aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Oppenåsen 77! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Oppenåsen 77! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Oppenåsen 77 J 7

Stor terrasseleilighet med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. Nytt bad 2018. Garasje. Familievennlig nabolag.

 • kr 2 800 000
 • BRA 105 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 800 000
 • Omkostningerkr 83 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 883 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 980
 • Soverom3
 • ArealP-rom 93 m²
 • Felleskostnaderkr -
 • Tomt1 026.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 70 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000)) 83 042 (Omkostninger totalt) 2 883 042 (Totalpris inkl. omkostninger)
- Plantegning 2. etasje -
Stor terrasseleilighet med vidstrakt utsikt mot Tyrifjorden og helt til Norefjell! Stor sydvestvendt terrasse på hele 38 kvm med upåklagelige solforhold og overbygg som gjør den svært anvendelig. Boligen har en innholdsrik planløsning og god lagringsplass med to innvendige boder. - En garasje i felles garasjerekke - Overbygd inngangsparti med plass til sykler og utemøblement - Nyoppusset bad 2018 med opplegg for vaskemaskin - Separat toalettrom - Separat kjøkken med plass til spisebord - Kjøkkeninnredning fra 2016 - Alle hvitevarer på kjøkken medfølger - Fibernett Familievennlig nabolag med gode oppvekstsvilkår, lekeplass på feltet og trygg skolevei til Helgerud barneskole. 5 min til bussholdeplass og umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Velkommen!
- Det er god plass til både sittegruppe, tv-løsning og spisebord -

Oppenåsen 77 J 7, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Terrasseleilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 63 kvm
  2. etasje: 42 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 51 kvm Entré, gang, 3 soverom, bad og toalettrom.
  2. etasje: 42 kvm Stue og kjøkken.
  Sekundærrom
  1. etasje: 12 kvm Bod, bod, garderobe.  Tomt
  1026.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Felleseiet tomt for sameiet. Tomten er skrånet og opparbeidet med beplantning, samt adkomstvei/trapper til leilighetene. Forstøtningsmur utenfor inngangsparti av betong.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en flott beliggenhet i et veletablert boligfelt i Oppenåsen i Heradsbygda, Hønefoss. Stor sørvestvendt terrasse på 38 kvm med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. Med boligen følger en garasje i felles garasjerekke. Familievennlig nabolag med gode oppvekstsvilkår, lekeplass på feltet og trygg skolevei til Helgerud barneskole. Nærmeste barnehage er Heradsbygda barnehage og ungdommene i området går på Veienmarka ungdomsskole. Dagligvarehandelen kan du gjøre på Coop Extra i Heradsbygda. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det under ti minutters kjøring Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med merkede stier innover skogen. For den turglade kan man gå gjennom skogen helt til Ådalen og finne mangt en rasteplass med muligheter for både bålhygge og fiskemuligheter. På Ringkollen som ligger kun et kvarters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke og hoppbakke. Derfra kommer du inn på det enorme løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. Det er fint å gå tur oppover "Gamle Ringkollbakken" og opp til Ringkolltoppen. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med Oppenåsen bussholdeplass kun 5 minitter fra inngangsdøra med avganger for linje 222, 241 og 242. Til Hønefoss rutebilstasjon med avgang for Oslobussen og Hønefoss togstasjon for Bergensbanen er det under ti minutters kjøring. Til Gardermoen lufthavn er det rundt en times kjøring.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Heradsbygda barnehage (1-5 år) Gangavstand 12 min Veien barnehage (1-5 år) 5 min med bil Vesleveien familiebarnehage 8 min med bil

  Skolekrets
  Helgerud skole (1-7 kl.) 8 min gangavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min med bil Ringerike videregående skole 9 min med bil Hønefoss videregående skole 11 min med bil

  Offentlig kommunikasjon
  Bussholdeplass Oppenåsen 5 min gangavstand Hønefoss stasjon 7 min med bil Gardermoen Lufthavn 1 time og 4 min med bil

  Byggemåte
  Terrasseleilighet Takkonstruksjon med tilhørende taktekking av asfaltpapp over stue/kjøkken som terrasse til overliggende leilighet. Innvendig nedløp via stålsluk på takterrasse. Øvrige beslag av metall. Veggkonstruksjon av isolert og vindtett bindingsverk, kledd med profilerte stålplater og beslag. Vegger mot/under terreng av betong (el.). Trevinduer med 2-lags isolerglass fra byggeår som to-veis åpningsvinduer og fastkarm. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Terrassedør i treverk med 2-lags isolerglass. Takterrasse som takkonstruksjon for underliggende leilighet. Membran av asfaltpapp og gulv av lemmer / tremmegulv av terrassebord. Asfaltpapp har svakt fall til sluk. Rekkverk i tre mot vest og syd. Tett levegg mot nabo mot nord. Takoverbygg over deler av terrasse. Trapper av betong mellom blokkbygningene som adkomst til leilighetene. Takoverbygg over inngangsparti og over deler av terrasse som trekonstruksjon. Nye takplater av plast over inngangsparti i 2022. Overbygg på terrasse oppsatt i 2020. Betongheller utenfor inngangsparti. Rekkverk av tre ned mot nabo. Etasjeskille / gulv av elementdekker for 1. etasje, mot krypkjeller og underliggende leilighet. Etasjeskille / gulv av tre for 2. etasje. Garasje Trappet garasjerekke i lett skrånet terreng, oppsatt som trekonstruksjon. Vegger av bindingsverk med svill rett på grunn, kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon som pulttak av taksperrer med bærende undertak og antatt tekking av asfaltpapp med nødvendige beslag. Gulv av asfaltert dekke. Garasjeport av tre med portmål 2,02 m x 2,52 m. Innvending takhøyde i garasje målt til ca 2,16 m, men vil variere grunnet skrå himling og skrått gulv. Garasjerekke er ikke teknisk vurdert på linje med terrasseleiligheten og det er ikke satt tilstandsgrad. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.03.2023 med teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Utført arbeid på bad/våtrom: Ja, kun av faglært v/Frøyland bygg. Forsikringssak. Alt nytt. Sluk og rør i rør system. Varmtvannsbereder. Det er utført arbeid på el-anlegget av faglært v/ABB. De la tak utenfor (plater over inngangspartiet) da de skiftet vinduer til naboen over. Nytt takoverbygg på terrassen.

  Innhold
  Overbygd inngangsparti med plass til utemøblement Boligen har en innholdsrik planløsning med følgende romfordeling: 1. etasje: Vindfang, to boder, gang/hall med lagringsplass under trapp (opprinnelig matbod), 3 soverom, bad/vaskerom og separat toalettrom. 2. etasje: Separat kjøkken og stue med utgang til stor sørvestvendt terrasse på 38 kvm med praktfull utsikt og svært gode solforhold. En garasje i felles garasjerekke.

  Standard
  Stor terrasseleilighet med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold. En garasje i felles garasjerekke. Boligen har en innholdsrik planløsning og god lagringsplass med to innvendige boder. Overbygd inngangsparti med plass til sykler og utemøblement. Entré/vindfang Entré/vindfang med plass til sko og yttertøy - i tillegg til praktisk bod/garderobe under trappen. Stue/spisestue Romslig stue med store vindusflater som gir rommet gode lysforhold. Det er god plass til både sittegruppe, tv-løsning og spisebord. Fra stua er det utgang til en stor sydvestvendt terrasse på hele 38 kvm med praktfull utsikt og upåklagelige solforhold og overbygd del som gjør den svært anvendelig. Kjøkken Lyst og trivelig kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkeninnredning fra 2016 med hvite profilerte fronter, laminert benkeplate og takhøye overskap som gir optimal plassutnyttelse. Kjøkkenplater på bakvegg over benkeplate. Kjøkkenet er tilrettelagt for frittstående hvitevarer med komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Kjøkkenventilator med mekanisk avtrekk. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, men det gjøres oppmerksom på at kjøleskap og oppvaskmaskin er i dårlig stand og bør skiftes ut. Bad/vaskerom Pent bad med varmekabler som var nyoppusset i 2018 utført i sin helhet av fagfolk v/Hagelsteen VVS og Frøiland bygg. Det er baderomsplater på vegger, takplater i himling og gulvbelegg med oppbrett på vegger. Badet er innredet med hvit baderomsinnredning med heldekkende servant og speil med tilhørende belysning, vegghengt skap og dusjkabinett. Badet har opplegg for vaskemaskin. Plastsluk under dusjkabinett. Plastsluk ved bereder er tettet igjen og benyttes kun som avrenning fra sikkerhetsventil. Vannrør i rør-i-rør system med tilgang til rør-i-rør skap på toalettrom. Varmtvannsbereder på ca 200 liter fra 2018. Toalettrom Vegg i vegg med badet er et separat toalettrom med gulvtoalett og servant. Soverom Boligen har tre soverom malt i moderne fargetoner. Alle garderobeskap medfølger i handelen. Lagringsplass Boligen har god lagringsplass med to innvendige boder - i tillegg til garderobeplass under trappen. Vedlikehold/oppgraderinger (opplyst av eier): 2022 - Nye takplater på takoverbygg for inngangsparti 2021 - Ny stablemur mot blomsterbedd / skråning utenfor inngangsparti 2020 - Nytt takoverbygg for terrasse 2018 - Nytt bad / vaskerom 2018 - Ny varmtvannsbereder 2016 - Nytt kjøkken Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat, malt gulvbelegg og fliser. Vegger: Tapet, malte glatte flater og brystningspanel. Himlinger: Malte glatte flater Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Terrasseleilighet, utvendig Nedløp og beslag, TG2. Innvendig nedløp via stålsluk på takterrasse. Utførelse er ikke kjent. Øvrige beslag av metall. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er antatt oppbrukt for sluk og innvendig nedløpsrør. Takoverbygg for inngangsparti og terrasse mangler takrenner og beslag for overgang vegg / tak. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men manglende beslag og takrenner anbefales montert. Dører, TG2 Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Terrassedør i treverk med 2-lags isolerglass. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Punktert glass i terrassedør. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Takterrasse som takkonstruksjon for underliggende leilighet. Membran av asfaltpapp og gulv av lemmer / tremmegulv av terrassebord. Asfaltpapp har svakt fall til sluk. Rekkverk i tre mot vest og syd. Tett levegg mot nabo mot nord. Takoverbygg over deler av terrasse. Vurdering av avvik: Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det er avvik: Takoverbygg fremstår som ufagmessig utførelse. Konstruksjonen er underdimensjonert og er ikke tilstrekkelig festet til bygningen. Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av balkong/terrasser når den er snøfri. Andre utvendige forhold, TG2 Takoverbygg over inngangsparti og over deler av terrasse som trekonstruksjon. Nye takplater av plast over inngangsparti i 2022 jf. egenerklæringsskjema. Overbygg på terrasse oppsatt i 2020. Betongheller eller utenfor inngangsparti. Rekkverk av tre ned mot nabo. For rapporter som gjelder leilighet i et sameie eller aksje/andelslag (borettslag) er undersøkelsene i hovedsak begrenset til innvendig i leiligheten. - Oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets/sameiets styre og/eller generalforsamling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Takoverbygg på terrasse fremstår som noe ufagmessig utførelse. Konstruksjonen er underdimensjonert og er ikke tilstrekkelig festet til bygningen. Takoverbyggene mangler takrenner for bortledning av takvann. Rekkverk mot nabo er lavere enn dagens forsriftskrav. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt. Det er ikke behov for strakstiltak. Nærmere undersøkelser av takkonstruksjonens oppbygging og innfesting bør vurderes. Innvendig, overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat, malt gulvbelegg og fliser. Vegger: Tapet, malte glatte flater og brystningspanel. Himlinger: Malte glatte flater. Vurdering av avvik: Det er avvik: For laminatgulv er det enkelte svellede skjøter. Ufagmessig utførelse for gulv i entre. Gulvlist dekker ikke. Bruksmerker, riper, hull etter bildeinnfesting ol. Påregnelig ved normalt bruk, tatt alder i betrakning. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Etasjeskille / gulv av elementdekker for 1.etasje, mot krypkjeller og underliggende leilighet. Etasjeskille / gulv av tre for 2. etasje. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Rom under terreng, TG2 Innvendig utforet vegg på deler av grunnmur. Hulltaking er foretatt på soverom og det er påvist avvik i konstruksjonen. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er avdekket bruk av damsperre bak veggplater på utforede vegger mot terreng, men det er ikke målt forhøyede fuktverdier. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak da veggen fremstår tørr på befaringen. Innvendige trapper, TG2 90° svingtrapp av malt treverk med tette opptrinn. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Gjelder håndløper i øvre del av trapp. Innvendige dører, TG2 Glatte og profilerte formpressede/finerte innerdører. Glass i dør mellom gang og entre. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dørblader subber i karm/terskel. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det opplyses av eier at dører vil bli forsøkt justert. Tomteforhold Drenering, TG2 Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak. Våtrom, sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil med tilhørende belysning, vegghengt skap, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder. Vurdering av avvik: Det er avvik: Fuktsvellinger på fronter til servantinnredning. Tiltak: Innredning fungerer med dagens stand. Ventilasjon, TG2 Det er naturlig ventilering fra badet. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Toalettrom, overflater og konstruksjon, TG2 Toalettrom utstyrt med gulvstående toalett og servant. Malte / tapetserte plater på vegg. Antatt malt belegg på gulv. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Elektrisk anlegg, TG2 Inntak med skrusikringer. Øvrig el-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i entré. 21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Oppgradering av bad. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Kommentar: Samsvarserklæring foreligger. YIT. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el.fagmann teknisk vurdering er begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig. Forhold som har fått TG3: Vinduer, TG3 Trevinduer med 2-lags isolerglass fra byggeår, som to-veis åpningsvinduer og fastkarm. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Vinduene anbefales utskiftet. Kostnadsestimat for utskiftning av samtlige vinduer. Branntekniske forhold, TG3 Av utstyr for sikkerhet ved brann er det: Røykvarsler i hver etasje - Brannslukningsapparat 17. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. Kommentar: Nytt brannslukningsapparat, Mars 2023 19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i boligen går på batteri. Det er ikke krav til utbedring. 20. Er det skader på røykvarslere? Nei. Kommentar: Nye røykvarslere, Mars 2023 Terrasseleilighet, byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Dør til opprinnelig matbod er fjernet og erstattet med en enkel døråpning. Takoverbygg for inngangsparti og terrasse er ikke omsøkt/byggemeldt. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. For utfyllende opplysninger vedrørende håndverkertjenester - se opplysninger under beskrivelse av eiendommen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Garasjerekke, byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger ikke tegninger. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Terrasseleilighet, standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under tilstandsrapport. Vedlikehold: Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Garasjerekke, standard: Enkel standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under tilstandsrapport. Vedlikehold: Bygget er jevnlig vedlikeholdt.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox fiber for TV og internett. Se Altibox sine sider www.altibox.no for fullstendig prisoversikt.

  Parkering
  Parkering for en bil i felles garasjerekke. Garasjen er 14 kvm. Garasjeport av tre med portmål 2,02 m x 2,52 m. Kuppévarmer er ikke tillatt. Elbil-lader Lading av elbil er ikke tillatt fra vanlig støpsel i garasjen. Det er krav om egen kurs med jordfeilbryter, helst sammen med ladestasjon når man skal lade regelmessig. Det skal meldes fra til kasserer når man har kjøpt elbil. For øvrig gjesteparkering på nærmere angitte plasser.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 70 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000)) 83 042 (Omkostninger totalt) 2 883 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. For øvrig oppvarming med panelovner.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 747,64 for 2023.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  764415

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2751893

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  I tillegg påløper kostnader til bl.a. strøm, bygnings- og innboforsikring, vedlikehold, TV, internett, velavgift mm.

  Årlig velavgift
  2700

  Velforening
  Det er pliktig medlemsskap i Oppenåsen grendelag som ivaretar og organiserer vedlikehold av fellesarealer som lekeplasser, søppelskur, postkassestativer og innkjøp av maling/beis til garasjeanlegg. Øvrig vedlikehold av garasjen er eiers ansvar. Vedlikeholdsarbeidet på fellesområdene gjøres i felleskap på årlig vårdugnad. Grendelaget består av alle husstander i terrasseblokkene og rekkehus i Oppenåsen. Grendelaget har en egen Facebookside Oppenåsen grendelag med nytttig informasjon. Velavgiften dekker felles brøyting, strøing og container til vårdugnad. Velavgiften indeksreguleres årlig. Utvendig lys på garasjer og fellesområder. Utvendig forsikring garasjer.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  1/8

  Felleskostnader inkluderer
  Felles bygningsforsikring. Årlig forsikringssum for denne boligen utgjør pr dd kr 6.800 og blir fakturert direkte til hver enkelt fra forsikringsselskapet.

  Om sameiet
  Sameiet består av 8 boliger.

  Forkjøpsrett
  Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Sameiets forsikringsselskap
  If

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Hver er ansvarlig for å holde trappene frie for snø og tilstrekkelig strødd. Grilling Det er kun tillatt å bruke elektrisk grill, eller gassgrill på terrassene.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 28.04.1981 - Dokumentnr: 2546 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Det fremgår av den tinglyste avtalen at stikkledninger for vann og overvann til, under og fra boligene, samt private adkomstveier ikke omfattes av kommunal vedlikeholdsplikt. Utgiftene fordeles likt pr bolig, uavhengig av størrelse. Det er pliktig medlemsskap i velforeningen. Biloppstillingsplass fremgår av bebyggelsesplan datert 30.09.1977. Det gjøres oppmerksom på at boligen disponerer en annen garasje enn det som fremgår av bebyggelsesplanen. 31.08.1993 - Dokumentnr: 4696 - Erklæring/avtale. Pliktig medlemskap i velforeningen m.v. ifølge utgangsskjøtet. Heftelsen ble ikke ført i gammel grunnbok, og derfor ikke konv. til elektr. grunnbok. Gjelder denne registerenheten med flere. Dokumentet er forsøkt innhentet, men ikke funnet i Kartverkets arkiver. 27.05.1981 - Dokumentnr: 3320 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 7. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 1/8. Eiendommen er oppdelt i 8 seksjoner. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser. Det er ingen tinglyste rettigheter på andre eiendommer.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ringerike kommune har utstedt ferdigattest på eiendommen datert 28.10.1980. Følgende anmerkninger for terrassehus J fremgår av ferdigattesten: 1. Gelender på terrasse må fullføres 2. Ventiler må innsettes på bad, wc og i boder. 3. Det tas forbehold om at varmekabler i utvendige trapper er sløyfet. Innvendig dør til opprinnelig matbod under trapp er fjernet og erstattet med en enkel døråpning. Det gjøres oppmerksom på at takoverbygg på terrassen og ved inngangspartiet ikke er byggemeldt/godkjent hos kommunen.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan 3007 282-01 Bålerudmarka vedtatt 14.06.2010. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende.

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut til boligformål. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 70 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000)) 83 042 (Omkostninger totalt) 2 883 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  83042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,4% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 67 200 minus kunderabatt kr 20 000. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev