aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å ønske velkommen til Slyngvegen 2 !

Gjennomført pen og oppusset enebolig med 4 soverom. Hjørnetomt med stor, velstelt hage, skjermet veranda og garasje.

 • BRA 190 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER143 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 033 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 983
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 170 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT872 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 890 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  127 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  143 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 033 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Slyngvegen 2 er en gjennomført pen enebolig over to etasjer, med en planløsning som vil passe selv større familier. Barnevennlig beliggenhet med nærhet til barnehage og kort vei til marka. Eiendommen har en velstelt hjørnetomt med en stor hage avgrenset med hekk, samt en nordøstvendt veranda på ca. 25 kvm. Parkering gjøres i garasje og på en stor gårdsplass.

Siden 2015 har boligen blitt betydelig pusset opp, ute som inne. Innendørs er de fleste overflater nye, og stilen er tiltalende. Eneboligen består av en luftig vinkelstue med peisovn, tilknyttet et smakfullt og praktisk kjøkken fra 2015. Badet ble renovert og flislagt i 2016. I tillegg er det wc-rom og vaskerom. Videre har boligen en romslig kjellerstue, hele fire soverom, entré og godt med lagringsplass. Velkommen!

Planløsning:
1. etasje: Vindfang, gang, bad/wc, toalettrom, 3 soverom, kjøkken og stue.
Underetasje: Trapperom/gang, kjellerstue, soverom, vaskerom og 3 boder.
Fra stuen er det utgang til en stor, solrik veranda på hele 25 kvm.

Slyngvegen 2, Viken

 • Kort fortalt
  - Gjennomført pen enebolig.
  - Pusset opp fra 2015-d.d.
  - Kort vei til barnehage.
  - Parkering ute og i garasje.
  - Boltreplass i velstelt hage.
  - Lun veranda på ca. 25 kvm.
  - Usjenert og nordøstvendt.
  - Tak, nedløp og renner byttet i 2016.
  - Smakfullt kjøkken fra 2015.
  - Flere hvitevarer er integrert.
  - Luftig vinkelstue med peisovn.
  - Familievennlig kjellerstue.
  - Delikat, flislagt bad fra 2016.
  - Vaskerom og separat wc.
  - Hele fire gode soverom.
  - Garderobeskap i to rom.
  - God lagringsplass i boder.
  - Nyere el-skap og -anlegg.

  Entré
  Fra gårdsplassen leder den nybygde trappen opp til en overbygd ytterdør fra 2016 som er hvit og har glassfelt. Entreen innenfor består av vindfang og gang. Begge er stilrene og pene, akkurat som resten av boligen. Yttertøyet kan henges opp på knaggrekker, men det er også plass til kommode og skoskap.

  Entreen og overflatene i de fleste andre rom i boligen ble pusset opp i 2015 og årene etter. I tillegg ble det satt inn ny innvendig trapp i 2016. Entreen har grålig laminatgulv og vegger kledd i hvite panelplater - farge- og materialvalg som er gjennomgående for oppholdsrommene.

  Kjøkken
  Ved entreen ligger det et kjøkken fra 2015 holdt i en moderne, men samtidig klassisk stil. Innredningen er fra danske Aubo og montert i to langstrakte, speilende seksjoner som har mye skapplass og fine arbeidsflater. Profilerte heltrefronter malt i grått er kombinert med vitrineskap og lyse benkeplater i laminat.

  Den ene seksjonen har en underlimt oppvaskkum i silgranitt, nedfelt koketopp og integrert oppvaskmaskin. Over kokesonen er det en fritthengende ventilatorhette i børstet stål og veggen bak er beskyttet med en plate. Stekeovn er praktisk montert i et høyskap på motsatt side, og har pyrolyse selvrensfunksjon. Her er det også et vindu med utsikt til gårdsplassen, samt en nisje til kjøleskap. Det er stikkontakter nedfelt i benken, og under overskapene er det belysning.

  Stue
  Stuen, som ble pusset opp i 2016 har vinkelform og fremstår romslig og svært innbydende. Gode vindusflater i to himmelretninger og utgang til veranda, i kombinasjon med downlights og lyse overflater gjør at rommet oppleves som svært luftig.

  Den romslige vinkelformen lar dere innrede med sofagruppe, lenestoler og langbord i definerte soner. På hjørnet av rommet er det montert en moderne peisovn med flammebilde til tre sider, for ekstra varme og koselig knitring på kalde kvelder. Rommet har i tillegg gulvvarme.

  Kjellerstue
  Eneboligen er innredet med en kjellerstue, noe som gir ekstra fleksibilitet. Underetasjen har også egen inngang, med ny ytterdør fra 2016 - slik at ungdommen i huset kan ha besøk uten å forstyrre resten av familien. Kjellerstuen har naturligvis god plass til tv- og sofaløsning, men også en kontorkrok.
  Rommet har fire vinduer, en varmepumpe, samt lyse, pene overflater.

  Bad/wc
  Eneboligen har bad, toalettrom og et rom brukt som vaskerom. Badet ligger i første etasje og ble totalrenovert i 2016. Det er holdt i en tidløs stil, med grå gulvfliser og hvite veggfliser. Gulvet har varmekabler og himlingen downlights. For øvrig har badet vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Baderomsinnredningen er av type Korsbakken og består av en skuffeseksjon i mørkt tre med heldekkende servant, et matchende høyskap og speil med integrert belysning.

  Toalettrom
  Toalettrommet ligger også i første etasje og ble pusset opp i 2015. Det har laminat på gulv og hvitmalte panelplater på veggene. Foruten frittstående toalett har rommet et lite vindu, et sort underskap med servant, samt et matchende speil med tilhørende hylle og belysning.

  Vaskerom
  Vaskerommet ligger i underetasjen og holder en enkel standard. Rommet har sluk, men er ikke bygget som våtrom. Det er overflater i betong malt i hvitt og grått. Her er det varmtvannsbereder fra 2015 og opplegg for vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har fire soverom av god størrelse - tre i første etasje og ett i underetasjen. Soverommene i første etasje ble pusset opp i 2015 og året etter ble soverommet i underetasjen pusset opp. Alle har laminatgulv og lysmalte vegger, med unntak av ett rom som har en rosa fondvegg.
  Ut i fra originale tegninger er hobbyrom omgjort til soverom og gang, om hobbyrom var tiltenkt som sekundær rom er dette søknadspliktig.

  Hovedsoverommet ligger i første etasje, har utgang til balkong og god oppbevaringsplass i hvite, takhøye garderobeskap. For lagring er det tre kjellerboder med et samlet areal på ca. 20 kvm.
 • Eneboligen ligger i et naturskjønt og barnevennlig boligområde på Tomteråsen i Hvam i Nes kommune. Fra boligen er det kort vei til matbutikker, barnehager og skoler for elever på alle trinn. Hvam ligger omgitt av store rekreasjonsarealer med fine tur- og sykkelstier. Det er badeplasser og skiløyper i nærliggende områder. Videre er det kort vei til lekeplass og fotballbane. Det er opplyst gang-og sykkelveg helt fram til Neskollen.

  På agendaen til Hvam idrettslag står friidrett, håndball, fotball, bordtennis, klatring, barneidrett, samt mosjon og folkehelse, så her er noe for enhver. Hvam idrettspark er et flott anlegg med tur- og joggeløyper, og her ligger en flerbrukshall der Nes Arena treningssenter holder hus. Hallen har også klasserom og lokaler for private arrangementer.

  For golfentusiaster anbefales nærområdets golfanlegg som ligger i vakre omgivelser. I tillegg holder Nes Golfklubb til på Rommen Golfpark ved Vormsund. I tilknytning til Nes videregående skole er det nyere svømmehall.

  Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. På Årnes ligger Nes Kulturhus, som er et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter.

  Servicetilbud

  Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Rema 1000 og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Eurosenteret på Vormsund og Amfi Årnes et variert utvalg av butikker. Jessheim Storsenter, Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger for øvrig godt innen rekkevidde.

  Det går busser fra området, og nærmeste holdeplass er Udnes utebarnehage som ligger ca. 10 min unna. Det er togstasjon på Årnes som betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Årnes, 10 min til Vormsund, 15 min til Jessheim, 25 min til Lillestrøm og 40 min til Oslo S.

  Fra eneboligen er det skolebussordning til Neskollen barneskole og Runni ungdomsskole. Det finnes også et godt utvalg av barnehager i området. Hvam videregående skole er landets største innenfor studieretning for "Naturbruk", med topp moderne avdelinger bl.a. for husdyr. Studieretninger som "Medier og kommunikasjon" og "Idrettsfag" skaper ytterligere bredde.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Byggegrunn av fjell i følge kart fra geo.ngu.no. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Støpt gulv av betong på sprengsteinsfylling.
  Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjon er av sadlet form. Taktekking av plater av metall. Prefabrikkerte w-takstoler i tre. Undertak av synlig taktro.
  Veggkonstruksjon: Yttervegger er oppført i isolert trebindingsverk og utvendig kledd med bordkledning.
  Etasjeskiller: Etasjeskiller av trebjelkelag.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Rom Under Terreng: Underetasjen er innredet med oppholdsrom, boder og rom som fungerer som vaskerom. Vaskerom med enkel standard. Malte gulv og veggflater, opplegg for vaskemaskin.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Vaskerommet er ikke bygget opp som et våtrom, det er ikke etablert membran på gulv. Mekanisk ventilasjon bør etableres.
  Risikokonstruksjon, og der tilstanden er uviss. Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Denne konstruksjonen vurderes å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Det ble ved hulltakning i kjellerstue konstatert skadelig fukt i bunnsvill. (TG3) Fuktnivået i treverket var høyere en det som er representativt for målinger gjort i luften. Det er rimelig og anta at fruktproblemet skyldes et taknedløp som går ned i bakken på aktuelt område.
  Tiltak: Det anbefales at vaskerommet får etablert membran på gulv og ellers andre nødvendige installasjoner så rommet tilfredsstiller dagens krav til våtrom
  Anbefaler og lede takvann vekk fra grunnmuren. Anbefaler og få en fagkyndig til og kontrollere situasjonen over tid etter at taknedløpet er utbedret.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 200 liter.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tomteforhold > Drenering: Drenering i fra 1980 tallet består normalt av drensrør av plast, overfylt med drenerende masse. Grunnmursplast mot grunnmur under
  terreng.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det bør gjøres lokale tiltak. Tiltak avhenger av årsakssammenhengen med fukt som ble funnet i
  kjellervegg.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 03.06.2022 av Daniel Østbye. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Følgende kommentarer er hentet fra selgers egenerklæring:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Litt av glasuren på én gulvflis i dusjsonen har skavet av.
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Bad: Nes rørservice har utført rørleggerarbeidet. Kanmer har lagt flis, membran og slukbytte. Elektrikergruppen har lagt varmekabler. Downlights i taket, strøm til speil & kontakt i skapet er utført som vennetjeneste av faglært elektriker. WC-rom: vi har byttet servant og toalett selv. Arbeid utført av Nes rørservice, Kanmer, Elektrikergruppen.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Utført av Kanmer.
  2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei.
  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Ved hulltaking ifb med takseringen ble det påvist fukt i bunnsvill på yttervegg i kjellerstua.
  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Byttet sikringsskap, lagt varmefolie i gulvet i stua, skiftet mesteparten av det elektriske anlegget i huset, montert utelamper. Arbeidet er utført av faglært elektriker som vennetjeneste.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll av el-anlegget ble utført uten avvik 11.02.19 av Elsikkerhet Norge AS på vegne av Hafslund.
  14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Innvendig overflateoppussing (gulv, vegger, tak & listverk, bytte av loftsluke) er utført av oss. Nye vinduer, verandadører, ytterdører, utetrapp er byttet av faglært tømrer som vennetjeneste.
  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Byttet tak, renner, beslag og pipehetter i 2016. Arbeidet er utført av faglært tømrer og blikkenslager som vennetjeneste. Alle vinduer og verandadører (unntatt det på wc-rommet), er byttet i 2016 av faglært tømrer som vennetjeneste. Vi byttet selv gulv og rekkverk på begge verandaene i 2016.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2019, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • Bolig:
  1.et.: 98 kvm Bra
  Kjeller: 92 kvm Bra
  Av dette utgjør 20 kvm sekundærareal - boder.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, gang, kjøkken, stue/spisestue, bad, wc, 3 soverom.
  Kjeller: Gang, kjellerstue, soverom, rom med sluk/vaskerom.

  Iht. tilstandsrapport foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
  Ut i fra originale tegninger er hobbyrom omgjort til soverom og gang, om hobbyrom var tiltenkt som sekundær rom er dette søknadspliktig.
  Disponible rom i kjeller er i dag tatt i bruk som bod og kjellerstue, det er åpnet opp mellom rommene som utgjør kjellerstuen.

  Garasje: 24 kvm Bra

  Iht. tilstandsrapport foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
  Det er gjort fasadeendringer på vegg. Det er satt inn dør på garasjens langside, denne er tegnet ved siden av port på de originale tegninger.
 • Bad og kjøkken har mekanisk avtrekk. Det er tilluft via vegg- og vindusventiler. I den ene boden er det plassert et sikringsskap fra 2015 med automatsikringer. Det elektriske anlegget i første etasje, samt soverommet og gang i underetasjen er byttet. Varmtvannsberederen rommer ca. 200 liter og er fra 2015. Det er rør-i-rør-opplegg til bad og kjøkken. Videre har boligen offentlig avløp og privat vannforsyning.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i bad og hovedstue. Kjellerstuen har en luft-til-luft varmepumpe fra 2018 og i andre rom er det panelovner. I hovedstuen suppleres det elektriske med vedfyring.
 • Eiendommen på 872 kvm er fint plassert på en hjørnetomt i starten av en blindvei. Nabolaget oppleves som rolig og barnevennlig. Det er kort vei til barnehage, samt kort vei til blant annet marka, gårdsbutikk og videregående skole. Eneboligen ligger i skrånende terreng og tomten er velstelt.

  Fra gaten er det adkomst via en gruset gårdsplass. For øvrig omkranses eneboligen av en hage med god plass til lek, ballspill og moro. Hagen har stor gressplen og en skjermende hekk ut mot gaten. For øvrig er den beplantet med pene bed og prydbusker.

  Mens de små leker i hagen kan de voksne følge med fra verandaen som ligger utenfor stuen. Arealet er på ca. 25 kvm, så det er med andre ord god plass til sittegruppe og grill. Verandaen er nordøstvendt og skjermes av levegg og en motorisert markise. Uteplassen er oppført i trevirke og har trapp ned til hagen. I tillegg er det en nordøstvendt balkong på ca. 6 kvm utenfor hovedsoverommet.

  Veranda- og balkongdør, samt alle vinduer i første etasje, med unntak av toalettrommet, ble byttet i 2016. Samme år ble alle fasader malt, samt taket på boligen og garasjen tekket om. For øvrig ble det bygget ny trapp ved inngangspartiet i 2020.

  Iht. opplysninger fra Nes kommune er tomtearealet på totalt 872 kvm - av dette er 3 kvm kjørevei og 11 kvm gang- og sykkelvei.
  Det tas forbehold om tomtens eksakte størrelse, da tomtegrensen er noe unøyaktig.
 • Det er parkering i en frittstående garasje og på den store gårdsplassen utenfor. Garasjen er oppført i samme stil som boligen og måler 24 kvm. Det er lagt opp strøm til garasjen. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: kommunal vei.
  Tilknytning vann: Tilknyttet privat vannverk.
  Tilknytning avløp: Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 920 320 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 313 152 per 31.12.21
 • Kr. 17 440 pr. år
  Av dette utgjør kr. 3 993 eiendomsskatten.
  Tallene er mottatt fra Nes kommune og er en prognose over kommunale gebyrer i 2022.
 • Komm. avgifter, eiendomsskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Følgende opplysninger er mottatt fra Nes kommune:
  Det er ikke utstedt ferdigattest på boligen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.
  Det er gitt klarsignal av igangsettelse av frittstående garasje.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 221 Bnr. 117 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,0% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 900,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 26 600,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 16 900,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Geir Lund
  Mariann Høistad
Wenche Aaserud Roterud

Megler

Wenche Aaserud Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev