aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Parkveien 3! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Parkveien 3! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Parkveien 3

Innholdsrik enebolig med garasje, solrike uteplasser og stor inngjerdet hage. Nytt tak 2019. Sentralt og familievennlig.

 • kr 4 450 000
 • BRA 185 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 450 000
 • Omkostningerkr 128 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 578 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1972
 • Soverom4
 • ArealP-rom 142 m²
 • Tomt791.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,00))   128 292,- (Omkostninger totalt)   4 578 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning 1. etasje -
Denne flotte eneboligen er det perfekte hjemmet for familier som ønsker god plass, sentral beliggenhet og en nydelig inngjerdet hage å nyte solrike dager i. Boligen har en praktisk og gjennomtenkt planløsning som gjør den ideell for en aktiv familie. - Garasje med elbillader og innredet loft - Nytt bad 2021 - Ny taktekking, takrenner med nedløp, vindskier og pipehatt 2019 - Vannbåren gulvvarme kjellerstue, soverom og bad underetasje - Ildsted i stue fra 2018 - Automatsikringer Beliggenheten på Tolpinrud i Hønefoss gir deg en sentral og praktisk plassering, med nærhet til alt du trenger i hverdagen. Her får du både umiddelbar nærhet til turmuligheter og enkel tilgang til sentrale fasiliteter, som skoler, barnehager, butikker og offentlig transport. Velkommen på visning!
- Av dette er ca. 18,5 kvm overbygd, noe som gjør den svært anvendelig uansett værforhold og bidrar til at terrassen blir en naturlig forlengelse av stua -

Parkveien 3, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 88 kvm
  1. etasje: 97 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 45 kvm Kjellerstue m/trapp, soverom, bad, vaskerom.
  1. etasje: 97 kvm Vindfang, toalettrom, gang, bad, soverom, soverom 2, soverom 3, kjøkken, stue m/spiseplass og trapp.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 43 kvm Bod, bod 2, bod 3, teknisk rom.  Tomt
  791.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomta er flott opparbeidet med gårdsplass med belegningsstein, blomsterbed langs terrassen og en stor velstelt hage med gressplen, hekker, urtehage og lekestue med platting.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral og solrik beliggenhet på Tolpinrud i Hønefoss. Med en flott opparbeidet tomt, kan du nyte solrike uteplasser og en stor inngjerdet hage. Stor sørvestvendt terrasse på 39,5 kvm med trapp ned til hagen med lekestue for de minste og egen grønnsakshage. Garasjen er utstyrt med elbillader og innredet loft som gir ekstra plass og lagringsmuligheter. Aktivt og barnevennlig nabolag med mange barnefamilier, voksne og barn i alle aldre og gangavstand til den populære Fosseparken med skatepark - til glede for barn og ungdom i alle aldre! Fra boligen er det gangavstand til Tolpinrud barnehage, lekeplass og Tolpinrud idrettsanlegg med fotballbane og aktiviteter for barn og unge. Det er under ti minutters kjøring til nye Benterud barneskole (en halvtimes gangavstand på gangvei) og rundt et kvarters gangavstand til Veienmarka ungdomsskole. Til Hønefoss sentrum med videregående skoler, dagligvare, kaféer, restauranter, kino og Kuben kjøpesenter er det under fem minutters kjøring og rundt et kvarters gangavstand. Det er også planlagt å bygge Tolpinrud Torg med dagligvarebutikk på andre siden av Askveien. Området byr på et mangfold av tur- og rekreasjonsmuligheter med fine turstier skogen bak ridesenteret, gapahuk til Blåbærskogen barnehage, tursti med utsikt mot byen ovenfor Hvelven, eller til Veienmarka og Hringariki. Til Tyrifjorden og Røsholmstranda med en nydelig, langgrunn sandstrand er det kun fem minutters kjøring. Røsholmstranda er en barnevennlig badestrand med sommeråpen kafé, sandvolleyballbane og lekearealer. Vinterstid kjøres det opp skiløyper på jordene i området. På Ringkollen som ligger rundt 20 minutters kjøring unna - er det både lysløyper, alpinbakke, hoppbakke og akebakke for de minste. Byen byr på flotte turmuligheter til Schjongslunden, i Søndre Park - til Petersøya, eller den nye naturstien Elvelangs som går helt fra Hovsenga på Nordsida langs Storelva og ned rundt Sjongslunden. Her er flotte friluftsområder med Bystranda som er byens offentlige badestrand. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere - et steinkast unna Tolpinrud bussholdeplass og fem minutters kjøring til rutebilstasjonen i Hønefoss med avgang for Oslobussen og flybussen med Askeladden til Gardermoen. Med en sentral beliggenhet og et rikt utvalg av nærliggende fasiliteter og friluftsområder, gir denne eiendommen deg alt familien trenger for å trives og nyte en aktiv livsstil i et hyggelig nabolag.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Benterud skole (1-7 kl.) 6 min kjøreavstand Veien skole (1-7 kl.) 6 min kjøreavstand Ullerål skole (1-7 kl.) 8 min kjøreavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 18 min gangavstand Ringerike videregående skole 19 min gangavstand Hønefoss videregående skole 5 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Blåbærskogen barnehage (0-5 år) 7 min gangavstand Tolpinrud barnehage (0-5 år) 12 min gangavstand Hønefoss barnehage (0-5 år) 17 min gangavstand

  Skolekrets
  Benterud

  Offentlig kommunikasjon
  Tolpinrud bussholdeplass 1 min gangavstand (linje 100, 101, 108, 139, 215, 254, 255) Hønefoss togstasjon 23 min gangavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 1 t 3 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Enebolig Enebolig med 1. etasje og kjeller fra 1972. Oppført med grunnmur av lettklinkerbetong med støpt gulv på grunn for kjeller. Yttervegger over grunnmur som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledningsbord. Tak som saltakkonstruksjon i tre, tekket med metall takplater m/taksteinimitasjoner og stål takrenner m/nedløp, beslag og snøfangere. Garasje Garasje med støpt plate på mark og murt Leca sokkelmur for yttervegg. Yttervegger i bindingsverk med stående ytterpanel (liggende i gavler), lukkevinduer, panelt leddport m/el portåpner og ytterdør på siden av garasjeport. Garasjerom kledd innvendig med malte plater på vegger og i himling. I garasjerom er det stålbjelke i himling, som understøtte for gulvkonstruksjon i loftsetasje. Tak som saltakkonstruksjon i tre med innredet isolert loftsetasje, tekket med eldre betong takstein og stål takrenner m/nedløp og beslag. For innredet loft er det plater, teppegulv og laminat for gulv, trepanel på vegger og panelt himling. Vinduer er blanding av eldre gjenbrukte kobla vinduer og innlistet glass. Plassbygd bratt rettløpstrapp uten rekkverk fra garasjerom. Innlagt strøm fra bolig med kontakter og lys i begge etasjer, samt elbillader for garasjerom. I bakkant av garasje er det tilbygget redskapsbod med singel/pukkdekke med belegningsstein over, vegger med stående kledning og plassbygget panelt dør. Skråtak ut fra endevegg på garasje, tekket med tak/singelpapp. Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset og det er ikke satt tilstandsgrad. Det nevens allikevel: Redskapsbod i bakkant av garasje er utsatt for fukt fra terreng. For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 06.07.2023 av takstmann Petter Kristoffersen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Nytt bad strippet helt ned og bygd opp igjen. Arbeid utført kun av faglært v/Byggmester Sundberg AS. Våtromsserifikat. Tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet iht gjeldende våtromsnorm. Arbeidet meldt inn av Byggmester Sundberg. Informasjon fra forrige eier i hans egenerklæring; Etter en vannlekkasje i det kommunale vannrøret på oversiden av Askveien, ble det oppdaget fukt på hjørnet av kortveggen mot Askveien. Veggene i kjellerrommene ble revet og muren kontrollert. Det var spor etter fuktighet nederst på veggen/gulvet, som allerede hadde tørket. Området ble holdt åpent i en periode for å se at det ikke kom ny fuktighet. Deretter ble ny isolasjon lagt og vegger satt opp. Nytt gulv ble også lagt. Dette var en forsikringssak. Ingen endring oppdaget av oss etter dette. Liten hevelse på kjellerstue gulv, under trapp. Kan virke som om gulv er lagt litt trangt. På høsten/vinteren har vi tatt noen få mus i vedbod bak garasjen. Installerte varmepumpe anlegg (luft til vann). Arbeid utført kun av faglært v/Rørleggermester Lien. Ladeboks for elbil installert av Hønefoss Elektro AS. Gulv stue, kjøkken og gang er lagt av eier, i samarbeid med faglært snekker. Byttet tak, takrenner og nedløp. Vindskibord ble byttet. Ny pipehatt. Fikk mail fra firma på at undertak var helt i orden. Arbeid utført kun av faglært v/Profil Montering AS. Ringerike Kommune har liggende avløpsledning på eiendommen. Garasjen er bygd over denne. Tinglyst avtale 18.5.1993. Huset ble utvendig vasket og malt av eier 2021. Tilleggsopplysning fra selger: tidligere krypkjeller som var under garasje som nå er revet, befinner seg der terrassen er i dag uten tilknytning til huset.

  Innhold
  Frittliggende enebolig med følgende planløsning: 1. etasje: Vindfang, toalettrom, gang, bad, 3 soverom, kjøkken og stue med utgang til terrasse på ca 39,5 hvorav ca 18,5 kvm er overbygd. Kjelleretasje: Kjellerstue, soverom, bad, vaskerom, bod (tørkerom), bod (innredet som treningsrom), bod og teknisk rom. Garasje på 45 kvm med én biloppstillingsplass, lagringsplass og delvis innredet loft på 17 kvm.

  Standard
  En innholdsrik og familievennlig enebolig med sentral beliggenhet. Flott opparbeidet tomt med solrike uteplasser og stor inngjerdet hage. Stor sørvestvendt terrasse med trapp ned til hagen. Garasje med elbillader og innredet loft i tillegg til god plass til parkering på hellebelagt gårdsplass. Stue Stua er lys og innbydende med rikelig plass til å skape en komfortabel og funksjonell atmosfære. Spiseplassen får sin naturlige plassering i tilknytning til kjøkkenet. Stua har god plass til både sittegruppe, spisebord og en elegant spilevegg som er perfekt for tv-løsning. En varmende vedovn tilfører en lun atmosfære på kalde vinterdager, i tillegg til radiatorer som bidrar til å holde temperaturen behagelig året rundt. De store vindusflatene i stuen slipper inn rikelig med naturlig lys, og fra stua er det utgang til den romslige terrassen som er hele 39,5 kvm stor. Av dette er ca. 18,5 kvm overbygd, noe som gjør den svært anvendelig uansett værforhold og bidrar til at terrassen blir en naturlig forlengelse av stuen. Kjøkken Pent kjøkken med god skapplass og hyggelig spiseplass foran vinduet. Tidløs Norema-kjøkkeninnredning fra 2003, som har ble pusset opp i 2021 med ny benkeplate, kjøkkenkum og ny MDF-plate over benkeplaten som gir rommet et nytt og moderne uttrykk. Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte fronter, og benkeplate av slitesterk laminat med nedfelt komposittkum. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer, inkludert en 80 cm bred induksjonstopp, stekeovn i praktisk arbeidshøyde og oppvaskmaskin fra Beko som var ny i 2022. I tillegg finner du et kjølehjørne med nytt aggregat fra 2016. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Bad 1. etasje Delikat bad som ble totalrenovert i 2021 utført i sin helhelt av fagfolk ved Byggmester Sundberg. Badet har baderomsplater på veggene gir et moderne og stilrent utseende, og taket er kledd med MDF-panelbord og downlightsbelysning. Badet er utstyrt med en praktisk servantinnredning med heldekkende servanttopp, speilskap og vegghengt skap. Dusjhjørnet er nedsenket og har dusjopplegg på veggen med innfellbare dører i glassutførelse. Badet har mekanisk avtrekk med elektrisk avtrekksvifte. Toalettrom Vegg i vegg med badet er et separat toalettrom som var nyoppusset i 2014. Toalettrommet har laminatfliser på gulv, tapet på vegger og takplater for himling og er innredet med servantinnredning og vegghengt klosett. Oppvarming med panelovn. Naturlig ventilasjon med ventil i himling og tilluft over dør. Soverom Boligen byr på 4 romslige soverom av god størrelse, som gir rikelig med plass for hele familien. Et av soverommene befinner seg i underetasjen og tilbyr en ekstra privat sfære med direkte adkomst til eget bad. Hovedsoverommet i 1. etasje har et stort garderobeskap, som gir rikelig med oppbevaringsplass for klær. Alle garderobeskapene i boligen medfølger i handelen, noe som gjør det enkelt å flytte rett inn uten å måtte bekymre seg for oppbevaringsløsninger. Underetasjen er innredet med en romslig og innbydende kjellerstue og gang med plassbygde skap, som gir rikelig med oppbevaringsplass. Her finner du også et komfortabelt soverom med tilknytning til eget bad. I tillegg har underetasjen et separat vaskerom med adkomst til tørkerom og en bod som er innredet som treningsrom. Bodene i kjelleren utgjør til sammen hele 43 kvm - noe som gir deg rikelig med plass til lagring av verktøy, sesongutstyr og andre eiendeler som du ønsker å holde ute av syne, men likevel lett tilgjengelige når du trenger dem. Bad i kjeller Badet i kjelleren ble innredet i 2014 og har baderomsplater på vegger, gulvbelegg og takplater i himling. Badet er utstyrt med en praktisk servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil med belysning, vegghengt toalett med innebygd sisterne og spakabinett/badekar med ulike funksjoner. Badet har vannbåren gulvvarme, som sørger for en jevn og behagelig temperatur i rommet. Boligen har installert sentralstøvsuger. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2:   Enebolig Utvendig Taktekking, TG2 Taket er tekket med metall takplater m/taksteinimitasjoner fra 2019. Besiktiget fra bakkenivå og takfot i stige. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Eier opplyser at Profilmontering AS sendte mail og at undertak var i orden når tekking ble skiftet i 2019. Tiltak: Andre tiltak: Ingen strakstiltak nødvendig. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger i trekonstruksjoner. Stående utvendig trekledning. Vurdering av avvik: Det er avvik: Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant og er ikke malt, dette forkorter kledningens levetid. Begrenset lufting av kledning. Tiltak: Det er liten lufting ift. dagens anbefalte løsning, men ikke dårligere enn standarden fra byggeåret. Endeved for kledning bør vedlikeholdes regelmessig. Takkonstruksjon/loft, TG2 Tak som saltakkonstruksjon i tre med kaldt loft. Adkomst til kaldt loft via tappeluke i himling for gang. På kaldt loft var det bordgulv på deler av konstruksjonen. Vurdering av avvik: Det er avvik: Spor etter skadedyr(vepsebol) registrert. Isolasjon dekker delvis lufting mot raft enkelte steder. Det er kun lufteventil i én gavlvegg som er aktiv, da den andre er bygget inn. Isolasjon på loft ligger ujevnt. Fuktmerker er registrert ved gjennomføringer. Ved fuktmålinger ble det målt tørre verdier. Det antas at forhold er eldre. Tiltak: Lufting ved raft og gavl bør forbedres. Konstruksjonen bør sikres mot skadedyr. Det anbefales å føre jevnlig tilsyn med takkonstruksjon, spesielt ved større nedbørsmengder og/eller snøsmelting. Vinduer, TG2 Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1986/1987. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Enkelte tettelister var harde/slitt. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden vinduene fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader eller punkteringer oppstå på eldre vinduer. Dører, TG2 Ytterdør i treverk, antatt fra byggeår. Terrassedør i treverk med 3-lags isolerglass fra 1983. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ytterdør: Noen bruksmerker i nedkant av dør. Terrassedør: Mer enn halvparten av forventet brukstid på isolerglass er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på dører tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Rennemerker etter maling og utvendig panel, der enkelte bord er etterskrudd. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden dørene fungerer i dag, men ut i fra alder er det påregnelig med utskiftinger. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Delvis overbygget terrasse med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag. For overbygget del ved gavl er det krypkjeller, der det opplyses i tidligere takst å være adkomst via isolert luke via én bod. Øvrig fundamentering er ikke kjent. Takoverbygg som forlengelse av takkonstruksjon for bolig m/downlights i panelt himling. Rekkverk med topprekke. Panelt levegg mot nord. Fire stk tretrapper til terreng, der det er rekkverk for trapper til inngangsparti. To stk manuelle terrassemarkiser. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav til høyde på rekkverk er 100 cm, rekkverk er lavere (80 cm). Det mangler rekkverk i to trapper til terreng. Småsprekker for terrassebord, normalt for alder. Krypekjeller ble ikke besiktiget grunnet utilgjengelig adkomst på befaringsdato. Krypkjeller er en risikokonstruksjon med særlig høy skadefrekvens. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det bør etableres rekkkverk for trapper til terreng. Inspeksjon av krypkjeller når adkomst er tilgjengelig anbefales. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Fliser. Fliser og laminat. Vegger: Tapet. Malt strie. Brystningspanel. Panel. Himlinger: Takplater og panel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Laminat for kjeller er ikke lagt etter legganvisning. Endeskjøter er ikke tilstrekkelig fra hverandre. Mindre fuktsvellinger i skjøt for laminat flere steder. Noe misfarginger for himling i stue. Bom(hulrom) under enkelte fliser i vinfang. én løs flis. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men dette avhenger om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i kjeller. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det ble registrert noen mindre lokale ujevnheter for gulv på etasjeskiller og i kjeller. Tiltak: Ved legging av nye gulvflater må det normalt påregnes mindre opprettinger. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Rom under terreng, TG2 Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Det er foretatt hulltaking for fuktmåling i utforet konstruksjon på innside av grunnmur, der hull ble utført i kjellerstue og på soverom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Fuktsperre ble ikke brukt under fundamenter for grunnmur og støpt gulv ved byggeåret, fuktopptrekk kan derfor forekomme. Innvendig utforede vegger under terreng er å betrakte som risikokonstruksjoner, det vil si konstruksjoner som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Eksakt tilstand er ikke kontrollerbart uten bygningsmessige inngrep. Hulltaking og fuktmåling ble foretatt og det ble målte grenseverdier for skadelig fukt i bunnsvill for soverom. Dette er en indikasjon på at veggen er utsatt for forhøyet fuktpåkjenning. Panelplater på soverom er også tilnærmet diffusjonstett og vil gi utforet vegg begrenset utlufting. Forhøyede fuktverdier for bod med panelplater rett på grunnmur. I list mot gulv ble det registrert skadelige fuktverdier. Plast i utforer mot terreng i kjellerstue, dette er ikke i henhold til dagens anbefaling pga. stor risiko for skader. Ved enkle fuktsøk direkte på grunnmur og gulv på grunn ble det registrert forhøyede verdier i bod som har tynnplater direkte på grunnmur. Ellers ingen unormale verdier. Tiltak: Det anbefales å utrede omfanget av og årsak til fuktpåkjenning, samt følge med på eventuell utvikling. Panelplater og listverk direkte på grunnmur for bod bør fjernes. Se tiltak under drenering. Innvendige trapper, TG2 Rettløpstrapp til kjeller med rekkverk på én side. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Malte pussede flater og MDF-panelplater for vegger. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er uegnede materialer i våtsonen (panelplater). Det er noen mindre skader og fuktmerker i nedkant av plater enkelte steder. Vannfordelingsskap i våtsone til utslagsvask. Det er ikke silikonert i overgang mellom panelplater og gulvbelegg. Det er borret ut hull i himling som har blitt tettet igjen. Tiltak: Vann på veggflater må unngås. Overflater gulv, TG2 Gulvbelegg med oppbrett på vegger. Ingen oppvarming. Vurdering av avvik: Det er avvik: Gulvet er tilnærmet flatt enkelte steder. Godt med fall rundt sluk. Noe slitase for overflater til gulvbelegg. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med plassbygget vaskeromsinnredning med plass/opplegg til vaskemaksin og tørketrommel, samt nedsenket stål kum. Vegghengte skap for lagring og skittentøy. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe ufagmessig utførelse for arbeider med plassbygget innredning. Tiltak: Innredning fungerer med dagens stand. Overflater vegger og himling, TG2 Baderomsplater på vegger og MDF-panelbord for himling. Downlights. Vurdering av avvik: Det er avvik: Dør og vindu er plassert i våtsonen. Tiltak: Dør og vindu er beskyttet mot direkte vannsprut ved dagens bruk, men plasseringen i våtsone kan i teorien føre til vanninntrengning i veggkonstruksjonen. Ingen tiltak nødvendig. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Ved fall <1:100 utenfor nedsenket dusjhjørne skal gulv avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst 25 mm på alle sider, unntatt mot døråpning der oppkanten må være minst 15 mm over ferdig gulv. Oppkant ved døråpning er under 15mm over ferdig gulv. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Plastsluk. Membran: Smøremembran med delvis dokumentert utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utførelse for membran ikke dokumentert med detaljbilder av membran under oppføring. Tiltak: Ingen tiltak nødvendig. Overflater vegger og himling, TG2 Baderomsplater på vegger og takplater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Baderomplater er ikke riktig montert etter anvisning, list/fuge i ender er ikke brukt. Det er ikke benyttet hjørnelister i våtsone under servantinnredning. Risiko for fuktopptrekk. Tiltak: Det må silikoneres i underkant av baderomsplater og i hjørner under/bak servantinnredning. Overflater gulv, TG2 Gulvbelegg med oppbrett på vegger. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Gulv under spakabinett/badekar var ikke tilgjengelig for inspeksjon da skruer til sokkel satt fast. Deler av gulv tilgjengelig gulv hadde begrenset/manglende fall. Hakk i gulvbelegg ved dør. Ufagmessig utførelse for arbeider med gulvbelegg (skjøter). Tiltak: Andre tiltak: Vann på gulvflater bør unngås. Ventilasjon, TG2 Naturlig avtrekk. Tilluft under dør. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Begrenset tilluft inn til våtrom under dør. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Det bør lages større spalte for tilluft til våtrom. Kjøkken Overflater og innredning, TG2 Norema kjøkkeninnredning fra 2003, pusset opp i 2021 med ny benkeplate, kum og bakplate. Innredningen har profilerte fronter, laminat benkeplate, nedfelt kompositt kum og MDF-plater på bakvegg over benkeplate. Utstyrt med integrerte hvitevarer som 80 cm induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjølehjørne. Vurdering av avvik: Det er avvik: Fuktskjolder/svelling i bunnplate i benkeskap. Mindre fuktsvellinger i i nedkant (bakside) av fronter til benkeskap under kum. Tiltak: Ingen strakstiltak er nødvendig. Toalettrom Overflater og konstruksjon, TG2 Toalettrom pusset opp i 2014. Laminatfliser på gulv, tapet på vegger og takplater for himling. Utstyrt med servantinnredning og vegghengt klosett. Oppvarming med panelovn. Naturlig ventilasjon med ventil i himling og tilluft over dør. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Vannledninger, TG2 Synlig plast hovedvannledning med stoppekran, reduksjonsventil og vannmåler. Synlige vannføringer i: Plast rør-i-rør med vannfordelingsskap. Kobber/metall. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Gjelder eldre ledningsnett i kobber. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsrør, TG2 Synlige avløpsrør i: Plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Gjelder eldre ledningsnett. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Varmesentral, TG2 Luft-til-vann varmepumpe fra 2014 med varmesentral fra ES. Sentralvarmeanlegg varmer også opp varmt forbruksvann til ca 40 grader og videre oppvarming av forbruksvann skjer med vanlig el. kolbe i bereder. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Tiltak: Andre tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2001. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det er ikke krav om utbedring av eltilkobling. Vannbåren varme, TG2 Oppvarming med radiatorer fra byggeår for 1. etasje, to viftekonvektorer fra 2014 og vannbåren gulvvarme fra 2014. Gulvvarme for del av kjeller m/vannfordelingsskap, vannføringer i plast og shuntautomatikk. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme. Gjelder ledningsnett og radiatorer fra byggeår. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Elektrisk anlegg, TG2 Sikeingsskap med 3-fas overbelastningsvern, overspenningsvern og jordfeilautomater for kurser. Strømmåler med fjernavlesning. Skjult og åpent elektrisk anlegg. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: 2017. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Kommentar: 2017. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. Da det ikke er fremvist samsvarserklæringer på alle arbeider utført etter 1.1.1999, kreves det iht. NS3600 anbefaling om utvidet el-kontroll. Tomteforhold Drenering, TG2 Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Registrert svart masse utvendig på grunnmur som sannsynligvis er gudrong (Smøreprodukt). Takvann ført ned i grunnen. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Forhøyede fuktverdier mot grunnen er registrert, se "rom under terreng". Dette er en indikasjon på at drenering har begrenset effekt. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Ved redrenering bør grunnmur isoleres utvendig. Terrengforhold, TG2 Flat tomt. Noe skrånet mot Askveien. Vurdering av avvik: Det er avvik: Stedvis manglende fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen. Tiltak: Terrengjusteringer må påregnes. Forhold som har fått TG3: Våtrom Sluk, membran og tettesjikt,TG3 Plastsluk. Membran: Gulvbelegg. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er ikke etablert våtsone etter dagens krav for utslagsvask på våtrom. Forhold gis TG3. Tiltak Andre tiltak: Vann på overflater bør unngås. For å lukke avviket må det etableres våtsone til utslagsvask. Det må vurderes om dette er økonomisk rasjonelt å utføre som et enkelttiltak. Sluk, membran og tettesjikt, TG3 Plastsluk. Membran: Gulvbelegg og baderomsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Utetthet i hjørneskjøt for gulvbelegg og for hakk ved dør. Ufagmessig utførelse for arbeider med tettesjikt på våtrom. Sluk/avløp var ikke tilgjengelig for inspeksjon på befaringsdagen grunnet spakabinett/badekar. Fall og øvrige forhold er derfor ikke vurdert i dette området. Tiltak: Utettheter i tettesjikt må utbedres og det må silikoneres i underkant av baderomsplater. Det må også gjøres tiltak for å få tilgang til sluk for rengjøring og inspeksjon. Ventilasjon, TG3 Det er ingen ventilering på vaskerommet. Vurdering av avvik: Rommet har ingen ventilasjon. Tiltak: Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres. Enebolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det foreligger tegninger for kjeller som stemmer med dagens plan, men unntak at det ikke var rombetegnelse for det som fremsto som soverom på befaring. Det foreligger ikke plantegninger for 1. etasje. På fasadetegninger er det tegnet inn garasje der det nå er delvis overbygget terrasse. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Avstanden fra gulv til underkant av vindusåpningen må være maksimalt 1,0 meter med mindre det er truffet tiltak for å lette rømning. Tiltak for å lette rømning kan være fast inventar under vindu slik at avstand fra fast inventar til vindu er under 1 meter. Garasje Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger ikke tegninger Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig. Boligen er 51 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til en ny bolig. Jeg anbefaler på generelt grunnlag at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid. Garasje Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger i handelen.

  Moderninseringer og påkostninger
  År: 2009 Byttet innmat sikringsskap ved tidligere eier. Askel installasjon År: 2014 Nytt WC 1 etg ved tidligere eier. Lien Rørleggermester År: 2014 Nytt bad u etasje ved tidligere eier. Lien Rørleggermester og egeninnsats. År: 2014 Vaskerom ved tidligere eier. Lien Rørleggermester År: 2014 Sentralvarmeanlegg luft til vann ved tidligere eier. År: 2014 Vannbåren gulvvarme kjellerstue, soverom og bad underetasje ved tidligere eiere. År: 2016 Nytt aggregat til kjølehjørne År: 2018 Installert ny vedovn. Lindstahagen murerservice AS År: 2018 EL-bil lader. Hønefoss Elektro AS År: 2018 Belegningsstein gårdsplass. Bygde Service AS År: 2018 Frostsikker utekran. Hønefoss Rørlegger bedrift AS År: 2019 Nytt tak, takrenner med nedløp, vindskibord, pipehatt. Profil Montering AS År: 2020 Ny vannmåler. Ringerike kommune. År: 2020 Service varmepumpe anlegg. Lien Rørleggermester År: 2021 Oppgradering av kjøkken med benkeplater, vask, blandebatteri, backsplash. Nybo kjøkken År: 2021 Nytt gulv stue, kjøkken, gang. Egeninnsats med hjelp av faglært. År: 2021 Nytt bad, strippet helt ned og bygd opp igjen. Byggmester Sundberg AS År: 2021 Utvending maling av hus og Garsje. Egeninnsats. År: 2022 Ny oppvaskmaskin fra Beko. El-kjøp År: 2022 Nytt varmeelement varmepumpe anlegg. Hønefoss Rørlegger bedrift AS År: 2022 Ny reduksjonsventil. Bademiljø År: 2023 Nye kretskort inne og ute, ny ekspansjonskar. Bekkvang Varmepumpe

  TV/Internett/bredbånd
  Fibernett fra Telenor.

  Parkering
  Garasje med én biloppstillingsplass, lagringsplass og delvis innredet loft. Det er innlagt strøm i garasjen. I tillegg er det god plass til parkering på steinbelagt gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Tryg

  Polisenummer
  6607665

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,00))   128 292,- (Omkostninger totalt)   4 578 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Elektrisk, vedfyring og luft til vann varmepumpesystem. Vannbåren termostatstyrt gulvvarme i kjellerstue, soverom og bad i kjeller. Varmekabler på bad og vindfang i 1. etasje. Radiatorer stue, kjøkken, gang, soverom i 1. etasje, samt tørkerom i kjeller. Oppvarming med radiatorer fra byggeår for 1. etasje, to viftekonvektorer fra 2014 og vannbåren gulvvarme fra 2014. Dato for siste kontrol av pipe/ildsted: 10.02.2022. Dato for siste feiing: 28.10.2022. Varmtvannsbereder på ca 200 liter fra 2001 plassert i teknisk rom i kjeller. Luft-til-vann varmepumpe fra 2014 med varmesentral fra ES. Sentralvarmeanlegg varmer også opp varmt forbruksvann til ca 40 grader og videre oppvarming av forbruksvann skjer med vanlig el.kolbe i bereder.

  Info strømforbruk
  Boligens strømforbruk har utgjort ca 1200 kWh/mnd inkludert lading av elbil. Boligen har automatsikringer.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr kr 4 747,64 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 pr skorstein/skorsteinsløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  736695

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2652100

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikringer, bøyting/strøing/vedlikehold av privat adkomstvei, velforeningskontingent, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett mv.

  Velforening
  Tolpinrud Velforening. Bidraget har vært frivillig på rundt 2-300 kr. De har arrangert tursti, og har har tradisjon for tenning av julegran, og sammenkomst på 17. mai og står for løypekjøring på jordene. Formann er Trygve Bergsrud.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 09.05.1972 - Dokumentnr: 2052 - Erklæring/avtale. Ringerike kommune fritas for tilbakeslag i off. avløpsledn., m.m. Det fremgår av den tinglyste avtalen at kommunen er uten ansvar for skader eller ulemper som følge av tilbakeslag i ledningen hvor dette ikke kan tilbakeføres til uaktsomhet ved kommunens drift eller vedlikehold av ledningene. Kommunen har rett til å inspisere eiedommens ledningsanlegg. Dokumentet kan oversendes på forespørsel. 28.05.1993 - Dokumentnr: 2398 - Erklæring/avtale. Bestemmelse om plassering av garasje over avløpsledninger. Den tinglyste avtalen er en overenskomst mellom gnr 47 bnr 233 og Ringerike kommune. Det fremgår av den tinglyste avtalen at Ringerike kommune har liggende avløpsledning på eiendommen. Ved bygging av garasje vil denne bli plassert over denne ledningen. Ved utbedring/omlegging av kommunens avløpsledning gis kommunen tillatelse til å legge, og ha liggende avløpsledning snnen sted på eiendommen. Det skal ikke betales erstatning for rettigheten utover erstatning for beplantning som må fjernes ved anlegget. Kommunen er uten ansvar for skader som kan oppstå på garasjen ved eventuell brudd/lekkasje på eksisterende avløpsledning. Dokumentet kan oversendes til interessenter på forespørsel. 11.08.2023 Bestemmelse om veg. Rettighetshaver: Knr 3007 Gnr: 47 Bnr 218. Det er felles gjensidig adkomstrett med felles vedlikeholdsplikt for eiendommene 47/233, 47/218 og 47/252. Det innebærer at hjemmelshaver for 47/252 avgir veirett til 47/218 og 47/233, samt at hjemmelshaver for 47/233 avgir veirett til 47/218 på den eksisterende veien som fremgår av vedlagt kart. 05.06.1985 - Dokumentnr: 3206 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:47 Bnr:27 01.01.2020 - Dokumentnr: 872288 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0605 Gnr:47 Bnr:233 Tinglyste rettigheter 20.11.1997 - Dokumentnr: 6198 - Bestemmelse om kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:47 Bnr:218. Med flere bestemmelser. I forbindelse med sanering/omlegging av avløpsledninger for Parkveien 3 gnr 47 bnr 233 i samsvar med tegning nr A3-094 datert 15.10.1997 ble det inngått overenskomst mellom eier av gnr 47 bnr 218, gnr 47 bnr 233 og Ringerike kommune. I forbindelse med anlegget ble det nødvendig å legge ny privat stikkledning for avløp fra gnr 47 bnr 233 over bnr 218 Parkveien 5. Grøfteledningen over bnr 218 utgjør ca 12,5 meter. Avløpsledningene, spillvann og overvann skal legges i varerør over eiendommen. Bnr 233 har stedsvarig rett til å anlegge, fremtidig vedlikeholde og eventuelt fornye overnevnte stikkledning over bnr 218. Ringerike kommune besørget og bekostet den private avløpsledningen lagt på strekningen B-C tegning A2-094. Senere vedlikehold er kommunen uvedkommende. Med flere bestemmelser. Dokumentet kan oversendes på forespørsel. 11.08.2023 - Dokumentnr 856623 Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i Knr: 3007 Gnr: 47 Bnr: 252. Det er felles gjensidig adkomstrett med felles vedlikeholdsplikt for eiendommene 47/233, 47/218 og 47/252. Det innebærer at hjemmelshaver for 47/252 avgir veirett til 47/218 og 47/233, samt at hjemmelshaver for 47/233 avgir veirett til 47/218 på den eksisterende veien som fremgår av vedlagt kart. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest, eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår på eiendommen. Ringerike kommune har ustedt ferdigattest for bruksendring av kjeller datert 05.10.2017 og det foreligger dispensasjon fra byggegrensen for oppføring av garasje datert 29.04.1993. Dokumentene og bygningstegninger følger vedlagt salgsoppgaven. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det foreligger tegninger for kjeller som stemmer med dagens plan, men unntak av at det ikke var rombetegnelse for det som benyttes som soverom. Det foreligger ikke plantegninger for 1. etasje. På fasadetegninger er det tegnet inn garasje der det nå er delvis overbygget terrasse. Det foreligger ikke tegninger for garasjen.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til planid 3007 67-04 Tolpinrud vedtatt 06.10.1971. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Det planlegges å bygge et leilighetskompleks og en dagligvarebutikk på andre sien av Askveien.

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut, forutsatt at det er en del av boligens godkjente hoveddel med rom godkjent for varig opphold og at den utleide delen ikke er adskilt som en selvstendig boenhet.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 450 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,00))   128 292,- (Omkostninger totalt)   4 578 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  128292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 67 500 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev