aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Ilseng Brynsvegen 248

Pen 3-roms leilighet i 1.etasje med stor uteplass. God standard og landlig beliggenhet.

 • BRA 58 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER58 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 908 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 998
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 58 m²
 • FELLESKOST./MND1 500
 • TOMT1 544 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 1 850 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  46 250,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  58 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 908 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Velkommen til Brynsvegen 248 og denne 3-roms leiligheten med landlig beliggenhet ved Brynsfilialen. Leiligheten ligger i en firemannsbolig i 1.etasje og kan by på to soverom, stue, kjøkken, bad og boder. Leiligheten er en fin førstegangsbolig med god standard og lave felleskostnader. Fin uteplass med terrasse, en utvendige bod og biloppstillingsplass på felles gårdsplass for sameiet. Håper leiligheten faller i smak og vi ønsker velkommen til visning.

Merk deg dette:

God standard
Lettstelt leilighet
1.etasje med god uteplass
Lave felleskostnader
Vedovn i stue
Perfekt førstegangsbolig


Velkommen til visning!

Brynsvegen 248, Innlandet

 • Velkommen inn
  Du ønskes velkommen til Brynsvegen 248 med landlig og fin beliggenhet. Innkjørsel er gruset og bilen parkerer du på felles biloppstillingsplass.
  Det er adkomst til en utebod ved inngangspartiet og en ved terrassen.
  Entréen er lys med plass til å henge opp yttertøy og sette fra seg sko. Herfra tar du deg inn i leiligheten.

  Stuen
  Lys og romslig stue med adkomst til terrassen. Plass til sofagruppe og Tv-møbel. Ved den ene veggen er det vedovn til bruk på kalde dager.

  Kjøkken Brynsveien 248
  Kjøkkeninnredning med over- under og høyskap med profilerte fronter. Laminerte skrog og benkeplater og en dobbel kum med ett-greps blandebatteri. Plass til frittstående hvitevarer som komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin.

  Bad
  Bad med våtromsplater på veggene og belegg på gulv med elektriske varmekabler. Baderomsinnredning med profilerte fronter og benkeplate med toppmontert servant og speil med lyspunkt over. Badet er utstyrt med dusjkabinett og gulvmontert toalett. Opplegg og plass for vaskemaskin.

  Soverom
  Leiligheten har to soverom med garderobeskap. Plass til soveromsmøbler.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Boligen ligger fint til i et rolig og landlig område mellom Ilseng og Romedal. Det er ca. 5,7 km til Ilseng. Her er det nærbutikk, skoler og barnehager.
  Til Hamar er det ca. 17 km, her finner du alt du trenger i hverdagen. Flere matbutikker, frisør, spisested m.m. finnes også på Ridabu.
  Fine turstier i skogsarealer i området. Ikke langt unna finner du den populære "Ilsengstiene" som har blitt kåret til Norges beste turrute! På vinterstid hvor forholdene tillater det blir det kjørt opp skiløyper på nabojordene.

  Til Romedalen barnehage er det ca. 3,8 km. Til Ådalsbruk oppvekstsenter er det 4,4 km. Breidablikk skole ligger ca.4,3 km unna boligen. Solvin skole ligger ca. 5,3 km unna. Til Åsbygda skole er det 6,5 km. Til Romedal ungdomsskole er det 4 km. Jønsberg landbruksskole ligger 6,8 km unna boligen. Til Stange videregående skole er det 9,7 km.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Morten Silkebækken AS.
  Taktekking av betongtakstein. Undertak av sutaksplater. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret. Saltak konstruksjon av W-takstoler. Malte trevinduer med 2-lags isolerglass fra 1999. Malt ytterdør med glassfelt som hindrer noe av innsynet.
  Terrasser med konstruksjoner, spaltegulv, rekkverk og håndlist av treverk. Utvendig trinn med konstruksjoner og spaltegulv av treverk.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2
  (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:

  Utvendig taktekking: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Utvendige bygningsdeler av treverk med vær- og fuktslitasje.
  Utvendig nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Takrenner har punktvise lekkasjer. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Utvendig veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.
  Utvendig vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
  Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  Utvendig dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.
  Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke
  Utvendige trapper: Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist værslitte overflater.
  Innvendige overflater: Laminatgulv med mindre enn 30 cm mellom tverrskjøtene er avvik fra leggeanvisningen. Mindre avvik i belegg/sporadisk løsnet fra underlaget.

  Innvendige etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med
  bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
  Overflater vegger og himling på Bad/toalettrom: Våtromsplater er ikke montert fagmessig.
  Overflater Gulv Bad/toalettrom: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
  Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Sluk, membran og tettesjikt på Bad/toalettrom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Sanitærutstyr og innredning på Bad/toalettrom: Det er påvist skader på innredning.
  Overflater Gulv Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Det er påvist at gulvoverflaten har sprekker. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til
  sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Ventilasjon på Vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke
  tilfredsstillende.
  Ventilasjon Vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende.
  Kjøkken avtrekk: Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Avtrekket bråker ved bruk,
  Tekniske installasjoner Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i rør- system. Det er irr på rør.
  Tekniske installasjoner Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Elektrisk anlegg Tre-faset elektrisk anlegg. Sikringsskap med strømmåler, hovedsikring 3x40A, 2 jordfeilbrytere, samt automatsikringer og 1 jordfeilautomat for tilsammen 9 kurser.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konstruksjonene har skjevheter.
  Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
  Innvendig Pipe og ildsted: Pipa har rennemerker etter sotvann. Sotluke er skadet. Skade vedrørende sotluken gjelder at sotluken mangler lukkemekanismen.
  Våtrom Fukt i tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Den valgte konstruksjonsutforming gir økt fare for skader.
  Tomteforhold Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etasje- Bra/P-rom: 58m²/58m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré/gang, stue, kjøkken, Bad/toalettrom, vaskerom og to soverom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Elektriske varmekabler
  Panelovner
  Vedfyring:
  Jøtul vedovn
 • Felles eiertomt på ca. 1544 m². Tomten er opparbeidet med plen. Innkjøringen og gårdsplassen er gruset.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på felles tomt.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Andre Bjerum
  Brynsvegen 250
  Tlf:45393233
 • Eierseksjonen er en del av et sameie der det ikke organisert noen formell drift rundt sameiet. Det innbetales ikke felleskostnader til sameiet, da hver eierseksjon svarer for sine driftsutgifter alene. Det er ikke kjent om det er utarbeidet vedtekter eller husordensregler for sameiet. Eierseksjonene i sameiet har likevel anledning til å gå sammen og organisere å etablere et mer formelt sameie, herunder også å legge opp til innkreving av felleskostnader for å dekke felles drift og interesser.
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • Dyrehold er tillatt.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i IF skadeforsikring med polisenr. SP 559353. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 392 328,- per 31.12.2022
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 412 382,- per 31.12.2022
 • Per 18.10.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr 1.500,-. Disse går til snømåking, vedlikehold, drivstoff til plenklipping og forsikring på bygget.
 • Det er ikke felleslån i sameiet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 10.026,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, feie- og tilsynsgebyr samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.
  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.448,-.
  Renovasjon: Kr 4.176,- (middels beholder - 140 liter).
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 558,- (feiing 1 pipeløp hvert 2 år).
  Forbruk vann: Kr 28,93 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 46,91 per kubikk.
  Eiendomsskatt: kr 1.828,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter «påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for del av 4 mannsbolig i 1998. Det er i denne anmerket mangler i forhold til utvendig arbeid gjenstår.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med en bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2021 uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2041.

  Feiing ble utført siste gang i 2019. Tilsyn ble sist gang utført i 2017 Ved tilsyn, ble det anmerket mangler ved stengsel på sotluke er ikke tilfredsstillende og må utbedres.
  Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Følgende er tinglyst på eiendommen:
  Dagboknr. 2185 tinglyst den 24.02.2000. Gjelder seksjonering snr.3. Boligformål. Sameiebrøk 1/4.
  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2020-2032 for Stange kommune med ikrafttredelse 17.06.2020.+++kommune
  Eiendommen ligger i hensynsone H222_gul støysone.
 • Gnr. 250 Bnr. 24 Snr. 3 i Stange kommune
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.
  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, Stikkprøvekontroll utført 17.januar 2021 av Stange Energi/Kraftriket.

  Pkt. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, kun av faglært. Maling og utbedring av fasade utføres per dags dato. Utført av Morten Pettersen maling og vedlikehold.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr. 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ingeborg Lundby
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev