aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Øvre Halsteinrud Terrasse 10A! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Øvre Halsteinrud terrasse 10A

Lys og innbydende del av firemannsbolig med garasje og solrik hage. Trappefri adkomst og egen inngang.

 • kr 2 400 000
 • BRA 64 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 400 000
 • Omkostningerkr 73 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 473 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 003
 • Soverom1
 • ArealP-rom 64 m²
 • Felleskostnaderkr 1 500
 • Tomt3 158.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000)) 73 042 (Omkostninger totalt) 2 473 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Lys og innbydende leilighet i firemannsbolig med sørvestvendt skjermet hage med terrasseplatting og svært gode solforhold. Boligen har en fin plassering med trappefri adkomst og egen inngang. En garasjeplass - i tillegg til plass til parkering på asfaltert gårdsplass foran garasjen. Boligen fremstår som lys og innbydende og har en god planløsning med åpen stue/kjøkkenløsning. - Stue, soverom og bod var nymalt i 2021 - Helfliset bad med opplegg for vaskemaskin - Ny takstein i 2022 - Fibernett - Automatsikringer Barnevennlig beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk og umiddelbar nærhet til flott turterreng. Velkommen på visning!

Øvre Halsteinrud terrasse 10A, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  -1. underetasje: 64 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 64 kvm Entré, soverom (ikke godkjent), gang, soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken.  Tomt
  3158.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Felleseiet tomt for sameiet i skrånet terreng, Tomta er opparbeidet med flate partier med asfalterte internveier, samt plen og beplantning for de enkelte leilighetene. Asfaltert gårdsplass og gangbane til inngangsparti til denne leiligheten. Stakittgjerde av treverk rundt gressplen i hagen.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en flott beliggenhet i et veletablert boligfelt i Oppenåsen i Heradsbygda, Hønefoss. Boligen har en fin plassering med trappefri adkomst og egen inngang. Sørvestvendt skjermet hage med tujahekk, stakittgjerde og terrasseplatting med svært gode solforhold. Med boligen følger en garasjeplass - i tillegg til plass til parkering på asfaltert gårdsplass foran garasjen. Barnevennlig beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk og familievennlig nabolag med gode oppvekstsvilkår, lekeplass i nærheten og trygg skolevei til Helgerud barneskole. Nærmeste barnehage er Heradsbygda barnehage og ungdommene i området går på Veienmarka ungdomsskole. Dagligvarehandelen kan du gjøre på Coop Extra i Heradsbygda. Til Hønefoss med videregående skoler, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det under ti minutters kjøring Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med merkede stier innover skogen. Det er fint å gå langs Oppenåsen inn til gapahuken ved Midttjern. For den turglade kan man gå gjennom skogen helt til Ådalen og finne mangt en rasteplass med muligheter for både bålhygge og fiskemuligheter. På Ringkollen som ligger kun et kvarters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke og hoppbakke. Derfra kommer du inn på det enorme løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. Det er fint å gå tur oppover "Gamle Ringkollbakken" og opp til Ringkolltoppen. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med Oppenåsen bussholdeplass kun 5 minitter fra inngangsdøra med avganger for linje 222, 241 og 242. Til Hønefoss rutebilstasjon med avgang for Oslobussen og Hønefoss togstasjon for Bergensbanen er det under ti minutters kjøring. Til Gardermoen lufthavn er det rundt en times kjøring.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Helgerud skole (1-7 kl.) 16 min gangavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 9 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 12 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Heradsbygda barnehage 14 min gangavstand Veien barnehage 5 min kjøreavstand Hønefoss barnehage 10 min kjøreavstand

  Skolekrets
  Helgerud

  Offentlig kommunikasjon
  Oppenåsen bussholdeplass (Linje 222, 241, 242) 8 min gangavstand Hønefoss togstasjon 7 min kjøreavstand Gardermoen Lufthavn 1 t 5 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Firemannsbolig Bygning bygget i skrånet terreng med sokkeletasje og 1. etasje. Fire leiligheter, hvorav to i hver etasje. Yttervegger mot terreng antatt av pusset lettklinkerblokker. Øvrig ringmur antatt av ringmurselementer. Gulv på grunn av støpt betong. Yttervegger over terreng som bindingsverk av tre. Etasjeskille antatt av trebjelkelag. Takkonstruksjon som saltak med 22° takvinkel av prefabrikerte takstoler. Garasje Halvpart av dobbelgarasje med én biloppstillingsplass, hvorav 16 m² tilhører boligen. Dobbelgarasje oppført på ringmur av pussede lettklinkerblokker og støpt betongplate på mark. Yttervegger og delevegger av bindingsverk. Innvending kledd med sponplater på vegger og i himling. Utvendig kledd med liggende bordkledning. Takkonstruksjon som salttak av prefabrikerte takstoler. Taket er tekket med betongtakstein. Vindskier av treverk. Takrenner, nedløp, snøfangere og øvrige beslag av metall. Boddør med adkomst utenfor boligens inngangsparti. Manuell, enkel garasjeport av treverk. Portmål er 2,47 m x 2,07 m. Elektrisk anlegg med lys og stikk. Utebelysning mellom porter. Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset og det er ikke satt tilstandsgrad For mer informasjon se vedlagt tilstandsrapport avholdt 11.04.2023 av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Mus (museår). Dette ble utbedret og skiftet musenetting der det var nødvendig. Alt av takstein er byttet i 2022 på bolig, byttet takstein og sjekket undertak utført av faglært v/Bolig og Skadeservice.

  Innhold
  Boligen har en fin beliggenhet med egen inngang og følgende romfordeling: Entré, bod (benyttet som soverom/kontor, men ikke byggemeldt/godkjent som soverom), gang, soverom, bad/vaskerom og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til sørvestvendt hage med terrasseplatting på 12 kvm. Innvendig takhøyde målt 2,38 meter, men vil kunne variere. Garasje på 16 kvm.

  Standard
  Lys og innbydende leilighet i firemannsbolig med sørvestvendt skjermet hage med stakittgjerde, tujahekk og terrasseplatting med plass til utemøblement. Med boligen følger en garasjeplass ved leiligheten - i tillegg til plass til parkering på asfaltert gårdsplass foran garasjen. Boligen fremstår som lys og innbydende og har en god planløsning. Stue, soverom og bod var nymalt i 2021. Ny takstein på bygget utført i regi av sameiet i 2022. Innbydende inngangsparti med utebelysning som ble tilbygget i 2003. Entré/gang Lys entré med flislagt gulv og varmekabler. Gang med knagger, fastmontert skoskap og stor skyvedørsgarderobe med speilfront med god plass til sko og yttertøy som var nytt i 2015. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen. Stue Åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til sørvestvendt hage med svært gode solforhold. Legg merke til den fine blåfargen som skaper et fint skille mellom kjøkken og stuesone og gir en fin kontrast til de lyse overflatene. Delvis overbygd terrasseplatting med markise og plass til utemøblement. Det er plass til både sittegruppe, tv-løsning og spisebord. I stua er det pipeløp med mulighet til tilkobling av ildsted. Kjøkken Kjøkkeninnredning fra Norema med takhøye overskap med belysning under, laminerte skrog, hvite profilerte og stedvis glassfronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt bakvegg over benkeplate. Innredningen er beregnet for frittstående hvitevarer. Kjøkkenventilator montert over komfyr med kombinert avtrekk fra kjøkken og bad. Bad/vaskerom Pent helfliset bad med varmekabler. Badet er innredet med servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil med tilhørende belysning og oversskap. Dusjnisje med dusjopplegg på vegg og glassdører, gulvtoalett og opplegg for vaskemaskin. Plastsluk. Hjelpesluk i dusjhjørne og hovedsluk på gulv. Nytt blandebatteri i 2018 og nytt dusjhode i 2022. Mekanisk avtrekk via kjøkkenventilator. Ny dør til bad i 2016. Soverom Romslig soverom med plass til dobbeltseng og fastmonterte garderobeskap som medfølger i handelen. Det ble satt inn ny dør til soverom i 2016. Innvendig bod er innredet som kontor med nytt laminatgulv i 2019 (rommet ikke byggemeldt og godkjent for varig oppholdsrom). Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Laminat og fliser. Vegger: Panelplater, malte glatte flater og tapet. Himlinger: Himlingsplater og malte glatte flater. Formpressede profilerte innerdører. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3: Rom under terreng, TG3 Innvendige utforede vegger på grunnmur. Det er foretatt hulltaking for fuktmåling i utforet konstruksjon på innside av grunnmur. Hulltaking utført på soverrom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Målt forhøyet fuktnivå i utforet bindingsverksvegg. Det er påvist bruk av dampsperre i konstruksjonen. Tiltak: Årsaken til fuktpåkjenning må kartlegges. Ytterligere undersøkelser anbefales. Eier har kontaktet Ringbo og styret vedrørende dette. Elektrisk anlegg, TG3 El-anlegg med automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er lokalisert i gang. 21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Ukjent 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Ukjent. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Stikkontakt for bereder er ikke festet. Bereder skal forøvrig ha fast tilkobling. Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig. Branntekniske forhold, TG3 Av utstyr for sikkerhet ved brann skal det være: Røykvarsler og brannslukningsapparat. 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. 19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri. Det er ikke krav til utbedring. 20. Er det skader på røykvarslere? Nei. Forhold som har fått TG2: Utvendig Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger av isolert og vindtettet bindingsverk, kledd med liggende bordkledning. Vurdering av avvik: Det er avvik: Hjørnekasse antatt forsøkt tettet med byggeskum som musetetting. Medført fuktskade på hjørnekassebord. Påbegynnende råteskade på hjørnekasse som følge sprut og jevnlig tilførsel av vann fra nedløpsrør ved nedbør. Tiltak: Råteskadet kledning må skiftes. Vann fra nedløpsrør må ledes bort fra kledning og grunnmur. Vinduer, TG2 Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2003 som fastkarm og toppsving. Innadslående rømningsvindu med 2-lags isolerglass på soverom fra 2011. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Rømningsvindu på soverom er tungt å betjene. Påbegynnende fuktskader og muggdannelser på vindu og karm på rømningsvindu, som følge av høy luftfuktighet og utilfredsstillende ventilering. Tegn til kondensering på samtlige vinduer forøvrig. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer. Vinduer må justeres. Dører, TG2 Terrassedør i treverk med 2-lags isolerglass. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Tegn til kondensmerker på terrassedør. Slarkete vrider for terrassedør. Bruksmerker/slitasje for dørblad, terskel og karm for ytterdør. Tiltak: Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte dører. Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Terrasse på 12 m² på mark mot vest, med adkomst fra stue. Bjelkelag og terrassebord av impregnert treverk. Delvis overbygget av veranda for leiligheten over. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er svikt i terrassegulv. Avflasset overflatebehandling på terrassegulv. Enklelte glipper mellom terrassebord er store. Antydning til rottent treverk for svill til levegg. Tiltak: Svikt bør undersøkes nærmere. Terrassegulv bør overflatebehandles. Rottent treverk må skiftes. Lokale utbedringer må påregnes. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat og fliser. Vegger: Panelplater, malte glatte flater og tapet. Himlinger: Himlingsplater og malte glatte flater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Svellede skjøter for laminatgulv. Skjoldete/slitte overflater for enkelte himlinger og vegger. Enkelte malingsarbeider fremstår noe ufagmessig. Spiker-/ skruehull i overflater. Oppsprukkede hjørner for plater. Tiltak: Overflater for himlinger og vegger anbefales overflatebehandlet. Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Gulvkonstruksjon som betongplate på mark. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige dører, TG2 Formpressede profilerte innerdører. Vurdering av avvik: Det er avvik: Slitasje på dørbladets overflate for hovedsoverrom. Slitasje/skade på karm/terskel til bad og for karm mot stue. Dørblad mot stue er fjernet. Dørblad mot soverrom subber i karm/terskel. Tiltak: Justering av dører som subber må påregnes. Det må påregnes utbedring/utskifting av enkelte karmer/dørblader. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og himlingsplater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Silikonfuge har sluppet fra underlag i overgang gulv/vegg enkelte steder. Det er borret en del hull i flisoverflater for montering av utstyr, også i dusjsone. Tiltak: Etabler ny silikonfuge. Fyll igjen ovarfladiske hull med egnet silikonfugemasse. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er avvik: På befaring var det generelt en del misfarging på flis- og silikonfuger særlig i dusjsone. Dette må påregnes ved regelmessig bruk. Fall målt til 20 mm fra dør. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Fuger er rengjort av eier etter befaring. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Plastsluk. Hjelpesluk i dusjhjørne og hovedsluk på gulv. Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Skruer montert gjennom membran i dusjsone. Fuktsøker gir indikasjon på fukt i nedre del av vegg i dusjsone, men denne type fuktsøkinhar en høy grad av usikkerhet. Fukt er ikke påvist gjennom sikre målinger. Tiltak:- Installering av tett dusjkabinett anbefales. Forsegl skruehull gjennom membran med egnet materiale, f.eks silikonfugemasse. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med: Servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil med tilhørende belysning og skap. Dusjnisje med dusjopplegg på vegg og glassdører, toalett og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er avvik: Skader/fuktsvelling på innredning. Løst lokk til sisterne. Slitt servant. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden innredningen fungerer for dagens eier, men ut ifra alder kan utskiftninger påregnes. Ventilasjon, TG2 Mekanisk avtrekk via kjøkkenventilator. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vibrasjoner i vifte/ventilator ved maks effekt. Tiltak: Service/utskiftning av ventilator må påregnes. Kjøkken Stue/kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning fra Norema med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med 1 1/2 kjøkkenkum. Flislagt bakvegg over benkeplate. Takhøye overskap med belysning under. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Fuktsvelling på sokler og underkant av benkeplate. Enkelte bruksmerker. Ujusterte fronter. Ufagmessig utførelse av silikonfuge. Tiltak: Ingen strakstiltak er nødvendig. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Avtrekk, TG2 Kjøkkenventilator montert over komfyr med kombinert avtrekk fra kjøkken og bad. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vibrasjoner i vemtilator/vifte på maks effekt. Tiltak: Service/utskiftning av ventilator må påregnes. Tekniske installasjoner Ventilasjon, TG2 Boligen har naturlig ventilasjon med ventiler i vinduer. Mekanisk avtrekk fra kjøkkenventiltor for kjøkken og bad. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ventilasjon i leiligheten fremstår utilfredsstillende på befaringsdagen, med høy luftfuktighet og innstengt luft. Påvises kondensmerker på enkelte vinduer, som følge av høy luftfuktighet og utilstrekkelig ventilering. Tiltak: Vurder etablering av ytterligere ventilasjon som f.eks veggventiler. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 120 liter antatt fra byggeår, lokalisert i kjøkkeninnredning. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er påvist avvik ifm understøttelsen av tanken. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tomteforhold Drenering ,TG2 Synlig grunnmursplast på grunnmur. Vurdering av avvik: Det er avvik: Topp grunnmursplast er registrert lavere enn terreng enkelte steder. Dreneringens tilstand er usikker, med tanke på de høye fuktverdiene målt for rom under terreng. Tiltak: Grunnmursplast bør føres høyere enn terreng for å sikre tilstrekkelig fuktsikring av grunnmuren. Ytterligere kontroll av drenering og fuktsikring av grunnmur anbefales. Leilighet i firemannsbolig. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Sportsbod er omgjort til soverom. Dette ser ikke ut til å være omsøkt. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Jf. takstbransjens retningslinjer for arealmåling av 2014 er det bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. Dør til hovedsoverom var opprinnelig som skyvedør med adkomst fra stue. På befaring er adkomst fra gang. Dørblad mellom stue og gang er fjernet på befaringsdagen. Inngangspartiet er omgjort/tilbygget og ytterdør er flyttet. Dette er omsøkt og godkjent, men det foreligger ikke tegninger på dette. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja For rom omgjort fra sportsbod til soverom er det montert vindu av tilfredsstillende størrelse for godkjent rømningsvei. Avstanden fra gulv og opp til vindu er høyere enn hva forskriftskravene tilsier. Dette kan løses med en fastmontert benk/kommode eller lignende. Garasje. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger ikke tegninger. Det foreligger ingen dokumentasjon eller tegninger for garasjen. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Leilighet i firemannsbolig Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen nærmer seg 20 år og preges av noe manglende vedlikehold både utvendig og innvendig. Påkostninger må påregnes da enkelte bygningsdeler nærmer seg utlevd levetid. Dobbelgarasje Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Nye fronter, overskap med glass, hyller og lys kjøkken (utført av tidligere eier) Satt opp skyvedører med speil/garderobeskap i gangen 2015 Nye innedører til bad og soverom 2016 Nytt blandebatteri 2018 Nytt laminatgulv lite soverom 2019 Malt stue og soverom 2021 (stue St. Pauls Blue/Klassisk hvit), soverom (Deco blue), bod. Nytt dusjhode 2022 Ny takstein utført i regi av sameiet 2022.

  TV/Internett/bredbånd
  Internett fra Altibox Viken Fiber.

  Parkering
  Halvpart av dobbelgarasje med én biloppstillingsplass, hvorav 16 m² disponeres av denne boligen. Mål for garasjeport er 2,47 m x 2,07 m. For øvrig gjesteparkering på nærmere angitte plasser.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000)) 73 042 (Omkostninger totalt) 2 473 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk. Gulvvarme i entré og på bad. For øvrig oppvarming med panelovner. Pipeløp i stue med mulighet til tilkobling av ildsted. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter antatt fra byggeår er plassert i kjøkkeninnredning.

  Info strømforbruk
  Forbruk juni 2022: 423,27 kWh Forbruk februar 2023: 846,48 kWh Boligen har sikringsskap med automatsikringer.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 747,64 for 2023.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  601552

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2165587

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Velforening
  Det er en velforening for nabolaget. Velforeningen avholder dugnad et par ganger i året.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  1/12

  Felleskostnader pr. mnd
  1500

  Felleskostnader inkluderer
  Felles bygningsforsikring, snøbrøyting/strøing, vedlikehold, styre- og forretningsførerhonorar, andre driftskostnader mv.

  Andel fellesformue
  2010

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet består av 12 seksjoner.

  Forkjøpsrett
  Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad. Grilling er tillatt, men kun på bakkeplan. Den som griller må ta hensyn til brannfaren, og sørge for at naboer ikke sjeneres

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 22.01.2003 - Dokumentnr: 338 - Erklæring/avtale. Denne seksjon har tilleggsdel - areal. Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere. 22.01.2003 - Dokumentnr: 338 - Seksjonering. Opprettet seksjoner: Snr: 5 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1/12 Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1 - 12 Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest fra byggeår, men midlertidig brukstillatelse for leilighet A er gitt den 28.03.2003 Det fremgår av den midlertidige brukstillatelsen at opparbeidelse av utearealer må ordnes før ferdigattest kan utskrives. Det foreligger ferdigattest for ombygging inngangsparti datert 14.05.2013. Den midlertidige brukstillatelsen og ferdigattesten følger vedlagt salgsoppgaven. Det foreligger ikke bygningstegninger, eller ferdigattest for garasjen. Sportsbod er omgjort til soverom. Dette ser ikke ut til å være omsøkt. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Jf. takstbransjens retningslinjer for arealmåling av 2014 er det bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. For rom omgjort fra sportsbod til soverom er det montert vindu av tilfredsstillende størrelse for godkjent rømningsvei. Avstanden fra gulv og opp til vindu er høyere enn hva forskriftskravene tilsier. Dette kan løses med en fastmontert benk/kommode, eller lignende. Dør til hovedsoverom var opprinnelig som skyvedør med adkomst fra stue. På befaring er adkomst fra gang. Dørblad mellom stue og gang er fjernet på befaringsdagen. Inngangspartiet er omgjort/tilbygget og ytterdør er flyttet. Dette er omsøkt og godkjent, men det foreligger ikke tegninger på dette.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Hovedatkomstvei er kommunal. Interne veier er private. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert. Eiendommen omfattes av bebyggelsesplan 57-03 vedtatt 14.11.2003 med plannavn Halsteinrud B5 B6 Bebygg. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende.

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut til boligformål. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 60 000 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 400 000)) 73 042 (Omkostninger totalt) 2 473 042 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  73042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,0% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 50 000. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Innhenting av opplysninger fra Ringbo kr 4 300 Eierskiftegebyr til Ringbo kr 6 215 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev