aktiv-eiendomsmegling
Kanskje er dette ditt nye hjem?

Sjarmerende og velholdt enebolig med nydelig utsikt, gode solforhold samt en attraktiv og barnevennlig beliggenhet

 • 3 500 000
 • BRA 188 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING3 500 000
 • OMKOSTNINGER103 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 603 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 971
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 169 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT715 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  103 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 603 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Særdeles pent opparbeidet eietomt på 715 m² med plen, "trebygget gangvei", hekk, gruslagt gårdsplass og diverse beplantinger.

Odins vei 3, Viken

 • Dette er en lys og attraktiv enebolig med en noe eldre standard, men som fremstår som meget velholdt. Boligen har også gjennomgått enkelte oppgraderinger i senere tid, som blant annet ny varmtvannsbereder i 2022, ny varmepumpe i 2021, nye takrenner, nedløp og pipebeslag i 2019 samt oppgradert bad i 1. etasje fra 2013. Dessuten har kommunen oppgradert den utvendige hovedstoppekranen samt rørene fra denne og til offentlig nett nå i 2022. Boligen har en svært god planløsning samt store vindusflater som både gir huset et lyst og luftig preg, i tillegg til å sikre at fine utsikten kommer godt frem i de fleste rom. Fra stuen har du utgang til en herlig og lun terrasse, hvor man kan nyte varme sommerdager. Skulle man ønske litt mer skygge kan man ta beina fatt og følge "gangveien" av terrassebord rundt huset og slå seg ned på terrasse der. Når vi først snakker om uteområdene kommer vi heller ikke utenom å kommentere at de fremstår som særdeles velholdte. Her er det noe for enhver smak. Utvendig er det også en halvpart av dobbeltgarasje med elektrisk portåpner fra ca. 2017 samt en tilbygget carport. Boligen inneholder tre soverom, to bad og to WC-rom, stue, kjøkken, kjellerstue, vaskerom samt et "hobbyrom" og godt med bodplass. Her kan du flytte rett inn eller du kan la fantasien slippe løs. Dessuten ligger boligen solrikt og barnevennlig til, med kort vei til sentrum, dagligvarebutikk samt skole og barnehage. I denne boligen ligger alt til rette for at du kan lage ditt nye drømmehjem!

  Kjøkken
  Boligen har et pent og praktisk kjøkken med gode arbeidsflater og bra med oppbevaringsplass. Kjøkkeninnredningen er fra Sigdal og har malte profilerte fronter og hvor noen overskap er med glassfelt. Innredningen er fra byggeår men er delvis overflatebehandlet med maling i senere år. Benkeplaten er av laminat og har en nedfelt 2½-oppvasskum med stålkran, samt delvis flislagte bakvegger for enklere renhold. Videre er det plass til frittstående hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap og komfyr. Over komfyren er det montert kjøkkenventilator med avtrekk ut. På kjøkkenet er det dessuten fin plass til et spisebord hvor dere kan samles for en hyggelig frokost.

  Bad - 1. etasje
  Her får du et lyst og innbydende bad med alt du trenger for en god start på dagen. Badet ble ifølge selger oppgradert i 2013 av fagfolk, men det foreligger ingen dokumentasjon unntatt faktura for materialer og innredning som er fremvist for takstmann. Rommet har våtromsplater på veggene, himlingsplater i taket samt flislagt gulv med oppkant mot vegger og dør. Videre er det varme i gulvet, noe som er perfekt for morgentrøtte føtter. Badet har ellers en pen baderomsinnredning med heldekkende servant og overskap med speil samt dusjkabinett og elektrisk styrt vifte. I gulvet er det plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Med bakgrunn i takstmannens TG2 anmerkninger anbefales det fortsatt bruk av lukket dusjkabinett, noe som hindrer fuktbelastning direkte på flater. Det anbefales også å etablere tilfredsstillende tilluft til våtrommet. Det er foretatt hulltaking i tilstøtende vegg til våtsone (fra wc) uten å påvise unormale forhold.

  Bad - U. etasje
  Det andre badet i boligen finner du i kjelleren, og er gull verdt for gjennomføring av morgenlogistikken. Badet er av eldre dato og har fliser på gulv og vegger samt panel i himling. Det er varmekabler og plastsluk i gulvet, men det er ingen membran eller klemring. Ellers er det ventil i vegg for ventilasjon. Rommet har av takstmannen fått en TG:3 da rommet ikke er utformet som et vanntett våtrom og således ikke vil tåle normal bruk etter dagens krav. Det må derfor påregnes fullstendig oppgraderinger av badet for å oppfylle dagens krav til normalt bruk. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig.

  Vaskerom
  Boligen har et praktisk og romslig vaskerom fra byggeår. Vaskerommet har malt betonggulv med sluk, malt puss på vegger og panel i himling. Videre er rommet utstyrt med plastutslagsvask og opplegg for vaskemaskin, samt ventil i veggen for ventilasjon. Varmtvannsberederen er også plassert her. Rommet har av takstmannen fått en TG:3 da rommet ikke er utformet som et vanntett våtrom og således ikke vil tåle normal bruk etter dagens krav. Det bør derfor påregnes fullstendig oppgraderinger av vaskerommet for å oppfylle dagens krav. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig.

  Gulv
  Parkett, laminat, belegg, teppe, malt betong og fliser på badene.

  Vegger
  Panel, malte plater, malt puss samt våtromsplater på badet oppe og fliser på badet nede. Hulltaking er foretatt i "hobbyrommet" i kjelleren uten å påvise unormale forhold.

  Himling
  Malte plater og panel.

  Vinduer
  Malte trevinduer med 2-lags glass samt kjellervinder med enkle glass og innervinduer / koblede rammer fra byggeår. Isolerglass har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.

  Ytterdører
  Malt ytterdør og sidefelt med tolags glass fra 2009. Malt tofløyet terrassedør i tre med tolags glass fra byggeår. Isolerglass på terrassedør har utlevd mer enn halvparten av forventet levetid.

  Innvendige dører
  Finèrdører / malte finèrdører.

  Ventilasjon
  Bygningen har naturlig ventilasjon med diverse ventiler i vegg. Det er elektrisk styrt på vifte på badet oppe, kjøkkenventilator med avtrekk ut og på toalettrommet nede.

  Vann- og avløpsrør
  Vannledninger
  Det er synlig hovedvannledning inn av metall med stoppekran, reduksjonsventil og vannmåler. Den utvendige hovedstoppekranen samt vannledningen fra denne og frem til kommunalt nett, ble byttet i 2022. Ellers er det utekran med innvendig stoppekran som også er fra 2022.

  Innvendige vannledninger samt hovedvannledningen fra stoppekran og inn, er av kobberrør/metall og mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men grunnet alder bør anlegget følges nøye med på og det bør påregnes oppgraderinger.

  Avløpsrør
  Avløpsrør er av plast og mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men grunnet alder bør anlegget følges nøye med på og det bør påregnes oppgraderinger.

  Fiber
  Det er gravd fiber for tv/internett frem til grunnmur. Kjøper må selv bestille og betale for videre tilkobling til fibernettet fra Viken Fiber.

  Tilstandsrapport
  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Bjørn Erik Bilben for ytterligere teknisk beskrivelse og teknisk tilstand av eiendommen.

  Takstmannens TG3 og TG2 bemerkninger
  TG 3: Store eller alvorlige avvik
  Våtrom > Generell > Vaskerom
  Vurdering av avvik
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Våtrommet er over 25 år gammelt og er ikke utformet som vanntett våtrom

  Tiltak
  Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Generell > Bad
  Vurdering av avvik:
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Våtrommet er over 25 år gammelt og er ikke utformet som vanntett våtrom.

  Tiltak
  Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
  Det ble registrert røykvarslere og tilgjengelige brannslukningsapparat i boligen.
  1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav?
  Nei
  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år?
  Nei; Brannslukningsutstyr er ikke funksjonstestet.
  3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav?
  Ja; Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri.
  4. Er det skader på røykvarslere?
  Nei; Røykvarslere er ikke funksjonstestet.

  TG 2: Avvik som kan kreve tiltak
  Utvendig > Nedløp og beslag
  Vurdering av avvik
  Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.

  Tiltak
  Stigetrinn for feier må monteres.

  TG 2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Vurdering av avvik
  Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
  Kledning er ikke luftet mellom panel og vindsperre. Dette var normal utførelse for yttervegger på eldre boliger, mens det i senere år skal være lufting bak kledning
  Det er stedvis noe oppsprukken panel, spesielt på gavl mot sør/øst

  Tiltak
  Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Det kan påregnes utskifting av enkelte bord

  Innvendig > Radon
  Vurdering av avvik
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Tiltak Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Vurdering av avvik
  Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.

  Tiltak
  Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.
  Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav.
  Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
  Vurdering av avvik
  Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet
  Det er ikke montert avslutningslist i underkant på veggplater.

  Tiltak
  Overvåk tilstanden jevnlig.
  Løsningen betinger bruk av lukket dusjkabinett.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Vurdering av avvik
  Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

  Tiltak
  Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Vurdering av avvik
  Utførelse for membran er ikke dokumentert.

  Tiltak
  Ingen tiltak nødvendig, innhent dokumentasjon om mulig.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad
  Vurdering av avvik
  Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.

  Tiltak
  Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ed dør e.l.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Vurdering av avvik
  Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

  Tiltak
  Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.
  Med mekanisk avtrekk bør det også etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Vurdering av avvik
  Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.

  Tiltak
  Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vurdering av avvik
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Tiltak
  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Vurdering av avvik
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Tiltak
  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Vurdering av avvik
  Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  - hobbyrom og en bod i kjeller har ikke ventiler

  Tiltak
  Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Tomteforhold > Drenering
  Vurdering av avvik
  Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Tiltak
  Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Vurdering av avvik
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

  Tiltak
  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tilstandsrapport
  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Bjørn Erik Bilben for ytterligere teknisk beskrivelse og teknisk tilstand av eiendommen.
 • Bolig ligger attraktivt til i et veletablert boligfelt sentralt i Heradsbygda med gode solforhold og flott utsikt mot Holleia, Tyrifjorden samt store deler av Ringerike. Her får du en sentral eiendom med gangavstand til barnehage, barne- og ungdomsskole og dagligvarebutikk samt turområder, lysløype og fotballbane. Dette er med andre ord et populært og barnevennlig området. For deg som ønsker seg en tur til Hønefoss sentrum er det både gang- og sykkelavstand, eller kun drøye fem minutter i bil. Ønsker du heller å benytte deg av offentlig kommunikasjon, så har eiendommen svært gode kollektivforbindelser med buss, hvor din nærmeste holdeplass vil være Oppen.
 • Eiendommen ligger i et veletablert boligområde hovedsakelig bestående av småhusbebyggelse, lavblokker, friarealer samt gårdsbruk og offentlige bygg.
 • Fra Hønefoss sentrum følger du Arnemannsveien/Soknedalsveien i retning Heradsbygda og kjører rett frem over E16. Videre følger du Heradsbygdveien forbi Heradsbygda omsorgssenter og tar til venstre i første påfølgende kryss. Ta så umiddelbart inn til venstre. Du ankommer Odins vei 3 etter ca. 60 meter (hus nummer 2 på høyre hånd fra krysset).
 • Enebolig over to plan med hovedetasje og dels innredet kjeller fra 1971. Byggegrunnen er av fjell og byggegropen antas å bestå av sprengsteinsfylling / pukk. Bygningen har betonggrunnmur og boligen er fundamentert med betongplate / såle på grunn. Drenering er fra byggeår og fuktsikringens utførelse og materialvalg er ikke kjent under terreng. Hulltaking er foretatt i hobbyrom uten å påvise unormale forhold. Etasjeskiller er av trebjelkelag og trappen er oppført med lakket tretrapp med teppe i inntrinn. Videre har veggene oppført med bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning, mens takkonstruksjonen har W-takstoler i tre, isolert lofstbjelkelag og rupanel undertak. Taktekkingen er av pappshingel og taket er besiktiget fra bakkenivå av takstmannen. Taket ble ifølge eier byttet for ca. 15 år siden. Det er synlig lufting i gavler og i takutstikk. Loftet er besiktiget av takstmannen fra takluke. Utvendige beslag og takrenner/nedløp er av metall. Det ble montert nye vindskier i 2016 samt nye takrenner, nedløp og pipebeslag i 2019 av profil-montering. I tillegg ble det montert nye isbor og isbordbeslag av tømmermester Trond Myhre i 2022.

  Halvpart av dobbelgarasje antatt oppført i ca. 1971 og påbygget med carport i 1979, basert på opplysninger i byggesøknad. Bygget er oppført med sokkel-/ringmur og en pilar i betong. Støpt gulv i garasje og trebjelkelag med impregnert tregulv i bod og vedskjul. Det er et lite kryprom under bjelkelag, uten adkomst for inspeksjon. Ytterveggene er av bindingsverkskonstruksjon i tre og kledd med stående tømmermannspanel. Det er en enkel vegg mellom garasjene som er kledd med forskalingsbord. I yttervegg er det vindu med ett-lags glass og garasjeport i tre med automatisk portåpner, som ble montert for ca. 5 år siden ifølge selger. Videre er det saltakkonstruksjon i tre som er dekket med profilerte metalltakplater. Plast takrenne og nedløp. Innlagt strøm fra boligen. Det støpte gulvet i garasje har sprekker og deformasjon, og det kan påregnes vedlikehold.

  Tilstandsrapport
  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Bjørn Erik Bilben for ytterligere teknisk beskrivelse og teknisk tilstand av eiendommen.
 • 1. etg: P-rom: 98m², BRA: 98m².
  U. etg: P-rom: 71m², BRA: 90m².
  Totalt: P-rom: 169m², BRA: 188m².

  Følgende rom inngår i:
  Primærareal (P-ROM)
  1. etajse: Vindfang, wc, bad, gang, stue, kjøkken og 3 soverom.
  Kjeller: Gang, vaskerom, kjellerstue**, wc*, bad* og hobbyrom***.

  Sekundærareal (S-ROM)
  Kjeller: 4 boder.


  Avvik fra byggetegninger
  *Det gjøres oppmerksom på at rommet som i dag brukes som bad og wc er byggemeldt som klesbod, og at det ikke er omsøkt fra tilleggsdel til hoveddel.
  ** Det gjøres oppmerksom på at rommet som i dag brukes som kjellerstue, kun delvis er godkjent som hoveddel. Halve rommet er godkjent som hobbyrom mens den andre delen (ved trappen ned) kun er godkjent til oppbevaring(bod).
  *** Det gjøres oppmerksom på at rommet som brukes som hobbyrom/gjesterom er byggemeldt som matbod, og at romme ikke er omsøkt fra tilleggsdel til hoveddel.

  Bruksendring som krever godkjenning, og som ikke er søkt bruksendret, er ulovlig. Kommunen kan etter plan- og bygningsloven kapittel 32 forfølge overtredelser og pålegge deg å avslutte den ulovlige bruken, samt eventuelt å rette eller tilbakeføre rommet til godkjent bruk.

  Annet
  Takhøyde i 1. etasje er målt til 2,42m i stuen og 2,43m på kjøkkenet, mens det i kjelleren er målt til 2,2m i kjellerstue og 2,21m i gang, men dette vil kunne variere.
  Rom for varig opphold skal ha høyde minimum 2,4 m, mens rom som ikke er ment for varig opphold skal ha høyde minimum 2,2 m.

  I tillegg til oppmålt areal
  Terrasseplatting med delvis overbygg inngangsparti på ca. 11 m².
  Terrasse utenfor stue med delvis overbygg på ca. 25 m².
  Det er også et gangareal mellom terrassene, men dette er ikke oppmålt.

  Garasje
  BRA: 25m².

  Følgende rom inngår i:
  Sekundærareal (S-ROM)
  Garasje og bod.

  I tillegg til oppmålt areal
  Overbygget lagringsplass / vedskjul på ca. 11m².

  Avvik fra byggetegninger
  Det er godkjent oppføring av carport på eiendommen den 09.05.1979, men det foreligger ikke tegninger på saken. Det er derfor vanskelig å avgjøre hvor vidt tilbygget med overbygget lagringsplass, bod og vedskjul er byggemeldt og godkjent hos kommunen. Garasjen forøvrig er byggemeldt og i henholdt til tegningene.
 • Strøm og vedfyring.
  Luft til luft varmepumpe i stue og kjellerstue fra 2021.
  Kombiovn i stuen (parafindelen er frakoblet og ikke i bruk).
  Peis og vedovn i kjellerstuen.
  Varmekabler på badene
  Varmekabler på WC i kjeller og ca. halvparten av kjellerstuen.
  Panelovner.
  Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra ca. 2022.

  Tilsyn og feiing fra Brann- og redningstjenesten
  Dato for siste feiing: 07.05.2022.
  Dato for siste kontroll: 29.01.2019, ingen pålegg fra feiervesenet.
 • Særdeles pent opparbeidet eietomt på 715 m² med plen, "trebygget gangvei", hekk, gruslagt gårdsplass og diverse beplantinger. Eiendommen ligger i et svakt skrående terreng med fin utsikt og gode solforhold. På eiendommen ligger det ellers en nedgravd oljetank på ca. 1.500 liter som er tømt, renset og gjenfylt iht. forurensningsforskriften. Ferdigmelding for stedlig sikring av oljetank er gitt 06.06.2019.
 • På egen gårdsplass, i carporten eller i egen halvpart av garasje. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

  Tilknytning vann
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Eier er selv ansvarlig for den private stikkledningen fra den offentlige vannledningen og frem til boligen.

  Tilknytning avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger fra boligen og frem til det offentlige avløpsrøret.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 598 356 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 154 082 per 31.12.20
 • Eiendomsskatt: kr 2.819,- pr år.
  Renovasjonsavgift: kr 3.900,- pr år.
  Feieravgift: kr 469,- pr. år.
  Vann- og kloakkavgift etter forbruk.

  Fint å vite
  Vann- og kloakkavgift faktureres a-konto med kr 90,- pr. m³, og er fordelt på tre terminer.
  Eiendomsskatten er fordelt på tre terminer.
  Renovasjon fra HRA er fordelt på to terminer.
  Feieravgift betales pr. pipeløp pr. år.
  Priser pr 25.05.2022. Det tas forbehold om endringer i overnevnte avgifter.
 • Utover det som er nevnt under kommunale avgifter, påløper kostnader til for eksempel strøm, forsikring, TV, internett og vedlikehold.

  Sum for andre faste kostnader kan bl.a. være:
  TV/internett: estimert kr. 1.159,- pr. mnd.
  Strømforbruk: ca. 20.331 kWh pr. år.
  Husforsikring: kr. 6.145,- pr. år.

  Overnevnte priser og forbruk er personlige og vil kunne variere ut ifra f.eks. ønsket temperatur i huset, valgt pakke hos tv/internettleverandøren og personlig avtale med forsikringsselskapet. Variasjon vil forekomme.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen for enebolig fra 31.03.1971. Det foreligger også ferdigmelding for stedlig sikring av oljetank er gitt 06.06.2019. Videre er det godkjent søknad om oppføring av felles garasje for gnr. 55 bnr. 65 og 66 den 14.09.1971. Det er også godkjent søknad om oppføring av carport 09.05.1979. Det foreligger ikke ferdigattest for de to overnevnte søknadene. Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger er mulig å be om ferdigattest på bygninger/tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 iht. Plan og bygningsloven § 21-10. Oppføring som krever byggemelding, og som ikke er gitt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse, er ulovlig å ta i bruk. Kommunen kan etter plan- og bygningsloven kapittel 32 forfølge overtredelser og pålegge deg å avslutte den ulovlige bruken, samt eventuelt å rette eller tilbakeføre til godkjent bruk. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Avvik fra byggetegninger
  I følge de godkjente bygningstegningene er hobbyrommet i kjeller bruksgodkjent som matbod, bad og WC i kjeller er bruksgodkjent som klesbod og halve kjellerstuen er bruksgodkjent til oppbevaring. Overnevnte rom er ikke omsøkt fra tilleggsdel til hoveddel. Øvrig del av kjellerstuen er bruksgodkjent som hobbyrom.

  Det er godkjent oppføring av carport på eiendommen den 09.05.1979, men det foreligger ikke tegninger i kommunens arkiver. Det er derfor vanskelig for megler å avgjøre hvor vidt tilbygget med overbygget lagringsplass, bod og vedskjul som er i tilknytning til garasjen, er byggemeldt og godkjent hos kommunen. Garasjen forøvrig er byggemeldt og i henholdt til tegningene.

  Bruksendring/oppføringer som krever godkjenning, og som ikke er søkt bruksendret, er ulovlig. Kommunen kan etter plan- og bygningsloven kapittel 32 forfølge overtredelser og pålegge deg å avslutte den ulovlige bruken, samt eventuelt å rette eller tilbakeføre rommet til godkjent bruk.
 • Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål, så fremt dette ikke er å regne som næringsvirksomhet. Tomten kan ikke benyttes til noen form for næringsvirksomhet uten kommunens godkjennelse.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Heftelser i grunn:
  1970/3853-2/23 Bestemmelse om bebyggelse - 11.09.1970
  Gjelder: Bestemmelser om bebyggelse, anlegg/vedlikehold av ledninger mv. og forbud mot næringsvirksomhet
  Meglers forklaring: Dokumentet omhandler blant annet kommunens, tele- og kraftverkets, samt andre eiere av tomter som er utskilt av boligfeltet, rett til å legge, ha liggende og vedlikeholde vann,- kloakk, overvannsledninger samt bestemte ledninger over eiendommen. Det er videre forbudt å bygge eller beplante i en evt. ledningstrase på eiendommen. Ellers er kommunen fritatt for gjerdeplikt. Avslutningsvis kan tomten kun benyttes til boligbygg, og det er forbud mot å drive næringsvirksomhet på tomten uten bygningsrådets skriftlige tillatelse.

  Grunndata:
  1970/1954-1/23 Registrering av grunn - 04.05.1970
  Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3007 Gnr: 55 Bnr: 19

  Rettigheter på andre eiendommer:
  Det er ikke tinglyst noen rettigheter på andre eiendommer.

  Annet
  De tinglyste dokumentene er tilgjengelig hos meglerkontoret og vil sendes ut etter forespørsel til megler.
 • Eiendommen er ikke regulert, men den ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt den 05.09.19 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

  Reguleringsplaner og pågående saker i område:
  Eiendommen ligger i nærheten av planområdet for fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 (FRE16). Det er planlagt ny motorvei og jernbane hovedsakelig langs eksisterende trasé jordet nedenfor området Heradsbygda. Utbyggingen ligger i nærområdet til eiendommen, men er ikke ventet å ha direkte innvirkning. Videre er det igangsatt planarbeid (planid 423 og 434) for massedeponi i forbindelse med utbyggingen av FRE16. I følge kommunen foreligger det ingen plankart eller skriv om dette på nåværende tidspunkt, men de opplyser om at det vil være en viss avstand slik at dette vil ha liten betydning for eiendommen.

  Annet
  Kommunedelplanen og dens bestemmelser kan fås utlevert ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 55 Bnr. 65 i Ringerike kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Medfølger boligen
  Hvitevarer på kjøkken.

  Medfølger ikke
  Én vegghengt lampe i stuen.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 1,70 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 13.900,-
  Visninger kr. 2.900,- pr. stk. | 2 stk. gratis
  Oppgjørshonorar kr. 5.500,-
  Markedsføringspakke kr. 19.900,-
  Meglerpakke kr 6.400,-
  Grunnboksutskrift pr stk. kr. 350,-
  Servitutter pr stk. kr. 350,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 2900,-

  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.900,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 29.000,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Grete Lier Kvamme
Thomas Haraldseth Brekke

Megler

Thomas Haraldseth Brekke

93 21 69 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev