aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Osloveien 54! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Osloveien 54! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Osloveien 54

Innholdsrik og sentrumsnær villa på stor solrik tomt med garasje og underetasje med egen inngang.

 • kr 5 500 000
 • BRA 184 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 5 500 000
 • Omkostningerkr 154 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 654 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1922
 • Soverom4
 • ArealP-rom 184 m²
 • Tomt957.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning kjeller -
En innholdsrik villa med sentral beliggenhet på sydsiden av Hønefoss. Stor tomt med garasje og solrike uteplasser. Boligen ble bygd om og modernisert utvendig/innvendig etter ca 2005 med blant annet ny kledning, nye vinduer, ny taktekking og ny grunnmurskonstruksjon. Vinduene er hovedsakelig fra perioden 2006-2009, terrassedør fra 2005 og ytterdører fra 2008. Det ble anlagt ny drenering på 2000-tallet rundt hele boligen. Boligen har en innholdsrik planløsning, store rom mye potensial. For øvrig må det påregnes en del oppgraderinger i henhold til utført tilstandsrapport. Her bor du sentralt til med gangavstand til USN, skoler, barnehager, kollektivforbindelser, dagligvare og alle byens fasiliteter! Velkommen på visning!
- Boligen ble bygd om og modernisert utvendig/innvendig etter ca 2005 med blant annet ny kledning, nye vinduer, ny taktekking og ny grunnmurskonstruksjon -

Osloveien 54, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 50 kvm
  -1. underetasje: 0 kvm Areal for kjeller er ikke medtatt i arealberegningene da takhøyde var under 1,9 meter (kun en liten del ved trapp er over 1,9 meter). Oppmålt areal var 25 m².
  1. etasje: 83 kvm
  2. etasje: 51 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 50 kvm Stue/kjøkken m/entré, gang , soverom, bad.
  -1. underetasje: 0 kvm Toalettrom, gang m/trapp.
  1. etasje: 83 kvm Kjøkken, bad, gang m/trapp, gang, soverom (ikke omsøkt), tv-stue, stue.
  2. etasje: 51 kvm Gang m/trapp, soverom, soverom 2, soverom 3.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 0 kvm Bod/teknisk, bod 2.  Tomt
  957.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomta er opparbeidet med gruslagt gårdsplass, belegningsstein på gangbane mellom utvendig trapp og inngangsparti, samt hage med plen og diverse beplantning. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral beliggenhet på sydsiden av Hønefoss. Stor tomt med solrike uteplasser i alle himmelretninger. Garasje og gårdsplass med god plass til parkering. Nærmeste dagligvarebutikker Coop Extra, Meny med post i butikk, Kiwi og Rema1000 på Eiklisenteret. Hvervenmoen handelsområde med søndagsåpen Coop og flere store arbeidsplasser, er under stadig utbygging og byr på et bredt utvalg av handelstilbud og hurtigladere for elbil. I tillegg er det ladepunkt for el-bil ved Kiwi i Osloveien. Det er også kort gangavstand til Ringerike Sykehus. Til Hønefoss sentrum med Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det under fem minutters kjøring, og rundt et kvarters gangavstand. Til nye Benterud barneskole er det et kvarters gangavstand. Nærmeste barnehager er Dalsbråten barnehage, Eikli barnehage og Hvervenmoen barnehage. Studentvennlig beliggenhet med kort avstand til USN - Universitetet i Sørøst-Norge Campus Ringerike med egen studentkro på campus, studentidrettslag og studentforeninger. Fra leiligheten er det også gangavstand til nye Benterud skole, Dalsbråten barnehage, Espira Trygstad barnehage og Eikli barnehage. Området byr på flotte turmuligheter med kort avstand til Storelva med sti elvelangs til Schjongslund, stadion, Petersøya og nordsida av byen, og umiddelbar nærhet til Sporty24 treningssenter på andre siden av veien. Mot Tandberg-jordene er det anlagt flotte stier i en vakker bjørkeskog - med fantastisk utsikt over Hønefoss og områdene rundt. På Tandberg finner du også Galgefurua - en kronglete og forvridd furu som er ca 400 år og en spennende fortid! På vinterstid kjøres det opp lange skiløyper (klassisk og fri) på Sætrang-jordene over til Tandberg-jordene. Derfra kommer du inn på løypenettet videre mot Røyse. På Ringkollen som ligger tjue minutters kjøring fra boligen - er det både lysløyper, alpinbakke, hoppbakke og akebakke for de minste. Derfra kommer du inn på det løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue. Der er det også en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området. Fiskemuligheter finner du også på Øyangen og Storflåtan - sommer som vinter. På sommertid kan du plukke sopp, blåbær, tyttebær og multer. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere kun tre minutters gangavstand til Dalsbråten bussholdeplass med bussforbindelser for bybussen og Oslobussen. Til Gardermoen lufthavn er det rundt en times kjøring.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med enebolig og leilighetsbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Benterud skole (1-7 kl.) 15 min gangavstand Hov ungdomsskole (8-10 kl.) 10 min kjøreavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 8 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 7 min gangavstand Ringerike videregående skole 19 min gangavstand Barnehager i nærheten Dalsbråten barnehage 5 min gangavstand Eikli barnehage (1-5 år) 11 min gangavstand Hvervenmoen barnehage 15 min gangavstand

  Skolekrets
  Benterud

  Offentlig kommunikasjon
  Dalsbråten bussholdeplass 2 min gangavstand (totalt 10 ulike linjer) Hønefoss togstasjon 6 min kjøreavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 1 t 2 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Enebolig Boligen har grunnmur av lettklinkerbetong og støpt gulv på grunn. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledningsbord med perlefas. Vinduer med 2-lags isolerglass. Tak som saltakkonstruksjon i tre med kaldt loft, tekket med betong takstein og stål takrenner m/nedløp og beslag. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i kjeller/underetasje. Garasje Garasje oppført med støpt plate på mark og grunnmur mot terreng i murblokker. Yttervegger over grunnmur som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledning. I yttervegg er det metall leddport med elektrisk garasjeportåpner, vinduer med isolerglass, panelt boddør og enkel fyllingsdør. Tak som saltakkonstruskjon i tre med lite lagringsloft, tekket med betong takstein og stål takrenner m/nedløp og beslag. Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset og det er ikke satt tilstandsgrad. Det nevnes allikevel: Murpuss har sprukket opp og skallet av mot terreng. Isolasjon må tildekkes grunnet brannfare. Noe ufagmessig utførelse for overgang mellom mur og vegger i bindingsverk. For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport avholdt 24.04.2023 av takstmann Petter Kristoffersem for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Ring-Elektriske har lagt varmekabler. Øvrig arbeider på bad er utført av eier selv med fagbrev som betongfag og ved hjelp av rørlegger med fagbrev utført som vennetjeneste. Ny membran på bad i hus og leilighet. Enkelte ganger når det er svært kaldt ute kan det komme litt røyk ut på baksiden ved ventilen på peisen. Noe skjeve gulv i huset da det er en eldre bygning. Nytt tak lagt ca 2005 utført av eier selv med hjelp av venner med fagbrev som tømrer. Ring-Elektriske har lagt varmekabler på bad og i leiligheten nede og sikringsskap. Varmekabler på bad i leilighet fungerer ikke. Øvrig elektrisk arbeid er utført som av elektiker som vennetjeneste. Kontroll utført av Ringerikskraft i forbindelse med innredning av i leiligheten i kjeller. Det som påpekt ble utbedret av Ring-Elektriske den gang. Drenering, murerarbeid i såle/kjeller utført av eier selv med fagbrev i betongarbeid. Garasje bygd av eier selv. For ca 3 år siden fikk vi varsel om etablering av ny vei/rundkjøring forbi eiendommen der det var snakk om å heve veien (har ikke hørt noe mer om dette siden). Lafton planlegger også å bygge ut leiligheter ved siden av, ikke mottatt nabovarsel enda. Kontakt kommuen for mer info. Leilighet i kjeller som er leid ut for kr 8500/mnd med 3 mnd oppsigelsestid. Innredet leilighet i kjeller og innredet loft. Gjort endringer i ettertid og lukket igjen dør mellom kjelleren som tilhører huset og leiligheten.

  Innhold
  Enebolig med følgende romfordeling: 1. etasje: Gang m/trapp, kjøkken, bad, gang, soverom (ikke omsøkt), tv-stue og stue. 2. etasje: Gang m/trapp og 3 soverom. Kjeller til hoveddel: Gang m/trapp og toalettrom, bod/teknisk og bod. Areal for kjeller er ikke medtatt i arealberegningene da takhøyde var under 1,9 meter (kun en liten del ved trapp som var over 1,9 meter). Oppmålt areal var 25 m². Underetasje med egen inngang: Stue/kjøkken m/entré, gang, soverom og bad. Delvis overbygget inngangsparti på ca 25 kvm hvorav 9 kvm overbygd. Overbygget inngangsparti til underetasje på ca 3 kvm. Platting med takoverbygg mot øst på ca 3,5 kvm. Platting utenfor uthus på ca 14 kvm. Garasje på 31 kvm.

  Standard
  En innholdsrik villa med sentral beliggenhet på stor tomt med solrike uteplasser. Boligen ble bygd om og modernisert utvendig/innvendig etter ca 2005 med blant annet ny kledning, nye vinduer, ny taktekking og ny grunnmurskonstruksjon. Vinduene er hovedsakelig fra perioden 2006-2009, terrassedør fra 2005 og ytterdører fra 2008. Det ble anlagt ny drenering på 2000-tallet rundt hele boligen. For øvrig må det påregnes en del oppgraderinger i henhold til utført tilstandsrapport. Boligen har en innholdsrik planløsning, store rom mye potensial. Innbydende overbygd inngangsparti. Meget romslig stue med god takhøyde inndelt i flere soner med mange møbleringsmuligheter. Kjøkken Ikea kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt stålkum og fliser på deler av bakvegg over benkeplate. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som induksjontopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleska med frysedel. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Bad Helfliset bad med varmekabler som ble oppgradert i 2014. Badet har sort servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil med belysning, vegghengt toalett og spakabinett med fast terskel. Mekanisk avtrekk med elektrisk avtrekksvifte. Toalettrom Separat toalettrom med servantinnredning, speil og klosett. Det er opplegg for vaskemaskin i gang med trapp for kjeller - der avløp føres gjennom lettvegg og ned i klosett på toalettrom. Underetasjen har egen inngang og er innredet med stue/kjøkken, soverom og bad. Kjøkkeninnredning i underetasjen har glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt stål kum. Utstyrt med opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med utkast på yttervegg. Bad underetasje Helfliset bad med gulvtoalett, dusjkabinett og baderomsinnredning med servant og speil. Varmekablene er defekte. Ventilasjon med elektrisk avtrekksvifte. Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Gulvbelegg. Parkett. Laminat. Tregulv. Teppegulv. Vegger: Panel. Malt strie. Brystningspanel. Tapet. Panelplater. Himlinger: Panel. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2:   Utvendig Nedløp og beslag, TG2 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vurdering av avvik: Det er avvik: Frostsprengt takrennenedløp. Deformasjon for ett taknedløp. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må avviket utbedres. Veggkonstruksjon ,TG2 Yttervegger i trekonstruksjoner. Stående utvendig trekledning med perlefas. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Mindre råteskade registrert i nedre kant av kledning. Spor etter det som tidligere antas å være innkassing for soillufting på yttervegg mot øst. Området har blitt malt over etter befaring. Tiltak: Vedlikehold av overflater og eventuelt mindre utbedringer må påregnes. Takkonstruksjon/loft,TG2 Tak som saltakkonstruksjon i tre med kaldt møneloft over horisontal himling i 2. etasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Det er borret hull i gesimskasse for lufting, men åpninger er for små til å gi tilfredstillende luftsirkulasjon. Undertaket er misfarget, antatt som følge av kondens. Fuktmerker er registrert ved gjennomføring for pipe. Ved enkle fuktmålinger ble det ved pipe og ved takraft registrert grenseverdier for skadelig fukt. Dette kan ha årsak i kondens, kapillærsug fra pipe eller mindre utettheter. Takkonstruksjon har høyt varmetap. Tiltak: Videre undersøkelser må påregnes. Plast/diffusjonssperre i etasjeskillet bør etableres. Lufting/ventilering bør forbedres. Det anbefales å føre jevnlig tilsyn med takkonstruksjon, spesielt ved større nedbørsmengder og/eller snøsmelting. Vinduer, TG2 Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2006-2009. I hybel mot nord er vinduer m/isolerglass 1981. Kobla vindu på kjøkken. Vurdering av avvik: Det er avvik: Kondensmerker/svertesopp på innsiden av flere vinduer, spesielt for hybel. Dette er en indikasjon på for dårlig luftutskifting i rommene. Enkelte vinduer er noe værslitt utvendig. Forventet brukstid for vinduer m/isolerglass fra 80-tallet er oppnådd, eller nært forestående. Tiltak: Vedlikeholdsarbeider bør påregnes. Vinduer fra 80-tallet er modne for utskifting. Dører, TG2 Ytterdører i treverk med 2-lags isolerglass ca 2008. Terrassedør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2005. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrassedør tettet ikke skikkelig mot karm. Det blir benyttet ekstra hempe for å holde dør tett. Tiltak: Justering av terrassedør må påregnes. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Utenfor stue er det balkong med utkraget bjelkelag og terrassebord. Malt rekkverk med profilerte stolper og topprekke. Delvis overbygget inngangsparti med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag med ukjent fundamentering. Takoverbygg som saltakkonstruksjon i tre, tekket med betong takstein. Terrasse under takoverbygg er kledd inn med teppe. Overbygget inngangsparti for utleiedelm med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag med ukjent fundamentering. Tett vedd med stående panel og glassfelt mot nord. Tak som saltakkonstruksjon i tre, tekket med betong takstein. Mot øst er det liten platting med takoverbygg, der utførelse for fundamentering ikke er kjent. Takoverbygg som saltakkonstruksjon i tre, tekket med betong takstein. Malt rekkverk. Utenfor uthus er det terrasseplatting med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag er fundamentert på grunn. Lite profilert rekkverk i malt utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Dagens krav til høyde på rekkverk for balkong er 100 cm, rekkverk er lavere (88cm). Terrassebord for platting utenfor uthus er slitt. Terrasssebord utenfor takoverbygg ved inngangsparti har også noe slitasje på overflater. Skjevheter og noe slitasje for takverbygg utenfor utleiedel. Tiltak: Stedvis vedlikehold må påregnes. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Gulvbelegg. Parkett. Laminat. Tregulv. Teppegulv. Vegger: Panel. Malt strie. Brystningspanel. Tapet. Panelplater. Himlinger: Panel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ujevnheter underbelegg på kjøkken. Belegg mot yttervegg er noe løst. Enkelte bruks- og slitasjemerker registrert. Glippe for laminat mot listverk og i skjøter enkelte steder. Knirk i gulv for 2. etasje registrert. Hakk/skader i gulvbelegg for kjøkken i utleiedel. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger. Det er ikke kjent om boligen er oppført med radonsperre ved ombygging/renovering. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ved utleie av bolig skal man måle radonnivået og eventuelt gjøre tiltak mot høye radonnivåer, måling er ikke utført. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Radonmåling bør gjennomføres. Pipe og ildsted, TG2 Pipe i teglstein. I stue er det peisovn med glass i dør. Vurdering av avvik: Det er avvik: Avvik hentet fra tilsynsrapport fra Feiervesenet datert 27.04.2022: Kjeller. Det er murt inn lecablokker som vegg i skorsteinen, dette et ikke en godkjent løsning, da resten av skorsteinen er av murstein. Lecaen byttes ut med murstein eller skorsteinen fylles over lecaelementene og ny sotluke monteres der. Eller skorsteinen rehabiliteres med nytt rør. Vi anbefaler at skorstein rehabiliteres med nye rør innvendig. Vanlige årsaker til at vi anbefaler det kan være alder, tilstand eller for stort tverrsnitt. Tiltak: Tiltak må utføres for å lukke avviket. Rom under terreng, TG2 Synlig grunnmurskonstruksjon mot terreng. Støpt gulv mot grunn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ved enkle fuktsøk ble det registrert forhøyede verdier for ett hjørne av kjeller, ellers ble det ikke målt unormale verdier. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden rommene fungerer med dagens bruk. Innvendige trapper, TG2 Trapp av treverk til 2. etasje. Rekkverk på én side. Trappenese på inntrinn. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Knirk i trapp registrert. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Innvendige dører, TG2 Fyllingsdører i heltre og formpressede dører i profilert utførelse. Glassfelt i dør mellom gang og soverom i 1. etasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte bruks- og slitasjemerker registrert. Tiltak: Ingen strakstiltak nødvendig. Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og takplater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Sprank mellom fliser (ujevne glipper/avstander). Vindu plassert i våtsone. Tiltak: Vindu er beskyttet mot direkte vannsprut ved dagens bruk, men plasseringen i våtsone kan føre til vanninntrengning i veggkonstruksjonen og forkorte levetiden til vinduet. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er målt 6 mm høydeforskjell fra topp slukrist til topp membran ved dør. Kravet er 25 mm. Gulvet er tilnærmet flatt enkelte steder. Tiltak: For videre bruk av våtrom bør fortsatt benyttes dusjkabinett med tett avløp til sluk. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Plastsluk/avløp i gulv av ukjent type/utførelse. Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Takstmann har ikke kjennskap til sluktype eller løsning som er benyttet. Utførelse er ikke iht. standard. Utførelse for membran ikke kjent/dokumentert. Membran er ført ned i sluk/avløp uten klemring. Dette gir økt risiko for lekkasje hvis sluk ikke har tilstrekkelig avrenning. Utettheter i membran rundt rørgjennomføringer til dusj. Usikkerhet vedrørende tetthet for rørgjennomføringer til dusjkabinett i vegg. Tiltak: Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser. Vann på overflater bør unngås. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med servantinnredning m/heldekkende servanttopp, speil m/speilbelysning, vegghengt klosett og spakabinett med fast terskel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Halvparten av forventet brukstid for spadusj er oppnådd. Fuktsvellinger på fronter til servantinnredning. Fuktsvellinger på sideskrog til servantinnredning. Vegghengt wc med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, med synliggjøring av lekkasjevann/lekkasjevarsler. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden innredningen fungerer for dagens eier. Om mulig, innhent dokumentasjon på innebygget sisterne. Kjøkken 1. etasje > Kjøkken Overflater og innredning, TG2 Ikea kjøkkeninnredning for hoveddel med profilerte fronter, laminat benkeplate, nedfelt stål 1 1/2 kum og fliser på deler av bakvegg over benkeplate. Utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innreding har diverse bruks- og slitasjemerker. Fuktskjolder/svelling i bunn av skrog for kjøl/fryseskap. Fuktsvelling i skjøt for benkeplate. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Underetasje - Utleiedel > Stue/kjøkken m/entré Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning for utleiedel med glatte fronter, laminat benkeplate og nedfelt stål kum. Utstyrt med opplegg for oppvaskmaskin. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innredning har generelt en del fuktskader og fuktsvellinger for benkeplate, fronter og skrog. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG2 Synlig plast hovedvannledning med stoppekran, reduksjonsventil og vannmåler. Synlige vannføringer i: Kobber/metall. Plast rør-i-rør med vannfordelingsskap. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Lekkasjevann for plast rør-i-rør med åpen forgrening er ikke tilstekkelig ført til sluk eller annen kompenserende løsning. Rust på kobling til hovedvannledning. Deler av røropplegg er ikke tilstrekkelig festet. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det anbefales å montere lekkasjestopper på utsatte steder. Klamring av rør anbefales. Anlegget bør sjekkes av fagperson. Avløpsrør, TG2 Synlige avløpsrør i: Plast. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Lufting skal føres over tak. Eier opplyser at det er lufting for septiktank. Tiltak: Det bør etableres lufting over tak for avløpsanlegg. Ventilasjon, TG2 Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Hoveddel av rom mangler ventilasjon. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Andre VVS-installasjoner, TG2 Det er opplegg for vaskemaskin i gang m/trapp for kjeller, der avløp føres gjennom lettvegg og ned i klosett på wc-rom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Provisorisk løsning. Tiltak: Permanent opplegg for vaskemaskin inkl. avløp bør etableres. Varmesentral, TG2 Eldre luft-til-luft varmepumpe med ukjent alder. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2009. Varmtvannsbereder på ca. 300 liter med ukjent alder (Nyere enn 2009). Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det er ikke krav til utbedring av el-tilkobling. Forhold som har fått TG3: Utvendige trapper, TG3 Provisorisk trapp bygget direkte i terreng av betongheller fra bakkeplan utenfor utleiedel til hage. Støpt trapp til inngangsparti for hoveddel med rekkverk montert på støttemur. Vurdering av avvik: Det er avvik: Provisorisk trapp: Trapp er fundamentert i terreng og vil bevege seg etter årstider. Store skjevehter for trapp. Trapp vurderes ikke trygg å gå i. Det er et satt opp et provisorisk rekkverk, men denne vurderes lite hensiktsmessig grunnet utførelse. Tiltak: Ny trapp må etableres. Fundamentering for trapp bør frostsikres. Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG3 Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i kjeller/underetasje. For 2. etasje ble det målt ca. 38 mm høydeforskjell på soverom over en lengde på ca. 2 m og totalavvik i rommet på ca. 55 mm. For 1. etasje ble det målt ca. 20 mm høydeforskjell i gang over en lengde på ca. 2 m og totalavvik i rommet på ca. 35 mm. Det er ikke målt nivåforskjeller på gulv i kjelleren da dette anses som lite hensiktsmessig da dette er en grovkjeller. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er generelt el del skjevheter for etasjeskillere, spesielt for 2. etasje. Det er skjevheter for gulv i kjeller/utleiedel. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendige trapper - kjeller, TG3 Enkel plassbygget tretrapp til kjeller med belegg på inntrinn. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen er bratt og har grunne inntrinn, lite egnet som adkomst mellom etasjer. Lav høyde i trappeløp. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: Under kr 10 000. Våtrom Underetasje - Utleiedel Bad Generell, TG3 Bad med ukjent alder. Ingen dokumentasjon er fremvist. Fliser på vegger og takplater for himling. Fliser på gulv. Oppvarming med varmekabler (defekte). Plastsluk i gulv. Membran: Ukjent utførelse. Ventilasjon med elektrisk avtrekksvifte. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet bærer generelt preg av ufagmessig utførelse for arbeider. Motfall fra sluk mot dør. Større fuktsvellinger for innredning. Svertesopp og misfarginger for fuger. Skruehull i vegger, også i våtsone. Varmekabler i gulv er defekte. Årsak ikke kjent. Utførelse for membran er ikke kjent/dokumentert. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000. Spesialrom Kjeller > Toalettrom Overflater og konstruksjon, TG3 Wc-rom med støpt gulv, malt panel, tapet og pussede flater for vegger, samt malte plater for himling. Utstyrt med servantinnredning, speil og klosett. Ingen oppvarming. Ingen ventilasjon. Vurdering av avvik: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Fuktsvelling for sideskrog og bunnplate til servantinnredning. Misfarginger for porselen til klosett. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Elektrisk anlegg, TG3 Sikringsskap med overbelastningsvern og jordfeilautomater for kurser. Strømmåler med fjernavlesning. Hovedsakelig åpent elektrisk anlegg. Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000. 21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar:Ukjent. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Kommentar: Det er ikke fremvist samsvarserklæringer. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Ja. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. Da det ikke er fremvist samsvarserklæringer på alle arbeider utført etter 1.1.1999, kreves det iht. NS3600 anbefaling om utvidet el-kontroll. Hull uten kapslinger i bunn og topp av sikringsskap. Forhold gis TG3 etter standarden. Deler av elektriske arbeider fremstår ufagmessig utført. Kostandsestimat er gitt for tetting av hull i sikringsskap og utvidet el-kontroll. Kostnadsestimat hensyntar ikke utbedring av feil på anlegget. Branntekniske forhold, TG3 Kostnadsestimat: Under kr 10 000 Røykvarsler i 2. etasje. - Brannslukningsapparat fra 2013. 17. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. 19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Det skal være røykvarsler i alle etasjer. Kostnadsestimat er gitt for etablering av seriekoblede brannvarslere i alle etasjer i tillegg til utleiedel. 20. Er det skader på røykvarslere? Nei. Tomteforhold Drenering, TG2 Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Det ble anlagt ny drenering ved etablering av kjeller på 2000-tallet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Forhøyede fuktverdier målt for ett hjørne i kjeller. Dette tilsier at det kan være mindre utetthet i utvendig fuktsikring eller i kapillærbrytende sjikt. Vurderes ikke som et problem ved dagens bruk av kjeller. Glippe mellom avslutningslist og synlig grunnmursplast over terreng. Forhold bør utbedres da slik at vann ikke renner ned på innside av grunnmursplast. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. Utbedring av glippe mellom grunnmursplast og avslutningslist må påregnes. Grunnmur og fundamenter,TG2 Grunnmur i lettklinkerblokker. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noen mindre riss i murpuss registrert. Tiltak: Følg med på eventuell utvikling. Forstøtningsmurer, TG2 Murt mini-støttemur langs gangbane til inngangsparti i 1. etasje. Eksakt utføresle for oppbygning er ikke kjent. Murt mini-støttemur mot naboeiendom mot syd, der det er steinbed. Vurdering av avvik: Det er avvik: Skjevheter for støttemur mot terreng. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men rehabilitering må påregnes om man ønsker en frostsikker mur uten skjevheter. Terrengforhold, TG2 Skrånet tomt mot nord. Vurdering av avvik: Det er avvik: Stedvis manglende fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Tiltak: Mindre terrengjusteringer må påregnes. Enebolig m/utleiedel. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kjeller/underetasje: Det er etablert wc-rom og teknisk avlukke i det som er tegnet som vaskerom på tegninger. Det var dør mellom utleiedel og hoveddel på tegninger, men denne er fjernet. Utleiedel fremstår da som bi-leilighet med de (strenge) krav dette stiller, istendenfor hybel der det er tilgang mellom boenheter. Det er etablert kjøkken for rom uten betegnelse. 1. etasje: Én stue fremsto som soverom på befaring. Loftsetasje: Det er ikke fremvist plantegning for loftsetasje. Fasader: Overbygget inngangsparti er større enn på tegninger. Boligen er ikke registrert med utleiedel. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Vinduer i boligen tilfredstiller ikke krav til rømningsvei da midtstolpe ikke kan tas ut av vinduer. Det er over 5 meter til terreng for to soverom, så loftsetasjen tilfredstiller ikke krav til rømning fra annenhvert rom. Garasje Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Det er satt inn dør i gavlvegg, dette var ikke inntegnet på tegninger. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Enebolig m/utleiedel Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår generelt normalt vedlikeholdt. Boligen er allikevel ca 100 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Jeg anbefaler på generelt grunnlag at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid. Garasje Standard: Bygget har normal enkel standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Garasje har noe vedlikeholdsbehov.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasje med én biloppstillingsplass og lagringsplass, samt gårdsplass med plass til parkering.

  Forsikringsselskap
  Storebrand

  Polisenummer
  5513434

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger. Det er ikke kjent om boligen er oppført med radonsperre ved ombygging/renovering. Ved utleie av bolig skal man måle radonnivået og eventuelt gjøre tiltak mot høye radonnivåer, måling er ikke utført.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Luft-til-luft varmepumpe. Gulvvarme på bad i 1. etasje og stue/kjøkken i underetasje. For øvrig oppvarming med panelovner. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2009. Varmtvannsbereder på ca. 300 liter med ukjent alder (nyere enn 2009). Brannvesenet gjennomførte brannforebyggende tiltak den 27.04.2022. Følgende anmerkninger bør følges opp: 1. Gjelder: Bruksenhet. Montere rømmningsstige på vegg utvendig fra soverom i 2.etg da det er over 5m fra vinduene og ned til bakken. 2. Gjelder: Bruksenhet. Beskrivelse: Slokkeutstyret er for gammelt: For at et 6 kg. pulverapparat skal være godkjent som slokkemiddel i bolig/fritidsbolig, skal de ha kontroll hvert 5 år og service hvert 10 år. Service må utføres av kompetente fagpersoner med kategori grønt sertifikat. Eier skal sørge for at manuelt slokkeutstyr i boliger og fritidsboliger blir kontrollert ved funksjonsprøve eller ettersyn i samsvar med leverandørens anvisninger, og at de vedlikeholdes slik at de fungerer som forutsatt. 3. Gjelder: Bruksenhet. Beskrivelse: Eieren av boliger og fritidsboliger skal sørge for at byggverkene har brannalarmanlegg eller et tilstrekkelig antall røykvarslere. Det skal være minst én detektor eller røykvarsler i hver etasje, som skal dekke kjøkken, stue, sone utenfor soverom og sone utenfor tekniske rom. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom når dørene mellom rommene er lukket. 4. Gjelder: Røykløp. Beskrivelse: Kjeller. Det er murt inn lecablokker som vegg i skorsteinen, dette et ikke en godkjent løsning, da resten av skorsteinen er av murstein. Lecaen byttes ut med murstein eller skorsteinen fylles over lecaelementene og ny sotluke monteres der. Eller skorsteinen rehabiliteres med nytt rør. 5. Gjelder: Røykløp. Beskrivelse: Vi anbefaler at skorstein rehabiliteres med nye rør innvendig. Vanlige årsaker til at vi anbefaler det kan være alder, tilstand eller for stort tverrsnitt. Dato for siste kontoll av pipe/ildsted: 26.04.2022 Dato for siste feiing: 28.06.2021

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr kr 4 747,64 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 inkl. mva. pr. skorstein/skorsteinsløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  815866

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2937118

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett mv.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/38/60: 28.08.1952 - Dokumentnr: 2005 - Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr: 3007 Gnr: 38 Bnr: 25. Det fremgår av den tinglyste avtalen at eiendommen Nordli skal ha vegrett til den veg som går til eiendommen som før, og skal eiendommen Bratlien, hvorfra eiendommen Nordli er utskilt fra også skal ha vegrett som før. Eiendommen Bratlien skal fortsatt ha vegrett til det jordet som ligger nord for husene på eiendommen Nordli, slik som forutsatt i kart- og oppmålingsforretningen. 21.08.1952 - Dokumentnr: 1944 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 3007 Gnr: 38 Bnr: 25 01.01.2020 - Dokumentnr: 1567063 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr: 0605 Gnr: 38 Bnr: 60 28.08.1952 - Dokumentnr: 2005 - Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr: 3007 Gnr: 38 Bnr:25 Tinglyste rettigheter på eiendommen 1952/2005-1/23 28.08.1952 Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr: 3007 Gnr: 38 Bnr: 25 Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest, eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår på eiendommen, da det ikke var et krav om dette på bygninger oppført før 1965. Det er godkjent søknad om oppføring av garasje den 27.08.1952, godkjent søknad om påbygg til våningshus den 21.04.1953 og godkjent søknad om oppføring av tilbygg den 04.07.2005, samt godkjent søknad om oppføring av garasje den 14.06.2011. Ferdigattester foreligger ikke. Søknader og bygningstegninger følger vedlagt salgsoppgaven. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kjeller/underetasje: Det er etablert wc-rom og teknisk avlukke i det som er tegnet som vaskerom på tegninger. Det var dør mellom utleiedel og hoveddel på tegninger, men denne er fjernet. Utleiedel fremstår da som bi-leilighet med de (strenge) krav dette stiller, istendenfor hybel der det er tilgang mellom boenheter. Det er etablert kjøkken for rom uten betegnelse. 1. etasje: Én stue fremsto som soverom på befaring. Loftsetasje: Det er ikke fremvist plantegning for loftsetasje. Fasader: Overbygget inngangsparti er større enn på tegninger. Boligen er ikke registrert med utleiedel. Vinduer i boligen tilfredstiller ikke krav til rømningsvei da midtstolpe ikke kan tas ut av vinduer. Det er over 5 meter til terreng for to soverom, så loftsetasjen tilfredstiller ikke krav til rømning fra annenhvert rom. Garasje: Det er satt inn dør i gavlvegg, dette var ikke inntegnet på tegninger.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert i henhold til reguleringsplan 3007 17 Lia ved Arnegård vedtatt 27.05.1955. For denne reguleringsplanen skal enhver tids gjeldende kommuneplanbestemmelser gjelde foran tilsvarende bestemmelser i reguleringsplanen. Denne reguleringsplanen er av eldre dato, og bestemmelsene anses å være mangelfulle/upresise. Deler av eiendommen er avsatt til annen veggrunn - grøntareal i henhold til planid 3007 454 E16-Fv290 Hønefoss - Sykehuset vedtatt 04.02.2021 og i den forbindelse må det påregnes at deler av tomta mot nord vil bli avsatt til dette formål. Hensikten med planen er å regulere en gang og sykkelvei langs fv.290 Oslo veien mellom Arnegårdsbakken og rundkjøringen mellom fv.290 og E16. Målet for prosjektet er å bedre trafikksikkerheten for gående og syklende langs fv. 290 mellom sentrum og Hvervenkastet. Denne strekningen inngår i E16 ruten for sykkel. Se vedlagt reguleringsplankart med bestemmelser. Planer ved siden av: Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som regulerer/berører eiendommen, planid 3007 482 Arnegårdsbakken. Lafton Eiendom AS jobber med en omregulering av området rundt Osloveien 66, samt prosjektering av 2 stk fireetasjes boligblokker på naboeiendommene vest for denne eiendommen. Bygningen som er i Osloveien 66 i dag er planlagt revet. Eier har foreløpig ikke mottatt nabovarsel. Det gjøres oppmerksom på at utbygging av dette området vil kunne berøre sol/utsikt for denne eiendommen.

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut, forutsatt at det er en del av boligens godkjente hoveddel med rom godkjent for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet. Det gjøres spesielt oppmerksom på at utleid leilighet i underetasjen ikke er godkjent som egen bruksenhet og at åpning mellom hoveddel og underetasje er lukket. Det var tidligere dør mellom hybel og hoveddel på tegninger, men denne er nå fjernet. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette. Boligen selges med løpende leieforhold som ble inngått 01.03.2020. Det er inngått tidsubestemt leiekontrakt med 3 mpneders gjensidig oppsigelsesfrist. Leiesum er kr 8.500/mnd inkl vann/avløp som betales forskuddsvis den 1. hver måned. Strøm er ikke inkludert. Det foreligger NAVgaranti på kr 16.000. Ny eier må tegne ny leiekontrakt og garanti med NAV Ringerike.

  Verneklasse/sefrak
  Det er i henhold til informasjon fra Ringerike kommune ikke registrert kulturminne/SEFRAK på eiendommen, men det må påregnes at den kan bli registrert som bevaringsverdig grunnet boligens alder.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,00))   154 542,- (Omkostninger totalt)   5 654 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  154542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 75400 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av kommunale opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev