aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Knarten 9.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Knarten 9.

HVAM Knarten 9

Velholdt, innholdsrik enebolig med muligheter. Fin usjenert beliggenhet, flott utsikt, terrasse, hage og dobbelgarasje.

  • kr 5 100 000
  • BRA-i 221 m²
  • 4 soverom
  • Prisantydningkr 5 100 000
  • Omkostningerkr 128 740
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 228 740
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1998
  • Soverom4
  • Tomt1 033.3 m²
  • Eierform tomtEiet
  • Salgsoppdrag 5 100 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 127 500 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 740 (Omkostninger totalt) 143 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 146 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 228 740 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 243 840 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 246 640 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Knarten 9 er en innholdsrik og godt vedlikeholdt enebolig over tre plan. Boligen har en fin beliggenhet, helt i grensen mot et skogområde, usjenert, og med flott utsikt. Tomten er opparbeidet med en hage, gårdsplass og dobbelgarasje med lagringsloft. Det er også flere uteplasser, deriblant en stor hjørneterrasse på herlige 61 kvm og en markterrasse. Eneboligen har entré i underetasjen, mens en hyggelig stue og et velutstyrt kjøkken ligger i første etasje. Stuen har varmepumpe og vedovn, og på kjøkkenet er det spiseplass, integrerte hvitevarer og en moderne innredning fra 2023. Videre har boligen loftstue, bad med innredning fra 2023, wc fra 2023 og vaskerom med egen utgang. Videre er det fire soverom, et uinnredet rom og flere boder som gir muligheter for ekstra soverom/stue og bad.
Plantegning underetasje.

Knarten 9, Akershus

  • Tomt
    1033.3m²

    Beskrivelse av tomt
    Boligen har en god intern beliggenhet på boligfeltet, usjenert, og helt i grensen til et friområde med flott turterreng mot nord. Tomten er målt til 1033,3 kvm, opparbeidet med gårdsplass, hage og flere uteplasser. Innkjøringen til tomten er asfaltert, mens gårdsplassen er steinbelagt og avgrenset med steinbed og forstøtningsmurer. Resten av tomten er opparbeidet med gress, hekker og bed med variert og frodig beplantning. Fra stuen i første etasje er det to utganger til en dels overbygd hjørneterrasse med nydelig utsikt utover bebyggelsen, skog og bølgende kulturlandskap. Terrassen har spaltegulv av tre, rekkverk med stående panel og stemningsfulle utelys. Utformingen av terrassen, og ikke minst arealet på hele 61 kvm, gir flere soner for ulike sittegrupper. Ved den overbygde delen er det montert terrassevarmere, levegg og markise som gir ekstra funksjonalitet og komfort. Fra terrassen er det trapp ned til en markterrasse bygget inntil husveggen og herfra er det adkomst til bod. På andre siden av boden er det repos utenfor boligens vaskerom.

    Beliggenhet
    Eneboligen ligger i et naturskjønt og meget barnevennlig boligområde på Tomteråsen i Nes kommune. Fra boligen er det kort vei til barnehager, butikker og skoler for alle trinn. Stedet ligger omgitt av store rekreasjonsarealer med fine tur- og sykkelstier, samt badeplasser og skiløyper. Videre er det kort vei til lekeplass og fotballbane. På agendaen til Hvam idrettslag står friidrett, håndball, fotball, bordtennis, klatring og barneidrett, samt mosjon og folkehelse, så her er noe for enhver. Hvam idrettspark er et flott anlegg med tur- og joggeløyper, og her ligger en flerbrukshall der Nes Arena treningssenter holder hus. Hallen har også klasserom og lokaler for private arrangementer. For golfentusiaster anbefales nærområdets golfanlegg som ligger i vakre omgivelser. I tillegg holder Nes Golfklubb til på Rommen Golfpark ved Vormsund. På Årnes ligger en nyere svømmehall i tilknytning til Nes videregående skole og Nes Kulturhus, som er et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og ulike kulturaktiviteter. Nes rideklubb ligger rett utenfor Årnes. Klubben tilbyr et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Rema 1000 og Coop Extra på Neskollen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Eurosenteret på Vormsund og Amfi Årnes et variert utvalg av butikker. Jessheim Storsenter, Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger for øvrig godt innenfor rekkevidde. Nærmeste bussholdeplass er Tomteråsen, som ligger ca. 10 min unna. Det er en jernbanestasjon på Årnes som betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med bil tar det ca. 10 min til Årnes, 10 min til Vormsund, 15 min til Jessheim, 25 min til Lillestrøm og 35 min til Oslo S.

    Adkomst
    Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

    Bebyggelse
    Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

    Barnehage/skole/fritid
    Fra eneboligen er det skolebussordning til Neskollen barneskole og Runni ungdomsskole. Det finnes også et godt utvalg av barnehager i området, hvor Tomteråsen er den nærmeste. Det er ellers ca. 1,6 km til Hvam videregående skole som er landets største innenfor "Naturbruk". Studieretninger som "Medier og kommunikasjon" og "Idrettsfag" skaper ytterligere bredde.

    Offentlig kommunikasjon
    Nærmeste bussholdeplass er Tomteråsen, som ligger ca. 10 min unna. Det er en jernbanestasjon på Årnes som betjener alle togene på Kongsvingerbanen.

    Byggemåte
    Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av sprengsteinsfylling. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Støpt dekke mot grunnforhold. Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre med Suplater i undertak. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Se øvrig vurdering av takkonstruksjon. Veggkonstruksjon: Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag og betong mot grunnforhold i underetasjen.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Utbytting av dusjkabinett. Byttet til dobbeltservant og nytt servantskap. Arbeid utført av Comfort Råholt B&O Forberg. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Vedlikehold av anlegg. Lys på bad og kjøkken. Arbeid utført av Hugo Beck Installasjon AS / Elektrker BekkeVold AS. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Montert Ladeboks i garasje. BMW i3 lader. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Bygg bod på baksiden, malt hus og beiset terrasse. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Gjort om disponibelt rom i kjeller til soverom. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Beskrivelse: Nes kommune har godkjent bruksendring.

    Innhold
    Knarten 9 er en innholdsrik og godt vedlikeholdt enebolig over tre plan. Boligen har en veldig fin beliggenhet, helt i grensen mot et skogområde, usjenert, og med flott utsikt. Tomten er opparbeidet med en hage, gårdsplass og dobbelgarasje med lagringsloft. Det er også flere uteplasser, deriblant en stor hjørneterrasse på herlige 61 kvm og en markterrasse. Eneboligen har entré i underetasjen, mens en hyggelig stue og et velutstyrt kjøkken ligger i første etasje. Stuen har varmepumpe og vedovn, og på kjøkkenet er det spiseplass, integrerte hvitevarer og en moderne innredning fra 2023. Videre har boligen loftstue, bad med innredning fra 2023, wc fra 2023 og vaskerom med egen utgang. Videre er det fire soverom, et uinnredet rom og flere boder som gir muligheter for ekstra soverom/stue og bad. Kort fortalt - Godt vedlikeholdt enebolig - Tre innholdsrike etasjeplan - Planløsning med flere muligheter - God og usjenert beliggenhet - Dobbelgarasje med lagringsloft - Dels overbygd terrasse på 61 kvm - Markterrasse og koselig hage - Fin, vidstrakt utsikt fra terrassen - Entré med skyvedørsgarderobe - Stilrent, hvitt kjøkken fra 2023 - Spiseplass og integrerte hvitevarer - Stue med god utsikt og fine lysforhold - Peisovn og nyere varmepumpe - Stue i loftetasjen gir økt fleksibilitet - Et pent bad, toalettrom og vaskerom - Baderomsmøblement og dusj fra 2023 - Toalettrommet ble pusset opp i 2023 - Vaskerommet har dør ut til hagen - Muligheter for et ekstra baderom - Fire soverom, mulighet for et femte - Gode lagringsmuligheter inne og ute - 200 l varmtvannsbereder fra 2023 Planløsning Underetasje: Entré, trapperom, soverom, bod/teknisk rom og 3 boder. 1. etasje: Stue, kjøkken, vaskerom, wc, bod og utebod. Loftsetasje: Loftstue, bad/wc og 3 soverom. Entré Inngangspartiet ligger godt skjermet av terrassen i etasjen over og har plass til et lite kafésett eller så. I entreen på innsiden er det lyse gulvfliser med grå og beige sjatteringer, slette, malte vegger i en lys blåfarge og fint lysinnslipp via to vinduer, det ene i ytterdøren. I den ene enden av rommet er det skyvedørsgarderobe og i motsatt ende er det plass til skohylle, sittebenk, kommode eller så. Videre inn er det en romslig hall med plass til mer entrémøblement. Hallen har samme fliser som i entreen, mens veggene er malt i en lys beigefarge. Innerst i rommet er det en malt, åpen trapp opp til første etasje og det er ellers adkomst til soverom, uinnredet rom og boder. For økt komfort er hallen utstyrt med gulvvarme. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom i første etasje og har en stilren Norema kjøkkeninnredning fra 2023. Innredningen er formet i hestesko og har takoppforede skap som gir godt med skap- og benkeplass. Skuffer og skap har slette, hvite fronter og benkeplaten er av sort stein med oppvaskkum av kompositt. Mellom skap og benk er det benkebelysning og grå heksagonmønstrede plater på veggene. Alle hvitevarer er integrert og består av induksjonstopp med integrert kullfilterventilator, mikro, oppvaskmaskin, vinskap, kjøl/frys og stekeovn som kan styres med app. På gulvet er det parkett og veggene er malt i en lys gråfarge. Det er skyvedør inn til vaskerom og ved et stort karnapp i motsatt ende er det god plass til et rundt spisebord hvor man kan samles til sosiale måltider. Stue Utenfor kjøkkenet har boligen en lys og hyggelig, todelt stue med trapp til øvrige etasjer og nydelig dagslys fra tre himmelretninger via vinduer av ulik utforming og størrelse ? her er det både høytsittende vinduer, et stort karnapp og doble vinduer. I tillegg er det to utganger til den store, solrike terrassen som er en fin forlengelse av stuen i sommerhalvåret. En varmepumpe er montert på veggen og suppleres med en peisovn med flammebilde på tre sider. For øvrig stuen downlights ved karnappet, beigemalte vegger og parkettgulv. Loftstue I loftsetasjen, sentralt plassert mellom tre soverom, har boligen en loftstue med fin utsikt via to vinduer. Veggene er malt i en lun beigefarge og på gulvet er det parkett. Stuen byr på flere muligheter for innredning, alt etter familiens behov, og kan benyttes som lekerom, tv-stue eller hjemmekontor. Bad/wc/vaskerom Boligen har både bad, toalettrom og vaskerom. I tillegg har boligen et uinnredet rom i underetasjen hvor det kan etableres et ekstra bad. Badet ligger i andre etasje og er innredet med gulvmontert toalett, samt dusjkabinett og et moderne baderomsmøblement fra 2023. Baderomsmøblementet består av vegghengt skuffeseksjon med folierte eikefronter, heldekkende dobbelservant med hvite ettgreps blandebatterier og et like bredt speilskap med integrert belysning. Rommet har videre platekledd skråhimling og lyse, sandfargede veggfliser med dekor. På gulvet er det like fliser i en mørkere nyanse enn veggflisene og gulvvarme. Toalettrom Toalettrommet ligger i første etasje med dør inn fra stuen, like ved trapperommet. Rommet ble pusset opp i 2023 og her er det lyse våtromsplater med dekor på veggene og mørkt flislaminat på gulvet som matcher dekoren på våtromsplatene. Himlingen er pent lyssatt med downlights og det er gulvmontert toalett. Resten av interiøret består av en vegghengt skuffeseksjon med hvite høyglansfronter, heldekkende servant og et speil. Vaskerom I likhet med toalettrommet ligger også vaskerommet i første etasje. Rommet har adkomst fra kjøkkenet og har også ytterdør ut til hagen, perfekt når man har dyr og småbarn i hus. Over en skyllekum i stål er det montert et skap med skyvedører og det er opplegg for vaskemaskin. I taket er det montert tørkesystem og et vindu bidrar til godt dagslys. Rommet har videre grått gulvbelegg med oppkant, blåmalte vegger og panelovn som oppvarming. Soverom og garderobe Boligen har fire gode soverom, fordelt med tre i loftsetasjen og ett nede i underetasjen. Soverommene oppe har gulvbelegg, skråhimling og malte vegger; to i blå nyanser og ett i en varm sandfarge. Soverommet nede har heldekkende gulvteppe, hvitlasert panel på veggene og dagslys fra to vinduer. I samme etasje er det også et uinnredet rom som kan benyttes til soverom, stue, hjemmekontor, treningsrom eller annet ? alt etter familiens ønsker og behov. I en bod i tilknytning til det innredede rommet kan det eventuelt etableres et ekstra bad. Det er skyvedørsgarderobe i entreen og god plass til garderobeskap på hvert av soverommene. For øvrig har boligen godt med lagringsplass i knevegger i loftsetasjen, fire boder i underetasjen og en tilbygd utebod på 7 kvm, plassert rett ved vaskerommet. Mer lagringsplass finnes i garasjen i form av en isolert bod i første etasje og et uisolert lagringsloft med skråhimling og et gulvareal på 26 kvm.

    Standard
    Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 3 ? store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler snøfangere på deler av taket. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål som fremkommer under. Tilstandsgraden er basert på retningslinjer til disse spørsmålene i bransjestandarden NS3600. Dette kan ikke sammenlignes med en fullstendig kontroll av branntekniske forhold av offentlig myndighet, eller en vurdering av boligens branntekniske forhold eller prosjektering fra en rådgiver med spesialkompetanse. En bygningssakkyndig har verken kompetanse til å gi slik veiledning eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen. Det kan være feil og mangler om branntekniske forhold som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller rådgivning. Det er etablert røykvarsler og brannslukningsapparat. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Følgende punkter et i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 2 ? avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Punktet må sees i sammenheng med Takkonstruksjon/Loft. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Se øvrig vurdering av takkonstruksjon. Vurdering av avvik: Det er avvik: Takstein begynner å miste belegg på steinen og kan da ta til seg mer vann, noe som kan forsake sprekker i stein og fukt til underliggende trelekter. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Punktet må sees i sammenheng med Taktekking. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. med Su-plater i undertak. Det er begrenset fremkommelighet for undertegnede og derfor noe begrenset inspeksjon. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er noe begrenset lufting ut mot takutsikk/gesims. Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Det er avvik: Vinduenes gummilister rundt glass kan være noe porøse og større fare for punkterte glass må regnes med. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Etablert terrasse utgang fra stue. Etablert repos utgang fra vaskerom. Kontraksjonen er av tre, etablert på søyler, bjelker og trespaltegulv. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Innvendig > Overflater: Innvendig er det gulv av parkett, laminat, betong, fliser og belegg. Veggene har trepanel, malte plater og betong. Innvendige tak har trepanel og himlingsplater. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis slitasje av parkett. Det mangler overflater og dekking av isolasjon i tak i boder. Noe bomlyd under fliser i hall og entre. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag og betong mot grunnforhold i underetasjen. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er stedvis noe knirk i gulvet. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radon er ikke undersøkt eller dokumentert etter teknisk forskrift for denne typen bygg. Informasjon om radon kan fås ved å gå inn på geo.kart i området. http://geo.ngu.no/kart/radon. Området anses som moderat/lav. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Rom Under Terreng: Gulvet har laminat. Veggene har plater. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt ved/i Bod. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 18. Punktet må sees i sammenheng med ?Drenering?. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det ble målt noe høyere fukt i tresvill inne i utforet vegg. Dette betyr at den ligger i risikosonen for hva som er forsvarlig med tanke på fukt inne i veggen. Det er synlig noe saltutslag på lecablokk inne i bod der det ikke er utforet vegg. Her ble det også indikert i risikosonen for hva som er forsvarlig med tanke på fukt. Innvendig > Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det mangler hånløper på vegg for trapp til 2 etasje. Innvendig > Innvendige dører: Innvendig har boligen furu fyllingsdører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Noe stedvis subbing av dører. Våtrom > 2. Etasje > Bad > Overflater Gulv: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 18 mm underkant terskel. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Deler av gulv ved dør til takvindu er i vater. Våtrom > 2. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og banemembran med ukjent utførelse Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Våtrom > 1. Etasje > Vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt: Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Med tanke på at det er åpen fordelerstamme inne i bod med sluk i gulv, anbefales det å etablere vannstopper i rommet eller etablere membran på vegger og gulv for å unngå unødig vannskade ved en større rørlekkasje. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tomteforhold > Drenering: Punktet må sees i sammenheng ?Rom under terreng?. er fra 1998. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Deler av grunnmursplasten er under terreng. Denne bør være ca 20 cm over terreng for å unngå unødig fuktbelastning mot grunnmuren. Tomteforhold > Terrengforhold: Delvis skrående tomt. Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast Utvendige vannledninger er av plast (PEL) Det er offentlig avløp via private stikkledninger Det er privat vannforsyning via private stikkledninger. Vann og avløpsledninger er fra 1998. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad 2 ? avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten merket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - bolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Tilbygget utvendig bod er ikke med i godkjente tegninger. Det er ikke kjent om denne er godkjent. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport, datert 09.08.24 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2021, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. El-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

    Innbo og løsøre
    Ventilasjonen er balansert, med avtrekk fra bad og vaskerom. Kjøkkenet er utstyrt med kullfilterventilator, vannstoppsystem og komfyrvakt. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod. Videre har boligen sentralstøvsuger, og en 200 liters varmtvannsbereder fra 2023. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Det er gode parkeringsmuligheter på steinbelagt gårdsplass og i frittstående dobbelgarasje. Garasjen har leddporter med elektrisk portåpner, en isolert bod i første etasje og et uisolert lagringsloft. I tillegg er det et gruslagt areal på oversiden av boligen hvor det er plass til henger eller annet småredskap. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    Salgsoppdrag 5 100 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 127 500 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 740 (Omkostninger totalt) 143 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 146 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 228 740 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 243 840 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 246 640 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

  • Oppvarming
    Eneboligen oppvarmes med gulvvarme i entré og gang i underetasjen, samt på badet i loftsetasjen. I hovedstuen er det varmepumpe fra 2020 supplert med en peisovn for vedfyring.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    14489

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Av dette utgjør kr 3 886 eiendomsskatten inneværende år. Tallene er mottatt fra Nes kommune og er en prognose for 2024.

    Info formuesverdi
    Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2023: kr. 1 006 966. Formuesverdi sekundærbolig 2023: kr. 4 027 863.

    Andre utgifter
    Strøm, forsikring, tv/internett, mm.

    Info vannavgift
    I tillegg kommer vannavgift fra Årnes Vannverk. Minsteavgiften er på ca. kr. 4 000 pr. med to i husstanden.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3228/221/175: 31.07.1997 - Dokumentnr: 4849 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3228 Gnr:221 Bnr:66 01.01.2020 - Dokumentnr: 943921 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:221 Bnr:175 01.01.2024 - Dokumentnr: 281004 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3034 Gnr:221 Bnr:175

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for nybygg bolig, datert: 21.08.98

    Vei, vann og avløp
    Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Privat vannverk. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer. 

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    Salgsoppdrag 5 100 000 (Prisantydning) -------------------------------------------------------- Omkostninger 127 500 (Dokumentavgift) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysningsgebyr pantedokument) 500 (Tinglysningsgebyr skjøte) 15 100 (Boligkjøperforsikring ? fem års varighet (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Help Pluss - ett års varighet (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 740 (Omkostninger totalt) 143 840 (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet) 146 640 (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss) -------------------------------------------------------- 5 228 740 (Totalpris. inkl. omkostninger) 5 243 840 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring  - fem års varighet)) 5 246 640 (Totalpris. inkl. omkostninger (med Boligkjøperforsikring inkludert ett år med Help Pluss)) -------------------------------------------------------- Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning. Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    128740

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring og Boligkjøperforsikring Pluss fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring Pluss betales årlig. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,90% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 24 500,- samt visninger pr. stk. kr 3 000,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 38 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Eiendomsmegler MNEF

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev