aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Valhallveien 26A! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Eiendomsmegling Hønefoss

En delikat oppusset leilighet med solrik veranda og utgang til hage. Nytt bad/kjøkken 2018. Attraktivt og veldrevet BRL

 • BRA 63 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER15 047
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 222 309
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 981
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 59 m²
 • ANDEL FELLESGJELD107 262
 • FELLESKOST./MND5 248
 • TOMT24 663 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 100 000,- (Prisantydning)
  107 262,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 207 262,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  6 115,- (Forkjøpsrettsavklaring)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  15 047,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 222 309,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Boligen har en flott beliggenhet i byggets 1. etasje med trappefri adkomst og egen inngang.

Meget innbydende inngangsparti med stor terrasseplatting som er delvis overbygget, vindfang, innvendig bod/teknisk rom 4 kvm, bad/wc/vaskerom 6 kvm, soverom 12 kvm, kjøkken med utgang til nordvestvendt hage og stue med utgang til sørøstvendt terrasse på 14 kvm.

Utvendig (uisolert) sportsbod på ca 1 kvm målbart (gulvareal 4 kvm) med fin plassering ved inngangspartiet til boligen.
- Boligen fremstår som svært innbydende med velvalgte fargevalg og innredning som gir boligen et helhetlig uttrykk -

Valhallveien 26A, Viken

 • Gjennomgående lys og innbydende endeleilighet med egen inngang og trappefri adkomst. Boligen har en flott beliggenhet i borettslaget. Attraktivt og veldrevet borettslag med flotte fellesarealer - velegnet for både vokse og barn. Vinduer og verandadører ble byttet i 2015 og ny ytterkledning i 2005.

  Hele leiligheten er nyoppusset i perioden 2018-2021 og fremstår som svært innbydende med velvalgte fargevalg og innredning som gir boligen et helhetlig uttrykk. Nytt laminatgulv i gang, stue og kjøkken i 2021.

  Entré/vindfang
  Lys og innbydende vindfang med flislagt gulv og plass sko og yttertøy. Ved vindfanget er en innvendig bod på 4 kvm - i tillegg til en utvendig (uisolert) bod på ca 1 kvm.

  Stue med plass til sittegruppe, tv-løsning og hjemmekontor. Store vindusflater gir boligen gode lysforhold. Fra stua er det utgang til en stor terrasseplatting med meget gode solforhold. Deler av terrassen er overbygget - noe som gjør den anvendelig året rundt.

  Kjøkken fra 2018
  Delikat kjøkken som var nyoppusset i 2018 med plass til spisebord og direkte adkomst til hagen med mulighet for å bygge terrasse. Flott kjøkkeninnredning fra IKEA med glatte fronter og god skapplass. Komfyr og mikrobølgeovn i praktisk arbeidshøyde - og kjøleskap med frysedel i høyskap. Alle hvitevarer på kjøkkenet er integrert og medfølger i handelen.

  Bad fra 2018
  Lekkert bad som var nyoppusset i 2018. Badet er innredet med dusjhjørne med gulvtoalett, delevegg i glassutførelse, 60 cm baderomsinnredning med heldekkende servant, speil og belysning. Badet er tilrettelagt for oppkobling av vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler. Mekanisk luftavtrekk på bad og kjøkken.

  Soverom
  Meget romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe. PAX garderobe som medfølger i handelen.

  Vesentlige endringer etter byggeår
  År 2005 Montert ny ytterkledning.
  År 2015 Byttet vinduer og balkongdører.
  År 2018 Pusset opp bad med flis på smøremembran og gulvbelegg.
  År 2018 Lagt ny laminatgulv i soverom.
  År 2018 Montert Ikea kjøkken.
  År 2021 Lagt ny laminatgulv i hall, stue og kjøkken.
  År 2021 Installert ny benkebereder i kjøkkenbenk.

  Boligens innvendige overflater består av:
  Gulv: Laminatgulv, fliser i entre og bad.
  Vegger: Slettmalte vegger, fliser på bad.
  Tak/himling: Slettmalte tak.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og tilstandsrapport er utarbeidet. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått tilstandsgrad 2.

  1.1.1 Bad/wc/vaskerom - Overflate vegger og himling
  Tg 2 grunnet sprekk i veggflis under baderomsinnredning. Åpent røropplegg nytt og gammelt på vegg.

  1.1.2 Bad/wc/vaskerom - Overflate gulv
  Liten nedsenk i dusj, lokalt fall og øvrig svakt fall. Noe kanting på flis. Det er ufagmessig fuget med silikon i dusj.

  1.1.3 Bad/wc/vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk
  Tg 2 på grunn av alder. Membran tg 2 ved 10 år levetid 20-30 år.

  3.1 Andre rom
  Teknisk rom har vanninstallasjoner uten sluk eller vannvakt. Vannvakt anbefales montert. For bad har servant stor sprekk. Gulvmontert toalett står tett på glassvegg, anbefaler bevegelig glassdør.

  6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør
  Tg 2 grunnet alder. Levetid ca 50 år for kobber sier rørlegger.

  6.2 Varmtvannsbereder
  Tg 2 på grunn av alder for varmtvannsbereder fra byggeår. Rommet er ikke lekkasjesikret. Ny varmtvannsbereder og vannvakt kan påregnes.

  7.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring
  Tg 2 på grunn av alder, oppgradering med jordfeilautomater kan påregnes. Det anbefales på generelt grunnlag å få en autorisert elektriker til å utføre en grundig gjennomgang av det elektriske anlegget ved eierskifte.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en sentral beliggenhet i Vestabo Borettslag i Heradsbygda i Hønefoss. Den aktuelle boligen har en flott beliggenhet i borettslaget med trappefri adkomst, egen inngang med overbygget terrasse. Innbydende inngangsparti med sørøstvendt terrasseplatting - i tillegg til hage mot nordvest med utgang fra kjøkken.

  Attraktivt og veldrevet borettslag med flotte fellesarealer - velegnet for både voksne og barn. Borettslagets fellesarealer er flott opparbeidet med bilfritt gatetun, lekeplasser, sittebenker, parkeringsplasser og grøntarealer. Barnevennlig beliggenhet i blindvei og gangavstand til Helgerud skole, Veienmarka ungdomsskole og Heradsbygda barnehage.

  Nærmeste dagligvarebutikker er Coop Extra i Heradsbygda, og Rema1000 i Sentrumskvartalet, og det er under ti minutters kjøring til Hønefoss sentrum med Kuben med alle handels- og servicetilbud.

  Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. På Ringkollen som ligger rundt 20 minutters kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke, hoppbakke og akebakke for de minste. Gode kollektivforbindelser med under 5 minutters gange til nærmeste bussholdeplass ved Helgerud skole (linje 222) og under 10 minutter til Hønefoss togstasjon. Leiligheten har også en sentral beliggenhet for pendlere i retning Oslo-området og rundt en times kjøring til Gardermoen.
 • Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.
 • På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.
 • Bygget består av to etasjer med en leilighet i hver etasje med totalt 8 leiligheter. Bygningen har støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverk/betong, med utvendig lakkert metallkledning. Etasjeskiller i betong. Boligen har salet yttertak tekket med betongtakstein. Bygningen fikk ny ytterkledning i 2005, og rehabilitering av piper ble gjort i 2009. Nye vinduer og balkongdører i 2015. For nærmere beskrivelse av byggemåte og byggeteknisk tilstand henvises til vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann.
 • Primærrom: 59 m², Bruksareal: 63 m², Bruttoareal: 71 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, hall, bad/wc/vaskerom, soverom, kjøkken og stue.
 • Fibernett
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmekabler på bad og vindfang. For øvrig oppvarming med panelovner. Varmtvannsbereder er fra 1981/2021
 • Felleseiet tomt i sameiet som er pent opparbeidet med grøntarealer, beplantinger, asfalterte internveier og parkeringsarealer.
 • Det er satt av en parkeringsplass til hver leilighet og fast plass tildeles etter kjøp.

  Borettslaget har 24 garasjer som fordeles etter venteliste/ansiennitet - det samme gjelder parkeringsplasser med motorvarmer.

  Det er ikke nok garasjer eller parkeringsplasser med motorvarmere til alle beboerne. Depositum, leie og behandlingsgebyr faktureres av Ringbo
  BBL. For øvrig gjesteparkering på nærmere angitte plasser ved innkjøringen.
 • Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
 • Forretningsfører: Ringbo BBL
 • Vestabo Borettslag består av 63 andeler.

  Grill
  Grilling fra balkongen er generelt forbudt, da unntatt bruk av elektrisk grill. Gassgrill er ikke tillatt, da oppbevaring av gass er forbudt.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Borettslaget har vedtektsfestet forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst med meldefrist 19.05.2022 og det er to som har meldt sin interesse innen fristens utløp. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

  Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at forespørsel om forkjøpsrettsavklaring er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper forplikter seg til gjennomføre handelen selv om styregodkjennelse ikke foreligger, men eiendommen kan ikke tas i bruk før godkjennelse foreligger. For det tilfelle det er endelig avklart at erververen ikke godkjennes, kan borettslaget kreve andelen tvangssolgt, jf. lov om Burettslag § 4-8
 • Dyrehold er tillatt, men skal være begrenset og ikke være til sjenanse for andre.
 • Gjensidige Forsikring BA
  Polisenummer: 86199445
 • Formuesverdi som primærbolig kr 450 488 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 621 758 per 31.12.20
 • 5 248 pr. mnd. Felles bygningsforsikring, fiberaksess, vedlikehold, vaktmestertjenester, drift og forretningsføresel, renovasjon, kommunale avgifter, samt betjening av andel fellesgjeld mv.

  Felleskostnadene er fordelt slik
  Fellesutgifter kr 3 320
  Avdrag kr 1 718
  Renter kr 210

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 107 262,- pr. 13.05.22.
  Andel fellesformue kr ,- pr. 13.05.22.
 • Lånenummer: 22808292428, SpareBank 1 Ringerike Hadeland
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 13.05.2022: 2.04% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 4.98954
  Saldo per 13.05.2022: kr 2 998 224
  Andel av saldo: kr 44 285
  Siste termin 30.05.2024

  Lånenummer: 22808658449, SpareBank 1 Ringerike Hadeland
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 13.05.2022: 2.04% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 35.78
  Saldo per 13.05.2022: kr 4 263 724
  Andel av saldo: kr 62 977
  Første termin/første avdrag: 30.12.2018.
  Siste termin 30.10.2039.

  Borettslaget har ikke individuell nedbetaling av fellesgjeld. Oppgitt fellesgjeld er beregnet med grunnlag i siste innbetaling/nedbetaling
  på lånet.
 • Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader. Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Innboforsikring, strøm, Altibox tv og internett, samt medlemskap og årskontingent i Ringbo BBL.

  Altibox fiberbredbånd 100/100 kr 349/mnd. Kr 499/mnd for tv og internett. Se for øvrig Altibox sine sider for fullstendig prisoversikt. Det tilbys også høyere hastigheter.

  Dersom det skal være to eller flere eiere av boligen, må alle være medlemmer i Ringbo. Medlemskap må tegnes hos Ringbo BBL umiddelbart og senest innen meldefristen for forkjøpsretten er gått ut. Medlemskapet er først gyldig når innmeldingsavgiften kr 300 og årskontingent kr 300 er innbetalt. Evt. overføring av medlemskap med dokumentasjon av slektsforhold må være innlevert Ringbo innen meldefristen. Årskontingenten blir dekket inn av felleskostnaden i påfølgende år etter kjøp for hjemmelshaver. Medeier må betale årskontingent.
 • Ringerike kommune har utstedt ferdigattest på eiendommen datert 15.09.1981. Det er også godkjent søknad om ny ytterkledning datert 30.05.2005, og godkjent søknad om pipereparasjon datert 13.10.2009.
 • Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Hele boligen kan leies ut med styrets godkjenning etter bestemte vilkår iht. vedtektene punkt 4-2 og borettslagsloven §§5-3 til 510. Borettslagsloven sier følgende om utleie: Med godkjenning frå styret kan andelseigaren overlate bruken av heile bustaden til andre for opptil tre år dersom andelseigaren sjølv eller ein person nemt i §5-6 første ledd nr. 3, har butt i bustaden i minst eitt av dei to siste åra. Godkjenning kan berre nektast dersom brukarens forhold gir sakleg grunn til det. Godkjenning kan nektast dersom brukaren ikkje kunne blitt andelseigar, jfr. §5-5.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Selger har observert skjeggkre i boligen. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ingen tinglyste heftelser i andelen.
 • Eiendommen er regulert i henhold til reguleringsplan 92-02 Vestabo felt B ikrafttrådt 15.10.1980 og Herandsbygda Vest vedtatt 21.05.1976. I henhold til kommuneplan vedtatt 05.09.2019 ligger eiendommen i et område som er avsatt til boligbebyggelse og friområde.
 • Andelsnr. 261 Orgnr. 954827402 i Ringerike kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Snarlig overtagelse etter nærmere avtale med selger. Vennligst presiser ønsket overtagelse ved bud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,6 % av kjøpesum med tillegg av andel fellesgjeld for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 57 200. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke
  Tilretteleggingsgebyr kr 6 950
  Oppgjørshonorar kr 5 500
  Markedsføringspakke kr 9 950
  Meglerpakke kr 6 400
  Innhenting av informasjon fra Ringbo kr 4 200
  Eierskiftegebyr Ringbo kr 6 115
  Sikkerhetsstillelse kr 2 900
  Grunnboksutskrift pr stk kr 350
  Servitutter pr stk kr 350
  Visninger kr 2 900 pr stk
  Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 480

  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Even Tangen Andersen
Marthe Nickoline Grini Brenden

Megler

Marthe Nickoline Grini Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev