aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Hovdekollen - Beliggende med panoramautsikt mot Norefjell og over Krøderfjorden.

Noresund Nedre Hovdekollen 24

Nyetablert hyttedrøm i naturskjønne omgivelser. Solide materialer, lekre løsninger og flott utsikt. Bilvei helt frem!

 • 5 450 000
 • BRA 114 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING5 450 000
 • OMKOSTNINGER152 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 602 392
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 022
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 114 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT950 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 5 450 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  136 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 450 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  --------------------------------------------------------
  152 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 602 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Nedre Hovdekollen 24

En nyoppført og tiltalende hytte i naturskjønne omgivelser på Hovdekollen. Hytta strekker seg over to plan og byr på en innholdsrik planløsning med plass til hele familien. De mange, store vindusflatene trekker naturen inn og gir svært god atmosfære innendørs.

Hytta kan skilte med et fantastisk oppholdsrom med åpen stue- og kjøkkenløsning, et delikat bad og hele 8 sengeplasser. Ekstra luksus er det med gulvvarme i både entré, stue, kjøkken og baderom.

Det er enkel adkomst med bilvei helt frem til ytterdøra, samt god plass til å parkere med flere biler på egen tomt. Beliggenheten er virkelig helt fantastisk! Her får dere vakker utsikt over Krødsherad, i tillegg til at hytta er omkranset av flott, norsk natur.

Det er selvsagt innlagt vann og strøm!

Nedre Hovdekollen 24, Viken

 • Hytta holder en meget høy standard og gir et særdeles godt helhetsinntrykk. Hytta er bygd i solide materialer. De store vinduene fra gulv til tak gir et moderne preg som utnytter naturlig lys og gir deg fantastisk utsikt. Gjennomgående fine detaljer med blant annet sorte utførelser som gir en helhet i hytta. Her er en hytte som ikke trenger vedlikehold de neste årene!

  Kjøkkenet
  Kjøkkeninnredning fra KVIK med glatte fronter, laminat benkeplate med oppvaskkum og ett-greps blandebatteri. Videre er det montert ventilator med utkast og komfyrvakt, samt integrerte hvitevarer som komfyr, induksjon platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Det er god plass til en stor og god spisegruppe i tilknytning til kjøkkenet.

  Baderom
  Pent bad med underliggende gulvvarme. Badet består av veggmonterte dusjdører, servant med underskap og ett-greps blandebatteri, stort speil med lys over samt gulvstående toalett. Ventilasjon på badet fremstår med mekanisk avtrekk fra ventil, samt spalte under dørblad for tilluft. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

  Innvendige Gulv:
  Heltre brunbeiset Eik 20x160 i 1.etg og furu i 2. etg., Gulvet er ikke limt, men lagt flytende. Fliser i gang og bad.

  Innervegger:
  Innervegger beiset furupanel i 15x315mm. Tak og vegger i Patinagrå for en koselig og fin hyttestemning.

  Innedører:
  Slette kompakte sorte innedører med terskler, vridere og mellomlås.. Innedører til WC, bad og vaskerom har flat terskel for luftespalte.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Kun 1,5 time fra Oslo/Drammen kan du parkere bilen og tusle inn på din fremtidige hytte og føle roen senke seg før kvelden slår inn. Kort reisevei muliggjør bruk av hytta også gjennom en vanlig arbeidsuke.

  Hovdekollen Panorama har en fantastisk, tilbaketrukket beliggenhet midt i mellom Noresund og Krøderen. På venstre side av Krøderfjorden med utsikt mot Norefjell og Krødsherad kommune ligger denne perlen av et sted. Hytta ligger i skrånende terreng som er delvis utbygd og grenser til friområder rundt. På så mange måter blir hytta et hvilested i hverdagen. Kjenn på stillheten og roen som er her. Rolig, men ikke kjedelig.

  Utsikten er formidabel og solforholdene er upåklagelige. Rekreasjon i vakker natur gir energi for alle og enhver. I umiddelbar nærhet er det fine turmuligheter sommer som vinter. Få meter fra hyttefeltet finner du et utstrakt løypenett som passer like godt for den treningsvillige som til barnefamiliene i fine oppkjørte langrennsløyper. Hytta ligger meget usjenert til på en "endetomt". Beliggenheten passer perfekt for den aktive familien.

  Hovdekollen Panorama er fortsatt et uoppdaget hyttefelt tilbaketrukket fra hverdagens mas. Det er et passe stort hyttefelt med god avstand mellom hyttene.

  Langrennsløyper, turstier, bærplukking, jakt og fiske-muligheter, solbading på sommerstid - her er det litt for enhver smak. Hyttefeltet kan også lokke med en gapahuk som blir flittig brukt av hytteeierne. I tillegg forsøker hytteeiere å lage en hyggelig sosial stemning med blant annet ake-konkurranser i påsken og andre hyggelige arrangementer. Nytt er også en akebakke som er opparbeidet rett i nærheten for store og små.

  Noresund har med bensinstasjon og senteret Norefjellsporten dagligvareforretning, vinmonopol frisør, interiørbutikk, sportsbutikk -- stort sett det meste du trenger for å senke skuldrene, finne energi og lade batteriene.

  Krøderen er kanskje best kjent som endestasjon for Krøderbanen som i dag er en populær museumsjernbane på sommerstid. "Norges lengste museum" med dampdrevet veterantog hver helg om sommeren. Samtidig har Krøderen mer å by på med Kryllingparken, frisbee-golf, idrettsanlegg, m.m. En liten fun fact - Visste du at reklamen med dovendyret er spilt inn på den lokale matvareforretningen?

  Krøderfjorden har også mange fine badeplasser på sommerstid, og vinterstid pleier det å være preparerte skiløyper langsmed fjorden fra Krøderen og bort til bunnen av Norefjell. Videre er det muligheter for leie av båt eller båtplass, bærplukking samt hesteridning langs Krøderfjorden.

  Norefjell har med sitt flotte anlegg og nye restaurerte varmeheiser alt som et godt skianlegg bør inneholde - både for langrenn og alpint. Anlegget ligger en kort kjøretur på 20-25 minutter unna Hovdekollen Panorama. Vinterstid er det nedfarter for alle mestringsnivå og aldre, samt en lun og fin varmestue midt i bakken. På sommerstid kan man også spille golf ved bunnen av bakken. Det er også en kort kjøretur til Quality Resort Norefjell - et av Norges beste spa-anlegg beliggende på Bøsetra. Ellers har Norefjell tilnærmet ubegrenset tilbud av turmuligheter.

  For de motorinteresserte så ligger Sigdal Gokart ikke langt unna.

  Området har masse å by på som ikke er nevnt over. For mer informasjon se også www.norefjell.no og www.norefjell-golf.no
 • Området består av noe spredt hyttebebyggelse. Omkringliggende eiendommer er fritidsboliger.
 • Enkel adkomst fra RV7 ved Noresund mot Norefjell. Ta første avkjøring til venstre mot Krøderen -- ca 200 meter etter broen. Etter ca 5 km vil det komme et skilt med Bringebær. Stans gjerne for forfriskninger, og etter ca 5-600 meter vil det være skiltet mot "Hovdekollen Panorama". Følg veien og skilting helt opp til toppen - om lag 4 km og ta deretter til høyre.
 • Støpt såle på komprimert masse.

  Yttervegger:
  Ytterveggs-kledning i 24,5 x 350 i furu limtre panel, Ytterkledningen gir et moderne preg. Utvendig kledning i farge Holmegrå 139.

  Ytterdører og vinduer:
  Slett Hovedinngangsdør med sidefelt, komplett med vridere og låskasse. Boddør slett, komplett med vridere og låskasse. Hovedinngangsdør og boddør leveres i svart utførelse. Utadslående balkongdør med 2 lags energiglass. Vinduer har 2 lags energiglass. Åpningsvinduer er innadslående med drei/ vipp funksjon og espagno-lettlås i svart utførelse.

  Yttertak:
  Takkonstruksjon med takstoler, og luftet undertak. Torvtaksmembran og torv på taket.

  Terrasse:
  Utgang fra stue til platting, med gulvareal på ca. 40m².

  Det foreligger samsvarserklæring på el-arbeid.
 • Oppvarmet innvendig bruksareal på ca 114 kvm. Mål er hentet fra arkitekttegninger. Mindre avvik kan forekomme.

  Hovedetasje består av entré/gang, stue/spisestue/kjøkken, 2 soverom, bad med kott (for tørketrommel og vaskemaskin), eget separat toalett/WC og innvendig bod.

  2. etasje består av TV-stue, soverom og bod

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, 3 soverom, bad, WC, tv-stue, kjøkken og stue.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varme i gulv og vedovn fint plassert i hyttas hovedrom gir nok varme til hytta.
 • Naturtomt på 950,3 kvm. Selveiet.
 • Parkering på egen tomt.
  Opptil flere biloppstillingsplasser muliggjør mye besøk om ønskelig.
 • Privat, og faktureres av grunneier og/eller den han benytter som leverandør av slike tjenester. Gebyrsatsene justeres årlig. For tiden;

  Årlig vann og avløpsgebyr kr. 8.400,- for 2022.
  Kommunen fører tilsyn med private borebrønner og avløpsanlegg, og pålegg kan forekomme,

  Årlig veiavgift kr. 2.000,- for ett kjøretøy eller kr. 3.000,- for to kjøretøy. Ellers belastning ved passering av bom.
  Inntekter fra betalingsløsningen går til sin helhet til drift/vedlikehold og oppgradering av Hovdeveien, både sommer og vinter.
 • Formuesverdi foreligger ikke for denne eiendommen enda, da hytta er for ny.
 • Kr. 5 538 pr. år
  Grunnet byggeår 2022 er det ikke fakturert kommunale gebyrer på eiendommen tidligere. Estimat for lignende hytte: 5 538,- for renovasjon og eiendomsskatt. I tillegg kommer gebyr for vann og avløp (privat), årlig kr. 8.400,- for 2022. Vei: ca. 2-3 000,-
  Det gjøres oppmerksom på at det er innført eiendomsskatt i Krødsherad kommune. Eiendomsskatten vil utgjøre 2 promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Eiendomsskatt er foreløpig ikke fastsatt.

  Renovasjon 2.261,- års prognose for 2022.
 • Forsikring, veiavgift, vann og avløpsgebyr til grunneier, eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsavgift samt strøm.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen fra 2022.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • KJØPER HAR RISIKOEN og er ansvarlig for videresalg dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonslovens § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd (forhold som ligger på kjøpers hånd: Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr. I det tilfelle konsesjon ikke gis på bakgrunn av for høy kjøpesum, kan selger kreve at avtalen likevel skal gjelde, men til den høyeste pris landbruksmyndighetene kan godkjenne. Kjøper har konsesjonsrisikoen dersom konsesjon nektes med grunnlag i konsesjonsloven § 9 første ledd nr. 1-4 eller § 9 andre til fjerde ledd. I slike tilfeller skal selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

  Det må innsendes egenerklæring vedr konsesjonsfrihet til Krødsherad kommune. Megler besørger dette.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Mål er hentet fra arkitekttegninger. Mindre avvik kan forekomme.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Heftelser i grunnboka slettes for selgers regning.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbebyggelse.
 • Gnr. 196 Bnr. 57 i Krødsherad kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr. 45.500,-
  Tilrettelegging kr. 14.900,-
  Visninger/Overtakelser kr. 1.500,- pr. stk.
  Oppgjørshonorar kr. 4.990,-
  Markedsføringspakke kr. 9.990,-
  Prospektpakke kr. 3.990,-
  Grunnboksspørringer kr. 990,-
  Innhenting av restanser og legalpant kr 558,-
  Sikkerhetsstillelse kr. 850,- + 2 promille av salgssum.
  Dersom handel ikke kommer i stand har oppdragstaker krav på dekning påløpte utlegg, samt vederlag for utført arbeid med kr. 2.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 24.900,-.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Byggservice 123 AS Dobrovolskis
Andreas Frøysa

Megler

Andreas Frøysa

91 88 70 54

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev