aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Parkgata 10! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Parkgata 10! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Parkgata 10

En ekte sekstiåtter med gangavstand til "alt"! Et innholdsrikt oppussingsobjekt m/garasje, hage og solrike uteplassser

 • kr 2 900 000
 • BRA 213 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 2 900 000
 • Omkostningerkr 89 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 989 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 968
 • Soverom4
 • ArealP-rom 162 m²
 • Tomt568.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 
- Plantegning 1. etasje -
En frittliggende enebolig med sentral beliggenhet og integrert garasjedel. Pent opparbeidet solrik hage og stor østvendt veranda på 17 kvm. Huset er bygget i tidstypisk 60-talls stil med en innholdsrik god planløsning, store rom og mye potensial. Boligen er et oppussingsobjekt der det må påregnes totalrenovering for å møte dagens krav til standard/teknisk. For øvrig har boligen et stort potensiale for å skape sitt drømmehjem! Eiendommen har en sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet i enveiskjørt gate ved foten av vakre St. Hanshaugen. Her bor du med kort avstand til det meste - under et kvarters minutters gangavstand til hjertet av Hønefoss by! Velkommen på visning!
- Fra stua er det utgang til en stor østvendt veranda på 17 kvm - hvorav 9 kvm er overbygd -

Parkgata 10, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 80 kvm
  1. etasje: 112 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 50 kvm Entré, hall m/trapp, stue, bad.
  1. etasje: 112 kvm Gang m/ trapp, soverom, soverom, soverom, soverom, bad, toalettrom, kjøkken, stue, entré.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 30 kvm Bod, bod, teknisk rom.

  Garasje
  Bruksareal
  -1. underetasje: 21 kvm Garasje
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 21 kvm Garasje  Tomt
  568.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomt i skrånende terreng opparbeidet med lettgruset gårdsplass, gressplen og noe beplantninger.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet i enveiskjørt gate ved foten av vakre St. Hanshaugen på nordsiden av Hønefoss. Pent opparbeidet hage med hekker, beplantninger og en stor solrik veranda på hele 17 kvm som delvis er overbygd. Integrert garasjedel i boligen i tillegg til plass til parkering på gårdsplassen foran huset. Nærmeste dagligvarebutikk er Rema1000 rett på andre siden av veien. Til Hønefoss sentrum med Kuben med alle handels- og servicetilbud er det under ti minutters kjøring. Området byr på fine turmuligheter med nydelige turmuligheter på St. Hanshagen, innover Hovsmarka og Tyrimyra - eller en rusletur ned til Glatved Brygge og Hønefossen. På Holttangen er det badeplass. Vinterstid er det oppkjørte lysløyper i Hovsmarka. På Ringkollen som ligger rundt 20 minutters kjøring unna, er det både lysløyper, alpinbakke og akebakke for de minste. Derfra kommer du inn på det enorme løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. Det er fint å gå tur oppover "Gamle Ringkollbakken" og opp til Ringkolltoppen. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra toppen og ned til Ringkollen skistadion. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området. Til Norefjell alpingrend med et eldorado av skimuligheter med både langrenn, toppturer og alpint er det rundt en times kjøring. Til Tyrifjorden og Røsholmstranda med en nydelig, langgrunn sandstrand er det under ti minutters kjøring. Røsholmstranda er en badestrand med sommeråpen kafé, sandvolleyballbane og lekearealer. Aktivt og familievennlig nabolag - med gangavstand til den populære Fosseparken med skatepark - til glede for barn og ungdom i alle aldre! Her bor du med gangavstand til barnehager, nye Ullerål skole og Hov ungdomsskole. Studentvennlig beliggenhet med kort avstand til USN - Universitetet i Sørøst-Norge Campus Ringerike med egen studentkro på campus, studentidrettslag og studentforeninger. Kort avstand til Ringerikshallen med Norges første tennishall med takbaner, plexipave-baner og en minitennisbane. Her bor du i kort avstand til det meste - under et kvarters minutters gangavstand til hjertet av byen med dagligvare, kaféer, restauranter, kino og Kuben kjøpesenter. Gode kollektivforbindelser under fem minutter til nærmeste bussholdeplass Hvitbrua med avgang for linje FB20, 221, 223 og 225 - og et kvarters gangavstand til rutebilstasjonen i Hønefoss med avgang for Oslobussen og rundt en times kjøring til Gardermoen.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Ullerål skole (1-7 kl.) 16 min gangavstand Benterud skole (1-7 kl.) 7 min kjøreavstand Hov ungdomsskole (8-10 kl.) 18 min gangavstand Ringerike videregående skole 14 min gangavstand Hønefoss videregående skole 6 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Hønefoss barnehage (0-5 år) 14 min gangavstand Ullerål barnehage (1-5 år) 15 min gangavstand Espira Hovsmarka barnehage (1-5 år) 20 min gangavstand

  Skolekrets
  Ullerål

  Offentlig kommunikasjon
  Hvitbrua bussholdeplass 3 min gangavstand Hønefoss togstasjon 18 min gangavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 56 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Grunnmur av støpt betong på stripefundament. Støpt gulv på grunn for sokkeletasje og etasjeskiller av støpt betongdekke. Yttervegger over terreng av bindingsverk. Takkonstruksjon som saltak av takstoler. For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport avholdt 23.05.2023 av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Frittliggende enebolig med følgende romfordeling: Sokkeletasje: Entré/vindfang, hall med trapp, stue, bod på 15,8 kvm og bad med adkomst tiil bod på 6,1 kvm og teknisk rom på 7,9 kvm. 1. etasje: Gang med trapp, 4 soverom, bad, toalettrom, kjøkken, stue med utgang til delvis overbygd veranda på 18 kvm og entré/biinngang med overbygg og trapp ned til hagen. Integrert enkelgarasje i boligen på 21 kvm.

  Standard
  En frittliggende enebolig med sentral beliggenhet og integrert garasjedel. Solrik hage og stor østvendt veranda på 17 kvm. Huset er bygget i tidstypisk 60-talls stil med en innholdsrik god planløsning, store rom og mye potensial. Boligen er et oppussingsobjekt der det må påregnes totalrenovering for å møte dagens krav til standard/teknisk. For øvrig har boligen et stort potensiale for å skape sitt drømmehjem! Entré/vindfang og hall Vindfang og romslig hall med god plass til sko og yttertøy. I hallen er det vedovn. Stue Meget romslig stue med store vindusflater som gir rommet gode lysforhold. Fra stua er det utgang til en stor østvendt veranda på 17 kvm - hvorav 9 kvm er overbygd. Kjøkken Separat kjøkken med plass til spisebord. Hvit kjøkkeninnredning med takhøye overskap med belysning under, laminerte skrog og profilerte fronter. Laminert benkeplate med kjøkkenkum av kompsitt. Det er flislagt bakvegg mellom benkeplaten og overskapene. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer med avsatt plass for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Kjøkkenventilator over komfyr med avtrekk antatt ut. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Fra kjøkkenet er det det egen biinngang. Bad i sokkeletasje Særdeles enkelt bad antatt fra byggeår etablert mellom teknisk rom og bod i underetasje. Vegger av siporexblokker og betong, utforet og kledd med baderomsplater i dusjsone. Gulv av malt betong. Sluk av støpejern. Rommet har dusjopplegg på vegg, servant, speil og toalett. Naturlig ventilasjon via veggventil. På grunn av badets tilstand frarådes å bruke rommet som våtrom. Bad i 1. etasje Bad antatt fra byggeår. Fliser på gulv, våtromstapet og malte glatte flater på vegger og malte glatte flater i himling. Rommet er utstyrt med servant, speil og badekar. Badet har kun naturlig avtrekk via ventil i himling. Toalettrom Vegg i vegg med badet er et separat toalettrom med malte glatte flater for himling og vegger og gulvbelegg på gulv innredet med toalett, servant og speil. Soverom Boligen har 4 soverom av god størrelse. To av soverommene har innebygde garderobeskap. Lagringsplass Boligen har svært god lagringsplass med boder i sokkeletasjen på til sammen 30 kvm. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Malt betong, Gulvbelegg. Parkett. Vegger: Panel. Teglstein, malt betong. Panelplater, Finer, Malte glatte flater, strie Himlinger: Malte glatte flater. Himlingsplater. Malt betong. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3: Overflater, TG3 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Malt betong, Gulvbelegg. Parkett. Vegger: Panel. Teglstein, malt betong. Panelplater, Finer, Malte glatte flater, strie Himlinger: Malte glatte flater. Himlingsplater. Malt betong. Vurdering av avvik: Det er avvik: Tilnærmet samtlige overflater er fra byggeår. Slitasje og skader må påregnes, særlig for gulvoverflater. Generelt slitte, misfargede og skjoldete overflater. Knirk, slitasje og tidligere fuktskader på parkettgulv. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer. Kostnadsestimat gitt for nytt parkettgulv i stue/gang. Kostnadsestimat: kr 50 000 - 100 000 Innvendige dører, TG3 Hovedsaklig glatte finerte innerdører. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte dører subber i terskel/karm. Slitt og svellet dørblad/karm mellom teknisk rom og bad. Ett dørblad mangler vrider. Bruksmerker og normal slitasje på øvrige dører må påregnes. Tiltak: Det må påregnes lokale utbedringer og/eller utskifting av enkelte dører. Kostnadsestimat gitt for utskifting av fuktskadede dører. Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000 Bad sokkeletasje Generell, TG3 Særdeles enkelt bad antatt fra byggeår etablert mellom teknisk rom og bod i underetasje. Vegger av siporexblokker og betong, utforet og kledd med baderomsplater i dusjsone. Gulv av malt betong. Sluk av støpejern. Baderomsplater som membran. Dusjopplegg på vegg, servant, speil og toalett. Naturlig ventilasjon via veggventil. På grunn av badets tilstand vil jeg fraråde å bruke rommet som et våtrom. Det er tydelige tegn til fuktskader på baderomsplater, samt andre organsike materialer som listverk, karmer og dørblader. Rommet har utilstrekkelig ventilasjon og mangler tilluft. Det lukter sterkt på badet, antatt av oljefyren i naborommet. Membran/tettsjikt ansees som fraværende. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000 Sluk, membran og tettesjikt, TG3 Våtromstapet på vegg. Ukjent tettesjikt for gulv. Antatt støpejernssluk. Vurdering av avvik: Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke påvist tettesjikt for gulv. Skadet/utiltrekkelig tettesjikt for vegg. Tiltak: Andre tiltak: Bruk av dusjkabinett er en forutsetning for videre bruk av våtrom, da vann på overflater bør unngås. Badet står ovenfor en rehabilitering for å tåle normal bruk. Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000 Toalettrom Overflater og konstruksjon, TG3 Malte glatte flater for himling og vegger. Gulvbelegg på gulv. Innredet med toalett, servant og speil. Vurdering av avvik: Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tidligere fuktskade rundt kasseformede antatt kloakklufting. Fuktsvelling rundt avløpsrør for servant. Påvist lekkasje. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Lokal utbedring må utføres. Kostnadsestimat: kr 10 000 - 50 000 Elektrisk anlegg, TG3 Inntak med skrusikringer. El-anlegg med skru- og automatsikringer. Åpent og skjult ledningsnett. Sikringsskapet er lokalisert i entré. Kostnadsestimat: Under kr 10 000 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Ukjent. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent. Kommentar: Det foreligger ingen samsvarserklæringer eller dokumentasjon på det elektriske anlegget. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Ukjent. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. Da det ikke er fremvist samsvarserklæringer på alle arbeider utført etter 1.1.1999, kreves det iht. NS3600 anbefaling om utvidet el-kontroll.. Branntekniske forhold, TG3 Av utstyr for sikkerhet ved brann er det: - Røykvarsler på batteri i hver etasje. - Brannslukningsapparat 17. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. 19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri. Det er ikke krav til utbedring. 20. Er det skader på røykvarslere? Nei.   Forhold som har fått TG2: Taktekking, TG2 Taket er tekket med betongtakstein. Undertak av asfaltpapp. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Deler av taket har betydelig mosevekst. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Mose bør fjernes, da denne forkorter levetiden til tekkingen. Nedløp og beslag, TG2 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Skade på nedløp mot nordøst. Bulket takrenne mot sørvest. Tiltak: Andre tiltak: Skadet nedløpsrør må utbedres. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger for 1. etasje som isolert og vindtettet bindingsverk, kledd med tømmermannskledning. Liggende vestlandskledning i øvre del av gavelvegger. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Vanlig løsning for byggeår. Sjelden et problem ved tørt østlandsklima. Godt vedlikeholdt kledning, men noe tørr og oppsprukket mot sør og øst. Tiltak: Andre tiltak: Lokale utbedringer og utskiftning av enkelte kledningsbord må påregnes. Vinduer, TG2 Trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1968 og 1991 som fastkarm og topphengslede vinduer. Enkelte kjellervinduer som trevinduer med 1+1 lags glass (doble vinduer). Vurdering av avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Samtlige åpningsvinduer mangler tettelist. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Tettelister bør monteres. Dører, TG2 Hovedytterdør i treverk med tilhørende sidefelt med 2-lags isolerglass. Ytterdør ved kjøkkeninngang med 1- lags glass. Terrassedør med 2-lags isolerglass fra 2006. Vurdering av avvik: Det er avvik: Terrassedør henger noe. Maling på overflaten er bleket av solen. Slitte overflater for dørblader på ytterdører. Ytterdører mangler tettelister. Tiltak: Dørene bør overflatebehandles. Det bør monteres tettelister. Det er ikke behov for strakstiltak siden dørene fungerer i dag, men ut i fra alder er det påregnelig med utskiftinger. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Delvis overbygget balkong mot øst som utdraget betongdekke, med adkomst fra stue. Levegger mot nord og sør. Rekkverk av metall, kledd med treverk. Teppe på betongdekket. Balkong fungerende som overbygg over inngangspartiet. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Utvendige trapper, TG2 Utkraget dekke og trapp for overbygget kjøkkeninngang. Rekkverk av metall. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Andre utvendige forhold, TG2 Takoverbygg for kjøkkeninngang er tekket med plastplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Taktekkingen er betydelig skadet og fremstår som oppbrukt. Tiltak: Skifting av taktekking for kjøkkeninngang må påregnes. Innvendig Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Støpt betonggulv på grunn for sokkeletasje. Støpt betongdekke som etasjeskiller. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt i hall i underetasje. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikker aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG2 Pipe i teglstein med to pipeløp. Åpen grue i stue i 1. etasje og vedovn i hall i sokkeletasje. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Innvendige trapper, TG2 Rettløps trapp i solid utførelse av lakkert treverk. Gulvbelegg på inntrinn. Gjennomgående spiler av metall som rekkerk for trappeløp og trappeutsparring i etasjeskiller. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom Bad sokkeletasje Overflater vegger og himling, TG2 Våtromstapet og malte glatte flater på vegg. Malte glatte flater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Sprekker i skjøter og løse kanter/hjørner for våtromstapet. Tiltak: Materiale er beskyttet mot direkte vannsprut ved dagens bruk, men plasseringen i våtsone kan føre til vanninntrengning i veggkonstruksjonen, og forkorte levetiden til materialet. Eventuelle tiltak bør vurderes. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppkant og høy terskel ved dør. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Ufagmessig utførelse for flislegging. Tiltak: Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med: Servant, speil og badekar. Vurdering av avvik: Det er avvik: Sænitærutstyr er generelt slitt, misfarget, gammelt og har mindre skader. Forventet levetid for sanitærutstyret er oppbrukt. Tiltak: Sanitærutstyr er modent for utskiftning. Ventilasjon, TG2 Badet har kun naturlig avtrekk via ventil i himling. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kjøkken Overflater og innredning,TG2 Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum av kompsitt. Takhøye overskap med belysning under. Flislagt bakvegg over benkeplate. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer. Avsatt plass for oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Innredning bærer preg av elde og slitasje. Slitte og misfargede overflater/fronter. Fuktsvellinger i nedkant av enkelte fronter. Ufagmessig utførelse for utsparring/nisje for kjøleskap. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG2 Synlig metall hovedvannledning med stoppekran, reduksjonsventil og vannmåler, lokalisert på teknisk rom. Synlige vannføringer i: Kobber/metall. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsrør, TG2 Synlige avløpsrør i: Soil/støpejern. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ventilasjon, TG2 Boligen har naturlig ventilasjon via ventiler i vegger. Vurdering av avvik: Det er avvik: På befaring oppleves luftkvaliteten som dårlig og innestengt. Tiltak: Sørg for at ventiler står åpne. Vurder behovet for ytterligere ventilering. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2010, lokalisert på teknisk rom. Vurdering av avvik:Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold Drenering, TG2 Det er ingen synlig fuktsikring av grunnmuren. Drenering er ukjent. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må fuktsikring av grunnmuren etableres og eventuell drenering utbedres. Bruken av sokkeletasjen vil være avgjørende for viktigheten av utbedringen. For eksempel om rommene skal innredes er fuktsikring og drenering nødvendig. Grunnmur og fundamenter, TG2 Grunnmur av støpt betong. Jf. snittegninger er det stripefundamenter under grunnmur. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er i flere hjørner påvist sprekkdannelser i grunnmuren. Tiltak: Andre tiltak: Ytterligere undersøkelser av sprekkdannelsene bør foretas. Årsaken og nødvendige tiltak bør kartlegges. Terrengforhold, TG2 Boligen er oppført i skrånet terreng. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist fall inn mot grunnmuren. Tiltak: I sammenheng med redrenering av grunnmuren bør terrenget justeres, for å forhindre fall inn mot grunnmuren. Rom under terreng er i dag hovedsaklig bodareal og begrenset innredet. Ved endring av rommets bruk bør det gjennomføres tiltak. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via privat vann- og avløpsledninger. Utvendig vann- og avløpsledninger for boligen er ukjent. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Enebolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk Det er enkelte avvik fra godkjente og byggemeldte tegninger: Én bod i kjeller er innredet som bad. WC i sokkeletasje eksisterer ikke. Benyttes idag som del av stor bod. Delevegg mellom to boder mot nord eksisterer ikke og benyttes som én stor bod. - Mindre endringer med flytting av delevegger og døråpninger i sokkeletasje. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Standar: Bygget har enkel standard. Se nærmere beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Boligen har hatt samme eier siden den ble oppført. Bygningen oppleves solid og fasadene fremstår vedlikeholdt, tross alder. Innvendig er det fleste overflater og bygningsdeler fra byggeår som medfører at flere bygningsdelers levetid er utlevd. Dette danner grunnlag for et vesentlig vedlikeholdsetterslep, både kosmestisk og teknisk.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er ikke innlagt fiber i boligen.

  Parkering
  Garasje på 21 kvm med én biloppstillingsplass, som en del av sokkeletasjen. Portmål 2,31 m x 2,08 m.

  Forsikringsselskap
  IF

  Polisenummer
  5099703

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikker aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Luft til luft varmepumpe fra Mitsubishi Electric, installert i 2014. Åpen grue i stue i 1. etasje og vedovn i hall i sokkeletasje. Ifølge selger har ikke peisen i stua vært i bruk på mange år. Kjøper oppfordres å kontakte feiervesenet før denne tas bruk. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2010, lokalisert på teknisk rom. Dato for siste kontroll av pipe/ildsted: 22.02.2017 Dato for siste feiing: 10.11.2020 Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Fra 1. januar 2020 ble det innført forbud mot fossil olje eller parafin til oppvarming. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Det foreligger godkjent saneringsmelding for oljetank datert 30.10.2010. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr kr 4 747,64 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 pr skorstein/skorsteinsløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  1002941

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3610586

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, etablering av tv/internett, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett mv.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det ingen tinglyste heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver. Grunndata 3007/317/215: 01.01.1939 - Dokumentnr: 990007 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:317 Bnr:165 01.01.2020 - Dokumentnr: 1402451 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0605 Gnr:317 Bnr:215

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest, eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår på eiendommen da det ikke var et krav om dette på bygninger oppført før 1965. Det foreligger godkjent søknad om oppføring av enebolig datert 29.05.1967. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk ved at den ene boden i sokkeletasjen er innredet som bad, WC i sokkeletasje eksisterer ikke og benyttes idag som del av stor bod. Delevegg mellom to boder mot nord eksisterer ikke og benyttes som én stor bod. Stue i sokkeletasjen er på tegningene angitt som hobbyrom. Mindre endringer med flytting av delevegger og døråpninger i sokkeletasje. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jfr. byggesaksforskriften. Bygningstegningene og byggesøknad følger vedlagt salgsoppgaven.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert i henhold til planid 3007 7 Hønefoss vedtatt 18.02.1956. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avstatt til boligbebyggelse - nåværende og krav vedrørende infrastruktur. Planid 481 Ankersgate 12 er igangsatt i nærområdet. Kontakt kommunen for ytterligere informasjon.

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 900 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,00))   89 542,- (Omkostninger totalt)   2 989 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  89542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,9% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 60 000 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev