, alpinbakke - og akebakke for de minste. Derfra kommer du inn på løypenettet i Nordmarka der du kan gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda, og det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt et kvarters tid å komme seg til Damtjern med flotte stier til både sykkel og vandring, og da er du ikke langt fra Søndre Heggelivann som regnes som et av Krokskogens og Oslomarkas aller beste fiskevann, og skiforeningens løypenett i Nordmarka. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med bussholdeplass "Follum Fabrikker" med avganger for linje 233 og 243 kun fem minutters gange fra inngangsdøra. Til Hønefoss rutebilstasjon med avgang for Oslobussen og Hønefoss togstasjon for Bergensbanen er det under ti minutters kjøring. Til Gardermoen lufthavn er det rundt en times kjøring.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område hovedsakelig bestående av eneboligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Veien skole (1-7 kl.) 6 min kjøreavstand Ullerål skole (1-7 kl.) 9 min kjøreavstand Benterud skole (1-7 kl.) 10 min kjøreavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min kjøreavstand Hov ungdomsskole (8-10 kl.) 11 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 6 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 9 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Veien barnehage (1-5 år) 6 min kjøreavstand Hønefoss barnehage (0-5 år) 7 min kjøreavstand Blåbærskogen barnehage (0-5 år) 9 min kjøreavstand

  Skolekrets
  Veien

  Offentlig kommunikasjon
  Bussholdeplass Follum Fabrikker (linje 233, 243) 5 min gangavstand Hønefoss togstasjon 26 min gangavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 1 t 3 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Enebolig Yttervegger over terreng av bindingsverk, kledd med tømmermannskledning, samt enkelte felter med liggende bordkledning. Takkonstruksjon som saltak av w-takstoler med bærende undertak av rupanel. Taket er tekket med asfalt takshingel. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Garasje Uisolert dobbelgarasje, oppført på støpt betongplate på mark med ringmur av pussede lettklinkerblokker. Vegger av bindingsverk, kledd med tømmermannskledning. I én gaver er det liggende bordkledning. Dør og vindu av treverk. Takkonstruksjon som saltak av prefabrikerte w-takstoler med bærende undertak av plater. Taket er tekket med asfaltshingel. Utvendige beslag, nedløp og takrenner av metall. Vindskier og toppbord av treverk. Leddet garasjeport av stål med elektrisk portåpner. På deler av loftet er det lagt gulv for ytterligere lagring. Det er innlagt strøm i garasjen til utebelysning, elbillader og portåpner. Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset og det er ikke satt tilstandsgrad. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 26.10.2023 av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Manglende fall i badegulv mot sluk i begge etasjer. Har derfor brukt dusjkabinetter i mitt eie for ikke å la vann renne feil og eventuelt skape problemer. Vannlekkasje på deler av veggen i stue nærmest garasjen i underetasjen august/september 2023. Dette ble utbedret ved å grave opp og legge ny drenering på gjeldende vegg. Noe skjevheter i gulv i stue/kjøkken i underetasjen. Brumunddal elektro utførte arbeidet da jeg fikk montert 2 strømmålere i huset. Ladeboks til elbil følger ikke med i salget av huset. Det har blitt laget nytt inngangsparti/tram. Dette snekret min far og jeg sammen sommeren 2022. Trappen ned til utleiedel er også snekret av meg selv. Arbeid utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Det er godkjent utleiedel i sokkeletasjen. Den har vært leid ut til 10.000,- i måneden de siste 2 årene. Ingen aktive leieforhold per dags dato. Den er godkjent av Ringerike Kommune. Bruksendring fra innredet kjelleretasje til utleiedel. Godkjent av Ringerike Kommune.

  Innhold
  Frittliggende enebolig med følgende romfordeling: Innbydende inngangsparti med tram på 6 kvm. 1. etasje: Entré, gang, bad, soverom og hovedsoverom med utgang til balkong på 4 kvm, kjøkken med adkomst til matbod og stue med utgang til terrasse på 27 kvm. Kaldtloft med adkomst via luke med stige på hovedsoverommet. Sokkeletasje med egen inngang: Entré, kontor, soverom, gang, bad, bod/teknisk rom, vaskerom og åpen stue/kjøkkenløsning. Terrasse utenfor sokkeletasjen på 47 kvm. Dobbel garasje på 34 kvm.

  Standard
  Enebolig med store solrike uteplasser og familievennlig beliggenhet. Dobbel garasje som var ny i 2018 og stor gårdsplass med god plass til parkering. Sokkeletasjen med egen inngang samt trapp fra hoveddelen er tilrettelagt for utleie. Boligen fremstår som lys og innbydende med velvalgte fargevalg som gir et helhetlig og moderne uttrykk. Stua og kjøkkenet er samlet i en delvis åpen løsning som gir en fin flyt mellom rommene - der spisebordet får sin naturlige plassering ved kjøkkenet. Stue Stua er romslig med store vindusflater som gjør at rommet oppleves som svært lys og innbydende og med god plass til både sittegruppe, tv-løsning og spisebord. Fra stua er det utgang til den store vestvendte terrassen som strekker seg over hele 27 kvadratmeter. Terrassedøra var ny i 2018. I stua er en flott vedovn som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager - i tillegg til en luft til luft varmepumpe som ble satt inn i 2021. Kjøkken, 1. etasje Kjøkkenet var nyoppusset i 2019 med god skapplass og takhøye overskap som gir optimal plassutnyttelse. Kjøkkeninnredningen er fra Epoq og har laminerte skrog med hvite profilerte fronter og heltre benkeplate med kjøkkenkum av kompositt. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonstopp, og stekeovn i praktisk arbeidshøyde, samt avsatt nisje for frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er flislagt vegg bak kjøkkenkummen og platetoppen. Kjøkkenet har installert komfyrvakt og kjøkkenventilatoren som har avtrekk ut er montert over platetoppen. Fra kjøkkenet er det adkomst en praktisk matbod med god oppbevaringsplass. Bad, 1. etasje Helfliset bad med varmekabler som var nyoppusset i 2018. Badet er tidsriktig innredet med servantinnredning med skuffer og heldekkende servanttopp, speil med tilhørende belysning, vegghengt toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Avtrekk via elektrisk styrt vifte og naturlig oppdrift gjennom luftekanal i himling med tilluft under dørblad. Boligens underetasje er innredet som hybel med egen inngang - i tillegg til trappeløp til hoveddelen. I hagen ved sokkeletasjen er en stor sydvendt terrasseplatting på hele 47 kvm. Stua og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning. Kjøkken i sokkeletasje Kjøkkenet i sokkeletasjen med benkeskap og overskap. Kjøkkeninnredningen har laminerte skrog, hvite glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum av stål. Innredningen er beregnet for frittstående hvitevarer med nisje for komfyr og oppvaskmaskin og avsatt plass til kjøleskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Bad i sokkeletasje Romslig helfliset bad med varmekabler og formpressede panelbord med downlightsbelysning i himling som var nyoppusset i 2018. Badet har sort servantinnredning med heldekkende dobbelservant, speil med tilhørende belysning, vegghengt toalett, dusjkabinett og håndkletørker. Mekanisk avtrekk via elektrisk avtrekksvifte. Vaskerom Enkelt vaskerom med flislagt gulv (rommet anses ikke som et fullverdig våtrom). Vaskerommet har opplegg for vaskemaskin og er utstyrt med laminert benkeplate og utslagsvask. Det er naturlig ventilering fra veggventil og ventil i himling med tilluft under dørblad. Soverom Boligen har tre soverom av god størrelse - i tillegg til et kontor i sokkeletasjen. Alle garderobeskap medfølger i handelen. Ny terrassedør på hovedsoverommet i 2018. Innvendige overflater for 1. etasje hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat og fliser. Vegger: Malte glatte flater. Himlinger: Malte glatte flater. Downlights i himlinger på stue/kjøkken, entré og gang. Innvendige overflater for sokkeletasje hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat. Vegger: Panelplater og malte glatte flater. Himlinger: Malte glatte flater, formpresset panel og himlingsplater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: Utvendig Taktekking, TG2 Taket er tekket med asfalt takshingel. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekking er stedvis mosegrodd. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Mose bør fjernes, da denne forkorter levetiden til tekkingen. Nedløp og beslag, TG2 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det vil være naturlig å skifte takrenner, nedløp og beslag i sammenheng med skifte av taktekkingen. Balkong, 1. etasje, TG2 Utdraget balkong som trekonstruksjon, med gulvoverflate av impregnerte terrassebord. Rekkverk av tre, kledd med stående og liggende bordkledning. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Terrasse, sokkeletasje, TG2 Terrasse på mark av impregnert treverk. Fundamentering er ukjent. Gulvoverflate av terrassebord. Det impregnerte treverket er ikke overflatebehandlet. Overflatebehandling anbefales. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres avvik på planhet for terrassen. Trolig som følge av svikt i fundamentering. Tiltak: Det må gjennomføres tiltak for å lukke avviket. Innvendig Overflater, 1. etasje, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat og fliser. Vegger: Malte glatte flater. Himlinger: Malte glatte flater. Downlights i himlinger på stue/kjøkken, entré og gang. Enkelte bruksmerker og normal slitasje må påregnes. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres skjolder og skade i himling på hovedsoverom. Oppsprekkinger i himling på soverom ved loftsluke. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men dette avhenger om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater. Overflater, sokkeletasje, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat. Vegger: Panelplater og malte glatte flater. Himlinger: Malte glatte flater, formpresset panel og himlingsplater. Enkelte overflater for etasjen er ikke ferdistilt på befaring. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres flere avvik for laminatgulvet. Svikt, samt skadede og svellede skjøter. Upusset mur på bod i kjeller hvor tidligere sikringsskap har vært montert. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men dette avhenger om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Etasjeskiller som trebjelkelag. Støpt gulv på grunn for sokkeletasje. Det gjøres oppmerksom på at det oppleves som lytt gjennom etasjeskiller mellom 1. etasje og sokkeletasje. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt 14 mm høydeforskjell innenfor 2 meter ved spisestue. Målt opp mot 15 mm høydeforskjell flere steder i sokkeletasje. Største målte høydeforskjell er på 22 mm for stue/kjøkken i sokkeletasje. Gulv i kjeller fremstår generelt kulete, selv om høydeavviket ikke nødvendigvis er så stort. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikker aktsomhetsgrad jf. NGUs nasjonale aktsomhetskart for radon. Opplyser om at du ved utleie av bolig pliktes å foreta radonmåling, samt gjøre tiltak om nivået er for høyt. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG2 Pipe av lettklinkerblokker. Ildsted montert i stue/kjøkken i sokkeletasje og i stue i 1. etasje. Vurdering av avvik: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Ilfast plate forran vedovn dekker 20 cm. Feieluke er plassert 12 cm over gulvet. Andre tiltak: Avstand til brennbare materialer må økes. Innvendige trapper, TG2 Ubehandlet rettløps tretrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Fri høyde i trappeløp ved etasjeskiller er lavere enn kravet fra byggemeldingstidspunktet. Målt 1,76 m. Trappen er smalere enn kravet på byggemeldingstidspunktet. Målt 0,75 m. Eier opplyser at trappen vil bli oljet. Andre tiltak: Følgende tiltak må gjennomføres for å tilfredsstille kravene fra byggeåret: Det må monteres håndløpere på begge sider. Trappens bredde må økes til minimum 0,8 m. Fri høyde i trappeløpet må økes til minimum 2,0 meter. Innvendige dører, TG2 Innvendige dører som profilerte formpressede dører. Eier opplyser at det etter befaring er montert en låsbar branndør i bunnen av trappen for å adskille etasjene, ved utleie av sokkeletasjen. Enkelte bruksmerker og normal slitasje på dører må påregnes. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte dører subber lett i karm/terskel. Laminering løsnet på ett dørblad i sokkeletasjen. Det mangler utforing og listverk for dør til bod og dør til teknisk rom. Tiltak: Dørene fungere med dagens stand, men lokale utbedringer må påregnes for å lukke avvikene. Våtrom Bad 1. etasje Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og himlingsplater med downligths i himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Deler av flisleggingen fremstår ufagmessig. Skinner fra tidligere dusjdører montert på vegg er ikke demontert. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk kreves det utbedring eller utskifting. Bad 1. etasje Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er målt 7 mm høydeforskjell fra gulv ved terskel til slukrist. Gulvet har ikke tilfredsstillende fall til sluket. Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Det benyttes i dag dusjkabinett med tett avløp til sluket. Dette er en forutsetning for videre bruk av våtrommet. Bad 1. etasje Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Plastsluk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelse for membran ikke kjent/dokumentert. Det er ikke synlig membran på innsiden av klemring i sluk. Dette betyr ikke at membran mangler tett utførelse under klemring, men utførelse kan ikke kontrolleres ved enkel besiktigelse. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Videre bruk av dusjkabinett er en anbefaling ved bruk av våtrom, da direkte vannsøl på overflater bør unngås. Bad 1. etasje Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil med tilhørende belysning, vegghengt toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det registreres rust/misfarging rundt kran for servantinnredning. Dusjkabinettet er misfarget, men dette er påregnelig ved bruk. Andre tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avvikene. Vaskerom sokkeletasje Overflater vegger og himling, TG2 Malt pusset overflate for vegg og malt panel i himling. Én vegg har panelplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres fuktsvelling i nedkant av panelplatene under utslagsvasken. Tiltak: Materiale er eksponert for direkte vannsprut, det anbefales å gjøre tiltak for å beskytte materialet. Vaskerom sokkeletasje Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Det er tilstrekkelig fall til sluket. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler oppkant/sokkelflis på vegg. Tiltak: Det bør monteres sokkelflis langs gulvet for å skåne ikke fuktbestandige materialer på vegg mot vannsøl på gulv. Vaskerom sokkeletasje Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Membran: Smøremembran på gulv med ukjent utførelse. Plastsluk fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Det er avvik: Utførelse for membran ikke kjent/dokumentert. Det er ingen indikasjon på synlig oppkant/tettesjikt på vegg. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Innhent dokumentasjon om mulig. Tettesjikt og slukløsning må utbedres for å lukke avviket. Vaskerom sokkeletasje Ventilasjon, TG2 Det er naturlig ventilering fra veggventil og ventil i himling. Tilluft under dørblad. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Bad sokkeletasje Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og formpressede panelbord med downlights i himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Flisleggingen fremstår ufagmessig utført. Det registreres betydelig sprang/nivåforskjeller på flisene. Det regisreres skruehull i fliser i dusjsone etter tidligere dusjopplegg. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk kreves det utbedring eller utskifting. Bad sokkeletasje Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Gulvet har ikke tilfredsstillende fall til sluket. Det er ikke tilstrekkelig høydeforskjell fra sluk til terskel ved dør. Flisleggingen fremstår ufagmessig utført. Det registreres betydelig sprang/nivåforskjeller på flisene. Det registreres bom/svikt under gulvflis utenfor våtsonen. Resultert i sprukket fugemasse. Andre tiltak: Det benyttes i dag dusjkabinett med tett avløp til sluket. Dette er en forutsetning for videre bruk av våtrommet. Bad sokkeletasje Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Plastsluk i hjørne ved toalett, delvis under delevegg til teknisk rom. Slukrenne av plast i dusjsone. Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelse for membran ikke kjent/dokumentert. Teknisk rom har ikke vanntett utførelse. Siden gulvet går i ett mellom bad og teknisk rom defineres dette som ett samlet våtrom. Per definisjon har badet derfor ikke tilfredsstillende vanntett utførelse. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Videre bruk av dusjkabinett er en anbefaling ved bruk av våtrom, da direkte vannsøl på overflater bør unngås. Bad sokkeletasje Sanitærutstyr og innredning, TG2 Servantinnredning med heldekkende dobbelservant, speil med tilhørende belysning, vegghengt toalett, usjkabinett og håndkletørker. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Ujusterte skapdører for speilskap. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket, men innredningen fungerer med dagens stand. Bad sokkeletasje Ventilasjon, TG2 Mekanisk avtrekk via elektrisk avtrekksvifte. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Kjøkken sokkeletasje Overflater og innredning, TG2 Enkelt kjøkken på én vegg, med benkeskap og overskap. Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum av stål. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer. Nisje for komfyr og oppvaskmaskin. Avsatt plass til kjøleskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres mindre skader på sokkel og enkelte fronter. Fuktsvelling på panelplater bak kjøkkenkum og komfyr. Ujusterte fronter. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med enkelte utbedringer av kjøkkeninnredningen. Kjøkken 1. etasje Overflater og innredning, TG2 Innredning fra Epoq på tre vegger, montert i 2019. Det er etablert matbod i direkte tilknytning til kjøkkenet. Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og heltre benkeplate med kjøkkenkum av kompositt. Integrerte hvitevarer som induksjons platetopp og stekeovn. Nisje for frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Fliser på vegg bak kjøkkenkum og platetopp. Komfyrvakt. Hel og fin kjøkkeninnredning men med noe slitasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres enkelte bruks- og slitasjemerker på fronter. Slitasje på benkeplate. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Vannledninger, TG2 Synlig plast hovedvannledning med stoppekran, reduksjonsventil og vannmåler, lokalisert på teknisk rom. Plast rør-i-rør med åpen forgrening. Det er etablert vannstoppsystem med magnetventil på hovedvannledning, med fuktsensorer på teknisk rom og på begge kjøkken. Utekran ved inngangsparti. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres at fuktsensorer for kjøkken i sokkeletasje og for teknisk rom ikke er hensiktsmessig plassert. Per i dag har lekkasjesikringen for disse rommene ingen funksjon. Tiltak: Fuktsensorer må plasseres hensiktsmessig for å lukke avviket. Ventilasjon, TG2 Boligen har naturlig ventilasjon. Tilluft fra ventiler i vegger og i vinduer. Avtrekk fra elektrisk styrt vifte for våtrom, samt naturlig oppdrift i luftekanaler i himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: På grunn av manglende luftesplater mellom de ulike rommene vil den naturlige luftsirkulasjonen være begrenset. Tiltak: Etabler luftespalter mellom de ulike rommene for å bedre luftsirkulasjonen og effekten av den naturlige ventilasjonen. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder for sokkeletasje på ca. 120 liter fra 2021, lokalisert på bod i sokkeletasje. Varmtvannsbereder for hovedetasje på ca. 200 liter fra 2018, lokalisert på teknisk rom i sokkeletasje. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Gjelder bereder for 1.etasje. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Elektrisk anlegg, TG2 Utvendig skap for strøminntak. Egen strømmåler og eget sikringsskap for utleiedel. Begge sikringsskap med automatsikringer. Hovedsaklig skjult ledningsnett for 1. etasje. Hovedsaklig åpent ledningsnett for sokkeletasje. Sikringsskap for 1. etasje lokalisert i entré. Sikringsskap for sokkeletasje lokalisert i bod. Det er ikke fremlagt dokumentasjon for det elektriske anlegget. Det mangler kursfortegnelse for sikringsskap i sokkeletasje. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Ukjent når anlegget er oppgradert. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Bygningssakkyndig er ikke el. fagmann og det er ikke foretatt kontroll av det elektriske anlegget. Kontrollen som blir utført av sertifisert EL kontrollør/takstmann anbefales utført i tillegg til tilstandsrapporten. For elektrisk anlegg er det gjennomført en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale el tilsyn) eller registrert elektrovirksomhet. En bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Drenering, TG2 Utførelse for drenerig er ukjent. Antas å være fra byggeår. Stedvis synlig fuktsikring av grunnmuren. Eier opplyser at det på vestre gavelvegg nylig har blitt gravd opp, fuktsikret og drenert på nytt, etter fuktproblematikk for kjellervegg. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Terrengforhold, TG2 Skrånet tomt med flate partier. Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Det er ikke registrert markant fall inn mot grunnmuren, men gårdsplassen på oversiden av boligen vurderes å være relativt flat med muligheter for vannansamling ved kraftig nedbør. Fallet er ikke kontrollmålt. Tiltak: Ytterligere undersøkelser anbefales. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via privat vann- og avløpsledninger. Utvendig vann- og avløpsledninger for boligen antatt av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Enebolig, byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk - med unntak at det i tilknytning til kjøkkenet er det etablert en mindre matbod. Opplyser om at varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Det er utstedt ferdigattest for boligen 12.05.1977. Sokkeletasjen er tilrettelagt for utleie med egen inngang og alle hovedfunksjoner. Etasjen ble godkjent bruksendret fra tilleggsdel til hoveddel 24.10.2023. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja For utfyllende opplysninger vedrørende håndverkertjenester - se opplysninger under Beskrivelse av eiendommen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Garasje, byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. Det er ikke fremvist godkjent og byggemeldte tegninger av bygningen, da tiltaket opplyses å være unntatt byggesaksbehandling. Byggemelding er innsendt 30.10.23, men tilbakemelding fra kommunene er foreløpig ikke mottatt. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Enebolig Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelser under "Tilstandsrapport" Bygningen har blitt betydelig modernisert/oppgradert de siste årene. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har enkelte bygningsdeler hvor mer enn halvparten av forventet levetid er utlevd. Deler av gjennomførte vedlikeholdsarbeider/oppgradering fremstår noe ufagmessig utført. Garasje Standard: Normalt god standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Elbil-laderen medfølger ikke i handelen.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Viken fiber.

  Parkering
  Dobbel garasje på 34 kvm fra 2018, samt gruset gårdsplass med god plass til parkering.

  Forsikringsselskap
  Jernbanepersonalets forsikring

  Polisenummer
  2146103

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikker aktsomhetsgrad jf. NGUs nasjonale aktsomhetskart for radon. Opplyser om at du ved utleie av bolig pliktes å foreta radonmåling, samt gjøre tiltak om nivået er for høyt.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 424 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Luft til luft varmepumpe i stue, montert i 2021. Gulvvarme i entré og begge bad. Ildsted i stue/kjøkken i sokkeletasje og stue i 1. etasje. For øvrig oppvarming med elektriske panelovner. Dato for siste kontroll av pipe/ildsted: 10.03.2020. Dato for siste feiing: 01.06.2023.

  Info strømforbruk
  Sikringsskap for 1. etasje lokalisert i entréen. Sikringsskap for sokkeletasje lokalisert i bod. Det er egen strømmåler i hybelen. Begge sikringsskap har automatsikringer.

  Energiklasse
  E

 • Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr kr 4 748 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 inkl. mva. pr. skorstein/skorsteinsløp. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  648234

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2333641

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og fyll inn eventuelle andre relevante punkt, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikringer, brøyting og vedlikehold av felles privat vei, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett mv.

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det ingen tinglyste heftelser, eller rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver. Det er ikke funnet tinglyst veirett på den private veien som går fra Jens Lange Lyches vei og inn til boligen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ringerike kommune har utstedt ferdigattest for enebolig datert 12.05.1977, godkjent søknad om badebasseng 21.07.1978 og godkjent søknad om oppføring av enkel garasje 16.05.1980. Ferdigattest for badebasseng og garasje foreligger ikke, og eksiserer ikke lenger. I 2018 ble det ført opp en ny, dobbel garasje på eiendommen som ifølge selger i 2023 er meldt til kommunen. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk med unntak av at det i tilknytning til kjøkkenet er etablert en mindre matbod. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Sokkeletasjen er tilrettelagt for utleie med egen inngang og alle hovedfunksjoner. Ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel av deler av underetasje er gitt 24.10.2023.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert i henhold til reguleringsplan 3007 101 Follumbyen vedtatt 18.11.1975 og planid 3007 189 GS Hallumsdalen for gang/sykkelvei vedtatt 27.08.1987. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

  Adgang til utleie
  Deler av boligen kan leies ut, forutsatt at det er en del av boligens godkjente hoveddel med rom godkjent for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 300 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,00))   124 542,- (Omkostninger totalt)   4 424 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  124542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 58500. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr 29000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev