aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Liaveien 9 er en trivelig enebolig over to plan i landlige omgivelser.

Hyggelig enebolig med 2 soverom + 2 sovealkover. Stor tomt med landlig beliggenhet og grense til barneskole.

 • BRA 135 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER85 512
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 935 512
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 911
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 128 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 686 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 850 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  69 370,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  85 512,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 935 512,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Liaveien 9 er en trivelig enebolig over to plan i landlige og familievennlige omgivelser på Lierfoss. Tomten er romsøog og grenser til Haneborg barneskole. Utendørs er tomten opparbeidet med gress, flaggstang og en grusbelagt gårdsplass med gode parkeringsforhold. I tillegg er det en stor terrasse. Deler av tomten har tett vegetasjon mot naboer.

Huset er blitt påbygd i flere etapper, siste gang med vindfang og wc-rom i ca. 2002. Det er gjort oppgraderinger underveis i årenes løp, men boligen fremstår med et generelt oppgraderingsbehov. Overflater i kjøkken, trapperom, vindfang og wc-rom ble bygd nytt etter en vannskade i 2016, og i 2017 ble det satt inn en ny, klassisk kjøkkeninnredning. Boligen består ellers av to stuer, den ene med varmepumpe, samt to soverom, to alkover og et kott.

Kort fortalt
Trivelig enebolig på stor tomt.
Enkelte rom er blitt oppgradert.
Luftig planløsning over to plan.
Gode parkeringsforhold utendørs.
Hage og romslig terrasse.
Utsikt til landlige omgivelser.
Entré med tilliggende wc-rom.
Kjøkken fra 2017 m/hvitevarer.
Spisestue med varmepumpe.
Stue med utgang til terrasse.
Bad m/gulvfliser og dusjkabinett.
To soverom og to fine alkover.
Innvendig kott i andre etasje.

Planløsning
1. etasje: Entré, wc , trapperom, kjøkken, spisestue og stue.
2. etasje: Trapperom, bad, 2 soverom, 2 alkover og kott.

Entré
Boligen har trapp opp til en trivelig velkomstterrasse. Entreen har laminat på gulvet, hvite panelvegger og høytsittende vindu. Rommet har tilliggende wc-rom, samt skostativ og en knaggrekke for enkel oppbevaring av yttertøyet. Videre inn er det en gang med nyere trapp til etasjen over.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger åpent til gangen. I 2017 fikk rommet en ny, klassisk kjøkkeninnredning bestående av benkeskap i vinkelform. Skapfrontene er hvite med profiler, og benkeplaten er i laminat med vaskekum og store vinduer i bakkant. Det er også vegghyller til krydder og kokebøker etc. Kjøkkenet har ventilator over komfyr med koketopp, kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin.

Stue og spisestue
Stuen har vinduer på to sider og det er utgang til terrasse. Gulvet har sjattert laminat og veggene har panel, hvor tre vegger er hvite og en er blå.

Spisestuen ligger åpent til stuen og nærmest kjøkkenet. Spisestuen har samme type gulv som stuen og vegger med hvitmalt panel, med innslag av rustikk teglstein i det ene hjørnet. Det er vinduer på to sider mot landlige omgivelser og god oppvarming med varmepumpe.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad i andre etasje og et wc-rom med opplegg for vaskemaskin i første etasje. Badet har grå gulvfliser fra 2004, hvite plater på veggene som er malt opp i senere år, og naturlig lys fra vindu. Interiøret består av servantseksjon, veggskap og speil. Videre er det utstyrt med toalett og et dusjkabinett.

Soverom, alkove og garderobe
Eneboligen har to soverom i andre etasje. Hovedsoverommet er utstyrt med skyvedørsgarderobe. Det andre soverommet er benyttet til loftstue. Til denne er det tilliggende alkoveer med skråtak og vindu. Etasjen har også et kott.
Sittegruppe på terrassen.

Liaveien 9, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 29.03.2022 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Sperrekonstruksjon fra byggeår. Yttertak lagt nytt i ca. 2002. Vurdering av avvik: Det er ingen lufting i konstruksjonen. Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Synlige skjevheter "kul" på tak på bakside av boligen. Ukjent årsak. Det ble ikke funnet lufting av takkonstruksjon/kaltloft. Tiltak: Lufting/ventilering må etableres. Lokal utbedring bør utføres. Det anbefales nærmere undersøkelser av takkonstruksjon vedrørende "kul" på tak og lufting av konstruksjonen. Inspeksjonsluke til kaltloft må etableres.

  Utvendig > Vinduer-2
  Malte trevinduer med 2-lags glass i bad, antatt fra ca. 1990 og ett koblet vindu i trapperom 2.etg. med ukjent alder. Vurdering av avvik: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vindu i bad med stor slitasje innvendig og utvendig. Ett vindu fra 2005 i kott med manglende tetting innvendig rundt karm. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Vinduer med råteskader må erstattes med nye.
  Vinduer må påregnes skiftet. Vindu i kott må tettes innvendig.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Trebjelkelag mellom etasjer. Fra byggeår. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt planavvik gjennom spisestue og stue. Spisestue har 60mm planavvik gjennom rommet. Totalt på boligens lengde ble det målt 50mm planavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Våtrom > Generell > Bad
  Tekniske forskrifter i perioden før 1997 og gulv bygget etter teknisk forskrift 1997-2010. Ingen dokumentasjon. Gulv er lagt om med ny membran og fliser i ca. 2004. Veggplater er baderomsplater fra ca. 1990 som er malt opp i senere år. Det ble observert svelleskader i nedkant på veggplater. Gulv med feil fall og løse fliser/manglende fuger. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad fremstår med behov for oppgradering for å tåle normal bruk iht. dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bad må renoveres. Alle forhold ved renovering må dokumenteres.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Wc- rom med gulvstående wc, servantskap med heldekkende servant i glass. Opplegg for vaskemaskin i rommet. Det er sluk i rommet. Negativt fall på gulv og ingen membran i gulv. Manglende flis mot terskel og bom + sprang og riss i fuger/fliser. Rommet er ikke egnet som våtrom og må påregnes renovert. Vurdering av avvik: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever
  mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Wc-rom må påregnes renovert med nytt tettesjikt på gulv ved videre bruk med vaskemaskin.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Hovedsakelig åpent el-anlegg i boligen. Noe skjult anlegg fra 2017 i rom som ble renovert etter vannskade. Sikringsskap med automatsikringer plassert i trapperom 2.etg. Det ble funnet løs ledning i 2.etg. med kun tapet ende. Bereder i kjeller er ikke tilkoblet iht. krav.

  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2021 Stue/soverom 2.etg med nytt åpen el-anlegg.
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja.
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ja. Foreligger kontrollskjema fra installasjon i stue/soverom 2.etg. Bør fremskaffes samsvarserklæring.
  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei.
  6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei.
  7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei.
  8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei.
  9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja.
  10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei.
  11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja.
  12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja.

  Da det ikke er foretatt El-kontroll i boligen de siste 5 år, anbefales det og gjennomføre utvidet El-kontroll.

  Tomteforhold > Terrengforhold
  Skrånende tom på eiendommen. Deler av tomt med fall mot boligen Vurdering av avvik: Terreng faller inn mot bygning. Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Ytterligere undersøkelser anbefales. Ved eventuell redrenering av boligen, anbefales det terrengendring på overside av boligen.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag
  Sorte stål takrenner og nedløp. fotbeslag på pipe, antatt blybeslag. Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist andre avvik: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takstige til feier er mangelfull, ikke ført helt opp til pipe. Manglende nedløp på ett hjørnet av boligen. Det er ikke snøfangere på tak. Det ble opplyst at det ved langvarig nedbør kan komme små mengder med vann inn ved pipe i 2.etg.
  Tiltak: Stigetrinn for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredstille byggeårets krav. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det foreligger fritak for feie og tilsynsgebyr frem til 2023, da det ikke er montert ildsted i boligen. Det anbefales og kontakte feier for besiktigelse av pipe/tilgang til pipe. Nedløp fra takrenne må monteres. Det anbefales bortledning av vann fra grunnmur. Snøfangeres bør monteres med hensyn til bratt takvinkel og ingen overbygget inngang. Pipe bør beslås med helt beslag.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Deler av bygning med tømmervegger og noe reisverk/bindigsverk iht. eier. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler. Manglende lusing/musebånd bak kledning. Ble observert til del store hull mellom originalt reisverk/tømmer og utforet vegg. Del av yttervegger ved bad i 2.etg. med værslitt panel. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Musebånd/lusing må etableres. Det må etableres tilstrekkelig tetting mellom kledning og veggkonstruksjon. Må påregnes noe overflatebehandling.

  Utvendig > Vinduer
  Malte trevinduer med 2-lags glass og midtstolpe. Vinduer fra 2005. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Værslitasje på vinduer. Det er ikke montert beslag under vinduer. Trebrett er satt mot vindu. Manglende vannbrett/beslag over vinduer. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må foretas lokal utbedring. Det må påregnes overflatebehandling av vinduer. Det bør monteres nytt vannbrett og beslag under vinduer og det bør monteres vannbrett og beslag over vinduer.

  Utvendig > Dører
  Entredør med sporfrest utside, slett innside og glassfelt. Fra 2016. Terrassedør med høy brystning og glassfelt, fra 2005. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Terrassedør har utvendig terskel/vannbrett i treverk. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Det bør monteres beslag under dør for tilfredsstillende tetting på utvendig «terskel».

  Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
  Fundamentert på støpte pilarer. Trebjelkelag, spaltegulv og rekkverk i tre. Rekkverk nytt i senere år. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Rekkverk er 96cm høyt. Det ble observert skjevheter i konstruksjon. Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det bør foretas nærmere undersøkelse av skjevheter og utføre lokal utbedring/oppretting av konstruksjon.

  Innvendig > Overflater- 2
  Laminat på gulv, trepanel og himlingsplater. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Laminat i trapperom 1.etg. med «sprekk» mellom 2 bord i gangbane. Samme på stor alkove i 2.etg. med glipper i gulv. Himlinger i flere rom med krypsprekker og mye skjolder på himling i trapperom 2.etg. Trepanel i himling trapperom 1.etg. med noe sprekker. Laminatgulv i 2.etg. med manglende listverk og stedvis "løs" laminat mot pipe og terskler på dører. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det må påregnes utbedring av nevnte overflater.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Det anbefales og gjennomføre radonmåling.

  Innvendig > Innvendige trapper
  180gr. Tett malt tretrapp til 2.etg. Håndrekke/rekkverk på en side. Manglende håndrekke på vegg. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløpert fulgte med ved remontering av trapp. Er ikke montert grunnet smalt trappeløp. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Håndløper bør monteres for å tilfredsstille krav ved oppføring av trapp.

  Innvendig > Innvendige dører 2.etg.
  Innerdører 2.etg: 4- speil heltre malte dører, 3 stk, antatt fra byggeår. 2 stk. 3-speil heltre med ukjent alder. En slett/profilert dør til bad, antatt fra ca. 1990. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Dører fra byggeår med til del stor slitasje. Dører krever også noe justering. En dør til alkove må justeres da denne tar i karm/terskel. Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Enkelte dører må justeres. Må påregnes justering og overflatebehandling av dører.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Avløpsrør av plast. Stakeluke plassert i kjellerom. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det ble ikke funnet takhatt/lufteløsning for lufting av avløpsanlegg. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det må gjøres nærmere undersøkelser.
  Det må gjøres nærmere undersøkelser angående lufting av avløpsanlegg og eventuelt etableres lufting. Ved renovering av bad vil det være naturlig og skifte ut avløpsrør og etablere lufting av anlegget.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Naturlig ventilasjon med ventiler i vinduer. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Luftespalter i vinduer. Det er kun vindusventiler på soverommene i 2.etg. Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Det bør monteres veggventiler i tillegg til vindusventiler i soverommene.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Oppvarming av tappevann med ca. 200 liters varmtvannstank fra 2017, plassert i kjeller. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Bereder bør tilkobles etter gjeldene forskrift.

  Tomteforhold > Byggegrunn
  Byggegrunn av leirholdige masser og noe fjell i ett hjørne av boligen, iht. eier. Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Flere steder med til del store sprekker i grunnmur ved kjeller. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Sprekker i grunnmur har i følge eier ikke utviklet seg siden 1997. Det anbefales dog nærmere undersøkelser vedrørende byggegrunn.

  Tomteforhold > Drenering
  Ukjent alder på drenering. Synlig grunnmurplast på deler av utvendig grunnmur. Manglende topplist. Ble opplyst av eier at det ved mye nedbør forekommer fuktighet på gulv i kjellerrom. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det opplyses om at det til tider kan være vann på gulv i kjeller. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det bør gjøres lokale tiltak. Redrenering av boligen bør ikke utelukkes.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Betonggrunnmur rundt kjeller og krypkjeller. Ukjent fundament. Vindfang og wc-rom/tilbygg fundamentert på støpte pilarer. Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Påviste skader må utbedres. Lokal utbedring må utføres. Det anbefales nærmere undersøkelser av skråriss/sprekker i grunnmur.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  Fritthengende Kjøkkenventilator med kullfilter. Vurdering av avvik: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Tiltak: Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator. Om mulig bør det monters ventilasjonskanal ut i det fri.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Kobberrør med plastkappe og åpne rør uten plastkappe. Noe rør går i innervegg opp til bad 2.etg. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Avløpsrør av plast, vannledning av plast (PEL) Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Krypkjeller
  Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv i halve boligen. Vurdering av avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere
  vurdert innvendig. Krypkjeller har ikke inspeksjonsmuligheter og er derfor ikke vurdert av takstmann. Tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Det må etableres inspeksjonsmulighet til krypkjeller og foretas nærmere undersøkelse av denne.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtsoner er mot yttervegger. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Tiltak: TGIU gitt utifra manglende mulighet for hulltaking.

  Kommentar - branntekniske forhold
  4. Er det skader på røykvarslere? Nei En røykvarsler i 2.etg må byttes, da denne er defekt iht. eier.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Har vært vannlekkasje, i 2016. Det mangler tetting mellom fliser på gulv og veggplater. Slitt, trenger oppussing.

  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Ble pusset opp i 2004, men varmekabler og fliser på gulv. Er ikke godkjent etter dagens krav.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Ble lagt membran duk, og nytt sluk.

  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Kjelleren er i betong, og blir fuktig ved langvarig regn.

  8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Det er sprekker i grunnmuren ute, og noen sprekker i kjeller.

  9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Små svarte maur på badet, forsvinner fort igjen. En mus i kjøkkenskapet i vinter.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. 3 soverom i 2 etg og montering av varmepumpe. Og kjøkken og gang i forb med vannlekkasje i 2016. Aurskog elektriske.
  11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja.

  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Tak byttet i ca 2002. Fasade og etterisolering i 2007. Vinduer byttet i ca 2002. Arbeid utført av: Husker ikke.

  Tilleggskommentar: Ved langvarig regn, kan det piple inn noen dråper ved pipe i 2 etg. Pipen på taket er i teglstein.
 • Eiendommen ligger i et naturskjønt og landlig boligområde på Lierfoss i Aurskog-Høland kommune. Området har barneskole, skolebussordning til ungdomsskole, samt kort vei til servicetilbud, lekeplass, fotballbane, lysløype, skiløyper, idrettshall, svømmehall og treningssenter.

  Lierfoss har store skogsområder og vakker natur som byr på rike muligheter for friluftsopplevelser. Urskog fort (Dingsrud fort), et historisk sperrefort fra 1903, er et ideelt turmål for både voksne og barn. Fortet er i dag brukt som en arena for kultur og læring, med mulighet for guidet omvisning.

  På Aurskog finner du golfanlegg med flere baner, driving range og treningsområder. I tillegg har Aursmoen samfunnshus og fritidsklubb. Aurskog/Finstadbru Sportsklubb er et allianseidrettslag og tilbyr fotball, håndball, ski, svømming, sykkel og fjellsport.

  Bjørkelangen sportsforening tilbyr både svømming, fotball, håndball, innebandy, allidrett, ski og sykkel. På Eksismoa motorpark, ca. 10 minutters kjøring fra boligen, er det et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland. Røytjern på Bjørkelangen har både badestrand, badebrygge og fiskebrygge.

  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Aurskog, Extra Bjørkelangen eller Rema 1000. Aurskog Senter har butikker, kafé, bank, apotek, frisør o.l. Det er eget helsesenter i 2. etasje med lege, tannlege, fysioterapeut, massør og fotterapeut.

  Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen Torg et fint og variert utvalg. I ytterkant av sentrum ligger Bliksrud Næringsområde med kjeder som Skeidar, Plantasjen, Mekonomen, Maxbo og Europris.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Haneborg skole som ligger rett ved boligen. Med bil fra Lierfoss tar det ca. 6 min til Bjørkelangen, 6 min til Aursmoen, 24 min til Fetsund, 30 min til Lillestrøm og 47 min til Oslo lufthavn.

  Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til Haneborg barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Aursmoen ungdomsskole. Nærmeste videregående skoler er Kjelle videregående skole og Bjørkelangen videregående skole. Det er flere barnehager både på Aurskog og Bjørkelangen, hvor Flatbyjordet barnehage ligger nærmest.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 29.03.2022 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for konstruksjon/byggemåte:

  Takkonstruksjon: Sperrekonstruksjon fra byggeår. Yttertak er tekket med sort betongtakstein. Besiktiget fra bakkenivå. Yttertak lagt om i ca. 2002. Opplyst fra eier at alt av dårlig undertak ble skiftet ved omlegging. Sorte stål takrenner og nedløp. fotbeslag på pipe, antatt blybeslag. Deler av bygning med tømmervegger og noe reisverk/bindingsverk iht. eier. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Vinduer/dører: Malte trevinduer med 2-lags glass og midtstolpe. Vinduer fra 2005. Malte trevinduer med 2-lags glass i bad, antatt fra ca. 1990 og Ett koblet vindu i trapperom 2.etg. med ukjent alder. Entredør med sporfrest utside, slett innside og glassfelt. Fra 2016. Terrassedør med høy brystning og glassfelt, fra 2005. Trebjelkelag mellom etasjer. Fra byggeår. Fleste gulv med skjevheter. Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv i halve boligen. Manglende inspeksjonsmuligheter til krypkjeller.

  SEFRAK-minne
  «SEFRAK er en forkorting for SEkretariatet For Registrering Av faste Kulturminner. Dette sekretariatet hadde ansvaret for en landsomfattende registrering av eldre bygninger. Et omfattende feltarbeid ble gjort i perioden 1975-1995. I dag er det Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene. På http://www.ra.no/ finnes mer informasjon om SEFRAK og om tilgang på den informasjonen som er registrert.»

  SEFRAK-ID Kulturminnebetegnelse
  0221 107 66 BOLIGHUS, LIA, VAALER, LIERFOSS, AURSKOG

  Ved søk i Sefrak-registeret så fremkommer eiendommen med rød trekant. Rød sefrak-markering tilsier at bygningen et oppført før 1850. For slike bygninger gjelder en meldeplikt etter kulturminneloven for bygningsmessige tiltak.
 • 1.et: 71 kvm Bra
  2.et: 57 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Vindfang, wc, trapperom, kjøkken, spisestue, stue. 2. etg.: Trapperom, bad, 2 soverom og 2 alkover.

  Lovlighet
  Det foreligger ikke tegninger.

  Kommentar til matrikkelrapport mottatt fra kommunen:
  Garasje med igangsettingstillatelse fra 2005 er ikke oppført på eiendommen.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Følgende opplysninger er mottatt fra Elsikkerhet Norge AS:
  Siste kontroll ble utført: 04.01.2007. Foreligger det pålegg om utbedring av feil på det elektriske anlegget: Nei.
 • Boligen er oppvarmet med gulvvarme på bad og wc, luft-til-luft varmepumpe i spisestue og elektrisk oppvarming ellers. Det er ca. 200 liters varmtvannstank fra 2017 og noe skjult anlegg fra 2017. Sikringsskapet har automatsikringer.

  Følgende opplysninger er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: Teglskorstein (fritak/plombert) 1 løp. Fritak til og med desember 2023. Siste tilsyn: 07.12.2020 (ikke feiet). Siste: 30.04.2013.
  Ildsted: Jøtul 600. Ukjent monteringsår. Kjøkken. 13.03.2008 (status ukjent).
  Ildsted: Jøtul Kombi. Ukjent monteringsår. Dagligrom. 13.03.2008 (status ukjent).

  Eier av boligen har fritak for feie- og tilsynsavgift til desember 2023. Ny eier må gi beskjed til
  brannvesenet når ildsted(ene) igjen skal benyttes. Dette skal gjøres til: post@nrbr.no.

  Følgende er opplyst i tilstandsrapporten:
  Oljetank i stål innebygget i eget rom i kjeller. Ukjent alder. Har ikke vært i bruk i senere år. Utvendige påfyllingsrør er bygget inn i vegg ved etterisolering av vegger.

  Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader i f.t. fjerning eller tømming/spyling/plombering. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

  Det er ikke gitt opplysninger om oljetanken er tømt/spylt/plombert.
 • Tomten er romslig og det er opparbeidet med gress, grus, plen, trær og diverse annen beplantning. Deler av uterommet ligger skjermet med tette vekster og har flaggstang. På baksiden av huset er det en stor terrasse med levegg i enden, sprinkelrekkverk og trapp ned til terreng. Man kan også sette stoler og bord ved inngangspartiet.

  I følge opplysninger fra kommunen har eiendommen grenser med svært lav nøyaktighet. Eiendommens areal er dermed svært usikkert. Ny eier må påregne at areal og grenser er svært usikre og at det ikke kan gjøres krav gjeldende overfor selger ved en eventuell fremtidig oppmåling hvor arealavvik påvises.

  Eiendommen består av to teiger hvor adkomstvei er den ene. Over denne ligger det tinglyste bruksrettigheter til bebyggelsen foran boligen for salg.

  Grenser angitt i situasjonskart i salgsoppgaven kan ikke regnes for sikre jf. informasjon gitt tidligere i dette avsnittet.
 • Det er gode parkeringsforhold på gårdsrommet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser
 • Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet privat vei.

  Opplysninger fra tilstandsrapport:
  Ca. 100m privat vei fra offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

  Det foreligger tinglyste veirettigheter for boligene som ligger langs den private veien. Det må påregnes utgifter til drift og vedlikehold av den private veien. I følge tinglyste dokumenter skal utgifter til vei og vedlikehold av denne fordeles likt til alle rettighetshavere til veien.

  Det gjøres oppmerksom på at Aurskog-Høland kommune har vedtatt i hovedplan vann- og avløp 2022-2023 at alle nyoppførte boliger tilknyttet kommunal vannforsyning får installert vannmåler. Dette er starten på en langsiktig plan om gradvis innføring av vannmålere hos alle abonnenter i kommunen.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 804 039 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 894 540 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 17 285 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør kr. 1.982,- av de kommunale avgiftene.
 • Strøm, forsikring, oppvarming, kommunale avgifter, eiendomsskatt, drift og vedlikehold av privat vei, tv/nett osv.
 • Følgende opplysninger er gitt av Aurskog-Høland kommune:
  Etter søk i tilgjengelige arkiver har ikke funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1982/8135-1/9. Bestemmelse om veg. 25.11.1982. Med flere bestemmelser. Rettighetshaver bnr. l9, 26, 40 og 46.

  1997/8807-2/9. Bestemmelse om veg. 23.12.1997. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 171 Bnr: 19. Overført fra: 0221-171/26.

  2004/9794-1/9. Erklæring/avtale. 28.10.2004. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Rettighetshaver Viken Nett AS. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser.

  2005/195348-2/200. Bestemmelse iflg. skjøte. 12.12.2005. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 171 Bnr: 80. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 171 Bnr: 81. Rettighetshaver: Knr:3026 Gnr: 171 Bnr: 82. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 171 Bnr: 83. Bestemmelse om adkomstrett.

  2005/195457-2/200. Bestemmelse iflg. skjøte. 12.12.2005. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 171 Bnr: 80. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 171 Bnr: 81. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 171 Bnr: 82. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 171 Bnr: 83. Bestemmelse om adkomstrett.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen.
 • Gnr. 171 Bnr. 19 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,7 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 27.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Linda Kilberg
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev