aktiv-eiendomsmegling
- Velkommen til Ringåstoppen! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss -
- Velkommen til Ringåstoppen! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss -

HØNEFOSS Ringåstoppen 3 og 5

Svært attraktiv enebolig med usedvanlig flott beliggenhet. Stor solrik tomt - praktfull utsikt og dobbel garasje m/hybel

 • kr 7 500 000
 • BRA 350 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 7 500 000
 • Omkostningerkr 204 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 704 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1987
 • Soverom5
 • ArealP-rom 278 m²
 • Tomt2 157.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   204 542,- (Omkostninger totalt)   7 704 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning loftsetasje -
En svært flott eiendom med attraktiv og familievennlig beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Boligen har en tilbaketrukket beliggenhet i ytterkant av boligfeltet - på et høydedrag med svært gode solforhold, praktfull utsikt og en helt spesiell tilhørighet til naturen og omgivelsene rundt. Eiendommen som utgjør rett i overkant av 2,1 mål har med sin vestvendte beliggenhet - lang kveldssol og uteplasser i alle himmelretninger der man kan nyte praktfull utsikt mot Gyrihaugen, Juveren - i retning Røyselandet, Tyristrand og Hønefoss helt til blåner av Norefjell. Hybelleilighet med egen adresse over garasjen gir muligheter for gode leieinntekter. Området byr på uttalelige tur og rekreasjonsmuligheter - sommer som vinter med skogen som nærmeste nabo! Velkommen på visning!
- I hagen ble det i 2006 ført opp en flott utestue med peis -

Ringåstoppen 3 og 5, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 43 kvm
  1. etasje: 128 kvm
  2. etasje: 91 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 29 kvm Gang, hobbyrom.
  1. etasje: 124 kvm Entré, gang, kjøkken, stue, toalettrom, badstue, bad/vaskerom, soverom.
  2. etasje: 83 kvm Soverom, gang, kontor, stue, soverom, soverom, bad.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 14 kvm Bod, bod, bod.
  1. etasje: 4 kvm Matbod, kjølerom.
  2. etasje: 8 kvm Bod, bod/walk-in garderobe.

  Garasje m/hybellelilighet
  Bruksareal
  1. etasje: 51 kvm
  2. etasje: 37 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 5 kvm Trapperom/entré.
  2. etasje: 37 kvm Bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 46 kvm Garasje, bod.  Tomt
  2157.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiertomt. Tomten er opparbeidet med stor gruset gårdsplass, belegningsstein, plen, furutrær og beplantning.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra målebrev og matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et veletablert og familievennlig villastrøk i Nordre Ringåsen, like sør for Hønefoss. Boligen har en tilbaketrukket beliggenhet i ytterkant av boligfeltet - på et høydedrag med praktfull utsikt og en helt spesiell tilhørighet til naturen og de landlige omgivelsene rundt. Her finnes solrike uteplasser i alle himmelretninger der du kan nyte praktfull utsikt mot Gyrihaugen, Juveren, i retning Røyselandet, Tyristrand og mot Hønefoss - helt til blåner av Norefjell. Det åpne landskapet gir mer enn bare flott utsikt, det gir også en frihetsfølelse! I hagen er det satt opp en flott overbygd utestue med peis. Området byr på uttallige tur og rekreasjonsmuligheter - sommer som vinter med Tandbergmoen og Gullerudmarka med Gullerudtjern i nærområdet. På Tandberg finner du også Galgefurua - en kronglete og 400 år gammel forvridd furu med en spennende fortid! Drar en innover mot Åsa kan en gå i Bureåsen, eller ta turen til Tiurtoppen og derfra videre til Djevelens punsjbolle. Mer krevende turterreng finner du opp Mørkgonga i Åsa. Med bil tar det rundt et kvarters tid å komme seg til Damtjern med flotte stier til både sykkel og vandring, og da er du ikke langt fra Søndre Heggelivann som regnes som et av Krokskogens og Oslomarkas aller beste fiskevann, og skiforeningens løypenett i Nordmarka. Vinterstid kjøres det opp skiløyper på jordene rett ved og det er lysløyper fra Kleivstua på Krokskogen - til Sørsetra og innover marka. For den golfinteresserte ligger Storøen Golf med Tyrifjord Golfklubb med 18 hulls bane og sti rundt øya i kort kjøreavstand herfra. Ved Helgelandsmoen finnes Actic treningssenter og Ringeriksbadet med svømmebasseng. Sommerstid kan man bade og nyte yrende båtliv og kajakkpadling på Steinsfjorden - og Tyrifjorden. Onsakervika Camping med sine velkjente sandstrender velegnet for barnefamilier ligger også omtrent femten minutter unna i bil. Eiendommen har en meget barnevennlig i blindvei uten gjennomgangstrafikk, og til nye Benterud barneskole er det ti minutters kjøring og likedan til Montessoriskolen i Åsa. Nærmeste barnehager er Espira Trygstad barnehage, Hvervenmoen barnehage, Eikli barnehage og Åsastua barnehage. Dagligvarehandelen kan gjøres på Coop Extra på Hvervenkastet - eller på Eikli med både Kiwi og Meny og Rema1000 dagligvare. Til Hønefoss med videregående skoler, et utvalg av dagligvarebutikker, Kuben kjøpesenter, restauranter, kino og alle handels- og servicetilbud er det rundt 10 minutters kjøring. Det er også rundt et kvarters kjøring til Tyrifjord skole. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere - under et kvarters gangavstand til Botilrud, Hønensvingen og Gihletoppen bussholdeplass med gode bussforbindelser både i retning Oslo/Sandvika, Hønefoss og Gardermoen.

  Adkomst
  Etter rundkjøringen ved eplehagen kjører du Rv 241 mot Jevnaker. Etter ca 300 m tar du inn til høyre i Ringåsveien ? dette er en blindvei. Når du når toppunktet tar du til høyre før boligfeltet Nordre Ringåsen starter, kjører opp en liten bakke, da ser du to hus på høyre side og salgsobjektet er det innerste som er brunt med røde vinduer. På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med eneboligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Benterud skole (1-7 kl.) 9 min kjøreavstand Steinsfjorden Montessoriskole (1-10 kl.) 9 min kjøreavstand Vang skole (1-7 kl.) 9 min kjøreavstand Haugsbygd ungdomsskole (8-10 kl.) 9 min kjøreavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 10 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 7 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 9 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Espira Trygstad barnehage 5 min kjøreavstand Hvervenmoen barnehage 6 min kjøreavstand Dalsbråten barnehage 7 min kjøreavstand Åsatua Naturbarnehage 7 min kjøreavstand

  Skolekrets
  Benterud

  Offentlig kommunikasjon
  Hønensvingen bussholdeplass 11 min gangavstand (linje 212, 213, 224, 225) Hønefoss togstasjon 11 min kjøreavstand Oslo Gardermoen Lufthavn 1 t kjøreavstand

  Byggemåte
  Enebolig Grunnmur og fundamenter av betong. Støpt gulv på grunn for kjeller. Etasjeskillere som betongdekke og trebjelkelag. Yttervegger over terreng som bindingsverkskonstruksjon. Takkonstruksjon som halvvalm av plassbyggede taksperrer, samt kaldtloft med tregulv. Garasje Dobbelgarasje i 1. etasje med to porter, samt bod med utvendig adkomst. Gulvoverflater av betong. Gips for vegger og himling. Vegger i bod er hovedsaklig uten kledning. Garasje over to plan med hybelleilighet i loftsetasje. Takkonstruksjon som kvartvalm av prefabrikerte takstoler. Taket er tekket med betongtakstein og antatt asfalttakpapp som undertak. Beslag, takrenner og nedløpsrør av metall. Vegger av isolert og vindtettet bindingsverk, kledd med villmarkspanel. Ytterdør av tre med 2-lags isolerglass. Fire stykk takvinduer med åpningsmulighet og 2-lags isolerglass. To vinduer i gavel mot sør som toppsving med 2- lags isolerglass. Vinduer har ikke tilstrekkelig størrelse for rømning. Fri åpning målt til 0,48m x 1,07 m (0,65 m i luftestilling). Utestue Utestue fra 2006, oppført på ringmur av betong. Vegger mot sør og øst av lettklinklerblokker og bæresøyler med felter av glass mellom. Øvrige vegger mot nord og vest som åpen limtrekonstruksjon. Takkonstruksjon som saltak av plassbyggede takstoler med bærende undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Utvendige beslag av metall. Vindskier og toppbord av treverk. Gulvet er brosteinsbelagt. Det er etablert oppmurt ildsted som utepeis, med tilhørende stålpipe. På hver side av peis er det etablert benkeskap med flislagt plate. Videre har utestuen belysning, stikkontakter og varmelamper. For ytterligere informasjon, se vedlagt tilstandsrapport avholdt 30.05.2023 av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Det var en lekkasje fra sluket på badet i 2 etasje på 1990 tallet. I 1994 ble dusjen i 2. etg. pigget opp, veggene ble grundig behandlet og badet ble flislagt på nytt. I 2005 ble vaskerommet strippet helt ned, bygd opp igjen og det ble lagt nye varmekabler i gulvet. Her var det flere fagarbeider involvert bl.a. snekker, rørlegger og elektriker. Arbeid utført kun av faglærte. Det har ved en anledning kommet noen få vanndrypp fra veranda i 2 etg. og ned i taket på karnappvinduet i stua i 1. etg. Dette løste jeg først ved å legge våtromslegg løst på verandagulvet og på slutten av 1990 tallet hadde jeg snekker som la nytt gulv og isolerte ekstra med en matte som kunne tåle 40 minusgrader. Det har aldri vært noe problem etter tiltakene som ble iverksatt og jeg er alltid påpasselig med å måke snø fra verandaen. Det har kommet bøss fra taket og inn på loftet via ventilator/hetta på taket og av og til litt fuktighet. Fuktigheten kan skyldes kondens fra kloakklufterøret. Tilleggskommentar fra selger: I forbindelse med det kraftige regnværet etter Hans kom det inn ca 2-3 dl med vann på gulvet under ventilatoren/hetta og det anbefales at loftet sjekkes regelmessig etter regnvær. Det er skog på eiendommen og naturlig nok aktivitet med maur. Jeg har hatt problem med sukkermaur som kom inn i yttergangen og tok seg videre inn på kjøkkenet via felles vegg. Jeg tok kontakt med Pelias Norsk Skadedyrkontroll, de har behandlet området to ganger i året (mai/august) og jeg hadde avtale med dem i perioden 2012-2019. Jeg sa opp avtalen med Pelias høsten 2019 da jeg ville ta en pause for å se hvordan det ville fungere. Jeg har ikke hatt problem med sukkermaur siden tiltak ble iverksatt. Jeg har sett muselort på loftet, har satt ut feller, men ikke fanget noen. Jeg har aldri hatt mus verken i kjelleren eller ellers i huset. De siste par årene har veps forsøkt å ta seg inn i kledningen på sørveggen ved kjøkkenet og fra verandaen utenfor soverommet i 2. etg. Det er grevling i området som innimellom graver hull i plenen. Det lokale elektrisitetstilsynet, Ringeriks-Kraft AS, hadde en kontroll i 2000 og "det ble ikke funnet noen feil eller mangler". Infratek Elsikkerhet AS hadde en kontroll av det elektriske anlegget i 2011. Det manglet den gangen samsvarserklæringer, de ble innhentet og tilbakemeldingen etter det var at: "Vi finner utførte utbedringer tilfredsstillende, og tilsynsrapporten er registrert som rettet". El-bil lader ble satt opp i garasjen i 2018. Et nedløpsrør bak garasjen (sydvest) ble skiftet ut for flere år siden. En rørdel på forsiden av huset (sydøst) er skiftet samt at det ble lagt nytt belegg på utsiden av luftehetta på taket for 3-4 år siden. Alt arbeid på huset er gjort av faglærte med unntak av at vi selv la flisene på gulvet i yttergangen. Tilleggskommentar fra selger: Alt arbeid på huset er gjort av faglærte med unntak av at vi selv satte opp lecamuren i kjelleren, isolerte vegger med glava og la fliser på gulvet i yttergangen. Det ble søkt om bruksendring i 1989 til innredning av leilighet over garasjen. Leiligheten er på 45-50 kvm og den har vært leid ut siden 01.07.91. Ferdigattest fra kommunen i 1991. Megler oppdaget at soverommet i 1 etg. stod oppført som bod i plantegningene. Dette rommet var planlagt som et kombinert soverom/syrom og andre tegninger vi har viser det. Det ble søkt kommunen om bruksendring 27.04.23 og ferdigattesten fra kommunen er mottatt og datert 02.05.23. Dette var kun en formalitet - saken ble behandlet og ferdigattest utstedt samtidig. Eiendommen grenser til et areal fra Ringvold frukthage som ble skilt ut til tomtefelt på slutten av 1980 tallet. Selv om det ikke er planer om å komme i gang med tomtefeltet per i dag må man påregne at det kan bli en utbygging en gang i fremtiden. Vi har hatt en randonmåling våren 1989 som viste konsentrasjon på 270 Bq/m3. Svar: "For randonkonsentrasjoner under 200 Bq/m3 ansees ikke nødvendig å gjennomføre tiltak i huset. Ved målte randomkonsentrasjoner mellom 200-800 Bq/m3 bør enkle tiltak gjennomføres". Tiltak: Vi valgte å la lufteventilene i kjelleren stå åpne hele året. I forbindelse med befaring/grensegang for en naboeiendom i 2021 ble det oppdaget at et grensemerke på eiendommen ikke står rett i forhold til koordinatorene i målebrevet fra 1985. Røret til utekrana må blåses tomt for vann før kulda setter inn. Krana sitter i skapet under vasken på kjøkkenet. Ved flere anledninger har jeg ikke strammet lokket/pakningen godt nok til og det har blitt vannskader på bunnplata i skapet. Takvinduet på kontoret i 2. etg. er punktert. Vannrøret til hybelleiligheten ligger for høyt oppe og det ble derfor surret en strømførende kobbertråd rundt røret. Den røyk i desember 2010 og det ble da lagt inn en frostbeskyttelseskabel i vannrøret. Bryteren er plassert i sikringsskapet i boden i garasjen. Etter første beising med Tyrilin fikk vi overflatesopp på flere vindusbrett pga at i 1986 var et soppdrepende middel tatt ut for å gjøre beisen mer miljøvennlig. Vi klaget i 1990 og fikk beskjed om at soppen var helt ufarlig. Som kompensasjon fikk vi stålbørste og et nytt spann med Tyrilin og denne beisen inneholdt nå soppdrepende middel. Det ble luftbobler i kledningen etter beising i 2018 på sørveggen ved verandaen foran kjøkkenet og soverommet i 2 etg. samt vestveggen ved verandaen/plattingen foran stua i 1. etg. Ytterpanelet er av furu, kvae og harpiks er en helt naturlig del av materialet og utkok kan forekomme. Oppstår som oftest rundt kvister i materialene. Naturen vil normalt sørge for å fjerne dette helt selv med hjelp fra vær og vind. Kan også skrapes bort eller fjernes med en stiv børste. Flisene i yttergangen som vi la selv er i bevegelse. Det er et område med noe misfarging av gulvet i stuen i 2. etg. etter et gulvteppe som fortsatt ligger der.

  Innhold
  Boligen har en innholdsrik planløsning og følgende romfordeling: Loftsetasje Gang med adkomst til walk-in garderobe/bod, bod, arbeidsrom/kontor (opprinnelig bod), loftstue med utgang til overbygd vestvendt altan på 4 kvm, bad/wc og 3 soverom hvorav det ene med utgang til en sørvendt veranda på 6 kvm. 1. etasje: Entré/vindfang, gang, toalettrom, bad/vaskerom med adkomst til badstue, soverom, kjøkken med matbod og kjølerom og utgang til overbygget sørvendt terrasse på 7 kvm og stor spisestue/stue med utgang til vestvendt terrasse på 26 kvm - hvorav 5 kvm er overbygd. Kjelleretasje: Gang, hobbyrom og 3 boder på til sammen 14 kvm. Utestue på 16 kvm. Dobbelgarasje med bod og hybelleilighet på 37 kvm over garasjen. Hybelen som har egen adresse Ringåstoppen 5 inneholder trapperom/entré, bad/vaskerom, soverom og åpen stue/kjøkkenløsning. Vinduer i hybelleiligheten har ikke tilstrekkelig størrelse i forholdt til hva som kreves av et vindu godkjent som rømningsvei. Uteplass i betong mot vest på om lag 11 kvm.

  Standard
  En svært flott eiendom med attraktiv og familievennlig beliggenhet i naturskjønne omgivelser. Boligen har en tilbaketrukket beliggenhet - på et høydedrag med svært gode solforhold, praktfull utsikt og en helt spesiell tilhørighet til naturen og omgivelsene rundt. Eiendommen som utgjør rett i overkant av 2,1 mål har med sin vestvendte beliggenhet - lang kveldssol og uteplasser i alle himmelretninger der man kan nyte praktfull utsikt mot Gyrihaugen, Juveren - i retning Røyselandet, Tyristrand og Hønefoss helt til blåner av Norefjell. Dobbel garasje - og stor gruset gårdsplass med god plass til parkering for flere biler. Huset ble bygd i 1986/1987 og i1989 ble den doble garasjen ført opp på eiendommen. I 1991 ble det innredet hybelleilighet med egen adresse over garasjen som gir muligheter for gode leieinntekter. I hagen ble det i 2006 ført opp en flott utestue med peis. Boligen har en svært innholdsrik og gjennomtenkt planløsning med alle nødvendigheter inkludert et romslig soverom og et bad/vaskerom på hovedplanet som tilrettelegger for bekvemmelighet gjennom alle livets faser. Boligen fremstår som velholdt - likevel må det påregnes oppgraderinger for å møte dagens krav til standard. For øvrig har eiendommen et stort potensial for å skape sitt drømmehjem på en usedvanlig flott og familievennlig utsiktstomt i et attraktivt nabolag. Inngangspartiet gir en hjertelig velkomst med sin innbydende utforming med overbygg på 2 kvm og ytterdør med sidefelt. I tillegg er det egen inngang fra nordsiden av huset med direkte adkomst til badet/vaskerommet. ' Entré/vindgang Romslig entré/gang og hall med innebygde garaderobeskap med god plass til sko og yttertøy. I hallen er en vedovn som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager. Stue Svært romslig stue med store vindusflater som gjør at rommet oppleves som svært lyst og innbydende. Rommet er sjenerøst dimensjonert, og det er rikelig med plass til å utforske forskjellige innredningsmuligheter - der spisebordet får sin naturlige plassering i tilknytning til kjøkkenet. Midtpunktet i stua er en flott peis som varmer godt på kjølige høst og vinterdager - i tillegg til en varmepumpe fra Mitsubishi Electric om ble installert i 2021 og bidrar til et behagelig inneklima året rundt. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot de kunstneriske detaljene på peisen. To kunstverk av keramiker Øyvind Tingleff er vakkert innfelt i peisen, og gir et unikt preg til rommet. I tillegg finner man et annet kunstverk av samme kunstner som er integrert i veggen i gangen, der vedovnen er plassert. Videre byr boligen på en egen loftsstue/tv-stue i andre etasje. Her er det god plass til en komfortabel sittegruppe hvor man kan slappe av og nyte underholdning. Den overbygde vestvendte balkongen på 4 kvadratmeter tilbyr en fortryllende utsikt som strekker seg utover landskapet. Kjøkken Stort blåmalt kjøkken med god plass til spisebord og utgang til sørvendt terrasse på 7 kvm med gode solforhold - og med overbygg som gjør den svært anvendelig. Original kjøkkeninnredning fra Sivesind med laminerte skrog, profilerte heltre fronter og heltre benkeplate med dobbel stålkum. Belysning under overskap og flislagt vegg bak platetopp. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som platetopp og stekeovn og nisje for frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator integrert i overskap med avtrekk ut. Kjølerom i tilknytning til kjøkken med panelerte vegger og himling og gulvbord. Kjøleaggregat fra Coolmaster, montert i 2019. Bad/vaskerom, 1. etasje Pent og tidløst helfliset bad/vaskerom i 1. etasje som ble renovert i 2005 med funksjonalitet i tankene. Rommet er innredet med dusjhjørne, baderomsinnredning med skap og heldekkende servanttopp, speil og vegghengte skap med god oppbevaringsplass og tilhørende belysning, samt en praktisk flislagt plassbygd benk med hyller. Vaskeromsdelen av badet har en hensiktsmessig innredning med benkeskap, nedfelt utslagsvask og overskap for optimal organisering, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er plastsluk i dusjsone og under benkeskap. For ventilasjon er det installert en elektrisk styrt vifte i himlingen i dusjhjørnet. Oppvarming med elektriske varmekabler. Fra vaskerommet er det direkte adkomst ut til hagen - praktisk og gjennomtenkt! Badstue i tilknytning til badet/vaskerommet i første etasje. Badstuen gir deg muligheten til å slappe av og nyte varme øyeblikk i komfortabel atmosfære. Badstuen har gulvbord og veggene og himlingen er kledd med panel. Badstueovn, med betjeningspanel plassert på utsiden av badstuen. Trebenkene i rommet gir deg en komfortabel plass å sitte og inngangsdøren til badstuen er laget av treverk med glassfelt som både gir rommet lys og skaper en innbydende atmosfære. Toalettrom i 1. etasje. Separat toalettrom med panel på vegger og i himling, og gulvbelegg. Rommet er innredet med servant, speil og gulvtoalett. Bad, loftsetasje Badet i loftsetasjen ble oppgradert i 1994 og overflatene har en kombinasjon av fliser og panel på veggene, samt panel i himlingen og flislagt gulv med varmekabler. Badet er utstyrt med innfliset badekar, gulvtoalett, dusj, dobbel servantinnredning, speil med tilhørende belysning og vegghengte skap. Badet har naturlig ventilering. Soverom Boligen har fire soverom av god størrelse med plassbygde garderobeskap - i tillegg til et kontor (som opprinnelig var en bod). Et av soverommene er innredet med to plassbygde senger med skuffer under på hhv 120 og 90 cm. Fra det ene soverommet i loftsetasjen er det utgang til en sørvendt veranda på 6 kvm. I loftsetasjen er det god bodplass med plassbygde hyller inkludert en walk-in garderobe. Kjelleren som utgjør hele 43 kvm tilbyr rikelig med bodplass og et hobbyrom som gir gode lagringsmuligheter for å dyrke hobbyer og lagre verktøy, sesongutstyr - og andre eiendeler som du ønsker å holde ute av syne, men likevel lett tilgjengelige når du trenger dem. Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Tregulv, gulvbelegg, malt betonggulv og fliser. Vegger: Panel, malt strie og malte betongvegger. Himlinger: Panel og malt betong. Det er lutet trepanel på vegger/tak/gulv i begge stuene, gangen og yttergangen. Det er lakkert treverk på wc og badet. Alle gulvene på soverommene og kontor er lutet, to av soverommene har ubehandlet treverk på vegger og tak og to soverom er veggene malt. Veggene har både stående og liggende panel. Det er god skapplass på soverommene, bokhylle og eget lintøyskap i gangen i loftsetasjen. Det er et walk-in-garderobe i loftsetasjen. For oppbevaring er det snekret hyller i boden i loftsetasjen og i kjelleren. Hybelen som er over garasjen inneholder trapperom/entré, bad/vaskerom, soverom og åpen stue/kjøkkenløsning. Bygningen har eget sikringsskap med egen strømmåler og sikringsskapet er lokalisert i boden i garasjen. Kjøkken i hybel Kjøkkeninnredningen i hybelen har laminerte skrog, glatte laminerte fronter og kjøkkenkum av stål, et høyskap og et overskap med integrert ventilator. Kjøkkeninnredningen er beregnet for frittstående hvitevarer med avsatt plass for komfyr og kjøleskap. Ventilatoren er integrert i skap over komfyr med avtrekk ut. Bad i hybel Enkelt bad/vaskerom med panel på vegger og i himling. På gulvet er det gulvbelegg med oppkant på vegger og ved terskel. Elektriske varmekabler i gulv. Badet er innredet med dusjkabinett , toalett, servant og speil med belysning over. Badet har naturlig ventilasjon fra ventil i himling. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Varmtvannsbereder på 120 liter lokalisert på kneloft, med adkomst fra luke på badet. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3: Nedløp og beslag, TG3 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det mangler snøfangere over terrassedøren. Dette var et krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler generelt snøfangere for hele taket, men dette var det ikke krav om på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det må monteres snøfangere på taket over terrassedøren mot vest for å tilfredsstille byggeårets krav. Det er ikke krav om montering av øvrige snøfangere, men det anbefales ved omlegging av taktekkingen. Kostnadsestimat: under kr 10 000. Utvendige trapper, TG3 Firetrinns tretrapp som adkomst til vaskerom. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat: under kr 10 000. Sluk, membran og tettesjikt, TG3 Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Plastsluk i dusjsone. Ukjent slukløsning under innbygget badekar. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det ser ut til å ikke være membran/tettesjikt under innbygget badekar. Lekkasjevann kan trenge inn under badekaret gjennom lufterist ved toalett. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. For å lukke avviket må badet rehabiliteres. Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000. Forhold som har fått TG2: Taktekking, TG2 Taket er tekket med betongtakstein. Undertak av asfaltpapp. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det registreres noe vekst av mose på taktekkingen, samt en del bøss fra omkringliggende trær. Under taksteinen ble det også oppdaget en del mose enkelte steder, trolig som følge av fuglereir. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Mose og bøss bør fjernes, da dette kan forkorte levetiden til tekkingen. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon, utvendig kledd med villmarkskledning. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er enkelte skader/bobler i kledningens overflatebehandling. Tiltak: Det må gjennomføres tiltak for å lukke avviket, men strakstiltak anses ikke som nødvendig. Vinduer, TG2 Trevinduer med 2-lags isolerglass som fastkarm og toppsving. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Bruksmerker for karmer og blomsterbrett er påregnelig. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer. Takvinduer, TG2 Dobbelt takvindu med 3-lags isolerglass. Vurdering av avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Merker etter fuktinntrengning i karm og på foring. Treverk i utvendig del av karm er misfarget og lettere fuktskadet. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer. Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Takvinduer må skiftes ut for å lukke avviket. Dører, TG2 Ytterdør av treverk med tilhørende sidefelt med 3-lags isolerglass. Ytterdør på vaskerom av treverk. Terrassedør på kjøkken av treverk med 2-lags isolerglass. Tofløyet terrassedør i stue av treverk med 2-lags isolerglass. Terrassedør på loftstue av treverk med 2-lags isolerglass. Terrassedør på soverom av treverk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mangler beslag under terrassedør i stue. Vrider for terrassedør på loftstue er noe hard å betjene. Tiltak: Det må gjennomføres tiltak for å lukke avvikene. Altan, TG2 Altan mot vest over karnapp for stue. Tettesjikt antatt av asfaltpapp med terrassegulv på tilfarere. Rekkverk av tre med liggende bordkledning. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. Veranda, TG2 Overbygget veranda mot sør med adkomst fra soverom. Rekkverk av tre med liggende bordkledning. Gulvoverflate av terrassebord. Ukjent tettesjikt mot underliggende terrasse. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Tregulv, gulvbelegg, malt betonggulv og fliser. Vegger: Panel, malt strie og malte betongvegger. Himlinger: Panel og malt betong. Overflater i boligen er generelt sett godt ivaretatt, tatt alder i betrakning, men bruksmerker og normal slitasje må påregnes. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres: Enkelte riss i betonggulv i underetasje. Noe slitt tregulv for gang i 1. etasje. Noe knirk i tregulv enkelte steder. Knirk/bevegelse for fuger i entré. Fuger har sprukket. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger i nyere tid og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper, TG2 Rett to-løps trapp med tette opptrinn til loftsetasje. Mellomrepos mellom etasjene. Åpen trapp til kjeller. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og panel i himling. Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Tiltak: Andre tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak da materialet beskyttes av dusjhjørne. Bruk av dusjhjørne eller kabinett er en forutsetning for videre bruk. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Lokalt fall i dusjsone. Begrenset med fall på øvrig gulv. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Membran: Smøremembran med ukjent utførelse. Plastsluk i dusjsone og under benkeskap. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er avvik: Utførelse for membran ikke kjent/dokumentert. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Badet er innredet med servantinnredning med heldekkende servanttopp. Speil med tilhørende belysning. Vegghengte skap. Dusjhjørne med dusjopplegg på vegg. Plassbygget og flislagt benk. Vaskeromsinnredning med benkeskap og overskap. Nisje- og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Nedfelt utslagsvask i benkeplate. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ikke tilstrekkelig plass til å ta tørketrommel ut og inn fra vaskeromsinnredning uten demontering av karmlist. Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Overflater vegger og himling, TG2 Fliser og panel på vegger og panel i himling. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er avvik: Ufagmessig inndeling av fliser på vegg. Riss i flisfuger i våtsone. Høyde på fliser/membran i våtsonen for badekaret er ikke tilstrekkelig. Tiltak: Slike riss/sprekker kan indikere bakenforliggende fuktskader, og konstruksjonen bør observeres jevnlig for å vurdere utvikling. Utbedring av påviste avvik anses ikke å være økonomisk rasjonelt, da badets alder tilsier at det står ovenfor en rehabilitering i nær fremtid. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det registreres tett oppkant ved dusjhjørne. Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Badet er innredet med: Dobbel servantinnredning. Speil med tilhørende belysning. Vegghengte skap. Innfliset badekar. Dusjnisje med dusjopplegg på vegg. Toalett. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres: Skade på laminatbenkeplate. Fuktsvelling i skapbunn på innredning. Enkelte fuktskader på innredning. Manglende inspeksjonsmulighet under badekar. Tett oppkant ved dusjvegg forhindrer lekkasjevann å renne til sluk. Tiltak: Utbedring av påviste avvik anses ikke å være økonomisk rasjonelt, da badets alder tilsier at det står ovenfor en rehabilitering i nær fremtid. Ventilasjon, TG2 Det er naturlig ventilering. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kjøkken 1. etasje Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning fra Sivesind Kjøkken med laminerte skrog, profilerte heltre fronter og heltre benkeplate med dobbel kjøkkenkum av stål. Belysning under overskap. Flislagt vegg bak platetopp. Integrerte hvitevarer som platetopp og stekeovn. Nisje for frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte bruksmerker og normal slitasje må påregnes. Overflater og fronter er slitte. Skapdører henger. Fuktsvelling i bunnplate under vaskekum. Eldre hvitevarer med begrenset gjenværende levetid, med unntak av oppvaskmaskin anskaffet i juni 2023. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Toalettrom 1. etasje Overflater og konstruksjon, TG2 Toalettrom i 1. etasje. Panel på vegger og i himling. Gulvoverflate av gulvbelegg. Innredet med servant, speil og toalett. Naturlig ventilering av rommet. Antatt begrenset tilluft. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Badstue 1. etasje Overflater og konstruksjon, TG2 Badstue i tilknytning til bad/vaskerom i 1. etasje. Panel på vegger og i himling. Gulvoverflate av gulvbord. Innredet med badstueovn med betjeningspanel på utsiden av badstuen. Benker av treverk. Dør som badstuedør av treverk med glassfelt. Badstueovnen er ikke funksjonstestet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Badstuen ser ut til å kun ha en lufteventil. For å skape god sirkulasjon av luften kreves det to ventiler. Én for tilluft og én for avtrekk. Badstuedør subber i karm/ terskel. Ukjent om det er etablert tettesjikt for gulv. Tiltak: Dør må justeres for å lukke avviket. Tilluft må etableres for å bedre ventilasjonen. Tettesjikt for gulv bør vurderes etablert. Tekniske installasjoner Avløpsrør, TG2 Synlige avløpsrør i: Plast. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rør for kloakkluftingen er ikke isolert. Eier opplyser at det ved enkelte tilfeller har blitt oppdaget fuktighet på gulvet i forbindelse med kloakkluftingen. Årsaken er ikke fastslått. Tiltak: Lufterør bør isoleres. Ytterligere undersøkelser av fuktighet ifm. kloakklufting anbefales. Ventilasjon, TG2 Boligen har naturlig ventilasjon med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Boligen har begrenset med veggventiler. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 300 liter fra 1986. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Elektrisk anlegg, TG2 Inntak med automatsikringer. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskap lokalisert i entré. 21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Installasjon av el-billader i garasje. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. Kommentar: Det foreligger samsvarserklæringer fra Hetland Elektro tilbake til 2005. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: El-anlegg er utenfor takstmannens fagområde og teknisk vurdering er derfor begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig. Tomteforhold Drenering, TG2 Drenering antas å være fra byggeår. Stedvis synlig fuktsikring av grunnmur. Kjelleren fremstår tørr på befaring. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Enebolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, datert 15.11.1985. Ferdigattest utstedt 19.10.1987. Ferdigattest for bruksendring av bod til soverom i 1. etasje, datert 02.05.2023. Enkelte rom på tegning stemmer ikke med dagens bruk. Den innerste delen av kjøkkenet, mot kjølerom i 1. etasje er adskilt fra resten av kjøkkenet og benyttes som en matbod. Én bod for loftsetasje benyttes som kontor. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Garasje m/ hybelleilighet Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Det forligger godkjente og byggemeldte tegninger datert 17/4-89. Ferdigattest datert 03/07-91. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Vinduer i hybelleiligheten har ikke tilstrekkelig størrelse i forholdt til hva som kreves av et vindu godkjent som rømningsvei. Utestue Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Godkjent vedtak om oppføring av bygning, datert 23/02-06. Det er sendt inn ferdigmelding for tiltaket, 17/07-23 Tilbakemelding fra kommune, 07/08-23. Status for bygningen i matrikkelen er dermed endret. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Enebolig Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Nåværende eier har bodd i boligen siden den ble oppført. Bygningen fremstår solid bygget, pent brukt og godt vedlikeholdt, selv om det finnes bygningsdeler hvor forventet levetid nærmer seg utlevd og det må påregnes utskiftninger i årene som kommer. Garasje m/ hybelleilighet Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Utestue Standard: Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår normalt vedlikeholdt både utvendig og innvendig.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Tørketrommel, to frysere i kjelleren samt stor bokhylle i 2. etasje kan medfølge om ønskelig for ny eier.

  Moderninseringer og påkostninger
  År 2022 Skiftet panel på terrassedør i 1. etasje. År 2022 Utedel for varmepumpe ble bygget inn. År 2022 Ny ventilator for hybelleilighet. År 2021 Skiftet panel på terrassedør i loftsetasje. År 2021 Montert varmepumpe i stue. År 2019 Nytt kjøleaggregat for kjølerom. År 2018 Innstallert el-billader i garasjen. År 2017 Nytt blandebatteri på kjøkken i hybelleilighet. År 2015 Nytt dusjkabinett og gulvbelegg for hybelleilighet. År 2006 Utestue med peis ble bygget. År 2005 Rehabilitert bad/vaskerom i 1. etasje. År 2000 Utbedring av tettesjikt for altan i loftsetasje etter lekkasje ved karnapp. År 1994 Oppgradering av bad i loftsetasje.

  TV/Internett/bredbånd
  Fibernett fra Telenor.

  Parkering
  Dobbelgarasje med elbillader fra 2018, bod og stor gruset gårdsplass med god plass til parkering for flere biler.

  Forsikringsselskap
  SpareBank1 LOFavør Husforsikring

  Polisenummer
  4716459/4708749

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger i nyere tid og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Moderat til lav aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   204 542,- (Omkostninger totalt)   7 704 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Varme i gulv for bad, bad/vaskerom, kjøkken, entré og hobbyrom. Pipe i teglstein. I stue er det murt peis. Vedovn i gang. Varmepumpe fra Mitsubishi Electric i stue i 1. etasje, montert i 2021. Utedel ble innbygget i 2022. For øvrig oppvarming med elektriske panelovner i begge stuene, toalettrom og soverommene. Dato for siste kontroll av pipe/ildsted: 12.01.2018 Dato for siste feiing: 30.04.2021 Varmtvannsbereder på ca 300 liter fra 1986 er plassert i kjelleren.

  Info strømforbruk
  Boligens strømforbruk for 2022 utgjorde 21811 kWh ifølge selger.

  Energiklasse
  E

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr kr 4 747,64 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 pr skorstein/skorsteinsløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  1076836

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3876611

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikringer, brøyting/vedlikehold av felles privat vei, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett mv.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/40/23: 06.12.1985 - Dokumentnr: 7881 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:40 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 363387 - Omnummerering ved kommuneendring. Tidligere: Knr:0605 Gnr:40 Bnr:23 EIendommens rettigheter 11.11.1985 - Dokumentnr: 7206 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:40 Bnr:1. Det fremgår av den tinglyste erklæringen at eiendommen har tillatelse til å ha liggende og vedlikeholde vann og kloakkledninger som går over gnr 40 bnr 1. Ledningstraseen fremgår av vedlagt kart. Graving og vedlikehold skal utføres slik at det ikke oppstår skade av noen art med erstatningsplikt dersom dette skulle finne sted. Det tinglyste dokumentet følger vedlagt salsoppgaven. 25.08.2023 - Dokumentnr 912111 Bestemmelse om veg. Rettighet hefter i: Knr: 3007 Gnr: 39 Bnr: 216. Bestemmelse om vedlikehold. Eiendommen har tinglyst veirett fra den kommunale veien i Nordre Ringåsen og fram til eiendommen med felles vedlikeholdsplikt. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ringerike kommune har utstedt ferdigattest for enebolig datert 19.10.1987, ferdigattest for bruksendring av hybelleilighet i 2. etasje over garasje datert 03.07.1991, godkjent søknad om oppføring av åpen utestue datert 23.02.2006, samt ferdigattest for bruksendring - bod i boligens 1. etasje er endret til soverom ca 12 kvm. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men enkelte rom på tegningene stemmer ikke med dagens bruk. Den innerste delen av kjøkkenet, mot kjølerom i 1. etasje er adskilt fra resten av kjøkkenet og benyttes som en matbod. Én bod for loftsetasje benyttes som kontor. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, jf. byggesaksforskriften. Vinduer i hybelleiligheten har ikke tilstrekkelig størrelse i forholdt til hva som kreves av et vindu godkjent som rømningsvei.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 3007 458 Ringåsen 2 vedtatt 08.07.2019. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende. Ringåstoppen 3 og 5 grenser til et areal fra Ringvold frukthage som er skilt ut og tomtefeltet ble på slutten av 1980-tallet godkjent av kommunen. Det er planlagt tomter videre forbi eiendommen, samt eplefeltet som grenser mot eksisterende tomtefelt. Årsaken til at boligfeltet ikke ble igangsatt var at kommunen satte en klausul om at utbygger måtte bekoste utvidelse av eksisterende kommunal vei. Selv om det ikke er planer om å komme i gang med tomtefeltet per i dag må man påregne at det kan bli en utbygging en gang i fremtiden. Det er også et tomtefelt som ligger lenger nede (før du kommer til Ringåstoppen) som er godkjent av kommunen og som kan bli utviklet i fremtiden.

  Adgang til utleie
  Det er gitt tillatelse etter plan- og bygningsloven for hybelleilighet i 2. etasje over garasjen. Hybelleiligheten har egen adresse og er utleid for kr 6000/mnd. Leiekontrakten er tidsubestemt med 2 måneders gjensidig oppsigelse. Boligen selges med løpende leieforhold. Ny eier må tegne ny leiekontrakt med leietaker.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  7 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,00))   204 542,- (Omkostninger totalt)   7 704 542,- (Totalpris inkl. omkostninger) 

  Omk. kjøper beløp
  204542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 82500. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev