aktiv-eiendomsmegling
Mastefoto

Gravberget Bergetvegen 73

Ypperlig jakthytte med utsikt - Fint friluftsområde - Hytta har bilveg helt frem - Innlagt strøm - Selges møblert

 • 480 000
 • BRA 36 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING480 000
 • OMKOSTNINGER28 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER508 142
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR-
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 28 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT369 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 480 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  12 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 480 000,-))
  --------------------------------------------------------
  28 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  508 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en enkel hytte i rolige skogsomgivelser i kort avstand fra Gravberget kirke. Hytta er ypperlig som jakthytte eller for deg som ønsker en enkel hytte for tur og fritid i naturskjønne omgivelser. Gravberget er kjent for å være et frilufts- og jakteldorado. Like ved hytta er det snøscooterled og fra hytta er det kort vei til både Halsjøen og Kynna med områder for tur, padling og friluft. Hytta har innlagt strøm og fint utsyn over nærområder. Hytta trenger noe oppussing, men kan med små grep bli en koselig plass for deg som drømmer om et lite tilholdssted for jakt- og fiske, turer til fots, på sykkelsete eller med ski på beina er dette ei ypperlig hytte for deg.

Merk deg dette:
• Selges møblert
• Innlagt strøm
• Bilveg helt frem
• Fin utsikt
• Hyggelig bygdemiljø
• Snøscooterled rett ved


Hytta er på ett plan og inneholder:
Vindfang/gang, mellomgang, stue, soverom, kjøkken med spiskammers/bod.
Tilknyttet vedskjul og utedo.

Bergetvegen 73, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Hytta har et inntrukket inngangsparti som tar deg inn i yttergangen med dør inn til en mellomgang. Begge rom med god omkledningsplass og mulighet for garderobeløsning/heng for oppbevaring av jakker og sko. Yttergangen har fastmontert hylleskap, mens mellomgang har hylle med knagger under.

  KJØKKEN
  Kjøkken og stue forbindes via en gang og dette gir en dels åpen løsning mellom rommene. Hele hytta har trepanel på vegger og i tak, samt malt/ lakkert tregulv i alle rom. Dette gir et helhetlig og lunt preg. Kjøkkeninnredningen har lamintert benkeplate over fastbygde underskap. Overskap med skyvedører og god oppbevaringsplass. Ved vindu er det plass til spisebord. Tilknyttet kjøkkenet er det sanitærrom med vindu, samt hyller og vask.

  STUE
  Stua har vindu som slipper lyset fint inn i rommet. Her er det i dag innredet med en sofagruppe med treseter, bord og to stoler. I tillegg er det hjørneskap og kommode i stua. Vedovnen gir mulighet for ekstra varme ved behov.

  SOVEROM
  Hytta har ett soverom med køyeseng, kommode og plassbygd garderobeskap.

  Tilbygget del med vedskjul og utedo.
 • Gravberget er ei skogbygd i Våler kommune i Innlandet og denne hytta ligger øst for Ulvåa, rundt 50 km nordøst for kommunesenteret Våler og ca. 60 km fra Elverum. I nærheten av hytta ligger Gravberget gård som er kjent for sin flotte beliggenhet og sin historiske betydning i området. Her kan gjestene nyte både solnedganger og stjernehimler i stille og fredelige omgivelser.

  Eiendommen ligger midt i Innlandets store skogsområder som er kjent for et rikholdig dyreliv. Her kan du invitere gjester til opplevelser midt i villmarksriket og med naturområder rundt tomten som byr på både jakt- og fiskemuligheter. I tillegg er det mange forskjellige friluftsaktiviteter tilgjengelig i form av sykling, turer og tradisjonelt friluftsliv. Det enkle turområdet gjør at alle aldersklasser og fysiske forutsetninger kan nyte godt av den friske skogsluften. En kort spasertur fra hytta ligger også Gravberget kirke som er kjent for sitt særpregede kirkebygg og med et kirkerom utsmykket av kusntnerne Torstein Rittun og Dag Frogner.

  Fra hytta er det også kort avstand til fine bade- og fiskeforhold i Halsjøen og i tillegg er det gode forhold for ørretfiske i Høgsjøen. Jakt - og fiskekort kan kjøpes hos Våler JFF eller på inatur.no. Rundt hytta ligger aktivitetene i kø for de som ønsker dette, samtidig som man kan trekke seg tilbake fra en hektisk hverdag og nyte landlig fred og ro. Snøscooterled går også gjennom Gravberget.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. På denne type konstruksjon er det normalt at det ikke er etablert drenering. Trebjelkelag i etasjeskiller, antatt isolert med minerlaull. Gulvflater med malt tregulv og lakkert tregulv. Yttervegg kledd med liggende panel. Del med tømmermannpanel. Overflater med panel og malte plater. Tretakkonstruksjon. Takflatene er tekket med bølgeblikkplater.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad 2 (TG2) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Nedløp/beslag, veggkonstruksjon, vinduer, utvendig trapp, innvendige overflater, terrengforhold, dører, etasjeskiller, pipe/ildsted, innvendig dører, grunnmur og fundamenter. Det er gitt tilstandsgrad 3 (TG3) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Kjøkken.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av anmerkninger og bygningsteknisk beskrivelse av eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 30/P-rom 28 kvm.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Vindfang, gang, stue, soverom og kjøkken.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.
 • Hytten selges slik den er fremvist med møbler og inventar.

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta varmes opp med vedfyring og elvarme. Det er vedovn i stue.
 • Eiertomt på ca. 369 m². Naturtomt med grantrær og lyng. Tomten har tilnærmet flate partier rundt hytteveggen og rom for utemøbler.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Parkering ved hytta.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei og er ikke tilkoblet vann og avløp. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett. Eiendommen har utedo. Vann må bæres inn/fraktes i kanner. Gråvann til grunn.
 • Formuesverdi kr 111 769 per 31.12.2019.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 2 081,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt hytterenovasjon. Feie- og tilsynsgebyr koster kr 1.500,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, TV/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen. Dette antas å være fordi dette ikke var normalt på den tiden hytta ble bygd.

  Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være behov for å søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål) er byggemeldt eller er i samsvar med eventuelle byggemeldte og godkjente tegninger. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i takstrapport som ikke er godkjent for varig opphold. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Hytta og tomten vil ikke bli ytterligere utvasket/ryddet før overtakelse.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1985, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Det ble montert automatisk strømmåler av Elvia i 2019.

  Det er ukjent når feiing og tilsyn sist gang ble utført. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Tilsyn påtenkt i oktober 2021 ble ikke utført.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.

  Naboeiendommen i nord har Bergetvegen som adkomstveg frem til sin eiendom og benytter derfor den del av vegen som ligger innenfor hyttas grense.
 • Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Våler kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF) der spredt fritidsbebyggelse er tillatt. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNF-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 86 Bnr. 32 i Våler (Innlandet) kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Takrenne er litt utett på enkelte steder.
  -Ny strømmåler.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som Boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2.400,- /kr 2.700,-/kr 2.600,- i kostnadsgodtgjørelse ved tegning av Boligkjøperforsikring, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1.000,- ved tegning av Boligkjøperforsikring Pluss.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.

  Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10.000,- (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 48.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer visningshonorar (kr 4.000,- per stykk), markedspakke (kr 9.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Lisbeth Cathrine Høva
Inger Anne Stene

Megler

Inger Anne Stene

92 40 81 40

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev