aktiv-eiendomsmegling
- Velkommen til Snipphaugen 22 - En en velholdt enebolig i frodige omgivelser på Viul -
- Velkommen til Snipphaugen 22 - En en velholdt enebolig i frodige omgivelser på Viul -

HØNEFOSS Snipphaugen 22

Stor og innholdsrik enebolig med dobbeltgarasje i landlige omgivelser| Nydelige uteområder | 4 soverom | 2 Bad

 • kr 3 400 000
 • BRA 177 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 400 000
 • Omkostningerkr 102 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 502 042
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1949
 • Soverom4
 • ArealP-rom 144 m²
 • Tomt844.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,00))   102 042,- (Omkostninger totalt)   3 502 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning 1. etasje -
Flytt rett inn i Snipphaugen 22! Dette er en flott eiendom med usjenert beliggenhet i landlige omgivelser på Viul. Boligen går over tre plan og har rikelig med plass til hele familien. Her får du blant annet to stuer, spisestue, et godt utstyrt kjøkken, fire soverom og to bad. Meget pent opparbeidet tomt med gode sol- og utsiktsforhold og flere sosiale uteområder. Her kan man flytte seg rundt etter både vær og sol. Det er også oppført en romslig garasje på tomten. Eiendommen ligger i Vang skolekrets med skolebuss for barna. Det er kort vei til fine turområder på bl.a. Eggemoen og i Åsbygda/Haug. Hønefoss ligger ca 8 km fra boligen og til Jevnaker er det ca. 7 km. Velkommen på visning
- I 2020 ble det lagt nytt laminatgulv i hele huset, uteom kjelleren -

Snipphaugen 22, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 44 kvm
  1. etasje: 101 kvm
  2. etasje: 32 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 11 kvm Gang med trapp, bad
  1. etasje: 101 kvm Entré/gang med trapp til loftsetasje, stue, kjøkken, soverom, bad, trapperom til kjeller
  2. etasje: 32 kvm Gang med trapp, toalettrom, 3 soverom
  Sekundærrom
  Kjeller: 33 kvm Vaskekjeller, 2 boder  Tomt
  844.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt som er flat/skrånende og opparbeidet med plen, beplantning og uteområder. Gruset gårdsplass.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fint til på Viul, kun en snau kilometer fra E16 på Eggemoen og ca. 8 km nord-øst for Hønefoss sentrum. Området består i hovedsak av spredt eneboligbebyggelse og landbruksområder. Det er kort vei til til elven med bade- og fiskemuligheter. På Eggemoen er det lysløype om vinteren og ellers fine tur- og treningermuligheter året rundt.

  Adkomst
  Fra Hønefoss kjører man RV35 til Eggemoen, og tar av til høyre mot Viul. Følg veien til stort hvitt hus på venstre side og ta inn til Snipphaugen. Følg denne veien et lite stykke, og eiendommen ligger på venstre side. På Finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Vang skole (1-7 kl.) Haugsbygd ungdomsskole (8-10 kl.) Ringerike videregående skole Hønefoss videregående skole Barnehager i nærheten Nedre Auren gårdsbarnehage Smeden barnehage Haug barnehage Samsmoen barnehage Nesbakken barnehage

  Skolekrets
  Vang

  Offentlig kommunikasjon
  Viul bru bussholdeplass, ca 10 minutter gangavstand, Linje 225 Hønefoss togstasjon ca 13 min kjøreavstand Oslo Gardermoen Lufthavn ca 50 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Bolig med primærareal på 159 m² over 2 plan og kjeller, bygget i 1949, med tilbygg fra 1997 og 2007. Oppført med støpt grunnmur på opprinnelig del med kjeller. Ringmur på tilbygg. Yttervegger Yttervegger i trekonstruksjon med stående og liggende trekledning Yttertak Tak som saltakkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Kaldt loft på opprinnelig del er etterisolert. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Vinduer Eldre trevinduer med 2-lags isolerglass Dører Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. To terrassedører i treverk med 2-lags isolerglass For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 12.06.2023 av takstmann Mathis Guttorm Kjexrud-Egge for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  1) Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, vannskade, bad kjeller. Full rehabilitering gjennom forsikringssak. 2) Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Forsikringsselskapets oppdragstaker. Skade 1 har stått for hele prosessen i samarbeid med sine faglærte samarbeidspartnere innefor alle fagfelt. Arbeid utført av SKADE 1 2.1) Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja, full renovasjon. 2.2) Er arbeidet byggemeldt? Nei 3) Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja, tilbakeslag i toalett kjeller, grunnet tette rør. Video tatt av Norva24. Mange avgreninger gjør at det bør vurderes byttet. 4) Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Alle sluk og avløp utbedret i forbindelse med vannskade nevt i bad kjeller. Norva24 har kontrollert og spylt. Forgreninger er ikke utbedret og nevnt i forrige punkt. Arbeid utført av SKADE 1 og Norva24 7) Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja, dårlig trekk i vedovn peisestue. 8) Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, eldre hus, så skjevhet i gulv. 11) Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Sikringsskap byttet. Automatsikringer. Gamle ledninger skiftet i hele huset utenom enkelte ledninger i kjeller. Gamle kontaktpunkt er skifter, og nye kontaktpunkter montert etter krav om antall. Alt el-arbeid er utført av Din El -Installatør. 11.1) Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja 12) Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, anlegget ble kontrollert i helhet da arbeid på det elektriske ble utført. 16) Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Det ble fjernet og tettet igjen et vindu ved kjøkken da vi renoverte. Arbeid utført av: Firmaet eksisterer ikke lenger 23) Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja, utbedring og renovering av bad i kjeller etter vannskade. Tilstandsvurdering på rør.

  Innhold
  Kjeller: Gang med trapp, bad, 2 boder og vaskekjeller 1. etasje: Entré/gang med trapp til loftsetasje, stue, kjøkken, soverom, bad og trapperom til kjeller Loftetasje: Gang med trapp, toalettrom og 3 soverom

  Standard
  Boligen har en normalt god standard, og er velholdt med tidsriktige overflater. Kjøkken Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, profilerte fronter og solid marmor benkeplate med kjøkkenkum. Fasadeskifer på bakvegg over deler av benkeplate. Belysning under overskap. Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjon platetopp, microbølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Bad i kjeller Bad er under rehabilitering av forsikringsselskap etter vannskade. Det blir montert baderomsplater på vegg. Himling har malte plater. Nye fliser på gulv med sokkelflis, oppvarming med elektrisk varmekabler. Bad 1. etasje Bad fra 1997, i følge tidligere takst. Alder og tilstand tilsier at det må påregnes rehabilitering av bad. Fliser og panel på vegger, og panelt himling. Malte fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler Soverom Boligen har fire soverom, tre i loftetasjen og ett i første. Hovedsoverommet har utgang til terrasse Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat, fliser og malt betong. Vegger: Panel, panelplater og malt puss. Himlinger: Panel og malte glatte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. ENEBOLIG - UTVENDIG Taktekking, TG2 Taket er tekket med betongtakstein. Taktekkingen er besiktiget fra bakkenivå og innvendig i bolig. I følge tidligere takst er taktekking fra ca. 1985. Det er ukjent om undertak ble byttet samtidig. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. - Taktekking er delvis mosegrodd. Tiltak: - Mose bør fjernes, da denne forkorter levetiden til tekkingen. Det er ikke behov for strakstiltak, men ut ifra alder kan skader oppstå på eldre taktekking. Nedløp og beslag, TG2 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier i treverk. Vurdering av avvik: - Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger i trekonstruksjoner. Liggende og stående utvendig trekledning. Vurdering av avvik: - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. - Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Beplantning inntil kledning anbefales fjernet, da dette forkortet kledningens levetid. Kledning er ført helt ned mot beslag/vannbrett, dette vil føre til fuktopptrekk i endeved. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Tiltak: - Overvåk tilstanden jevnlig. Vinduer, TG2 Eldre trevinduer med 2-lags isolerglass. Vurdering av avvik: - Det er avvik: - Noe slitasje. Enkelte vinduer trenger justering. Tettelister var harde/slitt. Vindu står ned på eller nært beslag, noe som øker risiko for fuktopptrekk. Et vindu i kjeller som ikke er mulig å åpne. Tiltak: - Vedlikeholdsarbeider bør påregnes. Dører, TG2 Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass. To terrassedører i treverk med 2-lags isolerglass. Varierende alder. Vurdering av avvik: - Noe slitasje. Tiltak: - Det må påregnes noe vedlikeholdsarbeider. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Tram ved inngangsparti. Konstruksjoner og overflater i treverk. Overbygget med takutstikk og profilerte plater i plast. Terrasseplatting mot øst med adkomst fra soverom. Fundamentert direkte på grunn. Konstruksjoner og overflater i treverk. Vurdering av avvik: - Treverk er i kontakt med bakken, noe som forkorter konstruksjonens levetid. Konstruksjoner/overflater har vedlikeholdsbehov. Konstruksjoner som er værutsatt og uten tak vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. - Tiltak: - Vedlikeholdsarbeider må påregnes. ENEBOLIG - INNVENDIG Radon, TG2 Boligen ligger i et område med aktsomhetsgrad "Særlig høy". Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG2 Pipe i teglstein. Pipe er beslått over tak. På kjøkken er det peisovn med glass i dør. Elementpipe. I stue er det peisovn med glass i dør. Vurdering av avvik: - Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. - Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. - Overvåk tilstanden jevnlig. Tiltak - Det må monteres ildfast plate under/foran ildsted. Rom Under Terreng, TG2 Synlig grunnmurskonstruksjon mot terreng. Gulv av malt betong. Laminat i trappegang. Hulltaking er ikke foretatt. Underetasjen har en konstruksjon som gjør hulltaking umulig/unødvendig. Vurdering av avvik: - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. - Det er avvik: - Saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Tiltak - Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. - Økt fuktnivå i rom under terreng kan ha flere årsaker, blant annet manglende bortleding av takvann og overflatevann, manglende/sviktende drenering, og innvendig bruk/fuktbelastning. Innvendige trapper, TG2 Trapp av treverk. Laminat og vinkelbeslag i trinn i trapp til loftsetasje. Vurdering av avvik: - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Det er noe bruksslitasje og knirk i trapp. Tiltak - Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. - Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Invendige dører, TG2 Profilerte tredører og lettdører. Vurdering av avvik: - Flere dører trenger justeringer da de subber i terskel. Noe slitasje. Tiltak: - Justering av dører som subber må påregnes. Vaskekjeller, TG2 Malt betong som gulv. Malt murpuss på vegger. Malt pusset (rappet) himling. Oppvarming med panelovn. Fall mot sluk er registrert. Ca. 5 cm høydeforskjell fra gulv ved terskel til sluk. Elektrisk avtrekksvifte. Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: - Avløp er lagt på gulv mot sluk. Rommet er ikke bygget som våtrom. Tiltak: - Det er ikke behov for strakstiltak. Tekniske installasjoner > Vannledninger, TG2 Synlige vannføringer i: Kobber/metall. Plast rør-i-rør med åpen forgrening. Synlig plast hovedvannledning med stoppekran og vannmåler. Innvendig hovedstoppekran er plassert i bod i kjeller. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tekniske installasjoner > Avløpsrør, TG2 Synlige avløpsrør i: Plast. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Eier opplyser at det har vært tilbakeslag i toalett i kjeller grunnet tette rør. Video er tatt av Norva24, og mange avgreninger gjør at rør bør vurderes byttet. Tiltak - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. - Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. - Utskifting må påregnes. Tekniske installasjoner > Ventilasjon, TG2 Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift. Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Vurdering av avvik: - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. - Se avvik under Toalettrom. Tiltak - Se tiltak under Toalettrom. Tomteforhold > Drenering, TG2 Takvann ført dels ned i grunnen og dels ut på terreng. Grunnmursplast som utvendig fuktsikring, synlig enkelte steder. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Vurdering av avvik: - Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Tiltak_ - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. - Må ses i sammenheng med bortleding av takvann og overflatevann, samt bruk av kjeller. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter, TG2 Eldre støpt grunnmur på del med kjeller. Ringmur på tilbygg. Vurdering av avvik: - Det er registrert løs puss på muroverflater. Tiltak: - Det må påregnes utbedringer. Tomteforhold > Forstøtningsmurer, TG2 Forstøtning av treverk. Vurdering av avvik: - Konstruksjonene har skjevheter. - Forstøtningsmur av treverk har normalt begrenset levetid. Tiltak: - Overvåk tilstanden. Utbedringer må påregnes. Tomteforhold > Terrengforhold, TG2 Flat/skrånende tomt. Vurdering av avvik: - Stedvis manglende fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene). Tiltak: - Det er ikke behov for strakstiltak, men viktig at man leder vann bort fra bygningen . Dette for å forhindre økt fuktbelastning på fundamenter/ grunnmur / kjeller. Forhold som har fått TG3: ENEBOLIG - INNVENDIG Etasjeskille/gulv mot grunn Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Svikt i laminat er registrert. Tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv Malte fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Kunde har i etterkant av befaringen malt over gulvet. Vurdering av avvik: - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. - Kun sluk i dusj. Dusjhjørne er tett. Det er fall mot dør. Terskel som oppkant på ca 1 cm, men den er tilsynelatende ikke tett. Tiltak - Installering av tett dusjkabinett anbefales. - Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. - Det bør gjennomføres tiltak slik at ikke vann kan renne ut av rommet/inn i konstruksjonen. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 00 Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Plastsluk. Banemembran. Vurdering av avvik: - Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. - Dusjing direkte på gulv/vegger gir økt belastning på konstruksjonene. Arbeidet på våtrommet bærer preg av manglende håndverksmessig utførelse. Det er ikke synlig membran på innsiden av klemring i sluk, kun på oversiden. Dette betyr ikke at membran mangler tett utførelse under klemring, men utførelse kan ikke kontrolleres ved enkel besiktigelse. Ved enkle fuktsøk og bruk av fuktindikator registrerte jeg verdier utover hva som forventes som normalt på utsatte steder. Hvis dusj nylig har vært brukt kan indikasjoner på fukt ha sammenheng med dette. Tiltak: - Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Spesialrom> Loftsetasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Toalettrom med servantinnredning og gulvstående toalett. Laminat på gulv. Panel og panelplater på vegg. Panel i himling. Vurdering av avvik: - Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. - Det anbefales montert lekkasjeføler med automatisk vannavstenging. Tiltak: - Mekanisk avtrekk og tillfuft bør etableres på toalettrom. Elektrisk anlegg,TG3 El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i trapp til kjeller. I hovedsak åpent ledningsnett. 21.Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei 1.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Ukjent 2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja, i kundes eietid. 3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja 5.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei 6.Forekommer det at sikringene løses ut? Nei 8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei 10.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei 14.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Ja 15.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja 16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Kommentar:El-anlegget er dels av eldre dato. Deler av el-anlegget er ikke jordet. Det ikke er fremvist samsvarserklæringer på alle arbeider utført etter 1.1.1999. Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. Kostnadsestimat er gitt for el-kontroll. Kostnadsestimat: Under 10 000 LOVLIGHET Enebolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger Det foreligger tegninger for 1. etasje i forbindelse med søknad om tilbygg, men det foreligger ikke tegninger for kjeller og 2. etasje. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Vinduer i kjeller tilfredsstiller ikke krav til rømningsvindu.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Lampe over spisebordet medfølger ikke i handelen.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  2023 Bad i kjeller totalrenovert - forsikringssak etter vannlekkasje. 2020 Oppgradering av el-anlegg. 2020 Pigget opp kjellergulv og byttet rørkobling som var sprukket. 2020 Nye laminatgulv i hele huset, utenom kjeller. 2020 Nye rør til nytt toalett i 2. etasje og kjøkken. 2020 Ombygging og oppussing av 2. etasje - til tre soverom og ett toalettrom. 2020 Ny vedovn i spisestue/kjøkken. 2020 Ombygging av kjøkken med ny kjøkkeninnredning

  TV/Internett/bredbånd
  Fiber (Altibox)

  Parkering
  I garasje og på gårdsplass

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer
  90342631

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i et område med aktsomhetsgrad "Særlig høy" jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,00))   102 042,- (Omkostninger totalt)   3 502 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm og vedfyring hovedsakelig ved hjelp av: Ildsted, luft-til-luft varmepumpe, gulvvarme og panelovner. Varmepumpe er i følge tidligere takst fra ca. 2010 Dato for siste kontroll av pipe/ildsted: 19.01.2017 Dato for siste feiing: 28.07.2020 Merknader: Kjeller: Røykrør fra luftekanal gjennom røykkanal må fjernes. Hull mures igjen. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter med ukjent alder

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Vann- og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 avløp kr 130 inkl mva for 2023. Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 747,64 for 2023. Årlig gebyr for ildsted påkoblet skorstein kr 558 inkl mva pr skorstein/skorsteinsløp

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  676476

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2435312

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien er innhentet fra Skatteetaten/Altinn

  Andre utgifter
  I tillegg til kommunale avgifter påløper kostnader til bl.a. strøm, forsikringer, TV/internett mm.

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/94/27: 30.05.1986 - Dokumentnr: 3438 - Erklæring/avtale BESTEMMELSER OM VEGRETT 30.04.1986 - Dokumentnr: 2718 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:94 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1506829 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0605 Gnr:94 Bnr:27

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Melding om ferdig tiltak (tilbygg til enebolig) 08.08.2007. Godkjent søknad om tilbygg til enebolig og garasje 07.03.1997 og godkjent søknad om oppføring av garasje 17.08.1988. Ferdigattest foreligger ikke. Det er ikke lenger mulig å be om ferdigattest på bygninger/tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 i hht. Plan og bygningsloven § 21-10.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst fra tomtegrense. Tilknytning vann Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Tilknytning avløp Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen, vedtatt 05.09.2019, avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende Eiendommen ligger i et uregulert område

  Adgang til utleie
  Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 400 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,00))   102 042,- (Omkostninger totalt)   3 502 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  102042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 49 500 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Boligkarusell Ring Blad kr 3000 Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Kari-Beate Myhre

Megler

Kari-Beate Myhre

91 62 43 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev