aktiv-eiendomsmegling
Svingveien 6 - en godt skjermet og usjenert eiendom med kort gangavstand til sentrum.
Svingveien 6 - en godt skjermet og usjenert eiendom med kort gangavstand til sentrum.

HØNEFOSS Svingveien 6

Stor (426m2 BRA) enebolig m/ like stort potensiale! To doble garasjer, uthus og basseng. Usjenert tomt i blindvei.

 • kr 4 950 000
 • BRA 426 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 950 000
 • Omkostningerkr 140 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 090 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1987
 • Soverom3
 • ArealP-rom 354 m²
 • Tomt1 966.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,00))   140 792,- (Omkostninger totalt)   5 090 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
3D-tegning 1.etasje.
Skru tiden ca.36 år tilbake og opplev slutten av 80-tallets byggeskikk og standard i full skala. Med få unntak er denne boligen av både autentisk og nostalgisk karakter. Det vil kreve en betydelig innsats for å oppnå 2023-standard, men til gjengjeld er det tilnærmet uante muligheter for å pusse opp akkurat slik du vil ha det. Med sitt rause areal fordelt på bl.a. flere stuer, bad/wc (selvfølgelig også badstue!) og rom som er modne for en enda bedre utnyttelse ligger alt til rette for å fornye en godt gjemt perle på populære Storløkka. Bo skjermet og samtidig med akkurat passe gangavstand til både barnehage, skoler og Hønefoss sentrum. Ypperlig beliggenhet for barnefamilier. Velkommen til visning - husk å melde deg på!
Frittliggende garasje med mye lagringsplass.

Svingveien 6, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 203 kvm Trimrom, hobbyrom, gang, vaskerom/tørkerom, toalettrom, bad, badstue, tørkerom, kjellerstue, disp. bod, matbod, 2 Teknisk rom, bod
  1. etasje: 223 kvm 2 Vindfang, 3 soverom, gang, hall m/trapp, vaskerom/toalettrom, kjøkken, stue, spisestue, garderobe, garasje
  Primærrom
  -1. underetasje: 181 kvm Trimrom, hobbyrom, gang, vaskerom/tørkerom, toalettrom, bad, badstue, tørkerom, kjellerstue
  1. etasje: 173 kvm 2 Vindfang , 3 soverom, gang, hall m/trapp, vaskerom/toalettrom, kjøkken, stue, spisestue
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 22 kvm Disp. bod, matbod, 2 tekniske rom , bod
  1. etasje: 50 kvm Garderobe, garasje  Tomt
  1966.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Skrånet tomt mot sydøst som er opparbeidet, tilnærmet flat der boligen er oppført. Byggegrunn av leirholdige masser. Gruset adkomstvei og gårdsplass. Steinheller langs terrasse ved anneks/svømmebassng og foran garasje/bolig og terrasse utenfor stue. Usjenert og skjermet tomt med gode solforhold. Tomtegrensene er ikke koordinatmålt. Det gjøres oppmerksom på at arealet derfor kan være upresist og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Boligen ligger i et rolig og barnevennlig, sentrumsnært boligområde på Storløkka med lite biltrafikk. Det er gangavstand til sentrum av Hønefoss med alle byens fasiliteter. Det er kort vei til skoler, barnehager og Hovsmarka, som kan by på bl.a. lysløype og fine turmuligheter sommer som vinter. Mot sentrumskjernen kan man også sykle eller gå på kort tid, om man ønsker å la bilen stå. I sentrum venter et bredt utvalg av butikker og tjenestetilbud. I sentrumsgatene finner du bl.a. koselige butikker, spisesteder og cafeer, i tillegg til Kuben kjøpesenter med ca 60 ulike forretninger. For de turglade er det ca. 10 km til Ringkollen, et populært utfartssted for turer i marka for alle årstider. Ringkollen byr på en av Norges beste parker for ski og snowboard, samt "lekeland" rett ved Ringkollstua, et område perfekt for barn til aking og lek på vinterstid.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  Hønefoss barnehage (0-5 år) Ullerål barnehage (1-5 år) Ullerål skole (1-7 kl.) Hov ungdomsskole (8-10 kl.) Ringerike videregående skole

  Skolekrets
  Ullerål skolekrets

  Offentlig kommunikasjon
  Se www.brakar.no for rutetider og avganger.

  Byggemåte
  Enebolig: Grunnmur i lettklinkerblokker (Leca) og støpt gulv på grunn. Drenering fra byggeår. Byggegrunn av leirholdige masser. Yttervegger for 1. etasje som isolert bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledningsbord i malt utførelse. Ytterdører i teak med 2-lags glassfelt. Terrassedører i malt tre med 3-lags isolerglass. Vinduer i malt tre med 2-lags og 3-lags glass. Tak med valmtakkonstruksjon har W-takstoler i tre. Taket er tekket med glassert betong takstein. Stål takrenner med nedløp og beslag. Stigetrinn for feier. Snøstoppere på en side. Garasje: Oppført med støpt plate i kjeller med sokkelmur for yttervegger. Etasjeskiller er i hulldekke / spennbetong. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående tømmermannspanel. Valmtakkonstruksjon i tre med takstoler, tekket med betong takstein. Stål takrenner og nedløp. I yttervegg er det vindu med enkle glass, tredør i malt tre. Innlagt strøm fra boligen. Uthus: Oppført med ringmur og støpt plate på mark. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående tømmermannspanel. Valmtakkonstruksjon i tre med takstoler, tekket med takshingel. Stål takrenner og nedløp. I yttervegg er det vindu med enkelt glass / sprossevindu og ytterdør i malt tre. Innlagt strøm fra boligen. For nærmere teksnisk beskrivelse se vedlagte tilstandsraport datert 12.09.2023, utført av Bjørn Erik Bilben. Interessenter bes sette seg nøye inn i vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

  Innhold
  Enebolig med integrert garasje inneholder: 1.Etasje: 2 Vindfang, 3 soverom, gang, hall m/trapp, vaskerom/toalettrom, kjøkken, stue, spisestue, garderobe, garasje Underetasje: Trimrom, hobbyrom, gang, vaskerom/tørkerom, toalettrom, bad, badstue, tørkerom, kjellerstue, disp. bod, matbod, 2 Tekniske rom, bod I tillegg til medregnet areal er det: - Overbygget inngangsparti på ca 5 m² - Terrasse utenfor stue på ca 40 m² Det er også oppført en eldre frittstående garasje som brukes til lagring, samt et nyere uthus som også benyttes til lagring på eiendommen. Det er påvist avvik k i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Oppholdsrom i kjeller er ikke dagens krav til dagslysflate eller rømningsveier innfridd. Krav til dagslys kan verifiseres ved at rommets dagslysflate utgjør minimum 10 prosent av rommets bruksareal. Det er også krav til to stk. alternative rømningsveier fra oppholdsrom.

  Standard
  Bygget er i tilnærmet original stand fra byggeår og generelt normal god stand, alder tatt i betraktning. Det samme gjelder for de øvrige bygningene på tomten. Det må påregnes betydelige oppgraderinger både utvendig og innvendig pga. slitasje og forventet levetid på de forskjellige bygningsdelene. Interessenter anbefales å besiktige eiendommen med en bygningskyndig for å få en reell oversikt over behov for oppgraderinger og kostnader forbundet med dette. Rombeskrivelse: KJØKKEN Kjøkkeninnredning i tre med profilerte fronter, noe glass i overskap, heltre benkeplate, stål kum og fliser på bakvegg over benkeplate. Utstyrt med integrerte hvitevarer og opplegg for oppvaskmaskin. VASKEROM/TOALETTROM Vaskerom/toalettrom i 1. etasje har baderomsplater på vegger og himlingsplater for himling. Belegg på gulv, fall mot sluk og oppvarming med elektriske varmekabler. Badromsinnredning m/heldekkende servanttopp og glatte fronter. Utstyrt med klosett og opplegg for vaskemaskin. Plass for tørketrommel. TOALETTROM UNDERETASJE Toalettrom har belegg på gulvet, plater og pusset mur på vegger og malt himling. Utstyrt med klosett og servant. BAD UNDERETASJE Bad i kjeller er uferdig. Gipsplater og mdfpanelplater på vegger og noe Leca. Betong på gulv i ulike nivåer og 2 stk. plast sluk i gulv. Utstyrt med enkel baderomsinnredning, laminat benkeplate og nedfelt servant. Innredet med dusjkabinett. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Enebolig Utvendig Taktekking, TG2 Taket er tekket med glasert betong takstein og er besiktiget fra bakkenivå. - Det er avvik: Det er enkelte knekte / manglende takstein og mønepanner. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og på undertak. - Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Nedløp og beslag, TG2 Stål takrenner med nedløp og beslag. Stigetrinn for feier. Snøstoppere på en side. - Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. - Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Takkonstruksjon/Loft, TG2 Tak som valmtakkonstruksjon har W-takstoler i tre. Konstruksjonen er luftet i gesims. Adkomst til loft via luke m/trapp i himling. - Det er avvik: -Fester til trapp i pocketluke er skadet. - Tiltak: Trappen må festes / skiftes ut. Vinduer, TG2 Vinduer i malt tre med 2-lags og 3-lags glass. - Det er avvik: Det er påvist enkelte glassruter som er punktert. Enkelte vinduer er vanskelig å åpne / lukke. - Tiltak: Vinduer med punkterte glass må påregnes skiftet ut, enten hele vinduet eller kun selve glasset. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må justeres. Dører, TG2 Ytterdører i teak med 2-lags glassfelt. Terrassedører i malt tre med 3-lags isolerglass. - Det er avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. (Noe slark og slitasje) - Tiltak: Dører må justeres. Innvendig Overflater, TG2 Overflater på gulvet består av parkett, laminat, belegg, tepper og fliser. Vegger er tekket med panel / villmarkspanel, malte eller tapetserte veggflater og mdf-panelplater. Himling består av panel / malt panel, himlingsplater og malte innvendige tak. - Det er avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Enkelte rom i kjeller er påbegynt / ikke ferdigstilt. - Tiltak: En del overflater må utbedres eller skiftes. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. På kartløsningen til NVE, er radon aktsomhetsgraden satt til usikker i dette området. - Det er avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG2 2-løps elementpipe med sotluker i kjeller. 2 stk. murte peiser med innsats. - Det er avvik: Det er ikke registrert pipehatt. - Tiltak: Det bør monteres pipehatt. Rom Under Terreng, TG2 Kjeller har støpt gulv på grunn. I de fleste rom i kjeller er gulv tekket med div. overflater og yttervegger utlektet med plater eller panel. Hulltaking er foretatt i kontor og det er påvist avvik i konstruksjonen. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 21. - Det er avvik: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy fuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er gjennom hulltaking også registrert feil oppbygging av utforede vegger. Det er benyttet dampsperre i utforet vegger i kjeller. Konstruksjonen er en utsatt konstruksjon iht. fukt og kondensproblemer. - Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Anbefaler kun benyttelse av murprodukter / diffusjonsåpne produkter på gulv / vegger, mot terreng. Innvendige trapper, TG2 Mellom etasjene er det trapp i treverk med rekkverk og teppe i inntrinn. - Det er avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Tiltak Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Innvendige dører, TG2 Innvendig tredører / malte tredører. - Det er avvik: Enkelte dører tar i karm, noe slitasje i overflater og noen dørvridere er med slitasje / småskader. - Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører og enkelte dører må justeres. Våtrom Kjeller > Bad Generell, TG3 Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Bad i kjeller er uferdig. Gipsplater og mdf-panelplater på vegger og noe Leca. Betong på gulv i ulike nivåer og 2 stk. plast sluk i gulv. Utstyrt med enkel baderomsinnredning, laminat benkeplate og nedfelt servant. Innredet med dusjkabinett. Ventilasjon med lufteventil i vegg. - Det er avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder, manglende tetthet i våtsonen på rommet og at rommet er uferdig. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. - Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt / membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). Kjeller > Vaskerom/tørkerom Generell, TG3 Vaskerom/tørkerom er fra byggeår. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Vaskerom/tørkerom i kjeller har baderomsplater på vegger og himlingsplater. Gulvet er av betong tilnærmet flat og lokalt fall rundt sluk. Rommet er innredet med baderomsinnredning i laminert utførelse, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Naturlig ventilasjon. - Det er avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. - Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt / membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). Ventilasjon, TG2 Ventilasjon med lufteventil til luftekanal ført over tak og tilluft ved dør. - Det er avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. - Tiltak: Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Kjøkken 1.Etasje > Kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning i tre med profilerte fronter, noe glass i overskap, heltre benkeplate, stål kum og fliser på bakvegg over benkeplate. Utstyrt med integrerte hvitevarer og opplegg for oppvaskmaskin. - Det er avvik: Kjøkkeninnredningen har en del slitasje. - Tiltak: Innredningen opprettholder fortsatt tiltenkt funksjonskrav, men tidspunkt for utskiftning nærmer seg. Avtrekk, TG3 Ventilator blåser avkast ut. - Det er avvik: Kjøkkenventilatoren virker ikke. - Tiltak: Ventilatoren må skiftes. Spesialrom Kjeller > Toalettrom Overflater og konstruksjon, TG2 Toalettrom har belegg på gulvet, plater og pusset mur på vegger og malt himling. Utstyrt med klosett og servant. Ventil i vegg. Rommet er pusset opp i nyere tid, usikker alder. - Det er avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. - Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Kjeller > Badstue Overflater og konstruksjon, TG2 Badstue er uferdig og har trepanel på vegger og himling. - Det er avvik: Badstue er uferdig og har feil konstruksjon. - Tiltak: Badstue må påregnes utbedringer og ferdigstillelse. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG2 Vannrørene er kobberrør og plastrør (rør i rør) med åpen fordeling i teknisk rom med sluk. - Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. - Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Avløpsrør, TG2 Avløpsrør av plast. - Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Andre VVS-installasjoner, TG2 Utendørs svømmebasseng med overbygg. Sirkulasjonspumpe montert i dobbelgarasje. - Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt. Det foreligger ingen dokumentasjon på utført service på anlegget. - Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden VVS-installasjonen(e) fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre VVS-installasjoner. Det anbefales en gjennomgang av anlegget av kvalifisert fagfolk. Tomteforhold Drenering,TG2 Drenering fra byggeår. Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. - Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Synlig plast hovedvannledning inn med stoppekran, reduksjonsgentil og digital vannmåler. Vannledning av plast (PEL), offentlig tilknyttet via private stikkledninger. Avløpsrør av plast, offentlig tilknyttet via private stikkledninger. - Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. - Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Varmesentral, TG2 Luft-luft varmepumpe i stue 1.etasje, usikker alder. - Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. - Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Elektrisk anlegg, TG3 Sikringsskap med 60 ampere hovedsikring, overspenningsvern og jordfeilautomater for kurser. Strømmåler med fjernavlesning. Åpent elektrisk opplegg. Det anbefales en gjennnomgang av det elektriske anlegger før omsetning av bolig. 21.Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei Kommentar: 1.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? (årstall) Kommentar: Ukjent. 2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent Kommentar: 3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja Kommentar: 5.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei Kommentar: 6.Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent Kommentar: 7.Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei Kommentar: 8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei Kommentar: 10.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja Kommentar: 14.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei Kommentar: 15.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja Kommentar: 16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Kommentar: På et generelt grunnlag anbefales det alltid en gjennnomgang av det elektriske anlegger før omsetning av bolig. Det er ikke fremvist samsvarserklæringer for arbeider, men disse kan ligge i boligmappa. Branntekniske forhold, TG3 Det ble registrert røykvarsler og tilgjengelig brannslukningsapparat i boligen. Slokkemiddelet er for gammelt. 17.Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei Kommentar: 18.Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja Kommentar: Slokkemiddelet er for gammelt. For at et pulverapparat skal være godkjent som slokkemiddel i bolig, skal de kontrolleres hvert 5 år og service hvert 10 år. Kontroll / service må utføres av sertifiserte fagpersoner. Kostnadsestimat er basert på kontroll / kjøp av nytt brannslukningsapparat. 19.Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei Kommentar: 20.Er det skader på røykvarslere? Nei Kommentar: Røykvarslere er ikke funksjonstestet. Enebolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Vindfang 1 og garderobe er ikke oppført på tegning / avvik fra tegning. Flere rom i kjeller stemmer ikke med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Oppholdsrom i kjeller er ikke dagens krav til dagslysflate eller rømningsveier innfridd. Krav til dagslys kan verifiseres ved at rommets dagslysflate utgjør minimum 10 prosent av rommets bruksareal. Det er også krav til to stk. alternative rømningsveier fra oppholdsrom. Garasje Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. Det foreligger ingen dokumentasjon for godkjente bygningstegninger på eiendommen i kommunens arkiv. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Uthus Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. På godkjente tegninger er bygget oppført med tre garasjeporter. Det er kun ytterdør til bygget og kan ikke benyttes som garasje. Bygget ble benyttet til lagring / museum. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Innlagt fiber for TV og internett. Ny eier tegner evt. egne abonnement.

  Parkering
  2 stk. parkeringsplasser i garasje integrert i enebolig. I tillegg er det parkering for 1 bil i frittstående garasje og i egen gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  If

  Polisenummer
  5419251

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. På kartløsningen til NVE, er radon aktsomhetsgraden satt til usikker i dette området.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,00))   140 792,- (Omkostninger totalt)   5 090 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm og vedfyring ved hjelp av 2 stk. murte peiser med innstats, luft-til- luft varmepumpe, gulvvarme og panelovner. Siste dato for kontroll av pipe/ildsted: 03.03.2020. Siste dato for feiing: 19.10.2022. I tilstandsrapporten bemerkes det at slokkemiddel er for gammelt.

  Energiklasse
  D

 • Info kommunale avgifter
  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 3 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 130 inkl mva for 2023. Eiendomsskatt kr.5.691,- pr. år. Renovasjon kr. 4.747,68 pr. år. Feiing kr. 558,- pr. pipeløp.

  Info om eiendomsskatt
  Det gjøres oppmerksom på at Ringerike kommune i løpet av 2022 har foretatt ny taksering av eiendomsskatt som gjelder fra 2023. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi (markedsverdi) fra Skatteetaten har kommunestyret vedtatt at boligverdien skal danne grunnlaget for utregning av eiendomsskatten. Satsen for eiendomsskatt for boligeiendommer i Ringerike er 2,5 promille av 70% av boligverdien med fradrag av 1,1 million.

  Formuesverdi primær
  1205994

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4341579

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien er oppgitt av Skatteetaten.

  Andre utgifter
  Husforsikring kr.14.613,-. Brøyting kr.2.700,- (vinteren 22/23). Nøyaktig strømforbruk er ikke oppgitt. Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel fyring/brensel, tv/internett, og innvendig/utvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3007/86/107: 07.03.1919 - Dokumentnr: 900241 - Bestemmelse om gjerde Overført fra gnr 86 bnr 125 02.09.1968 - Dokumentnr: 3122 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:86 Bnr:281 Rettighetshaver: Knr:3007 Gnr:86 Bnr:297 Bestemmelse om veg Bestemmelse om vann/kloakkledning Gjelder denne registerenheten med flere 22.01.1981 - Dokumentnr: 387 - Erklæring/avtale 20.10.1982 - Dokumentnr: 6390 - Erklæring/avtale Bestemmelse om bebyggelse 03.02.1917 - Dokumentnr: 900014 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3007 Gnr:86 Bnr:76 18.08.1975 - Dokumentnr: 4250 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: Gnr. 86, bnr. 125 01.01.2020 - Dokumentnr: 199885 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0605 Gnr:86 Bnr:107 15.05.1917 - Dokumentnr: 900166 - Rettigheter iflg. skjøte Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:86 Bnr:76 Bestemmelse om veg 26.05.1981 - Dokumentnr: 3303 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:86 Bnr:140 Bestemmelse om bebyggelse

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest for enebolig er gitt 26.03.1987. Godkjent melding om tiltak unntatt søknadsplikt (garasje, uthus ) 05.12.2016. Det er godkjent søknad om oppføring av garasje 08.04.1987 og godkjent søknad om svømmebasseng 06.07.1987. Ferdigattest foreligger ikke. Det er ikke lenger mulig å be om ferdigattest påbygninger/tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 i hht. Plan og bygningsloven § 21-10. Enebolig: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Vindfang 1 og garderobe er ikke oppført på tegning / avvik fra tegning. Flere rom i kjeller stemmer ikke med dagens bruk. Garasje Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. Det foreligger ingen dokumentasjon for godkjente bygningstegninger på eiendommen i kommunens arkiv. Uthus Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. På godkjente tegninger er bygget oppført med tre garasjeporter. Det er kun ytterdør til bygget og kan ikke benyttes som garasje. Bygget ble benyttet til lagring. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eiendommen har adkomst via privat vei. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan, vedtatt 05.09.2019, er avsatt til boligbebyggelse og krav vedrørende infrastruktur, og ligger under reguleringsplan 261 Rabba-Storløkka, vedtatt 23.11.2006, med reguleringsformål frittliggende småhusbebyggelse.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,00))   140 792,- (Omkostninger totalt)   5 090 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  140792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3 % av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 13 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av info fra kommune kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Camilla Frog

Megler

Camilla Frog

90 88 49 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev