aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Riperbakken 11C! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

HØNEFOSS Riperbakken 11C

Delikat og gjennomført rekkehus med fantastisk utsikt! Innvendig totalrehabilitert i 2022. Garasje i rekke. Barnevennlig

 • kr 4 690 000
 • BRA 119 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 690 000
 • Omkostningerkr 130 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 820 292
 • ObjektstypeRekkehus
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 971
 • Soverom3
 • ArealP-rom 114 m²
 • Tomt277.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 117 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000)) 130 292 (Omkostninger totalt) 4 820 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Delikat og gjennomført rekkehus med svært attraktiv, sentral og familievennlig beliggenhet. Fantastisk utsikt over Hønefoss by, hage og solrike uteplasser. Nyasfaltert gårdplass med plass til parkering - i tillegg til en garasje i felles garasjerekke på feltet. Huset ble i 2022 innvendig rehabilitert av fagfolk med nye overflater, nytt bad og kjøkken, rør, elektrisk, vinduer og ytterdører. Boligen har en god planløsning og fremstår som svært innbydende med delikate fargevalg, fiskebeinsgulv, fine garderobeløsninger, tidsriktig innredning og utstrakt bruk av downlightsbelysning som gir boligen et helhetlig og gjennomført uttrykk. - Smartstying av downlights med dimmere tilkoblet appstyring - Fiber Barnevennlig i blindvei, lekeplass på feltet og gangavstand til alle byens fasiliteter!

Riperbakken 11C, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Rekkehus
  Bruksareal
  -1. underetasje: 58 kvm Takhøyde sokkeletasje: Målt 2,29 m, men vil kunne variere.
  1. etasje: 61 kvm Takhøyde 1. etasje: Målt 2,34 m, men vil kunne variere.
  Primærrom
  -1. underetasje: 53 kvm Entré, gang, soverom, bad/vaskerom, soverom.
  1. etasje: 61 kvm Soverom, stue, kjøkken.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 5 kvm Bod, bod.  Tomt
  277.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet, flat og skrånende tomt. Tomta er opparbeidet med plen og noe beplantning. Betongheller utenfor terrassedør på boligens bakside, skiferheller ved inngangsparti og asfaltert gårdsplass.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv og sentral beliggenhet ved Riperbakken på Høyby i Hønefoss. Boligen har en flott beliggenhet med solrike uteplasser og fantastisk utsikt over Hønefoss by! Vestvendt hage med platting, hellebelagt inngangsparti med skiferplatting og østvendt veranda på ca 10,6 kvm med praktfull utsikt. Nyasfaltert gårdsplass med plass til parkering og en tilhørende garasje i felles garasjerekke på feltet. Barnevennlig i blindvei uten gjennomgangstrafikk, lekeplass like bortenfor og gangavstand til den populære Fosseparken med skatepark - til glede for barn og ungdom i alle aldre! Til nye Benterud barneskole er det rundt 25 minutters gangavstand og nærmeste barnehager er Hønefoss barnehage, Blåbærskogen barnehage og Eikli barnehage. Her kan du leve det enkle og gode liv med alle daglige servicetilbud og byens attraksjoner i umiddelbar nærhet. Dagligvarehandelen kan du gjøre på Kuben kjøpesenter som ligger kun ti minutters gangavstand unna - som dessuten tilbyr alt av daglige servicetilbud, spisesteder, apotek og vinmonopol. Nærmeste dagligvarebutikker er Meny på Kuben med ferskvaredisk og Rema1000 i Sentrumskvartalet. Boligen har også en fin beliggenhet for pendlere med ti minutters gangavstand til rutebilstasjonen med avganger for hele 29 linjer i alle retninger, og bussholdeplass Høybyveien kun fem minutter unna. Til Hønefoss stasjon for Bergensbanen er det ti minutters gangavstand. Byen byr på flotte turmuligheter til Schjongslunden, i Søndre Park - til Petersøya, eller Elvelangs som går helt fra Hovsenga på Nordsida langs Storelva og ned rundt Sjongslunden. Her er flotte friluftsområder og bademuligheter ved Bystranda. Ønsker du å holde deg i form er ligger EVO treningssenter på Kuben. Vinterstid er det oppkjørte lysløyper i Hovsmarka. På Ringkollen som ligger rundt 20 minutters kjøring unna - er det både lysløyper, alpinbakke, og akebakke for de minste. Derfra kommer du inn på det løypenettet i Nordmarka. Her kan du gå på ski, eller sykle helt inn til Tryvann i Oslo. På Ringkolltoppen er det bygget en flott grillstue og en måleplate som peker mot fjellene fra Gaustatoppen i sør og vestover mot Hardangervidda. Det kjøres løypemaskin fra Ringkolltoppen og ned til skistadion på Ringkollen. Med bil tar det rundt omtrent like lang tid å komme seg til Damtjern, og da er du ikke langt fra noen av de beste ørretvannene i området, og skiforeningens løypenett i Nordmarka.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Benterud skole (1-7 kl.) 24 min gangavstand Veienmarka ungdomsskole (8-10 kl.) 6 min kjøreavstand Hov ungdomsskole (8-10 kl.) 9 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 12 min gangavstand Hønefoss videregående skole 22 min gangavstand Barnehager i nærheten Hønefoss barnehage 9 min gangavstand Blåbærskogen barnehage 13 min gangavstand Eikli barnehage 19 min gangavstand

  Skolekrets
  Benterud.

  Offentlig kommunikasjon
  Bussholdeplass Høybyveien 6 min gangavstand. Hønefoss togstasjon 10 min gangavstand. Gardermoen Lufthavn 1 t 1 min kjøreavstand.

  Byggemåte
  Rekkehus Rekkehus fra 1971 med sokkeletasje og 1. etasje. Yttervegger over terreng av isolert bindingsverk, kledd med stående tømmermansskledning. Yttervegger under terreng av murkonstruksjon, antatt som pussede lettklinkerblokker. Vegger mellom boligene som brannskillevegger av murte blokker. Sorte trevinduer med 2-lags isolerglass fra 2022 som toppsving og fastkarm, med innvending sortmalt listverk. Ytterdør av treverk med 3-lags isolerglass. Terrassedører av treverk med 2-lags isolerglass. Veranda for 1. etasje mot øst med adkomst fra stue. Takkonstruksjon av takstoler som salttak, med kaldtloft og bærende undertak. Taket er tekket med asfaltshingel. Kaldloft med lufting ved raft. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Bjelkelag, terrassebord, rekkverk og øvrig bærekonstruksjon av malt, impregnert treverk. Rekkverk som stående spiler med avrundet topprekke. Det er montert downlights i gesims over terrasse. Levegger mot naboer på boligens fremside og bakside. Skiferheller og trappetrinn av betong utenfor inngangsparti. Betongheller på boligens bakside utenfor terrassedør mot vest, samt to-trinns trapp av impregnert treverk. Etasjeskiller antatt som trebjelkelag. Betongplate på mark for sokkeletasje. Garasje Garasje på 13 m² i felles garasjerekke. Enkel konstruksjon av uisolert bindingsverk med impregnert svill oppført rett på grunn. Utvendig kledd med stående tømmermannskledning. Enkelt bindingsverk med netting som delevegger mellom garasjeplassene. Betongheller og subbus som gulv i garasje. Takkonstruksjon som salttak med bjelker/sperrer anlagt på delevegger med bærende, bordkledd undertak. Undertak tekket med asfaltpapp. Taktekking av metallplater. Øvrige beslag, takrenner og nedløp av metal. Vindskier av treverk. Garasjeporter av treverk med portmål 2,42m x 1,95m. Asfaltert område utenfor garasjerekke. Garasjerekke fremstår skjev, med enkelte råteskader i blant annet kledning som følge av uegnet materialbruk mot grunn/terreng. Moden for overflatebehandling. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 29.03.2023 av takstmann Thomas Knutsen med teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Arbeid på bad/våtrom, totalrenovering kun utført av faglært v/RS rør og Byggmester Sundberg. Tettesjikt/membran/sluk er fornyet. Skjevt gulv i 1. etasje er delvis rettet opp. Alt elektrisk anlegg inkl sikringsskap er byttet, utført av faglært v/Hønefoss Elektro AS. Det er nedgravd oljetank på eiendommen.

  Innhold
  Boligen har en gjennomgående god planløsning og følgende romfordeling. Meget innbydende inngangsparti med utebelysning og østvendt skiferplatting med plass til utemøblement. Underetasje Entré, gang, 2 soverom, bad/vaskerom og 2 innvendige boder på hhv 2 og 3 kvm. 1. etasje Soverom, kjøkken og stue med utgang til vestvendt terrasseplatting/hage og østvendt veranda på ca 10,6 kvm med praktfull utsikt. Adkomst til kaldtloft fra soverom. En garasje på 13 kvm i felles garasjerekke.

  Standard
  Delikat og gjennomført rekkehus med svært attraktiv, sentral og familievennlig beliggenhet. Boligen har en flott beliggenhet med fantastisk utsikt, hage og solrike uteplasser. Nyasfaltert gårdplass med plass til parkering - i tillegg til en garasje i felles garasjerekke på feltet. Boligen har en gjennomgående god planløsning og fremstår som svært innbydende med delikate fargevalg, fiskebeinsgulv, fine garderobeløsninger, tidsriktig innredning og utstrakt bruk av downlightsbelysning som gir boligen et helhetlig og gjennomført uttrykk. Smartstying av downlightsbelysning med dimmere tilkoblet appstyring fra Plejd med hovedbryter ved inngangspartiet. Huset er oppført i 1971 og ble i løpet av høsten 2022 innvendig totalrehabilitert av fagfolk. Arbeider er hovedsaklig utført av Byggmester Sundberg AS, Hønefoss Elektro AS og RS Rør AS. Følgende oppussing er utført; to boder i sokkeletasje er fjernet og omgjort til gang, fjernet vegg mellom stue og kjøkken for å lage åpen løsning, samtlige overflater for gulv, vegger og himlinger i oppholdsrom er nye, yttervegger er innvending påforet og etterisolert, samt ny diffusjonssperre, nytt kjøkken, nytt bad/vaskerom, ny ytterdør, nye terrassedører og nye vinduer, nytt røropplegg med rør-i-rør-system, en ny varmtvannsbereder, nytt skjult el-anlegg med automatsikringer og downlights for alle oppholdsrom og asfaltert biloppstillingsplass. Meget innbydende inngangsparti med utebelysning og østvendt skiferplatting med plass til utemøblement. Entré/gang Lys og innbydende entré/gang med gulvvarme og stor skyvedørsgarderobe med god plass til sko og yttertøy. Sortmalt trapp fra byggeår med nytt rekkverk og ny håndløper av eik og metallspiler. Legg merke til den flotte spileveggen i trappeløpet! Sorte, profilerte innerdører med massiv kjerne med sort listverk. Boligen har oppvarming med luft-til-luft varmepumpe på kjøkken og gulvvarme i entré/gang og bad/vaskerom i underetasjen. Pipeløp med mulighet for innsetting av ildtsed. Stue Stua og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning - helt i tråd med dagens interiørtrend. Stua er romslig med delikate fargevalg, fiskebeinsgulv og listefrie overganger mellom vegg og himling som gir et sømløst og tidsriktig uttrykk. Det er god plass til både sittegruppe, tv-løsning og spisebord - der spisebordet får sin naturlige plassering ved vinduene der den fantastiske utsikten av Hønefoss by kan nytes! Fra stua er det utgang til vestvendt hage med platting og østvendt veranda på ca 10,6 kvm med praktfull utsikt! Kjøkken Lekkert tidsriktig kjøkken som var nytt i 2022. Ikea kjøkkeninnredning med laminerte skrog, sorte glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum. Stor kjøkkenøy med god skapplass og sitteplass på den ene siden. Induksjonstopp med downdraft ventilator med kullfilter, kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, vinskap og stekeovn i praktisk arbeidshøyde. Det er installert komfyrvakt over koketopp. Alle hvitevarer på kjøkkenet er integrert og medfølger i handelen. Bad/vaskerom underetasje Delikat helfliset bad som var nytt i 2022, utført i sin helhet av fagfolk. Badet har dobbel servantinnredning med skuff og toppmonterte servanter, rundt speil med belysning, vegghengt toalett med innebygd sisterne og nedsenket dusj med veggmontert dusjopplegg. Takhøy skyvedør med speilfront til eget avlukke for vaskemaskin, vannfordelingsskap og varmtvannsbereder. LED downlightsbelysning i himling, varmekabler og mekanisk avtrekk med elektrisk avtrekksvifte i himling med utslipp over tak. Soverom Boligen har 3 soverom av god størrelse malt i behagelige, tidsrikige farger. Hovedsoverommet har en stor skyvedørsgarderobe. Alle garderobeskap medfølger i handelen. Lagringsplass Boligen har to innvendige boder på til sammen 5 kvm. Kaldtloft med adkomst via loftsstige på soverom. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Laminat av fiskebeinsutførelse. Vegger: Malte glatte flater av gips med listefri overgang for vegg/himling. Spiler på en vegg i trapp. Himlinger: Malte glatte flater av gips med downlights i himlinger for samtlige oppholdsrom. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3: Branntekniske forhold, TG3 Av utstyr for sikkerhet ved brann skal det være: Røykvarsler i hver etasje - Brannslukningsapparat 17. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. Kommentar: Nytt brannslokningsapparat mars 2023. 19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Nye røykvarslere i Mars 2023, montert i hver etasje. Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri. Det er ikke krav til utbedring 20. Er det skader på røykvarslere? Nei. Forhold som har fått TG2: Utvendig Taktekking, TG2 Taket er tekket med asfaltshingel. Besiktiget fra bakkenivå. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Nedløp og beslag, TG2 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er avvik: Mangler beslag under terrassedør mot vest. Registrert høye fuktverdier i undertak ved gjennomføringer. Mulig konsekvens av utettheter ved beslag. Tiltak: Stigetrinn for feier må monteres. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser av pipehatten og beslag. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger over terreng av isolert bindingsverk, kledd med stående tømmermansskledning. Yttervegger under terreng av murkonstruksjon, antatt som pussede lettklinkerblokker. Vegger mellom leiligheter som brannskillevegger av murte blokker. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte kledningsbord er sprukket. - Enkelte tørre overflater for kledningsbord. - Utskiftede kledningsbord er ikke overflatebehandlet. - Manglende spalte mellom kledning / omrammingsbord og vannbrett. Tiltak: Enkelte kledningsbord bør utskiftes. - Tørre og ubehandlede flater bør overflatebehandles. - Etabler spalte / klaring mellom omrammingsbord og vannbrett. Takkonstruksjon/loft, TG2 Takkonstruksjon som salttak av prefabrikerte W-takstoler med bærende undertak. Kaldloft med lufting ved raft. Adkomst fra soverom via luke med trappestige. Undertak inspisert fra kaldtloft. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er målt høyt funktinnhold i bordtak / undertak ved gjennomføring for lufting og for pipe. På kaldtloft er det synlige luftekanaler av asbestholdige materialer. Tiltak: Asbestholdige materialer bør saneres av profesjonelle aktører. Det bør foretas ytterligere undersøkelser av gjennomføringer i undertak. Dører, TG2 Ytterdør av treverk med 3-lags isolerglass. Terrassedører av treverk med 2-lags isolerglass. Innvending sortmalt listverk for dører. Vurdering av avvik: Det er avvik: Beslag under terrassedør mot vest er ikke montert. Tiltak: Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Veranda for 1. etasje mot øst på om lag 10,6 m², med adkomst fra stue. Bjelkelag, terrassebord, rekkverk og øvrig bærekonstruksjon av malt, impregnert treverk. Rekkverk som stående spiler med avrundet topprekke. Det er montert downlights i gesims over terrasse. Levegger mot naboer på boligens fremside og bakside. Skiferheller og trappetrinn av betong utenfor inngangsparti. Betongheller på boligens bakside utenfor terrassedør mot vest, samt to-trinns trapp av impregnert treverk. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat i fiskebeinsutførelse. Varmefolie for éntre og gang i sokkeletasje. Vegger: Malte glatte flater av gips med listefri overgang for vegg/himling. Spiler på en vegg i trapp. Himlinger: Malte glatte flater av gips med downlights i himlinger for samtlige oppholdsrom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ujevnheter for betonggulv i 1. etasje medfører svikt- og noe knirk i laminatgulv enkelte steder. Laminatgulv har gått fra hverandre i gang, men er forsøkt utbedret. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Etasjeskiller antatt som trebjelkelag Betongplate på mark for sokkeletasje. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt i entre / gang i 1. etasje. Tiltak: Andre tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Usikker aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Rom under terreng, TG2 Innvendige utforede vegger på deler av grunnmur. Det er foretatt hulltaking for fuktmåling i utforet konstruksjon på innside av grunnmur, der hulltakingen ble utført i gang. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist bruk av dampsperre på innvendig utforet vegg under terreng. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak da veggkonstruksjonen fremsto tørr på befaringsdagen. Det understrekes at utforede konstruksjoner på mur under terreng er risikokonstruksjoner som har høy skadefrekvens når det gjelder fuktskader. Overvåk tilstanden jevnlig og vurder utvendig drenering av grunnmur. Innvendige trapper, TG2 Sortmalt 180° svingtrapp av treverk fra byggeår. Nytt rekkverk- og ny håndløper av eik med spiler av metall. Spilevegg i trapp. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Enkelte bruksmerker i trapp. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning fra IKEA montert i 2022 med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum. Stor kjøkkenøy med oppbevaring og sitteplasser. Takhøye høyskap og overskap. Integrerte hvitevarer som koketopp med ventilator, kjøleskap, oppvaskmaskin, vinskap og stekeovn. Kjøkkenventilator med kullfilter integrert i komfyrtopp. Komfyrvakt over koketopp. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mangler foring mot himling. Tiltak: Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG2 Plast rør-i-rør-system med vannfordelingsskap, installert i 2022. Synlige vannføringer i metall. Synlig hovedvannledning med stoppekran, reduksjonsventil og digital vannmåler lokalisert i vannfordelingsskap på bad/vaskerom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mangler sprutdeksel og utvendig utforing/pynteramme for vannfordelingsskap. Stoppekran kommer i konflikt med dør til vannfordelingsskap, slik at skapet ikke kan lukkes igjen. Tiltak: Lokale tiltak må påregnes for å lukke avvikene. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 2022, lokalisert på bad / vaskerom. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2014 lokalisert på bod under trapp. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Gjelder bereder på bod under trapp. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold Drenering, TG2 Ingen synlig drenering. Vurdering av avvik: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Tiltak/Andre tiltak: Anbefaler og etablere fuktsikring / drenering av grunnmur mot vest. Terrengforhold, TG2 Skrånet og flatt terreng mot vest. Flatt terreng mot øst. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det vil potensielt kunne ledes vann til grunnmur mot vest ved store nedbørdsmengder, om grunnen ikke har tilfredsstillende dreneringsevne. Tiltak: Ny drenering av grunnmur bør vurderes for å forhindre fuktinntrenging i sokkeletasje. Rekkehus. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger ikke tegninger. Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger fra den aktuelle byggesaken hos kommunen, men det foreligger gyldig ferdigattest datert 08.07.71. Innhentede tegninger viser enn annen bygning enn Riperbakken 11. Hva de enkelte rom er definert- og godkjent som er umulig å si, da godkjente tegninger ikke foreligger. Eier opplyser at to boder i sokkeletasje er implementert som en del av gang under rehabiliteringen. Omgjøring av bodareal til varig oppholdsrom er søknadspliktig. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja For utfyllende opplysninger vedrørende håndverkertjenester - se opplysninger under Beskrivelse av eiendommen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Garasje i rekke. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger ikke tegninger. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Rekkehus Standard: Normalt god standard på bygget utfra alder/konstruksjon - se beskrivelse under konstruksjoner. Vedlikehold: Boligen har gjennom høsten 2022 vært gjennom en innvendig totalrehabilitering, hvor samtlige overflater og rom er rehabilitert, i tillegg til nye utvendige dører og vinduer. Øvrige utvendige forhold er normalt vedlikeholdt. Garasje i rekke Standard: Bygget har enkel standard. Vedlikehold: Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Vedlikehold/oppgraderinger opplyst av eier: I løpet av høsten 2022 har boligen vært gjennom en innvendig totalrehabilitering. Arbeider er hovedsaklig utført av Byggmester Sundberg AS, Hønefoss Elektro AS og RS Rør AS. - To boder i sokkeletasje er fjernet og omgjort til gang. - Vegg mellom stue og kjøkken fjernet. - Samtlige overflater for gulv, vegger og himling i oppholdsrom er nye. - Yttervegger er innvending påforet og etterisolert, samt ny diffusjonssperre. - Nytt kjøkken. - Nytt bad/vaskerom. - Ny ytterdør, nye terrassedører og nye vinduer. - Nytt røropplegg med rør-i-rør-system i vannfordelingsskap. - Ny varmtvannsbereder - Nytt skjult el-anlegg med automatsikringer og downlights for alle oppholdsrom. - Asfaltert biloppstillingsplass.

  TV/Internett/bredbånd
  Fibernett.

  Parkering
  En garasje på 13 kvm i felles garasjerekke (nr 2 fra høyre side), samt asfaltert gårdsplass med god plass til parkering. Portmål for garasje er 2,42m x 1,95m. For øvrig gjesteparkering på nærmere angitte plasser.

  Forsikringsselskap
  Enter Forsikring

  Polisenummer
  7271656

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 117 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000)) 130 292 (Omkostninger totalt) 4 820 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk. Gulvvarme (varmefolie) i entré og gang i underetasjen. Varmekabler på bad/vaskerom. Luft-til-luft varmepumpe på kjøkken. Pipe av lettklinkerblokker, forblendet med teglstein over tak. Ildsted er ikke montert, men det er mulighet for installering av ildsted. Dato for siste kontroll av pipe/ildsted: 17.09.2014 Dato for siste feiing: 05.12.2020 Varmtvannsbereder fra 2022 (med appstyring) er plassert på bad/vaskerom. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2014 plassert i bod under trapp. Det er ifølge selger en nedgravd oljetank på eiendommen. Synlig utstyr for parafintank i bod. Påfyllings- og lufterør for parafintank på bakside. Eier opplyser at tanken er frakoblet. Fra 1. januar 2020 ble det innført forbud mot fossil olje eller parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes.  Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader i f.t. fjerning eller tømming/spyling/plombering. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no

  Info strømforbruk
  Boligens strømforbruk utgjør ca 1250 kWh/mnd. Boligen har automatsikringer. Nytt sikringsskap/elanlegg 2022.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 747,64 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 inkl. mva. pr. skorstein/skorsteinsløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  696565

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2507635

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, forsikring, vedlikehold/brøyting/strøing av felles privat vei, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det ingen tinglyste heftelser, eller tinglyste rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver. Eiendommen har andel i realsameie: 1/8 av gnr 45 bnr 266, 1/14 av gnr 45 bnr 267, 1/14 av gnr 45 bnr 268 og 1/14 av gnr 45 bnr 269.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ringerike kommune har utstedt ferdigattest på eiendommen datert 08.07.1971. Det fremgår av ferdigattesten at byggearbeidet er lovlig utført når følgende anmerkning er rettet: fuge mellom støp og murverk i begge gavler er bare tettet ned til terrengnivå. Det tas forbehold vedrørende vinduer samt bortledning av takvann, og slisser i utvendig sokkeletasje. Det er ukjent om disse anmerkningene er rettet. Det foreligger ikke godkjente og bygningstegninger fra byggeår for denne eiendommen hos kommunen. Innhentede tegninger fra kommunen viser enn annen bygning enn Riperbakken 11. Hva de enkelte rom er definert- og godkjent som er umulig å si, da godkjente tegninger ikke foreligger. Eier opplyser at to boder i sokkeletasje er implementert som en del av gang under rehabiliteringen. Det gjøres oppmerksom på at omgjøring av bodareal til varig oppholdsrom er søknadspliktig. Ferdigattest og bygningstegninger mottatt av kommunen følger vedlagt salgsoppgaven.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan 300777 Teglverkstomten vedtatt 14.08.1974. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 05.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, ras- og skredfare og krav vedrørende infrastruktur.

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 117 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000)) 130 292 (Omkostninger totalt) 4 820 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  130292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 67 000 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 35 400 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev