aktiv-eiendomsmegling
Kanskje er dette ditt nye hjem?

Lys og romslig 3-roms med solrik terrasse, fiber, garasjeplass og vinduer fra 2020/21 samt sentrumsnær beliggenhet

 • 2 500 000
 • BRA 78 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 500 000
 • OMKOSTNINGER15 047
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 643 887
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 986
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 75 m²
 • ANDEL FELLESGJELD128 840
 • FELLESKOST./MND2 338
 • TOMT57 738 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 2 500 000,- (Prisantydning)
  128 840,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 628 840,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  6 115,- (Gebyr for forhåndsavklart forkjøpsrett (Faktureres kjøper direkte fra Ringbo))
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  15 047,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 643 887,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
I felleskostnadene finner du blant annet fiberakses avtale med Viken Fiber, eiendomsskatten, renovasjon, renter og avdrag samt mer til.

Veiginveien 131, Viken

 • Dette er en romslig og innbydende 3-roms leilighet beliggende i firemannsboligens andre etasje. Fra bakkeplan og opp til leiligheten har du en egen trappeoppgang, noe som gjør at man får følelsen av å "bo i et rekkehus". Denne hjemmekoselige leiligheten har en svært god planløsning, som sammen med de store vindusflatene gir den et særdeles lyst og luftig preg. Og når vi først snakker om vinduer, så må det nevnes at vinduene og terrassedøren ble skiftet i regi av borettslaget i 2020/21. Det er også montert flotte plissegardiner på flere av rommene, som er spesielt praktisk for deg som ønsker det mørk på soverommet når du skal sove. Videre holder leiligheten en normal fin standard med et flislagt og eldre bad, delikat og velholdt kjøkken fra 2008 og lyse overflater. Med leiligheten følger også en parkeringsplass i felles garasjerekke. Ved garasjeporten har borettslaget nylig montert infrastruktur for elbillading (Easee Ready). Fra stuen har du utgang til en koselig veranda med fine solforhold, og siden du bor på enden av rekka så får du også et koselig utsyn. Dette er en boligen passer like godt til både single og par, og her kan du flytte rett inn!

  Kjøkken
  Leiligheten har et lyst og delikat kjøkken fra 2008 med en god kombinasjon av skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, takhøye høy-/overskap samt en laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum med avrenningsplate. Videre er det lagt fliser mellom benkeplaten og overskapene for enklere rengjøring av overflatene. Under overskapene er det dessuten montert lys, slik at du har gode lysforhold til matlagingen. Dette sammen med de gode arbeidsflatene gjør matlagingen til en lek. På kjøkkenet har du i tillegg integrerte hvitevarer som kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin, frittstående komfyr med kjøkkenventilator over som har avtrekk ut samt en fin plass til spisebord hvor dere kan samles for et hyggelig måltid.

  Bad
  Leiligheten har et lyst og flislagt bad som har alt du trenger for en god start på dagen. Badet er av eldre dato og har blitt oppgradert en gang etter byggeår, men det er usikkert når. Membranløsningen består av opprinnelig belegg fra byggeår. Badet har flislagt gulv med plastsluk og varmekabler, samt flislagte vegger og himlingsplater i taket med ventil for mekanisk avtrekk. Videre kan badet skilte med dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, toalett og en pen baderomsinnredning med heldekkende servant samt vegghengt speil med spotter. Våtrommet har av takstmannen fått en TG3 og det må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav, da det er opprinnelig belegg som brukes som tettskifte og dette er over 25 år. Hulltaking er foretatt i tilstøtende vegg for våtsone uten å påvise unormale forhold.

  Gulv
  Belegg, parkett og fliser.

  Vegger
  Malte veggplater og fliser.

  Himling
  Malte himlingsplater.

  Vinduer
  Malte trevinduer med trelags glass fra 2021.

  Ytterdører
  Malt hovedytterdør med trelags glass fra 1999 og malt balkongdør i tre med trelags glass fra 2021.

  Innvendige dører
  Malte fyllingsdører / lettdører.

  Ventilasjon
  Mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Anlegg/vifte er plassert på loft.

  Vann- og avløpsrør
  Vannledninger
  Hovedvannledningen inn til inspeksjonsluken i gangen med stoppe kran og vannmåler er av metall. Vannledningene i leiligheten er av kobber, og mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med en evt. oppgradering av våtrom vil det være naturlig og også skifte rør.

  Avløpsrør
  Leilighetens avløpsrør er av plast og mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med en evt. oppgradering av våtrom vil det være naturlig og også skifte rør.

  Tilstandsrapport
  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Bjørn Erik Bilben for ytterligere teknisk beskrivelse og teknisk tilstand av eiendommen.

  Takstmannens TG3 og TG2 bemerkninger
  TG 3: Store eller alvorlige avvik
  Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
  Vurdering av avvik
  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Våtrommet er utført har opprinnelig belegg som tettesjikt iht. byggeforskrifter før 1997 og er over 25 år gammelt.

  Tiltak
  Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  TG 2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak
  Innvendig > Radon
  Vurdering av avvik
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Tiltak
  Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Vurdering av avvik
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Tiltak
  Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Vurdering av avvik
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Tiltak
  Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.
  Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Terrengforhold
  Vurdering av avvik
  Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område iht. kommuneplan

  Tiltak
  Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Tilstandsrapport
  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Bjørn Erik Bilben for ytterligere teknisk beskrivelse og teknisk tilstand av eiendommen.
 • Leiligheten ligger svært barnevennlig til i populære Veigin borettslag, som er beliggende i et veletablert boligområde ved Veienmarka. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til Veienmarka ungdomsskole og Veien barnehage. Kort vei er det også til Veien barneskole, som kun er drøye 15 minutters gange fra leiligheten. Her får du en leilighet som ligger lunt og rolig til, men som også har gangavstand til alt byen har å tilby. I området er det også mange fin turmuligheter og skulle ønske litt historie så er Veien kulturminnepark nærmeste nabo.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, flermannsboliger og gårdsbruk.
 • Fra Hønefoss kjører man Soknedalsveien ut av byen, i retning Heradsbygda. Ta til venstre inn Ringveien mot Veienmarka og kjør forbi ungdomsskolen. Ta første vei til venstre inn på Veiginveien og følg deretter veien til bunnen av bakken hvor du så tar første til høyre. Du vil nå se en felles garasjerekke hvor denne leiligheten har en egen plass. Veiginveien 131 er bygget på baksiden av garasjerekken.
 • Firemannsbolig oppført i 1986 over to etasjer på ringmur med støpt isolert plate på mark. Byggegrunn antas å være sandholdige jordmasser og utførelse for eventuell drenering er ikke kjent for takstmann, men det er ofte ikke anlagt drenering for denne type fundamentering. Yttervegger består av bindingsverkskonstruksjon i tre som er kledd med liggende dobbeltfalset kledningsbord i beiset utførelse. Ytterveggene til denne leiligheten er nymalt i år. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Videre er det saltakkonstruksjon i tre som er dekket med betongtakstein og undertak med sutakplater. Ellers ståltakrenner med nedløpsrør og beslag. Pipe som to-løps elementpipe der denne leiligheten disponerer ett pipeløp. Terrasse består av trekonstruksjon (bjelker og gulvbord av imp trevirke) som er festet mot yttervegg og lagt på drager med søyler til støpt fundament ført i grunn. Beslag mellom terrassegulv og yttervegg. Galvanisert trinn i trapp til terreng. Terrassen er nymalt.

  Utebod med støpt gulv, bindingsverk med liggende panel og pulttak med takstein.

  Garasje i rekke antatt oppført i 1986, men byggeåret er basert på antagelser og det er dermed noe usikkert nøyaktig nå bygget er oppført. Garasjerekken er oppført som trekonstruksjon på støpt dekke. Tak som saltakkonstruksjon tekket med takstein. Innlagt strøm med dobbel stikkontakt og lys. Panelt vippeport i yttervegg og nettingskille mellom garasjeplassene. Det er nylig installert infrastruktur for elbillader og klargjort for ladebokser, men denne garasjeplassen er ikke tilkoblet ladeboks. (Se pkt. parkering for mer info).

  Tilstandsrapport
  Se vedlagte tilstandsrapport utført av Bjørn Erik Bilben for ytterligere teknisk beskrivelse og teknisk tilstand av eiendommen.
 • 3-roms leilighet
  2. etg: P-rom: 75m², BRA: 78m².

  Følgende rom inngår i:
  Primærareal (P-ROM)
  Entré, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

  Sekundærareal (S-ROM)
  Bod


  Annet
  - Takhøyden er målt til 2,35m i stue og 2,37m i kjøkken, men dette vil kunne variere.
  - Rom for varig opphold skal ha høyde minimum 2,4m, mens rom som ikke er ment for varig opphold skal ha høyde minimum 2,2m.

  I tillegg til oppmålt areal
  - Overbygget inngangsparti på ca. 7m².
  - Utebod på bakkeplan, på ca. 5m².

  Garasje i rekke
  BRA: 14m².

  Følgende rom inngår i:
  Sekundærareal (S-ROM)
  Garasje.
 • Strøm og vedfyring.
  Vedovn i stua.
  Varmekabler på bad.
  Panelovner i flere rom.
  Varmtvannstank på ca. 120 liter fra 2008.

  Dato for siste feiing: 17.11.2021.
  Dato for siste tilsyn: 24.04.2019, ingen pålegg fra feiervesenet.
 • Borettslaget har en pent opparbeidet eiet fellestomt på 57738 m². Bebyggelsen på tomten er oppført rundt fire forskjellige tun som alle har lekeplass i midten. Denne leiligheten ligger på D-tunet, og har en pent opparbeidet lekeplass med huskestativ, klatrestativ samt en platting med piknikbord. I borettslaget har det blitt praktisert at denne leiligheten har ansvaret og steller med tomten på fremsiden av boligen, som naturlig tilhører boligen. Denne delen er opparbeidet med felles gruslagt gangbane, plen og diverse beplanting. I henhold til ordensreglene har også enhver andelshaver plikt til å holde sitt nærområdet i orden. Videre ligger eiendommen i området 865-Veienmarka med påvist kvikkleire og som er merket med lav faregrad samt risikoklasse 4 iht. NVE sitt kvikkleirekart. Sist oppdatering var 30.04.2019.
 • Parkering på felles parkeringsplass eller i egen garasje i felles garasjerekke.

  Elbilladning
  Ved garasjeplassen har borettslaget montert opplegg for elbillader av typen Easee Charge/Ready. Andelseier som ønsker lading må selv bekoste innkjøpet av selve ladestasjonen fra Kople.
 • Adkomstvei
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vei og har private internveier.

  Tilknytning vann
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Borettslaget er selv ansvarlig for den private stikkledningen fra den offentlige vannledningen og frem til boligen.

  Tilknytning avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp. Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger fra boligen og frem til det offentlige avløpsrøret.
 • Forretningsfører: Ringbo BBL
 • Veigin borettslag består av 89 andeler som er fordelt på 4 firemannsboliger og 73 eneboliger. Selskapet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 954 836 584, og ligger i Ringerike kommune med følgende adresse:
  - Veiginveien 1-177

  Gårds- og bruksnummer:
  49/292

  Hjemmeside
  www.veigin.no

  Fiber
  Borettslaget har en avtale med Viken fiber om levering av TV- og bredbåndstjenester via fiber til rabatterte priser. Den enkelte andelseier må tegne eget abonnement hos Viken fiber.

  Medlemskap i Ringbo
  Det medfølger pliktig medlemskap i Ringbo ved kjøp av boligen. Dersom kjøper ikke er medlem må man melde seg inn i Ringbo straks forkjøpsretten er avklart og de har fått melding om dette. Innmeldingsavgift i Ringbo ligger p.t. på kr 300,- og medlemskontingent er på kr 300,- pr. år.

  Annet
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Det er utlyst parallell avklaring av forkjøpsretten og avklaring skjer kort tid etter endt budrunde. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at forespørsel om forkjøpsrettsavklaring er sendt borettslaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt, jf. burettslagsloven § 4-15. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Dyrehold er tillatt i borettslaget. Den som evt. har dyrehold skal sørge for at disse ikke er til sjenanse for andre borettshavere.
 • Felles bygningsforsikring i Gjensidige Forsikring AS
  Polisenummer: 86195467. Innboforsikring må tegnes av den enkelte andelseier.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 552 722 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 989 800 per 31.12.20
 • 2 338 pr. mnd. Fiberakses avtale med Viken Fiber, eiendomsskatt, renovasjon, feiing, forretningsfører, renter og avdrag samt drift og vedlikehold.
  Inkludert i felleskostnadene

  Fordeling
  Fellesutgifter: kr. 1.763,-
  Avdrag: kr. 312,-
  Renter: kr. 236,-
  Garasjestrøm: kr. 27,-
 • Andel fellesgjeld kr 128 840,- pr. 13.06.22.
  Andel fellesformue kr 53 252,- pr. 31.12.2021.
 • Lånenummer: 22809029755
  Type lån: Annuitetslån.
  Terminer pr år: 2
  Terminer til innfrielse: 56
  Rentesats: 1,79% pa.
  Restsaldo: kr. 12.722.743,-
  Andel av saldo: kr. 128.840,-
  Siste termin: 31.12.2049
  IN-lån: Nei

  I følge info fra forretningsfører datert 13.06.2022
 • Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.
 • Utover det som er nevnt under felleskostnader påløper kostnader til for eksempel vann og avløp, strøm, innboforsikring, internett og innvendig vedlikehold.

  Sum for andre faste kostnader kan bl.a. være:
  Vann- og avløpsavgift: kr. 90,- pr. m³.
  Internett: kr. 520,- pr. mnd.
  Strømforbruk: kr./kWh: ………. pr. år.
  Innboforsikring: kr. ....... pr. år.

  Overnevnte priser og forbruk er personlige og vil kunne variere ut ifra f.eks. ønsket temperatur i huset og valg oppvarmingsalternativ, valgt pakke hos tv/internettleverandøren og personlig avtale med forsikringsselskapet. Variasjon vil forekomme.
 • Det er utstedt ferdigattest for Tun D den 18.12.1986 samt ferdigattest for reparasjon av røykløp i elementpiper den 22.09.2003. Det foreligger hverken søknad eller ferdigattest for fellesgarasjen. Det er ikke lenger mulighet å be om ferdigattest på bygninger/tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 iht. plan og bygningsloven § 21-10. Oppføringer som krever godkjenning, og som det ikke er søkt om, er ulovlig. Kommunen kan etter plan- og bygningsloven kapittel 32 forfølge overtredelser og pålegge deg å avslutte den ulovlige bruken, samt eventuelt å rette eller tilbakeføre rommet til godkjent bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt i inntil 3 år for boligen så fremt bestemmelsene i borettslagets vedtekter punkt 4-2 (2) er oppfylt.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Heftelser i andelen:
  Det foreligger ingen heftelser av betydning på andelen.

  Heftelser i borettslagets grunn:
  1986/4427-1/23 Elektriske kraftlinjer - 04.07.1986
  Gjelder: Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Meglers forklaring: Ringerike interkommunale kraftverk har rett til å ha stående tre transformatorkiosker samt kabeltrace på eiendommen. Kraftverket har rett til uhindret adgang til disse og rett til å grave opp for reparasjon og utskifting.

  Grunndata:
  1985/5206-1/23 Registrering av grunn - 23.08.1985
  Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr. 3007 Gnr. 49 Bnr. 256

  Rettigheter på andre eiendommer:
  Det er ikke tinglyst noen rettigheter på andre eiendommer.

  Annet
  De tinglyste dokumentene er tilgjengelig hos meglerkontoret og vil sendes ut etter forespørsel til megler.
 • Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse og felles lekeareal iht. reguleringsplan 140-01 Veienmarka småhusbebyggelse vedtatt den 29.11.1984. Videre ligger eiendommen i et område som i kommuneplanen vedtatt den 05.09.19 er avsatt til friområde - nåværende, boligbebyggelse - nåværende og ras- og skredfare.
 • Andelsnr. 593 Orgnr. 954836584 i Ringerike kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjon tilsvarende 2,00 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget på denne eiendommen.
  I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke:
  Tilrettelegging kr. 12.900,-
  Visninger kr. 2.900,- pr. stk. - 2 stk. gratis.
  Oppgjørshonorar kr. 5.500,-
  Markedsføringspakke kr. 19.900,-
  Meglerpakke kr 6.400,-
  Innhenting av informasjon fra forretningsfører kr 4.300,-
  Grunnboksutskrift pr stk. kr. 350,-
  Servitutter pr stk. kr. 350,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 2900,-

  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.900,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 29.000,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ragna Rundtom
Thomas Haraldseth Brekke

Megler

Thomas Haraldseth Brekke

93 21 69 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev