aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Vollengvegen 21! En innholdsrik eneboligeiendom med landlig og idyllisk beliggenhet i Hurdal.
Velkommen til Vollengvegen 21! En innholdsrik eneboligeiendom med landlig og idyllisk beliggenhet i Hurdal.

HURDAL Vollengvegen 21

Innholdsrik eneboligeiendom med tomt på over 2,6 mål - anneks og dobbel garasje - fine uteplasser m/utepeis - landlig!

 • kr 2 550 000
 • BRA-i 173 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 550 000
 • Omkostningerkr 82 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 632 890
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1963
 • Soverom3
 • Tomt2 671.4 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 550 000,00))   82 890,- (Omkostninger totalt)   2 632 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Velkommen til Vollengvegen 21! En innholdsrik eneboligeiendom med stor, inngjerdet tomt, fin hage og gårdsplass med belegningsstein. Boligen inneholder gang, stort kjøkken med tilhørende hvitevarer, koselig stue og spisestue med peis, 3 soverom, flislagt bad og kjeller med flere kjellerrom. Det er utgang fra stuen til en stor og delvis overbygget terrasse på ca 52 kvm. Uteplass belagt med skifer og flott utepeis. Dobbel garasje med anneks/innredet rom. Eiendommen ligger i landlige omgivelser i Hurdal, ca 18 km fra kommunesenteret. I Hurdal er skole, barnehager, dagligvarebutikker, kulturhus, flerbrukshall, m.m. Like utenfor døren har du flotte rekreasjonsområder både sommer- og vinterstid med bla. tur- og jaktmuligheter, samt bade- og fiskevann. Ca 15 km til bussholdeplass i Hurdal.
Pene uteområder med belegningsstein, beplantning og blomsterbed, samt godt med utebelysning.

Vollengvegen 21, Akershus

 • Tomt
  2671.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Den over 2,6 mål store tomten er inngjerdet og meget pent opparbeidet med stor hage, overbygd terrasse og en skiferterrasse med utepeis. Hage med plen, beplantning og blomsterbed. Stor gårdsplass med belegningsstein. Eiendommen ligger i et noe skrånende terreng og Svartungelva renner forbi på en side.

  Beliggenhet
  Beliggende i rolige og landlige omgivelser i Skrukkelia i Hurdal kommune. I Hurdal kan du nyte landlig idyll, vakker natur og samtidig benytte deg av nærheten til byer og tettsteder med rikelige servicetilbud. Bygda byr på naturskjønne rekreasjonsområder, trygge og gode oppvekstsvilkår og rikelig med fritidsaktiviteter for alle aldersgrupper. Fra eiendommen er det ca 18 km til Hurdal sentrum med kommuneadministrasjon. I sentrum finner du nye Hurdal skole og kultursenter med elever fra 1-10 klasse og SFO. I tillegg til skolen huser bygget kino, bibliotek, allrom og flerbrukshall. Ellers er det flere barnehager i Hurdal, og sentrum har flere dagligvarebutikker, helsetilbud og rådhus. Naturen er nærmeste nabo, med en rekke turmuligheter og skiløyper så langt øyet kan se. I skogsområdene finner du i tillegg et flott jaktterreng, og det er gode forekomster av sopp og bær. Svartungelva renner idyllisk langs eiendommen, og renner ut i Skrukkelisjøen. Vakre Skrukkelisjøen ligger ca 2 km unna og er i øst et utmerket utgangspunkt for sykkeltur til Helgedalen. Fjellsjøkampen, den høyeste fjelltoppen i Akershus, ligger heller ikke langt fra eiendommen. I sommerhalvåret kan populære Hurdalssjøen friste med bla. badestrender, båtmuligheter og fiske. Hurdalssjøen er den største og en av flere populære innsjøer i Hurdal. For deg som er glad i vintersport kan Hurdal skisenter friste med godt preparerte nedfarter som passer perfekt for en dagstur med familien. Hurdal skisenteret er et svært populært familieanlegg med skiutleie, varmestue, 10 nedfarter, fire heiser, attraktiv barnebakke og eget snowboardområde. Du kan også spenne på deg langrennsskiene rett utenfor stuedøra dersom du heller foretrekker det. Ca 2 km til nærmeste fiskevann (Svartungen). Her kommer du inn på ett stort løypenett med milevis av oppkjørte skiløyper. Hurdal har også kort vei til flere gode handelssentrum, som for eksempel Råholt og Jessheim. Det ca 4 mil til Råholt der du bla har Amfi kjøpesenter med over 50 forretninger. På Råholt finnes også ytterligere dagligvarebutikker, banker, post i butikk, flere apotek, svømme- og idrettshall og flere treningssenter. Det er ca 47 min med bil til Gardermoen og ca 1 time og 15 min med bil til Oslo.

  Adkomst
  Fra Oslo lufthavn: Følg E16 forbi flyplassen, mot Nannestad. Følg så Fv120/Vestre Hurdalsveg videre mot Hurdal sentrum, og ta av ved Hurdal kirke mot Skrukkelia. Følg så Skrukkelivegen i 16 km, og ta til høyre inn Vollengvegen. Følg denne til du får Vollengvegen 21 på din høyre side. Fra E6 nordgående: ta av E6 ved Nebbenes og følg Østre Hurdalsveg over motorvegen og rett frem i rundkjøringen. Følg så Østre Hurdalsveg i ca 17 km til du kommer Hurdal torg. Ta så til venstre inn på Strandvegen, og følg denne til du får Hurdal kirke på din høyre hånd. Følg så Skrukkelivegen i 16 km, og ta til høyre inn Vollengvegen. Følg denne til du får Vollengvegen 21 på din høyre side.

  Bebyggelse
  Område består av eneboliger og fritidsboliger omgitt av skog- og landbrukseiendommer.

  Barnehage/skole/fritid
  I sentrum av Hurdal er det bla. skole og kultursenter som har i overkant av 300 elever fra 1-10 trinn. Hurdalsskolen legger sin hovedvekt på aktivitet, mestring og livsglede gjennom elevenes lærings- og dannelsesreise. Hoppensprett barnehage og Læringsverkstedet naturbarnehage ligger begge ca 20 km fra boligen. Begge er private barnehager. Det tar ca 24 min å kjøre til Rustad barnehage som er den kommunale barnehagen i Hurdal.

  Skolekrets
  Hurdal skolekrets.

  Offentlig kommunikasjon
  Det er ca 35 min med bil til både Eidsvoll Verk stasjon og Jaren stasjon, hvor det går hyppige togavganger mot bla. Oslo, Gardermoen, Hamar og Gjøvik. Se vy.no for ruteinformasjon.

  Byggemåte
  Grunnmur av gråstein. Utvendig er det betong og innvendig er det fiberplater. Veggkonstruksjon av bindingsverk, utvendig kledd med stående trekledning. Taket er et saltak tekket med metallplater. Etasjeskiller av betong i 1. etasje. 2. etasje har trebjelkelag. Vinduer med 2-lags glass. Terrasse oppført med impregnert bjelkelag og terrassebord i tre. Terrassen er målt til ca 52 kvm. Anneks/garasje konstruert i trebindingsverk og kledd med liggende trekledning. Saltak av tre tekket med metallplater. Interessenter bes lese nøye gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Fuktig kjeller. - Økt takhøyde i ett rom i kjeller.

  Innhold
  Frittliggende enebolig over to plan og kjeller, oppført i 1663. Boligen har en normal standard sett ut i fra byggeår, men det må påregnes noe oppgradering og vedlikehold. 1. etasje: Gang, kjøkken, spisestue og stue. 2. etasje: Gang, bad og 3 soverom. Kjeller med flere boder. Overflater: Gulv: Parkett, imitert skipsgulv, heltre og fliser. Vegger: Malte overflater og malt panel. Våtromsplater på baderomsvegger. Himlinger: Malte himlinger og himlingsplater. Kjøkken: Fint vinkelformet kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har profilerte, hvite fronter og laminert benkeplate fra 2023. Det er integrert stekeovn og platetopp som ble montert i 2023. Stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin medfølger. Koselig etasjeovn i hjørne av kjøkkenet. Bad: Bad i 2. etasje med flislagt gulv med gulvvarme. Våtromsplater på vegger. Badet er innredet med toalett, servant i baderomsinnredning med speil over og dusjhjørne. Kort fortalt: - Innholdsrik enebolig over to plan og kjeller. - Gang med flislagt gulv med gulvvarme. - Stort og fint kjøkken med mye skap- og benkeplass. - Trivelig spisestue med utgang til terrassen som er noe overbygget og har spotter. - Romslig stue. - Bad med flislagt gulv med gulvvarme. - 3 gode soverom, hvorav to med garderobeskap. - Vedovn, etasjeovn og peis. - Varmepumpe. - Kjeller med flere boder for lagring. - Kott i 2. etasje. - Skifterterrasse med uteplass og flott utepeis. - Uthus med dobbel garasje og innredet anneks. - Gårdsplass med parkeringsmuligheter og belegningsstein. - Flott hage med plen, bed og beplanting. - Stor tomt på over 2,6 mål som bla. grenser til Svartungelva. - Landlig beliggenhet i Hurdal med umiddelbar nærhet til flotte rekreasjonsmuligheter.

  Standard
  Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Våtrom > Loftetasje > Bad > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet har trolig tettesjikt og sluk fra byggeår. Våtromsplater har sveklinger i skjøter. Ved å fortsatt dusje mot åpne overflater kan det oppstå fuktproblemer i konstruksjonen. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. - Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Nivåforskjell på mer enn 0,5 meter der det er hardt underlag som betong, asfalt, steinheller og lignende, må sikres med rekkverk, gjerde, tett vegetasjon eller liknende slik at fallskader forebygges. Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Taktekking: Det registreres at takplater er værslitte og har en del rust. Trekkingen og undertaks-tekken har nådd en alder som erfaringsmessig tilsier at avvik kan oppstå. For å lukke avviket må trekkingen skiftes. Det er ikke umiddelbart behov for dette. - Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele taket. Det anbefales å etablere snøfangere på taket for bedre personsikkerhet. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det registreres værslitte fasader, spesielt mot syd. Det er ikke lagt til rette for god utlufting av kledningen. Vindskier er stedvis værslitte. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Loftet settes i TG 2, da dette er en risikokonstruksjon. Det bør gjøres nærmere undersøkelser når adkomst er tilgjengelig. - Utvendig > Vinduer: Vinduer har nådd en alter (over 30 år), som erfaringsmessig tilsier at isoleringsevnen er svekket. Det registreres værslitasje på utvendig side av vinduene. For å lukke avviket må vinduene skiftes. Det er ikke umiddelbare behov. - Utvendig > Entrédør: Det registreres slitasje i dørens karm og terskel. Det anbefales om mulig å overflatebehandle. - Utvendig > Terrasse: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er avvik: Det registreres værslitasje i terrassegulv og rekkverk. Om det er tilstrekkelig, anbefales det å overflate behandle den. - Innvendig > Overflater: Himlingsplater i entré har stedvis løsnet. Det behov for oppgraderinger og vedlikehold i tiden som kommer. Loftetasjen er i stor grad overflateoppusset og denne er ikke gjeldene for avviket. Tiltak: Det kan ikke utelukkes behov for stedvis oppgradering og vedlikehold. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Det registreres noe bevegelse/vibrasjoner i bjelkelaget til loftet. Nærmere undersøkelser anbefales. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. - Innvendig > Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Tidspunkt for pipe-rehabilitering nærmer seg. - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er registrert fuktskjolder/fuktskader på overflater. Det må foretas ytterligere undersøkelser for å fastslå omfang/årsak. - Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. - Innvendig > Innvendige dører: Dørene har nådd en høy alder og bærer preg av dette. For å lukke avviket må dørene skiftes, men det er ikke umiddelbare behov. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det bemerkes at det er lagt nye avløpsrør i plast i 2023, og at denne delen ikke er gjeldende for avviket. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tekniske installasjoner > Varmesentral: Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Ved manglende dokumentasjon og manglende tilsynsrapport nyere enn 5 år anbefales det på generelt grunnlag en utvidet el. kontroll. Kostnadsestimatet er kun gitt for utvidet el. kontroll. Etter gjennomført el- kontroll må ytterligere tiltak vurderes basert på de utførte undersøkelsene. - Tomteforhold > Drenering: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det registreres avskalling av maling på grunnmuren. Det anbefales å overflatebehandle grunnmuren. For mer utfyllende informasjon om eiendommen se vedlagte tilstandsrapport utført av Eirik Kalheim, datert 30.04.2024. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg nøye inn i tilstandsrapporten før visning.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Eier tegner eget abonnement for tv og internett på eiendommen. Nåværende eier opplyser at han benytter 4G ruter fra Telenor pt.

  Parkering
  Parkering i tilhørende garasje og for øvrig godt med biloppstllingsplasser på egen eiendom.

  Forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring

  Polisenummer
  0399707

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 550 000,00))   82 890,- (Omkostninger totalt)   2 632 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med to peiser og vedovn. Varmepumpe i stuen. Det er elektriske varmekabler på kjøkken og gang. Panelovner i 2. etasje og i anneks.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  10597

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter vil variere. Kommunale avgifter inkl.: Renovasjon, feiing og slam. Privat vann og eiendomsskatt kommer i tillegg.

  Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Hurdal kommune, pt. på 2,5 promille.

  Formuesverdi primær
  668026

  Formuesverdi primær år
  2023

  Formuesverdi sekundær
  2672105

  Formuesverdi sekundær år
  2023

  Info formuesverdi
  Formuesverdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

  Andre utgifter
  Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, vannforbruk, strømforbruk, forsikringer, m.m.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv eiendomsmegling Jessheim samarbeider med Aurskog Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3242/38/38: 15.09.1960 - Dokumentnr: 3706 - Bestemmelse om gjerde 16.09.2009 - Dokumentnr: 687711 - Jordskifte Sak nr. 0200-2005-0005 Akershus og Oslo jordskifterett Gjelder denne registerenheten med flere 09.07.1960 - Dokumentnr: 2726 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0239 Gnr:38 Bnr:26 01.01.2020 - Dokumentnr: 1581858 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0239 Gnr:38 Bnr:38 01.01.2024 - Dokumentnr: 254436 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3037 Gnr:38 Bnr:38 Heftelsene omhandler jordskiftesak vedrørende veirett til Voldengsvegen, bestemmelse om gjerdeplikt på eiendommen og registering av grunnen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Kommunen opplyser at det verken finnes ferdigattest, midlertidig brukstillatelse eller byggetegninger tilknyttet eiendommen. Det er ikke uvanlig at det ikke foreligger dokumentasjon på boliger fra denne byggetiden. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.       

  Vei, vann og avløp
  Vollengvegen er en privat vei. Det er tinglyst veirett til bruk av denne frem til eiendommen. Boligen har vann fra egen privat brønn. Eiendommen har i dag en avløpsløsning bestående av slamavskiller på 4 m3 pumpekum og infiltrasjonsareal på ca 50 m2. Avløpsanlegget ble vurdert av fagkyndig i 2019. Det ble foretatt en graveprøve i infiltrasjonsarealet, og konklusjonen var at anlegget fungerer tilfredsstillende. Med bakgrunn i dette utstedte kommunen ny utslippstillatelse datert 3. juli 2029 i tråd med gjeldende lover og forskrifter. Tilstandsvurdering: Avløpsanlegget er i henhold til dagens standard på området og forventes å rense etter kravene i forurensingsforskriften og kommunens lokale forskrift om utslipp av avløpsvann.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er ikke regulert. Eiendommen er i kommuneplanens arealdel avsatt til nåværende spredt boligbebyggelse og nåværende bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone. Eiendommen grenser inntil områder regulert til fritidsbebyggelse og andre kombinerte formål.

  Adgang til utleie
  Hele boligen kan leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 550 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 63 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 550 000,00))   82 890,- (Omkostninger totalt)   2 632 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  82890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,45 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.500,- oppgjørshonorar kr 7.000,- og visninger kr 3.000,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 35.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 7.500,-. Utleggene omfatter foto og takst. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Ann Kristin Hoset

Megler

Ann Kristin Hoset

98 08 56 92

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev